Hirdetés
- Rengeteg monitor kapott G-Sync Compatible hitelesítést az új GeForce driverben
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Kína bekérette az NVIDIA-t, de szerintük nincs hátsó kapu a chipekben
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- RAM topik
- Milyen egeret válasszak?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
válasz
nfsu17 #100219 üzenetére
Bár senkit nem foglalkoztatott a téma, azért közkinccsé teszem a megoldást. (legalábbis ami nálam megoldotta, simán lehet, hogy ez nem mindenkinél lesz jó)
Több nap gugli, több óra fórumolvasás, csomó telepítés, cmd-zés, stb, aztán a megoldás (így már utólag) egy kb 2 perces művelet, ami Kodi alól elvégezhető, semmi extra tudást nem igényel...csak ugye míg eljut az ember addig, hogy melyik csavart is kell meghúzni.Szóval letöltjük az alábbi repository-t:
LinuxAddonRepo
zipEbből nekem csak a Pulse Equalizer kellett.
Ezt telepítjük.Majd utána belépünk az addonba és futtatjuk:
Majd system volume-ba lépünk:
Majd jobb felül látható, hogy nekem 44%-on volt az earbuds hangerője:
Ezt feltoljuk 100-ra (vagy közel 100-ra, amennyire akarjuk) és kész is
Köszönöm wastis-nak, hogy megírta ezt (nem nekem csinálta, csak rátaláltam), ha nem találok rá, akkor valószínű nem tudom használni ezt a fülest.
#hangerő #pulsemixer #pulseaudio #füles #fülhallgató #halk
-
19620810
csendes tag
Üdv Urak!
Segítséget szeretnék kérni, mert már nagyon felb@sztam magam.
Van egy ilyen lejátszóm: A95X F3. Minden szép és jó vele, tökéletesen működik.
DE! Nekem nem kell az android, csak KODI , semmi egyéb flikk-flakk.
Olvastam, hogy Coreelec+KODI a perfekt megoldás.
Egy hete b@szaxom vele, letölt-rufus, img file, stb....
Meg tudná Valaki mondani, melyik img file jó hozzá, és melyik file -t kell a gyökérkönyvtárba kimásolni és átnevezni ?
Nagyon köszönöm, ha tud Valaki ebben segíteni.
Laci -
Gatho87
tag
Hello!
Erre esetleg valaki? [link] -
Petya0329
újonc
Sziasztok!
Segítsetek! Tegnap vettem egy Sencor/Mecool 205X4-el szerelt boxot és sehogyan sem tudom kikapcsolni a DNR-t. Alapból médium, de bárhová állítom és bármit állítok hozzá, visszaugrik. Az esetleges áruházi beállítást sem találom. Engem zavar a szépített kép.
Előre köszönöm a válaszokat, -
csuzda
aktív tag
Sziasztok! Ausztriában élő barátom szeretne tévét nézni az IPTV Smarters appon keresztül. Mit tudnátok neki ajánlani 30ezer forintig? Régész kollégánk (
) javasolta a Vontar X4-et, számomra szimpatikusnak tűnik.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
paolinho
őstag
válasz
paolinho #100487 üzenetére
Bocsi, kicsúsztam a szerkesztési időből.
Most találtam rá DoltYourself írására, amelyben ő is erről a problémáról írt, nem tudom, neki eredményt hozott-e, mert igazából nem nagyon tudom értelmezni a belinkelt oldalon írtakat. -
paolinho
őstag
Na ezzel volt valóban a baj. Beszereztem egy rendes kártyát, és arról simán bebootol a LibreELEC 11.0.4
Már csak az a probléma, hogy a távirányítóra nem reagál. Én a junkpod verzio v2.1-féle remote.conf -fal próbálkoztam úgy hogy csak simán felmásoltam az alapfájlok közé átírva csak simán remote.conf-ra a nevet. Erre nem történt reakció. Mi lehet itt a megoldás? -
blakey
titán
válasz
Csabi1984 #100481 üzenetére
Számomra jobb lenne egy jobb PKC, de valamiért nem akarják jól megcsinálni. amúgy 2 éve van ez, hogy kimaradnak a javítások, újítások és otthon kell "gondozni". A PM4K számomra egy kényszermegoldás és jobb, mint a korábbi Plex kiegészítő, az nagyon rossz volt, legalábbis én nem voltam vele elégedett.
-
blakey
titán
válasz
LógaGéza #100477 üzenetére
A PKC fejlesztője kakil a dolgokra, 0 fejlesztés, utoljára a Leia alatt volt igazán jó. Az új PMS-sel már akadnak gondok, a CE-t kiakasztja ha zenekönyvtár is van, arról már letettem és Kodival olvastatom be, Omega alá kell egy "patch", és az is addig jó, míg kijön egy újabb "db-vel" ellátott verzió. Én is ajánlanám a PKC-t és kb. minden boxon azt használom, viszont már nem olyan jó és folyamatos gondozást igényel, sajnos.
Sokkal stabilabb volt nekem mint az ilyen addonos fakepath-os dolgok. - inkább volt, mert ez a PM4K gyors és tabilan működik, Android alatt pl. csak azt használom. -
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #100475 üzenetére
Pont ezért ajánlottam a PKC-t Direct Path beállítással. Az csak behúzza a Plex könytárat a Kodi libraryba, és megmutatja hol keresse a videókat, de minden mást a Kodi kezel - lejátszást, feliratokat, etc. Sokkal stabilabb volt nekem mint az ilyen addonos fakepath-os dolgok.
-
blakey
titán
válasz
mexel #100469 üzenetére
A filmek lejátszásakor viszont ugyanazt a lejátszót és kodekeket használja mintha Coreelec-et használnék? - én találtam olyat DV anyagot, ami CE-ből közvetlenül elindult, Plex kiegészítőn keresztül, meg fekete képernyő fogadod, Android alatt jó volt. Lehet, hogy azóta javított valamit a fejlesztő, még nem tudom, majd megnézem, elvileg a rendszer képességeit használja. Eddig csak 1 anyaggal volt gondom a tesztek során.
-
mexel
veterán
válasz
Gee777 #100473 üzenetére
Vontar x3 a vontartól, lehetőleg ne ismeretlen helyről. nem szokott vele baj lenni. lehet hogy pár dollárral drágább de nincs értelme olyan eszközön spórolni pár ezret amit nap mint nap használ az ember és szórakozásra kell. ( lehet jó olcsóbb is csak ki kell fogni, ha van idő és kedv kísérletezni akkor érdemes)
-
Gee777
csendes tag
Javaslatokat szeretnek kerni tőletek. Milyen box-ot érdemes most venni, ha olyan 20e ft környéken szeretnem kihozni?
Most egy Vorke Z6 plus-om van, ezzel meg vagyok elégedve, csak kellene melle meg egy, ami stabil es minden funkció működik rajta.
Rendeltem egy A95X F4-et de a belső tarhelyre sem tudtam felrakni a rendszert plusz a wifi-t sem latja. Előre is koszi. -
hunaqua
addikt
válasz
tcsaba007 #100461 üzenetére
Nekem egy ilyen boxon volt belsőn a régi CE. Az NG ugyan úgy mint neked a kártyáról nem indult el. A megoldás az volt,hogy tettem rá egy Slimbox androidot. Az S905X cuccokra többféle verzió van a wifi chip szerint. Ez után kártyára ment az új NG verzió. Androidra felment egy CE indító apk. ami tökéletesen elindította a kártyán lévő új NG-s CE-t. Tökéletesen működik.
-
-
KAMI911
senior tag
S912-es X92-m van, melyik most a legjobb JEOS hozzá, CoreElec valahogy döcög, régebben sokkal jobban üzemelt, ráadásul az Ethernet sem megy most. Nem látja az eszközt? Mi lenne a legjobb megoldás hozzá Kodi futtatására?
Illetve ha cserélni kell, melyik a legjobb Kodt-t futtató eszköz, vagy egy új Raspberryvel nem lehet mellélőni?
-
tcsaba007
tag
Sziasztok!
Lapult egy Mini M8S II box a fiókomban. (Amlogic S905X)
Kb 2 éve ott van, régen SD-n volt rajta CE...
Gondoltam teszek rá egy Nexust...Leszedtem ezt:
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-20.3-Nexus-Generic.img -t.
dtb : gxl_p212_1g.dtb
Átneveztem, dtb.img -re....
Beugrik a CE kezdő képernyő 1-2 másodpercre és utána csak fekete kép van...
Próbáltam 2 másik SD kártyávan is, de ugyanaz a hiba...
Mit cseszek el? -
Gatho87
tag
Sziasztok!
Nagyon nem vagyok otthon a medialejátszókban, ezért szeretnék kérdezni.
Van egy Samsung 65qn95b tévém, és 4k tartalmakat (Netflix,pen drive stb.) ugye kicsit akadozva játssza le. Képjavító funkciókat nem szeretek használni, mert az még jobban zavar. A kérdésem pedig az lenne, higy médialejátszóval megszüntethető-e ez a probléma, van-e értelme beruházni rá, ha igen akkor milyet?
Válaszokat előre is köszönöm! -
EGábor
csendes tag
Sziasztok!
Mexel féle 905x3 készülékemen a 20.2 -> 20.3 frissítés után elvitte a cica a wifit. Volt másnak is ilyen gondja? Visszatéve a 20.2-t ismét van wifi.
-
CoroStar86
senior tag
Sziasztok! Gyors kérdés: Homatics R 4K Plus esetében van valamilyen maximális támogatott külső HDD méret? Mert szeretnék hozzá venni egy 22 TB-os WD My Book-ot, remélhetőleg ezzel egy időre letudva a tárhely problémát. Előre is köszi a válaszokat!
-
btraven
őstag
Ha veszek egy Tanix W2-t akkor azon az Alice felületen Wifin keresztül letöltöm a VLC-t a Google Play-ből és aztán tudok vele lejátszani filmet USB pendrive-ról? felirattal?
-
blakey
titán
válasz
mexel #100429 üzenetére
Igen, mindkettő működik, de a PKC fejlesztője nem túl aktív, csak főbb verziók esetében frissíti a dolgokat (ezért Omega alá egy másik fejlesztő patch verzióját lehet használni), de jól működik és ennek a lényege, hogy a Plex adatbázisát ágyazza a Kodiba, tehát túl sok Plex nem lesz benne, viszont szinkronban van a Plexszel. A PM4K egy Kodi alatt futó Plex kiegészítő, olyan, mint egy TV-s Plex. Talán az utóbbi a legegyszerűbb olyannak, aki inkább a Plexet szereti.
-
joydrv
aktív tag
válasz
tobias40 #100440 üzenetére
Amikor az sd-re kiírtad a képfájlt, akkor abban a gyökérben fel vannak sorolva milyen dtb-k vannak benne. Nézd meg neked melyik kell, de ott hagyd békén.
Egy könyvtárban keresd meg az uEnv.ini fájlt, azt kell átszerkeszteni. A szerkesztés azt jelenti, aktívvá kell tenni. Annyiból áll, hogy ki kell húzni a sor elejére azt amelyiket akarod használni - egy jegyzettömbbe kell megnyitni és ott tudod szerkeszteni - aztán elmenteni és visszamásolni az eredeti helyére. (ami nem kell, azt ki szoktam törölni, de nem kötelező)Próbálj leszedni egy általános képfájlt.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
tobias40 #100438 üzenetére
Akkor valamit nem jól írhattál ki (vagy nem megfelelő image-t), mert ott van az az első (FAT32-es) partíción:
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ gunzip LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img.gz
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ fdisk -l LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img
Disk LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img: 549 MiB, 575668224 bytes, 1124352 sectors
Units: sectors of 1 * 512 = 512 bytes
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Disklabel type: dos
Disk identifier: 0x24f1b2e1
Eszköz Indítható Start Vége Szektorok Size Id Típus
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img1 * 8192 1056767 1048576 512M c W95 FAT32 (LBA)
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img2 1056768 1122303 65536 32M 83 Linux
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ sudo mount -o loop,offset=$((8192 * 512)) LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.4-box.img /mnt/test/
[sudo] gavarga jelszava:
[gavarga@gavarga-5500 Letöltések]$ ls -la /mnt/test/
összesen 125164
drwxr-xr-x 3 root root 16384 1970 jan 1 .
drwxr-xr-x 10 gavarga gavarga 4096 jan 9 11.07 ..
-rwxr-xr-x 1 root root 628 dec 20 00.07 aml_autoscript
-rwxr-xr-x 1 root root 191 dec 20 00.07 boot.ini
-rwxr-xr-x 1 root root 386 dec 20 00.07 boot.scr
drwxr-xr-x 2 root root 16384 dec 20 00.07 dtb
-rwxr-xr-x 1 root root 627 dec 20 00.07 emmc_autoscript
-rwxr-xr-x 1 root root 11576402 dec 20 00.07 KERNEL
-rwxr-xr-x 1 root root 48 dec 20 00.07 KERNEL.md5
-rwxr-xr-x 1 root root 823 dec 20 00.07 s905_autoscript
-rwxr-xr-x 1 root root 116477952 dec 20 00.07 SYSTEM
-rwxr-xr-x 1 root root 48 dec 20 00.07 SYSTEM.md5
-rwxr-xr-x 1 root root 175 dec 20 00.07 uEnv.ini -
tobias40
veterán
-
xtend
senior tag
válasz
tobias40 #100436 üzenetére
Ha jól rémlik akkor ezen a LE-n már nem dtb.img kell hanem egy config fájlban átírni melyik dtb kell a boxhoz.
As box images can be used on many devices you must configure the device-tree file to use first. This is done by editing uEnv.ini in the root folder of the SD card. Change @@DTB_NAME@@ to the name of the .dtb file to use. Current supported device-tree files are in the dtb folder.
For example, here is the default uEnv.ini file:
dtb_name=/dtb/@@DTB_NAME@@
bootargs=boot=UUID=2306-0801 disk=UUID=8268da37-3a8d-4f6d-aba0-08918faded56 quiet systemd.debug_shell=ttyAML0 console=ttyAML0,115200n8 console=tty0To boot a Beelink GT-King box change @@DTB_NAME@@ to meson-g12b-gtking.dtb
dtb_name=/dtb/meson-g12b-gtking.dtb
bootargs=boot=UUID=2306-0801 disk=UUID=8268da37-3a8d-4f6d-aba0-08918faded56 quiet systemd.debug_shell=ttyAML0 console=ttyAML0,115200n8 console=tty0Once the device-tree name is set you can insert the SD card in the box and power on. Some box devices detect the presence of the SD card automatically. Others may need recovery mode to be triggered using a reset button on the device. Common locations for the button are:
Visible button marked "reset" or "recovery" or "power" button
Visible pin-hole on the underside of the case
Hidden button visible through ventilation holes in the case
Hidden at the end of the 3.5mm audio jackTehát az uEnv.ini-t kell a kártya gyökerében módosítani
-
tobias40
veterán
válasz
tobias40 #100431 üzenetére
Hogy kell felraknom az új LE-t a gépemre?
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.3-wetek-play2.img.gz--- ezt raknám fel mert talán ez a legújabb most.
Felírtam a megfelelő LE-t az sd kártyára,a kártyán levő .dtb-t átírtam dtb.img-re,berakom a wetek-be,nyomom az alján a "upgrade" reset gombot fogpiszkálóval,adok neki tápot de mindíg a droid boot menüje jön be.
Mit rontok el? -
vargalex
Topikgazda
válasz
blakey #100423 üzenetére
A Tasmota egy OpenSource firmware okos eszközökre. A lényege az, hogy semmilyen külső szolgáltatástól nem függ, biztos, hogy nem megy át máson keresztül. Illetve szinte minden megoldható vele. Itt találod a támogatott eszközöket. Konkrétan a támogatott aljzatok között a Woox-ot is megtalálod.
-
LógaGéza
veterán
válasz
mexel #100429 üzenetére
Én használtam anno a PKC-t, teljesen jól működött. Ha a legfrissebb stabil CE-t rakod fel, akkor mehet az alap repóból is.
Ha van lehetőséged rá, akkor a "Direct Play" elérést állítsd be neki, a feliratok miatt nekem jobb opció volt. -
gg72
veterán
-
mexel
veterán
Plex melyik CE-n működik jól? Ismerősöm venne egy boxot, felraknám neki a CE-t, de plexet használ mindenen, itt is az kellene neki. Illetve hol keressem CE-n belül, és mit tegyek fel?
-
gg72
veterán
válasz
blakey #100422 üzenetére
Nálam nem működik az infra - Android alatt sem?
Úgy nem próbáltam, mert nekem CE kellene.Igazából nekem meg csak saját anyagok hálózaton keresztüli lejátszására kell a box, prioritás a kadenciahelyes és HDR 4K megjelenítés (lehetőleg az összes HDR formátum) és a HD hangok, a kezelési felület kinézete pl. másodlagos.
Így akkor lehet csere lesz ebből.
A Dune-t amúgy ki- és be lehet kapcsolni a saját távjával CEC nélkül is CE alól? -
blakey
titán
Nálam nem működik az infra - Android alatt sem?
A Dune-nél amúgy miben kellene kompromisszumokat kötni? - Számomra mindig kompromisszumos egy Android TV lejátszási képességei egy LE/CE-hez képest. mert nem úgy vált fps-t, esetleg egyáltalán nem vált, a mintavételezési frekvenciákkal is hadilábon áll, nem általános jelenség, hogy kezelik az USB-DAC-okat, stb. A Dune esetében a CE-hez képest az a kompromisszum, hogy a Dune app nem olyan, mint a Kodi, "régivágású", de működik és ha úgy nézzük, akkor lehet CE nélkül is használni, minden stabil és teszi a dolgát. Előfordul, hogy csak Androiddal használom és elvagyok vele, mindent tudok használni. -
-
vargalex
Topikgazda
-
vargalex
Topikgazda
válasz
joydrv #100412 üzenetére
Vagy van wifi-s okos konnektor is, fogyasztásmérővel. Igaz, én a Tasmota kompatibilis konnektorokat szeretem.
-
-
tobias40
veterán
Felraktam a Wetek Play2 gépemhez ezt az image-t egy sd kártyára.
LibreELEC-AMLGX.arm-11.0.3-wetek-play2.img.gz
Régi LE-t tartalmazó kártya ki az úc CE-es kártyát berakom és nem indul a CE csak a droid.
Ilyenkor is kell a fogpiszkálós-variálós bootolás ha már volt a gépemen LE? -
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #100403 üzenetére
Pár napja azzal szórakozok, hogy felrakjam a NO-t eMMC-re (újra kellet húznom a meglévő rendszert, és akkor már legyen a legfrissebb) egy VIM3L-en. OOWOW-ból IMG install után nem indul, ceemmc nem működik. Mondom akkor legalább megnézem SD-ről mit tud. Elindítottam egy sima 1080p x265 videót, látszólag elindult, de nem volt kép, csak hang - GUI meg minden megvolt, csak épp a videóból hiányzott a képsáv
Ahogy látom NE nincs S905D3-hoz, így visszakerült a NG, és majd nekiesek fél év múlva megint -
-
blakey
titán
Te is jobban jártál volna egy Dune változattal, ráadásul annak Android alatt is van egy jól működő lejátszója (Dune Media Center), ha valaki nem akar CE-t, de kell az fps-váltás, nem hibátlan, de film és zene lejátszására alkalmas, természetesen kompromisszumokkal, de van, akinek az is bőven elég, nincs kirívó hiba.
Illetve jobb lenne, ha a BT csatlakozás helyett IR-t használnál, tudtommal a Nokiában van, mert akkor elvileg lenne bekapcsolás is.
-
Bikkrom
senior tag
Sziasztok! Az led órát hogy lehet kikapcsolni ezeken a HD96Max meg hasonló amlogicos android 9-es tv boxokon? Hogy este ne világítsák be a teret. Zavaró.
Köszönöm szépen!
Új hozzászólás Aktív témák
- BMW topik
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- E-roller topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kikristályosodik a Razr 60
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- További aktív témák...
- HP DL380 G7 /2x X5660, 9GB DDR3, 7x600GB SAS, 2x10G SPF+/
- Garanciális Gamer Számítógép (RX 6600 8GB, Ryzen 5 Pro 4650, 16GB Ram, 500GB SSD) Beszámítás! (27)
- Garanciális Gamer Számítógép (RTX 3070Ti, Ryzen 9 3900X, 32GB Ram, SSD) Beszámítás! Posta ok! (26)
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (RTX 3070, Ryzen 9 3900x, 32GB RAM, 1TB SSD) Beszámítás! (25)
- ! ASUS ROG STRIX GAMER SZÁMÍTÓGÉP ! (RTX 3080, Ryzen 9 5900x, 32GB Ram, 2TB SSD) Beszámítás! (24)
- Dell P2419H / P2419HC Full HD LED IPS 24" LCD monitorok
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest