- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Akciókamerák
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen egeret válasszak?
- Négy P-maggal jön a Panther Lake generáció
- Vezeték nélküli fülhallgatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
echterion
nagyúr
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy kinek milyen tapasztalatai vannak az Apacer ddr2 800-as ramokkal kapcsolatban. Tuningolhatók-e, vagy megbízhatatlanok? Vagy inkább Kingmax legyen? Előre is köszi a válaszokat.
-
Finwe
őstag
Hali!
Érdekelne, hogy 2*2GB mushkin 996587 HP2-6400 2x2 800 5-4-4-12 1.8-2.1V megy-e 1000MHz-et max 2.1V-al, az időzítés tulajdonképpen mindegy, 2*1 adata 800+ EE mellé lennének amik ezt még tudják + van-e tapasztalat ezen memória párok együttes használatával? Jó lenne ha nem balhéznának össze.
Találtam tesztet egyébként de ott nem egyértelmű a feszültség beállítás.
Finwe
-
dokee78
félisten
Ezek a hűtőbordák nem potyognak le a hő hatására?
Csak azért kérdezem,mert a GEIL kapcsos volt,az OCZ meg ragasztott! -
dokee78
félisten
Winfier Command Rate-t szabad piszkálni vagy hagyjam?
-
winfier
senior tag
-
Bagira01
veterán
válasz
winfier #5084 üzenetére
Asszem itt lesz a ingmaxok vége: 1200Mhz 2,03v 5-5-5-15. Team Xtreem-ek mit mennek ha 2x1Gb van bent?
-
dokee78
félisten
Normális állapot ez,hogy 1000MHz-n megy a 800MHz-s OCZ PC2-6400 Platinum Revision2-es RAM?
Vagy ennyire jó lenne? -
Bagira01
veterán
Jó kis kingmax ramocskák. Kingmax 2x1Gb 1066 CL5 kit@ 1200Mhz 2,06v 5-5-5-15
-
plaszy
őstag
válasz
Moleskin #5080 üzenetére
Köszi, én is örülök a Kingmaxaimnak. Nem rossz tőlük az 1155 MHz.
A 2 GB-os moduljaikról sajnos nincs semmilyen infóm, hogy mennyit mennek.
1200-at az én 4x1-em sem viszi, emiatt ne aggódj.
Próbálj meg esetleg külföldi topicokat olvasni, hátha ott van valami.
OCZ Reaper-ekről Zsubi kolléga ad több felvilágosítást. -
Moleskin
tag
re#5079 plaszy
Most is OCZ Reaperem van, de 4*1, és az isntenért sem akar 1200 on menni.....
A kingmaxról mi a vélemény? Pontosabban KLEE88F-B8KO6?
Látttam plaszy, hogy a P5Q topicban ezzel a rammal futottál egy szép benchmarkot.
Az a baj, hogya jelenlegi OCZ Reaper PC2-9600 5-5-5-18 ramjaimmal nem akar 1200 on menni a gép, de ez anyira nem is izgat, de az már sokkal jobban hogy az általad tesztelt Kingmaxoknak ugyanaz a benchmark eredményük mint a Reaperjeimnek... ez mondjuk gáz az OCZ-re nézve...
De ettől eltekintve, mégis OCZ-ben gondolkodjak?
Ha alapban jók az írás olvasás, másolás eredményei a ramoknak akkor nem szeretném őket húzni. Szóval akkor ocz? -
-
Moleskin
tag
Hi!
Milyen 4*2GB-os modulokat javasoltok?
Valakinek van tapasztalata 8GB RAM-mal?
Mi az a max freqvencia amit elérhetek 8GB Rammal? 1066 az jó? vagy akár feljebb is? Vagy azt már agyon kellene feszelnem és a P5Q-m elfüstölne?üdv.
-
plaszy
őstag
válasz
rucinho #5075 üzenetére
Ahogy nézem az adatlapodat, akkor 533 fsb-t szeretnél kihozni, ugye?
Mondjuk egy ilyen lapnak szerintem bírnia kellene...ergo fesz.-ekkel kell próbálkoznod: NB, Ram, CPU fesz.-eket emelgesd kicsit és tesztlej, ha kidob, akkor menj feljebb. De csak normális értékhatárokon belül maradj.
(Viszont az is lehet, hogy a CPU-d kevés lesz az 533-hoz.) -
rucinho
tag
Hali!
Egy olyan problémával állok szemben hogy semmiképpen nem tudom működésre bírni a ramokat 1:1-ben!
Abszolút nem boot-ol be a masina!
Vki esetleg egy kis ötletládával megdobhatna!köszi
-
plaszy
őstag
-
dokee78
félisten
Most 4GHz nyüstölöm és kicsit félve.
Ez az OCZ Platinum most 1000MHz-n megy 4-4-4-15-ben,nem fog mesülni?
-
dokee78
félisten
Winfier,most néztem az E8200 tuningod.
Szerinted miért nem akar menni 4GHz-en aC0-ás E8200-m,kis fesszel?Lehet egyáltalán folyamatosan használni mondlyuk 1.4v fesszel?
-
chege
aktív tag
Szerintetek Asus P5Q lapban, 2x2GB OCZ reapernek (OCZ2RPR10664GK) mennyi NB feszt merjek adni ha tuningolok. Eddig 1,28Val próbáltam max de azon 1096on nem voltak stabilak, ramnak 2,1Vot adtam.
A ramon az van, hogy 5-5-5 @ 2.2V, de 1066ot viszi simán 1,8Vos DRAMal és AUTO NB feszel. Ez normális?
-
dokee78
félisten
Nagyon pörög a topik!
-
dokee78
félisten
Szép teljesítmény ettől a RAM-tól[link] az 1140MHZ 5-5-5-15-ben 2.2v?
-
Moleskin
tag
A 4*1GB OCZ Repaer PC9600 osokat 1200 helyett 1187 ig húztam NB 1.32v, Dram voltage 2.34v és 333 FSB és 371 Membus 593,6 MHz-n. Az NB így 39 fokos a proci 44. Stabilnak tűnek de még IBT-t nem futtattam. Mit kéne állítanom, hogy menjen 1200 mert efölött instabil, lehet még itt is. Volt valakinek 4*1Gb OCZ Reaper-e és került hasonló helyzetbe?
-
dokee78
félisten
A Command Rate-t lehez valahogy állítani?
Érdemes-e vagy hagyjam?
Gyorsabb lenne-e kicsit a RAM ha átállítanám 1-re? -
winfier
senior tag
válasz
Laraxior #5053 üzenetére
tudom én is, hogy szarok
Elgondolkodtam én is rajta amikor a ramokat vettem, hogy még veszek egy UD3R-t melléjük, de most minek ezzel a lappal is megvan a 605fsb akkor meg.Legalább ezzel a lappal én vok a világelső
Most az UD-val meg legalább 700fsb-t kéne csinálnom, hogy felmutassak valamit.
-
winfier
senior tag
-
Zé_Mester
őstag
válasz
Moleskin #5049 üzenetére
hát akkor passz.
bios frissítés volt már ?am ha a ramok tudják az 1200-at stabilan, akkor a lap beállítással lesz problem, sztem próbákd meg itt, hátha több szerencsével jársz
ASUS P5Q alaplapok topic -
Moleskin
tag
válasz
Zé_Mester #5048 üzenetére
NB volt már 1.28 on és langyos volt mert van egy Zalmanom a CPU-n ami szépen rányomja a levegőt
a Rmaokat pedig 2.4 ig is emeltem de akkor se akartak 1200-n menni,
Hiába rakom az FSB-t 375-re és a másik FSB-t 400 ra vagy 333. az 1200 nem megy. Pedig memtest+ is nyomtam, és hibátlanok.
A gyártóval is felvettem a kapcsolatot, ők mondtájk, hogy 400 ra rakjam az FSB-t és a másiakt 375 ig tornázzam fel, akkor lesz 1200-on, de hogyan?hiába tolom neki, egy bizonyos mértéknél nem akarja jobban, nem indule l a gép, nincs az a pittyegés, magyarul OC failed.
Azért várom a helpet -
Zé_Mester
őstag
válasz
Moleskin #5047 üzenetére
NB feszt kell emelned, sajna ez van.
de ha megemeled akkor javasolt egy ventit tenni az északi híd hűtőjére, mert képes elég szépen melegedni. (ezt tapasztalatból).mennyi feszt emeltél az NB-nek amikor nézted ? ha jól tom 1,12V az alap, sztem próbáld meg olyan 1,28V körül (+ venti)
ramoknak is emelj sztem egy kicsit, mert hiába adsz neki biosból 2,1V-od, vissza fog esni olyan 2,0V köré és akkor tényleg nem fog menni.
adj neki nyugodtan 2,2V-ot, attól baja nem lesz.4x2GB : minek ennyi ram ??? sztem felesleges, de ha veszel is, ne várj tőle hyperszuper olvasási sebességet
-
Moleskin
tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a Ram tuning témában, és lenne pár kérdésem.
Van nekem 4*1GB OCZ Reaper PC9600 1200MHZ 5-5-5-18 gyári 2.1 v-os ramom.
Kérdésem az ha 4 modulom van el tudom érni az 1200 Mhz-t? mert nekem nem engedi csak 1150-60 körül, de akkor már a proci is húzva van. és a Ramok is 2.3-2.4v-on vannak.
A lapom egy P5Q.
Próbáltam az FSB-vel variálni, de hiába nem engedi 1200 on menni őket, epdig arra hivatottak. És nem avgyok elragadtatva a 8300-8400-as everest read benchmarktól sem.
Állítottam az NB feszen is de az sem változtatott semmin. Ötlet, hogyna tudnám őket 1200 on nyomatni valami jó dőzítéssel?Még valami, lehet megválnék tőlük és 2*1Gb Geil 800 PC6400 4-4-4-12 eseimtől, mert igazából 4*2GB kellene. Milyen Ramokat javasoltok amik 8GB-ban is jó olvasási és írási eredményeket ad, különösebb tuning nélkül...
Előre is köszi a helpet!
-
Oibacsi
őstag
Sziasztok! Légyszi segítsetek! A gépem a következő: Phenom 8450, GB Ma78g-ds3h és 2*1GB CSX 1066. A probléma az lenne hogy nem sikerül stabillá tennem 1066-on a ramokat. 2,18 valós fesznél is elszáll a prime kb 1 óra után, de amúgy cl4-ben 950-ig elmegy. Mit javasoltok? Egyáltalán mennyi feszt adhatok neki így csupaszon? Gyanítom hogy a 2,18 már sok. Köszi előre is!
-
pokol ura
senior tag
csak külföldi sufni tesztet találtam. ha télleg igy meg akkor nagyon állat ez a Team ram.
ha télleg így megy [Team Xtreem 1066 2*1GB]
- DDR2-1072 CL4-4-4-12 @ 2.25 volt
- DDR2-1200 CL4-4-4-12 @ 2.6v
- DDR2-1230 CL 5-5-5-15 @ 2.1v
- DDR2-1312 CL 5-5-5-15 @ 2.37v
- DDR2-900 CL 3-3-3-8 @ 2.43v
- DDR2-900 CL 3-3-3-8 @ 2.43v
- DDR2-1454 CL 5-5-5-15 @ 2.8v -
toyone
őstag
-
sgteam
aktív tag
hali
valaki le tudná nekem írni, hogy a ramokat milyen beállítással érdemes futtatnom? (időzítés,fesz,stb)
most minden auton van a ramoknál. a konfigom látható alul!!! -
plaszy
őstag
Kingmax 4x1 GB 1066 CL5 @ 1192 Valid
-
spdrfx
tag
Olyan mintha nem lenne benne mem..
-
spdrfx
tag
-
-
spdrfx
tag
Hello!
Az intel e6550 proc /fsb 1333mhz/ nek mukodnie kellene 4200-as ramokkal?
Mert csak sipol a lap mikor belerakom, hiaba allitom a biosba a beka s*gge ala az orajelet akkorsem hajlando elindulni a gep. -
plaszy
őstag
Hétvégén elkezdtem tesztelni a Kingmax 4x1 GB 1066-osaimat 1199-es BIOS-os beállításon. Prime alatt az első teszt végig is futott. Viszont a 8k-snál csak 3 vagy 4 sikerült és leállt az egyik mag.
Min emeljek fesz.-t még szerintetek? (CPU lightosan megy, nem a max. szorzón.)
(Vagy vegyek ki 2 modult és nézzem meg 2x1 GB-al? Bár ezt nem szeretném hosszú távon alkalmazni, mert Vista 64bit alatt a 2 GB olyan mintha nem is lenne.) -
Passape
tag
Amennyiben a rövidített káromkodásoknál mélyebb mondanivalóval rendelkező gondolatok ("Bazz") nem szakítják meg, a másik fél (nyilvánvalóan nem létező) kirívóan agresszív viselkedésmódjára "ha megdobnak kővel dobd vissza mennykővel" típusú kikényszerülő válaszolási ingeredet. Abban az esetben nem tartom túlzott mértékben valószínünek, hogy bármely józan megítélésü PH! felhasználó tüntető támogatással jutalmazná az általad tényeknek tekintett mondanivalód ilyentén formába való öntését, ezen publikus csatornákat használva. Remélem véleményem nem volt sértő, igyekeztem kerülni azon kifejezéseket, melyek sértőek lehetnek rád nézve.
Mindenkinek jó PH!-zást és indulatoktól mentes fórumozást kívánok. -
winfier
senior tag
Erre írtam az okoskodást: "nekem a kétoldalas crucialom 2.35Val ment 1250et cl5ben akkor miről beszélünk?...."
ÉS MILYEN TÉNYEKET ÍRTÁL LE
én nem látok olyat, hogy te tényeket írtál volna le "az lenne, hogy ez a minimum tőlük". Még ki sincsenek rendesen tesztelve. Tényleg nem valami szép a modorod
részemről vége az OFF-nak -
winfier
senior tag
válasz
pokol ura #5014 üzenetére
Ahogy az aláírásomba is látszik eddig eszt néztem velük igaz ez nem prime stabil.
Még arra nem futotta az energiámból, hogy neki essek igazán. Hétvégét arra akartam szentelni, hogy ezt megnézzem, de sajna közbejöttek dolgok így csak este fele jutottam gép közelbe. Így csak egy rögtönzött tesztet csináltam és nem mentem a stabilitásra. Sajna mostanság sok a tanulnivaló.
Látom te is ilyen ramokban gondolkodsz. -
winfier
senior tag
2xment
-
winfier
senior tag
TeamXtreem 1066: 1274MHz Blend Stable
-
cannyon
aktív tag
ennek a ram tuningnak mi értelme van? le irná valaki mert láma vagyok hozzá
-
Passape
tag
Hali nah egy Rev3-as Reaper megvan, másik úton, a rev2-est meg eladom, pedig csak 3 napos, de legalább nem bontaottam ki.
E8600 igen, és GA-P45-UD3P , már mind megvan, csak rendszert rakok újra, és ez nálam olyan 3 nap megfeszített munka, a biztonsági mentések, vírusellenőrzések 4 Terrán meg egyebek miatt. (egy hétvége alatt 6x rakom újra a windowst.)
Tegnap még Romániában voltam az egyik gyárban gyártósort installálni, de talán ma eljutok az alaplap, meg a memóriacseréig.
A cél 4000+stabilan lehetőleg 4500 7/24-ben, most bújom az alaplap bios leírását hivatalos meg egyéb forrásokból. Memória meg nem tudom, 1400 jó lenne. Szórzókkal még nem szórakoztam, majd meglátjuk mi hogyan jön ki. Nagyot álmodok, és nagy ágyat veszek, csak nehogy a végén a földön kelljen aludnom.
Egyébként meg szerencsém volt, mert már németországból is elfogyott a reaper, rendelni sem lehet
A legtöbb időmet az vette el hogy a hülye Norton 2008 csak sp2-3-ra megy fel, Nekem meg csak sp1-es cd-m volt, és sz@r netem
nah szerencsétlenkedem tovább
-
dokee78
félisten
Teljesítménybeli különbség van a Ballistix és a Ballistix Tracer között vagy csak annyi,hogy a Tracer az LED-es?
-
dokee78
félisten
Valakinek van valami tippje mit kell állítani,hogy a WinRAR sebességtesztben a legmagasabb értéket elérjem?
Mert volt már hogy kisebb RAM órajelen(3.6GHz RAM 900 4-4-4-12) 1650 KB/s volt.
Volt hogy magasabb RAM órajellel(3.6GHz RAM 1080 5-5-5-15) 1550KB/sMitől függ a mérés eredménye? Időzítés,órajel,mert nem tudom kitapasztalni?
-
plaszy
őstag
válasz
Sandormaster #5001 üzenetére
Aham, értem. Akkor egyenlőre jó ez így is.
-
Sandormaster
aktív tag
A proccom, 3,1-nél megadja magát, függetlenül a ramtól, a 3,2-t is plussz +0,125v-al viszi, de néha azt se stabilan, mivel BE procc ezért ht szorzóval tuningolok, fsb-s tuningból ez volt a max bár itt a szorzó egy féllel fentebb volt tolva.
Na lényeg a lényeg sztem jó kis ramok ezek a Kingmaxok, főleg hogy hűtő nélkül is jól mennek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DDR4 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte Z590I VISION D / Intel core i5 11600KF / Kingaston Fury 32GB DDR4
- Corsair Vengeance RGB Pro 32GB (1x32GB) DDR4 3600 (PC4-28800) C18 INGYEN FOXPOST
- Garanciális! Asus ROG CROSSHAIR X670E HERO Alaplap! BeszámítOK
- Corsair Vengeance RGB RS 16 GB (1 x 16 GB) DDR4 3.200MHz C16 Intel & AMD INGYEN FOXPOST
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest