- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Házimozi belépő szinten
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- IFA 2024: Erős, bár drága NAS-ok a Ugreentől
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
JoinR
őstag
Hello,
jelenleg van 2x1GB RAMom 667MHz-esek. Azt tervezem, hogy veszek még 1 GB-ot. Az okozhat problémát, hogy az 800MHz-es? Illetve ha nem, akkor érdemes azt az 1. slot-ba tenni, hogy effektív legyen?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Overlocker #4496 üzenetére
Nem gyenge... Grat!
-
Overlocker
veterán
-
Pyttam5
csendes tag
Sziasztok!
OCZ 2x2048MB PC8000 DDR2 (OCZ2P10004GK)
Van vkinek ilyen ramja?
Tudna nekem segíteni vki, hogy mennyi max feszt lehet neki adni mert a gyárival(2.1) nem akarja még az 1000sem vinni 5-5-518ban. 972nél is hibázik orthosban pár perc után :SPls help
Üdv
-
8800gts
tag
válasz
DonMedve #4491 üzenetére
szia megoldás megvan
amikor 4 dimet használok a lapomon akkor nem tudja a nagy telesítményt de csak ha 2 dim van használva akkor korlátlan a tuningopció sajna ez a legtöbb lapnál így van és ez csak a kicsinél kissebb betüvel van feltöntetve a gyártó honlapján memori kompatibilitás résznél annak is a legaljánál
mindenkinek köszi a segítséget
-
DonMedve
addikt
válasz
8800gts #4489 üzenetére
Pont ez a baj,hogy auto-n van!Állitsd be,hogy hány MHz-en fussanak!Vagy úgy van ahogy irtam az előző hsz.-ben,vagy DRAM
SB valami,nem tudom az angol kifejezést,mert a régi ASUS lapomba(ASUS P5WD2 Premium),ott a DRAM : FSB arányt tudtad állitani,külön a memória frekvenciát nem!Az én giga lapomba most igy van,hogy Memory Frequency,és a System Memory Multiplier-be van,a MB Inteligent Tweaker-ben!Nem tudom éthető e,meghogy NVIDA chppes lapba is igy van e,de szerintem nagy eltérés nem lehet.
-
8800gts
tag
sziasztok
vettem a gépbe 4gb geil black dragon ddr2 1066-memóriát
elkezdtem tuningolni
következő történt
a procim alap órajele 3200mhz beállítottam indulásnál a memóriáimat illetve az fsb-t 12*255-re így minden szép de a proci órajele így 3076 mhz ha feltolom a szorzót a akkor a memóriáknak visszaállítja a sebességet igen lassú lesz de az fsb-hez nem nyúlok ha hagyom a szorzót és az fsb-t állítom ugyanez a helyzet
Proci:amd athlon 64 X2 6400+black edition
alap:gigabyte ma790fx-dq6
memeó:Geil black dragon 1066mhz pc 8500
szerintetek mi a probléma?
lehet hogy memóriaidőzítéseket kéne állítani?
és ha az időzítés akkor azt hogyan kell abban tud v.ki segíteni? -
dawe1337
csendes tag
Hello! Szeretném a szaktudásotokat kérni a következő témában
Szerintetek melyik ramot vegyem cpu tuninghoz (core2duo E6300)
Corsair Dominator vagy Kingston Hyperx.
Valamint van e értelme 1066 mhz-es memóriát venni vagy a 800ast is fel lehet húzni annyira?
A lapom 1066 mhz-esek közül egyedül a hyperx-et kezeli, épp ezért kérdem hogy inkább vegyek egy 1066-os hyperx-et CL5ös időzítéssel (mer 1066ba csak CL5 van) és biosba átállítsam CL4re már ha lehet, vagy inkább vegyek egy Corsair Dominator/Hyperx 800-as CL4es ramot?
Köszi szépen előre is a tippeket.ui. bocs ha ez esetleg már vhol meg lett vitatva de nem volt energiám 2000 hozzászólást visszaolvasni mert gyorsan kéne a döntés. köszi még1x
-
válasz
razorbenke92 #4484 üzenetére
Speciel nem próbáltam ki, de a gyártó szerint ennyit kezel.
-
-
DonMedve
addikt
Sziasztok!
Tudna valaki segitteni?Van egy OCZ Reaper HPC 1066 2x1GB kitem.Eddig 1200-on tudtam max meghajtani.2.1V-ot adtam neki.Idáig nem volt vele gond,de ha e fölé megyek akkor vége.Előfordulhat,hogy ez lenne a vége a memóriának?Mert ha abból indulokki, hogy ez előtt ugyan ilyen memóriám volt csak 800-asba,és azt meg tudtam hajtani 1135-ön,akkor ennek is mennie kellene,nem?!Ja alaplap amiben munkálkodik a kicsike egy Gigabyte EP35-DS4 Rev.2.1!Előre is köszönöm! -
Pyttam5
csendes tag
Sziasztok!
Véleményetekre lennék kíváncsi az alábbi ramok terén:
http://ipon.hu/webshop/product/geil_evo_one_4096mb_ddr2_800mhz_kit/19077
http://ipon.hu/webshop/product/geil_ultra_4096mb_ddr2_800mhz_kit/24104
Geil Black Dragon 4096mb ddr2 800mhz cl4 kit
Jelenleg egy Geil Black Dragon 2x1gb cl4 es kit van a gépembe 5-5-5-18ban 1014 stabilan futnak. Meg vagyok elégedve velük, de szeretnék duplázni
-
Sky85
tag
Sziasztok!
Ebből a ramból hever 2db a vasban: http://www.eworldsale.com/kingston-value-ram-kvr800d2n6-2g-2gb-pc26400-800mhz-cl6-240-pin-ddr2-dimm_5664_20315.htmlDe nem tudom stabilizálni tuningnál, mit és mennyit lehet neki adni?
Mennyin mehet egy ilyen?Gondolkoztam már a cseréjén is egy ilyenre cserélném, ha ezzel nem boldogulok: http://www.pixmania.com/hu/hu/2012168/art/ocz/fatal1ty-dual-channel-2-x.html
Kösz a segítséget.
-
válasz
atirattivo #4473 üzenetére
Ien esetekben célszerű felkúszni a gyártó oldalára, esetleg elővenni a laphoz kapott manual-t, és elolvasni. Egyébként 4GB-ig kezeli a RAM-okat, slotonként 1GB-os modulokat tehetsz bele.
-
atirattivo
csendes tag
válasz
razorbenke92 #4469 üzenetére
nekem is pont ez lenne a kérdésem, mint razorbenke92 kollégának ugyanezekkel a ramokkal csak másik lapon (ASUS P5LD2 SE)
köszi a segítséget -
ImI87
őstag
Hello!
4giga ram (4*1) tuning-stabilitás teszteléséhez mi a legjobb módszer?
Én 4db memtest-et szoktam futtatni, mindegyikben 800mb-ot tesztel.
Régen ezt mondták nekem, és azóta is így csinálom.
Jó ez a módszer, vagy esetleg van helyette v.mi jobb is? (megbízhatóbb) -
válasz
razorbenke92 #4469 üzenetére
Összesen. Slotonként 1GB mehet bele.
-
tommyes
csendes tag
Sziasztok!
Tervezek beújítani egy kis + memóriát. Az alaplapom P35C-DS3R tehát támogat ddr2 és ddr3-at is. Most van 2X1 GB Geil Ultra 800 Mhz. A másik 2 db ddr 2 fogalatba milyen memóriákat tudok tenni? Arra gondolok, hogy mehet bele pl 2X2 GB? Az órajelnek meg kell egyeznie a régebbivel? Vagy vegyek pontosan ugyan olyan 2X1 GB geil ultrát? Egy kicsit most fel vannak húzva, nem tudom számít-e ez vmit. Ezen a téren nem vagyok vmi gyarkolott.
Tehát igazából az érdekelne, hogy milyen lehetőségeim vannak.Előre is köszi
-
Sziasztok!
a helyzet az hogy van egy alaplapom ( http://www.geeks.com/details.asp?invtid=P5VD2-MX-SE-GREEN-DT&cat=MBB )és szeretném bővíteni a RAM készletemet.
Eddig 2x 1GB Kingston DDR2 667 ram modul van benne
Mivel csak két foglalat van szeretném az egyik 1GB-osat egy 2gigásra cserélni.
A linken viszont olvashatjátok hogy azt írja: RAM Installed /( Max )-0 MB / 2 GB (max)
Segítsetek légyszi, ez most foglalatonként 2Gb vagy összesen, és akkor akár 2x 2GB ot is belerámolhatok.
Ha lehet e-mailt is küldjetek ( rzrbenke92@hotmail.com )Előre is köszi!
-
Qru
MODERÁTOR
Ha 1200-t megy akkor tök felesleges cserélned, attól nem nagyon megy többet egy DDR2-se ezért bármennyibe is kerül pénz kidobás, és lehet a Tracer nem megy 1200-t. Egy sima Ballistix inkább. Persze van CSX Diablo ami megy 1200 felett valamivel biztosan... de szvsz nem éri meg, nem nyernél/éreznél semmi kézelfogható gyorsulást.
-
krivy
tag
Sziasztok!
Kérdésem a következő:
Jelenleg Asus Maximus II Formula lapom van. Van benne 2*1GB OCZ Reaper 9600-os.
Melyik ram tuningolható jobban,az OCZ vagy a Crucial Ballistic Tracer? Vagy valami ötlet?
Esetleg maradjak az OCZ-nél?Thx!
-
Bocaa
senior tag
Ti 3k-ig milyen hűtőt vennétek ramra heatpipe-osat vagy sima borda?
-
Zájec
veterán
válasz
Oibacsi #4452 üzenetére
a kingmaxal a CL4 1028mhz nem fog menni.. pláne nem 4 modullal...
2db modulnál 960mhz körül , jó esetben , stabilan..
négynél lehet hogy 900-at is mehet , ki kell probálni..
de az elég az amd-nek, hova többegyébként a CL4 esetleges elönye 800-1000-töl már elég bizonytalan..
legalábbis a 45nm intel procik esetében... -
Bocaa
senior tag
everest jó?
-
Bocaa
senior tag
1 Gyorskérdéstre válaszoljatok
960-as FSB-nél hogy jobbak a ramok
1 720mhz CL4
2 960mhz 6:6:8:20 vagy valami "hasonlóan"idétlen
-
Oibacsi
őstag
Sziasztok! Szeretnék venni egy 1066-os 2*1gb-os cs kitet. Namármost mivel amd-s lapom van, úgy megy dualban, hogy közvetlenül egymás melletti slotokba kell rakni. Ha jól láttam bizonyos tesztek képein, még el fog férni, de viszonylag kicsi a hely. Az lenne a kérdésem, hogy nem fogják nagyon felfűteni a másikat? Jelenleg 2,05v-on fut 2db kingmax modul, teszt alatt már eléggé langyosak...
mod: Esetleg vegyek bordanélkülit vagy 1066-os kingmaxot? A célom 1028mhz, cl4 -
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A G-skill ramok mennyire tunningolhatók? Konkrétan erről lenne szó:
Skill, 2x2Gb 1000Mhz 5-5-5-15. Konkrét típusszám: F2-8000CL5D-4GBPI.
1086-on akarnám járatni, ezekhez milyen beállítások lennének szükségesek? -
takix1
csendes tag
Üdvözlet.
Érdeklődnék, hogy van-e valakinek ugyanez a párosítása:
Gigabyte GA-EP35-DS3 --- Kingston 2*1 GB kit 1066. KHX8500D2K2/2G.
800-on nincs gond, de 1066-on alapfeszen megfagy a memtest. +0,3V-tal is 70%-nál járva 16x hibázott már.Az lenne a kérdés, hogy másnál is szar, vagy sikerült belenyúlni. Úgy vettem, hogy 1066-os.
-
syC
addikt
Sziasztok!
Valaki sorozatszám alapjűán utána tud nézni eme ramkit képességeinek?
2gb kit Crucial ballistix 1066
BL2KIT12864AA1065.16FD5 -
-
Pepe78
őstag
Sziasztok!
Giga EP45-DS3 lapom van.
Most adtam el az OCZ Reaper memóket(1150 MHZ)
Még 1100 se mentek stabilan 2,1-2,2 volton.
Azt hallottam hogy Kingmax 1066 jó választás ebbe a lapba.
Valaki tudna ajánlani valamit amit tuti szeret ez a lap?
Kingmax 1066 mennyit bír? -
Spam123
tag
Sziasztok!
Egy CSX 2x2 GB 1066-os ram CL5-ben fut. Játékban mi lenne a jobb, ha CL4-ben kb 940 körül futna, vagy CL5-be 1066 vagy a fölött? És ezt mind mekkora feszen kéne? Egyeltalán mennyire tunningolhatóak a CSX-ek?
-
pasa21
csendes tag
Sziasztok kérdésem ddr2 kingmax 1066 memória időzítés beállítási segítségre volna szükségem.Lapom ga p35-ds3 e6750 4gb ram 3.44 proc(430fsb)Köszönöm a segítséget
Remélem jól írtam mindent. -
Brumi˘
addikt
válasz
ZooLee19.. #4425 üzenetére
Hmm ez érdekes, szerintem frissíts biost, 1006-tól a biosok sokkal jobban kezelik a memót. Am az eléggé érdekes ha 1100-at se mennek. NB kapja az 1,55V-ot? Fsb mennyi?
-
ZooLee19..
tag
Hmmm....
Megvolt.
De mivel nekem alap biosos p5k-m van, nincs ramvisszaosztás,szal fsb:dram arány.Csak simán, hogy 667-800-1066, és Így vagy 920 on, vagy 1099 en megy, és az a fura, hogy 1099 en, csak 2.25 el akaródzik menni..-.-"
Na mind1. Érezni a különbséget.Szerk:
Nabakker, miközben ezt Írtam, éppen nyomnám az Ok gombot, erre kékhalál-.-"
Így most 2,3 mon megy....Elméletileg a corsair eddÍg vállal garit rá.Ha megdöglik ez van XD
De ez kicsit gáz, hogy tuningram létére nem megy 2,25 ön 1100 at-.-"Szerk2:
Nah, megint nyomom az ok -ot erre megint lehal...2,3 mon..-.-"Valaki megtudja nekem mondani, hogy eseteg az időzÍtéseket mennyire vegyam vissza?
-
ZooLee19..
tag
-
Brumi˘
addikt
válasz
ZooLee19.. #4421 üzenetére
Semmi féle termination voltage nincs... Simán nb voltage: 1,55V, Dram voltage: 2,2V
-
Brumi˘
addikt
válasz
ZooLee19.. #4419 üzenetére
4 modulhoz nb-nek kell az 1,55V, memónak 2,2V mehet 24/7-re ha van felette valami kis légmozgás.
-
ZooLee19..
tag
Helo, tegnap vettem 4x1 giga dominator ramot.1066 ost.
Ugyeeee emléletileg 5-5-5-15 az időzÍtés, úgy emlékszem.De ez most lényegtelen.
Mennyi fesz.t merjek neki max adni ?Igazából 1100-1150 lenne a cél ha lehetséges, de sztem ahhoz már 2,2 kéne ami nemtudom mennyire biztonságos: D
De ha aztmondjátok mehet neki nyugodtan, akkor megy is majd: D -
Brumi˘
addikt
válasz
Blaze71 #4417 üzenetére
Nem hülyéztelek le, csak azt mondtam nem kéne hülyeséget beszélni. A kettő szerintem nem ugyanaz. Ha az 1. asus lapom lenne ami jól műxik nem járatnám a számat, de nagyon nem az első, és nagy részük az olcsó kategóriábol való volt (p5k). Egyikkel sem volt semmi parám, kivétel a p5kc, de alapon amire gyártották az is tette a dolgát... Arról hogy ki és miért gyerekes nem nyitnék vitát. Am ez a kinek műxik kinek nem, fordítva is dukál. Volt egy rossz asus lapod és akkor mind szar? MSI nálam nem gyerebe kategória, nincs tapasztalatom, de gigáék pár lapja megfordult már a kezeim között, mint ahogy abitok is, és ezekről se tudok sok rosszat elmondani. Am lehet én vagyok a máker mert nem ment tönkre egy lapom se, sőt a környezetemben 1 asus se adta be a kulcsot az elmúlt 1,5 évben (giga se, és abit se halt le senkinél). Nah részemről téma lezárva, ha van még valami nyűgöd dobjál privit vagy mailt, ne ide szemeteljünk. Béke!
-
Blaze71
őstag
Figyelj! Azért, mert neked jól működik az ASUS lapod, még nem kellene lehülyézni azt, aki nincs vele megelégedve. Sokszor van vele probléma, pedíg régen tényleg az egyik legjobb volt. Mivel már messze nem a legjobb, nyugodtan kijelenthető, hogy 20-25 ezer alatt nem megbízható. Nem kéne egy terméket ennyire a szívedre venni, csak azért, mert ilyened van. Ez egy kicsit gyerekes, nem gondolod? Egyébként ugyan így csalódtam az MSI-ben is, ezért próbálkozok most a Gigabyte lapokkal. Eddíg jó, de lehet, hogy ez sem fogja bírni, csak egyenlőre nincs vele gond. Nem ez az első gép, amit összeraktam.
-
Brumi˘
addikt
válasz
marcipunk #4412 üzenetére
Erre csak azt toom mondani hogy messzirők jött ember... Nah de mint írtad 2,2V-ot adtál neki, ami nem biztos hogy elég. Nem vágom milyen chipekkel szerelik a csx memókat, de szerintem arra is tesznek pár félét. Ha még nem adtad fel akkor 2,3V-2,35V-on megnézheted, de 2,3V-nál többet én nem adnék a ramnak mindennapi használatra, és azt is csak akkor ha aktívan hűtöd.
-
marcipunk
tag
sziasztok!
előre is bocs a láma kérdésért, de sajna tapasztalatlan vagyok ezen a területen.
van egy ilyenem: CSXO-CEC-1066-2GB-KIT. nem ezt szerettem volna, de most már kipróbálnám mit bír, ha már kiadtam 8k-t.
eme cikkben simán megy 1200-t, nálam, p5k-e wifi-ben 1100 felett úgy száll el a win betöltés, mint a repülő.
próbáltam a késleltetést növelni (6-6-6-16), adtam 2,2 v-ot, semmi eredmény.
gyenge cuccot fogtam ki, vagy van valami nyitja a dolognak, amit nem sejtekköszi előre is!
-
kicsigeri
senior tag
Hali a kérdésem az lenne,
A-DATA Vitesta+ 4096Mb DDR2 800Mhz KIT
VAGY
OCZ 4096Mb DDR2 800Mhz VP Platinum KITMindegyik 2X2 Gb csak így írták.
Melyik a jobb? És mennyit lehet max kihozni belölük?
-
Free04
tag
Üdv!
Nemrég vettem 2x1gb Kingmax 1066 RAM-ot, de csak 6-6-6-18on hajlandó elindulni 1066-on.800-on is csal cl5 megy. Igaz ezeknél az értékeknél nem kell + feszt adnom,de cl5 1066ra számítottam és eléggé el vagyok szomorodva emiatt. Ha lecserélném másikra, ami cl5-ön megy 1066on,akkor érezhetően gyorsabb lenne? Milyenre cserélnétek,amit jól lehet tuningolni(max 15k)? Melyik ram megy 900MHz-et cl4-ben?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Autós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android szakmai topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700K / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest