- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Androidos tablet topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 3D nyomtatás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
pisti88+
senior tag
Hááááát nemtudom megéri e, utánnanézegetek most éppen a cuccnak a G,skill annyira engem nem fogna meg...Cl5 1000mhz, és ráadásul 4gb-os kitt, ez sose fog Cl4-ben 1ghz-t elérni az fix, mondjuk jolenne tudni milyen chippek vannak rajta
Az sli edition szépnevű Ocz is 4gigás pakk, de ennek elég gyér az időzítése (4-4-4-15) ennek sem mondom hogy lehetetlen de szerintem nem megy jobban mint a mostani
A cruciál az már nívósabb cucc lenne, ha a régebbi chippes lenne, az uj chippekel amiket rátesznek nem mennek valami fényesen...
OCZ DDR2 PC2-6400 Blade CL4:ez számomra is érdekes ramocska, ilyen időzítéssel gyári cuccot még nem láttam:4-4-3-15hogy ennek mi értelme van nemtudom, nemhiszem hogy jobblenne a mostaninál
G-Skill F2-8000 CL5D 4GBPQ:ujjab cl5-ös kitt mely 1ghz-n tolja gyárilag, nemtudom milyen chippekből áll, de szerintem max olyan 900mhz a vége cl-4 ben, és isten tudja mennyi fesz...
Ezek a kittek mind 2*2gb-os darabok, sosem fognak ugy menni mint egy 2*1gb-os kitt ezt is szem előtt kell tartania, merrt ha 1 mod van rá ne lefele fejlesszünk hanem felfele -
dokee78
félisten
Performance Level-t 7-re vettem és tényleg sokat gyorsult így,igaz 1:1-ben hajtom1000MHz CL4,de már a 6-ot nem erőltetem.
WinRAR Benchmark:1895KB/s
Mem késleltetés:50,2nsNemsokára megválok ezektől a RAM-októl.
-
proof88
addikt
válasz
pisti88+ #5695 üzenetére
szerintem próbálja meg gariztatni... mondjuk ha Western Digital lenne, az tuti kicserélné... külföldi fórumon olvastam, hogy gyereknek volt 2 db ADFD Raptora, az egyik 8 ms körüli elérési idővel rendelkezett, a másik viszont 8.6 körül, visszaküldte a gyárba h ez neki így nem jó és küldtek helyette egy másikat.
a winyónak amúgy nem volt baja és természetes h vannak ilyen kis eltérések, de azért kicserélték neki.
mondjuk mintha CSX-ről is olvastam volna vmi ilyet, hogy bocsánatkérő levéllel küldtek új kitet, amikor visszaküldtek nekik egy meghibásodott kitet... szóval sztem érdemes lenne visszaküldeni, de lehet boltban ahol vette, ott is cserélnék... de a gyártó sztem nagyobb eséllyel cseréli ki... -
proof88
addikt
válasz
pisti88+ #5691 üzenetére
áhh visszaszívom, írtam laci666-nak és azt válaszolta, hogy azok más ramok voltak és 2x1-es kit volt... nos igen, álom lett volna 2x2-es kitnél ilyen sebesség...
5-4-4-4-12: bizonyos lapoknál vagy bios-szal a 3. értéket külön választva lehet állítani... vagy a 2. értéket, már nem tudom, ezért nme 5-4-4-12, hanem 5-4-4-4-12.várj, én nem próbáltam cl4-ben, minimum 5-ösöket adtam neki és nem hiszem h degradálódtak volna, eleve ilyenek voltak, mert először csak 2.1V-ot adtam nekik, ez az előírt feszük, ezen próbáltam emelni órajelet, nem ment, ekkor emeltem 2.2V-ra, de ott sem ment elég jól. Aztán feladtam, de itt a topikban írták, hogy 2.35V-ig még biztonságosan el lehet menni, mert 2.4V körül kezdődik a degradálódás... szóval először kipróbáltam 2.3V-on, majd 2.36V-on (2.35-öt nem tudok adni, csak 2.36-ot). De úgy sem ment... sőt volt olyan is, hogy kómás lett a gép, úgy indult el, hogy lassan post-olt, de ez csak bizonyos frekvencián volt... többet vártam ettől a ramtól, mert nem volt olcsó és hőkamrás a hűtése... lehet hogy rosszat fogtam ki... mondjuk OCZ Reaperrel sem mentem sokra, tudja a ráírt 1150-et 5-6-6-18-on, azt szevasz... jobbat ebből sem tudtam kihozni... sőt megnéztem a CSXO-CEC kitet is, azzal sem értem el sok eredményt...
bezzeg a 2x1-es kitek a CSX-től, azok mennek mint állat.
bár tudom, vehetnék olyan kitet, ami 1200-at tud 5-5-5-15-ön gyárilag tesztelve, csak hát... ezek voltak kéznél...szerk.: a tervem az, hogy 8 giga ram legyen a gépben, és akkor csinálok egy 4 gigás ram disket, és még marad 4 giga szabad ram. A RAM disk plus 9 tudja kezelni 32 bites rendszeren is a 4 giga feletti memóriát, szóval ezt meg lehet csinálni. Az első 4 gigát használja majd a WinXP, ahogy gondolja, a felső 4 gigán meg lesz a ram disk, erre lesz beállítva a temp könyvtárak, valamint a lapozófájl. Lapozófájl a biztonság kedvéért kell, ha pl megy egy memória éhes játék nálam, otthagyom a gépet pár órára, közben bnőm átjelentkezik és ő is játszik vmi gémmel... és 1200-on menne a 8 giga ram 5-5-5-15-ön, ezzel elégedett lennék, feltéve ha sikerül szerezni egy tuningos quad procit, 600-as fsb-vel menne 1:1-ben, 8-as szorzót talán nem kérek, de egy 7.5-öst, hmm... 4.5GHz-en, na ilyet szeretnék...
-
pisti88+
senior tag
Ugylátom nagyon tetszik mindenkinek a performance level
, nemfog tőle jobban melegedni a ram, viszont nem mind képes lényeges gyorsulásra, és nem mindet lehet lényegesen csökkenteni, ramfüggő... Eghyes lapoknál a biosban is be lehet lőni, de énszerintem mindenki maradjon csak a memsetnél
Különösen nagy javulást okozhat 1:1-ben hgajtott ramoknál(tapasztalat dráma volt a gyorsulás
)
proof88: 5-4-4-4-12 ez milyen időzítés?amugy nemcsodálkozom hogy most nem megy a cucc, 1200mhz cl4-ben(bár nemtudom az az 5-ös mit keres ott...) nagyon kemény, és nemkizárt hogy degradálodtak szegények, erre utal hogy 1150-et csak hatalmas fesszel képesek elérni mert ha sérül a memória akkor megnő a feszéhsége
, és csökken a sebességre valo hajlandósága...
-
dokee78
félisten
válasz
proof88 #5686 üzenetére
Én 11-ről 8-ra vettem a Performance Levelt és javult pár dolog:
Nem nagy számok de tetszik:P.Lev.11 P.Lev.8
Everest:
Memória olvasás: 8759MB/s < 9581MB/s
Memória írás: 10567MB/s 10502MB/s
Memória másolás: 7861MB/s < 8235MB/s
Memória késleltetés: 59ns < 52,2ns
WinRAR: 1745KB/s < 1855KB/s -
proof88
addikt
válasz
dokee78 #5680 üzenetére
állj-állj! A performance level NEM RAM időzítés! Az északi hídhoz tartozó késleltetési idő (?), az igaz, hogy a memória kezelést javítja, minél alacsonyabb, mert az északi híd kezeli azt is ugye, és annak a paramétere ez. Tehát minél alacsonyabb perf. levelhez az északi híd feszültségét kell növelni. Én viszont nem játszom vele, mert ha alacsonyabbra vettem, nem tudott elindulni a gép, olyannyira, hogy a pót biost rakta vissza, én meg flashelhettem újra a netről... szóval időigényes lenne, ha folyton ezt kéne tennem. P5Q-E-vel jártam így, úgyhogy én nem nyúzom, de elég fontos tényező ez P45-nél, lehet vele javulni... úgy hallotttam, többet ér, mintha a ramnál állítanál kisebb késleltetést. Régebben is volt ilyesmi a biosokban, de nem volt állítható, csak ki-/be lehetett kapcsolni, aztán maga állított egy kisebb értéket, aztán ment vagy nem... Talán ez volt ASUS-nál, pl. a P5WD2-n az Ai Transaction Booster... egyébként talán már P35-nél is volt ilyen, hogy manuálisan lehetett állítani, de hülyeséget nem akarok mondani ...
Másik: Mushkin Ascent XP2-8500-ról szeretnék infókat! Van egy ilyen kitem, 2x2GB, nem volt olcsó, de úgy látszik, pont rossz darabot fogtam ki...
Nem nagyon tudom húzni, 2.36V volt a max, amit adtam neki, de 1150 körülre sem tudom emelni, max ha idióta időzítéseket adnék neki, pl. CL6-6-... A kérdésem az, hogy van vmi trükkje neki, vagy így jártam, másikat kéne szerezni? Szöget ütött a fejembe laci666 mondata, hogy neki vitte ez a kit az 1200-at 5-4-4-4-12-be!
szerk.: el szerettem volna adni a ramokat, de most még várok, lehet még van valami esély, kicsalni ebből a kitből, ami egyelőre nem jön...
-
rvn_10
senior tag
Hello! Mi a progi neve amivel az időzítéseket elhet beállítani?
-
dokee78
félisten
1. A performance Level-t ha csökkentem attól jobban melegszik a RAM?
2. Ezek szerint imádja a lapom a F2-8000CL5D-4GBPQ-t? -
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5678 üzenetére
Nem , tényleg 20k-ban adta asszem
De pont ez az aki gépet vesz és lehet venni über ddr2-őt meg közepes ddr3-at akkor már azt mondja legyen a ddr3. És abból se fogsz idehaza túl sok Team-os kittet látni. De nem kell panaszkodni azért van bőven miből válogatni így is.
Amúgy tényleg NO1-es kit. -
toyone
őstag
válasz
pisti88+ #5676 üzenetére
Kaoszpapja-é volt
Ugyan ez van a Vga-k nál vagy az alaplapoknál is, az "elitebb" cuccokra egyszerűen nincs kereslet, így alig van forgalmazó. -
pisti88+
senior tag
Köszönöm, nem kis munka volt felkutatni, és megszerezni, sehol nem árulnak már, teamxtream-et találtam magyar pénzbe átszámolva valami 60k-ban, de az nem ez a brutál hűtős cl3-as csoda volt
hanem a "mezei" 1200-as cl5-ös(nem mintha az nemlenne faszántos) am nemrégiben cserélt itt egy 1200-as team kitt gazdát, nemtudom mennyiért de az uj gazdi biztos örült neki
-
SimonYana
addikt
Csak óvatosan,mert hallotam én már olyat,hogy jött vele a chip (vagy mi a neve) is!
-
dokee78
félisten
Ilyen könnyen le lehet húzni a hűtést,vagy ragasztva is van?[link]
-
SimonYana
addikt
válasz
dokee78 #5645 üzenetére
dokee78!
Nekem voltak Xtreem ramjaim! 2×1gb 800Mhz-s CL3-as.
1000 felett ment cl4-ben.Cl6-ban 1400 körül láttam testet.Én cl5-ben jitottam 1300 felé.Utána meg halt.Kiküldtem Tayvanba és 1 hónap alatt küldték a cserét egy köszönő levélel,és elnézést kértek,hogy problámám volt vele! Eladtam , mert kevés volt a 2 gb.Utána váltottam DDR3-ra majd i7-re és most ismét itt vagyok DDR2-vel és X48-as lappal.Semmi értelme a 100 ezrek költésére azért a pár teszteredményért!
Én még nem is játszom a gépen,de ha elindítom a Photoshop CS4-et igen kevés a 2 gb ram.
Mikor rámjön kicsit rángatom a cuccom,utána vissza teszem szinte gyárira.MSN-re és itt fórumozgatni minek rángassam 24/7-ben? -
pisti88+
senior tag
válasz
dokee78 #5646 üzenetére
Biztos adható, álltalában 2,3v-ig jol tűrik a nyaggatást, de illik egy kis szélkavarot melléjük tenni, neked is jolesik melegben a ventillátor
! Sokat dobna a memókon ha a performance levelt állítanád a memsetben kezdetben mondjuk 8-ra, és szépen fokozatosan tesztelés közben menj lejjeb az értékkel
(fontos: szerintem 7-lesz a neked megfelelő, vagy talán a 6 de az huzós eléggé válogatosak azok a ramok mejek hajlandok együttmüködni 6-os performance levellel) -
pisti88+
senior tag
válasz
Erdei88 #5603 üzenetére
Na na nemcsak a G.Skill tolja 1000mhz felett 4-4-4-12-ben, én is láttam, és minden nap látok olyan kittet ami ezt tudja sőt feljebb is... Nekem 2*1giga Cellshock nyomja a kakaót cl4-ben 1100mhz-en 2,25v-on
! Jó cl4-es kittet beszerezni lehetetlen, vagyis nem de ha igen akkor sem kis hazánkbol hanem a nagvilágbol, nemrégiban adtak el itt ph-n egy Teamxtream kittet, elvileg az is az élramok közé tartozik, és nem tré referenciákkal rendelkezik. Havernek most egy 1150-es cl5-ös diablo kitt van a gépébe, vért izzadva sem tudta kihozni belőle a dobozra irt 1150mhz-t, tehát az hogy a dobozra 1200van irva nem azt jelenti hogy fog is annyit menni hanem azt ahogy irtad hogy igen szakértelemmel talán meglépi azt a sebességet
toyone: nem is a mostani Crucialra vágyik hanem a régi micron chippesekre, a mostaniak eltolt időzítéssel vannak szerelve, és a tuning sem garantál semmit... régen az hoigy crucial név volt, mára már csak emlék véleményem szerint
-
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5634 üzenetére
1200-1250 fölé nem nagyon mentek nálam. De 24/7 re hova akarsz már feljebb menni. Mondjuk cl4 ben nem néztem
De ugyan az van vele mint minden más modulnál felcsapod a gugli-t aztán bármire keresel is rá ha nem handicap-elt ramokat nézel hanem retail-okat az egyik oldalon gyalázatosan teljesít a másikon meg megver mindent.
Próbálj rá a Crucial-ra aztán ha nem jön be eladod és megveszed a Blade-et.
A mostani Crucial-om ig 4* cseréltem még meglett az "igazi" -
SimonYana
addikt
Igazán én sem tudom mit érdemes venni! Ahogy toyone kolléga mondta : a jófajtából is ki lehet fogni rosszat !Nagyon lap fügvénye is és a legtöbb a hozzáértés a tuninghoz (ami nekem sincs meg) és rengeteg idő amíg jól beállítasz mindent.És mikor minden meg van és klappol,általában elkezd az ember váltani és minden kezdődik elölről!
Dícsérik az OCZ-t is ,bár szerintem azok annyira nem húzhatók,csak kapsz belőlük 1100,1150,1200-as kitteket. Láttam én külföldi teszteken 1.8 Voltal kiadott OCZ Blade 4gb-os kittet amit 1200 felett húztak,de nálunk csak 2.2 Voltosak vannak és nekem nem igazán akart még 1100-on sem menni. -
toyone
őstag
válasz
dokee78 #5627 üzenetére
ÉN a Crucial-t választanám. A márkával jók a tapasztalataim (bár 2*2 gb modulom még nem volt)
Ráadásul neki van a legalacsonyabb gyári késleltetése és a 800Mhz-t 2.0v-ra ígéri a gyártó.
Az OCZ-vel sem biztos hogy rosszul járnál.
Viszont mindegy hogy milyen memóriát veszel jót és rosszat egyaránt kifoghatsz. -
sz.j
nagyúr
A teszt alatt Normal-on volt, ami a P35-DS4 lapnál, a BIOS bugja miatt, kb. plusz 0,15-0,2V-ot jelent.
De mivel az FSB és a (G)MCH Over Voltage Control feszeinek variálása nem esik távol tőlem, majd még próbálkozom vele. -
GgG91
tag
Nyár vége felé akarok új ramokat venni, méghozzá Corsair Dominator DDR2 KIT 2x1GB/1066MHz-osat és az lenne a kérdésem, hogy milyen tapasztalatok vanna erről a ramról, meddig húzható?
-
Én is ezt mondom.
Jó kis chipek azok. Nem szeretik túlzottan a szűk időzítéseket, de frekiben rendesen mennek felfelé. Anno azért kellett RAM kit-et cserélnem, mert az AW9D-MAX-om 975-ös volt, és a szűk időzítésekkel száguldott, de a GMH-k nem nagyon szerették. Aztán jöttek a CellShock-ok, amiken GKX-ek voltak, na azok mentek, mint a bolondok 900MHz környékén cl3-ban.
-
papa019
senior tag
Sziasztok.
Lenne hozzátok egy kérdésem:
Múlt héten vettem meg az új gépem, benne egy 2*2Gb Corsair XMS2 CM2X2048-8500C7 KIT-el.
A gyártó oldalán azt írja, hogy 2.0V-on 1066Mhz-en 7-7-7-20 időzítéssel tesztelték, viszont nekem 6-8-8-24-es időzítésen fut...Ezzel mit tudok kezdeni?
Mit kéne átállítani?< Alaplap: Gigabyte MA790X-UD4
< Proci: Phenom II X3 710< Memory Bus: 535.8Mhz
< DRAM : FSB Bus ratio: 16:6 -
sz.j
nagyúr
Köszi srácok az infókat.
Jorus
Ősember szerint d9gmh chip van rajtuk. -
sz.j
nagyúr
Srácok!
A Crucial Ballistix 2×1GB 1066MHz-es memóknak mekkora az a fesz ami biztonságosan adható?
(No: BL2KIT 12864AA1065.16FD5)Most 2,15V-nál megálltam: 1300MHz
-
sgteam
aktív tag
800mhz ramoktól nem is rossz. 1.9v [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Corsair VENGEANCE LPX DDR4 RAM 16GB (1x16GB) 3200MHz CL16 Intel XMP 2.0 INGYEN FOXPOST
- DDR5 Hibás ramok eladók ha egyben viszed INGYEN FOXPOST+Olcsóbb
- Gigabyte GA-990FXA-UD3 rev. 4.0 AMD AM3+ alaplap
- Garanciás! ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap
- Puskill Fuse 16GB-os modulok DDR5-4800 Új! Több is van! 2x16GB 25eFT
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Xiaomi Redmi Note 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) G.Skill Trident Z RGB 3600MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1600W Corsair AX1600i Titanium tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest