Hirdetés
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Továbbra is szívok a Vontar X4-el (legújabb 21.1-es NE van rajta).
Eddig amit korábban írtam, a 24p-s anyagokkal volt gond, mert láttam a röccenést, de most már 25 fps anyagokkal is gond van, konkrétan ezzel:"The.Day.Of.The.Jackal.S01E01.1080p.NOW.WEBRip.DDP5.1.Atmos.x264.HUN.ENG-PTHD"
Csak itt sokkal zavaróbb, mert gyakoribb a röccenés.
A korábban javasolt vfd törlés megvolt, adjust display refresh rate továbbra is: on start/stop-on van, nagyon ritkán újraindítás, és display refresh rate manuális átállítása után 10-ből kb. 1-szer jó, de csak a következő indításig.
Mit lehetne tenni?
TV natív plex appjában tökéletes, tehát a release rendben van. -
YxVs
senior tag
válasz nfsu17 #104548 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót.
Nem semmi, hogy mennyi türelmed volt hozzá.
Nos, most csináltam egy rapid tesztet vfd nélkül, és jó lett. Viszont nem értem, mert visszatettem a vfd-t, és most azzal is jó.
Szóval fene se érti ezt...
Viszont nekem 24p-s filmekkel van/volt a gond (41 másodpercenként), az 1080i anyagok nálam jól mentek eddig is.
Közben mondjuk volt egy PM4K frissítésem, lehet az oldotta meg...?[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Az miért van, hogy a 24 fps-es anyagoknál röccenést tapasztalok?
A lejátszó beállításoknál adjust refresh rate on start/stopra van állítva, tehát elvileg automatikusan kellene váltania.
A kijelző felbontása és frissítése számít?
Az 4k-ra van állítva, a frissítéssel is próbáltam játszani 23.98 » 24.00, de továbbra sem jó.
Az alany egy Vontar X4, a legújabb 21.1.1-es Omegával. A tv pedig egy LG B8 oled. -
YxVs
senior tag
Az mitől lehet, hogy film indítása után 1-2 másodpercig nincs kép, de már hang van?
Ez nagyon régóta így van, már X96 S905X-en Leia alatt is így volt, és most Vontar X4-en is.
A box az erősítőbe megy, és onnan megy a jel a tévébe. HDMI kábel, erősítő, vagy a CE miatt van? -
YxVs
senior tag
Kb. óránként kiírja, hogy frissítés elérhető a CoreElec-hez, akarom-e letölteni?
Ezt az értésítést hogy lehet kikapcsolni?
Az addon-ok frissítéseit megtaláltam, de a rendszerfrissítési üzenetet nem... -
-
YxVs
senior tag
PKC alatt felirat letöltés működik Omegával?
Opensubtitles.com-ról és Opensubtitles.org-ról sem talál feliratot.
Nem PKC alól tökéletesen megtalálja. -
YxVs
senior tag
Saját Youtube fiókba hogy lehet bejelentkezni?
Sign-in, majd írja, hogy 2 applikációt kell engedélyezni, majd a megadott kódot kell beírni a google.com/device oldalon, de így nem sikerül.. -
YxVs
senior tag
Vontar X4.
Miért nem tudom kikapcsolni?
A Power off sysem, vagy akár Reboot-ra lefagy, csak áramtalanítás segít.
Stabil Omega van rajta, eddig nem csinálta. -
YxVs
senior tag
Meglehet oldani, hogy a Vontar X4 kijelzője mutassa az órát CE stabil Omega alatt?
Vfd.conf bemásolva az sd kártya gyökerébe, de csak android alatt mutatja.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
Windows-os mini PC-n fut a Plex médiaszerver.
NFS megosztást szeretnék rajta beállítani.
Régen a hanewin NFS-t használtam.
Ez működik jól Omegán is? (Vontar X4)
Korábban szívtam nem keveset mire CE-n sikerült bekonfigolni az NFS-t. -
YxVs
senior tag
válasz blakey #92671 üzenetére
"A HDD tartalma nincs hozzáadva az adatbázishoz?"
Ezt hogy érted? Videos gombra kattintva, majd a HDD-t kiválasztva szépen megjelenik a HDD tartalma: Movies, Series, Music mappák, stb., borítókkal együtt."annak az eléréséhez, szerintem jobb megoldás lenne a VNC"
Melyikre gondolsz? VNC Viewer, vagy VNC Server? Ez magát a box GUI-t hívja meg?
A web gui nem alkalmas erre?A lényeg, hogy nekem olyan program kell, ami közvetlen a box GUI-t hívja meg, és úgy lehet onnan indítani bármilyen tartalmat, mintha a box távirányítóját használnám.
[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz blakey #92668 üzenetére
Az erősítőhöz van csatlakoztatva a box és a tv is. De úgy szeretnék zenét hallgatni, hogy ne legyen bekapcsolva a tv.
Ezért szeretném a web gui-n keresztül PC-ről irányítani.
És azért nem sima hálózatról, amit fent leírtam.
A Browser gombra kattintva nem jelenik meg a HDD.[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
válasz nfsu17 #92663 üzenetére
Mert sima hálózaton keresztül nem megy át a hang az erősítőre csatlakoztatott nagy hangfalakra, mert a DVI-HDMI kábel amivel össze van kötve a PC az erősítővel, szarakodik.
Ha viszont web gui-ról indítom, akkor rendesen az erősítőre csatlakoztatott nagy hangfalakon szól. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
CE 9.2.0-t használok egy régi S905X box alatt.
Web GUI-t meg tudom hívni PC-ről, de utána hogyan tudom előhívni az USB-n rácsatlakoztatott külső HDD tartalmát? -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Adott egy régi X96 S905X box.
Az alábbi Dolby Vision release-el próbálkozom, de zenefájlként játssza le, kép nélkül:Top.Gun.Maverick.2022.IMAX.2160p.DV.SL.UFO971
Coreelec 9.2.0 van rajta Kodi 18.4-el.
Van rá mód, hogy rábírjam a lejátszásra?
Úgy tudtam, hogy a Dolby Vision anyagokat HDR10-be konvertálva lejátssza, vagy nem?
Nem szeretnék ezért új release-t letölteni, vagy muszáj lesz? -
YxVs
senior tag
válasz axlfsi #86270 üzenetére
Mert tudja. Valóban van rá 4K Netflix licensz, viszont a kadenciahelyes lejátszást nem tudja.
Kodi alapból rajta van.
Nagy hátránya még ha 4K HDR-es tévéd van, hogy mindig HDR módban futtatja a tévét, az nem kapcsolható ki.
Ezt a hibát javítani sem fogják. Megkérdeztem tőlük. -
YxVs
senior tag
Gondolkodom az alábbi Q7-es légegeres távirányító beszerzésén:
link
Egy Mecool KM2 és egy régi X96 (s905x) box irányítására szeretném használni.
Gondolom android alatt megy alapból, viszont az X96-on CE fut.
CE alá is fel lehet programozni keymap editorral vajon?
Vagyis teljesértékű távként tudom használni CE alatt is?
Egyébként minőségben mekkora előrelépés az X96 gagyi távjához képest? -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Tegnap próbálgattam egy Mecool KM2-es boxot.
Már bootoláskor is alapból HDR képmódba kapcsolja a TV-t, és úgy is marad.
Hogyan lehet kikapcsolni a HDR képmódot?
Írtátok korábban, hogy android alatt a kijelzőfelbontások menüben van egy HDR menüpont, ahol lehet a HDR always ON / Adaptive módot állítani. Nos nekem ott ilyen nincs.
Megnézné más is, akinek Mecool KM2-es boxa van? -
YxVs
senior tag
válasz Imi1981 #85886 üzenetére
Na igen, KM6-ban meg hegeszteni kell a Netflixet, és ez a módszer ugye ki tudja meddig működik... Nem is értem, hogy a fullos modellre miért nem vették meg a 4K Netflix licenszt, ha a KM2-re megszerezték.
Pedig szimpatikus lejátszó lenne. Out of the box kifogástalan VOD-ra, Kodi pedig ott lenne a filmekre, és a lényeg, hogy mindehhez nem kell semmit mókolni.
De hát tudjuk, all-in-one tökéletes lejátszó nincs... -
YxVs
senior tag
Mecool KM2-es box tulajoktól kérdezném, hogy valóban nincs kadenciahelyes lejátszás egyáltalán, vagy csak automatikusan nem vált frekvenciát, hanem azt mondjuk a Kodi-ban be kell állítani?
Netflix, és HBO GO esetében hogy lehet beállítani a kadenciahelyes lejátszást? -
YxVs
senior tag
Erre valaki?
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Nálatok jó a The Movie Database scraper?
Nálam a Settings részben üres képernyőt hoz, ahol korábban a magyar nyelvet lehetett beállítani. Angolul hozza a borítót rendben. -
YxVs
senior tag
válasz DoItYourself #81248 üzenetére
Köszi, és neked is @kokokka, így már jó.
SMB jelszóhasználathoz viszont lehet, hogy köze van, mert korábban be volt kapcsolva, és akkor látta win10 és TC is. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Az miért van, hogy eddig tudtam FTP-n csatlakozni a boxhoz, most pedig csak SFTP-n tudok?
Eddig Total commandert használtam fájl másolgatáshoz, de így hogy nem működik, próbáltam alternatív fájlkezelőt keresni.
A Filezilla ugyan csatlakozik SFTP-n, de nem lehet 2 ablakos módban használni. -
YxVs
senior tag
Az mitől van, hogy eddig hálózaton belül mentek még a 4k filmek is DLNA-n keresztül, most pedig már az 1080p filmek is akadoznak? Semmit nem változtattam.
A szerver egy s905x box rácsatlakoztatott vinyóval, és egy másik tévéről akarom elérni.
Érdekes, hogy SMB-n keresztül is ugyanez a helyzet, viszont upnp-n keresztül legalább az 1080p megy rendesen. -
YxVs
senior tag
Az S905X boxom felajánlotta a 9.2.1-es CE frissítést. Ha telepítem, a felhasználói beállítások, távirányító beállítások, telepített kiegészítők megmaradnak?
Vagy kezdhetem újra belakni a rendszert? -
YxVs
senior tag
válasz ztsoft #61766 üzenetére
Korábban én is ezt használtam, de most már nem listázza.
NTFS-ként még listázta.CoreELEC:~ # df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
devtmpfs 291.4M 0 291.4M 0% /dev
/dev/mmcblk1p1 511.7M 192.3M 319.5M 38% /flash
/dev/mmcblk1p2 13.9G 663.9M 13.3G 5% /storage
/dev/loop0 155.0M 155.0M 0 100% /
tmpfs 402.4M 0 402.4M 0% /dev/shm
tmpfs 402.4M 9.7M 392.6M 2% /run
tmpfs 402.4M 0 402.4M 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 402.4M 2.2M 400.2M 1% /var
tmpfs 402.4M 0 402.4M 0% /tmp -
YxVs
senior tag
válasz Csicsóka #61712 üzenetére
Szia,
Próbáltam megformázni CE alól, ahogy írtad, de szerintem maradt NTFS a fájl rendszer.
Blkid parancsra továbbra is azt írja " TYPE="ntfs".
Mi lehet a gond?CoreELEC:~ # blkid
/dev/loop0: TYPE="squashfs"
/dev/cache: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/tee: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/system: LABEL="system" UUID="da594c53-9beb-f85c-85c5-cedf76546f7a" TYPE="ex t4"
/dev/data: UUID="57f8f4bc-abf4-655f-bf67-946fc0f9f25b" TYPE="ext4"
/dev/mmcblk1p1: SEC_TYPE="msdos" LABEL_FATBOOT="COREELEC" LABEL="COREELEC" UUID= "1709-3535" TYPE="vfat" PARTUUID="0e8954df-01"
/dev/mmcblk1p2: LABEL="STORAGE" UUID="d28f40a0-44b0-4479-bc23-deb33a9829ad" TYPE ="ext4" PARTUUID="0e8954df-02"
/dev/sda1: LABEL="Elements" UUID="E2B45B0FB45AE617" TYPE="ntfs" PTTYPE="atari" P ARTLABEL="Elements" PARTUUID="fec34e02-7f72-4dc6-918e-c5b1d06bd1d6"
/dev/mmcblk0: PTTYPE="dos"
/dev/bootloader: PTTYPE="dos"
/dev/mmcblk1: PTUUID="0e8954df" PTTYPE="dos"
CoreELEC:~ # mkfs.ext4 /dev/sda1 -L Elements
mke2fs 1.45.2 (27-May-2019)
/dev/sda1 contains a ntfs file system labelled 'Elements'
Proceed anyway? (y,N) y
/dev/sda1 is mounted; will not make a filesystem here! -
YxVs
senior tag
Volt korábban szó róla, hogy CE alatt ext4-re formázott külső merevlemezzel érdemes torrentezni transmission-el.
Ha ext4-re formázom a külső merevlemezt, akkor utána a merevlemezt a Windows nem fogja látni, mivel ez egy linux fájl rendszer. Jól sejtem?
Utána mivel tudom újra láthatóvá tenni a Windows számára?Milyen programmal érdemes megformázni ext4-re a merevlemezt?
Köszi. -
-
YxVs
senior tag
válasz Csicsóka #61407 üzenetére
Köszi, így jó lett.
És egyben be is igazolódott a sejtésem. A felezős ext4 rendszeren hálózati lejátszásnál (NFS-en keresztül) akadozott még az 1080p anyagok lejátszása is, 4K-ról nem is beszélve.
Most hogy visszatértem az SD-s CE-re, minden tökéletes megint.
Vajon miért lehet ez? -
YxVs
senior tag
válasz Csicsóka #60524 üzenetére
Szia,
Leírnád részletesen, hogyan tudok az eredeti SD-s CE-re visszaváltani?
"A .zip-et kibontva, a könyvtár tartalmát kell hálózaton a Backup megosztásba másolni.
CE_emmc_19.10.21.zip"Mind a 3 file-t be kell másolni? (S905X boxom van)
A backup mappában jelenleg már ott van az install_ext4.sh és az ext4-kernel.img fájl.
Ezek maradhatnak ott, vagy felül kell írni az ott lévő install_ext4.sh-t?
Ha bemásoltam, utána mit kell csinálni? -
YxVs
senior tag
válasz Csicsóka #61306 üzenetére
Szia Csicsóka,
Ezt a felezős ext4 rendszert egyébként hogy lehet eltávolítani az eMMC-ről? Nem a váltogatásra gondolok (arra látom, hogy írtál scriptet), hanem a teljes eltávolításra, vagyis a gyári állapot visszaállítására.
Nem mintha bajom lenne eddig vele, csak úgy kérdezem.Köszi,
üdv,
YxVs -
YxVs
senior tag
A95X Max tapasztalatok érdekelnének:
- melyik verziót érdemes belőle venni? (hogy az 1000-es lan, és a BT is működjön)
- bármilyen HDD-t elfogad?
- transmission hibamentesen fut és tölt le a belső HDD-re?
- 4K 60FPS itt is gond, mint a többi X2-es boxnál?
- miben jobb, vagy rosszabb, mint egy X96 Max doboz?
- mi volt eddig a legjobb bestbuy ára?Szimpatikus, hogy nem kell kilógatni belőle semmit, hanem be lehet építeni a HDD-t.
Létezik egyáltalán másik ajánlott HDD beépítős box?
-
YxVs
senior tag
válasz Csicsóka #61189 üzenetére
Telepítettem az ext4 fájlrendszert.
Hát sajnos a hangváltás problémámat nem oldotta meg. Ezek szerint nem az SD kártya volt a ludas. Érdemes a HDMI kábelre gyanakodni? Pedig elégnek kell lennie az adatátviteli sebességének, mert 4K HDR alatt a kép sem szokott megakadni. -
YxVs
senior tag
"A következő problémám van S905X 1/8 box-al. HD hangsávos filmeknél a HD hangsávra váltás több másodpercet is igénybe vesz, sőt valamikor egyáltalán nem is sikerül.
Mi okozhatja ezt? Lassú SD kártya? Javulhat a helyzet, ha másik SD kártyával próbálom?"Srácok, erre esetleg javaslat? Senkinek nincs gondja a HD hangokra váltással?
-
YxVs
senior tag
-
YxVs
senior tag
A következő problémám van S905X 1/8 box-al. HD hangsávos filmeknél a HD hangsávra váltás több másodpercet is igénybe vesz, sőt valamikor egyáltalán nem is sikerül.
Mi okozhatja ezt? Lassú SD kártya? Javulhat a helyzet, ha másik SD kártyával próbálom?
Vagy esetleg ha eMMC-re telepítem a CE-t? Ehhez elég a 8 GB-s eMMC? Ha igen, tudna valaki nekem megfelelő dtb-t és egy telepítési útmutatót linkelni, amit eMMC-re lehet tenni?Köszönöm.
-
YxVs
senior tag
Köszi! Próbálom konfigolni a transmissiont putty-ból Csicsóka leírása alapján.
De ott elakadtam, hogyan tudom alább a letöltési könyvtárat, jelszót beállítani.Alább hogy tudom beírni a következőket?
Itt át kell írni a letöltési könyvtárat, a megfelelő elérési úttal, pld:
"download-dir": "/media/toshiba/torrents",
Be kell állítai a jelszót a TR eléréséhez:
"rpc-password": "anyámtyúkja",
Hogy a letöltött állományokat a hálózaton bárki módosíthassa az umask értékét 0-ra:
"umask": 0,CoreELEC (official): 9.2.0 (Amlogic.arm)
CoreELEC:~ # nano .opt/etc/transmission/settings.json
GNU nano 4.3 .opt/etc/transmission/settings.json
{
"DHT-block-this-port": 1,
"alt-speed-down": 50,
"alt-speed-enabled": false,
"alt-speed-time-begin": 540,
"alt-speed-time-day": 127,
"alt-speed-time-enabled": false,
"alt-speed-time-end": 1020,
"alt-speed-up": 50,
"bind-address-ipv4": "0.0.0.0",
"bind-address-ipv6": "::",
"blocklist-enabled": false,
"blocklist-url": "http://www.example.com/blocklist",
"blocklist-webseeds": false,
"cache-size-mb": 2,
"cheat-mode-default": 0,
"clean-json-utf-enabled": false,
"client-version-bep10": "",
"concurrent-announces-maximum": 48,
"dht-dat-ipv6-forced": false,
^G Get Help ^O Write Out ^W Where Is ^K Cut Text ^J Justify ^C Cur Pos
^X Exit ^R Read File ^\ Replace ^U Paste Text^T To Spell ^_ Go To Line[ Szerkesztve ]
-
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Vettem egy usb gigabit ethernet adaptert. Hogyan tudom megnézni, hogy milyen sebességet tud így a box?
-
YxVs
senior tag
X96 S905X 1/8 boxhoz szeretnék gigabit adaptert, ami USB3-as. Viszont a boxnak USB2-es portja van csak.
Így át fog menni a gigabit rendesen?[ Szerkesztve ]
-
YxVs
senior tag
HDMI CEC beállítása hol van coreelec alatt?
Azt szeretném megoldani, hogy a tv-t ne kapcsolgassa, vagyis ki szeretném kapcsolni. Nem találtam a beállítások között. -
YxVs
senior tag
Alita .m2ts lejátszása hálózatról (NFS) szaggat, míg a tévé belső lejátszójáról serviio-n keresztül minden oké. Tehát a hálózat rendben. Valóban nehézségeket okoz az .m2ts fájlok lejátszása hálózatról? (s905x 1/8)
-
YxVs
senior tag
S905X lejátszóval komplett UHD blu-ray-t BDMV könyvtárszerkezettel le tudok játszani?
Honnan kell indítani a filmet? Hangsáv váltások is rendben mennek?Köszi.
-
YxVs
senior tag
ő és ű betűk a feliratokban ilyen hullámos ékezettel jelennek meg.
Van megoldás, hogy helyesen jelenjen meg? -
YxVs
senior tag
válasz blakey #59401 üzenetére
Köszi, megvan.
Életemben először használok ilyen boxot, első CE telepítésem, és KODI-t sem láttam még... Mede8erről jövök.
Add network location-ben nem tudok hozzáadni sem NFS, sem SMB megosztást.
Utóbbira "operation not permitted"-et ír, előbbire pedig megjelenik a megosztott /filmek mappa, de abba nem tudok belépni.
Mi lehet a gond? -
YxVs
senior tag
Box: X96 S905X 1/8
Legújabb CE telepítve SD kártyára, már a setup wizard-ot sem tudom elindítani, mert a gyári távirányító nem működik.
Hogyan tudom működésre bírni? Android-ra hogyan tudok visszamenni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER Ryzen 5 3600 / RX 6600 XT 8GB / 16GB DDR4 / 512GB NVME / elkelt
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest