Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz togaba #99895 üzenetére
Legfrissebbet (CE20) használom, problémamentes.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz togaba #99893 üzenetére
5310
Minden működik azzal az fw-vel. Nézd át a beállításokat.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz togaba #99891 üzenetére
1. adb-n újra be kell kapcsolni a megfelelő menüpontot majd külső eszközről kiadni az adb reboot update parancsot, vagy ahogy első alkalommal indítottad a CE-t, pl. tápkábel + "reset".
2. pontosan melyik fw érkezett és megnézted-e, hogy mi változott a HDR szekcióban?Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
togaba
tag
Sziasztok!
Tegnap elküldtem a mélt a Homatics supportnak (ahogy gyűrű topictársunk javasolta). Ma reggel megérkezett a válasz, majd frissült az android és a kernel 210-esre változott.
Azóta két dolgot észleltem:
1. újraindításkor nem töltődik be a Coreelec-et tartalmazó pendrive,
2. nincs androidon DV, csak HDR.
Hogyan tovább?
Kösz. -
blakey
titán
válasz togaba #99887 üzenetére
95°C-nál kezdi leállítani a magokat.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
togaba
tag
Sziasztok!
Szerintetek Homatics Boxon egy DV-s film CE-n történő megnézése után a CPU-GPU 70 fokos hőmérséklete még megfelelő, vagy már a box hűtése szükséges?
Köszi. -
djg
aktív tag
Igen, ez abszolut igy van, koszi, de a megfelelo elnevezesre figyeltem.
Olyat vettem alapul, ami hiba nelkul mukodik es ugyanarra a mintara neveztem el, megse listazza be a kodi.
Ilyenkor sorozatkent nem kerul be, nem talalja frissiteskor, nem kap posztert, nincs nyoma. Ellenben a videok kozott tallozgatva ott van, sot, ott poszterrel szerepel hiba nelkul, csak eppen onnan inditva is hibara fut.
Esetleg elkepzelheto, hogy a release keszitoje rontott el valamit es valami metaadat hianyzik belole, ami alapjan felismerne a Kodi…? -
kutga
nagyúr
Úgy emlékszem 20.2-es van rajta. A lannal még nem foglalkoztam.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
kutga
nagyúr
Hölgyek/Urak!
A TX3 belső tárhelyére szeretném telepíteni a CE-t, de hibára fut a folyamat, mit rontok el?
CoreELEC:~ # ceemmc -x
Starting CoreELEC eMMC installation tool...
System is not supported: sm1_s905x3_4g!
There is NO official support by Team CoreELEC
if you continue to run this tool!
Continue? [y]: y
eMMC size: 0x000747c00000 [32GB]
No CoreELEC installation found on eMMC
Install in dual boot mode, CoreELEC and Android on eMMC
Use CoreELEC data from
[1] current used SD or USB device
[2] existing backup on current used SD or USB device
Install in single boot mode, only CoreELEC on eMMC
Use CoreELEC data from
[3] current used SD or USB device
[4] existing backup on current used SD or USB device
Please choose one option? [1/2/3/4]: 3
Free space of 'partition CE_FLASH': 512MB
Warning: Could not find 'dto' partition!
Could not find 'CE_STORAGE' partition!
Failed to read size of partition 'CE_STORAGE'!
Failed to create new partition table!
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
Elemental
addikt
Akinek fent van a plexkodiconnect (PKC), nem tapasztalt furcsaságot?
Ha fut, 5-6 másodpercenként frissíti a főmenü képernyőt.
Homatics, legfrissebb 20 nightly CE.
Újra telepítettem a pkc-t, és ugyanúgy fennáll ez a gond.
Egy hete még tuti nem volt ez. Visszatettem a 2023.11.17-es nightly-t, de ugyanúgy megvan a gond.[ Szerkesztve ]
-
gyűrű
addikt
Írtam kinek kell írni, de a weben keresztül is lehet.
-
gyűrű
addikt
-
togaba
tag
Sziasztok!
Hogy lehetne beállítani úgy a Homaticsot, hogy HDMI-CEC bekapcsolás után csak akkor váltsa át a tévé bemenetét, ha én szeretném?
Köszi. -
Mikimano2
csendes tag
válasz DoItYourself #99827 üzenetére
Igen, én is erre jutottam, főleg hogy most már, amióta az új firmwaret rátettem, inaktív lett a reset gomb, és nem találok semmi alternatívat hogy a recovery menüt előcsaljam. (valószínűleg ezért nem tudtam már a CE -t másodjára rátenni, mert hiába nyomtam be a resetet, nem történt semmi, indult az mbox logo...)
-
togaba
tag
Sziasztok!
Homatics Box 4k Plus R-en CE alatt Dolby Vision-ös film lejátszása után nem DV-s film lejátszásakor kékbe borul a képernyó. Újraindítás után nem DV-s film lejátszása esetén minden helyreáll, de DV-s film lejátszása után megismétlődik a dolog. HDR-s film után nem csinálja. 21 Omega Nightly 2023.áprilisi kiadás. Valakinél jelentkezett ez a jelenség?
Köszi.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz hunaqua #99868 üzenetére
Hát, 100-as dtb-vel csak 100-at fogsz mérni. De emlékeim szerint a 100-as dtb-vel is működik a gigabites LAN csak nyilván 100-on.
Persze nem állítom, hogy nem olyat kapott mert második rendelésre mikor megjelent akkor sokan kaptunk 100-as LAN-al szereltet. Dobozon sem volt a LAN-ról semmi infó úgy rémlik.
Legjobb ha szétpattintja az ember és akkor ott a LAN chip akkor gigabit, ha csak a helye akkor 100-as.
Meg Android alatt is meg lehet nézni, hogy routerrel hogyan áll össze a link kapcsolat. Szerintem sok router már kiír ilyesmi infót.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
hunaqua
addikt
-
hunaqua
addikt
Az usb-s Gigabit Lan adapter is lehet megoldás. Az már lök akkorát az usb3 portban,hogy simán elviszi.
Érdekes,amit nekem küldtek múltkor onnan az Gigabit-es volt.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kutga
nagyúr
Még arra gondoltam, hogy rádugok egy 5g-s wifi sticket, amit nem használok otthon, a kábelt meg megtartom a tévének, de tegnap próbaképpen elindítottam egy 4k videót, beletekerve sem volt probléma.
-
Beni2360
félisten
Azért egy átlagos 4K simán el megy 100-s lángon is. Főleg ami manapság elérhető.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
kutga
nagyúr
Megérkezett a TX3, 100-as lannal persze, úgy jöttem rá, hogy a gigabites dbt-vel nem indult.
-
Joshi
titán
válasz dgyuri0123 #99847 üzenetére
Streamhez az Android felülete jó, filmekhez pedig a CE. A CE itt nem SD kártyára, hanem pendrive-ra megy.
[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz ginola #99844 üzenetére
Ha elég egy HDMI 2.1 hanggal és videóval, akkor streamingre a legjobb szerintem az új Firestick 4k max vagy Cube 3rd.
Ha nem elég akkor szerintem nem nagyon van jelenleg olyan amit keresel és muszáj hozzá egy spéci audio extractor. De akkor is az előbb írt két készülékkel.[ Szerkesztve ]
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Használ itt valaki android auto-t?
Láttam hogy HA-ban van mindenféle autó szenzor, de hiába kapcsoltam be őket, és dugtam rá a telefonom a kocsira, mind unavailable maradt.
Gondolom ezek csak akkor működnek ha magán az autón van android auto, és nem mobilt kell rádugni?Through the darkness of future past, the magician longs to see one chance out between two worlds... Fire walk with me!
-
neo81
senior tag
Sziasztok!
CoreELEC beállításaiban a Convert Dolby Vision for compatibility rész milyen beállításon kell lennie?
[ Szerkesztve ]
-
-
blakey
titán
válasz ginola #99839 üzenetére
NF semelyik CE alatt nem túl jó, A TV vagy "licenszelt" lejátszóhoz képest nagyon "ratyi". Omegáról most nem tudok nyilatkozni, nem használom.
-
blakey
titán
válasz mikrofon #99841 üzenetére
Amit linkeltél, az pontosan Homatics + Dune apk, míg, amit linkeltem a 99,9%-ban Homatics + Dune apk + egy kis extra, 2,5"-os HDD/SSD és 2 db USB 3.0. FW is Homatics, elvileg ugyanaz, mégis egy hajszálnyival másabb, a hűtése mindenképp jobb. Nem azt írtam, hogy megéri a felárat vagy sem, egyébként van, akinek igen. Nekem mindkettő van, a kisebbiket használom, mert kényelmesebben elférek.
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #99837 üzenetére
"Nem erre gondoltál: [link] ? - Nem."
Aham. Azért gondoltam, hogy az általam linkeltre gondolsz, mert az 99,9%-ra a Homatics.
Ezek szerint ez az általad linkelt, új is ugyan azt az FW-t használja?
Igazából nem nagyon látom azt a tulajdonságot, ami megéri az általad linkelt 33%-os felárát. De persze ettől még lehet, csak szerintem ez már túl drága. -
gyűrű
addikt
válasz T-master #99838 üzenetére
Az függ attól is hogy melyik skálázza fel szebben a képet. Nálam a homatics boxoknak android alatt is kb. ugyanolyan a képe mint coreelec alatt.
De már mástól is hallottam olyat hogy az androidos jobban tetszik ..
Persze a hdmi források képbeállitásait is egyformára kell beállítani a boxokhoz.. -
T-master
tag
Sziasztok, megint képminőséggel kapcsolatos kérdésem lenne. Adott egy Vontar X3 CE20-al és egy Homatics box Androiddal. Létezik, hogy a Homaticson sokkal szebb a kép mint a Vontaron? (A tartalom ugyanaz a 1080p-s film) Csak azért kérdezem, mert többen is írtátok, hogy CE alatt szebb a kép, mint android alatt. Esetleg van valami beállítás, ami javít ezen?
-
blakey
titán
válasz mikrofon #99835 üzenetére
Nem erre gondoltál: [link] ? - Nem.
A Nexus stabil, az Omega béta. Lehet ide-oda magyarázni, akkor sem jó még, sok esetben hibába fut, nem minden kiegészítő érhető el. Én nem használom az Omegát, mert érdekes módon mindig valamilyen hibába futók, legyen az android vagy CE, ugyanaz. Ha csak saját tartalmat használsz, 1-2 olyan kiegészítővel, ami Omega alatt is jó, akkor használható, egyébként még nem.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #99833 üzenetére
Nem erre gondoltál: [link] ?
Ez ugye az IR vevővel több mint valódi előny. Meg a Dune Center Media lejátszó alkalmazással, bár ez szerintem nem előny, főleg ha az ember a Kodi-hoz szokott...Mintha nem olyan régen azt olvastam volna, hogy a CE-21 nightly -vel is jó már mert javították azokat, amik korábban voltak hibák.
De mondjuk egy ideje én már nem kapcsoltam be a box-ot, így erről nem biztos, hogy friss az információm, ráadásul nálam ment a CE-21 nightly rendesen.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz LógaGéza #99830 üzenetére
…CE-20 a megoldás, nem a CE-21.- Pont az a jó és aktuális Kodi. Az Omega minden szempontból béta állapotban van. Omegát csak android alatt használgatom, de sajnos mindig belefutok valami hibába, CE21-gyel is ugyanaz, úh. Nexus az ami jobb, egyelőre.
Amúgy ezt is választhatod, 99,9%-ban ugyanaz, mint a Homatics verzió, FW-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Androidos boxon, android alatt beüzemelhetó a CEC? -
LógaGéza
veterán
Igen, utánna is olvastam, néztem a Box R 4K Plust ebben a felettébb pompás színben
Gyakorlati tapasztalat mi vele? Mennyire használható stabilan CE alatt? Tök szép és jó amit a CoreELEC oldalán írnak, de itt visszaolvasva pedig inkább a backportolt CE-20 a megoldás, nem a CE-21."Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
joydrv
aktív tag
Korábban írtam, hogy a Plex Serveren hiába vannak több könyvtárba csoportosítva a filmek, a PlexKodiConnect ömlesztve adja át a Kodiba.
Közben rájöttem, hogy ez csak részben igaz.
A Kodiban - a főmenüben - a Filmek menüpontban valóban egybe van az egész.
De kicsit lejjebb a menüben, a Videók alatt, ott az összes Plextől átvett forrás könyvtár és belépve, mindegyik rendben működik is. Így végül is használható az eredetileg rendezett bontás is.Ezeket az "alsó" menüpontokat (Játék, Videó, Időjárás ...) én telepítéskor mindig automatikusan törlöm, most véletlen ott maradt és milyen szerencse
-
LógaGéza
veterán
Egyszerűen az Android TV megbízhatatlansága. Egy fárasztó nap után leülnék filmezni, és vagy nincs hang (reboot), vagy nem tud csatlakozni a NASra, vagy összevissza kapcsolgatja ki/be az erősítőt (CEC nagyon nem működik megbízhatóan), vagy nem kadenciahelyesen megy a film, amire nagyon háklis vagyok...
Direkt visszaálltam 8.2.3-ra, legyalultam a reklámos dolgokat, cseréltem launchert, de nem léptem előrébb...
Hálóban ott van a VIM3L CE-vel, ami just-works™, max akkor van hiba, ha a Youtube valamit változtat, és várni kell hogy frissüljön az addon.Nem használok streaminget, de szeretném a lehetőséget megtartani, szóval a dualboot jó lenne.
[ Szerkesztve ]
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
LógaGéza
veterán
Üdv!
Elgondolkoztam, hogy lecserélem az Nvidia SHIELD-em, viszont kellene a Dolby Vision - mi most a helyzet ezzel Coreelec fronton?
"Go to work, get married, have some kids, pay your taxes, pay your bills, watch your tv, follow fashion, act normal, obey the law, and repeat after me: I AM FREE"
-
Tartarus
tag
válasz Beni2360 #99788 üzenetére
Gigabites hálózat a szűkebb keresztmetszet nem, az USB 3.0-as csatoló 5Gb/s sebessége. Még kisebb keresztmetszet pedig maga a vinyó amiről és amire másolsz.
Nekem PC win10 _ WD purple 4TB (ntfs) -> vontar x3 _ CE 20.2 Samsung hd204ui (ext4) nem nagyon szokott 100MB/s alá menni. De egyébként korábban ntfs volt azon is azzal se vettem sok különbséget észre. Ext4-re akkor váltottam mikor véletlen balesettől elszállt a tartalma Nálam csupaszon van ez a külső vinyó és sztatikusan feltöltődve sikerült hozzá érnem amitől elszállt kissé Nehezen sikerült visszahozni az életbe. -
Tartarus
tag
válasz hunaqua #99791 üzenetére
Azt is néztem korábban, nekem nem tetszett a fehérnek tűnő kijelzője, bár a kék is elég zavaró tud lenni filmezéskor sötét szobában, de azért fekete a háza. Persze CE-ben rendesen konfigurálható, slimboxtv-ben még nem találtam meg. Tanix-nak azt hiszem fejjel-lefelé van a panel azaz a proci lefelé fűt egy fém lemezt.
Remélem beválik -
Beni2360
félisten
Mert más az NFO mint amit feltoltottek. Ha jól emlékszem át kellett neveznem a sorozat címeket. Már nem emlékszem rá, ráadásul meg se néztük.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
neo81
senior tag
válasz Fastfact #99815 üzenetére
Én úgy csináltam, hogy először a docker-t telepítettem fel repoból:
CoreELEC Add-ons/Szolgáltatások/Docker
Utána meg a portainer-t SSH-n kapcsolódva a boxra és kiadva ezt a 2 parancsot:
docker volume create portainer_data
docker run -d -p 9000:9000 --name portainer --restart=always -v /var/run/docker.sock:/var/run/docker.sock -v portainer_data:/data portainer/portainer-ce:latest
[ Szerkesztve ]
-
Beni2360
félisten
-
mikrofon
veterán
Ér még valakinek valamit az egykor legendás, dual rendszeres (Android+CE) Ugoos X2 pro [link] box?
-
A legtöbb Ubuntu clone renedszeren a legegyszerűbb működő a kövtekező:
sudo apt install docker*
Sajnos nem a legtakarékosabb megoldás, de tagadhatatlanul a legegyszerűbb. Talán androidon/CE/LE-n is megy, de mint írtam néhány ritkán használt dolgot is feltelepíthet. Próbáld ki.[ Szerkesztve ]
-
neo81
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest