- Melyik tápegységet vegyem?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen TV-t vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- TV antenna és jelerősítés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple MacBook
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hobby elektronika
Új hozzászólás Aktív témák
-
frankmiklos
csendes tag
Szép jó napot mindenkinek. Beregisztráltam ide, mert problémám akadt, és úgy gondolom, hogy itt választ kaphatok a kérdésemre. P35C-DS3R gigabyte alaplap, Q6600 cpu, 4 × 1 GB kingston hyperx 1066. Felemeltem az FSB-t annyira, hogy a proci 3200-on menjen. (9 × 356) A memóriaszorzót úgy emeltem, ehhez viszonyítva, hogy 1068-ra jött ki. Feszt nem emeltem sehol. Nem mertem! Ja, a memóriákat két kitben vásároltam. Nem egyformák teljesen a kitek. Az egyik khx8500d2k2/2G a másik khx8500d2k2/2GN. Egyik reggel kékhaláloztam XP alatt. A második memória kit még csak 3 napos. Megijedtem a kékhalál miatt. Vajon rossz az egyik memória? Esetleg rosszul állítottam be a BIOS tuningot? Erre szertnék választ kapni. Előre is köszönöm!
-
amd22
csendes tag
aza gond vele,hogy ez az abit alaplapom ojan érdekesen müködik,hogy huzás nélkül is kéri 2.20voltot a stabil müködéshez. ezért van eza nagy fesz. de hálisten a ramok csak kézmelegek.
de persze volt egy asus crosshairon abba még 1.90v 2.00volton is ment ugyan igy. valamiért másabb ez az abit kn9 sli.
-
amd22
csendes tag
szerintetek miért van az hogy szingli csatornába több huzást birnak a ramok mint dual shanelbe? dual-ba csak 880-900ig megy stabilan szinglibe mennek 920-at stabilan.
üdv mindenkinek -
JoolsNOS
veterán
Hát lehet igazad van. Eredeti órajel emelés nélkül se tudtam kihozni nagyobb fsb-t. Bár a 260at se. (amit ugye akkor sikerült amikor csak a két pqi ram volt benn) mindegy. MOst nem küzdök vele. Esetleg annyit még tudsz segíteni, hogy amikor emelek órajelet, és ugye visszaosztom a ramot pl 834 Mhzre(csak írtam valamit a lényeg hogy 800 fölé)) akkor boot elején azt írja hogy ddr2 667. Ez ellen lehet valamit tenni? Mert gondolom így 667én megy a 800as ram. Ennek mennyi sebességbeli jelentősége van?
Esetleg még annyit. hogy állandóra akarom most a 230as fsb-t. Így 920ra jön ki a ram. Azt visszaosszam egyáltalán?
köszi -
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6384 üzenetére
1.92 nem hiszem hogy a gyári, valszeg kerek értéket adtak meg, adj neki 2.1v-ot, meg cl5-öt, és amennyire tudod annyira vedd vissza, valszeg nem pont 800 lesz, a lehető legkisebb órajelre
jó hát ne 0.5-re a szorzót, de egy 6-8-at biztos kibír, az olyan 1500-200 között lesz 260-as fsb körül
és adj a procinak is bőséggel feszt, meg a lapnak is, ha megy 260-as fsb fölé akkor boldogság, ha nem akkor ott a vége -
JoolsNOS
veterán
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6382 üzenetére
hát ha fsb wall-os pld 261-en akkor adhatsz neki akármennyi fezst, annál magasabbnál elsem indul, nem az hogy hibázik
egyszerűen letudod tesztelni, a ramoknak adj vagy 2.1v-ot, állítsd be 5-5-5-15-re az időzítéseket, és oszt vissza amennyire csak tudod, az a lényeg hogy a ramokat a lehető legjobban kivond a gyanú alól, hogy ne az legyen a szűk keresztmetszet, a lapnak is adj plusz feszt, aztán emeld az fsb-t, ja és ha tudod a proci szorzót vedd le a legkisebbre. -
JoolsNOS
veterán
Szerinted akkor mi?
Mert a lapomnak bírnia kéne. A procit persze nem lehet máséhoz hasonlítani, hogy valakinél viszi a 300as fsb-t is. Csak 260at hiba nélkül vitte, 265 meg már el sem indul. Úgy gondolnám, hogy ha a proci a ludas, akkor pl 265ön indulna de hibázna. De persze még elég amatőr vagyok tuningba, de azért érdeklődök mindenfelé -
JoolsNOS
veterán
Tudtál köszi! A legnagyobb problémám az, hogy van 2 giga pqi ramom 5-5-5-16os időzítéssel, és 2 giga kingmax 5-5-5-18assal.(már lassan két éve jól együtt működnek) És ha jól emlékszem akkor a 260as fsb-t ís úgy tudtam elérni, hogy csak a 2 giga pqi volt benne. Ebből gondolom, hogy ott a leggyengébb láncszem. Csak mondom hátha az időzítések variálásával még tudok feljebb menni.
-
yolan
őstag
válasz
JoolsNOS #6375 üzenetére
hmm a ramok állításáról, hát mennyire kezdjem az elején?
talán 3 fő tényező van, az órajel, az időzítések, és a feszültségekaz órajel ugyebár fsb*ram_szorzó, pld a 800-as ram órajel adódhat 400-as fsb-től és 2.0-ás ram szorzótól, de 300-as fsb-nél 2.6-os szorzóval is.
Itt megemléítném az fsb:ram arányát, legjobb az 1:1-es arány, de ez jobban terheli a ramokat, ez 2.0-ás szorzónál van, tehát 800mhz-s ramok 1:1-ben visszaosztva 400-as fsb-t fog jelenteni, 1066-nél 533-as fsb-t, és így tovább, vannak jobb visszaosztások amiket szeret a lap, vagy épp a memória, ez nagyon változó, illetve pont mostanában találkoztam úgynevezett bugos visszaosztással, mikor is nem a kívánt órajelen megy a ram, hanem kevesebben, ud3r-nél ilyen pld a 3:5-ös visszaosztáshmm, az időzítések, lényegében minél szűkebb, annál jobb, beszél itt mindenki cl4-ről, meg ilyesmikről, a CL4 alatt általában a 4-4-4-12-es időzítéseket értjük, CL5 alatt 5-5-5-15-öt, ezek jedec szabványok, ezek mellett az egyik sokat emlegetett idpzítés, az úgynevezett performance level, vagy tRD, ezzel gyorsan lehet teljesítménynövekedést elérni, viszont gyorsan is megtudja ölni a ramot, legjobb esetben is instabilitást okozni
itt találsz róla egy kis tesztet.
ha jó az angolod itt megtalálod az időzítéseket, késleltetéseket, vagy magyar nyelven marad a kissé hiányos wikiés végül a feszültségek
milyen feszen mire képes a ramod, időzítés terén és órajel terén, ez nagyon változó lehet, érdemes tudni, hogy extrém magas feszültség megfelelő hűtés esetén is maradandó károsodást okoz magában az anyagszerkezetben, a fémrácson, ez a túlfeszelés, ilyenkor mindig magasabb feszt fog kérni az adott beállításoknál, ha eddig pld ment 800-at cl4-ben 1.8v-al, de pár erősebb tesztnél adtál neki 2.6v-ot had mennyen, és utána csak 1.9v-on fogja bírni a 800-at cl4-ben akkor bizony ez történt. a vdimm állításával érdemes álíltani a különféle ref feszültségeket, kézzel, ha a lap nem teszi meg. 2.2-2.4v-nál többet hűtőbordás ramnak se adnék ha hosszabb távon szeretném használni, egy-egy tesztnél bevállalható, de 24/7-re szvsz nemérdemes még megemlíteni hogy fő az egyensúly!
nem jobb ha iszonyat magas a ramfreki, viszont az időzítés is az egekben.
általánosságban egy 800mhz-s ram cl4-ben annyit tud a hétköznapi felhasználás során mint egy 1066-os ram cl5-ben, sőt az 1066-os ramok általában 2.0v-ot kérnek, ha nem többet, a 800as cl4-es megelégszik 1.8v-al, ha ebből kiindulva megadod neki a 2.0v-ot, cl4-ben 800mhz-nél magasabb órajelet fogsz tudni elérni valszeg, az pedig máris jobb mint az 1066@cl5@2.0vpár ajánlott cikk: [link]
[link]
[link]
[link]
[link]ha még találok nem tartom magamban
-
JoolsNOS
veterán
Az megvolt, illetve a trfc értéket emeltem egy fokozattal, így fsb 240-260ig elmegy, de fölé nem. Azért gondolom, hogy esetleg időzítésbe is bele kéne nyúlni, de nem értek hozzá. Feszt gondolom, csak ha magasan jár a Mhz akkor kell +. De azt ugyis visszaosztom 800-900 közé. Meg nem tom mit jelentenek ezek a cl4-5 stb.
-
JoolsNOS
veterán
Sziasztok!
Valaki tudna linkelni a ram (ddr2 800)időzítésének, (meg fesz és egyéb állítási lehetőség) lényegéről, állításairól, tuningjáról valamit? Mert valószínüleg a ramom fogja vissza a gépem tuningját 260as fsb fölött.
köszi -
yolan
őstag
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
-
yolan
őstag
Újra itt vagyok, van mit posztolnom.
Azt hittem, hogy az eddigi 800mhz cl4-4-4-10-es és 7-es trd-s érték 1.79v-on elég jó, de ma megkellett lepődnöm, babráltam a procit, mondom ránézek már a ramra is, jé lehet neki 1.70v-ot is adni, üsse kavics. Annyira jól sikerült megbabrálnom, hogy 20 perce fut a blend tesztaz alábbi beállításokkal:
800Mhz, CL4-4-4-10, tRD 6, 1.69 vdimm, fsb:ram=8:6 -
joni870303
csendes tag
sziasztok!
Nekem egy compaq 615-ös notebookom van, AMD athlon ql-66, 2,1 ghz. Windows 7 64 bites op.rendszerrel.
Gyárilag van benne 1+1=2 giga 800 mhz-es ddr2 memória, az egyik 1 gigásat kivettem és beletettem a másik mellé egy 2 gigiás 667 mhz-es memóriát, így 3 giga van benne, ami ha jól tudom 667 mhz-en üzemel.
Amikor a gyári állapot volt (2 giga 800 mhz, a windows-os élményindex 5,5-öt írt ki a memóriához) -
Amikor az új állapot jött (3 giga, ebből 1 giga 800 mhz-es, 2 giga 667 mhz-es a windows élményindex 4,9-et írt ki)A kérdésem az lenne, hogy a 2 vagy 3 gigával tudom elérni, azt hogy a gépem a legjobb teljesítményen fusson?!
Én mint laikus nem vettem még észre nagy különbséget, de nyilván van.Valamint a windows-os élményindex miért pontozta le a plusz 1 gigát?
Előre is köszi a segítséget.
-
egerszegi.z
csendes tag
Hali! segítségeteket szeretném kérni! Kingstone Hyperx DDr 2es ramom (KHX6400D2K42/4G) van 4 giga 800 mhzes CL5-ös, 2DARAB 2gigás modul, az alaplapom 800 mhzet támogat! de a gyári bios beállitásnál az optimális beálitásnál 6-6-6-18 as időzitéssel megy ami szerintem nem jo! :S meg nagyon kevestellem a memria irást olvasást! egy komolyabb ddr 1-es ram is majdnem ilyet tud! valami marhára nem jó! valaki segitsen legyenszives! mellékelem a everest teszet! irjatok lécci privibe!
-
ΞΔGLΞ
nagyúr
Sziasztok!
Ez a ram van nekem:
DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit (KHX8500D2T1K2/4G 2x tehát 8gb
A gyári volt 2.2-2.3 a kingston honlapon nézve, de a memóriára csak 2.2 van írva. Szóval ezen üzemeltettem, a proci q9550 3,4 ghz-re húzva. Intel burn alatt vagy általában kifagyott, vagy kékhalál, memtest hibát nem dobott. Aztán megemeltem a feszt, 2.24-re ezzel rögtön kifagyott, utána 2.16-ra visszavettem, erre most normálisan lefutott az intel burn maxon és a memó sem melegszik annyira, mint előtte, hogy lehet ez, hogy alacsonyabb volton normálisan fut, mint a gyárin? 1066 5-5-5 15ön.
Az első kép, ahol kifagyott, a második ahol rendesen megy... -
q2w3
senior tag
Sziasztok!
Én kicsit próbálkoztam a ramokkal és ennyin megy most:Próbáltam azt a tRD-t lejjebb venni, de nálam már alapból 7 volt és 6-al meg el sem akart indulni.
-
SteeWe
aktív tag
Hi,
Mi a véleményetek errol a ramrol: CSXO-CEC-800-4GB-KIT
Eddig CSX ramjaim vann igaz 4*1 Giga ami 4-4-4-12 megy 400 Mhz. Sajnos nem találtam olyan 2*2-es kit-et ami ugyancsak tudja ezt. Így megbarátkoznék a cl5-el. A tervem az, hogy berakom az egyik 2*1 gigás kit mellé. Az alaplapom szeretné az új jövevényt? Van róla info, hogy milyem chip-ekkel van szerelve?
Thx -
Arany1
csendes tag
Üdv kellene egy kis segítség.
Most lett összerakva a gépem és olyan problémám van hogy van egy Corsair dominator ram meg egy gigabyte Ep45-ds3r alap lapom és 1066mhz-en állandóan lefagy a gép kék halál de ha kisebb mhz-en van a ram akkor semmi probléma vele az alaplappal vagy a ram-al lehet a probléma? -
cstomi15
tag
Sziasztok!
Gigabyte GA-P35-DS3 (rev2.1) deszkába akarok venni 1066-os modulokat. Olvasgattam az itteni hozzászólásokat, és a neten is nézelődtem ezzel kapcsolatban, és ezeket találtam, 30e Ft alatt:
- KINGSTON HyperX 4096Mb DDR2 1066MHz CL5 HS KIT
- GEIL Ultra 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
- APACER 4096Mb DDR3 Giant 1066Mhz KIT
- CORSAIR TwinX 4096Mb DDR2 1066Mhz CL5 KIT
- CORSAIR Dominator 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT
- GEIL Black Dragon 4096Mb DDR2 1066Mhz CL5 KIT
- PATRIOT 4096Mb DDR2 1066Mhz Viper II KIT
- OCZ 4096Mb DDR2 1066Mhz Gold KIT
- SILICON POWER XPower 4096Mb DDR2 1066Mhz KIT(ipon.hu ról összeválogatva)
Igazából engem az érdekelne, hogy ezek közül melyik rendelkezik jó tuning potenciállal, melyiket ajánlanátok?
A gépemben levő RAM most egy CSX 2x1 GB 800Mhz KIT, melyet 1080Mhz en hajtok, 6-6-6-18 as időzítésekkel, alapfesz.-en.
Előre is Köszi!
-
pckownz
őstag
Sziasztok,
2darab kingmax pc2-6400 és 2darab pc2-8900 ramom van.
Jelenleg 333FSB, 400MHz ram freki (5:6) mellett mennek. Feszt, időzítést hagytam auton. Hogy lenne ezeket optimális belőni?
Eddig 860-on mentek a ramok, 430-as FSB mellett, auto fesz/időzítéssel, de valami nem volt oké.
asus p5k, c2d e6400(333*7 - 2,67Ghz) -
Ronin-
senior tag
válasz
KKK-007 #6351 üzenetére
már volt 4x1gb ram, az nem ment, ezért cseréltem zsir új 2x2gb -ra, és ezzel is ugyan az a gond, úgyhogy én az alaplapra gyanakszom.. azt hiszem azt kell majd gariztatnom, csak azt nem tudom ,hogy hogyan.. mondjam nekik,hogy a slot 1-be nem lehet az 1066 -os ramokat 1066 -on járatni ?
-
KKK-007
tag
Ugyanígy jártam én is. Este a teszt még lefutott, de reggel teljes kuka. Se kép se hang
Aztán mikor egyesével teszteltem a memtest az egyiknél hibát dobott.
Ha egyenként nem hibázik, mégiscsak nézd meg párban egy másik lapban is.Ha 5-5-5-15 időzítéssel, 1066MHz-en, 2,2V-on (ha az 2,2V) nem megy, akkor jogos a garancia érvényesítése.
Ja és igen jobban jársz 5-5-5-15-el 800MHz-en, csak hát, nem arra van hitelesítve. 1066-ot menni kell.
-
Ronin-
senior tag
válasz
KKK-007 #6347 üzenetére
Hali.
először is bocsi,hogy csak most írok.
kipróbáltam azokat a dolgokat, amiket írtál. egyesével próbálva jó volt 1066on 2,2-2,3-2,4 volton is. aztán lejebbvettem kicsit a feszt, mert melegnek találtam, tehát így maradt 2,2V on. Aztán auton beállította az 5-7-7-20 -as időzítéseket, ezzel lefuttattam 50% -ig a ram tesztet (nem volt kedvem végig várni) aztán elkezdtem lefele tolni az időzítést, 5-5-5-15 ön már hibázott rögtön az elején, ezért ment 5-6-6-18 -ra, ezzel jó volt. win-be is minden rendben ment. aztán jön a csavar a dologban, ugyanis reggel bekapcsoltam a gépet, mielőtt jöttem melóba, aztán miután win -be belépett, rá pár percre kékhalál..
wtf? ez mi,hogy este még jó volt, most meg rögtön KO ? nem vágom.. majd megpróbálom délután az időzítést feltolni 5-7-7-20 ra, bár az már elég soknak tűnik, akkor már inkább jobban járok, ha hagyom 800 -on és 5-5-5-15 be, nem ?!
-
Ronin-
senior tag
hello.
bár nem tuningal kapcsolatos a problémám, de talán mégis ide tartozik.. (alaplapos topicban nem tudtak segíteni)
Szóval adott egy gigabyte ep45-ds3 alaplap. 1 hete beletettem 2x2gb 1066 geil ramot (lc 5-5-5-15). Problémám a következő: az istenért se tudom 1066 -on járatni, 800-nál nem tudom feljebb tenni. Eddig be se bootolt a gép, aztán fogtam, átraktam a ramokat a dim2 és dim4 slotba, ott oké is volt, fel is tudtam tenni 1066 ra a ramokat, de win-be lépés után pár percel meg is adta magát (kékhalál). Próbáltam már elég sok beállítást... esetleg ha tudnátok pár tippet adni, vagy megfejteni,hogy mi lehet a gond az nagy segítség lenne..
-
helike13
csendes tag
Üdv!
Van egy laptop, amiben gyárilag DDR2-400-as memó van. (PC2-3200).
Azt szeretném kérdezni, hogy fogadja-e az 533-as és nagyobb memókat, mert 400-ast nem lehet kapni DDR2-ben.
-
Dan-szan
senior tag
Üdv.Én is elkezdtem piszkálgatni,de bár utánaolvastam nem mindig vagyok tisztában mit-hogyan kellene-lehetne.Itt konkrétan azt szeretném tudni,hogyan lehetne azt elérni,hogy a dram:fsb 1:1 maradjon de a memória ne 667-s hanem 800-s legyen,merthogy ilyen van benne? Illetve,hogy ezek az értékek mennyire számítanak jónak.Köszi.
-
sinya85
senior tag
válasz
Ralphus #6328 üzenetére
ha növeled az fsb-t akkor nől a memoria Mgh-e is bár a valamire valo alaplapokban külön lehet állítani hámy Mhz-en menjen a ram persze ilyenkor ha nem megy lehet neki kis + veszt adni bár csak saját felelösségre meg szembesülni kell azzal hogy esetleg tullmelegszik és azért vagy le
dram fsb ratio mind1
ja és ha növeled a ram Mhz-ét akkor az időzitás is romolhat
-
Ralphus
csendes tag
Üdv mindenkinek!
1.
Egy DDR2 GEIL ULTRA 1066 Mhz DUAL CHANNEL tuningolásában kéne nekem egy kis segítség. A gyári időzítése: 5-5-5-15.
Esetleg milyen beállításokat próbáljak meg?2.
Egy E8400-as proci van a gépben, a DRAM : FSB ratio-n hogyan tudok változtatni, esetleg 1:1-re hozni, vagy ezt nem is lehet?Sajnos ehhez a részéhez a számítógépeknek nem értek, ha ngy hülyeséget kérdeztem, ne hurrogjatok le
A válaszokat előre is köszönöm.
Üdv,
-
bzs73
őstag
Tudom hogy a 3:5 visszaosztás nem a legjobb.2v-on megy 5:8-ba is 1200mhz-t,majd végigcsinálom azt is.
1066mhz@1.808v-5:8-ba.
Amugy meg ezt a bug izét nem értem még most se rendesen.Tudok róla,és hát látom is hogy lassabb everestbe is,superpi-be is a 3:5 ,de nem annyival.Na mindeggy amugy mert ált én is 5:6, 5:8-ba használom a ramokat.
Ami viszont akkor is teccik,hogy mch alapon 1.1v-on,és perf level 6-on. -
bzs73
őstag
1200mhz@1.85v
A visszaosztás tudom nem a leghúzósabb,de azért szép ez így,hogy perf level 6-on,és mch is 1.1v-on. -
Tubica
senior tag
Sziasztok. Nem tudom jó helyen járok-e. Az lenne a kérdésem, hogy mi éri meg jobban.
- 3*1gb 667mhz
- 2*1gb 800mhz
Asus M2V az alaplapom 4 memóriát tud fogadni. Remélem tudtok segíteni.Köszi.
Üdv. Tibi -
eladohardver
őstag
Ufff!
Valakinek Volt már dolga Patriot Viper II 1066 4gb kittel? Mennyit megy?
-
dokee78
félisten
2x1GB 1066-os Kingmaxból mennyit lehet max. kisajtolni és mi a normális fesz amin nem fő meg.
-
dokee78
félisten
Meglepő 2x1GB 800-as Platinum Rev2-estől ezek az eredmények 2,2v-n?(2.2V EVP**)
5-5-5-15 1180MHz
4-4-4-12 1000MHz
3-3-3-8 800MHzStabil mind3.
Csak azét írom 2 topikba,mert mind2höz van köze.
-
ZIL
tag
Elkelt.
-
ZIL
tag
Sziasztok! Gondoltam szólok, hogy eladóvá vált az OCZ Platinum kit-em, nameg még néhány dolog a gépből... A teszteredményeim ezen az oldalon foljebb láthatjátok.
Átnyergelek a vörös oldalra... -
dobko
csendes tag
fsb freq 333
pcie freq 100
fsb strap to NB 400
dram DDR2 999 MHz
5-5-5-15
ras to ras dealy 4
row refresh 60
common perf level 10dram 2.20
NB 1.3ezzel nemhibázot , 2 Pass lefutott memtesteben
400 as fsb starb mellet ugye nemmegy 1066-onmost azt próbálom, hogy az fsb freqvencit feljebbvettem 355 re ha jólemlékszem
és így már 1065 Mhz en van a memóia, most tesztelem....majd elválik -
toyone
őstag
FSB Frequency az a proci tuninghoz kell az 333 ál.
Az FSB strab to northbridge -ot próbáld 400mhz-n ugyan így.
Esetleg még a: DRAM Timing Control: Manual1st Information:
CAS# Latency: 5
DRAM RAS# to CAS# Delay: 5
DRAM RAS# Precharge: 5
DRAM RAS# Activate to Precharge: 15
RAS# to RAS# Delay : 4
Row Refresh Cycle Time: 60 -
dobko
csendes tag
PCIE ratio 100
FSB strab to northbridge auto majd 333
dram freq 1066( ez alap)
dram 2.2 majd 2.3 majd 2.24
NB 1.26 majd 1.3
common performance level 10, de ez alapból ennyi volt asszem
időzítés volt auto ami a 5-5-5-18 majd 5-5-5-15 re tettem ami elvileg kell nekitehát vagy 5 verziót kipróbáltam
az FSB Frequency nemtudom mennyit szól bele
-
toyone
őstag
Ha default beállításokon van minden akkor a memtest nem hibázik?
Próbáld meg így:
Fsb Strab to northbridge 333MHz
pci e frequency 100 mhz
Dram Freq 1066 MHz
Dram voltage 2.2 V-2.3V re írja a Kingston e között kell próbálni.
NB voltage 1.2-1.3 közt próbáld meg
a memória beállításoknál találsz egy common performace level részt állítsd 10 re. -
dobko
csendes tag
Sziasztok !
A problémám, hogy van nekem egy
ingston DDR2-RAM 4GB PC2-1066 HyperX Kit (KHX8500D2T1K2/4G) - es moduljaim, ami nemigazán akar nálam működni rendesen 1066 MHz-en.
Alaplap: P5Q
Processzor: Intel Core 2 E8400 (3 GHz)Manuálisan beállítom a legtöbb biosbeállítást:
Fsb Strab to northbridge 333MHz
Dram Freq 1066 MHz
Időzítés: 5-5-5-15
Dram voltage 2.2 V
NB voltage 1.26A többi marad automatán.
Szórakoztam az időzítéssel is, de nemigazán vezetett eredményre, megy-megy majd kifagy a Windows. Most memtestben nézem és mindig hibázik.
A modulok jók, most kaptam őket, egy másik alaplapban másik processzorral mentek ahogy azt kell nekik.Olvastam az előbb, hogy 800MHz mellett 4-4-4-12 es időzítés stb..., de ha lehet én szeretném, hogy 1066 on fusson
Valaki tudna valami megoldást a problémára esetleg ? köszi
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest