Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsotesz81
senior tag
Mai szerzemények
-
Greenranger
újonc
Szia!
Rendszeresen veszek Catawikin. Nyitott szemmel kell jarni, es az aukciokra szokasos eljarasrendet tartani kell: ne vigyen el a hev, ne allj bele egy licithaboruba, mindig figyeld a retail arakat, stb...
Ezek mellett igazi gyongyszemeket lehet talalni. En a minap vettem egy Yoichi Aromatic Yeastet 85 euroert... Nem neztem meg minden retailert, de legtobb helzen 200+ euro az ara... es mondhatom, hogy isteni ital
Szoval bar egy kicsit magam ellen beszelek, mert igy egy ujabb konkurensem lesz a liciteknel, de szerintem megeri ott nezelodni, csak higgadtnak kell maradni -
Gibo
senior tag
Èn a Rebel Tawny Portot ajánlanám mindenképp, illetve a Maker´s Mark CS-t ill. 101-t, meg aztán whisky.de-n lehet kapni a különféle Old Forester-eket, azokat esetleg, illetve Russel´s Reserve és Wild Turkey 81 + Rare Breed (nekem a 101 annyira nem adja) ...Haba´r remélem Musknak sikerül átverni Trumpon ezt a vámmentes megállapodást az EU-val
és akkor nem hoyg rosszabb, de még jobb is lesz a helyzet
Majd most fogok bontani nemsokára Woodford sort, (core range + 2023as Derby ill. Sonoma) , megírom azt mennyire érdemes beszerezni. -
Azie
őstag
Most, hogy nyakunkon a vámháború, milyen US nedűket érdemes még last minute beszerezni?
- meg úgy egyébként ír/skót vonalon kívül mit ajánl a topik?
-
Gibo
senior tag
válasz
Reverting #1574 üzenetére
Mára eltűnt a fanyarság, ízében is jobban jelen van a sherry, és lecsengésben határozottabb a tőzeg (ízben még mindig nem találom). Pár csepp vízzel sokkal édesebb lesz. Ettől még nem éri meg szerintem a 134€-t vagy mennyi is volt, 150€-t ami normál ára pedig biztos nem.
-
Gibo
senior tag
Csak, hogy legyen on topic is
Ma bontottam, de nagyon zárkózott egyéniség...
Illatában egyenlőre csak a sherry jön cseresznyével, mazsolával. Ízében édesen nyit, de csak rövid ideig, majd sok sok tölgy jön fanyarsággal és némi citrussal, végül követi némi sherry de csak halványan. Kicsit többet vártam, de úgy érzem hagyni kell megnyílni...még 1-2 napot biztos. -
Azie
őstag
még óváron, najd húsvétkor ürül a depó (már ami befêr)
amúgy elég gyenguszok az áprilisi akciók (szerencsére)
ma kilkerran 12 bontódott. ilyan 5-10p szellőzés jót tett neki, mert első szippantásra dominál az alkohol. utána kellemes édeskés heatheres, földes, gabonás, lecsengése nem hosszú, ha hozzászokik nyelv, akkor itatja magát -
Gibo
senior tag
Én a Dewar's Double Double -el jártam így...megvettem delicando-ról 89€-ért, hogy egy nappal később jöjjön Topdrinks-től az email a 15%-os kuponnal, így ott lett volna 76,5€....
De legalább a 15yo Arran-nal szerencsém volt. Miután megrendeltem 135€-ért a második palackot is, két napra rá visszament az ára 150€-ra ☺️
Egyébként milyen az Ambir ha már így szóbahoztad?
-
Azie
őstag
Örömteli, hogy a múlt hónapban rendelt Holyrood Ambirt sikerült áprilisra beakcióznia a whicnek... (nem)
-
Azie
őstag
amúgy az tök durva, hogy whisky világnap és sehol egy akció
-
Azie
őstag
jóval erősebbnek hat, mint a tegnapi sweet smoke, enyhén sherrys csak, inkább illatban. ízben is átjön a sherry, de nem nyomja el a tölgyet teljesen,inkább fanyarédes, konyakmeggy. szilvás. nem akar több lenni, mint ami. egy jó alap whisky. lecsengése kb nincs is, ínyen érezni inkább, nyelven-torkon hamar eltűnik az ereje. garatnon kicsit herbal-kesernyés utóíz? Szépen hozza a highlands karaktert.
-
Azie
őstag
Ha már rábelszéltél...
-
Gibo
senior tag
Sikerült kitörölni a másik képet
-
Azie
őstag
amúgy a midletonosok jó nagy g*cik
most felemelték a blue spotot 100€-ra és jófej módon free engraving van hozzá (ha kérsz). alapból ugye 83 volt hónap elején és 15-ért lehet gravíroztatni
Tegnap emagról kifogtam egy hinch 05 madeirát 8800-ért, ennyi költés elég volt a hétre így hónap végén
igen, 14yCS az más sportág. -
-
Azie
őstag
skippelem, glen garioch 12 kiadás van sima bourbon hordós az alap lepárlói sorban (bocs, ez ex sherry+bourbon), 40€ kürül, indokolatlan az ár sztem egy pofás cimkéért. Még ha CS lenne... plusz kéne megint mellé tenni valamit.
(plusz founders reservem van bontva, nem volt benne wow faktor emlékeim szerint, majd ma lehet rákóstolok este
)
-
Azie
őstag
Mai bontás 🙂 Kellemes málnás illat és íz, leheletnyi füsttel, csípős fűszerességgel. Talán kissé éretlen banán, ízben már annyira sem érezhető a füst, mint illatnál. Lecsengése száraz, rövid. Könnyed, lágy, vékony textúra.
-
Reverting
őstag
Hi... Itt vagyok par eve, de ez a topik eszembe
sem jutott volna... bekoszonok... Csirsz
Ezek a bontatlanok epp...
-
zsotesz81
senior tag
Újabb szerzemények
-
Azie
őstag
na igen ezt eléggé elrejtették, mondjuk nagyon nem kerestem, de elég idióta minden oldal, ahol nem lehet kedvezmény szerint rendezni/keresni
végül egy girvan 10-et tettem mellé. banános-mentásnak írják WBn
https://whic.de/girvan-2010-10-jahre-koval-four-grain-finish-select-grain-murray-mcdavid.html
igen, legutóbb ardbeg10 volt a potyautas -
Gibo
senior tag
Igen
Èn iylenkor olyan mintát szoktam mellé dobni, ami kiszemelt palack jövöbeli vásárláshoz, annak az ára akkor uyge lejön a nagy palack árából
Mondjuk ennél a mostaninál kicsit elszaladt a ló...Èrtem én, hoyg ausztrál, és azok valamivel drágábbak, de akkor is NAS, és 69,99€ azért elég bátor árazás...Mondom ezt úgy, hogy azért van már itthon néhány whic különkiadás
Ha még érdekelne esetleg valakit :
https://whic.de/whic-terra-primalis-1-australian-single-malt-whisky.html?utm_source=brevo&utm_campaign=C_EMAIL_2025-03-12-Terra-Primalis-Australian-Single-Malt&utm_medium=email&utm_id=768 -
Azie
őstag
azért nagy rohadékok a whicnél a limited release-ek árazásával
mindig agyalni kell, mit tegyek mellé
-
Azie
őstag
nem is a vámköltség%+áfa a fő nyomorom, hanem pestről osztrák vámügyet intézni nem tudom mennyire fun, főleg h. nem én vagyok a címzett
az arrantól annyival olcsóbb a 2 üveg még a 30 fontos shippinggel is, hogy még ha rádobnak 100%-ot, akkor is olcsóbb, mint euból
ami azért mutatja, hogy mennire van túlárazva a whisky kisker, az itthonit meg hagyjuk. Tassin és az elrontott kuponozási lehetőségeken kívül kb nincs értelme itthon vásárolni.
-
Gibo
senior tag
Nem jól emlékeztem ami a 15.3at illeti, 169,88€ volt
De az sem olyan rossz ár - már a többi bolthoz képest persze. Ha arra gondolok, hoyg a 15éves erösen limitált Arran 134,88€ volt, akkor bármennyire is füstös, meg csak az Octomore farmról származó árpa bla bla bla, de még így is túlárazott
-
Gibo
senior tag
EU-n kívültöl még nem rendeltem alkoholt, de a vámolásra eléggé odafigyelnek, és a posta végzi a folyamatot, akik felszámolják a saját díjukat is természetesen :/ Ha esetleg meg tudod velük dumálni, hogy sima csomagként adják fel, talán átsiklik...habár az italos kartonok elég jellegzetesek
Meg szerettem volna még venni a 14.3-at ill. 15.3-at is, de mire eljutottam a rendelésig , addigra elfogytak
Pedig whiskyfass.de-n nagyon le voltak akciózva..Talán 153€ lett volna a 15-3. aa 15.1-2 pedig 124,44 ill. 129,88 € volt.
Èn ilyenkor nagyon örülök, hogy az S-Max-nak meglehetösen nagy a csomagtartója
-
-
Azie
őstag
Nice, az én rendeléseim anyósnál depóznak, húsvétig nem megyünk. Remélem beférnek a kocsiba... o.O Egy akciós octomore- 1/2-re én is majdnem elcsábultam.
Más: arra vonatkozóan van tapasztalat, hogy osztrákiában mennyire háklisak az 1l 22% fölötti spirit vámolására? Erősen gondolkodok rendelni arran webshopból 2 fingal's cutot, tekintve hogy máshol eléggé elszálltak az árak. Tapasztalat?
-
Gibo
senior tag
Már alig vártam, hogy beérjek az irodába... majdnem egy hónapja nem voltam már..
Mondjuk így legalább volt ideje megérkezni mindennek is
-
Azie
őstag
én is néztem a catawikit, de redditen és máshol is elég rossz tapasztalatokról írnak a fulfillmenttel kapcsolatban, ha valami gáz van akkor széttárja a kezét a platform.
én most az oban 2021 diageo release-el szemezek, de a 120eur-t sajnálom kiadni érte, olyan 80-90-ért ha meg lehetne csípni, de-ezt azt csipegetni bemákolni is érdemes lehet, ha megbízható egy platform
tudom csodák nincsenek és ha valami túl olcsó, az valszeg kamu -
Gibo
senior tag
Én catawikin szoktam nézelődni, illetve onnan már vásároltam, viszont 95% -ban elmondható, hogy a viszonylag magas szállítási költség+ a catawiki jutaléka (meg a kretén licitálási szokások) csak kevés tételt tesznek megérőssé. Ha sikerül szerezned kupont, akkor persze más a tészta. Ha sikerülne megint szerezni egy 50€-s kupont, akkor biztos lecsapnék egy Ardbeg Traigh Bhan -ra, azok olyan 175-185€ körül szoktak elmenni.
-
-
Azie
őstag
nekem ma hozza haza feleségem anyóstól a második felét annak, ami érkezett januárban (a múlt heti 8 üveg után). telóban nem volt túl boldog a hangja
de "szerencsére" már nagyon rövid a wishlist, ami hiányzik abból amit mindenképp ki akartam próbálni. innentől pedig "csak" a kihagyhatatlan akciók majd.
-
Gibo
senior tag
A tárolóban rejtegetem öket, és igyekszem úgy menedzselni a dolgot, hoyg ne nagyon tünjön fel, hoyg egyre több és több lesz...Néha leviszek a lakásból egy palackot, és felviszek heylette kettöt, meg ilyenek
Mondjuk a Rebel sort mintázni fogom, az sokáig így nem fogja foglalni a helyet. -
Gibo
senior tag
Új szerzemények ☺️
-
Gibo
senior tag
Megjött a gyűjtemény legújabb darabja 😁
-
Gibo
senior tag
gratulálok! A Penderyn-röl majd írhatnál. Szerintem Ardnamurchin egyre gyengébb...mintha idövel olcsóbb hordókat használtak volna, illetve túl fiatalon palackozzák a whisky-t és így nincs ideje letisztulni a párlatnak. Az áráról meg ne is beszéljünk...
Ettöl függetlenül remélem neked ízleni fog!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell Optiplex MT/SFF/Mini 3040, 3050, 3060, 3070, 5070, 7060/ Hp ProDesk /SZÁMLA- GARANCIA
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ryzen 7 CPU-k
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest