- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Monitor hiba topik
- Fujifilm X
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Bluetooth hangszórók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5498 üzenetére
itt csak 1066 és 800 van összehasonlítva ha jól tudom, de én itthon teszteltem 1200 vs 800-at is, még pentium dual core-nál (2160@3.5 - nem pont 800-ra jött ki a ram) és crysisben majdnem 1fps-t hozott... szóval semmit nem jelent szinte. Inkább 800cl4, fillérekért, mint 1200cl5-6 10k-val többért. Egyszerűen nem éri meg a különbséget.
@Jorus: ja igen kihagytam hogy e-penis növelésre tökéletes, meg a szomszéd előtt villogni, hogy nekem ezerkettőszázasramomvanámbibibi -
Razuel
aktív tag
Nah ez még durvásnak tűnik:
Crucial Ballistix
Crucial Ballistix Tracer
Mi a külömbség a 2 között? Az egyiken van led a másikon meg nincs vagy mi? -
diegho
nagyúr
Miért is? Szerinted gyorsabb lesz a géped attól, ha 1200-on megy a memória? Elárulom, hogy alig látszik a különbség. Én perpill full alapon használom a gépemet, múlt héten pedig 2*2 giga 800-as mushkint vettem (sajna egyik modul rossz, ma megy gariba) mert ugyebár bőven elég az is.
-
Razuel
aktív tag
Jó, az egy dolog, de ha most veszek ramot később meg procit is akkor már nagyon nem lesz mind1 hogy milyen ram van benne.. így, hogy csak részenként fejlesztem a gépet nem kell mindíg újat venni.. mert pl most veszek egy szar kingmax ramot 2-3hónapra rá meg egy e8500at akkor meg már baszhatom magam a kingmaxal..
-
diegho
nagyúr
kb teljesen mindegy milyen ramot raksz az e2160 alá, mivel elég lassú a memóriakezelés a kis procikkal, magyarul hiába lesz 1200mhz-es memóriád, kb annyi lesz az írás olvasásod, mint egy nagyobb procinak 800-as ramokkal. Kingmaxoknál drágábbat én nem nagyon raknék alá, ráadásul kingmaxot a gigabyte lapok szeretik is eléggé.
-
Razuel
aktív tag
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #5486 üzenetére
De a DDR2 alapfesze 1,8V ez JEDEC szabvány ettől kissebbet nem adhat egy lap sem DDR2-nek. Tehát 1,8V-hoz képest adsz +0,1V-ot, stb-t. Nekem is Giga P35 lapom van, +0,4V is piros érték már pedig az még csak 2,2V (1,8+0,4).
Terhelve mennyire meleg a ram? Nekem már 2,3V-al is forróak, mert elvileg nálad 2,5V-ot kapnak akkor (1,8+0,7) ami marha sok! Az DDR1-nél még bőven jó érték volt de itt elég sok. -
Vasinger!
nagyúr
Alapból 1.6 V-ot ad a lapom minden DDR2-es ramnak. 0.1-től egészen 0,7-ig lehet menni a skálán, de +0,1 volt nem jelent mindig +0.1 V-ot.
Max 2.15V-ot tudok adni, úgy és BIOS-ban már +0,7-en pirosan villog. A ram feszét Everestben nézem, szval droppal együtt számoltam kb.
Most 1,9 V-on lazán viszi a 800-as ram CL6-ban az 1068-atKöszi a helpet, további szép estét!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #5483 üzenetére
Általában +0,1V elég, +0,2V nem sok esetben hoz pluszt de megpróbálhatod. Ha nem megy jobban akkor tedd vissza +0,1V-ra az MCH-t, minek fűtsön feleslegesen.
Hát csak 2,15V-ot??? Az nem létezik! P35 DS3R-ben többet is lehet adni nem? 2,15V az smafu, az kb valós 2V-nak felel meg (ugye lejön a drop még a bios feszből). Extrább tuninghoz édeskevés.diegho: Na akkor hátha az új sapesz jobban megy majd...
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
DaDy0219 #5472 üzenetére
Ha stabil akkor felesleges feszt emelned nekik. Ha nem stabil akkor kell csak több feszt adni neki. Amúgy csak feleslegesen fűt és csak hamatabb kinyiffan. Minnél kisebb feszt adsz neki annál hosszabb a várható élettartam.
Diegho: Remélhetőleg a második kit is ilyen jó lesz tuningban, csak stabilabb.
Sapeszt is gariztatod?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Vasinger! #5476 üzenetére
2,2V max 2,3V ha kimondottan nem hűtöd ventivel a modulokat. Ettől többet nem érdemes adi hosszútávra semmi képpen.
mod:
MCH mennyi feszt kap? Még esetleg azzal is játszhatsz, szokott segíteni. +0,1-0,2V, többet felesleges adni neki, mert csak fűt és a túlmelegedéstől lesz instabil a cucc. Persze ha külön hűtenéd...
mod2:
pisztoly: Nekem az ST T800 DS4-ben ment 975MHz-en 4-4-3-8 al 2,2V-al. 1170MHz-et ment 2,2V-al 5-5-5-15-ben. Szerettem, jó kis KIT volt az.
-
DaDy0219
tag
válasz
Hurkaleves #5475 üzenetére
Okés, megpróbálom, köszi!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Van egy CSX 2x2 GB-os 800-as ramom. Az 1014 MHz-et bírta alapfeszen, de az 1068-at nem bírja, ami a 4.0GHz-en kéne, így csak 890-en megy. Mennyi max feszt adhatok neki? 2.1-2.2?
Jah és a ramokon van hűtőborda és a ház szellőzése is jó, átmenne rajta egy kis "cúg".
-
DaDy0219
tag
válasz
Hurkaleves #5473 üzenetére
mert nem állítottam nagyobb értékre.
Az FSB-t 200-ról 205-re állítottam, így ment fel a MHz is.Tudnám feljebb vinni is, csak egyenlőre ismerkedek a dologgal.
Az előző kérdésemre mi a véleményed?Egyébként miérrt lenne fura, ha 1100MHz-en hajtanám őket?
-
DaDy0219
tag
válasz
Hurkaleves #5471 üzenetére
Akkor ezek szerint nem lényeges a dram-fsb arány.
Sajnos még csak most ismerkedek a tuninggal, ezért vannak, lesznek ilyen kérdéseim.Egyébként mikor érdemes a RAM feszültséget emelni?Jelenleg 2,1V-on mennek.
Gyártó szerint 2,3V-ig ajánlja a beállításokat. -
DaDy0219
tag
Üdv!
A DRAM : FSB arányt hogyan tudom minél kisebb számokra vinni és, hogy minél közelebb legyenek egymáshoz?
Jelenleg egyenlőre így néz ki:Min változtassak?
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5468 üzenetére
van ez így, WD RE vinyóból is az első rosszat kaptam az országban
már megszoktam, ezért van itthon mindig annyi alkatrész, hogy legalább +1 néha +5-6 gépet össze tudjak dobni bármikor. (jelenleg csak 3 van) Disztribútorral már tegnap beszéltem, azonnal cserélik, ha kérem a cserét, jövő héten élni is fogok ezzel a lehetőséggel.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5466 üzenetére
40 percnél jött el a restart ideje 1.55V-on. Már szinte tuti, hogy az egyik modul gyári hibás, tudom is, hogy melyik, most éppen a szerintem jót tesztelem.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5464 üzenetére
fél órája megy a prime blend 4-4-4-12@1.8V-on jelenleg, az nb feszt feltoltam 1.55V-ra, lehet ez volt a gond és ezért fagyott a ram DS3-ban is, mert csak 0.1-et kapott pluszba.
-
diegho
nagyúr
Azt kipróbálom még azért, hogy NB feszt feltolom 1.5V környékére, mert 1.35V-on megy jelenleg és nem tudom, lehet ez a gondja, elvileg a lap bírja az 1.75V-ot is extra hűtés nélkül (bios szerint) szóval este megint tesztelés, örülnék, ha sikerülne megoldani a gondot csere nélkül, mert a ram eléggé jófajta 800 4-4-4-12 1.8V-on jól hangzik.
-
diegho
nagyúr
válasz
Hurkaleves #5457 üzenetére
minden megéri, van bőven miben tesztelni és van bőven mit használni addig, amíg tesztelem a memókat.
Külön-külön nézve a modulokat az egyiken 2 órát ment a memtest utána win induláskor dobta a kéket. Másik modulon 7 óra 11 percet ment a memtest és 2 órát is futott rajta a win hiba nélkül. Gyanús, hogy az első modul hibás lesz, majd még tesztelem este újra.
-
Qru
MODERÁTOR
Vazz de belenyúltál akkor.
Mushkin jó, hibás darabok mindenhol előfordulnak. Csak nehogy inkompatibilitás legyen. Így jártam egy Asus GTX280-al. Asus lapban ment frankón, az én DS4-emben meg már post-nál csíkozott. Viszaraktam az Asus deszkába és Furmark stabil volt gyönyörű képpel.
Próbáltam okoskodni, adtam feszt a PCI-E-nek, frekit is felvittem 105-ig. Semmi.
Így végül lett egy Giga GTX260 OC és kész.
eladohardver: Húh, nehéz ügy. 4GB-ból ami megy 1200-at... Team Extreem, Crucial Balistix, ezekkel van rá esélyed.
mod:
pisztoly: Sztem nem éri meg ezzel szőrözni.
Alig lesz gyorsabb és iszonyat idő mire minden kitesztelgeted.
-
diegho
nagyúr
úgy néz ki belenyúltam az országra hivatalos forrásból beérkezett első rossz Mushkin memóriába
2 lapban is ugyanazt a kéket dobja a win random. Már supportal is beszéltem, hamarosan indítom a memtestet külön külön a modulokon, bár lehet P35 inkompatibilitás is, bár erről nem tudnak mushkinék (Asus P5K/EPU és Giga P35-DS3 volt a tesztalany) mindenesetre egy P5B-E Deluxe-ban is letesztelem őket. Disztribútortól vettem amúgy, még nem volt hibás darab az országban, azonnal cserélik, ha kérem és bármire hasonló árban, szóval maradok a Mushkinnál, most megyek memtestelek egyet.
-
diegho
nagyúr
most kértem subtiming beállításokat a lapomhoz mushkinéktól, már megvannak az értékek, este jöhet a tesztelés. Első körben feltolom a Win7 RC-t, utána meg nekiugrok a teszteknek. Tegnap tök hülyeségeket csinált a rendszerem, prime blend stabil volt másfél órát, utána 20 perc idle és kékhalál. (tavaly októberi win xp telepítés) lehet nem tetszik neki a 4gb, majd ma kiderül mit mutat win7 alatt a dolog.
Ezeket kell belőnöm mushkin szerint:
The memory timings for your mobo and ram,Ai Overclocking: Manual
FSB Strap to North Bridge: Auto
DRAM Frequency: 800
DRAM Command Rate: 2T
DRAM Timing Control: Manual
CAS# Latency: 4
RAS# to CAS# Delay: 4
RAS# Precharge: 4
RAS# Activate to Precharge: 12*Use Highest Numbers First for Below*
TWR: 3 to 6
TRFC: 40-45
TWTR: 9 to 11
TRRD: 3 to 4
TRTP: 3 to 6
DRAM Static Read Control: Disabled
Transation Booster: Disabled
Boost Level: 0-3Memory Voltage 1.8V
Kiváncsi vagyok mire megyek, ha netán nem sikerül átrakom másik lapba és meglesem ott.
-
swoody
senior tag
válasz
Hurkaleves #5449 üzenetére
Most írhatnám hogy értem.
De nem.
Nem akarok én annyira húzni a ramot csak,hogy 1066-on mennyen.
Intel E8400 a proci. -
Hurkaleves
őstag
fsb-t nyomasd föl...apránként....
(bár én úgy kezdem általában a tuningot, hogy beállítok egy általam elképzelt plafont [mondjuk 1200mhz] és ha nem bírja úgy lépkedek vissza az fsb-vel illetve a fesszel fölfelé amíg stabil nem lesz valahol...)
bár nem tudom milyen procid van pontosan, de biztos bírja a tuningot egy kicsit...(intel bírja)
viszont ha tutira akarsz menni akkor fsb emelés során a proci szorzót vegyed visszább, hogy az alap órajel környékén tartsd...így ki tudod zárni, hogy ha esetlegesen teszt során hibázik akkor az valszeg nem a proci miatt lesz..mondjuk én AMD-s rendszerrel tolom ami azért másabb meg ez csak az én eljárásom.....sőt én ehhez képest is máshogy csinálom, de valaki biztos ír még valami okosat...
ízlések és pofonok..... a tuningot meg lehet közelíteni több féle módon is... -
swoody
senior tag
Sziasztok.
Tudnátok linket adni miként lehet húzni a ramokat?
Illetve ellehet magyarázni ha van idő.RAM:[link]
Alaplap: Gigabyte ep45-ds3rKöszi.
-
diegho
nagyúr
na jó nem bírtam ki, hogy ne nézzem meg 1000 5-5-5-18-on, kb 10 percet nyomtam blendet, most nekiugrok újra az epp-nek. Az a legnagyobb bajom, hogy már fogalmam sincs a procim/lapom milyen beállításokkal mennyit is ment
és mivel csakis 1:1-ben tesztelek, ezért kicsit nehézkesen megy a dolog. Amúgy 5-5-5-18 800-on fogom használni. 2k-val került többe mint a Geil, ezért vettem inkább Mushkint.
-
diegho
nagyúr
na beraktam a ramokat. elsőre nem sikerült belőni az epp-s órajelre, de az nem is igazán érdekel most, mivel még xp 32bit van fent, egyelőre jedec szabványon használom, amikor lejön a win7 x64 nekiállok megnézni, de ez kb hétvégén lesz.
-
diegho
nagyúr
Megérkezett a Mushkin 996671 2*2 800 4-4-4-12@1.8V. Este felé ki is próbálom őket, most nincs kedvem szerelni, de a Mushkin baseball sapit már kipróbáltam (király)
-
Razuel
aktív tag
Banditnak nincs ddr2-be.. mind1
Azért ha valaki tud olyan boltot, ahol árulnak DDR2es (800 vagy 1066os) CSX Diablo ramot az dobjon már egy privit, vagy akár ide is írhatja..
kösz -
Razuel
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5437 üzenetére
Értem, már megilyedtem'..
Arra a kérdésre valaki tud válaszolni, hogy hol lehet ddr2es CSX Diablot kapni? -
Hurkaleves
őstag
neeem...csak ezek lettek letesztelve a lappal!
persze, hogy megy mindegyik rammal a gép! csak nem biztos, hogy stabilan és az sem biztos, hogy pl. az 1066-os ram menni fog benne annyit...
én is 4 féle ramon estem át míg meg nem találtam a megfelelőt! meg sem néztem a lap support listáját! aztán a 4-nél gondoltam csak meg nézem mi az ami fixen jó és így jöttek a jelenlegi g.skill-ramok amik elég szépen hasítanak.. -
Razuel
aktív tag
válasz
Hurkaleves #5435 üzenetére
nekem 2.1es van, de mi ez a marhaság? Csak ezeket a ramokat támogatná? Áhh a samu sincs fent itt mégis megy vele.. egy diablo mértne menne vele?
Jah bocs rajta van a samu is.. bár nem a 800as csoportba..
-
Razuel
aktív tag
Yo!
Eljött az ideje a gép fejlesztésének és a ramra esett a választás.. elég gyenge már ez a 2x512 samu.. -.-
Szóval eddig 2 jelöltem van:
Geil Black Dragon 800Mhz 2x1Gb CL5ös úgy hallom, hogy nemigazán lehet tuningolni, de egy kis fesz emeléssel viszi a 4 4 4 12őt, ennek a 800nak mennyi a vége és szerintetek merjem megvenni? Bár ha találok diablot biztos azt veszem..A másik a CSX Diablo 800 vagy 1066Mhz, ez elég jó kis ram csak beszerezni is elég nehéz.. Tud valaki olyan boltot ahol lehet kapni?
Confomat remélem megtalálod I
I
V -
Hurkaleves
őstag
válasz
Hurkaleves #5432 üzenetére
igen, szerencsére elég magasan van a hűtőm...beenged még két ramot..
csak le kell szedni hozzá... -
Hurkaleves
őstag
válasz
winfier #5429 üzenetére
na csak megnéztem, hogy mit tud 1200mhz 5-6-6-18 ban 2.2 fesszel...
hát az eredményeim valamivel jobbak lettek mint az 1150mhz 4-5-5-15-tel...
de elhanyagolható 1-2 százzal... a latency meg kicsit megnőtt...48.1 ről 48.7-re..
próbáltam lefuttatni a vantage-et, de félúton kifagyott....
szal a blend tesztet már rá sem engedtem...
konklúzió: marad a 1150-4-5-5-15 2.2V
ezzel így eddig nem volt gond....és akkor valóban a következő lépés inkább még 2x1g ram lesz...mert úgy néztem, hogy a lapom a 4x1g fölállást komálja abból a ramból ami nekem van.. -
for3l
senior tag
válasz
Hurkaleves #5428 üzenetére
csatlakozom az előttem szólóhoz: sztem is inkább 4gb-ra vagy 8-ra (
) kellene bőviteni a systemet!
különben én meg most tesztelgetem az újdonsült d9gmh-s micron ramjaimat, jelenleg itt járok:
link.
szerk.: vmiért nem engedte a rios hogy 2 kis képet rakjak be..
-
winfier
senior tag
válasz
Hurkaleves #5428 üzenetére
Ez időzítéstől is függ, hogy jobb lesz-e, de szerintem még rosszabb eredményt kapnál 1200MHz-en azokkal az időzítésekkel.
A játékoknál inkább a mennyiség számít. Talál, de csak talán 1fps-t hozna a magas MHz, de inkább semmit. Teszteld ki, hogy a photoshop-nak melyik fekszik jobban. Minden gép más így nem igazán lehetne reális képet festeni. Ja és a PS-nál is inkább a mennyiség mint a sebesség.
Szerk: És az se mindegy, hogy milyen arányba van a ram. Minél szorosabb az arány annál gyorsabb: 1:1 ; 5:6
-
Hurkaleves
őstag
halihó!
egy kérdés.
a jelenlegi g.skill ramjaim 2x1g és 1153mhz 4-5-5-15-ön mennek 2.2voltal. ez így szerintem okés.
viszont ha esetleg megpróbálnék 1200mhz vagy a fölé menni 5-6-6-18-as időzítésekkel akkor az jobb eredményt hozhat?kérdés2: játékra gondolom a magasabb mhz a jó.. de mondjuk photoshop vagy egyéb progiknak is a magasabb mhz a jó vagy inkább a gyorsabb elérés? (cl4)
thx.
-
LLKobe
veterán
Mostakkor ez most nekem jó?
-
chege
aktív tag
van két képem
ez első most minden full alapon - 6os tRD
[link]Ez egy régebbi kép, ez hasonlít a tiédhez csak ez Asus lappal készült és az anyém 5.5.5.15. De ugyan úgy 8-as Perflvlel, bár nemtudom bizonyítani, de higgyétek el nekem
[link]mod: neked is rev3-as reapered van? Nekem az van de sztem elég gagyik tuningba, én többet vártam tőlük még akkor is ha 2gbos modulok
-
Sárpac
nagyúr
Ehhem perf level 8 többi ua.
-
Sárpac
nagyúr
Érdekes egy ram mert 5.5.5.15-be viszont jóval nagyobb perf level mellett is elszáll a memtest 0.2%-nál 2.2Volton is viszont 5.6.6.18-ban 2.1volton jóval szűkösebb pef level mellett is simán lement a 200% memtest és a p95 blend teszt is.
Valamit olvastam, hogy manuálisan kellene állítani ennél a ramnál 5.5.5.15-höz valami trfc dolgot 195ns-ra. na most trfc még van is de ilyen beállítási lehetősége nincs vagy át kellene számolni? -
for3l
senior tag
ez így elég korrekt! én nem tudtam perf lvl 9 alá menni még a 2x2gb mushkinnal (mondjuk nem azért, de emlékeim szerint 2x1gb-tal sem könnyű stabillá tenni mondjuk egy ilyen beállítást: 1200mhz, cl5, perf lvl8..)
nálad mondjuk a turbo opció biztos odaserget a sebességnek, én most szereztem 4x1gb micron (d9gmh)-t, vasárnap tesztelem be őket, remélem jobbak lesznek mint a volt mushkinok.. -
Sárpac
nagyúr
Hali!
2x2GB ramnak mi a max min perf level amit még lehet adni? -
plaszy
őstag
válasz
pokol ura #5399 üzenetére
Jaja, szép.
Én megeléxem az 1157MHz-el, ami betonstabil.
(Prime mindhárom tesztjével 2,5 órán át, és MemTest 300+ %-al is.)
Valamiért nem megy együtt a 4x1 GB 1200-on stabilan, persze bootol, meg Everest benchmarkol is...de Prime és MemTest hibát dob pár perc után.
Pedig a lapnak elvileg támogatni kellene.
Na mindegy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatón a Chrono Odyssey című MMO
- Második bétánál jár a One UI 8
- PlayStation 5
- Óra topik
- Autós topik
- Motoros topic
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Azonnali kézbesítés az év bármely pillanatában
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest