- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- A Mátrix Androidot futtat, a Samsung kezében a csatlakozó
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-szabi-
addikt
válasz
vargalex
üzenetére
Az addon oldalán sehol nem találtam arról infót, hogy ne menne CE 21 alatt.
Nem állandóra kell a vpn kapcsolat, hozzá van rendelve egy másik addon indításához.#107798 tobias40
Úgy emlékszem a tplink router csak openvpn servert tud futtatni, de megnézem majd legközelebb arra járok.CE 20 még rajta van a memóriakártyán könnyen vissza tudok menni rá.
-
tozso76
aktív tag
válasz
tozso76
üzenetére
Egyre több a gond..Mostmár az MC sem indul el.
Tehát, itt az idő hogy, újrahuzzam a rendszert. A hw egy Mecool s905x2 rev b box. Jelenleg, Csicsóka féle felezős rendszeren fut a CE. Itt jön az első kérdés: Milyen módszerrel tudom a jelenlegi CE-t újrarakni és a belső tárhelyre telepíteni? -
tobias40
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Miért nem próbálod meg a wiregard-ot?
Routereden fut a server,tudja a wiregard servert a routered?a 21.ben benne van alapból a wg kliens,bemásolod a helyére a kliens file-t és indul magától a restart után.
Én is a chatgpt leírása alapján csináltam meg...
mondjuk vargalex sokkal jobban ért hozzá mint én,halgass rá...

-
pinnacle
nagyúr
iPhone 4K/60fps .mov fájlokat MKVToolnixel illesztek össze .mkv-ba. Régi probléma, minden boxon előjön, hogy egy idő után, egy pillanatra elsötétül a kép. Minden alkalommal, minden fájlnál. Mi lehet ennek az oka? fps váltásra gondoltam, de az nem az elején lenne? PC-n lejátszva, illetve a telefonon összefűzött fájlokkal nincs ilyen gond, de azért a PC kényelmesebb az összefűzés.
-
tobias40
veterán
válasz
-szabi-
üzenetére
Én használok de nekem az asus routerem wg server fut és és a CE Kodi alatt a wg kliensel kapcsolódok azt a file-t betallózva amit a router-ről letöltöttem.
Nem használom folyamatosan de amikor néztem próbára akkor ment.
Igaz egy dolog fura volt:egyik helyen ment ahol telekom optika volt a másik helyen nem ahol szintén telekom optika van.
Sok energiát nem fektettem bele,lányoméknak akartam megcsinálni így hogy elérjék az itthoni hálózatot de ott nem megy.(a vendégházamban meg megy
) -
tozso76
aktív tag
Segítséget kérnék tőletek! Még mindig küzdök a nem müködő Qbittorrenttel.
A 6.os pont szerint telepítettem fel Entware alól, egy 21.2 CE-re. A vas egy S905X2 rev. b.
/opt/bin/qbittorrent-nox
Ezután gondolom futnia kellene, de ez a válasz?
WebUI will be started shortly after internal preparations. Please wait...
Illegal instruction (core dumped)
Eddig hiba nélkül ment. Mi változott? Frissült volna a CE? -
-szabi-
addikt
Tegnap áttértem a CE 21 verzióra.
Mindent beállítottam de openvpn-t zomboided repóból nem sikerül.
Van itt valami amit másképp kell, mint 20 as verzión? -
mikrofon
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
-
kis-attila
tag
válasz
mexel
üzenetére
Más meg köszöni a segítségem.
Milyen a profi tesztelő? Samsung gyárban dolgoztam, pont ebben, láttam ilyen részleget. Milyen az?
Kinhank G1-nek mi baja? Volt nálad? Én éltem vele. Azért vették mert L1 mellett felment rá a CoreElec. Aztán jött egy 2024 szeptemberi frissítés ami tiltotta ezt az egészet,gyanítom ez is a Google " parancsa " volt, mint kényszerfrissítés.
X3 jobb? Értem. defaut user nem arra vágyik,hogy a DV vagy a DTS-X " nyolcvanhatodik verziójának kettes bétája " is menjen, hanem legyen valami ami stabil, nincs vele baja és nem horror áron van.
Mondok példát. A Samsung a legnagyobb TV gyártó, így gyanítom sokaknak van Samu tévéje, HDR 10 + a saját fejlesztése,nem is támogatja a Samu a DV-t vagy ha igen, horror áron. De legyen,csak majd az otthoni tévé nem tudja, ha a box egyébként igen.Nekem ebben semmi érdekem sincs. Láttam pér elektronikai eszközt, menjen,user-nek ne legyen vele baja ... stb,más nem érdekli és igaza van. CoreElec alatt van már normális youtube? Jah, nincs vagy ha van akkor is baj van vele? Hétköznapi rutin, és megy.
Mikor itthon elindult a kijelzőgyártás 2011 vagy 12 a fene se tudja, engem hívtak vissza, legyek a Quality vezetője. ( ekkor már máshol voltam, csak az akkori főnökömmel jóban voltam,ismerük egymást. Azért nem vállaltam mert akkor már máshol sokkal többet kerestem mint amit itt ajánlottak vezetői beosztásban. De te tudod. Okés.
-
tobias40
veterán
ide is beteszem:
CE 22 Piers alpha-nal nem tudom feltenni az IPtv simple clientet mert nem elérhető a inputstream.adaptive és az inputstream.rtmp.
Kézzel feltudom rakni vagy mi a megoldás ilyenkor?
X96M200 a gépem. -
mexel
veterán
válasz
Truman
üzenetére
CoreElec NewOrder. Ez az új 22-esre épülő Ce, de még van mit tenni. Amellett márjól muzsikál, én már X4-re is ezt tenném illetve teszem, Az AV1-et már jól kezeli. Az új S905X5M-el is jó, ott viszont csak SD-ről megy. Az újab boxokon már egész jó az android de még mindig vannak hibái. ( alap felhasználók sokszor észre sem veszik de van pár tesztanyag amivel elhasalnak, akár kép akár hang terén - itt a CE mindig jobb és nem csak szerintem, ez nem szubjektív vélemény - és a kép is kérdéses, sokak szeretik az android képet, de ott azért többet beavatkozik a rendszer a képbe mint a CE alatt, legalábbis van látható különbség. Persze nem feltétlenül jelenti hogy az rossz vagy rosszabb.)
Ha jól tudom most már leginkább a NO-ra kocentrálnak a fejlesztés is azon megy leginkább, és elérhető sok boxra. A dual kérdéses még, sokaknak az sem fontos, ez az én vesszőparipm, most sd-ről használom és így is jó. Pedig nem is top sd-kkel tesztelek csak.
Szóval lehet válogatni mit szeretnél.
Írtam privit is -
Truman
senior tag
válasz
mexel
üzenetére
Mi az a "NO"?
Ennyire nem vagyok benne, kb 2 éve már hogy nem foglalkoztam velük. Ment a torrent, meg annak lejátszása, oszt jónapot. De most már másra is akarom használni.
Van 2 db S905X -em: egy T6 és egy Beelink Mini MX III, meg van 1 db s912 ami egy Mecool BB2. Ezekre valamelyikre van újabb mint a CE 9.2.8?Visszatérve a X96 M200-ra. Nekem tök mindegy hogy matrjoska babát meg putyin propagandát reklámoz naphosszat. Csak működjön már valahogy, ha már megvettem.
-
tozso76
aktív tag
Sziasztok!
Mi lehet a hiba, ha nem fut az eddig egyébként atomstabil Qbittorrent?.opt/etc/init.d/S89qbittorrent start
Erre az a válsz hogy: already running.
Megprobáltad a ÖF 6. pontja szerint entware-böl ujratelepíteni, de nincs siker. -
mexel
veterán
válasz
Truman
üzenetére
Mit nevezünk legújabbnak? A stabil 21.2-t vagy az NO-t?
A 21.2 az S9ax-re is van, éppen most tettem fel valakinek belső tárhelyre egy régi mecool M8S-re. Igaz wifif nincs, de lan-on hibátlanul működik. Online filmezésre kellett neki a hálóba, arra elég lesz, a kiegészítők ezen futnak hibátlanul ( NO-n még nem minden)
S9a5X3-on is ott a stabil hibátlan CE - ha nem valami túl dzsunka box akkor jó lesz, de még dzsunkán is jó lehet max vagy wifi vagy lan nem lesz de azért lehet használni. A képnek jónak kell lennie.
X4-en más a helyzet kicsit, van jó stabil rendszer csak a hangtovábbítással lehet kis baj ahogy W2-n is. Azon kívül jól működik.
Az NO pedig azért még türelemmel kezelendő, de már most jó sok minenre. -
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Kérlek ezt hagyd abba.Nem is ismersz csak szeméyleskedsz, fogalmam sincs miért.
Keress más játszópajtást magadnak aki elhiszi hogy a kinhankod jobb a többiekénél - mellesleg minden típus szinte fordult már meg a kezem között és tudom hogy egyik sem olyan ami mindent tud. Ha így lenne értelmetlen lenne ez a topic, a slimbox project és a CE fejlesztők munkája is. Attól hogy vettél 2 boxot és neked megfelel, nem biztos hogy másnak is jó úgy félkészen. Hagyj engem békén, és kérlek ne vezess félre senkit, nem ta vag az első aki ezt itt megtette és összezavart pár embert.
Olvass vissza, van itt pár ember akik profik eben a tesztelésben ( én nem tartozom közéjük, nem érdekel dv, L1 stb), ők már kifejtették ezek a boxok mit tudnak és valós tudással és pontos infókkal leírták, - veled ellentétben. hagyd meg nekik hogy tovább vigyék itt a tanácsadást a komolyabb boxoknál - az olcsó kategóriában meg ne akard ezt megkeresni -
kis-attila
tag
válasz
mexel
üzenetére
Saját segged védéed csak.
RockTek GX1 de már tavaly a Kinhank G1 is tudta amit te árulsz,barkácsolás nélkül. Soha nem próbáltad, azokkal az okosítókkal vagy jóban amikre mér felmegy a CoreElec csak valójában meg már nem kell. Valamikor jó volt de egy éve elmúlt már ez a Kinhank G1 után.Persze,hogy azt írom,hogy hagyjuk is. Ilyenek soha nem voltak nálad, így váleményed se lehet,nekem napi használatban van ... de tényleg.én vagyok a tudatlan paraszt.
-
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem azt írtam hogy a rendszer lesz orosz. Egyszerűen nem érted amit írok. A rendszer magyar lesz vagy amilyenre beállítod telepítés után. De az androidban van egy beállított lokalizáció, a slimboxban ez orosz. A város pedig moszkva általában.
Így kb:
ro.product.locale=ru-RUpersist.sys.country=RU
persist.sys.language=ru
persist.sys.timezone=Europe/MoscowAmíg ezt tartalmazza a találatok nagyobb eséllyel fognak erre vonatkozni. Orosz mesék a yt-on, orosz videók, a play is olyan tartalmakat hoz előbbre amik arra a régióra vonatkoznak.
Ha ez pl magyar és europa és budapest vagy amsterdam vagy egyéb akkor a releváns találatok erre a régióra vonatkoznak.
Ezen kívül sok más is van amit érdemes átállítani, kivenni, módosítani - cserélni.
Sok apróság sokat jelent. Anélkül is használható, de így kerekebb--
A másik: úgy látom neked is bántja a szemed ( mint pár értetlennek) hogy a temékeim között van eladó box ami készre van csinálva és pofátlan módon nem beszerzési áron adom. Megsúgom, nem éri meg igazán. Nem tudom mennyi az órabéred, de manapság 2-3-4 ezer már nem valami nagy órabér ha jól tudom. Egy ilyen box-al több mint egy óra munka van, van befektetés, sok hddd amin a rendszerek vannak visszamenőleg is, és nem csak a boxot kapja az illető hanem évekig zaklathat, megjavítom neki ha gond van, telefonon keres stb stb. Sok energiát felemészt és igyekszem a legjobban összerakott rendszert adni. Egy laikus ezt 2 hónap alatt nem hozza össze. jó pár éve láttam mennyien szenvednek egy CE felrakással beállítással, hiába van itt sok leírás. Így is napjaik mennek el és nem lesz minden tökéletes.De segítek ingyen bárkinek, sokan mégsem kérik amikor már 2 órája telefonon mondom mit tegyen. Nem fér bele az idejükbe, nem kifizetődő úgy sem.
És azt írod anyagi érdek, ami nagyon téves.
Akinek viszont segítek mindig ingyen teszem. És ez napi szintű dolog. 2 napja értem haza és már most kb 3-an jönnek majd, máshol vásárolt boxokkal amikre kapnak androidot és/ vagy CE-t beállítva. Akár megvárhatóan, este is. És ezért soha nem kérek é nem fogadok el semmit, szóval az anyagi érdek kitételed téves. hiszen nem kell tőlem vegyék, sőt sokszor elmondom a vevőkknek ha karnak adok linket honnan és mit vegyenek, utána segítek megcsinálnoi neki, akkor olcsóbban megússzák. De ritkán kérik mert pár ezer ft a különbség és időben eltelhet 1-2 hét is mire az meglesz.
Baromi sokat dolgoztam én is rendszereken, sok időt vettem el páromtól ezzel, naponta hívnak és akinek tudok segítek. De sokan csak azt látják hogy van készen is eladó box. De ezt hadd ne adjam már beszerzési áron. Nem ebből élek, de dolgozom vele és sokaknak ez segítség, örülnek neki mert szeretnének jól beállított out-of-boxon filmezni, és ezzel azt kapják. Szóval ne legyél ezzel privátban és itt is ilyen cinikus és lekezelő.
Az X3 pedig azért van mert az összes többi boxnál még akadnak hibák, míg nem lesz atomstabil mind addig ez marad. Van X4-em is, X5M is, el is mondom az érdeklődőknek, de azt is mi a hátulütője még agy nightly-nak vagy kis hibákkal rendelkező rendszereknek.
Legtöbbeknek az online filmezés kell, arra még az X3 is "sok"
Szóval kérlek nem foglalkozz velem és ha másoknak tanácsot akarsz adni adj is és ne csak félinfókat és amlogicot szidva, mert szerinted az nem jó, hanem fejtsd ki mit miért nem ajánlasz vagy mit miért ajánlasz.Szerk: közben látom átmész már szeméyleskedésbe is, kérlek fejezd be. Nem te vagy a célközönsége az X3 boxnak, és úgy tűnik cak vagdalkozol mert szerinted vettél egy ot-of-boxot - ami nyilván nem így van... még nem nagyon van olyan box sztem. Én nem barkácsolok smmit, csak próbálom használhatóbbá tenni egy átlag felhasználónak akiknek az alap android nem működik.
A sok tégla éppen a gagyi boxkból adodott, kb 5-7 éve amikor még nem volt dual rendszer és slimbox, hanem próbáltam megfelelő rendszereket készíteni, csak azokra a boxokra nem lehetett semmi mást eltenni csak amivel a dzsunkakínai gyár kiadta. Azért nem foglalkozom nevesincs cuccokkal már és csak fix helyről vásárolok. Ez nem 1-2 box volt, százas nagyságrendről beszélek. Ezért tanácsolom másoknak is, ne vegyenek 2 ezer ft miatt bizonytalan boxokat. De szerintem semmit sem értesz, részemről ezt lezárom.
-
kis-attila
tag
válasz
kis-attila
üzenetére
[link] 24. Tiéd,legalább ne tagadd le.
Rocktek GX1 olyan 27, mindenféle hivatalos Google + Widecine L1, az összes audio / video kodek benne van.
Nem kell CoreElec,nincs barkács és jó. Tavaly már a Kinhank G1 is tudta.
Az embereket nem az érdekli,hogy a DV kilencedik verziójának harmadik bétája megy-e,stabil dolgot szeretnének. NetFlix + 4K SmartTube menjen, hétköznapi használatra. Samsung mint a legnagyonn TV gyártó,eleve HDR 10+ és nem támogatja a DV-t. Mivel a legnagyobb eladást produkáló gyártó szerintem sokaknak van otthon. Hang ... DTS X van egy RockTek GX1-en. Hiatalos Google. Ennél Te jobbat barkácsolsz?
Csináld csak! -
kis-attila
tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Leírtad,annyi téglát csináltál,házat lehetne belőle építeni.
Én még egyet se de én vagyok a barom .
Legyen,hajrá nekem akkor is nulla ha meg se szólalok + akkor is ha igen.volt kolléga három Scirocco GT-t tört össze de ő a király. Nekem anyu egy PolskiFiat-tal járt, utána egy négyütemú Trabant volt neki,soha semmi törés vagy baleset. Most anyám az amatőr akkor?
-
kis-attila
tag
válasz
mexel
üzenetére
Izgalmas.
Kipróbáltam,láttam, pont ezért írom. ( X96 X4 egy hónapja, Slimbov 11.40 )
Hol írtam én,hogy 3 éve ezzel foglalkozom?Ugye nem nekem vannak ebben anyagi érdekeim?
Csináld!
Itt szerintem Te viszel tévútra embereket de legyen igazad ... megpróbáltam,faszább vagy. legyen. Nekem ez nulla,veled ellentétben. -
Truman
senior tag
válasz
mexel
üzenetére
"Még régi sima S905X boxok is használhatóak CE 21.2 -vel gond nélkül"
Na itt álljunk megy egy szóra! Nem az van, hogy az újabb CE már nem támogatja?
Mert pont ezért vettem ezt a sz@rt. 2 db működő S905X -es boxom van, meg s912 is CE 9.2.8 -al, amin már semmi nem működik az elavul CE verzió miatt. -
kis-attila
tag
válasz
Truman
üzenetére
Amit itt ajánlanak,ahhoz nekem semmi közöm.
Sokakkal beszélgetek privátban, teljesen más dolgokat szoktam javasolni és utólag hálásak érte. ( Holott mindenki mással is onnan indulunk, hogy a fórumon mást mondtak ) Vannak nekik is anyagi érdekeik + a saját hátsójukat védik. Én abból a szempontból vagyok egyszerűbb helyzetben,hogy nekem ebből nulla Forintom van,én tényleg csak segíteni próbálok. Nem hiszel nekem? Nem baj,lehet ezzel sz@pni is,mégpedig nagyot.
Tavaly mikor a KinhankG1 vitt mindent, voltam én akkora barom ezeken a fórumokon,hogy namég, privátban meg sokan megköszönték a segítségem,megvették,irgalmatlan jó volt. Pénzügyi érdekek vannak sok helyen,.
Persze meg orosz lesz ... előttem. Dehogy lesz. Ugyanúgy menni fog,magyarul,helyesen.
Ebbe én nem szeretnék belemenni, ha normális TV Box kell ...van akinek privátban segítek,van akinek meg nem. Újra,nekem ez nulla Forint, nulláért meg ne vitatkozzak már senkivel.
( Nekem KInhank G1 volt, most egy Ugoos SK2 van csak az nem is Amologic de hibátlan. Elnézést,nem nekem van bajom,nem én hallgattam rossz tanácsokra ) -
mexel
veterán
válasz
Truman
üzenetére
Semmi gond az X3 boxokkal, nem értem mitől kellene leírni. Még régi sima S905X boxok is használhatóak CE 21.2 -vel gond nélkül, átlag felhasználónak egy sima FHD tv-n mindenre jó lesz szinte, főleg akik online filmeznek vagy normál FHD tartalmakat néznek.
Ez kb olyan mintha minden telefon használhatatlan lenne ami nem android tizenszázezres rendszerrel rendelkezik és 1 évnél öregebb...
Az igények szabják meg mire kell. Egy jó és olyaó X3-as még pá évig elmegy sztem, addigra elavulhat az X5M is ha valami új jön ki, nem kell váltani mindig mindenkinek a legújabbra.
Nyilván ha kell a DV kezelés fullosan és L1 és AV1 akkor keresni kell olyat ami tudja, de az más ár és más termék lesz.
Hozd el az X3-at és a másikat is ha tudod, megcsinálom hogy működjenek -
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Nem azt mondtam hogy minden orosz lesz. Nem tudom mit nem értesz.
Ha megnézed sokkal több orosz találat és tartalom jelenik meg a lokalizáció miatt - plusz tele van orosz nyelvű appokkal is. Ha európaira állítod és kitakarítod mást látsz. Próbáld ki és meglátod
Nálad minden azzal zárul hogy hagyjuk is, idedobsz pár okosságot, priviben lekelező vagy ( itt is eléggé ), az Amlogicot szidod egy amlogic topikban, de konkrét normális információt nem adtál még.
( max lekezelést priviben, mert valahogy magas lóról kezeled a dolgot mintha mindent tunál de nem osztod meg az amlogicot használó buta halandókkal )
Egyik pillanatban azt írod nem értesz hozzá aztán meg hogy 3 éve ezzel foglalkozol. Ne zavarj össze olyanokat akik kérdeznek és tanácsot várnak, csak elbizonytalanítasz olyanokat akik segítséget kérnek. -
Truman
senior tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Pedig itt ajánlgatta néhány ember ezt a box -ot, szóval nem értem mit értesz az alatt, hogy elcsesztem a vásárlást. 905X3 box -ot nem akartam, mert befürödtem vele. A lejátszásnál alul felül fehér csík, ami baromi zavaró volt semmivel, nem akart eltűnni. Így valami modernebbet akartam. Azt mondtad már javítottál meg 3 box ezzel a módszerrel, ezért mertem kérdezni azt, aki már látott háborús filmet. Most miért szapulnálak téged, mert nem jött be a segítség amit itt kapok. Én felelősségem. Akkor így jártam és kész, megy az elektromos hulladékba. De anélkül nem akarom, hogy meg se próbálom.
-
mexel
veterán
válasz
Truman
üzenetére
A lényeg hogy az X906 S905X5M-en zárt a bootloader, ezt nyitni kell előbb adb vel. Ha ez egy fordítás miatt nem megy akkor ne is próbálkozz, valószínűleg ez nem szakmád és nem áll közel hozzád, kár ezekbe belemenni, több kárt csinálhatsz mint hasznot. Van millió leírás mindenről, de el lehet kadni ha valami nem megy. Mindenesetre ezek után lehet fw-t cserélni. Ha elhozod megcsinálom szívesen.
Másik: ATV vagy AOSP. Azért nem tudsz feltenni nagy eséllyel mert az ATV korlátozottaban enged bármit, eleve az ATV verziól Play áruháza erősen korlétozottabb. ( amikor az első ATV megjelent a tv-ken olyasmit olvastam azért van ilyen korlátozott Play rajta mert csak olyan alkalmazás kerülhetett be ami teljes körüen irányítható távirányítóval - az hogy ez igaz vagy urban legend nem tudom, de láttam rációt az akkori írásban - met amerikában simán perelnek ha veszel valamit és nem úgy müxik ahogy kellene - de ezt kezeljük pletykaként, amiben nem vagyok biztos azt nem szeretem tutiként emíteni, ez pedig simán lehet kamu - csak érdekességképpen írtam)
Az AOSP pedig engedi a hagyományos Play-t akár egy telefon vagy tablet - én boxokon is ezt szoktam előnyben részesíteni. Igaz kell valami normálisan kezelhető launcher, amit be szoktam építeni ( ezt már slimbox is megteszi sokszor, leginkább a vontar launcherét)Mivel ezeken az olcsó boxokon nem nagyon van semmi ami normális tanúsítványnak nevezhető így jó rájuk az AOSP és így több funkciót is kaphat ( SZVSZ - ez ízlés dolga, ha csak filmezni kell jó az ATV - nem szoktam érteni miért akar valaki mailozni böngészni egy boxon, szerintem nem arra való)
Amiért érdemes még a slimbox fw-t is módosítani és úgy feltenni mert a YT és Play találatok nagy része is orosz lesz az orosz lokalizáció miatt, ezek idegesítőek lehetnek. Nem iszem hogy az Rtube-t is sokan nézegetik itthon

-
kis-attila
tag
válasz
Truman
üzenetére
Hú ...akkor újra.
Alapvetően vettél egy kínai valamit, olcsó volt de legalább rossz. ( Te európai ) Az orosz esetleg ezen próbál segíteni ... ha már elcseszted a vásárlást.
A kínainak nem a terméke jó hanem az ára + a marketing / sales osztálya. Marha jó marketinggel és árral eladják a rossz terméket,te meg megveszed. Az orosz ezen próbál javítani / neked segíteni.Ha most itt okoskodnék,hogy mit és hogyan,aztán nem jön össze,akkor majd itt lenne olvasható,hogy mekkora hülye vagyok, holott ezt az egészet nem én csesztem el, nem én vettem olcsó kínai " kamu boxot ".
Ennyit lehet,ezt tudom megoldásként. Javító ötlet volt. Ha nem tudod / nem akarsz ennyi időt beleölni mert majd ide " írsz kettőt " más meg szállítja a tuti megoldást, ilyen nincs.
-
Truman
senior tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Akkor lehet ezt is őrizgetni kell egy kicsit a szekrény mélyén, míg orvostudomány hozzáfejlődik.
Mert mindent amit csak találtam róla eddig, az orosz volt. -
blakey
titán
válasz
djnice
üzenetére
Nálam a Disney+-nál, Max-nál és SkyShowtime-nál nincs automatikus fps-váltás, semelyik Homatics, Dune Android TV-s boxomon sem látom, pedig minden adatok kiíratok. Ráadásul most nagyon el van cseszve a Disney+, SkyShowtime régóta, előbbiből az augusztus 15-ei kiadás még jó, az utána lévők sz@rok, legalábbis szeptember 30-ai az. HDR azért nincs a SkyShowtime-on, mert csak kevés eszköz kapta meg a ő tanúsítványukat, ráadásul sok esetben csak 1080p.
Meglepő módon az RTL+ is vált frekit.
- ezt még csak Kodi alatt néztem, nem próbáltam ki Android TV alatt, lehet, hogy megnézem. -
kis-attila
tag
válasz
Truman
üzenetére
Szia!
Ne haragudj de nem! [link]
Itt van egy csomó info,átnéztem, kuka az egész TV BOX ... mint ahogy előttem mexel kolléga írta, Isten ments tőlük.
Valami balul sül el aztán én leszek a hülye ... holott nekem se Snapdragon nincs se CoreElec. ( nem is lesz még egy darabig )
Tanix W2 vagy X96 X4, legalább a bootloader-t nem zárták le, azt csináltál velük amit csak akartál. Itt ez sincs.
Én nem szeretnék belemenni az X96 újabb remekművébe. ( vontar összes típusa a másik amibe nem ) -
-
djnice
veterán
Elsősorban android alatt teszteltem, a HDR módot kivéve (ami sajnos 8 bites) kb minden jó.
Vált frekvenciát és színteret is ezeknél az appoknál: Netflix, Disney+, HBO MAX, Amazon Prime
Az Apple TV app és a Youtube csak színteret vált. a Skyshowtime pedig csak frekvenciát (ott eleve nincs HDR valamiért).
Meglepő módon az RTL+ is vált frekit.
A 2GB RAM nem tűnik kevésnek, elég pörgős a rendszer.
A Dolby Vision TV-Led módja is jó, már nem "fake".CE alatt néztem pár tesztet, különösebb hibát nem találtam, a VC-1 és a váltott soros tartalmak is jók.
Szóval ha android alatt javítják majd a HDR hibát, akkor használható lesz CE nélkül is kb mindenre.
-
pinnacle
nagyúr
Androidon melyik a legjobb reklámmentes Youtube alkalmazás? SmartTube tökéletes lenne, rengeteg beállítás van benne, de rengeteg külföldi, engem nem érintő videó jelenik meg benne. Be lehet állítani, hogy a Főoldalon pont ugyanaz a tartalom legyen, mint a YT-nak? Telefonon a ReVancedet használom, az pont olyan, mint a YT csak nem tudom, hogy az egyetlen verziós Youtube, meg a Microg/GmsCore, használható Xiaomi Box 3rd Gen-en?
-
Truman
senior tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Le tudnád írni pár lépésben? Mert így ruszki nyelvről Google -al átfordítva nem igazán bízok magamban.
-
klaca1978
aktív tag
válasz
mexel
üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Ennek tükrében mi az ajánlott box 30k-ig bezárólag?
Homatics nekem az nem fér bele, de ha X96-os ok ha nem ajánlottak akkor mi jöhet szóba? CE-t tudjon, USB.3.0 feltétel, llletve házimozi hangformátumokra. Xiaomit gondoltam, de nincsen vezetékes lan, ez nekem nem tűnik stabilnak 4K mellett. -
mexel
veterán
válasz
Truman
üzenetére
Már készítettem egy kicsit módosított verziót, kiszedve orosz és egyéb kínai maszlagok, felesleges appok stb, kis módosíások, de lehet hogy az eredetiből lesz jobb most. A slimbox nagyon kezd elmenni afelé a régi trend felé hogy telepakolják minden "hasznos" szeméttel ezek nagy része ráadásul orosz.
Ettől függetlenül jelenleg a slimboxnak kell lennie a kiinduló alapnak. Anno a Tanix és egyéb rendszerekből kezdték "kilopokodni" az ötleteket, most megvan már az alapséma és amire lehet ráhúzzák. Mindenesetre jól működik legalább - most ez a legjobb.
Már csak azért is érdemes újramókolni hogy az eleve orosz lokalizáció és orosz maszlag eltűnjön, és max pár apróságot kicserélgetni.
De főként azt lenne jó megoldani hogy a dual menjen, remélem 1-2 héten belül lesz időm és újra nekifutok a projektnek - bár szerintem nem fogom tudni megcsinálni, mert ha minden igaz az android data és egyéb részek nem hozzáférhetőek ilyen egyszerűen már - ehhez kevés leszek. Akinek kell majd szívesen felrakom a módostott tiszta verziót. Nem rakom ki mert amikor régebben kiraktam az androidokat sok gond volt belőle, ha valaki téglásít nincs kedvem hallgatni és sok egyéb ok miatt. De ha meglesz odaadom bárkinek, illetve felrakom hogy biztosan jó legyen és működjön. -
kis-attila
tag
válasz
Truman
üzenetére
Szia!
Sajnos nem furcsa ... vagy csak azoknak akik nem ismerik a kínait.
Én jópár éve ezzel foglalkozom főállásban is. 35 milliós kínai lézergép szólt,hogy " szia, lejárt a windows licensz " ? nem fért bele nekik az a 3 ezer Forint windows aktiváló kód. Igen, jól érted!
( a hülye európainak meg mindegy csak olcsó legyen. Ebből élnek, Nem jó de legalább sokat eladnak,Te meg úgyse küldöd vissza,pláne ennyiért )Az a " ruszki förmedvény " legalább jó, de mindenképp jobb mint a kínai gyári. Én nagyon szeretem,három TV Box volt amit ezzel csináltam meg.
Mondjuk úgy jó lett ... ott a mosoly. ( ku...jó lett csak nem szerettem volna így írni ) Nem tudom mi a 100% de annál biztos jobb mint amit Te írtál az előbb. ( tényleg,egy hónapja pont emiatt csináltam, tudom,miről beszélek )ATV / AOSP hagyjuk de egyébként mindegy is, ATV elég. Nem cseszegetés, nem kell az AOSP hidd el.
Nagyon remélem,hogy itt TV okosítókról beszélünk. A kínai kiad sok értéktelen TV BOX-ot,olcsó e legalább nem jó. Erre van valamiféle orosz megoldás akik próbálják rendberakni. Szakmai fórumokon erre még az ukrán Technozon is csak tapsol. ( épp háborúznak ) Próbáld ki,szerintem jó,a többit hagyjuk ( Én csak köszönhetek neki,sokat tanultam az orosztól is + az ukrántól is )
-
-
Truman
senior tag
válasz
kis-attila
üzenetére
Köszönöm.
Azért furcsa, hogy egy zsír új eszközre egyből valami ruszki förmedvényt kell rászabadítani, hogy egyáltalán működjön. Már nem indul jól. Ha valakinek nincs elég baja az életben, az vegyen kínai TV BOX -ot.

Mi a különég az aosp és az atv verziók között?
"Mondjuk úgy, jó lett."
Akkor ez se 100% -os megoldás?
-
Truman
senior tag
Sziasztok!
Erre a X96 M200 -as BOX -ra van valami használható Android verzió?
Szinte egy böngészőt se tudok telepíteni rá a Google Play -el. Mindenre azt írja ki "....alkalmazás nem áll rendelkezésre a Google Playen ezen az eszközön."
-
mexel
veterán
válasz
klaca1978
üzenetére
Ja, X96 air és tsai, volt nálam, isten ments tőlük. Ha éppen olyat fogsz ki amiben normális belső van jó lesz aránylag, de nem sikerült még 2 egyformát találnom

Összevissza ram, wifi, lan, hűtés, stb.
X96 max+ -okból is van millió féle mind X3 mind X4-ben is. Ebből is csak olyan gyártótól szabad venni aki nagyjából stabilan tarja a gyártást ( kínában ez azért sokszor nincs így mint tudjuk)
Anno minden típust ami megjelent teszteltem, próbáltam, de több téglám lett mint amiből egy házat felépítek, már meg sem veszem a csilivilinek kinéző újdonságokat, nem kísérletezek. hol ez nem megy hol az nem jó, nem találsz androidot hozzá ha elszál mert legyártanak egy szériát egy arra írt droiddal és utána nem éled fel semmivel, legalábbis normálisan.
Most is van olyan X5M amire sok helyen azt írják használt, emmc van bennük, sok írást mutat. ( life time tesztek alapján - ami becslés de mégsem újnak írja egy típusnál) -
mexel
veterán
válasz
klaca1978
üzenetére
Tanács: ne akarj itthoni bolti vételt - ha így érted az itthoni vásárlást. Miért lenne jobb?
Csak pár észrevétel: én X4-et nem vennék házimozihoz, sajnos vannak hang problémák, hiába tagadják a fejlesztők, a stabil verziónál. ( 21.2)
Az NO ebben jó már, nincs hang probléma, de még nem végleges verzió. Azzal viszont jó az X4, de a droidját el kell engendni, nem sokra jó. Ott Csak CE pl a belső tárhelyen.
De nem sokban jobb az X3-nál.
Az X3-at nem kell leírni, még mindig arra van a legstabilabb legjobban működő Ce elkészítve, a 21.2-es NG.
Amiben kevesebbet tud: AV1 és VC1 kódolás. Ezek nélkül még el lehet lenni egy ideig, minden másban tökéletes lesz, gyönyörűen működik mindennel általában.
Stabilan és jól működik, ráadásul tud dualban működni Androiddal ha valamiért arra is szükség lenne.
( Én most csak a kommersz boxoról írok, az olcsó kategóriában, drágább cuccoknál más a helyzet mindig - de te is olcsó kommersz boxokat említettél)
De van újabb box, az S905X5M ami nagyon jónak tűnik, már az androidja is használható szinte, de azért a hangokkal ott még mindig van gond pár anyaggal. Az AFR már jó rajta, a kép az van akinek tetszik van aki szerint androidos ( szerintem is még mindig a CE képe a jobb)
Van már rá CE - de nem végleges stabil, ezel számolni kell viszont de nyilván lesz az is valamikor. És még csak SD-ről megy hivatalosan a CE ( sokan szeretik - én jobban szeretem a belső tárhelyet - bármilyen gyors és jó sd-t is használok)
Itthon ugyanazt kapod mint küldöldről, nincs magyar gyártású, különlegesebb box. Ugyanaz lesz csak más áron. Ha a gari számít: számolj. Másrészt nem lesz vele gond, működni szoktak általában. Csak ne vásárolj kinti noname eladótól vagy ebay-ről, csak gyártótól vagy nagyobb kereskedőtől.
Ja, S905W az szerintem nem jobb az X3-nál, én azt felejteném ebben a listában. Használható, jó boxo némelyik, átlag felhasználásra jó, de ha a komoly házimozizás a cél akkor már maradj a legújabbnál.
Ha csak online filnek és virágbolti filmek, akkor az X3 is jó még sokáig és nem kell fejlesztői verziókkal szórakoznod. ( igazából hozzá nem értőknek és nem milliárdos rendszereket használóknak még mindig X3-at javasolnék, akik csak filmezgetni akarnak) -
klaca1978
aktív tag
Sziasztok! Régebben már szándékoztam venni boxot, de most jött el az ideje.
Streaming szolgáltatások nem érdekelnek, csak házi mozi hangformátumok DTS-X, Atmos, True HD és tudja a CoreELEC-et tehát ne legyen zárva a bootloader.
Minium 905X4-es ami érdekel.X3...nem tudom elég e manapság.
X96Air és X96AirMax-ra gondoltam és amit hitthon lehet kapni. Nem itthoni vételt hanyagolnám.
Ezek viszont mint X3-ok.
Ez ma még elmegy vagy inkább keressek X4-es mást.?
Esetlegesen S905W..? -
djnice
veterán
válasz
roseA580
üzenetére
Német Amazonról rendeltem, szerencsére oda ingyen vissza lehet küldeni. Még egy kódot is adtak hozzá, amivel ingyenes a hozzáférés a waipu TV csatornáihoz 3 hónapig. De az eleve nem érdekelt, csak annyi, hogy összehasonlítsam a Xiaomi 3rd gen-el, de a regisztráció megkerülhetetlen, a setup része.
-
roseA580
aktív tag
válasz
djnice
üzenetére
"A te TV-megoldásod, a te választásod: Biztosítsd be a Perfect Plus csomagot az új bérelhető waipu.tv készülékkel együtt, vagy rendeld meg a készüléket külön a meglévő waipu.tv csomagoddal együtt."
Ebből nekem nem az jön ki hogy "szabadon használható bárhol"!
Egyébként waipu.tv csomagod van vagy volt egyáltalán?Más, de azért kapcsolódik:
Egyébként nagyon nem értem azokat akik használt szolgáltatói eszközöket árulnak, mert azok a legtöbbször használhatatlanok.Persze akad kivétel is, de ahhoz már "hackelni" kell.
-
djnice
veterán
válasz
roseA580
üzenetére
Sajnos komoly, a waipu.tv oldalon kellene regisztrálni, de nem tudsz a régiózár miatt és sajnos ismeri az összes VPN-t, pedig fizetőssel is próbáltam.
Szerk: Ebből csak ez az egy fajta van és sehol sem írják hogy csak Németországban működik. Pontosabban én már beírtam
-
mexel
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Erre azt írták megvan, német oldalon, talán ők nem dobálóznek ezzel mint a kínaiak ( bár már semmin sem csodálkoznék - és pont te említetted azt hiszem hogy sokra ráírják de nem valós - mint pl mecool emlékeim szerint)
A 100-as lan és USB 2.0 itt is jelen van sajna, fogalmam sincs mennyire lehet jó, csak gondoltam megemlítem. Nekem a DV nem releváns jelenleg, netflix sem, itt most sokaknál a DV ami nagyon fontos és ahogy látom ekörül forog sok minden. Feltételezem az AFR működik normálisan a boxon azt már nem kell említeni de innentől a Xiaomi 3 gen talán jobb lehet - igaz nincs lan és csak 1 usb van. Ha jól látam az is DV-s. És kb fél ár+ CE igaz még csak tesztjelleggel -
blakey
titán
válasz
mexel
üzenetére
100-as ethernet.
Valahol már olvastam a márkáról, nem rossz. Az L1 sok eszközön elérhető, ezt nem is értem, hogy miért kell kiemelni, mert ettől még nem lesz megfelelő streaming, ha nem kapja meg a Google tanúsítványt. Nekem 10-ből 1 eszköz nem L1-es, a többi igen, de azok közül csak 4 esetében van Google tanúsítvány, a többin max. 1080p-ben mennek, vagy még úgy sem. -
mexel
veterán
Talán sok más hasonló lesz, van egy waipu nevű box, elvileg DolbyVision támogatással és a tszetek szerint működik is jól plusz Widevine L1. Vagy itt
Engem jelenleg nem érint a DC de talán megér egy tesztet valakinek -
gyűrű
addikt
válasz
kis-attila
üzenetére
Android tv alatt.... esetleg
CE nyílt forráskód, sohasem lesz Netflix tanusitott. -
mexel
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
Ez jól hangzik, elvileg a régiekre nem lehetett tenni, zárt bootloader és nem működött.
Itt sem egyszerű, most csinálják az NO-val, nem minden működik tökéletesen. Sajna a Widevine L1 eddig nem ment CE alatt akkor sem ha a box tudta volna, ezt nem tudom megoldják-e. Azaz nem volt hW gyorsítás netflixnél.
( de lehet hogy megoldják ahogy először az NO sem kezelte az AV1-et ha a droidnak régi ucode.bin-je volt. Na azt gyorsan ki tudtam cserélni újra pl ugoos-ból vagy egyéből a sallangokkal együtt, de már beéíptették az NO-ba így mindegy mi van a boxon, nem kell mókolni. De az L1 szerintem macerásabb lesz)
Kénytelenek próbálkozni most valamivel mert a droid 14 feladta a leckét a belső telepítéshez és a DV nagyon kell mindenkinek - még...
Én is ezen ügyködök ( ismét dual telepítés) igaz amlogic vonalon és az S905X5M-el, nem sok kell hozzá de nagyon elakadtam egy részen, de teljesen más metódus lenne mint a CE eredeti telepítője.
Remélem végre lesz kis időm rá és meg lehet csinálni. ( lehet segítséget kérek majd valaki nagy linux gurutól, mert valami kisebb olyan dolgon akadtam meg ami szerintem az erősen hiányos linux tudásom(?) okoz
)
S905X4-en már működik a dual így ebben a formában, igaz van egy kis bibi még vele de az megoldható, de nincs értelme azzal foglalkozni már
A Xiaomi jó lenne ha működne így, eddig ha valaki netflixre keresett boxot mindig Xiaomit ajánlottam az olcsó kategóriából, afr is működött szépen. ( a hanggal is akadtak azért problémák pár esetben)
Csak maga az android volt amivel nem voltam kibékülve - más boxokon sem. A kép számomra még mindig jobb CE alatt mint bármelyik droidos boxon. Nincs nagy különbség, de látható.
De ez csak az én véleményem.Jó most az S905X5M is, elsőre szép a kép de egy idő után túlszínezettnek tűnik és van pár anyag amivel meg meggyűlik a baja mind kép mind hang téren pedig frekit szépen vált, atmost nem tudtam tesztelni.
Veszek is egy xiaomit és letesztelem mit is tud, bár van még pár dolog ami zavar, az ethenet hiánya, az 1 usb és a 2gb. Ezen túlléphetnének, jó lenne.Persze tudom ez a design rovására menne
-
korcsi
veterán
válasz
kis-attila
üzenetére
És akkor ez azt jelentené, hogy CE alatt megy például a netflix hardveres gyorsítással?
-
kis-attila
tag
Sziasztok!
Xiaomi 3rd. Gen-re lett CoreElec Widevine L1 melett? Az izgalmas.
[link]
Ehhez Ti jobban értetek de ha ez működik,az ügyes.
Egyébként magyar boltból is 20e a 3nd. Gen, szinte a használt fórumokon ennyi -
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40
üzenetére
Nem tudom, hogy van-e valamilyen leírás erről. CE alatt viszonylag sok dolog állítható, viszont a kommersz eszközöknél nagyjából csak ki-, illetve bekapcsolható. Ezért igazából talán azt lehet mondani, hogy ha nincs kommunikációs probléma az eszközök között, akkor bekapcsolod és menni fog.
-
blakey
titán
válasz
Jim74
üzenetére
+ infó, hogy ezekhez nem feltétlenül szükséges a CoreELEC, mert a tudás megvan Android alatt is, jól működik a Kodi, sok kép- és hangformátumot ísmer, a Dune apk is jó, csak még a régi UI-val rendelkezik (frissülni fog). Érdemes kipróbálni, hogy milyen Android alatt. P7 FEL csak CE-vel lesz.
-
blakey
titán
válasz
Jim74
üzenetére
A Dune-nek saját rendszere van, vagy Androidos, vagy fekmegy rá CoreElec?
- A Dune Homatics és a Premier 4K Pro ugyanazt a szoftver kapja, mint a Homatics, de van hozzá Dune tanúsítvány, ami engedélyezi a Dune apk telepítését, így lesz egy olyan eszközöd, ami Google tanúsítvánnyal is rendelkezik, ráadásul Dune is. Android TV rendszer fut rajta. A Pro Vision 4K nem rendelkezik tanúsítvánnyal, AOSP Android TV az alapja, nincs Google tanúsítvány. CoreELEC mindegyiken fut USB-ről illetve SD-kártyáról is.
Premier 4K Pro előnye, hogy hűvös, stabil, jobb, hátránya, hogy a Homaticsokhoz képest nagyobb, kijelző felesleges, mert csak Dune apk-val működik és fényereje nem állítható, de legalább kikapcsolható.#107691 oseA580
Én USB-s egérrel is megtudtam oldani!
- ahogy mások is, meg ott az USB-s billentyűzet, légegér. De, ha van olyan alternatíva, amelyik rendelkezik infravevővel, akkor miért nem azt válasszuk.
A CEC működik vagy nem, sajnos nem minden párosítás hibamentes. 2 eszközömnél használom, viszont én inkább a Logitech Harmony-t használom, mint 1 távirányítót, ez biztosan működik.Android 12-vel érkezik, érdemes rögtön letiltani a frissítését, mert Android 14-en sok probléma tapasztalható!
- a telitás nem olyan egyszerű, persze, aki ért hozzá, annak menni fog, egyébként úgy fogalmaznék, hogy nem feltétlenül érdemes frissíteni. Rengeteg Homatics FW-t teszteltem, ATV 14 4576-os nem olyan rossz, talán a leghasználhatóbb ATV 14, eddig, persze könnyen beszélek, mert a Premier 4K Pro nem melegszik, a Homatics-ok meg igen, kb. 30°C a különbség. A fehér Homaticsokon nálam is már ATV14 van, Play-Fi letiltásával némileg hűvösebb lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC 2025, Komplett gép, Garanciális alkatrészek, BESZÁMÍTÁS
- Dell OptiPlex 3010 MT , i3-3240, 8Gb RAM, 256GB SSD- KIS HIBÁS!!
- Zotac Magnus One barebone számítógép Core i5 processzor, 32 GB memória és RTX 3060 VGA kártyával
- ÚJ ASUS CORE I5 14400F Gamer MAX PC 10X4.6GHz 32GB DDR5 1.0TB SSD NVIDIA RTX 3060TI 8GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 GAMER OPTIMUM WORKSTATION PC 4X3.6GHz 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB DDR6 WIN11 1ÉV GAR!
- Xiaomi Redmi 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- HP ProBook 440 G5 i3-7100 laptop
- Xiaomi Redmi 12C 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

DoItYourself