- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen videókártyát?
- Fujifilm X
- Akciókamerák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ztsoft
őstag
válasz
Marcsello31 #78845 üzenetére
Látom, még mindig nem érted a lényegét.
1, Ha találsz valamit a neten és megosztod a közösséggel, akkor linkeld az eredeti forrást is! Először, ezt kívánja meg a fórumozás (nem beszélve a készítő kéréséről, akár licenc formájában is). Másodszor, így felvehető a kapcsolat a készítővel hiba vagy kérés esetén, meg az is kiderül, hogy pontosan mihez készült.
2, Mivel elég sok verzió létezik egy típusú boxból, így nem biztos, hogy mindhez használható. Talán dtb esetén nem olyan nagy gond (ha megvan az eredeti, előző), max nem indul el a box. De egy ROM esetén már a box tönkretételét is magával hozhatja, gondolom, nem akarsz felelősséget vállalni érte.
Remélem érthető. A következő ilyen esetnél jelenteni fogom.
Én biztos, hogy nem használnám fel az ilyen linkelt fájlokat. Arról nem is beszélve, hogy a dtc (Device tree compiler) talált több hibát is benne (azt nem tudom, hogy mennyire naprakész a program, ismeri-e az új Amlogic SoC-okat).
-
letoltobeze
aktív tag
válasz
DoItYourself #78848 üzenetére
Köszi a gyors választ.
1. A hdmi direktbe a monitorba (az van tv helyett) van bedugva.
A többi tippet kipróbálom...
2. A linket megnyitottam, de nem vagyok jó angolból, úgyhogy idő mire lefordítgatom...
Azért látszik, hogy mást is izgat a téma...
Amúgy egy Khadas VIM3L-ben nem S905 van? -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
letoltobeze #78846 üzenetére
Szia,
1. ponthoz: ellenőrizd, hogy rendesen be van dugva, ill. mozgasd meg a hdmi dugókat, rendezd át a kábelezést, a hdmi ne legyen a 230V mellett. Próbáld ki másik kábellel, másik tv aljzaton. Ha erősítőbe van dugva a box hdmi-vel, akkor próbáld erősítő nélkül.
2. CoreELEC + Volumio itt [link] ezzel próbálkoznak, érdekes téma. Gyors kereséssel annyit találtam, hogy Balbes150 csinált egy külön Volumio build-et, de még a régi procikra (S905, S912...). -
letoltobeze
aktív tag
Sziasztok!
Először is szeretném megköszönni hogy van ez a fórum. A részletes összefoglaló nagyon sokat segített. Jó kis cucc ez a CoreelecLenne most egy-két kérdésem:
1. A MINIX Neo u22-es boxomon időnként - főleg egy film megnézése után - vékony piros csíkok kezdenek el szaladgálni a képen. Ha ilyenkor újraindítom a boxot, akkor elmúlik.
Tapasztalt már valaki ilyet? Mi lehet az oka?
2. Lehet valahogy ely ilyen box-ból (pl. Khadas VIM3L HTPC) audiophile zenelejátszót varázsolni? Pl. a YT-n láttam egy videót ahol az említett készülékre Volumio-t telepítettek. Viszont a Volumio oldalán nem látom a Khadast megemlítve csak a raspberry-t...
Előre is köszönöm a válaszokat -
lanszelot
addikt
válasz
Ciccuka #78829 üzenetére
én pl azt használom
Nem sd kártyáról kell felrakni
Lehet sd kártyáról futtatni, vagy lecserélni azt ami most van,
én lecseréltem
úgyanúgy kell lecserélni mint bármelyiket USB_Burning_Tool -val semmi mók nem kell
USB_Burning_Tool bármelyik rom -ot megnézed youtube on és ugyanúgy kell ezt is
SD kártyás az meg ott le van írva nagyfejü úgy rakta fel pl -
Tarokk79
aktív tag
Sziasztok,
Miután tönkre tettem az [előző] boxomat. Szeretnék egy újat beszerezni.
A fő elvárásaim, hogy a full HD anyagokat vigye Jellyfin szerverről.
Pluszban örülnék neki, ha a DigiOnline-t is eltudnám néha érni.
Gondolom akkor dualboot lesz. Vagyis egy CoreElec, Android párossal, de nyugodtan javítsatok ki.
Mi az ajánlott erre ár/értékben jónak?Előre is kösz!
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok! Valami olyan beállítást csináltam aminek következtében nem jön elő az Android szofrver. Kikapcsolni kitudom igaz semmit nem látok de bekapcsoláskor a CorELEC bejön azzal nincs is baj
-
Beni2360
félisten
-
beers
addikt
válasz
Beni2360 #78825 üzenetére
Az eljárás ugyanaz!
Ezt használtam a mentéshez!
SD kártyáról el tudod indítani, mented amit akarsz!
Én rááldoztam egy napot, kipróbáltam pár romot!
Tökéletesen tette a dolgát!Most látom, neked 922-es boxod van......
Szerintem azzal is mennie kell!
Sorry, azért bent hagyom, hátha másnak jól jön! -
Ciccuka
veterán
Ez vajon melyik változathoz lehet jó?
Ezt írják:
should be, mine was P3, please do at your own risk.
P2 esetén milyen hibák léphetnek fel? -
beers
addikt
válasz
Beni2360 #78816 üzenetére
Semmi extra, AML USB Burn Tool-t megnyitod, betallózod a romot, AV bemeneten nyomod a gombot és közben bedugod az A A kábel végét a boxba!
Létrejön a kapcsolat, a gombot elengedheted és feltöltést elindítod!
Kb. 3 perc az egész!
Az előző, belakott romokat én TWRP-vel mentettem, ez is pár perc!
X96Max-ról beszélek! -
meridaharcos
senior tag
-
gojko.m
senior tag
Az itt leírtakkal kapcsolatban van változás? Vagy továbbra is felejtős S905x3-as készüléken Armbian-t használni?
-
Beni2360
félisten
válasz
meridaharcos #78815 üzenetére
Azért megpróbálnám. Ez az ATV rendszer mindig is érdekelt már sokat olvastam itt róla mi mindent tud.
Hol találok magyar szájbarágós leírást a mentésről majd a ROM cseréről?
A-A usb kábel van. -
mexel
veterán
Azért rugózom ezen, mert az egyik box utána már sehol sem működött. Elvitték digis netre kötni, majd mobilnetre de úgy maradt, nem működött. Azaz full megváltozott. Talán ha hazaérek odakerül hozzámaz egyik, mondtam ne piszkálják. Ennyire nem avatkozhat bele egy rossz szolgáltató vagy router szerintem.
A droidot nem indították el egyiken sem, még azon gondolkodtam hogy a droid felülírta a storage jogosultságát, de mivel nem indult el így azt kizárnám. ( persze megnézem majd ha hozzám kerül esetleg.)
Pusztán feltételezés részemről hogy a Telekomos modem-router blokkolt esetleg valamit. Na mindegy, ha többet tudok majd leírom, a lényeg hogy ilyennel itt nem találkozott senki.CoF: rosszul írtam, nem a neve csillag az addonnak, henem az ikonja. Ez is jogosultság problémának tűnik, mondjuk fura hogy a YT pl működik.
-
hunaqua
addikt
Aki esetleg tudja a MovieShark repo-ban lévő kiegészítők (akár részben is) Matrix kompatibilissé tételét, az kérem ossza meg.
Köszönjük! -
Beni2360
félisten
válasz
meridaharcos #78811 üzenetére
Az én egyik kedvelt régi boxom a MECOOL BB2 PRO ritkaszánba megy a saját keretein belül.
Nem igazán cseréltem még boxon ROM-t.
Telcsin, tabon már igen. Na meg volt egy megizzasztós box visszahozásom.
Ui: És mit tud ez a SlimBox10.3 ? Mivel az Android rész nem használom van értelme? -
meridaharcos
senior tag
Halihó !
Régebben kedvelt box volt erre a Mecool BB2 / Pro, a napokban volt időm nézelődni, hogy milyen romok vannak rá mostanság.
Vaszilij portolta rá a SlimBox 10.3-at !
Tegnap feldobtam rá, kimondottan kellemesen szalad.
Gondoltam hátha mást is érdekel. -
Beni2360
félisten
-
-
-
hunaqua
addikt
Próbálgatom a 19.0 Matrix Nightly cuccot. Működik a Netflix,HBO,UPC,XBMC-Adult
A MoviShark Repo-ból még sajnos semmi.
-
pixta78
senior tag
válasz
DoItYourself #78796 üzenetére
-
mexel
veterán
Ugyanolyan boxok, egy szállítmányból. Ugyanaz a droid, klónozva. Ugyanaz a CE gyakorlatilag klónozva. Minden beállítás bitre ugyanaz. Kb 10 box hibátlanul megy, de 2-nél előjött eza hiba, mindkettő helyen Telekom a szolgáltató.
-
cof
veterán
Több BOX-ra telepítetted az oké, de típuson belül is vannak verzió eltérések RAM/ROM különböző márkák és beszállítók.
Ja és azt hiszem mindkettőn a beállítások Profi-ról Alap -ra álltak át úgy hogy a user nem piszkálta.
De ez akkor sem normális jelenség. Ami rendszer problémára utal.
-
cof
veterán
Hát én újratenném az egészet, már eleve a forrás pendrive-on mehetett félre valami.
Ja és azt hiszem mindkettőn a beállítások Profi-ról Alap -ra álltak át úgy hogy a user nem piszkálta.
Ez is arra utal, hogy rendszerszintű probléma, magától soha semmi nem állítódhat el. Az, hogy pontosan mi a hiba az passz, esetleg noname pendrive, vagy már az is probléma hogy nem mSD-ről lett telepítve a DUAL. Ahány BOX, annyi lélek.
Bár mondjuk én nem kínlódnék egy filmes kiegészítővel sem, torrent, és azt nézek amit akarok. Most 2-ből 2 amit feltettem próbából Windows Kodi 18.5 alá rossz, Filmvilág2 Mega linkek nem indulnak csak pörög, utána semmi 50-50% az arány, van amelyik filmnél megy, Netmozi szintén, van ami megy van ami nem, itt is vadászni kell na, akkor már egyszerűbb torrentezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Xiaomi Redmi Note 8 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A35 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- BESZÁMÍTÁS! ASRock AB350 R5 1600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 6GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest