Hirdetés
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- 4 billió dollárt ér a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-cégek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen asztali médialejátszót?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen széket vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Milyen TV-t vegyek?
- Apple MacBook
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Milyen Android TV boxot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mankó
veterán
Sziasztok!
Nvidia Shield tv lejátszómat cserélném stabil, jó hangú és szép képet tudó lejátszóra. 4k, hdr, dv szabványok, hd hangsávok továbbítása, frekvencia váltások helyes kezelése lenne a cél.Homatics box r 4k plus a kinézett lejátszó. CE alatt használnám Kodival. Stream egyenlőre nem feltétel, azokat a tv-n futtatom.
Mik a tapasztalatok az említett lejátszón futó CE szoftverrel? Tudja a fenti kritériumokat? Ajánlott egyáltalán ez a Homatics box?
Vélemények, tapasztalatok is jöhetnek.
Köszi -
cof
veterán
válasz
paparazzi2 #98592 üzenetére
Itt kicsit másképp van mint CE-nél. A gyökérben kell módosítani az uEnv.ini fájlt a megfelelő .dtb-re.
S912-höz a gxm_q200... kell.
-
gyűrű
addikt
Az appot azt nemtudom. Live tv app volt,a neve, szögegyszerü
Többször több fw alatt próbáltam, megkapták az összes logot amit kértek, azt mondták minden rendben van, próbáljak más ország kódokat, meg frekiket... .Végül feltörtem a házat, mert össze van ragasztva, küldtem róla képeket ahonnan kérték, de semmi.. Aztán kileptem abból a tuneres beta csoportból és kidobtam a cuccot. amúgy kb. akkora mint egy kisebb öngyújtó.
Digis dvb-c m van, a tvk otthon amúgy is tudják venni, de lineáris tvt úgyse nézünk már, vígy nem is érdekelt annyira dolog . De amíg a teszt csoportban voltam, láttam hogy sokan szívtak vele, főleg törökök, meg olaszok akarták használni, de nem dvb-c-re hanem t-re. Szerintem hulladék az egész -
cof
veterán
válasz
paparazzi2 #98588 üzenetére
Van rá friss LibreELEC Nexus Kodi-val.
-
cof
veterán
válasz
interstate76 #98587 üzenetére
Akkor ebből ennyi a max. amit ki lehet hozni ilyen körülmények között.
Ugye eleve kicsi a fő borda ami kapja a hőt, na meg az a gap bad szerű is a legócskább fajta. Tényleg ugyanott lennél ha a mostani 2. bordát közvetlen tennéd rá a SOC-ra minden más nélkül hőfokban, vagy talán még jobb is lenne a szellőzés miatt.
-
cof
veterán
Az app-ot is ők fejlesztik?
Akkor valóban nehéz dolga van a dev team-nek ha semmi visszajelzést vagy log-ot nem lehet kiolvasni az app-ból. Eleve lehet, hogy a jellel van gond lokális szinten.
Azért Windows vagy CE alatt könnyebb debug-olni az ilyesmit.
Azért én ki nem dobtam volna a helyedben hanem ránéztem volna egyéb rendszer alatt.
-
paparazzi2
tag
Sziasztok! Előkerült egy régi beelink ultimate gt1 boxom. Jól látom, hogy a legfrissebb libre elec illetve core elec nem támogatja?
Érdemes még használni? Milyen alternativ rendszert érdemes rárakni?
Köszi Jani -
gyűrű
addikt
Ahogy írtam is ennek ellenére sem működik mindenkinél. Van akinél sehogy, és a dev team sem tudja miért. Reboot után hiába keresi a csatornákat semmit sem talál a live tv app. Volt akinél működött, de aztán egy frissítés után már a mentett csatornákat sem tudta betölteni soha. Nem megbízható, inkább ne ajánld.
-
péjé
őstag
Homatics boxhoz kiegészítés:
egy fórumban egy reklamálásban megtalltam a leírását hogy működik a Homatics tuner.
Mondjuk ez is érdekes hogy miért nem lehet ezt kitenni vhova de mindegy.
Egyszerűen ment innen: kell hozzá a Live Tv app. Azt nem mutatta hogy felsimerte az usb-c-be bedugott tunert de az appban lévő keresővel végül meglettek a csatornák.
Szóval visszaszívtam ezt és akkor megerősítve hogy használható ez a tuner a Homatics boxokhoz... [link] -
gyűrű
addikt
válasz
Balerik #98579 üzenetére
Valószínűleg vmi hekkelt droid lehet rajta, a netflix app is régi lehetett, az új meg érzékeli hogy nem támogatott az android ezért nem indul el. Megpróbálkozhatsz kodi plusz netflix addon használatával talán sd felbontást tud majd. Vagy veszel egy Google tanúsított boxot vagy sticket .
-
Balerik
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Q96+ 5G 4K Ultra HD TV boxom (Android 11.1 van rajta, így vettem használtan régebben). Egy jó ideig működött rajta a Netflix gyári app, de most valamiért nem enged be az alkalmazásba.
Ha lefríssiti az appot a netről, akkor az írja ki ,,Alkamazás nem komptibilis ezzel az eszközzel"
Mit tudnék tenni, hogy az alkalmazás működjön? -
syler123
veterán
válasz
interstate76 #98577 üzenetére
Ez így ebben a formában tuti nem adja át normálisan a hőt, sokkal jobb lenne, ha csak a nagy borda lenne rajta, csak vigyázni kell, nehogy összezárj vele valamit
-
interstate76
addikt
válasz
interstate76 #98399 üzenetére
Azt vettem észre, hogy ha Vodka TV kiegészítőben nem élőben nézek hd adást, hanem direkt később kezdem, hogy át tudjam ugrani a reklámblokkokat, akkor néha akadozik a hang. Néztem ssh-n proci hőmérsékletet és 72°C-ig felment, ezért úgy döntöttem, hogy - cof kolléga javaslata alapján - kicsit átalakítom az előzményben leírt hűtést.
1. A procin lévő borda (vele szembefordítva) kapott egy hasonló méretűt (köztük némi pasztával, természetesen):
2. Megnagyobbítottam a ház aljára vágott lyukat, hogy elférjen a 2-es számú plusz borda:
3. Végül a helyére került a 3. is:
A helyzet az, hogy hosszabb (értsd: 30 perc +) stressz teszttel így is 73°C-on zárt (ráadásul úgy, hogy néha a 74°C is bevillant), viszont most megint semmivel nem akad (a stressz teszt közben egy végpont akadás nélkül játszott le tartalmakat a mini PC-n futó plex szerverről). Remélem, így már minden esetben jó lesz, mert ennél komplikáltabb beavatkozásra nem vagyok hajlandó.
Még arra lennék kíváncsi, hogy S905X4-en futtatott CE-ből mit lehetne kihozni, de az A95X F4-esem LAN-csatija csak 100-as, így alkalmatlan szervernek.
-
Zsömica
aktív tag
Mivel sosem kapcsolgatom ki/be a boxokat - ezért egyszer beállítottam anno BT-n a távot, azóta rendben teszi a dolgát..!
-
blakey
titán
A BT csak akkor tud működni, ha valamilyen módon készenléti módba kerül, de ez CE alatt nem működik, tehát kell az IR, Dune Homatics és Nokia 8010 esetében van IR, így nincs gond a ki/bekapcsolással. Hibátlanul működik és így CE alatt IR, Android alatt BT vagy IR is használható. Semmi probléma nincs a vezérléssel.
-
cof
veterán
usb-c tévétunert senki nem tudja hogy lehet beüzemelni amit direkt ehhez a boxhoz ajánlanak
Kiadtak egy olyan tunert ami nem is működik? Jó kis cég lehet akkor.
Mondjuk amelyik cég képes lespórolni egy filléres IR vevőt (közben prémiumnak állítja be magát) az annyit is ér.
Vagy csak nem értenek hozzá akinél van ilyen tuner. Kicsit kutakodtam de még azt sem sikerült kideríteni milyen demodulátor van benne.
-
péjé
őstag
Pár gondolat a Dune Homatics boxról, hátha vkinek jól jön:
Kell rá a CE, a telepített Dune Media Center ill. az androidos Kodi sem tudja ezt a képminőséget, projektoron nagy képen nagyon látszik a hátrányuk. Az usb-c tévétunert senki nem tudja hogy lehet beüzemelni amit direkt ehhez a boxhoz ajánlanak, nekifutok majd az xbox one tévétunernek CE alatt.
Nálam a 4. pendrive tetszett meg a boxnak és most már újrainduláskor is CE indul így nem kell feladni a próbálkozást, 1-2 óra anyázás és még a gyerekek mesés pendrive-t is lenyúltam próbára, amúgy ez jött be.
Összességében bejött mivel mennek a streaming dolgok flottul, a streaming képminőség meglepően jó projektorral is. Maradék filmezésre ott a CE ill. reményeim szerint menni fog a tuner is így 3 kütyü helyett marad egy (van egy fire tv stick a streamingnek). CE alatt viszont nem vmi acélos a BT kapcsolat, volt pár rövid kihagyás, android alatt ezt nem tapasztaltam.
Van egy 7.2-es Denon erősítőm de nem próbálgattam végig a hangsávokat, ezeket még reszelgetik ha jól értem.
köszi a segítséget a helyi erőknek...:-) -
joydrv
aktív tag
Nokia 8010-re érkezett ma rendszerfrissítés.
Legfontosabb újdonságok, kernel most már 5.4.210-re váltott, AV kimeneten hang javítás, HDR 10+ -
Csabi1984
addikt
Nem tudom mi lehet ott a gond
Ha én Androidból (bedugott pendrive-val) újraindítok akkor a CE indul.
Ha CE-t leállítom és újra bekapcsolom CE indul. Ha CE-ből simán újraindítok akkor CE indul. Akkor indul csak az android CE-ből ha arra a Reboot to Nand szövegre megyek.
Nekem újabb fajta kiadás van nem tudom számít-e? -
péjé
őstag
sziasztok,
homatics boxnál ha újraindítom a CE-t akkor az android indul el, CE csak pogpiszkálóval. Van vmi módszer hogy androidból úgy lépjek ki hogy elinduljon a CE?
mind2 usb aljzatnál ez van, kipróbáltan. Esetleg vmit nem jól állítok be a rufusnál? Eddig minden CE boxom simán ment, nem tudok rájönni mi megy félre.
előre is köszi -
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98552 üzenetére
Igazából egyetlen dolgot kell állítani TVH szerver alatt a Sony demodulátorossal, hogy rendben működjön: [link]
A saját szoftvert nem mondanám előnynek, én Windows alatt ProgDVB-vel használtam bár felvenni nem tud az ingyenes verzió. De a NextPVR igen ami ingyenes és Kodival is összecsiszolható.
-
SunMount3r
nagyúr
-
cof
veterán
Ez is felhasználási igényektől függ. Ha vennél is fel meg néznél is TV-t közben akkor ez jó vétel. Nálam is 2 USB-s tuner lóg a boxon PCI-e port hiányában ez a megoldás marad.
Inkább ez az USB-s túlárazott amit linkelt 69.90 Euróért szemben egy Astrometa-val ami 20-22$ és ugyanazt tudja.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98546 üzenetére
Hát ha optikán jön be hozzád akkor már nem fordulhat elő túlfeszültség a koaxon mivel az nálad kezdődik.
Koax rendszeren meg közösködsz másokkal, ráköt valami ócska régi szovjet TV-t Pista bácsi aztán meg is durrantja a visszirányt feszültséggel például...
Optikán meg nincs ilyen.
De ha már PC-be kell akkor én tuti nem USB-s vevővel szórakoznék hanem PCI-e.
Ez jó cucc: WinTV-quadHD PCIe board [link]
4 db USB-s tunert kivált. Tehát nézel valamit és másik 3 MUX-ról meg felveszel akár.
Mondjuk azt bele kell kalkulálni, hogy mi lesz ha a Digi egyesül a Vodafone-al és itt is jön a csatorna kódolás, netán IPTV. Akkor a tunert is nehezebb lesz eladni mert már senkinek sem fog kelleni. Szóval ez is olyan móka, hogy csak annyit szabad rászánni amit nem sajnálsz.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98544 üzenetére
Nem találkoztam még megoldhatatlan problémával, inkább tapasztalat hiányból adódó beállítási problémákkal. De azért 3 év Digi meg előtte 2 év UPC használattal szerintem jól kiismertem magam.
Valamelyik topikba én is beírtam mit kell csinálni ezzel a Sony demodulátoros tunerrel ha akad vagy szétesik a kép.
Koaxon azért több volt a probléma, túl erős volt a jel, aztán kellett vennem egy földhurok leválasztót mert szikrázott a koax állandóan mikor összedugtam, valószínű ez is nyírta ki a jó kis Panasonic demodulátoros tuneremet.
Optikán már ilyen probléma nem volt, jó minőségű osztók, kábelek és ment a rendszer szépen. Persze a TVH szerver beállítása sem egy mellékes dolog.
-
SunMount3r
nagyúr
A tuner-es Topic-ban nemrég sok panaszt olvastam a TV Headend kapcsán, hogy már nem olyan problémamentes a működése, mint korábban...?
Én valószínűleg majd tutira megyek és egy ilyet veszek. Ez elvileg egy kiszámíthatóan jól működő fajta. Amúgy állítólag ez teljesen ugyan az, mint az XBOX-os Tuner, mert ők gyártják a belselyét.
-
cof
veterán
Feltételezzük, hogy nem olyan szolgáltatóhoz akar tunert venni ahol kódoltak a csatornák. Digin kívül azért van még pár ahol szabadon hozzáférhető.
Meg ugye azt sem tudjuk mire, DVB-T szabadon foghatóakra is vehette akár.
Mindenesetre akinél van ilyen lehetőség akkor simán megugorható egy kis házi TV szerver összerakása mert sok előnnyel jár egy TV-vel szemben.
-
cof
veterán
Pl. az előnyeiért megéri. Hiába van okos TV-d ha valójában buta. Felvételt csak azon a készüléken tudod megnézni, távolról sem vezérelhető stb...
Míg egy TVHeadendel kinyílik a világ.
Ill. tényleg van egy olyan réteg is aki monitorral használja a boxot amiben ugye nincs tuner.
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #98536 üzenetére
Ilyen Astrometa már csak Sony chipseteset gyártanak talán 2019 óta. Nekem az első még Panasonic volt 2017 környékén. Az jobb mint a Sony mert nem annyira érzékeny. Nem mellesleg a Sony drivere még bugos is CE alatt ha nem állítasz be ezt-azt akadni fog a kép vagy éppen nem talál semmit.
Panasonicnál még külön drivert sem kellett telepíteni, és az SNR értékeket is jól mutatta.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SunMount3r #98536 üzenetére
2 db-ot rendeltem egymástól függetlenül, 2 különböző eladótól. Mindkettő Sony chipsetes. Igaz, még 2020-ban történt mindkét vásárlás és akkor még olcsóbb is volt, mint most.
Amit linkeltem ott nem írnak chipsetet, sajnos a véleményeknél sem. Viszont az utolsó véleményt író emberke éppen egy RPI4-en használja TVHeadend-el (igaz, DVB-T2-re), szóval biztos, hogy linux támogatott az eszköz.
Sajnos arról nem tudok nyilatkozni, hogy miben jobb a Panasonic. -
-
péjé
őstag
sziasztok,
homatics boxon elindult a CE de vmiért újrainduláskor mindig az android indul el, fogpiszka segít hogy a CE menjen ismét.
Ezt mi okozhatja? -
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok nincs problémám csak magyarázatra lenne szükségem! Dune Homatics box Reset gombbal kapcsolatban
CoreElec forumán olvasom a készülékről, hogy fogpiszkálót érdemes használniLegelején csináltam? Igen csak nem tudom milyen szerepe van mert azt vettem észre, hogy ha be van dugva a CE-usb! Ha Android alatt vagyok és benyomom a készenléti módot akkor kikapcsol (piros fény lesz a led) ha vissza kapcsolom akkor pikk pakk jön az Android zöld lesz a LED. Ha benne van a CE Pendrive majd Android beállításoknál az eszközkezelőben csinálok egy Újraindítást a CoreElec simán beindul.
CoreElec alatt van kikapcsolás egyértelmű- Bekapcsolom az eszközt nemsokára bejön a CoreElec. Ha CoreElecből rámegyek Reboot to Nand vagy mi akkor Androidba indul át.Kérdésem ilyen szerencsés vagyok, hogy amióta megvan a Resethez nem kell nyúlnom?
Természetesen ha kihúzom a pendrivot majd visszadugom ugyan úgy müködik utána az egész!
-
zsiga68
őstag
Ja hogy nincs nálad a vevő.Az már más kérdés. Az hogy összevissza működik lehet hogy nem megfelelő beállítás miatt volt. De hogy 100%-ossan működni fog azt nem lehet kijelenteni. Ha ismerősnél van a portéka akkor kérd kölcsön egy hétvégére és próbáld beüzemellni. Ha tudnád milyen tuner chip van benne akkor jobban ki lehetne deríteni a támogatottságát.
-
gyűrű
addikt
Van egy külön beta group a tuner miatt, elég változó sikerrel. Kaptam egyet tesztelni de sehogy se talált csatornákat (dvb-c) , sokat próbálgattam, különboző beta firmwarekkel, végül kidobtam. Akinek működik annak is melegszik tőle a box nagyon, és a hangokkal is van baja.. CE alatt nem megy.
-
péjé
őstag
sziasztok,
a Homatics Box R 4k plushoz van egy usb-c tévétuner...ezt vajon felimerheti a CE ha futtatom a boxon? Egyelőre még nem tudom hogy lehet beüzemelni a tunert alapállapotban sem de majd kiderül.
Esetleg vki foglalkozott ezzel?
köszi -
Joshi
titán
Na, felraktam a
CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.0-Omega_nightly_20230419-Generic.img,
jelentem minden f@sza.Ezek szerint a fent lévő CE és Homatics nem szerették egymást.
Van DoVi, megy minden mint ahogy az kell. Nem fagy, nincs semmi gond. Letiltottam a CE auto frissítését, remélem nem lesz gond.
Az még fontos, hogy ez az Omega CE verzió csak ehhez az Androidos kernelhez jó, ami nekem is van a boxon.
Most már a router is látja a boxot.
-
Joshi
titán
válasz
blakey #98511 üzenetére
Tök mind1 mi a felhasználónév, kívülről nem elérhető a hálózat.
Viszont, feltűnt valami. Beléptem a routerembe és ott viszont nem látom a lejátszót. Ez egy kicsit fura, mert a Homatics a kapcsolatoknál működő kapcsolatot ír.
Valami nagyon nem kerek ezzel a CE-vel ami most fent van. Amúgy megtaláltam a régebbi Omega-t, mindjárt felpattintom.
-
blakey
titán
Kezdjük a probléma gyökerénél, miért érzed úgy, hogy fontos a CE beállításai alatt a megosztásnál a felhasználó/jelszó? Lényegtelen, mert neked a Kodiból való eléréssel van gondod. Tényleg Synology_NAS a felhasználónév? Nem túl kreatív.
Semmi probléma nincs a CE SMB elérésével, elérhetőségével, tökéletesen működik minden OS-ről az elérés, és a Kodi is látja az összes engedélyezett gépet, a Synology NAS-omat is.
Neked egy régi CE kell,CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.0-Omega_nightly_20230628-Generic
, ezzel lesz Dolby Vision. -
Joshi
titán
Zyxel Nas?
Semmi baj nincs az SMB-vel. Itt a CE-vel van valami bibi.
(#98503) zsiga68 az eddigi CE verziókkal soha nem volt gondom ha SMB megosztást kellett beállítani. Vagyis egyszer volt, de akkor azt hiszem vagy a CE-be vagy a Kodiba nem állítottam be az SMB engedélyezést.
Új hozzászólás Aktív témák
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lexus, Toyota topik
- Elektromos autók - motorok
- Mobil flották
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- BestBuy ruhás topik
- Formula-1
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA ADATA XPG 600W
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest