- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NAS-okba optimalizált HDD-kkel újít a Toshiba
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Ha egy image-ből hiányzik a Timezone country beállítás, manuálisan hozzá lehet azt adni valahogy, hogy a helyes időt mutassa a CE?
-
blakey
titán
válasz
CoroStar86 #106288 üzenetére
…hogyan kell a CE-t a Homaticsom belső SD-jére telepíteni?
- sehogy, keress egy jobb pendrive-ot, mert azzal már jobb, mint belsőről. -
Poplacsek
senior tag
Az original Estuary skin tetszett, de próbából feltettem a gyűrű féle v5 modot. Ebből viszont nem tudok visszatérni az eredetire, egyszerüen sehol nem találom az interface menüt, ahol skint tudnék cserélni.. Help me please!
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok!
Egy hatalmas segítséget szeretnék kérni! Le tudná nekem írni valaki részletesen, hogyan kell a CE-t a Homaticsom belső SD-jére telepíteni? És tudnátok ajánlani néhány hasznos plugint, illetve bemutatnátok a Surfshark beüzemelését a CE-n? A sokak által dícsért custom CE-t szeretném (most nagyon nem ugrik be a neve). Egyébként mi a hátránya a belső SD-s telepítésnek? Az alap Homatics AndroidTV megy a levesbe vagy ilyesmi? Előre is köszi a válaszokat!
UI.: jelenleg egy alap CE stable megy egy USB 2.0-s Verbatim pendriveról és botrány a sebessége...
-
mexel
veterán
válasz
dave0825 #106281 üzenetére
Van Nexus is x4-re, de az is 64 bites, innentől fogva teljesen más mint a másik 32 bites. Semmi sem biztos hogy ugyanúgy működik. Fel lehet varázsolni a tuti 32 bites omegát is az x4-re, de azzal nem fog menni az interlace lejátszás. Szóval nincs jó megoldás. nekem kezd elmenni a kedvem ezektől a hibáktól ( és nem a boxokat szidom, azok működnek úgy ahogy a saját droidjukkal) hanem egyszerűen nincs még kiforrott rendszer. Talán a NO jó lesz de szerintem az még egy év, és ott más is szükséges ahhoz hogy jól működjön.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
paparazzi2 #106282 üzenetére
Ahogy a kolléga is írja, de egyébként 9.2.8-as CE tökéletesen működik rajta. Édesanyámnál is van 2 db S905-el szerelt box. Nyilván a python3-at igénylő kiegészítők nem fognak működni, de minden más igen.
-
hunaqua
addikt
válasz
paparazzi2 #106282 üzenetére
Talán LibreElec van az S905 dobozra. Egy próbát érhet.
-
paparazzi2
tag
Jó reggelt Mindenkinek.
Tesóm rendrakás közben megtalálta az első boxot amit egykor régen vettem. Meglepő módon még bekapcsol.
T95N-MINI MX 1GB DDR3, 8GB eMMC S905
Coreelec rárakható erre még? Érdemes vele küzdeni? -
dave0825
őstag
válasz
mexel #106280 üzenetére
Értem, köszönöm a részletes választ.
Most az ugrott be, hogy erre nem telepíthető a Nexus/Matrix? Azokkal egyik haveromnál sincs gond, de persze lehet, hogy az X4 procim miatt ezen lenne. Megkérdem majd valamelyik másik X3-as box (mármint X96 Max, S905X3-mal) gazdáját, hogy mit is tettem rá, mert az mind működik jól, és megnézném pontosan ugyanazokat a kiegészítőket ezen. Ha jó, akkor maradhat, ha azok sem, akkor megy vissza (vagy ha érdekel, beszerzési áron tovább adom, direkt még a fóliát sem szedtem le, max a posta lenne plusz), és lesz helyette X3-as procis.
Most megnéztem megint, átkapcsoltam az erősítőt a boxra, és nincs lefagyva, tehát egyre valószínűbb, hogy a skin okozta. -
mexel
veterán
válasz
dave0825 #106279 üzenetére
Értem amit írsz, csak éppen almát hasonlítasz a körtével. Kicsit kb olyan mintha vennél új laptopot, és a régin XP volt, az újon Win11 és nem megy egy alkalmazás ami xp-n, és elkezded a laptopot szidni ezért, mert te megszoktad az XP-n a régi programokat, és a laptogyártót hibáztatod.
Ha hibát kell tesztelni mindig el kell kezdeni kiszűrni a felesleges hibafaktorokat.
Ha azt akarod megtudni a box a hibás vagy a rendszer akkor előbb kapcsolj ki dolgokat, és ha megszűnik a fagyás pl akkor nyilván nem a box hibás.
És igen én is leírtam többször hogy szerintem az X4 boxokra nincs tökéletes rendszer, ezért inkább az X3-at ajánlanám annak aki nem akar legújabbat mindenből, X4-re még kell várni hogy minden jó legyen.
De ez nem a box és a box gyártók hibája. Ők androiddal adják el, és semmi közük a CE-hez.
Az hogy meg "hivatalos" CE azért az nem egy sok pénzért megvásárolt szoftver, ( mondjuk ha veszel egy 500 ezres telefont ott is vannak bugok és akár egy frissítés tönkre is teheti a rendzsert, pedig nem egy ingyenes szoftver egy 20 ezres eszközön)
És az hogy te veszel egy hdd-t az még nem biztos hogy ajánlott, még ha eddig ment is. én csak a (nem kevés) tapasztalatról beszélek, hogy mennyi megmagyarázhatatlan hibát generált a box gyári tápjával használt hdd.
Én elhiszem hogy drága volt, de nem biztos hogy a kínai táp ezt elbírja. Innentől a box is instabil lesz.
Ha valaki szereti saját magát kínozni megmagyarázhatatlan dolgokkal és nem hajlandó elfogadni ha valami nem kompatibilis valamivel, akkor hajrá, de érdemes lenne kompromisszumokat kötni ilyen dolgokkal.
Minden megoldható, összehozható, de nem biztos hogy mindig minden úgy fog menni mint pl 10 éve egy eszközön. Változnak az eszközök, a szoftverek, a hardverek, stb. nekem is baromi sok minden nem tetszik az új cuccokon, most is W2 és X4 boxokkal küzdök, próbálok androidot javítgatni és hozzá működő CE-t varázsolni, de nem tökéletes.
Az X3-on nincs gond, ott patent minden. vegyél olyat és hipphopp mindjárt jobb lesz ( persze a skinek és egyéb extrák okozhatnak gondot, még ha szépek is.) Először érdemes mindent alapokkal kezdeni és ha oké, jöhet a plusz. És ha utána romlik el akkor nem kell sok sütnivaló hozzá hogy hol a hiba.
Még valami a hivatalos CE-ről: ezek a kínai alap boxok sehol sincsenek említve a CE-ben. Van pár típus amihez van sajtát dtb és ott talán nem lesznek ilyen bugok. De ott is előfordulhat, miért ne? -
dave0825
őstag
válasz
mexel #106278 üzenetére
Ugyanazt használom régóta: eminence skin, képernyővédő óra, ezek beváltak, miért mondjak le róluk azért, mert a "teljesen más" új rendszeren nem tudják normálisan működőre megcsinálni? Eminence skin kell, mert a gyári egyáltalán nem tetszik. A képernyővédő óra kell, mert sokszor film után csak van a tv, nem kapcsoljuk le, világít a LED a hátulján, háttérfénynek jó, vagy ha zene szól, akkor is be van kapcsolva a tv, bár erősítő van, de a tv szokott menni. Ezért nem rossz a képernyővédő óra.
Azt, hogy a vontar nem jön be nekem természetesen arra alapozom, hogy az S905X4-es procikra kiadott aktuális stabil CE és az azon használható kiegészítők nem úgy működnek, mint az ismerősi köreimben lévő egy S905W-s, egy S905X2-es és három S905X3-as boxokon. Mindre ugyanazokat a kiegészítőket telepítem, az aktuális friss CE-vel (nightly-kat nem szoktam fölrakni).
Közel 50-ért vettem HDD-t, mert a korábbi boxhoz is jó volt, egy új box miatt nem szeretnék mindent lecserélni (témát, kiegészítőket, tárhelyet főleg...).
Tehát veszek egy boxot, de a hivatalosan kiadott CE, és az ahhoz való kiegészítők (mivel a régiek nem telepíthetők), perifériák nem jók, kell plusz hűtés, mert melegszik (tapasztalat); de maga a box jó, csak minden más, ami máson működik, ezzel nem.Nem konkrétan gondolom, hogy mindegyik box hibás a márkából, értékelésekből sem ez jön le, csak akkor is furcsa nekem, hogy 5 más típusú boxom volt, nem minden ugyanaz a rendszer, mert 2-n Leia van (X96 mini, X96 Max), és a másik 3-on talán Nexus vagy Matrix, nem emlékszem pontosan (X96 Max +), és ezekkel semmi gond nincs. Ezekre hogyan tudták úgy megcsinálni ugyanazokat a kiegészítőket, amiket én használok, hogy azok működjenek is probléma nélkül? Mindegyik HDD-vel megy, külön táp nélkül, hűtés nélkül (egyedül az X96 Mini-nek lett egy kis talp csinálva, hogy legyen alatta levegőzés).
Elfogadom, hogy a kiegészítők, CE nem stabil, és bug-os, de 5 másikon a nem sokkal régebbi rendszer miért stabil a saját kiegészítőivel?
Egyébként ma átkapcsoltam a box-ra, és ment az óra rendesen, most a gyári skin van, még megnézem párszor a napokban, de esélyes lehet, hogy a skin nem jó. Kerestem omegára való eminence skin-t, mikor muszáj volt Omegát telepítenem (mivel Leia nem megy rá), de sajnos alig találtam, egy fórumot találtam, ahol 2-3 verziót linkeltek, hogy valaki megcsinálta, de esélyes, hogy hibás itt-ott, és azért fagy le a képernyő.
-
mexel
veterán
válasz
dave0825 #106276 üzenetére
Bocsi, de azért eléggé sok ellentmondást látok, és lehet hogy van vmi user error is a dologban. ( nem bántásból, csak ez jön le)
Azt írod az x96 azért is jobb mert azon nincs ilyen hiba, pedig minden ugyanaz rajta. Csak az Leia. Azaz teljesen más minden!
2 külön rendszer. Leia és omega. Ne hasonlítsd össze, sok minden van ami az egyiken jó a másikon nem.
A másik: ha mindig lefagy a képernyővédős óra, miért használod? miért fontos hogy az legyen? Kipróbáltad hogy azt kilövöd? Ha napokig megy a box nonstop, feltételezem a képernyő nincs végig bekapcsolva, felesleges lehet. Ezek a hibák nem boxhibára utalnak, de eléggé ráálltál hogy ezt a boxot most mindenképpen annak tartsd. ( félreértés ne essék, semmi közöm a vontarhoz, de nem rossz box, és nem rosszabb bármelyik másiknál, sőt. Csak így mennek félreinformálások ha valaki beleolvasgat és rákeres, utána pedig jönnek a más kérdések hogy mit ne vegyenek, mert ez is rossz az is rossz stb. Én inkább az X96-tól óvnám aki nem ismeri a boxokat mert ott igen nagy arányban lehet belefutni fake darabba)
Pl próbáltad a droidot bekapcsolni és hagyni pár napig, hogy lefagy-e? Ha az nem, akkor nem a box fizikai hibáját kell feltételezni máris hanem a CE-ben nem jó esetleg valami.
És először HDD nélkül próbáld, max egy SSD-vel. Sokmindenkinél aki jön hozzám hogy bármilyen típusú box rossz neki, itt nálam érdekes módon hirtelen megjavul, és sokszor utólag derül ki, hog ja, azt elfelejtették hogy rá van lógatva 1 éve egy hdd...
és mégegyszer, nem kioktatás vagy lebaltázás akar lenni, csak segíteni szeretnék, megteszem szívesen személyesen is, megnézni van-e hiba a boxoddal. Akár adok is kölcsön egyet a rendszered másolatával, arra kicsi lenne az esély hogy 2 boxból mindkettő rossz -
dave0825
őstag
válasz
mexel #106267 üzenetére
Köszi, lehet akkor az lesz. Most megint azt csinálja, amit tegnap is, hogy bekapcsoltam a tv-t+erősítőt, (box négy egész nap ugye) és megint le van fagyva, a képernyővédő órán a kettőspontnak másodpercenként kéne villognia, de nem csinálja, talán percenként jön elő, és tűnik el, ilyenkor nem reagál se a saját, se a tv távirányítójára, és lemaradva os mutatja az időt a képen, mint a boxon. Mintha belassulna az egész, vagy nem tudom, csak táp ki-be segít... X96 Max-on ilyen sose volt, minden kiegészítő ugyanaz (bár az Leia).
-
mikrofon
veterán
-
kulup
tag
Ösrégi S905X és CE 9.2.2 egy szintén ősrégi 4 GB-os SD kártyán, frissítés letiltva. Mindent lejátszik ami nekem kell, általában x265 1080p -t nézek vele, tökéletes. Az a csoda, hogy a hardver eddig bírta pedig egy teljesen noname doboz.
-
dave0825
őstag
válasz
mexel #106252 üzenetére
Régóta használom a CE-t, akkor még csak kártyás megoldás volt, utána jött be, hogy lehet valahogy nand-ra tenni, vagy ilyesmi, de elég mókolós volt, így mindig maradtam az sd-nél, nekem bevált, arról meg nem szeretek váltani. Android-ot soha nem használtam, egyszer sem, ha meg lehet oldani (egyelőre várnék, hátha tényleg visszaküldöm), hogy Android helyére fix CE, és nem bonyolult, megcsinálnám.
Torrent, filmek, sorozatok, ennyi. 2-3TB cucc szokott a vinyón lenni, transmission-nel film/sorozat rész leszed, médiatár frissítés, film indítás, 1- 2 hetente 1-1 YT videó yatsén keresztül elküld. Ennyi, amire használva van. Ja meg feleségem szokott néha rádiót indítani, vagy Online Stream kiegészítőben tv-t. S905X2-es x96-om volt, most is hibátlanul működik (amíg nem jött meg a vontar, illetve kerestem másik boxot, addig ez ment, Leia, hibátlan minden, YT (még felirat is működik magától), yatse, transmission, minden megy szépen. Ami miatt váltottam, hogy gyorsban, erősebb procis box legyen, úgymond haladni a korral.Láttam, hogy S905X4-en is van stabil CE (mikor 3 havernak csináltam CE-t x96 Max+-ra, még nem volt stabil, egyet pedig nem akartam "előrébb" lépni), ezért rendeltem a dicsért vontar x4-et. Néztem ezt a Tanix valami 3-at, de itt nem sokat olvastam róla, nem mertem bevállalni.
-
mexel
veterán
válasz
dave0825 #106246 üzenetére
Nem tudom, nekem az x96-okkal volt rossz tapasztalatom, a hűtéssel, plusz a mindenféle összevissza belsejükkel. Én vontarokat használok ffőként és egy ilyen hibát sem láttam amit írtál, atomstabilak. Ha CE kell csak tedd fel belőre, gyors lesz, kiszűröd az sd macerát )( én nem szeretem sd-ről a CE-t, akátmilyen gyors sd akkor is lagol néha) és ha jól van beállítva minden akkor működik is. És nem fog túlmelegedni az X96-al ellentétben ( illetve abból is van pár jó de az nagyon lottósorsolás kategória)
Vegyál Tanix-ot az sem rossz, vagy vegyél VontarX3-at az tuti. Miért ragaszkodsz az X4-hez?
HA elhozod felrakok egy rendszert neked. ( skint nem, a skinekkel mindig volt valami nyűgöm, elengedtem már)
Egyébként mire akarod használni? Filmezés? Torrent? Játék? Kell a droid rajta? -
Suineg
senior tag
Sziasztok!
Csak némi infókat tudtam kikeresni az előzményekből, de konkrét megoldás lenne jó, ha tudtok segíteni. S922X-H alapú GT-King pro gépem van, szeretnék Blu-ray filmet lejátszani menüvel, mindennel együtt. Magát a filmet viszi szépen, UHD .iso blu-ray film. Nagyon mikro lag van néha talán. Inditáskor a Blu-ray menü inditást feláajánlotta, de java kiegészítőre panaszkodott, amit viszont nem találtam. Ezzel nem tudom, hogy müködne-e a lejátszás, mivel kéne a kieg. Szeretnék segítséget kérni, hogyan érhetném el, hogy szépen müködjön mindenestűl a lejátszás.. Kodi 21.1 Omega Nightly, Felszin: Estuary MOD V5 Omega a rendszerem. -
Joshi
titán
válasz
dave0825 #106246 üzenetére
Én is egy S905X3-as X96 Max + kezdtem (most tesómék használják), de azért hűtésben nem volt túl acélos. Azért írtam, hogy a minőséget meg kell fizetni, mese nincs. Amúgy az X96 hűtését megoldottam, de azért ha nem muszáj, akkor nem bajlódnék vele.
-
dave0825
őstag
válasz
Joshi #106245 üzenetére
Az X96-okkal semmi ilyen nagyobb bajom nem volt sosem, és már 6-ot megcsináltam, abból 2-t én használtam évekig, a többit ismerősök/rokonok. Vagy a vontar x4, vagy az omega, vagy az eminence skin, nem tudom, mi lehet a rossz, de valami nem jó. Ugye a kiegészítők nem pont ugyanazok, mint a Leián, mivel újabbak, lehet, hogy a skin hibás, lehet valami más kiegészítő, de valami mindig besz@rik. Ugyanazokat használom, ugyanazokat állítom be minden boxon, de ezzel mindig szívok. Ha lenne Gigabites S905X4-es X96, meg lennék mentve...
Most leszedtem omegára való eminence 2 skin-t máshonnan (ma verzió, ez 4.2.0-master, a korábbi sokáig használt pedig 4.2.0-beta01 volt), megnézem ezzel, hátha nem jön elő a fenti hiba újra. -
dave0825
őstag
Nagyon jó ez a vontar x4 ismét...
Úgy küldöm vissza Kínába, mint a huzat. Adtam egy új esélyt neki, de akárki akármit mond, egy x96-nak nyomába se ér ez az ipari hulladék...
Múltkor is írtam hibáról, most már másodszor csinálja (tegnap, és ma is), hogy átkapcsolom az erősítőt a box bemenetre, és nem reagál a tv távirányítójára. Ilyet szokott az x96 is, de tv bemenet, majd vissza box bemenet az erősítőn, és már jó is. Na ez nem. Hozzáteszem, a képernyővédőn az óra 1-2 perccel le van maradva a box órájához képest, szóval valami nem oké... Ja, persze megnéztem a saját távirányítóját, arra sem reagál! Mintha le lenne fagyva. Újraindít, utána jó, gondolom pár óráig, 1-2 napig, aztán újja ugyanez lesz. Mielőtt valaki írná, nem a kártya rossz, mert direkt másik kártyára raktam a CE-t, nem arra, amelyik az előző szutyok vontar-ban volt, hátha tényleg az volt a rossz... -
Truman
senior tag
Sziasztok!
Tanix TX3 Max TV -box -ra visszaraktam a gyári Android 7.1.2 -t.
Van rá valami értelmes torrent kliens, aminek van remote módja is?
Illetve normálisan működő DLNA Szerver?A válaszokat előre is köszönöm, mert már fél napja szívok vele.
-
blakey
titán
válasz
mexel #106240 üzenetére
A 905x4-ek az omega 32 bitessel nem kezelik az interlace anyagot, ezt Portisch is írta
- az van, amit írtam, elsőként én írtam, mivel én derítettem ki hosszas tesztelés után, mert Portisch nem volt hajlandó megérteni, hogy van, amelyiken működik, aztán mások is kipróbálták és igazam volt. -
mexel
veterán
válasz
blakey #106239 üzenetére
Ahogy írtam a Homatics kivétel. Ott 4.1-es ucode van a droidon, az már a vc1-et is kezeli így. A z olcsóbbakon egyelőre 3.49-es ucode a legújabb amit találtam, de inkább régebbiek, ezeknek még az AV1 is gond CE alatt.
A 905x4-ek az omega 32 bitessel nem kezelik az interlace anyagot, ezt Portisch is írta, a kernel miatt. ( van valami rev ami gen de a nagy átlag nem - a homatics lehet hogy kivétel) -
blakey
titán
válasz
mexel #106237 üzenetére
Az X4-ek az NG omegável nem kezelik az interlace anyagokat, sajnos nem is fogják, azzal a kernellel nem lehet megcsinálni.
- kezelik, lásd előző hsz-em. Nálam tökéletesen megy az interlaced, az mpeg2, stb,Az sem mindegy milyen droid van a boxon, az AV1 lejátszása ettől függ.
- nekem azzal egyik Homaticson sem volt gond, pedig elég sok FW-t használtam. -
blakey
titán
Hosszú tesztelés után derítettem ki, de ezt a gyártók nem tűntetik fel, így nehéz megállapítani, hogy melyik milyen. Még az a szerencsém, hogy voltak eltérő lejátszóm, ami miatt ez kiderült. Ha valahol találsz olyan Homatics-ot (Dune, Premier 4K Pro), amin van analóg kimenet, akkor az nagy eséllyel még rev.b, pl. az ezüst Homaticsok elvileg mind ilyenek, enyém ilyen, valamint a Premier 4K Pro-m is ilyen, viszont az új (előfordil régei is, ami rev.b) Dune Homatics és a rózsaarany Homaticsok már mind rev.d-k.
-
mexel
veterán
Többször leírtam hogy szerintem nem érdemes x4-et venni ha nem kell DV mert az X3 gyönyörűen megy a stabil omega 32 bittel.
Az X4-ek az NG omegável nem kezelik az interlace anyagokat, sajnos nem is fogják, azzal a kernellel nem lehet megcsinálni. X4re az NE omegát kell feltenni ott működik az interlace hibátlanul. Ott egy gond lehet amit a fejlesztők nem hisznek el: passthrogh-al indításkor sokszor nincs hang csak újraindítás után.Vagy attól függ mire kell, az X4-re az NO-ból már van pár jól használható verzió ( sok hiba van benne de attól függ mire kell)
Az sem mindegy milyen droid van a boxon, az AV1 lejátszása ettől függ. Éppen ezen dolgozgatom pár hete, már kiborít az android dinamikus kötetszerkezete, nem boldogulok egyszerűen alap dolgokkal sem sokszor új FWkészítésekor
Szóval egy S9a5x3 még mindig nyerő lehet ha nem kísérletezni akar az ember.
Az X4 még nem kiforrott mindig ( az alap kategóriákra gondook, de ahogy ovasom a homatics sem annyira ajánlott már) -
blakey
titán
A hardveres gyorsítás kikapcsolása javít a helyzeten, de nem lesz jó. Csak részlegesen támogatja a régebbi kernelt. Van 2 db rev.b S905X4-em és még néhány rev.d-m, sajnos az utóbbiak nem a legjobbak CE-NG-hez, ha nem csak HDR-t játszom le. Előbbieket használom, szinte tökéletesek.
-
fer
őstag
Mpeg2 az szívás, nálam sem megy csak sw-en, de úgy legalább lejatsza kicsit nagyobb proci használattal. Korábban írtam a wmv3-as kodekrol ugyan ezt, néhány mpeg4-es régebbi avikkal is ugyan ez a helyzet. Android alatt a Kodi alapból kikapcsolt hw-es gyorsitassal jatsza ezeket a formátumokat, és nincs is rá mód a bekapcsolása, ami nem véletlen.
-
YxVs
senior tag
SOLVED::: TOX3 video issue Mpeg 2 and VC-1 - Help & Support / Hardware - CoreELEC Forums
Ilyen a kép nálam is 1080i anyaggal. (Hunyadi.S01E08.HUN.HDTV.1080i.H264-LEGION)
Ha kikapcsolom a hardveres gyorsítást, akkor jó lesz a kép, de a lelassul a mozgás, és csúszik a hang...
Ki*aszom a kukába az egészet komolyan mondom... Egész délután ezzel szívok, mire végzek, beállítok mindent, örülök, hogy nincs frame drop, erre kiderül, hogy mégsem oké minden.... -
-
blakey
titán
…nem színhelyesen jelenít meg, a kontúroknál ilyen szürke színek vannak.
- sajnos egyes S905X4-es reviziók nem működnek megfelelően NG alatt, pl. Homatics rev.b jó, rev.d nem.Melyik konfig fájlból tudom ezt felülírni?
- törölni kell aresolution.ini
-t, újraindítod és jó lesz. -
YxVs
senior tag
válasz
blakey #106229 üzenetére
Feltettem az Omega NG-t, minden jól is ment, egészen addig amíg egy 1080i-s anyagot elindítottam, am nem színhelyesen jelenít meg, a kontúroknál ilyen szürke színek vannak.
Mondom elkezdem állítgatni a Display settings-et. Force colour subsamplinget átállítottam Auto-ról, 4:2:0-ra mire elsötétült a kép, és így nem tudom visszaállítani....
Melyik konfig fájlból tudom ezt felülírni? Mert a GUI így eltűnt.... -
blakey
titán
A kedvedért most hosszan teszteltem a CE-t, pontosabban a cpm A14-et egy Premier 4K Pro-n, nem volt semmilyen akadozás, eddig minden jól működik. Nem tudom, hogy nálad mi okozhatja, de a kiderítéséhez nem ártana egy friss telepítéssel kezdeni és fokozatosan tesztelni, hogy kiderüljön mi okozza.
-
YxVs
senior tag
válasz
blakey #106219 üzenetére
Én sajnos nagyon érzékeny vagyok erre, úgyhogy valamit muszáj tennem...
Már "sima" 23.976-as tartalmakkal is csinálja, amiből ugye a legtöbb van...
Gyakorlatilag már 5-10 másodpercenként csinálja...player process info mutatja is a skippelt frame-eket.
Egyébként azóta kezdte, mióta 21.1-ről, 21.2-re frissítettem, csak eleinte nem volt ilyen gyakori.Ezért gondoltam, hogy felteszek egy régebbi NG-t mondjuk. Most NE van rajta.
-
blakey
titán
Ha tiszta telepítést szeretnél, akkor ne mentegess semmit, bárhol becsúszhatott egy apró hiba. Egyébként nem fogja megoldani, sajnos ez jelenleg ilyen. Nagyon vegyes a kép, mert van, aki nem veszi észre, van, akinél nem jön elő, csak nagyon ritkán, és van, akinél többször, mint kéne.
-
YxVs
senior tag
Szűz CE-t akarok feltenni, mert csak nem sikerült megoldani a frame dropping problémámat.
Hogy tudom menteni csak a beállításaimat?
Tehát szűz CE-re akarom feltenni a korábbi beállításaimat, értek ez alatt mindent: remote conf, vfd conf, Samba beállítások, addon-on belüli beállítások, rendszerbeállítások, stb.
De azt nem akarom, hogy a backup visszaállítás felülírja az egész rendszert, csak a beállításokat, addonokat akarom visszaállítani. -
Csabi1984
addikt
Segítséget szeretnék kérni mert agyamat dobom el, hogy mi lehet a gond.
Gyári Artic Fuze 2 skin felrakása.Csináltam már gyári CE telepítést majd felraktam a CPM A14 CoreElec buildet. (Gyűrű Artic Fuse2 skinjét szeretném használni ami A14 CPM-en alapul)
Majd feltettem a szükséges repot és van egy skinvariables függelék ami miatt meghiúsul az a gyári Artic Fuse2 skin települése. Saját maga se tud frissülni mert valamit kifogásol.
Akinek A CPM buildje van jelezze, hogy sikerült-e egyáltalán felrakni a gyári Fuse2 felületet
-
gyűrű
addikt
Arctic Fuse2 skin
Coreelec CPM A14 buildra optimalizálva.
Máson nem teszteltem.
Magyar fordítás hozzáadva.
Modern nagyon sokféle beállítást lehetővé tevő felszín.
Először az eredeti felszínt telepítsd, a mappában levő repót, és abból az artic fuse2 felszínt.
Ha függőségekre panaszkodik mellékeltem még 2 zipet azt is tedd fel.
Utána a módosított felszínt szintén zip-ből. (skin.arctic.fuse.2.cpm.mod_A14.zip) -
hoktar
csendes tag
válasz
dave0825 #106202 üzenetére
Hőmérséklet:
Most hasonlítottam össze a Vontar X4-et Tanix X4-et. A Tanix kisebb és zártabb házban van. Ugyan az a processzor ugyanannyi memória. Ráengedtem online HD tartalmat 2 óra erejéig és figyeltem az értékeket. MEM / CPU kihasználás szintre csontra ugyanaz, de a hőmérséklet +20 °C a Vontar javára, ami konkrétan 85 °C egy sima HD tartalom lejátszásakor, úgy, hogy a Vontar X4 már nagyobb és jobban szellőző házban van gyári tisztított bordájával, frissen pasztázva. Mondom magamnak "ilyen nincs" rányúlok a házra és valóban melegebb a nyitottabb jobban szellőző ház, mint a Tanix kicsi zárt doboza. Csak gyors próba volt, nem pattintottam szét a házat és nem kotortam elő a lézeres mérőt, de azért aztakurta... Ettől függetlenül tényleg próbáld le, de ha van lehetőséged, akkor figyeld a hőfokokat. CoreELEC-vel barátibb a CPU és RAM használat, de az kifejezetten médiázásra illetve Torrentezésre (meg még sokminden másra is tudom...).
Ventilátor:
Ha hangos(abb), akkor érdemes a pozitív szálhoz 30 Ohm-os ellenállást beforrasztani a vezeték "piros" szálat szakítani és közé iktatni az ellenállást. Ha nem túl hangos, akor hagyod úgy, vagy kicsit felhangosítod a TV-t.
... vagy nézel olyan USB potit, amivel be tudod állítani a ventilátor kívánt sebességét pl. [DC 5V Micro USB Fan Governor Wind Speed Controller] csinálsz neki egy szép dobozt, beállítod a kívánt fordulatot és úgy kötöd a TV-re tádááá.
HDD / Torrent:
Akkor nincs is több kérdés. Ha torrent, akkor valóban nem az SSD, hanem a HDD játszik. Én a helyedben néznék egy olcsóbb NAS-t, ami tudja az NFS (Network File System) fájlmegosztást (lehet még sokféleképp fájt megosztani hálózaton keresztül, amit kodi / android / Core ELEC mind, mind szeret és kezel, csak most ez jutott eszembe). A lényeg, hogy akkor a NAS kezeli a merevlemezeket, a NAS tápja üzemeltetiaazokat... A NAS-ok nagyrészéhez már létezik többféle torrent kliens, tehát a visszaosztás sem probléma. TV Box-ra meg belső hálózaton keresztül érkezik meg a kép és hanganyag. (én is így használom)
-
dave0825
őstag
válasz
hoktar #106197 üzenetére
Ez tényleg jó ötlet. Van LED-szalag a tv-n, az is csak akkor világít, amikor be van kapcsolva, bár sokszor megy a tv PS miatt, de annyi baj legyen, ha akkor is megy a ventilátor. USB hosszabbítóm biztosan van.
Köszönöm a tippet.Megnézem egyelőre ventilátor nélkül, ahogy mexel ajánlotta.
#106199 hoktar: igen, ezt tényleg nem tudtam, köszi. Az az SSD szerintem sem WD, csak hasonló (már már copy) a matrica rajt, de lehet a kép sem valós, csak illusztráció. Emagon nem ritka az ilyen...
mexel: SSD-t torrentre úgy tudom, nem ajánlatos használni, és nekem elég sok futkozik mindig (50-200 között), már vettem egy 5TB-os WD HDD-t, mert az előző meghalt, ha pár év múlva ez is megadja magát, akkor talán SSD, de félek, hogy a torrentek miatt az sem húzza sokáig.
vargalex: valószínűleg a vinyót nem bírja már a gyári táp, akiket felsoroltam, mindnek van rajt állandóan.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- EA Sports WRC '23
- Akciókamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kés topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP Elitedesk 800 G5 és G6 mini PC i5 9500 v. i5 10500// 16GB Ram // 256GB NVMe számla + gari több db
- Dell Precision 3440 és 3450 Core i7 10700 vagy 11700 // 32GB Ram // 512GB NVMe számla + gari több db
- 3080/ 5700x / B550I 1.3 / 32GB 3600Mhz / SF1000L / 1TB FireCude 530
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC 7. GEN I5-7500 CPU NVMe SSD DDR4 HDMI Windows 11 Pro
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest