Új hozzászólás Aktív témák
-
-
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5777 üzenetére
Igen mert terheli, a "forrót" kb milyen hőmérsékletre érted? Megfogni megtudod?
Ha közben még más dolgokat is csinálsz az azt jelenti hogy nem terheled be teljesen a memóriáidat, nem valós 100% stabil eredményt kapsz. Akkor a legstabilabb ha már az egér sem megy folyamatosan. Na akkor az már elég jó és úgy hagyni hogy had menjen.3-4-3-12 Órajel? Feszültség?
-
dokee78
félisten
válasz
dokee78 #5713 üzenetére
Úgy látom szarakodik a képfeltöltés.hu ezért itt van újra
1000MHz 4-5-4-15Performance Levellel befejeztem 7 ig megy,6-nál befagy.
-
proof88
addikt
válasz
dokee78 #5680 üzenetére
állj-állj! A performance level NEM RAM időzítés! Az északi hídhoz tartozó késleltetési idő (?), az igaz, hogy a memória kezelést javítja, minél alacsonyabb, mert az északi híd kezeli azt is ugye, és annak a paramétere ez. Tehát minél alacsonyabb perf. levelhez az északi híd feszültségét kell növelni. Én viszont nem játszom vele, mert ha alacsonyabbra vettem, nem tudott elindulni a gép, olyannyira, hogy a pót biost rakta vissza, én meg flashelhettem újra a netről... szóval időigényes lenne, ha folyton ezt kéne tennem. P5Q-E-vel jártam így, úgyhogy én nem nyúzom, de elég fontos tényező ez P45-nél, lehet vele javulni... úgy hallotttam, többet ér, mintha a ramnál állítanál kisebb késleltetést. Régebben is volt ilyesmi a biosokban, de nem volt állítható, csak ki-/be lehetett kapcsolni, aztán maga állított egy kisebb értéket, aztán ment vagy nem... Talán ez volt ASUS-nál, pl. a P5WD2-n az Ai Transaction Booster... egyébként talán már P35-nél is volt ilyen, hogy manuálisan lehetett állítani, de hülyeséget nem akarok mondani ...
Másik: Mushkin Ascent XP2-8500-ról szeretnék infókat! Van egy ilyen kitem, 2x2GB, nem volt olcsó, de úgy látszik, pont rossz darabot fogtam ki...
Nem nagyon tudom húzni, 2.36V volt a max, amit adtam neki, de 1150 körülre sem tudom emelni, max ha idióta időzítéseket adnék neki, pl. CL6-6-... A kérdésem az, hogy van vmi trükkje neki, vagy így jártam, másikat kéne szerezni? Szöget ütött a fejembe laci666 mondata, hogy neki vitte ez a kit az 1200-at 5-4-4-4-12-be!
szerk.: el szerettem volna adni a ramokat, de most még várok, lehet még van valami esély, kicsalni ebből a kitből, ami egyelőre nem jön...
-
SimonYana
addikt
válasz
dokee78 #5645 üzenetére
dokee78!
Nekem voltak Xtreem ramjaim! 2×1gb 800Mhz-s CL3-as.
1000 felett ment cl4-ben.Cl6-ban 1400 körül láttam testet.Én cl5-ben jitottam 1300 felé.Utána meg halt.Kiküldtem Tayvanba és 1 hónap alatt küldték a cserét egy köszönő levélel,és elnézést kértek,hogy problámám volt vele! Eladtam , mert kevés volt a 2 gb.Utána váltottam DDR3-ra majd i7-re és most ismét itt vagyok DDR2-vel és X48-as lappal.Semmi értelme a 100 ezrek költésére azért a pár teszteredményért!
Én még nem is játszom a gépen,de ha elindítom a Photoshop CS4-et igen kevés a 2 gb ram.
Mikor rámjön kicsit rángatom a cuccom,utána vissza teszem szinte gyárira.MSN-re és itt fórumozgatni minek rángassam 24/7-ben? -
pisti88+
senior tag
válasz
dokee78 #5646 üzenetére
Biztos adható, álltalában 2,3v-ig jol tűrik a nyaggatást, de illik egy kis szélkavarot melléjük tenni, neked is jolesik melegben a ventillátor
! Sokat dobna a memókon ha a performance levelt állítanád a memsetben kezdetben mondjuk 8-ra, és szépen fokozatosan tesztelés közben menj lejjeb az értékkel
(fontos: szerintem 7-lesz a neked megfelelő, vagy talán a 6 de az huzós eléggé válogatosak azok a ramok mejek hajlandok együttmüködni 6-os performance levellel) -
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5634 üzenetére
1200-1250 fölé nem nagyon mentek nálam. De 24/7 re hova akarsz már feljebb menni. Mondjuk cl4 ben nem néztem
De ugyan az van vele mint minden más modulnál felcsapod a gugli-t aztán bármire keresel is rá ha nem handicap-elt ramokat nézel hanem retail-okat az egyik oldalon gyalázatosan teljesít a másikon meg megver mindent.
Próbálj rá a Crucial-ra aztán ha nem jön be eladod és megveszed a Blade-et.
A mostani Crucial-om ig 4* cseréltem még meglett az "igazi" -
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5627 üzenetére
ÉN a Crucial-t választanám. A márkával jók a tapasztalataim (bár 2*2 gb modulom még nem volt)
Ráadásul neki van a legalacsonyabb gyári késleltetése és a 800Mhz-t 2.0v-ra ígéri a gyártó.
Az OCZ-vel sem biztos hogy rosszul járnál.
Viszont mindegy hogy milyen memóriát veszel jót és rosszat egyaránt kifoghatsz. -
válasz
dokee78 #5592 üzenetére
Úgy értettem, hogy, ha mondjuk 1200MHz-en szeretnéd hajtani a RAM-jaidat, akkor azt elérheted:
- 300MHz-es FSB-vel (1:2 arány, 4.00-es szorzó),
- 364MHz-es FSB-vel (3:5 arány, 3.33-as szorzó),
- 375MHz-es FSB-vel (3.2-es szorzó)
- 400MHz-es FSB-vel, stb., egészen a szinkronhajtásig, ami 600MHz-es FSB-nél és 2.00-s szorzónál áll elő. Erre írtam, hogy bár a RAM-ok minden esetben 1.200MHz-en futnak, a rendszer egésze akkor lesz a leggyorsabb, ha minél magasabb FSB-vel, és alacsonyabb RAM-szorzóval éred el azt.Ezt hol olvastad, hogy a 3:5-ös arány nem ajánlott, és mit jelent?
Milyen szempontból nem ajánlott, milyen lap, chipset, RAM esetén? Nekem is P35-ös lapom van, de semmi gondom a 3:5-ös aránnyal (3.33-as szorzóval).
-
plaszy
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Kingston FURY Beast DDR5 RGB 32GB (2x16GB) 6000MT/s DDR5 CL36 INGYEN FOXPOST
- Kingston FURY Beast RGB 16GB 3200MT/s DDR4 CL16 DIMM INGYEN FOXPOST
- Laptop ramok 2x4Gb DDR4 2133/2400/2666Mhz 2x16Gb 3200Mhz és 2x32GB 2666Mhz párban!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Konyak
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest