Új hozzászólás Aktív témák
-
Blaze71
őstag
AMD-nél nincs FSB, de végülis mindegy jelen esetben, hogy minek is hívjuk. Az eredmény ugyan az, de a neve EC. A lényeg, hogy szerintem hagyd 800MHz-en és húzd EC-vel, így megnövekszik a HT és NB speed is, ha fixálod a szorzót 10x-re. Nb-nek adsz 0,1 V-ot és az eredmény memória sebességben ugyan az, mint ha 1066 MHz-en járna. AMD kicsit háklisabb a mamóriára, mint az Intel. Sokszor a Kingmax jobban megy, mint egy márkás KIT.
-
Blaze71
őstag
Igazából a szabvány az 800 MHz lenne, viszont sz 1066 MHz-es modult tuningnál nem, vagy csak kevésbé kell visszaosztani. Nagyjából erről van szó. Adhatsz neki 2,3 V-ot is, de többet már ne. Ha a B55-öt használod, akkor gondolom tuningolod is. Kisebb órajellel is ez a helyzet? A másik megoldás, hogy visszaosztod 800 MHz-re, de a HT-t és az NB-t fixálod 10x-es szorzón, az NB-nek adsz 0,1 V-ot és hiába megy alacsonyabb frekin a memóriád, a sebesség magasabb lesz. Próbáld meg Ganged módban is. Nálam ez kicsit lassabb teszt szerint, de a gép érezhetően gyorsabban fut.
-
Blaze71
őstag
Figyelj! Azért, mert neked jól működik az ASUS lapod, még nem kellene lehülyézni azt, aki nincs vele megelégedve. Sokszor van vele probléma, pedíg régen tényleg az egyik legjobb volt. Mivel már messze nem a legjobb, nyugodtan kijelenthető, hogy 20-25 ezer alatt nem megbízható. Nem kéne egy terméket ennyire a szívedre venni, csak azért, mert ilyened van. Ez egy kicsit gyerekes, nem gondolod? Egyébként ugyan így csalódtam az MSI-ben is, ezért próbálkozok most a Gigabyte lapokkal. Eddíg jó, de lehet, hogy ez sem fogja bírni, csak egyenlőre nincs vele gond. Nem ez az első gép, amit összeraktam.
-
Blaze71
őstag
válasz
Hólapátos H. #4379 üzenetére
Akkor pedíg mennie kéne. Nekem 4 db Kingmax 800-as van és minden gond nélkül mennek együtt DualChannel módban akár 1000-en is. Pedíg mind máskor készült, csak a típusszám egyforma.
-
Blaze71
őstag
válasz
Hólapátos H. #4377 üzenetére
Everestben is nézted?
-
Blaze71
őstag
válasz
Hólapátos H. #4360 üzenetére
Akkor nem tökegyforma a két KIT! Nézd meg a típusszámokat, de ne csak dobozon, hanem a modulokon. Ha csak egy számmal eltér, akkor már nem fog DulaChannel módban futni és ezért is fagyhat. Bár nekem eddíg csak hibás modul miatt fagyott, ha nem voltak egyformák, akkor SigleChannel módba váltott.
-
Blaze71
őstag
válasz
Hólapátos H. #4350 üzenetére
Próbáld meg emelni a memória feszt. Nekem az jött be, így 4 db 800 MHz-es Ram megy együtt jelenleg 911 MHz-en.
-
Blaze71
őstag
válasz
Sziszifeca #4355 üzenetére
Memória fesz 1,8 V, de emelheted 1,95 V-ra és akkor nyogodtan hajthatod 1000 MHz fölött.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Futás, futópályák
- bambano: Bambanő háza tája
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Óra topik
- SSD kibeszélő
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- BestBuy topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
- 16GB-os SODIMM (notebook) DDR4 RAM bazár - nézz be, lesz, ami kell neked!
- Lenovo Legion Y540 Gamer Magyar Laptop i7 9750H 16GB DDR4 GTX 1650 Jó Akku!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z390-PRO GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston KF560C32RSAK2-32 - DDR5-6000Mhz - DualChannel CL32 - 32GB - Led
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i7 9750H 32GB 500GB Radeon Pro 5300M hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged