Hirdetés
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
joydrv
aktív tag
Az idén már vettem 2 TCL tv-t. egy drágábbat és egy olcsóbbat is, de mindkettőn tapasztaltam finom akadozást, laggolást. Egyéb bosszantó problémák miatt mindkettőt visszaküldtem. (Egyik gyakran fagyott, újraindulgatott, másik össze-vissza kezelte a HDR fényeket, nézhetetlenek voltak rajta a DV filmek.)
Most éppen egy Hisense 65u7hq-n gondolkodom. Kíváncsi vagyok az idei szériákra, de ha nincs nagy előrelépés, maradok annál.
Egyébként a Nokia beépített Kodija elég jó szerintem is, de próbálgatom az egyebeket, hogy mit lehet még kihozni ebből a boxból, ha nem akarok a CE-re ide-oda váltani.[ Szerkesztve ]
-
xtend
senior tag
válasz joydrv #98187 üzenetére
Szia. Nekem is Nokia boxom van Hisense DV képes tv-vel de én nem látom a freki váltás hiányából származó gondokat, minden mozdulat smooth, nincs lag vagy akadozás, stb (streamet nem nézek csak letöltött tartalmakat). Nálad miben nyilvánul meg a hiánya, hogy ennyire kell?
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #98184 üzenetére
Súlyos darab, Amlogic boxokhoz képest.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz joydrv #98189 üzenetére
Nem, azt innen tudod letölteni.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
cof
veterán
válasz herrká #98186 üzenetére
A \\ jelek elengedhetetlen a kapcsolódáshoz.
Még van olyan, hogy hálózati hely felvétele ha ráállsz "Ez a gép" ikonra a bal menüben.
Ide be kell írnod ezt majd:
//192.168.100.100/Downloads
A 192.168.100.100 helyére a te box IP címedet természetesen.
Lehet az is, hogy nem lett tökéletes a visszaállítás, a Plex rész helyrejött de a hálózati megosztás többi része nem, amikor sikerült eltüntetni a menüből azokat.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
blakey
titán
válasz herrká #98186 üzenetére
SMB verziók jól legyenek beállítva, tehát minimum és maximum is, két helyen, egyik a Kodi beállításai alatt, a másik meg a CE beállításai alatt. Nálam SMB2-SMB3. A webes eléréshez Kodi alatt engedélyezed a távirányítást és bekapcsolod a upnp-t (ez a Yatse és stb. appokhoz kell). Ha a Kodi hibaüzenetet küld, akkor a hálózatban van egy aktív ugyanolyan elérés, azt meg kell szűntetni.
[ Szerkesztve ]
-
joydrv
aktív tag
válasz interstate76 #98181 üzenetére
Ha CE alatt fut a Plex server, akkor nálad tud frekit váltani automatikusan? Miket tapasztaltál?
-
blakey
titán
válasz joydrv #98182 üzenetére
Azt gondoltam a Plex mindenre megfelelő, de lehet hogy nem egészen... - sajnos nem, a Kodi quietvoid verziója jól működik a Homaticsokon, azzal többre mész és a rendszer némileg a Kodihoz is igazodik, legalábbis próbáljuk úgy terelni a dolgokat, hogy Kodival is jól működjön.
-
blakey
titán
Talán az eddigi legkomolyabb Amlogic cucc, legalábbis nekem nem volt ilyen nagyméretű Amlogic boxom..
-
joydrv
aktív tag
Köszönöm a válaszokat!
Hétvégén lesz több időm alaposabban tanulmányozni. Akkor lenne értelme a Plexnek, ha többet tud, mint a beépített androidos Kodi. Gondolok itt a frekiváltásra és a HDR, DV verziók kezelésére.
Mivel a Nokián a YouTube és a strimingek nagyon tetszenek a nejemnek, így nem akarok ide-oda váltogatni a CE miatt. Ezért kellene valamelyik lejátszót használni a beépített androidos kezelőfelületről. Azt gondoltam a Plex mindenre megfelelő, de lehet hogy nem egészen... -
interstate76
addikt
válasz joydrv #98175 üzenetére
Nemrég írtam a témában (Plex szerver install CE alá) 1-2 hsz-ben, összeszedtem neked a lényegi infókat:
A CE Addons repóból telepítsd a "Linuxserver.io's Docker Add-ons"-t, majd utóbbiból a "Docker Image Updater"-t és a "Plex"-et.
Webes felület azonnal elérhető, de (ekkor még) nem lehet mappákat hozzáadni (nálam legalábbis nem működött).
A kiegészítő beállításai úgy néznek ki, hogy van 3 olyan sor, ahol meg lehet adni a sorozatok, a filmek és a fotók helyét (/var/media/HDDmountneve/adott mappa), de nincs olyan sor, ahol pl. zenéket tudnék hozzáadni.
Itt nagyon elakadtam és majdnem fel is adtam a dolgot, de végül a stigma kolléga (akinek ezúton is köszi a segítséget) által javasoltakat felhasználva és kicsit átalakítva meglett a megoldás: a Dockerből telepített Plex beállításaiban található "Additional docker parameters (optional)"-menüpontba be kell írni az alábbiakat:
-v /var/media/HDDmountneve/Music:/data/music
Ezt követően a Plex webes felületén tallózhatóvá válik a /data/music mappa, benne a HDD-n található Music mappa teljes tartalmával, végül pedig a plex szépen beszkenneli a fájlokat.
HDD helyett értelemszerűen használhatsz pendrive-ot vagy memóriakártyát is.
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
nfsu17
veterán
válasz herrká #98173 üzenetére
SMB (samba) megosztás be van kapcsolva?
Smb min v2 ( próbaképp lehet v1 is)
Smb max v3
Semmi extra beállítás nem szokott kelleni
Nem tudok ''visszaper'' karaktert mobilról (tehát balra néző per): Így sem jó? //192.168.X.X
Vagy ami a boxod IP-je.
Tűzfal ki van kapcsolva a boxon? Valahol van egy olyan menü is
Pár hálózattal kapcsolatos menüt lefotózhatnál a boxon -
herrká
senior tag
válasz AlyrArkhon #98174 üzenetére
Igen. Ezt már mondták és megnéztem. Stimmelnek. a.b.c. ugyanaz. Köszönöm
Routeren lehet valami esetleg? Nemrég cserélte a trehom. A fickó elég sokáig allitgatta. Mert van egy két kamera, köztük wifis is, és mondta, hogy ő majd szuperül beállítja, hogy ne akadjanak. Szetszedte a 2,4 és 5ghz wifit is. Külön kellett csatlakozni mindkét sávra stb.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz joydrv #98175 üzenetére
A TV info gombjával megnézheted, hogy a megfelelő fps-re váltott vagy sem. Amúgy nem vált, nem kadenciahelyes. Nálam a DTS hangsávok nèmák. A többi app jól kezeli.
-
joydrv
aktív tag
Tesztelgettem a Nokia 8010-en a Plexet. Egyelőre pc-re tettem egy Plex Servert és a Nokia andridos kliensén néztem. Kapcsolódik rendben és a lejátszás is 10-20 perc alapján jónak tűnt. Gondolom ez így kandenciahelyes és van HDR, DV is.
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy egy 905x3-as boxra tegyek sd-kártyára vagy penre egy androidos vagy linux Plex Servert, amit pc-ről elérek? -
AlyrArkhon
senior tag
-
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #98167 üzenetére
A Dune apk-ból nyugodtan felteheted a béta verziót, teljesen jól működik.
-
gyűrű
addikt
válasz Csabi1984 #98167 üzenetére
Dune-homaticsra nem tudsz beta fw-t felrakni. Ugrik a dune app, és utána már sose megy majd. Valami ruszki csávó egyszer rakott rá, de aztán a dune nem volt hajlandó neki resetelni se a boxát. Asszem a gariját is bukta. Már ha valamiért használni akarod, de nem tudom miért kéne..
Magából a dune appból persze lehet betat feltenni, de az se lesz tökéletes..[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Dune Homaticson mennyire ajánlatos béta firmwaret feltenni (Dune app frissítésre gondolok)
-
joydrv
aktív tag
Én a jobb hűtés miatt vettem egy ilyet [link] . Nyitottabb, kevés műanyag burkolat, de azért ez is felmelegszik rendesen.
-
zazenke
őstag
válasz SunMount3r #98155 üzenetére
egyszerű aliexpresz modelleket [link]
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #98157 üzenetére
Én nem logolok semmit, ha jól működik és nincs hiba akkor had menjen.
-
Joshi
titán
válasz SunMount3r #98153 üzenetére
Akkor is írtál ilyen ellenvéleményt, eddig hibátlanul teszi a dolgát.
-
zazenke
őstag
válasz SunMount3r #98153 üzenetére
ezek a modelleknek gyakorlatilag nincs hűtésük és néha nagyon melegek én is használom őket de most már csak toldón keresztül úgy jobban tudnak hűlni
-
SunMount3r
nagyúr
Én is jó olcsón vettem egy ilyet anno. Volumio alatt "hibázik", néha skip-eli a számokat, a rendszer log-ban is meg van a nyoma. Egy USB 2.0-ás Cruzer Blade-el nyoma sincs az ilyesminek. Lehet USB 2.0<->3.1kompatibilitási dolog is, nem tudom, de a neten is olvastam már rá panaszokat.
-
gyűrű
addikt
válasz Csabi1984 #98148 üzenetére
Nagyon gyors és stabil 8-10 db különböző kapacitású van itthon, a 32-es sajnos nem kapható már..
És nem lóg ki nagyon.. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok Pendrive javaslatot szeretnék CE alá
Tudom általánosan bármilyen pendrive használható de azért vannak sebeséségileg alulmaradóak és fürgébbek.Jelenleg egy MicroSD USB adapter használok amivel a sebességgel gondom annyira nincs inkágg az, hogy világit használat közbe és eléggé zavaró
[ Szerkesztve ]
-
herrká
senior tag
válasz aldebaran #98143 üzenetére
Jó kérdés! Az biztos, hogy a boxon még tudtam nézni mi az ip címe? Ezt beirva az intezobe, kis homokorazas után közölte, hogy nem lehet csatlakozni, elutasítva, ismeretlen hiba. Vegyem fel a kapcsolatot a rendszergizdaval, ellenorizzem a tuzfalat stb.
Sajnos teljesen tök vagyok ezekhez...Ja, itthon wifin próbáltam.
Másnap behoztam a melohelyre, routerre kabellel rákötve próbáltam a számítógépről elérni, ugyanezt írta ki. Ha esetleg ez segít.[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz SunMount3r #98126 üzenetére
Áh, értem. Azt tudtam, hogy az mkv egy konténer, csak azt nem, hogy a ts-->mkv átalakítás ilyen gyorsan megy.
-
herrká
senior tag
Sziasztok! Szivok a hálózati beállításokkal az X96-os öreg boxon. Nem látja a pc-t. Invalid valamit ír ki. Viszont a pc csatlakozási kérelmét meg elutasítja - ismeretlen hiba. Youtube kódot szerettem volna bemasolni...
Kaptam már privátban pár beállítási tippet, de sajnos nem segített.
Írja már le valaki, hogy mit mire allitsak, ami nála működik. X96, CE20.
Köszönöm -
mikrofon
veterán
Pontosan ezért lenne jó egy hivatalos kommunikáció, mert nehéz tudni hogy most akkor mi a jó.
Az angol fórum szerint ha kell a DolbyVision:
- With the newest fw version (5310 or newest) the CoreElec nexus 20.3 ne-nighly backported to the dolby vision. Use the Generic With sei_smb_280.dtb
- With the older fw version (under 5310) the 07.28 CE 21 omega dv nighly without automatic update[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Pont azért amit írsz gondolom azt, hogy ez most inkább a két csapat, CE és Kodi fejlesztői között egy nézeteltérés, ami most egy gyerekes hisztibe torkollott mindkét oldalon és a CE csapata most duzzog és hirtelen ami eddig is ilyen volt az már nem ajó és nem ajánlott.
Hiszen nem az lett a hivatalos közlemény, hogy aki érzékeli a hibát ami pontosan ez és ez, az térjen vissza a régire és használja azt. Aki meg hónapok óta elégedetten használja, az maradjon mert nem mindenkit érint. Hanem az a kommunikáció hogy rossz mert még csak alfa és nem ajánlott és amúgy se kooperálnak és javítják a hibát így mindenki a régit használja...
A két kommunikációs irány között jelentős különbség van. Ezért lenne jó tudni az igazságot, a valódi problémát és hogy valójában kiket érint..Értem én hogy kevesen vannak és nehéz a dolguk és nem lehet mindenki igényét kiszolgáló. Pont ezért lenne fontos a pontos és egyenes kommunikáció. Aztán majd mindenki eldönt mit használ.
Hiszen ettől még tényleg ügyes és lelkes csapat és hálás is vagyok nekik... -
Joshi
titán
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
válasz interstate76 #98125 üzenetére
Nem kell konvertálni, vagy újrakódolni, csak a konténert kell mkv-ra változtatni. MKVToolnix-al egy pöccenet. A ts és az mkv is csak egy "konténer".
[ Szerkesztve ]
-
interstate76
addikt
válasz SunMount3r #98124 üzenetére
Mit? Jól értem, hogy nekiállnál konvertálgatni azt, aminek gond van a lejátszásával?
-
gyűrű
addikt
válasz mikrofon #98121 üzenetére
Ha eddig nem vetted észre a problémát az omegával, ami amúgy a nexuson is van, bár valaki szerint kisebb mértékben, akkor semmi gond, elsősorban a ts fájlokkal van amúgy, de van akinél mkv is. . [link] [link]
Január óta álltam át az omegákra , engem nem érint az a probléma, nekem stabil, sose fagyott, mindent lejatszik ami nekem kell, , ezért nálam marad minden.
Ettől függetlenül amit blakey írt az igaz.
Mindenki eldöntheti mit akar.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz mikrofon #98121 üzenetére
De voltak, és az Omega esetében volt könnyebb a DV integrálása, hetekkel, hónapokkal később lett Nexusra is megcsinálva, sajnos a kényszer nagy úr. a stabillal nem érdemes kísérletezgetni, emiatt lett ez a döntés.
Nem kell mindenben az igazságot vagy a hazugságot keresni. Jelenleg z a jobb út, és mindig van "jelenleg" Nexus a jó. 4 ember dolgozik a CE-nél, nem lehet mindenkinek megfelelni. Több százezer felhasználónak nem lehet eleget tenni és a döntés az, hogy az ész érveket figyelembevéve azt lehet nyújtani, ami általánosan a jobb megoldás.
Hogy mi történt, le van írva. Nem kötelező a CE-t használni.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
válasz blakey #98114 üzenetére
Számomra csak az az érdekes hogy a legelején mikor elindult a ce21 DV integrálás a Homatics dobozokban, akkor még nem voltak ezek a hibák?
Akkor nagyon nyomultak a CE-sek hogy 21 a legjobb mindenre és azt kell használni mert minden benne van ami a 20-ban plusz a DV és amúgyis a 21-et fejlesztik nagyobb intenzitással már.
Akkor ez nem volt igaz? Vagy mikor változott ez meg és mitől?
Ez az egész azért egy elég nagy Pálfordulat és jó lenne tudni valójában mi is történt. -
Joshi
titán
válasz blakey #98110 üzenetére
Most már kezdem érteni. Akkor a fehér Homaticsra tudsz linkelni egy Nexust amin megy a frissített Dolby Vision? Köszi.
ui.: most néztem meg, az Android verzióm még a régi 180-as kerneles. Viszont nem találtam Android alatt a menüben, hogy hol tudom kikapcsolni az automatikus frissítést, persze csak ha szükséges.
-
cof
veterán
Megy az EmuELEC 4.3 is kártyáról...
Nem igazán tudok mit kezdeni vele, aki lát benne fantáziát jelezze és odaadom csak a postaköltséget kell állni.
Szóval...
MiniMX III 2/16G NINCS BENNE eMMC!
Cserésnek indult, de kiderült, hogy egyoldalas lett a LAN... így kár beépíteni. 100/100-on stabilan megy. Távirányítót én sem kaptam hozzá anno, USB-DC kábelt, nem tyúkbél, hanem normálisat tudok adni hozzá.
Ugyanitt:
Mini M8S 2/8G szintén halott az eMMC. UBT-vel nem megy fel semmilyen rendszer rá, 7%-nál hibát dob. Szintén megy CE 9.2.8 és EE 4.3 mSD kártyáról. Gyári táv van, USB-DC kábel megoldható.
Nem akarok hozzá supportot nyújtani, csak olyan vigye aki konyít hozzá. Armbian, OMV nem megy.
-
blakey
titán
Nem, a CE21-ne már egy "tesztelgetős, reszelgetős" 5,15. X kerneleken fut és nem minden okés. Tehát ha nem szeretnél problémát, akkor hanyagolod az Omegát, hiába nem szeretnéd. Napi használatra nem alkalmas.
-
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
válasz Zsömica #98109 üzenetére
Homatics is, felesleges ezt túlragozni, ezért lett visszafejtve minden a Kodi Nexusra és a stabilan működő kernelre.
-
blakey
titán
Nem az, csak valamiért sokan rosstul vagy félre értelmezik. A történet lényege, hogy a Kodi Omega nagyon sok hibát tartalmaz, ami a Kodi fejlesztőinek a sara, ezt a CE nem tudja javítani, amíg a Kodi fejlesztői nem javítják a kéréseket. A Nexus is némileg "fertőzött, de nem annyira, ezért a Nexus lett a stabil vonal minden szempontból, és az amúgyis alfa állapotú Imega meg a fejlesztői, amihez minden olyan új kernel, stb is hozzájön, tehát csak azoknak ajánlott, akik tesztelni szeretnék és nem "napilejátszónak". Nem vagyok híve a "visszafrissítésnek", tiszta telepítést ajánlok. A CE20 a jó és stabil, minden eszközre, a Homaticsra is, tehát megkapta az összes Dolby Vision-nel kapcsolatos javításokat.
Szek.: nincs értelme a korábbi Omegát használni, hibás, komoly lejátszási problémák vannak ffmpeg tekintetében és még sok egyéb, ami a Kodi fejlesztőinek a megoldására vár. Android alatt is hibás, de az Android balf@sz működése miatt sok probléma elő sem tud jönni. Nálam Androidon (mega van fent, viszont a CE a Nexus verzión fut.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz interstate76 #97921 üzenetére
Na, most volt időm tesztelni.
Nálam sajnos nem indul el, mondjuk hozzá kell tenni, hogy halott az eMMC ezen a Beelink-en. Viszont a CE 9.2.8 az simán fut kártyáról, szóval biztos szüksége van valami Android "maradványra" is az induláshoz.
Sajnos a CE 9.2.8 nemigen használható tudtommal, mert elég sok kiegészítő nem megy már rajta.
-
kovakovi77
tag
válasz vargalex #98105 üzenetére
már volt:
"fsck -f /dev/sda2 (ro állapotban ugye szabad, így sincs hiba) hiba meg maradt."
Tegnap box-bol kikapva, laptopon sata-usb, vel fel tolva fsck -f semmi javítani valót nem mutatott. Többet tudhatnék ha a dmesgből nem vesznének el a lényegi infok a wlan vacka miatt. Kifogytam az ötletböl, ce már volt ujra pakolva. Régebi tallán 19.2-nem csinálja ezt, csak hát upgrade mániás lettem XD -
vargalex
Topikgazda
-
kovakovi77
tag
blakey?
Előző irásomnál Írtam dmesg meg telik. (Kernel log ring)
wifin van a box (más nincs) tökéletesen müködik.
dmesg ezzel van tele:
[ 8156.044918@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =0
[ 8158.042951@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =1
[ 8160.044952@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =2
[ 8162.042914@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =3
[ 8164.044993@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =4
[ 8166.042960@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =5
[ 8168.045045@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =6
[ 8170.042932@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =7
[ 8172.045021@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =8
[ 8174.042861@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =9
[ 8176.044760@2]- [wlan][3752]wlanSendSetQueryCmd:(REQ TRACE) ucCmdSeqNum =10255. -ig ismétlödik majd ujra indul.
CE-hiba? Hogy lehetne kikcsapcsolni, hogy a wlan hibat a dmesg már ne kapja meg (megtelik fontos infok meg eltünnek) kerneltöl, mert itt ez csak szemét ha a wifi tökéletesen teszi a dolgát. -
kovakovi77
tag
válasz kovakovi77 #98102 üzenetére
Le járt a szerkesztési időm.
reboot után rendben rw, ben mountolodik minden müködik majd 2-3 nap mulva ujra át vált valamikor ro-be.[ Szerkesztve ]
-
kovakovi77
tag
Sziasztok, rég jártam erre.
Főleg linux-osok tudnának segíteni a kérdésemben.
A95XMAX (beépített sata csati)
CoreELEC (official): 20.2-Nexus (Amlogic-ng.arm)
Machine model: Amlogic
CoreELEC dt-id: g12a_s905x2_4g_1gbit
Valamikor valami elromlott és nem találom sem az időpontot sem a verziót, hogy mikor.
Cserébe a dmesg tele van szemetelve wlan warning üzikkel (ezen kap netet)
igy kernel ring_buffer meg telik így hiba keresésre már nem alkalmas, ez késöbbi kérdés lesz.
Kezdjük az alap helyzettel:
mount kimenetnél ez a helyzet:
mount | grep sda2
/dev/sda2 on /storage type ext4 (rw,noatime,data=ordered)
Mindki szép mindenki jó...
Majd 3-4-nap mulva haza érve kiegészitök nem müködnek qbittorenthez file-t hozáadni nem lehetett.
rá néztem mert ssh-n beengedett.
mount | grep sda2
/dev/sda2 on /storage type ext4 (ro,noatime,data=ordered)
szóval valamikor valamiért rw-röl ro-ra vált a rákötött ssd.
dmesg olyan szintig van tele szemetelve wlan hibával, hogy a kernel log ring átfordul,
így itt nem tudom ki deríteni ki mikor miért dobta át ro állapotba.
Cserélve volt ssd, 256-rol 521Gb-os ra hiba meg maradt.
Cserélve volt táp 5V 3A hiba meg maradt.
hdd park kikapcsolva hiba meg maradt.
fsck -f /dev/sda2 (ro állapotban ugye szabad, így sincs hiba) hiba meg maradt.Csicsóka ötlet?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest