- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
chege
aktív tag
ez a winrar bench mitől függ? nálam jóval alacsonyabb irási, olvasási, másolási sebességekkel mégis magasabb? [link]
-
Sziszifeca
őstag
Segítsetek légyszi.
A jelenlegi ramom 800-as (a-data vitesta EE 800+), és [ÍGY] muzsikál midig a gépemben (8cm-es hűtővel persze, mivel szeretem a hűs cuccokat).
Szeretnék még 2gb ramot beletenni, vagyis váltani 2x2gb-ra.
De a 2x2gb 1066-os ram is fog így menni?Tudom hülye kérdés, de mindenhol ennél csak kevesebb értékeket láttam 1066-tól. Valamint tuning-nál nem jobb a 4x1gb?
Köszi a segítséget!
Ui: Ajánljatok nekem jól húzható stabil 2x2gb-os 1066-os memóriákat.
-
plaszy
őstag
Sziasztok!
Ha a MemTest progi Error-ozik, akkor az mit takar?
Nem bírja a megadott frekvenciát, vagy az időzítést?
Netán kell még neki fesz., vagy az NB-nek?Köszi.
-
dokee78
félisten
válasz
laragirl83 #5193 üzenetére
Már megtaláltam,küldtek egy linket!
-
R1200GS
aktív tag
Gigabyte EP45 UD3P lapba Ocz 1200-as ramokat raktam, de 1000 MHz fölött nem boot-ol a gép. Mi lehet a gond. Nem kezeli rendesen a lap a memóriát, vagy csak egyszerűen rosszul állítok be valamit? A gyári értékekre állítottam a memóriát.
-
dokee78
félisten
Sehol nem találtam tesztet a RAM-jaimról,ha valakinek eszébe jutna,hol látott róla tesztet:
Please priviben küldje el a linket!
RAM:2x1GB OCZ PC2 6400 Revision 2. 4-4-4-15
-
turbocfh
csendes tag
Hello!
Valaki tudja hogy a Kingmax DDR2 667es memóriákat meddig lehet felhúzni? Nekem olyan 750Mzre lenne szükségem a proci miatt.
Előre is köszi a segítséget. -
nullpoint
őstag
Sziasztok, bocs nem témábavágó, ddr3 ramot hol tudok felrakni hirdetni , fórumban lehet egyáltalán?? Köszi.
-
pokol ura
senior tag
válasz
Overlocker #5181 üzenetére
akkor mennyin is? ugyanis nagyon nem tudom feljebb probálni mert a procim nem engedi
-
dokee78
félisten
Gyorsulás várhatóa CL4 1000MHz-hez,ha CL6 1300MHz-n meghajtom a RAM-okat,ha viszi egyáltalán?
-
pokol ura
senior tag
válasz
pokol ura #5175 üzenetére
elírtam az időzítést, most már jó
[4*1GB Kingmax 1066@1290 2V 5-5-5-15 prime]
nagyon megy ez a kis szutyok ram -
pokol ura
senior tag
-
dokee78
félisten
-
dokee78
félisten
Még mindig nem sikerült megtudnom,hogy a RAM-jaimon lévő PROMOS chipek rossz,jó,nagyon jó kategóriásak-e?
-
plaszy
őstag
Köszi, lehet hogy tényleg nem voltam eléggé egyértelmű.
Tehát a 2x1 GB Kingmax 1066-os 5-5-5-18-as időzítésű ramjaim mennek stabilan 533 fsb-n 1:1 arányban.
"Most" ez a párt szeretném lecserélni 2x2 GB valamilyen márkájú 1066-os minimum CL5-ös időzítésű rampárra.
És a kérdésem az lenne, hogy azok is ugyanúgy fognak muzsikálni 533-as fsb-n 1:1 arányban?
Vagy kell már itt nekik plusz fesz., vagy esetleg alaplap fesz. emelés?
Tudom, hogy ramfüggő az fsb is, de mégis kb. mire lehetne számítani.
-
Használhatod lazább időzítésekkel - úgy értelemszerűen magasabb frekvencián vesztik el a stabilitást - de azzal kell számolnod, hogy lassabb lesz, mint azonos frekin, szűkebb időzítésekkel. Javasolt manuális időzítéseket használni, akkor is, ha a gyárinál tágabb időzítéseket használsz. Mondjuk a 6-7-7-18 helyett a 6-7-6-17 kb. semmiféle látható változást nem produkálna.
-
-
dokee78
félisten
Valaki meg tudja mondani melyik beállítás kedvez jobban a játékoknak?
4-4-4-12 1000MHz v. 5-5-5-15 1160MHz?
Gondolom 1:1 arány a legjobb.
-
sgteam
aktív tag
üdv
800mhz geil cl5 ramokat lehet más időzítéssel használni? például 6-7-6-17? vagy ez hülyeség? mert tuningolom a gépem és folyton kék halált kapok 1000mhz mennek a ramok a mostani időzítés 6-7-7-18 2.3v performance level 10.
ui: 4*1gb van a gépben
-
NeoExDeath
aktív tag
Üdv.
Van 2x 1GB Kingmax 1066-os ramom, és ez már a CL6-os szériából való. Eddig még semmi tuning nincs a gépemen. Első lépésként szeretném az 1:1 -es arányt beállítani, utána esetleg egy kis húzás is beleférne. A gépem adatai lentebb találhatóak.
Mivel még sosem tuningoltam leírom mire gondoltam, valami megerősítés félét szeretnék olvasni
Első lépésként az FSB-t beállítanám 533 Mhz re 6* -os szorzóval, ez így 3198 Mhz lenne, ami szerintem kellemes, és az alap feszültséggel is kéne mennie (nem gyári a hűtő).
Ha ez megvan akkor elvileg a ram full gyári beállításokkal fut 1066-on. Ehhez a ramhoz milyen időzítéseket ajánlanátok? Vagy hagyjam auto-n?
Aztán ha minden ok lehet megpróbálkoznék a prociszorzót 7* -esre állítani, ami 3731 Mhz-et jelentene. Szerintetek ehhez az értékhez milyen feszültségeket kellene adni? Sajnos ezekhez lövésem sincs, azért kérdezem.
Előre is thx a válaszokat.
-
dokee78
félisten
Nem tudom melyik topikban,de volt egy leírás,hogy mit jelentenek az időzítések.
Hol találom? -
plaszy
őstag
Giga EP35-DS4 lappal és 2x1 GB CL5-ös rammal sikerült elérnem stabilan az 533-as fsb-t, tehát a ramok 1:1-ben mennek 1066-ot, ami nekem elég.
Azt kérdezném, hogy ha azt a 2x1 GB-ot kicserélném 2x2 GB-ra (mivel Vista 64bit-em van, és a játékokhoz is kéne a min. 4 GB), ami ugyanúgy CL5-ös lenne, akkor a lap ugyanúgy fogja kezelni 533-as fsb-vel?
Vagy nem 100%-ig garantált a működése?
Köszi. -
pokol ura
senior tag
-
sgteam
aktív tag
melyiket lehet jobban tuningolni?
4GB 1066Mhz OCZ KIT (2x2GB) Reaper
4GB 1066Mhz OCZ KIT (2x2GB) Platinum edition -
Qru
MODERÁTOR
Ami a modulra rá van írva a fesz érték az csak annyit jelent, hogy akkor feszen garantálja a gyártó a stbil működést 1066-on. De ettől még lehet megy kisebb feszen, mert kifogtál egy jobb darabot. Feleslegesen ne feszeld, mert az csak csökkenti az élettartamot. Hagyd 2V-on, ha úgy is stabil. A sárga meg ne izgasson, ezek a modulok 2,3V-al elmennek mindneféle extra hűtés nélkül. BIOS csak fosat, hogy aki nem ért hozzá az ne adjon neki helyből 2,6V-ot pl.
-
tremor
tag
(#5150) -re valaki esetleg?
-
tremor
tag
Üdv_ kérdésem az lenne hogy Asus P5KC-lapom van 1066-os ram-rol mindenki le akart beszélni,tegyek bele 800-ast.. 1066-os ramokbol ehhez a laphoz,E8200-as procival,milyen tipust,és időzítésű ramot lehetne beletenni,ami ugye tuningolva is lessz,hiszen a 8200-as procit szeretném 3,6-on hajtani ?
-
bzs73
őstag
Üdv mindenkinek.az lenne a kérdésem hogy nekem van két geil ultra 1066mhz,amit 1066mhz-használok.Na most az van ráírva hogy 2.2 - 2.4v.Ennyin menne?mert én biosba 2.0-t adtam neki és megy mindengond nélkül.De a biosba is sárga 2.0-tól.Most akkor adjak neki 2.2-t vagy 2.0-t?.Próbáltam 1.9-t is de be se bútol.Köszi.Memtest most fut 2.0v-al.
-
dokee78
félisten
Anélkül,hogy levenném a hűtést,meg lehet valahogy nézni,milyen mem chipek vannak rajta?
-
dokee78
félisten
Ezeket az OCZ Platinum 800-as RAM-okat megkínálhatom 2,3v-el?
Idézet:"**OCZ EVP (Extended Voltage Protection) egy olyan egyedi tulajdonság, amely a tuningolni vágyóknak ad tágabb lehetőségeket. Az örökélet garancia elvesztése nélkül lehet 2.2V-on túlhajtani a memóriákat."[link]
-
pokol ura
senior tag
válasz
pokol ura #5142 üzenetére
bocsi, benéztem, 2V-on történt mindez. de most csinálok prime blend tesztet.[Kingmax 1200 Cl5 2V prime]
-
pokol ura
senior tag
-
plaszy
őstag
Kingmax 4x1 GB CL5 1066@1200:[link]
-
feco88
tag
sziasztok. van egy problémám . Adott egy Gigabyte M57SLI-S4 alaplap X2 5200+os procival meg 2db 1Gb-os 800MHz-es Kingbax memó egy olcsóbb szériábol. Most a proci 3216MHz-en jár a memó 916-on 5-5-5-18as időzitéssel és a pistán végig megy minden teszt de menetközben a játék eggyet gondol és megáll. Nincs semmi előjele csak megáll deviszont kitudok lépni belőle. Mi lehet a baj? Memónak nem adtam + feszültséget de ha visszább veszem a procit 3150-re akkor a memó 896 környékén jár és játék alatt is stabil. De észre vettem hogy sokat jelent a játéknak a +70MHz is. Jah igen és próbáltam, hogy a memót nem DDR800ra állítva hanem DDR667re állítva működtetem de akkor meg a proci nem megy 3000MHz fölé
Mit tudnék vele csinálni, hogy stabil maradjon? Mert ahogy vissza olvastam elég nagy órajeleket bírnak a 800-as memók és én arra tippeltem hogy a memó miatt áll meg a game. A válaszotokat előre is köszönöm.
-
sgteam
aktív tag
Üdv mesterek
ezek a ramok mennyire bírják a tuningot,
2GB 1066MHz DDR2 RAM CSX + Metal cooler Xtreme (2x1GB)
-
plaszy
őstag
Hehe, én most épp a kisöccsét néztem ki Ősembernél.
Nekem az alaplap a korlátozó tényező, mert max. 1200-ig kezeli a ramokat, ezért feleslegesnek tartom a gyári 1200-ast, mert szerintem a 2x2 GB 1066-os is simán viszi az 1150-1200-at némi plusz fesz.-el. -
Sann81
csendes tag
Sziasztok!!
Segítségeteket kérném!
Mennyi a max fesz ami adható ezeknek a ramoknak?
G.Skill F2-8500CL5D-4GBPIA gyári érték 2.0-2.1v
Előre is köszönöm!
-
dime27
őstag
Hmm nyammmiii:
Eddig 1270 cl5ben későbbi eredményekkel jelentkezem
"Great Skill in Memory World"
-
plaszy
őstag
WinRAR: 1872
-
borat26
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg 2 db Kingmax 1066-ot hajtok.
A kérdés, hogy ezekből mit lehet kihozni tuningnál?
Mi a legjobb időzítés ehhez a ramhoz?
Ha netán lecserélem mondjuk nevesebb gyártmányra, akkor jelentős többletet tudok kihozni a gépből? -
dokee78
félisten
válasz
laragirl83 #5122 üzenetére
Neked láttam egy 2016-ost is?[link]
Az milyen RAM volt 1000MHz 4-4-4-6?
-
dokee78
félisten
válasz
laragirl83 #5122 üzenetére
Komoly!!!
-
kefizor
tag
Szerintetek egy ilyen ram megéri:
- Kingston
- 2db 2048Mb kapacitás
- 800MHz órajel
- CL5 időzítésAz alaplapom csak 667 sajna.
-
dokee78
félisten
WinRAR:[link]
-
zirigy
tag
sziasztik
tegnap irtam, hogy 800 MHz-n 5-5-5-18 2.2V-ton megy jelen pillanat a memom. A büdös életbe nem jövök rá, hogy hogyan emeljem a 800-at. A Biosban engedte 1066-ra rakni , de az persze nem ment. Az időzítésekkel sincs gond? Mert próbáltam a 4-4-4-15 2T-t is de nem volt érezhető külömbség.
Valaki segíthetne, hogy hogyan állítsam be.
Köszike -
dokee78
félisten
válasz
laragirl83 #5117 üzenetére
Hát akkor hagyom,sok neki a 2.4v.
Örülök,hogy 1000MHz-t megy 4-4-4-15-ben. -
dokee78
félisten
Az 800-as OCZ XTC Platinum vajon vinné az 1200MHz-t 5-5-5-15-ben?
Most 1000-et megy 4-4-4-15-ben. -
dokee78
félisten
Ki mennyit hozott ki Kingmax 800MHz-ból?
-
zirigy
tag
Sziasztok
Nekem ilyen memóriám van:CORSAIR DDR2 2x2048MB 800MHz TWIN2X C5DHX Techn. 5-5-5-18 2.2V
megszeretném kérdezni, hogy ha fel akarom turbúzni picit, akkor mit állítsak át és mire?
és 1066 MHz-re ha feltolom nem lesz gond? Phenon II-es Black procim van.Előre is köszi a válaszokat
-
dokee78
félisten
Régóta a WinRAR tömörítésre hajtok végre megvan az egyéni csúcsom.[link]
Biztos másnak lett több is,de nekem 1700KB/s volt a cél és végre megvan!
-
Ádyka
őstag
válasz
laragirl83 #5108 üzenetére
Igen már sokat nézelődtem nála, beszéltem is vele, de nem szimpi, hogy esetleges meghibásodás esetén postázgathatom a gyártónak, ami nem olcsó.
-
winfier
senior tag
Főleg a mostani Gigabyte lapokkal még az 1300+ se lehetetlen
Csak ahhoz már ram kell
4*1Gb TeamXtreem 2,1V -
Qru
MODERÁTOR
Az alaplap függő is, egy Gigabyte lapban közel sem lehetetlen az 1200MHz CL6-ban két modul esetén, 4 modullal már kevesebbre számíts, vagy minimum azonos sebesség mellett magasabb feszigényre.
Ha nem KIT-ben veszed akkor nincs rá garancia, hogy DC módban fog menni, nyilván minnél több modulból áll össze a rendszer annál magasabb a valószínűsége hogy bukod a DC módot. De általában nem szokott gond lenni velük (esetleg arra érdemes figyelni, hogy az időzítéseik azonosak legyenek, ebből a kitből van CL5 meg CL6-os változat is). -
Ádyka
őstag
"Kingmax 2048MB 1066MHz Mars TinyBGA Kingmax 2048MB 1066MHz Mars TinyBGA RAM DDR2-1066 3 év garancia, 3 év garancia 5 050 Ft 6 060 Ft"
1., Ennyi pénzért milyen tuningra lehet számítani ettől a memóriától?
2., Ezek gondolom nem kittbe vannak. Sima oem cuccok, amiből adnak 2 db-ot ha 4 GB-ot akarok a gépembe látni. Aztán vagy jól megy dualban, vagy tök rosszul?Köki
-
Bögre
aktív tag
Sziasztok!
Adott egy Abit IP35 Pro deszka és egy Kingmax Mars 1066 -os 2gigás kit. Amíg 1066 alatt járatom semmi gondja nincs, de amint túllépem akár 1-el is, éktelen sípolás a jutalom. eddig 1.9V -ot adtam csak neki, tekintve, hogy a gyári spec 1.8-at ír. Mennyit adhatok nekik maximum? Performance levelt mennyire állítsam kezdésnek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Maximális teljesítmény és biztonság, csak az ARCTIC mx-4-el! Adj új erőt a gépednek!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest