Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Visszaraktam az androidot egy 1/8 Gigás X96-os boxra (s905X) ami szépen el is indul. Viszont egyszerűen képtelen vagyok rá felvarázsolni bármilyen CE rendszert SD kártyára, vagy pendrive-ra. A nyitó CE logónál sosem jutok tovább. Szerintetek mi a hangya kukija lehet a gond?
Előre is köszi! -
blakey
titán
válasz szabeska #101596 üzenetére
Minden le van írva, de gondolom, hogy nem megfelelő szövegszerkesztőt használsz. Nem tudom, hogy jó-e a Nokiához az, amit linkeltél, de abból csináltam. [link]
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
szabeska
addikt
Ha valaki feltoltene valahova a Nokia 8010 2 taviranyito fajljat azt megkoszonnem, hiaba probalkozom, nem mukodik egyik kombinacio sem
(kivancsisagbol megprobaltam egy masik tav fajljat, azt siman megette amugy, otletem sincs mi a gond....)
[ Szerkesztve ]
F1
-
LEON_01
tag
Hali!
Van egy észrevételem a CE 21 Omega nightly-vel kapcsolatban. Itt és más fórumba sem volt még szó róla. Az .mka fájloknál (DTS, DTS-HD) a track listát elb@ssz@.
Így jelenik meg. A 7-es számot átírja, le sem játssza és az adat is hülyeség. Az utolsó nightly amivel normálisan mentek a média számok, az 20240216-os.[ Szerkesztve ]
-
szabeska
addikt
válasz blakey #101593 üzenetére
Ott tartok, hogy a táv működik, de bt-n. Nem toml, hanem "sima" fájlként mentettem el, mert csak ez működik most. Az általad leírtakat köszönöm, nekiesek holnap még egyszer Mindenesetre a CE és a DV is flottul megy, ami már 99% siker
Most negpróbáltasm amit írtál:
"Egyébként kb. semmit nem kell csinálnod, mert a második linken lévő táblázatot elmented pl. nokia.toml fájlba és bemásolod a
Configfiles/rc_keymaps
mappába, majd a szövegszerkesztőbe létrehozol egy újabb fájlt, amibe beírod, hogymeson-ir * nokia.toml
, elmentedrc_maps.cfg
néven és bemásolod a Configfiles mappába, majd újraindítod a boxot."Ez lett belőle:
CoreELEC:~ # ir-keytable -a /storage/.config/rc_maps.cfg -s rc0
/etc/rc_keymaps/NOKIA.toml: error: line 2: missing =
/etc/rc_keymaps/NOKIA.toml: keycode `' not recognised, no mapping for scancode 0 x047f92b5a110
Segmentation fault (core dumped)[ Szerkesztve ]
F1
-
blakey
titán
válasz szabeska #101591 üzenetére
Már keverem a dolgokat.
Ha mindet a leírás szerint csinálsz, akkor jónak kell lennie. Ehhez nem kell a BT, viszont IR mindenképp.
Elindítod a parancssorokat, a felsorolást bemásolod egy szerkesztőbe, és a távon elkezded nyomogatni a gombokat, a kapott számsort bemásolod a megfelelő sorba, ha kész vagy, akkor megfelelő formátumba teszed, elmented, bemásolod a megfelelő helyre, ssh-n újra parancsokat adsz ki és a box újraindulása után működnie kell. Rég csináltam ilyen fájlt, de nálam "csont nélkül" működött.
Egyébként kb. semmit nem kell csinálnod, mert a második linken lévő táblázatot elmented pl. nokia.toml fájlba és bemásolod aConfigfiles/rc_keymaps
mappába, majd a szövegszerkesztőbe létrehozol egy újabb fájlt, amibe beírod, hogymeson-ir * nokia.toml
, elmentedrc_maps.cfg
néven és bemásolod a Configfiles mappába, majd újraindítod a boxot.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
nfsu17
veterán
válasz JohnnyX #101585 üzenetére
Az a baj, hogy ahogy tapasztaltam, egyik se
A 3mm amúgy jó lehet, de határeset.
3,5mm sztem az ideális, elsőre ezt tettem be anno.
Aztán 1-2 év múlva újakat tettem be, akkor már 4mm-t, úgy rémlik.
Azzal megy most, semmi gond.
És kérdezheted, hogy ezeket akkor hogy hoztam össze...hát úgy, hogy egymásra tettem őket.
Azt hiszem 0,5, meg 1,5mm-ből vettem anno -
szabeska
addikt
válasz blakey #101590 üzenetére
Ezt követtem:
Nokia 8010 IR remote protocol with meson-ir driver
In the links bellow you can find the KEYMAP and the instructions how to use your Nokia 8010 infrared remote protocol with CoreELEC and meson-ir.
NOTE: that the second link has a more complete configuration file ,so i recommend using that one .
Link 1 (more detailed instructions) 284
Link 2 (fully working KEYMAP) 415Nem tudtam, hogy így nem fog működni. Nyilván én nézek el valamit, de megcsináltam ami itt írva vagyon, szóval nem tudom. Megköszönöm a segítséget
Azt hittem ez infrán fog kommunikálni, nekem az is jó, látom másnak működik, nekem csak az lenne a lényeg
[ Szerkesztve ]
F1
-
blakey
titán
válasz szabeska #101586 üzenetére
A fájlok, amiket csináltál, BT kapcsolathoz való(k), tehát BT-nak aktívnak kell lennie és először párosítani kell a távot, CE alatt elég instabil.
Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #101503 üzenetére
Szerintem egy X3-nál még nem kell kifutóról beszélni, mert csak az x4 van felette most CE-re, aminél azért nincs annyi sok előny. És ha a droid is kell akor viszont hátrány inkább.
Éppen ezért nem viszik le az árát. Sajna a SOC-ok nem fejlődnek olyan ütemben mint régebben a pc hardver. Az is lelassult, elértek olyan határokat amiket csak kisebb újításokkal tudnak frissíteni.
Egy X3 szerintem még évekig jó, kiforrott CE és Androiddal, ezekre van a legjobb. Nem csak jó, hanem a legjobb.
Ezért írtam hogy nem kifutó. Az X4-re lehet nem is lesz annyira jó mint az X3-ra. Ha nagyon kell vkinek az AV1 akkor igen.És nyilván 100-as lanba bele lehet futni mindegyiknél, ezért kell jó kereskedőtől vásárolni, azok pedig nyilván drágábbak is. Nem véletlenül.
Átlag felhasználónak én még x3-at ajánlanék nem x4-et, x5-ről meg kár még beszélni.
Ettől függetlenül értem mire gondolsz, csak szerintem ittnem olyan egyértelmű ez -
tomp
félisten
AM6B Plusra hogyan lehet felrakni a dualboot képes fw-t?
Szimpla OTA nem megy mert ugye eltér a sima és a dual boot rendszer. Leszedtem a full romot .7z fájlban de hogyan tudnám felrakni?
Van a fájlban egy USB Burning program de nincs usb-a usb-a kábelem hozzá...Vagy ha a CE-t feltelepítem SSH-n keresztül akkor az android rendszerbe bekerül egy reboot to CE opció vagy a szimpla újraindítás után megjelenik a boot menü, hogy mit szeretnék indítani?
-
szabeska
addikt
válasz blakey #101580 üzenetére
Csináltam melóhelyen táv fájlokat, ha minden igaz nekem a 2. mappában lévő .toml és a társa kell majd, de nem tudom jól csináltam-e, mert ha jól láttam, nem csak a kiterjesztést kellett átírni hozzá, hanem kicsit a tartalmát is
F1
-
blakey
titán
válasz Csabi1984 #101581 üzenetére
Mivel jobb a Nightly… - annak való, akinek problémája van és javítják, vagy tesztel esetleg az a beidegződése, hogy neki csak a friss jó, még akkor is a Nightly. A Nightly a munka követésére (is) szolgál, a fejlesztők csak végzik a dolgukat és "megnyomják" a gombot, a rendszer meg automatikusan generálja a fájlokat, ha friss módosításokat észlel.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Amatőr kérdés lesz. Tudom mi a Nightly és mi a Béta kiadás CE esetén. Mivel jobb a Nightly azon kívül, hogy naponta vagy legalábbis pár naponként kiadnak "újat"Csak érdekel, hogy a Nightly miért jobb mert használnám csak nem tudom van-e értelme áttérni.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz szabeska #101579 üzenetére
Gondolom visszaolvastál, akár itt a topikban is mielőtt kiválasztottad volna, ha nem, akkor tedd meg.
Hiába ugyanaz hardveresen és szoftveresen is, a cég hozzáállásán múlik, hogy miként foglalkozik a lejátszókkal. Személy szerint nem ajánlanám a Nokiát a fehér Homatics és a Dune variánsok ellenében, a Dune a legjobb választás, ha CE a szempont, minden tökéletesen működik, a távot is beleértve és nem kell pl. IR-vevőt forrasztani, mint a fehér esetében, vagy nem kell elfogadni, hogy a táv sem tökéletes CE alatt, mint Nokia esetében.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
válasz pinnacle #101574 üzenetére
Szép lassan búcsút lehet inteni Kodi alatt a "streaming" szolgáltatóknak, nálam nem működik a Netflix, első két perc oké, utána fagyás (Android alatt még ment a 4K, Dolby Vision is, de most már semmi), akkor lép életbe a DRM. Hónapokkal ezelőtt elengedtem a Kodi alól futtatható Netflix, HBO, Prime, SkyShowtime szolgáltatásokat, marad a saját tartalomhoz és az olyan kiegészítőkhöz, amik jól működnek.
-
blakey
titán
válasz szabeska #101573 üzenetére
Én streamingre nem használom, csakis sima lejátszásra - Nem a Nokiát kellett volna választanod, a dune verzió(k)val jobban jártál volna.
-
-
szabeska
addikt
válasz zazenke #101572 üzenetére
Én streamingre nem használom, csakis sima lejátszásra, az összes HD hang átengedése viszont fontos lenne (elvileg a 12 már tudja ezt). Ha hazaértem megnézem talál-e egyáltalán frissítést, és megnézem az Androidot akkor kezdésnek, ennek ellenére érdekelne, mit tegyek fel rá CE-ből
[ Szerkesztve ]
F1
-
zazenke
őstag
válasz szabeska #101571 üzenetére
megy az android 12 rajta ? akkor elvileg van auto freki és felbontás váltásod rendszerszinten . Még az is lehet hogy nincs szükséged coreelecre. Androidos kodiba is van dv verziós plusz lesz mellettemásik 3-4 alkalmazásod amik szintén tudják ezeket. A kérdés csak az hogy mennyire lesz laggos a rendszer és vagy filmlejátszás mert itt nyilván nem csak a filmlejátszásra van fenntartva az egész rendszer
-
pinnacle
nagyúr
Melyik NFAuthenticationKey tudja megnyitni a Netflix oldalát? 1.2.0.0-val nem sikerül.
-
szabeska
addikt
Nézegetem a Nokia 8010 boxot, de látom van/volt vele 1-2 probléma CE-vel:
- a távirányítót külön kell konfigurálni, és a bekapcsoló gombja nem működik ha a box ki van kapcsolva
- a DV kritériuma, hogy az Android alatt bekapcsoljuk a DV-t, és valami Android TV verzió követelmény is van
- nem mindegy, hogy milyen sorrendben kapcsoljuk be az eszközöket (tv/avr/box)Elég macerásnak tűnik, vagy azóta már megszűntek ezek a gondok?
Vontar boxon minden ment pöccre, nem kellett ilyenekkel szórakozni
F1
-
Márton
nagyúr
válasz Beni2360 #101498 üzenetére
Közben ránéztem a stickem fogyasztására:
boot közben egyszer egy pillanatra 0.8A-t láttam,
egyébként fhd lejátszás közben 0.5A, 4k/60p hevc közben 0.65A elég stabilanEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
-
nfsu17
veterán
válasz Márton #101564 üzenetére
Igen, tudom, csak azt nem tudom, hozzáér-e
Hozzá, különben hamar túlhevülne. Max nem eléggé, plusz amúgy is már az évek alatt veszített az átvezetőképességéből.hogy a francba bírtam én ki évekig távirányító nélkül, egerészve?!
Na azt én se bírnám, ezért programoztam fel a Dune boxom távját.
-
Márton
nagyúr
válasz nfsu17 #101563 üzenetére
Igen, tudom, csak azt nem tudom, hozzáér-e
Mindenesetre kéne valami tuning.
Most nyitott házzal 67 fok az idle.Egyet áruljatok még el nekem: hogy a francba bírtam én ki évekig távirányító nélkül, egerészve?!
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
nfsu17
veterán
válasz Márton #101562 üzenetére
Ha nem ér hozzá az baj, mert ez adja át a hőt.
Thermap pad-nak hívják (jobb híján).
Ezekből is vannak jobb minőségűek (drágábbak), meg olcsóbbak (alapból persze a kevésbé jó van rajtuk)
Az enyémet ezzel tuningoltam fel [link] (persze méretre vágva, kb 1cmx1cm, szóval egy ilyen lapból kijön pár boxtuning )
Meg fúrtam a boxra lyukakat is, meg kicsit megemeltem, hogy alulról kapjon levegőt.
Ennyi.
Télen a szobában 45 fok az idle, ami alatt megy a qbit seed, 1080p film meg 50 fok, max néha kicsit több.
Nyáron már nem szereti a 4k60 videókat a 25 fokos szobában, szóval ha ez lenne a cél, nekem is tovább kellene tuningolnom -
Márton
nagyúr
válasz Márton #101561 üzenetére
Lehet ebből a kis kockából kéne vastagabb, mert már lelapult és nem is ér a chiphez?
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
válasz nfsu17 #101560 üzenetére
Pedig ez biza hardveres.
Másik eszközön, ami stick (szintén s905x), ami akkora mint itt csak a hűtőfelület, 67 fokos fél óra lejátszás után is. Itt valami nem kerek.Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
nfsu17
veterán
válasz Márton #101555 üzenetére
Ahogy DoItYourself is írta, amennyiben tényleg rendesen megy HW dekódolással a rendszer, akkor a hűtéssel van valami (mégis).
Ugyanis egy 'aros 1080p filmnek (még csak nem is 60fps) ennyire nem kellene leterhelnie a hw-t.
Ezt könnyen kiderítheted, adsz neki valami levegőt (szétszeded a boxot és úgy próbálod), ventit rákötsz teszt jelleggel stb.
Esetleg 480/720p filmmel próbálod, hogy lejjebb megy-e.
Hogy milyen kódolással megy, azt meg a codecinfo menüből tudod meg...köss rá egy bill-t, és nyomd meg az O gombot----
Nemigazán fut, idle-ben is 75 fokos és 0-5% a cpu használat.
Ez így nem OK, rendbe kell tenned azt a hűtést.
Még ha performance módban is fut mindig (nem ondemand), akkor se lehetne ennyire magas a menüben a semmitől.[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
válasz DoItYourself #101557 üzenetére
Nemigazán fut, idle-ben is 75 fokos és 0-5% a cpu használat.
[kép]Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
maestro87
őstag
válasz DoItYourself #101553 üzenetére
Tudom hogy nem tesz jót a fizikai ki-bekapcsolás, ezért kerestem szoftveres megoldást, mert az nem árt neki. Egyébként nem csak a fogyasztás lehet a szempont. Engem pl. a HDD hangja kezd zavarni éjszaka, mikor random felpörög még akkor is mikor nem seed-el semmit. Plusz valakit zavarhat a +1 felesleges WiFi/Bluetooth sugárzás is.
-
apszi
őstag
válasz Márton #101555 üzenetére
Bordát szerel aki biztosra akar menni. Ami benne van "hűtés" az egy kalap kaki. Én a gyári kivitelével mezei egyszerűséggel ráraktam egy 8 centis pc ventit a házra (a szellőzős oldalára), aminek a csatiját átszereltem usb-re, amit bedugva az USB aljzatába ad egy alapfordulatot a ventinek, ami pont elég arra, hogy 65 foknál nem menjen feljebb filmnézésnél. De pont egy hete úgy döntöttem, hogy mókolok picit, és rátettem egy kis hűtőbordát a procira és a ram-ra egyben, 0,5-1mm-es hővezető lapkákkal, amit továbbra is megtámogatva a fentebb említett ventivel (gyári ház visszatéva, és azon a venti), 48 fok főlé nem ment egy 2 órás film alatt. Szerintem a venti már nem is kéne, de enni nem kér, és semmi hangja nincs, így maradt. Gondoltam, hogy csinálok neki szellősebb hátlapot fémből, de így elengedtem, maradt a gyári hátlap, annyival kiegészítve, hogy kivágtam a falraakasztó lyukak "ellenoldalát", tehát ott van 2 lyuk.
[ Szerkesztve ]
-
Márton
nagyúr
üdv,
vettem egy alap X96-ot, ami egy Fullhd 30p h264-es videó lejátszásakor hamar eléri a 88-90 fokos hőmérsékletet. Pedig elég szép hűtése van, ami érintkezik is rendesen a chippel.
Kérdésem, ez még normális-e? Mikor fog throttling-golni?
És mi lesz nyáron, amikor egy kis szabadtéri vetítésnél használnám?
Vagy már a sima X96-ra is ventit szerel az, aki biztosra megy?
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Keresem a régi LibreElec 7.0.3.0.12k Csicsóka féle mix verzióját 1Giga ramos S905X-es (X96) masinához. Ha netán valakinek lapul még valahol a fiók mélyén örömmel és tisztelettel fogadnám, ha megosztaná velem. Előre is örök hálám mindenkinek!
Más kérdés, melyik a legstabilabb korábbi CE amivel érdemes lehet próbálkozni? A Nexus 20.5 elég döcögősre sikerült az én esetemben.
Illetve a Libreelec új verzióival próbálkozott-e már valaki? Mennyiben gyengébb, vagy más mint a CE?[ Szerkesztve ]
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz maestro87 #101552 üzenetére
A torrentet eddig nem mondtad , de szerintem itt mindenki csak segíteni próbál, az alapján amit leírnak a kérdezők.
A kikapcsolgatás, készenlét stb. nagyon régi, sokszor előkerülő téma, nincs értelme sokat foglalkozni vele a kis fogyasztáskülönbség miatt, ill. az elektronikának (tápnak) se tesz jót, ahogy gyűrű le is írta.
Nálam is csak véletlenül derült ki, hogy az egyik box így megy le alvóba, mert azt nem én használom otthon, csak gyanús volt, h sose frissíti a médiatárat, hiába időzítettem be a kiegészítőt hozzá.
A lényeg, hogy megoldottad.[ Szerkesztve ]
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
maestro87
őstag
válasz gyűrű #101536 üzenetére
Felhasználói szempontból ugyanaz, de írtam az alvó állapotot is. Csak az nem érti, aki nem akarja.
Egyébként a megoldás ez lett:
1. Timers kiegészítővel beállítható, hogy mindennap 22-kor kikapcsoljon (előtte figyelmeztet is).
2. Router meg minden reggel 8-kor ébreszti ezzel a paranccsal:
00 08 * * * /usr/bin/etherwake -D -i "eth0.1" "MAC_cím"
Biztos meglehetne oldani ezt egyszerűbben is a tv boxon, config fájl szerkesztéssel, de ahhoz nem érték. Elvileg a LED-eket is ki lehet kapcsolni hasonló módon.
DoItYourself: Torrent miatt kell, hogy akkor is menjen mikor nincs bekapcsolva a TV, így ez nekem nem jó megoldás. -
hunaqua
addikt
válasz Gaben19 #101549 üzenetére
"Csicsóka" barátunk ebben a legnagyobb
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
Gaben19
csendes tag
Sziasztok Armbian vonalon valaki próbálkozott már ezzel az oldallal:
https://www.armbian.com/amlogic-s9xx-tv-box/#
-
hunaqua
addikt
válasz szabeska #101540 üzenetére
Nekem a belsőn van csak simán android nélkül az NG verzió. Viszont csak az NG működik android nélkül,a többinél nem működik így a lejátszás.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
kutga
nagyúr
válasz szabeska #101540 üzenetére
Nálam TX3 alatt működött ez a parancs, annyi, hogy csak dual boot módban, így a gyári Android mellett van a CE. Frissen csináltam egyébként, a belakott rendszernél hibára futott.
'They bid me take my place among them in the halls of Valhalla where the brave may live...forever..' 13th warrior
-
addikt
válasz DoItYourself #101537 üzenetére
Nálam pontosan így működik. (VIM3L, Nexus 20.5, Philips 2022-es OLED TV).
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
szabeska
addikt
1 hét alatt ide is ér holnap a Vontar X4 Aliról
Egy kérdés, emmc-re telepítés itt is működik aceemmc -x
paranccsal? Illetve ezt frissen kell meglépnem, vagy ha már beállítottam ezt azt, az is másolódik a beléső tárhelyre maradéktalanul? Skineket hol találhatok hozzá, mert látom omega ne-re nemigen van még Volt egy teljesen minimalista skin az X3 boxon, de nem emlékszem a nevére...F1
-
apszi
őstag
Sziasztok!
Szeretném visszaállítani a régi X96-os (1/8 Gigás) boxom androidját, hogy tudjak SD kártyára telepíteni újabb CE-et, ezért szeretném megkérdezni, hogy nincs e valakinek véletlenül, vagy szánt szándékkal lementett android firmware-je az említett masinához.
Előre is köszönöm! -
tomp
félisten
válasz blakey #101529 üzenetére
0329-i 20.5 nightly fut.
PKC stabilnak tűnik.AppleTV természetesen ugyan ezt az anyagot nem tudja DV-ben kiadni mivel FEL de minden DV tartalmat 8bittel küld.
Ami eltérés, hogy AppleTV-n és Shielden nem BT.709-et ír ki a TV hanem RGB-t de djnice szerint BT.709 RGB is tökéletes.
[link] AppleTV RGB -
jkutya
tag
Sziasztok,
Vontar X4-re, OMEGA NO-ra valahgyan fel tudok varázsolni Confluence skint?
Kéne - az összes boxomon azt használom, az áll kézre - de nem dobja fel -
maestro87
őstag
TV box-ot (CE) lehet szoftveresen időzítve ki-bekapcsolni? Olyan kiegészítőt találtam, hogy x perc múlva alvó módba kapcsoljon, de nekem olyan kellene, hogy minden nap 22-kor kikapcsoljon ha nincs éppen lejátszás és reggel 8-kor pedig bekapcsoljon.
Illetve az ethernet LED villogást szeretném még valahogy kapcsolni. Idegesít, hogy folyamatosan villog. -
blakey
titán
Ezeket a tapasztalatokat oszd meg a PlexMod fejlesztőjével, aztán hagyd a francba, használd a PKC-t, szerencsére mások is beszálltak, így halad a projekt. Nexus alatt jó a stabil, Omega alatt a béta ajánlott, mert az Omega adatbázisa még változásban van.
Apple TV milyen jelet küld ki ugyanazzal az anyaggal? Gondolom ott jó.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
A kiegészítő és az OS ütközik valahol, mert a CE sem tökéletes. Erre az egészre ráférne egy kis vizsgálat.
Még azt nézd meg, hogy mi az eredmény ebben a két esetben, hogy ha a TV-led helyett a Player-led-et választod a beállítások alatt.Boldog karácsonyt! - ELADÓ: Homatics Box R 4K Plus *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
blakey
titán
Mit küld ki, ha ugyanazt az anyagot a Kodival játszod le?
-
blakey
titán
Ha fixálom 8bitre akkor a PlexMod is 8bittel megy. - ettől minden egyéb rosszabb lesz.
A TV-n lévő kijelzés, akkor is hibás, ott problémák vannak.
Mindenképp a CE alatti információkat kéne alapul venni, azaz látnod kéne, hogy mit küld ki. SSH-n is megoldható.
Ha lesz időm és energiám, akkor megnézem a PlexMod-ot is, de korábban (kb. 2 hónappal ezelőtt) jó volt.[ Szerkesztve ]
-
tomp
félisten
válasz blakey #101520 üzenetére
CoreELEC fórumban más is jelezte más tv-vel, hogy a PlexMod nála is 12bittel küldi ki.
Ha fixálom 8bitre akkor a PlexMod is 8bittel megy.
Nincs billentyűzetem. Max egerem.
Felraktam a PKC-t is. Most azt tesztelgetem. Eddig stabil. Gondolom azért mert bár beépül a Kodiba de alatta valójában Plex.
PKC-vel amúgy 8bit ahogyan annak lennie kell. -
blakey
titán
A bibi szerintem a TV-vel is lehet, nálam is hibásan jelezte a Philips. 12 bit, BT709, RGB, Dolby Vision, mikor van? Soha.
Azt nézd meg, hogy a CE mit küld ki (billentyűzetes légegér esetében "o")
Egyébként nyugodtan használd a PlexKodiConnectet, az beépül a Kodiba és a Kodi beállításait használja, bár szerintem a PlexMod4Kodi is jó, legalábbis nálam nem volt probléma.[ Szerkesztve ]
-
apszi
őstag
válasz DoItYourself #101512 üzenetére
Köszönöm, ezt megjegyzem.
-
tomp
félisten
válasz blakey #101516 üzenetére
"természetesen TV-led módban 8bit/RGB"
Na itt a bibi!
Kizárólag csak akkor 12bit ha a PlexModból indítom a DV filmet.
Ha SMB-ből vagy upnp forrásból akkor jó, 8bit.
Megírtam a PlexMod fórumba. Ott azt írták sz@r a CoreELEC. Írjak oda. Oké. Ott meg azt mondják sz@r a PlexMod, használjak PKC-t. Szóval mindenki a másikra mutogat.zazenke
20.4 és 20.5 alatt is ugyan ez van. -
blakey
titán
A CE alapból 12 biten küldi a jelet SDR esetében, azaz 444/12bit, talán a CE19-nél volt "csak" 444/10bit. Szóval ez nem hiba, ez így van megoldva. HDR/Dolby Vision esetében meg igyekszik mindig a legmagasabb értéket beállítani, azaz ott is 12 bit, de az fps-től függően 422 vagy 420, természetesen TV-led módban 8bit/RGB.
-
tomp
félisten
Nálam a CoreELEC fixen bugos SMB forrásból. Első film lemegy jól de a második már megáll...
PlexMod addont telepítve stabil viszont valamiért 12bites képet küld ki TV-Led-en is.
Rájöttem, hogy ha a "Force display colour depth" értékét Auto-ról 8bitre állítom akkor már jó lesz a PlexMod is. Természetesen kizárólag DV esetén!
Érdekes, hogy egy addon ilyen jellegű hibát okoz. Hátha javítják. -
apszi
őstag
Sziasztok!
Csináltam egy kis hülyeséget, és vészhelyzet van.
Sikeresen eltüntettem az Amber skinben a beállításokat, és tulajdonképpen kizártam magam a rendszerből. SSH segítségével tudok csatlakozni a boxra. Van valahol Kodi konfigfájl amit tudnék szerkeszteni? Előre is köszönöm! -
Adamo_sx
aktív tag
Sziasztok! Vontar X4-hez melyik CE használható? Párat kipróbáltam (pl. ezt: CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-20.5-Nexus-Generic.img.gz), de a legtöbb valami karakteres krix-kraxos képernyővel indul, valamit látszólag csinál, de a végén ugyanilyen fura marad a képernyő és nem használható (a TV valami 480 soros felbontást ír ki).
Egy CE-t találtam (most nem emlékszem melyik nightly volt... ), ami elindul, de a menüben is, illetve valamilyen video lejátszásakor is fekete lesz a képernyő (a menühangok, illetve a video hangja is megvannak közben), de ha a TV-t elkapcsolom, majd vissza, akkor megjelenik a kép.
A dtb file-t (sc2_s905x4_4g_1gbit) átmásoltam, átneveztem. Az eredeti Android alatt úgy tűnik, hogy működik normálisan.
Ötlet, javaslat? -
®abstract®
őstag
válasz pinnacle #101499 üzenetére
ja, köszi emlékszem 🤔 de sötétben zavar ha világít-letakartam
szerintem ez a tipus ami faxa-lapos [link] combos darab (nekem 10x10 cm kör alakú)
themalpad- ilyet vettem= arctic- atp2560- 5W/mk= 50x50 mm s - kb. 2000ft
de az egyik legjobb a piacon ez= [link] 15 w/mk!!
szvsz felesleges ventizni..Szavahihetőség manapság ritka kincs.
-
Krilehor
tag
Sziasztok, egy Ugoos AM6B Plus + CoreELEC -hez milyen SD kártya ajánlott? A CoreELEC oldalon annyit írnak, hogy Class 10 vagy jobb. Mekkorát érdemes tenni bele, van-e esetleg ajánlott jó ár/érték arányú kártya? A filmeket NAS-on keresztül nézem, SD-re ilyesmi nem kerülne.
-
hunaqua
addikt
válasz nfsu17 #101503 üzenetére
A Vontar X4 -et azért szoktam ajánlani,mert nem volt talán még olyan minőségbeli szórás,hogy pl. nem Gigabit a Gigabit.
-
nfsu17
veterán
válasz mexel #101501 üzenetére
Nem kell egyetérteni, de azt mégsem írhattam, hogy az X3 most a legjobb és egyetlen alternatíva és friss, és új és nincs jobb nála, és stb.
Már X5 is van, szóval érted...: [link]
Aki értelmes, az helyén tudja kezelni a "kifutó" szó használat...csomó esetben egy korábbi széria jobb tud lenni, mint az utódja (bizonyos használatra), mert az utódba ugyan tesznek bele új fícsöröket, meg milliószor vesznek is ki belőle.
Én "kifutó" szériás autót vettem sok éve, most meg sokkal drágábban gyengébbet kapni (kis túlzással).S905X3 is a set-top box processor from Amlogic, announced in 2019.
2024-et írunk. És ez egy számítástechnikai eszköz, ahol évente akár duplázni is tudnak sebességet, ha nagyon akarnak (, bizonyos hw elemeknél.)Amúgy meg hogy pontosítsuk (mert lehet nem jött át mindenkinek elsőre)
De ez ennyiért nem éri meg (mivel már kifutó darab)
53$ az X3-ért, mikor a másik linken 40$ az újabb tesója.Na így kell érteni, a "nem éri meg" dolgot.
Természetesen van az az összeg, aminél meg megéri. Az ali-s (jelenkori ár), pont nem ilyen.
És akkor még a 1000M LAN vs "mit is küldenek majd" esetet még nem is említettük. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz Márton #101500 üzenetére
Van olyan kábel, ami neked kell, egyik vége USB-A másik a boxokba való hengeres, csak az átmérőre figyelj, meg a polaritásra. Alin, kínai webshopokban is lehet venni, hazai forrást nem tudok hirtelen. De barkácsolhatsz is egyet, aztán kipróbálod.
Eladó dolgaim: Marbo Sport MH-W105
-
mexel
veterán
válasz nfsu17 #101472 üzenetére
Ezzel a kifutó darabbal azért nem értek egyet, a droid 9-es, 905X3 még mindig az egyik legjobb választás szvsz
Plusz x96max-al érdemes vigyázni, igen sok verziója van, nem mind jó. Lehet hogy a vontar csúnyább, de a vontartól vásárolva nem szokott gond lenni vele[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Amiga A500 - A régi barátnő
- További aktív témák...
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- AMD Ryzen 7 7800X3D + ASUS TUF Gaming B650M-PLUS Alaplap
- i5-14600KF, Gainward 4070Ti, 32GB DDR5 6000Mhz
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 6600 Xt 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
- GIGABYTE H510M H ALAPLAP+INTEL CORE I5 10400 PROCESSZOR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest