Új hozzászólás Aktív témák
-
R1200GS
aktív tag
Általában a 800 MHz-es ramokat meddig lehet húzni mindennapi használatban?
A konfigom:
GIGABYTE GA-EP45-UD3P
Intel Core 2 Quad 9550
4*1 Gb OCZ DDR2 PC2-9600 ReaperÓrajel: 3740,1 GHz
CPU szorzó: 8,5x
CPU FSB: 440 MHz
Memóriabusz: 528 MHzKb. ezt tudja a gép normál feszen. Lehet el tudnék menni 3,9 GHz –ig, de beleuntam a kísérletezgetésbe.
Ekkora túlhajtás lehetséges egy 800 MHz-es rammal?
Szeretnék a gépbe venni 4*8 GB-ot. Viszont itthon egyben nem nagyon találtam 1066 MHz-es pakkot értelmes áron. 800-ast könnyebb beszerezni. -
Pécsi gyerek
addikt
Ja és még valami.Mivel teszteljem a ramot hogy birja e a tempot 😀?
-
Pécsi gyerek
addikt
Sziasztok.A kérdésem az lenne,hogy egy kingston ddr2 800 mhz menyit bír még pluszban kb.Tudom hogy mindegyik más és más,de pl 850-870 mhz et bírja tartóssan.Csak azért kérdem mert egy xeon e 5440- t ha tuningolok akkor 3,4 ghz nél futnak a ramok 800 on vissza osztva.De ha már efölé mennék akkor már a ramok is 800 felett mennének.Remélem érthető voltam 😁
-
kory24
őstag
Sziasztok!
DDR2 2x1GB Dual 800Mhz-nél normális a 2,176V ?
-
R̲e̲m̲
senior tag
válasz
kicsipapucs #7265 üzenetére
újra vannak kenve, de nem használok rajta ventit. hihetetlen, de 60fok a load hőmérséklete (ugye ez gyárilag passzív), idle 40-45fok
nem furmarkal illetve 3dmarkal játszom, a LoL illetve a mirror's edge pedig annyira nem eszi a vasat -
Mondd, hogy újra vannak kenve jó minőségű zsírral a vidkarik magjai és jó hővezető gap-padek vannak a feteken, hogy ne főjön meg a vrm rész. Ja és, hogy teszel egy 400rpm körüli 14-es ventitk rájuk, amikor használod és csak a kép kedvéért vetted le. Kérlek mondd, hogy így van!
-
R̲e̲m̲
senior tag
na akkor mégegyszer feldobom a kérdést, hátha kapok rá választ. Feszben meddig mehetek el hűtetlen modulokkal?
Nem szeretném galyravágni -
R̲e̲m̲
senior tag
Halihó!
most "újítottam" be egy szett memóriát, érdekelne, hogy volt-e már valakinek ELPIDA ramokkal tapasztalata
ha jól tudom az elpida is a micron-hoz tartozik
4x2iga ddr2-800 6-6-6-18, de a deszka nem az SPD-ből szedte ki az értéket, hanem valahogy belőtte, 833MHz, 5-5-5-15re alapfeszen, egyelőre úgy tűnik, hogy stabil.
az asus p5w-dh-t nem 1333 FSB-re találták ki anno, ezért sajnos 333-hoz nincsen megfelelő szorzója a 800-hoz...
hazaértem nekimegyek 1066-6-6-6-18on, meglátom mit megy.
Meddig érdemes feszelni hűtés nélkül? semmi aluborda, csak a csupasz modulok... -
Alpi.
addikt
Semmi különös. Ddr2 és némi tuning.
Hétvégén amd-vel ismerkedtem és az egyik proci ez a phenom volt.
Még az elején csináltam ezt az Aida mérést. Most, hogy nézem a Te eredményeidet egy igen fontos dolog
szemet szúrt. Mégpedig a cache sebességek közti számottevő különbség.
Vajh a 4 mag vagy a 250-es alapórajel vagy mindkettő egyszerre van ilyen jó hatással rá ?
Sajna 3 ill. 4 maggal nem végeztem ram mérést már. Azt hiszem visszaültetem a lapba valamelyik nap. -
mdaniel95
csendes tag
Így ennyi:
-
mdaniel95
csendes tag
Sziasztok.
Lenne egy problémám melyben remélem segíteni tudtok majd.
Először is alaplapom: - G31M-ES2L (Socket 775)
Ramok melyek a gépemben vannak 2x2 GB Kingmax 1066 mhz (OC)Az lenne a gondom, hogy mikor szeretném állítani a ramok frekvenciáját a biosban nincs ilyen lehetőség vagy csak nem találom nem tudom és így az alap beállítás 800 Mhz a frekvenciát csak úgy tudom állítani, ha húzom a processzor FSB jét így a ramok frekvenciája is megy feljebb csak az a bibi, hogy a procim már így is a maximumon jár és eddig tudtam csak eljutni: ( a proci stabil ezen a órajelen )
[link]
[link] -
GgG91
tag
válasz
halhatatlan #7248 üzenetére
ram függő, 2.1v-nál többet nem adnék pl kingmaxoknak
-
GgG91
tag
válasz
halhatatlan #7243 üzenetére
Korrekt
-
CJ4567
nagyúr
válasz
halhatatlan #7243 üzenetére
Dat olvasás
-
CJ4567
nagyúr
Hi,
Hűtés nélkül húzás hatására nem melegedhet a memória túl?(#7241) Jorus Tehát ha sikerül elérnem a 4ghz-t az E8400-al, akkor a 890mhz memória nem lesz sok?
-
Hali!
Én ezeket ajánlom.
Windowson belül: MemTest
Bootolható pendrive: MemTest86+ -
gari24
tag
Hali
Milyen programot ajánlotok a RAMok tesztelésére ??
Üdv
-
CJ4567
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7236 üzenetére
Még nem jött meg az E8400, talán hétfő-kedd környékére ideér, kíváncsi vagyok azzal elérem-e a 400-as FSB-t.
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7234 üzenetére
Nem ASUS P5B-Deluxom van, Asrock P5B-DE, vagy a két alaplap nagyon hasonló?
-
-
CJ4567
nagyúr
Sziasztok.
Van három DDR2 800-as memóriám, hűtőborda nélküliek(kommersz 5-5-5-18[4-4-4-12-n mennek most, alaplap úgy állította be őket, és stabilak]), meddig bírják biztonságosan a tuningot? 1.8V a feszültségük. -
Medocsabi
addikt
válasz
enemy107 #7223 üzenetére
Támogatja az alaplap,hiszen külön külön megy 2*2 gb!ezért nem értem,hiszen ha nem támogatná akkor nem menne 2*2 sem.vagy tévedek?talán megoldás lehet egy jobb deszka,de erre már nem költenék ,még egy darabig ez lesz,aztán átváltok 1155re sztem egy kis befektetéssel!ezért is szeretném addig ebből kihozni a maximumot!
-
Medocsabi
addikt
Sziasztok!segítsetek pls,mert a hajamat tépem!
adott ez az alaplap:gigabyte ga-ep41-ud3l
intel q9400 proci
hd 7770 vga
Na most,eddig 2*2 gb memóra volt benne,gondoltam kicsit feltúrbózom,vettem bele még 2*2.t
De!
együtt nem mennek,külön-külön igen!teljesen egyforma ramok,kingston 800 mhz 2gb mindegyik,még a gyártó,az időzítés és típusszám is stimmel,mégsem működnek együtt,még csak nyomorult 6 gbot sem tudok kihozni!!
Help pls!
ja és win 7 ultimate 64 bit van jelenleg! -
mcdennis
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy mért 400 mhz-en megy a RAM órajele, hogyha 800 mhz-re lenne képes, és ezt az alaplap is támogatja. Ráadásul a dual channelt se érzékeli, pedig annak megfelelően tettem bele
RAM: 2x2GB KIT
Processzor: AMD Athlon X2 6400+
Alaplap: http://hu.msi.com/product/mb/K9N_Neo_V2.html#?div=DetailElőre is köszönöm segítségeteket!
-
fer
őstag
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem, van 2X1Gb Csx modulom, és 2X2Gb mind a két pár 1066-os külön mindkét pár megy 1066-on, de ha mindet beteszem (6Gb) akkor már hibáznak és csak 800Mhz-en tudom őket hajtani! Mit kellene a biosban állítani, hogy 1066-on tudjam hajtani őket hiba nélkül? DRAM feszt már emeltem 2.1V-ig sikertelenül, MCH Core-nak is adtam 1.2V-ot de ez sem hozott eredményt! Ha valaki tudna egy működő beállítást azt megköszönném! Ja és az időzítéseket a gyengébbik modulra állítottam be manuálisan (6.6.6.18)
-
feribk
aktív tag
Sziasztok! A gépembe 8gb ram van! Win7 32bit-et használtam mindig is olyankor 3-3.5 gb ismert fel de volt egy programom amivel teljes mértékbe felhasználta a 8gb-ot de már nincs meg a programom és most nem tudom megcsinálni hogy újra 8gb-om legyen :/ valami tipp?
-
Azért megy 667MHz-en, mert alapból az SPD alapján állítja be a vezérlő a modulok paramétereit, és így az a biztos megoldás, ha a leglassabbhoz igazítja a frekit, késleltetést. Manuálisan megpróbálhatod beállítani őket 800MHz-re, de valós alkalmazásokban nem sokat fog dobni a teljesítményen a 667MHz-hes működéshez képest. A másfélszer több memóriával többet nyersz, mint a plusz 133MHz-zel.
-
CJ3
senior tag
Benne van most a 3 Gb csináltam egy tesztet nagy nehezen találtam olyan Everest-et de nem irta hanyas a ram ismeretlen volt neki a cuccos.....
Bár most közben a procit is kicseréltem egy 2 magosra, majd azzal is lövök egy tesztet de valami 1453 lett az írás vagy az olvasás.....szerintem elég ha szerzek neki a 2Gb mellé 1 Gb 800 as ramot és kész
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! NVIDIA!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- 88 - Lenovo ThinkBook 16p G4 (IRH) - Intel Core i7-13700H, RTX 4060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest