Hirdetés

2012. május 27., vasárnap

(#37701) köszörü válasza mno (#37699) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

ime

A lehetetlent megoldom a csodára kicsit várni kell !(06 70 2860681)

(#37702) mno válasza köszörü (#37701) üzenetére

mno
(tag)

Köszi, de a legújabb van rajta, megnéztem everest-tel. Marad 2Gigával sajna. üdv

http://hardverapro.hu/apro/apc_smart_700-1000-1400-2200va-es_valodi_szinuszos/hsz_1-200.html - Minőségi szünetmentesek nagyon jó áron

(#37703) nmilan válasza tserrof77 (#37694) üzenetére

nmilan
(lelkes újonc)

ezek megvoltak, valami program, ami levesz még funkciókat esetleg? :)

(#37704) nmilan

nmilan
(lelkes újonc)

külső merevlemezem időről időre nem érzékeli a gép
elképzelhető, hogy scak kábelprobléma, vagy az idő vasfoga ezeket is kikezdheti?

(#37705) cymy válasza Muerte75 (#37676) üzenetére

cymy
(újonc)

Köszönöm válaszod! Egyébként van sárga jel a bluetoothnál...

(#37706) tserrof77

tserrof77
(fanatikus tag)

mno: Az X51-es NEM tud 2GB-mál többet lekjezelni. Szívtam már velük én is :U

mmilna: Everest-tel vagy Aida-val nézd meg, mennyire van elhasználódva az akkud. Lehet, hogy ennyit tud "csak" :U

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#37707) Loner

Loner
(újonc)

Sziasztok!
Egy Acer travemate 4220 nem fogadja el sem az alaplapi vga drivert sem az x1300 vga-ét!
Everestel megnéztem ott minden láthato!
Felrakom a vga drivert akkor vissza áll 4 bitre meg nagyon sz@r felbontásra!
Van amikor kékhalál! :F

Szia! Loner

(#37708) tserrof77 válasza Loner (#37707) üzenetére

tserrof77
(fanatikus tag)

Gyaníthatóan elszállt. BGA-zás lesz a dolog vége :U

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#37709) ledger

ledger
(lelkes újonc)

Sziasztok! Van egy Toshiba NB550D-108 notebook (Win7Starter). Hibajelenség bekapcsolást követően mikor kiírja, hogy „Üdvözöljük” itt csak forog körbe a homokóra és nem megy tovább, nem csinál semmit. Úgy gondoltam újra telepítem a rendszert, megcsináltam pendrive-ra a telepítőt, hogy onnan települjön (ez tuti jó, mert másik gépen működött). Mikor be bootol a pendrive-ról kiírja „ Windows is loading files …” ez alatt a csík végigmegy, majd teljesen fekete lesz a képernyő, csak az egérmutató látszik, amit mozgatni tudok. Ez egy óra múlva sem változik, marad fekete. Kipróbáltam úgy is, hogy külső írót kötöttem a gépre és lemezről bootolva úgyanúgy kiírja, „Windows is loading files…”, csík végig megy és ezután ismét fekete lesz a képernyő. Három telepítő lemezzel is kipróbáltam (Win7Prof., Win7Home, Win7Starter). Az eredmény így is ugyanaz, tovább nem megy a telepítés. Segítséget szeretnék kérni, mert nincs ötletem. Válaszokat előre is köszönöm.

(#37710) Loner válasza tserrof77 (#37708) üzenetére

Loner
(újonc)

És az konkrétan mit jelent? :U és mennyibe fáj majd az nekem? :O

Szia! Loner

(#37711) köszörü válasza ledger (#37709) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

helló
volt már telepitve rendszer a gépen ?

(#37712) tserrof77 válasza Loner (#37710) üzenetére

tserrof77
(fanatikus tag)

10-20k között. Bp-en páran csinálnak ilyet.

Illetve még azt próbáld meg, hogy ha 2 ram van a gépedbe, egyesével próbáld meg őket (nagyon pici az esély, de hátha :U )

(#37713) Loner válasza tserrof77 (#37712) üzenetére

Loner
(újonc)

Köszönöm! :R

Szia! Loner

(#37714) tserrof77 válasza ledger (#37709) üzenetére

tserrof77
(fanatikus tag)

Haver Lenovo-ja is így kezdte, amikor 1 hónapos korában megdöglött benne a HDD :U Hiren's Boot-ról nézz egy-két vinyótesztet... Vagy.. kapcsold át BIOS-ban az AHCI kezelést.

(#37715) ledger

ledger
(lelkes újonc)

Kipróbáltam egy xp home telepítő lemezzel is ez gyári itt hasonló volt betöltögette a windows fájlokat és után annyi különbséggel hogy nem fekete volt a képernyő hanem jött ez a hiba üzenet

http://prohardver.hu/dl/upc/2012-05/230543_toshiba.jpg

Szerintetek a HDD-nek annyi?

Nemtudom hogy volt e telepítve nem az én gépem javításra hozták ide
nem találtam olyat hogy vissza lehetne állítani gyári állapotba.

[ Szerkesztve ]

(#37716) tserrof77 válasza ledger (#37715) üzenetére

tserrof77
(fanatikus tag)

Ha XP-t akarsz rá, előtte MINDENKÉPP tedd át az AHCI kezelést compatible vagy Native módra! Különben ezt kapod (vagy azt, hogy nem érzékel merevlemezt)

(#37717) ledger

ledger
(lelkes újonc)

Bios-ban SATA Controller Mode-ot: AHCI-ról átváltottam Compatibility-módra és elindul a telepítés pendrivról is amin a Win7 Starter van,
Köszönöm a segítséget :C :C :C

(#37718) tserrof77 válasza ledger (#37717) üzenetére

tserrof77
(fanatikus tag)

:B Már érdemes volt felkelnem :DD

(#37719) quart

quart
(újonc)

HELP!
Laptopomon (Lenovo T400) a bekapcsolás után kigyulladnak a led-ek, felpörög a HDD, de a BIOS csak kb. 10 perc (TÍZ perc) múlva fut le és indul el a Windows (7). Mi lehet ennek az oka és hogyan lehet kiküszöbölni ezt a "késést"?
Néhány napja csinálja ezt, évek óta kifogástalanul működik/működött.
HELP!

(#37720) xcds válasza quart (#37719) üzenetére

xcds
(fanatikus tag)

Lehet, hogy a vinyó szarakodik, azzal el tud bíbelődni, mire elindul(már ha elindul).

(#37721) quart válasza xcds (#37720) üzenetére

quart
(újonc)

A vinyónak semmi baja (mert mint tudjuk a BIOS nem a vinyón "tartózkodik"). Miután lefutott a BIOS azután már nincs gond, tökéletesen fut rajta játék, progik, minden.
De azért köszi az infót.

[ Szerkesztve ]

(#37722) Thunderzolee válasza quart (#37719) üzenetére

Thunderzolee
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Ott valami hardveres hiba lesz.
Szedegesd ki az alkatrészeket egyesével, és amelyiknél megszűnik a hiba, az a rossz. De nem valószínű, h el fog múlni. :(

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#37723) quart válasza Thunderzolee (#37722) üzenetére

quart
(újonc)

OK. Mint írtam, a BIOS nem fut le a bekapcsolás után (csak kb. tíz perccel később ).
A BIOS egy chip-ben csücsül az alaplapon. Szerinted melyik hardver-elemmel kezdjem a "kiszedegetést"? Egy laptopból nem olyan egyszerű, mint egy PC-ből.

[ Szerkesztve ]

(#37724) xcds válasza quart (#37721) üzenetére

xcds
(fanatikus tag)

Annyira azért ne legyél biztos ebben, mert ha nehezen ismeri fel a vinyót, akkor nem lép tovább. Persze simán lehet, hogy más a baj, de ezt sem kell egyből kipipálni csak, mert a bios "nem a vinyón tartózkodik".

[ Szerkesztve ]

(#37725) quart válasza xcds (#37724) üzenetére

quart
(újonc)

xcds
Nem vagyok biztos semmiben és nem zárom ki a hardveres problémákat sem.
Csupán azt mondom, hogy a BIOS el sem indul, tehát nem az a gond, hogy "nehezen ismeri fel a vinyót". (Teljesen fekete képernyő, még egy villanást sem látni a bekapcsoláskor.) 10 perc múlva - mint régebben a bekapcsolás pillanatában - viszont azonnal felismer minden hardvert és perifériát. A tíz percnyi késésre nincs magyarázatom. Átnéztem az Energiagazdálkodás menüpontot is, ott sincs semmilyen "szokatlan" beállítás. Rejtély egyenlőre számomra.

(#37726) Dzsabba válasza quart (#37723) üzenetére

Dzsabba
(lelkes újonc)

Igazad van tényleg nem olyan egyszerű szétszedni, de nem lehetetlen.
Amúgy attól,hogy meg "csipben csücsül" a bios, attól még fel kell ismernie a különböző hardver elemeket amik alap feltételei annak, hogy elinduljon a win boot.
Csak azt az egy dolgot nem ért, hogy ha ennyire tudod a helyes választ, akkor miért kérdezed meg.

Az szerintem is elég nagy rejtély, hogy az energia gazdálkodási lehetőségeknek mi köze lenne a boot-hoz.

Szerintem vagy a memóriával lesz gond vagy az alaplapod fog elszállni.

[ Szerkesztve ]

(#37727) quart válasza Dzsabba (#37726) üzenetére

quart
(újonc)

Dzsabba
Nem tudom a helyes választ.
Úgy képzeld el az egész helyzetet, mintha most megnyomnád a Bekapcsolás gombot, áram alá helyeződik a laptop, de a tényleges indulás mintha 10 perccel késleltetve lenne.
Már futtattam Aida 64-et, MemTest-et, stb. minden 100 %-os (vagy ahhoz közeli) állapotban van. Ezért "rejtélyes" számomra az egész.

- - -

(Az Energiagazdálkodást csak az esetleges alvó üzemmód miatt írtam, nincs köze a boot-hoz. Volt már dolgom olyan laptopokkal, amelyek "nehezebben ébredtek" az átlagosnál.)

[ Szerkesztve ]

(#37728) Dzsabba válasza quart (#37727) üzenetére

Dzsabba
(lelkes újonc)

Szerintem, mindenképpen piszkáld meg a memóriákat.
Takarítsd meg, vagy ha kettő van benne akkor csak az egyikkel próbáld meg elindítani vagy ha van rá lehetőséged akkor egy teljesen másik memóriával próbáld ki.

Még egy olyan jutott eszembe, hogy próbálj meg egy bios frissítést, hátha segít valamit, de nem sok esélyt látok rá.

(#37729) quart válasza Dzsabba (#37728) üzenetére

quart
(újonc)

Dzsabba
Jó ötlet a memória lapkákat külön-külön, egyesével kipróbálni, lehet, hogy végleg helyet is cserélnek. Sajnos nincs több plusz memória, csak a cserélgetés marad. (Bár a tesztek szerint hibátlanok a memória lapkák, de az ördög [meg a Windows] nem alszik.)

(#37730) Dzsabba válasza quart (#37729) üzenetére

Dzsabba
(lelkes újonc)

Nem vagyok egy nagy szervizes vagy teszter, de nem egyszer láttam már hibátlan tesztet hibás videó kártyákon.

(#37731) tomiee85

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

Sziasztok! Léci segítsetek.
Adott egy Acer travelmate 5520g.
A helyzet az hogy nincs semmi kép, a gép látszólag elindul, felpörög és hosszabb távon is jár a ventillátor, ergó a processzornak mennie kell.
LCD hiba kizárva külső monitor teszttel.
Szétszedtem darabokra, külső behatás, égés, korom stb nincs.

Mire gondoltok?

Köszi előre is.

(#37732) iqunuqu

iqunuqu
(újonc)

Sziasztok. Van egy Acer Aspire 5920G laptopom, és szeretném rajta kicserélni a hűtő ventilátort, mert már elég régi, 4 éves, és a videó kártyán a hővezető pasztát. Kérdésem az lenne hogy hol lehetne hozzá venni új ventilátort, és pasztát. A szerelést megoldanám én, nem okoz problémát , köszönöm a segítséget.

(#37733) iqunuqu válasza tomiee85 (#37731) üzenetére

iqunuqu
(újonc)

Szia. Nekem is csinálta ezt az Acer Aspire 5920G laptopom, hogy nem volt kép, a kijelzőt megmozgattam, megnyomkodtam a pántoknál a műanyagot, ahol hajlik lefelé, és megoldódott a hiba, gondolom valami contact hiba lehetett nálam.

(#37734) bjj

bjj
(újonc)

hp dv3-nal hogy tudom benyomni hogy minden hang a fulesen menjen ? Mert igy sajnos a kommunikacios programok a fulesen, a jatek ill zene pedig a hangszoron megy. Hogy tudom megoldani ?

(#37735) PPolip

PPolip
(újonc)

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a notiban lévő ramoknál az 1rx8 és az 2rx8 jelölés mit jelent?Mert van az enyémbe egy 1Gb 1rx8-as ram és egy 2Gb 2rx8-as.köszi

(#37736) tomiee85 válasza iqunuqu (#37733) üzenetére

tomiee85
(senior tag)
LOGOUT blog

Ventillátort nem lesz egyszerű, de pasztát kapsz bármelyik szzámítástechnika boltban. Ventillátor nincs gyártva laptopba külön mint desktopba.

(#37737) Dronte

Dronte
(lelkes újonc)

Hali!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy notebooknál proci melegedés meddig számít normálisnak?
HP Pavilion dv6-3110eh gépem van, Core i3 370M proci van benne, kb fél éves, teljes terhelés alatt van, hogy 80 fokik felmegy a hőmérséklete, ez normális? (asztalon, rendeltetésszerűen használom :)) Pedig szépen dolgozik a hűtés benne, van is hangja :DDD

(#37738) urdug válasza Dronte (#37737) üzenetére

urdug
(fanatikus tag)

Időnként nem árt portalanítani a gépet főleg a poci ventilátorát. Amúgy a 80°-fok egy kissé soknak tűnik. :F Egy hűtőpad megoldás lehet.

Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!

(#37739) PapaDoc

PapaDoc
(újonc)

Sziasztok!

Kérdésem a következő: HP Elitebook 6930p bekapcsolásnál vibrál a képernyő, kb a 3-4 bekapcsolás után megjavul és utána műxik. Én szalagkábel hibára gyanakodtam első körben, de lehet h valakinek volt már ilyen nemű problémája...az megoszthatná a tapasztalatokat.

THX

(#37740) köszörü válasza PapaDoc (#37739) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

helló
ez egy tipus hiba
a szallagkábel alaplapi csitija kontakthibás
aku táp ki!! a billentyüzetet és a felette lévö takarot kell csak leszedni pár csavar
kontact spray a csatira és az ajzatba

(#37741) PapaDoc válasza köszörü (#37740) üzenetére

PapaDoc
(újonc)

Köszi a segítséget! (Y)

(#37742) Bagira01 válasza Bagira01 (#37700) üzenetére

Bagira01
(PH! kedvence)

Erre valaki?

Hirdetéseim--http://href.hu/x/d4ev---TRU120ex, Cav W320 mélynyomó eladó

(#37743) köszörü válasza Bagira01 (#37700) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

helló a folyamatosan ismétlödö egyforma sipolás(memoria)hiba
a két hosszú egy rövid ismétlödö sipolás (vga)hiba
midenek elött win alat aida64 el meg kell nézni hogy van e vaklami ami jobban melegszik a kelleténél

(#37744) bjj

bjj
(újonc)

hp dv3-nal hogy tudom benyomni hogy minden hang a fulesen menjen ? Mert igy sajnos a kommunikacios programok a fulesen, a jatek ill zene pedig a hangszoron megy. Hogy tudom megoldani ?

(#37745) Dronte válasza urdug (#37738) üzenetére

Dronte
(lelkes újonc)

Tartósan nem szokott ilyen magasan maradni, de időnként felkúszik fölé mondjuk GTA4 alatt, szóval biztos nem teljesen egészséges :D majd megpróbálom portalanítgatni

(#37746) Thusor válasza Dronte (#37745) üzenetére

Thusor
(senior tag)

Szerintem tök természetes. Játékok alatt persze hogy magasabb. Nekem is az i5-540m processzorom 90 fokra is felkúszik ha 100%-on járatom hosszabb ideig.

HP Elitebook 2540p / VU895A dokkoló állomás / Dell U2312HM monitor / Logitech M570 egér / Genius SP-HF2000X 2.0 hangfalpár / Ubuntu 12.04 LTS

(#37747) Möhe

Möhe
(őstag)

Sziasztok.

Adott egy HP G62-b20eh típusú laptop,és egy prezentáció miatt szeretnék hangot kiküldeni egy erősítő felé. (HDMI nem játszik) Fejhallgató jack-en megoldható?
(a laptop nincs nálam,nem látom fizikálisan de a hangosítást nekem kellene megoldanom valahogyan)

ty :R

"Istenem, kérlek adj nekem bölcsességet, hogy megérthessem a páromat, adj szeretetet, hogy megbocsájthassak neki, és adj türelmet, hogy elviseljem a hibáit. Mert ha erőt kérnék, akkor biztos agyonverném. Ámen."

(#37748) brian1987

brian1987
(kvázi-tag)

Sziasztok.
Nos a téma tárgya az 1 Lenovo B560.

Gforce Gt310 M van benne.
Ki szeretném cserélni, de nem tudom hogy milyen videokarit tudok bele rakni.
Elvileg MXM III A, de van B is mi a külömbség?

Mit kell még figyelembe venni a cserénél.

Válaszotokat köszi. :R

Csak ESTE vagyok elérhető. :)

(#37749) PPolip

PPolip
(újonc)

Sziasztok az lenne a kérdésem hogy a notiban lévő ramoknál az 1rx8 és az 2rx8 jelölés mit jelent?Mert van az enyémbe egy 1Gb 1rx8-as ram és egy 2Gb 2rx8-as.köszi

(#37750) köszörü válasza Möhe (#37747) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

a fejhalgato kimenet egyben alacsony szintü kimenet az erösitöhöz
tökéletesen fog müködni

(#37751) köszörü válasza PPolip (#37749) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

egyszerü 1x8 1 oldalon 8 ram
2x8 2 oldalon 8-8 ram

(#37752) PPolip válasza köszörü (#37751) üzenetére

PPolip
(újonc)

Tehát mindegy melyiket veszem vagy ajánlott valamelyik a másikkal szemben?

(#37753) köszörü válasza brian1987 (#37748) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

helló nem csrélhetö alaplapi vga van a lenovo b560 ban

[link]

(#37754) köszörü válasza PPolip (#37752) üzenetére

köszörü
(kvázi-tag)

mindegy

(#37755) PPolip válasza köszörü (#37754) üzenetére

PPolip
(újonc)

Nagyon szépen köszönöm a gyors választ.Üdv.

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.