- Milyen videókártyát?
- Melyik tápegységet vegyem?
- 3D nyomtatás
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- CPU léghűtés kibeszélő
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bizonyos ASUS alaplapok megrongálhatják a videokártyánkat
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz n0rbert0 #78394 üzenetére
Az S905X3 SoC jelenleg frissebb firmware-t használ és ezáltal a CE jobban kihasználja, S922X/A311D-n bizonyos videók szaggatnak és a hangtovábbításnál is akadhatnak gondot, pontosabban nem úgy vezérel ahogy gondolnánk. A videó szaggatás elég szembetűnő, a hang vezérlése csak kényelmetlen, nem kapcsolja ki HDMI-t választva az SPDIF-et,
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Imi1981
veterán
válasz robi12ster #78396 üzenetére
Írj rá privátban biztos segít. Én is segítenék de már rég csináltam és egyszerűen nem emlékszem hogy volt.
-
Pityu89
senior tag
Wetek play 2 és RTLMost+ anomáliám nem múlik. Bármelyik CE-t teszem fel elkezd feketén villogni a kép egy idő után.
Pont így, mint ezen a videón
[link]
A felbontást bármire is teszem, nem javul meg. Netflixnél nincs ilyen gond viszont.
Régi Nexbox A95X (Amlogic S905) boxon legfrissebb CE verzióval nincs képvillogás, viszont nem a legjobb, mert a Netflix FullHDban már akad rajta, azt nem bírja.
Bárkinek bármi ötlete? -
Suineg
senior tag
Kérdezném, hogy a távirányitó kezelő fájl X96 max+ esetében mennyire módosítgatja elektronikus szempontból az usb csatlakozót?
Jelenleg azt tesztelem, hogy okozza-e az a néha-néha lefagyást android bootolásnál, hogy az usb2-es csatira van dugva a légegér vevője, vagy az usb2 csatira dugott aktív usb elosztó.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz coolrob #78390 üzenetére
Aliexpressen nézelődtem, de elég fura hogy odaírják hogy a Plus változat megegyezik a Sima X96 Max-al, tehát az utóbbit küldik.
Mert nincs is lényegi különbség, csak újabb kiadás áttervezett NYÁK, apróságok. A SOC ugyanúgy S905X3.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
coolrob
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hete beszereztem egy X96 Max Plus lejátszót az itt olvasottak alapján, és nagyon bejött CoreELEC-cel. Lecserélném a Himedia Q10-et is egy ilyenre, ám azóta nem lehet már sajnos rendelni a Geekbuying EU raktárából.
Tudnátok javasolni megbízható oldalt, ahonnan EU raktárból rendelhető még? Aliexpressen nézelődtem, de elég fura hogy odaírják hogy a Plus változat megegyezik a Sima X96 Max-al, tehát az utóbbit küldik.
Előre is köszönöm a segítséget!
A legátlátszóbb bolhás szövegek: 1. Mennyit engedsz a feléből? 2. Ez boltban is olcsóbb de azért elviszem ha engedsz belőle kicsit.
-
Imi1981
veterán
válasz robi12ster #78387 üzenetére
Erre keress rá itt a fórumban, hogy tanix launcher és találsz róla pár infót. Most nincs időm vegignézni de szerintem itt lesz a telepítés is.
-
Imi1981
veterán
válasz robi12ster #78387 üzenetére
Én már nagyon rég telepítettem nem emlékszem sajnos. Még arra sem, hogy kitől van biztosan. De remélhetőleg valaki emlékszik rá itt mert többen is használták. Az biztos, hogy sikerült és tök jól működött de nem tudom pontosan hogy kellett.
Megvolt a sorrend azt tuti. Vissza kerestem itt a hozzászólásokban de úgy néz ki nem mexel fórumozótól van, csak így meg nem tudom kitől.Lehet megtaláltam! Mégis mexel csinálta
link[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz robi12ster #78383 üzenetére
Miért nem vezérlitek a CE-s Youtube-ot telefonról? Én be se lépek Kodi alatt, Youtube app-on böngészek és Yatse átküldöm Kodira.
-
Imi1981
veterán
válasz robi12ster #78378 üzenetére
Volt x96 minim és csak coreelecel jó. Android (főleg a gyári) lassú idegölő. Én már régóta nem szenvedek androiddal tv boxon mert egyiken sem jó igazán médialejátszásra.
Egy Android használható vele amit régen itt linkelt nekem valaki és az egy tanix tv box androidja. Megtaláltam a gépen! Felrakhatom onedrivera ha érdekel. Az sokkal jobb volt mint a gyári android. Felrakom és majd linkelem itt. A pontos telepítés menetére már nem emlékszem de recoveryből kellett valahogy. Most lehet eszembejutott és mexel fórumozó linkelte és írta le a telepítés menetét .[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz JohnnyX #78379 üzenetére
Hát ha 13 FW-vel sem indult akkor szerintem halott az eMMC.
CE az mehet kártyáról. Itt ítam róla: [link]
Csak vigyázz! ha van több meghajtód, D: E: stb... akkor ott is létre fog hozni egy rejtett partíciót, addig húzz le minden mást a gépről.
Itt a program Burn_Card_Maker: [link]
Meg kivettem a szükséges fájlt az FW-ből Amlogic CustomizationTool [link], remélem a jó FW-ből (X96Max_Plus_20200901_AndroidPC.zip): [link]
Még találtam egy ilyen FW-t a gépemen régről, ezzel is próbáltad? X96Max_Plus2_20200620-1131-4GB.img
[ Szerkesztve ]
-
robi12ster
tag
Üdv. Használ valaki x96mini t? Atvexperiance v2-vraktan rá. A youtube iszonyatosan lassu és a rendszer sem valami gyors. Lehet valamit állitani grafikusan, vagy valahogy az androidban, hogy gyors legyen?. Nézegettem ilyet hogy 1080p 1080i, de nem tudom mit jelentenek.
-
cof
veterán
válasz JohnnyX #78373 üzenetére
Hát, nem jó hír. Oké, még próbáld meg azt az unbrick hacket, hátha...
Már egyszer linkeltem, hogy melyik pineket kell összeérinteni: [link]
Ha van idő akkor lehet még kísérletezni a FW-el, rengeteg van a neten. De sanszos, hogy halott az eMMC.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz JohnnyX #78370 üzenetére
A memória az stimmel 4x1GB Micron D9RVW, van Gbit LAN chip is, szóval vagy 32 vagy 64 GB az eMMC. Az szerintem a másik oldalon lesz mert a képen nem látom.
mSD-ről ha jól tudom akkor tudok bootolni, ha nyomva tartom az AV mélyén rejlő kis gombocskát, majd adok tápot. Ezt is kipróbáltam már, nem segített.
Nem tudom mit akartál boot-olni a CE úgy nem fog menni ha sérült az eMMC. Még szükséges egy lépés hozzá. De próbáld ki az FW-ket majd, aztán meglátjuk.
[ Szerkesztve ]
-
JohnnyX
őstag
Ez a harmadik amit ugyanonnan rendeltem.
Másodikat sikerült fél téglává tennem, de az olvasottak alapján sikerült életre keltenem, azóta is működik.
Ez mióta megjött, tápra nem reagál. Működő box tápjával sem.
(Usb-re kötött világítós egér az világít.)Egyedül az UBT ismeri fel hogy létezik.
mSD-ről ha jól tudom akkor tudok bootolni, ha nyomva tartom az AV mélyén rejlő kis gombocskát, majd adok tápot. Ezt is kipróbáltam már, nem segített.
Holnap kipróbálom a három linket, majd írom mi lett a végeredmény.
Szóval tuti hogy 4/32gb-ost kaptam?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
kokokka
őstag
válasz dacialogan #78365 üzenetére
Nem belső tárhelyre van beállítva a letöltési mappad véletlenül?
-
dacialogan
újonc
Sziasztok!Remélem tud valaki segíteni nekem.Olyan problémám van a transmission letöltés programommal,hogy mindig megál letöltés alatt.Arra hivatkozva ,kevés a hely a készüléken.
CE 9.2.5 van telepítve és a transmission 9.2.24 fut rajta amit Thoradia Add-ons alúl telepítettem.Ellemőríztem a Hdd-t.Egyébbként mostanában kezdődott a hiba ,már a coreeleket is visszaállítottam alapra és újra raktam a transmissiont.Többszöri indítás után csak leszedi a torrentet és azutám megosztva megy tovább hiba nélkül.Venz 10 pro a készülékem s912.[ Szerkesztve ]
-
mikrofon
veterán
Sziasztok,
Elég rég jártam itt utoljára. Igazából most már jelentős részben Kodi-t használók a box-omon de még Android ahol. Még pedig azért mert Android alatt használom még a telefon képernyőjének átküldését, tükrözését a box-ra. Valamint a smart YouTube-ot használom még mert utoljára amikor CE+Kodi párossal próbálkoztam akkor nagyon lassú volt a YouTube add-on főleg a keresés. Ezekre született már megoldás CE-re? Ha igen akkor elhagynák az androidot és CE-re válltanék. Ezért kérdezem.
[ Szerkesztve ]
-
ssgt1981
senior tag
Kiírtam egy másik kártyára, a probléma ugyanaz. Ce alatt amikor el ndítok egy filmet, ha kikapcsolom és visszakapcsolom, akkor a következő film már szaggat és csak hang van kép nincs. A gyári Androidon lévő kodi, illetve plex kliens tökéletesen megy visszakapcsolás utân is.
-
cof
veterán
válasz JohnnyX #78350 üzenetére
Ezeket próbáld ki: [link] [link] [link]
Nem kell rövidrezárni semmit csak akkor ha nem ismeri fel az UBT. Nem jó FW-t akarsz rátenni, 16 GB verziót szerintem, és a tied 32 GB, vagy halott az eMMC. Az már baj ha így hibásan jött.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
-
pube111
senior tag
válasz Marcsello31 #78335 üzenetére
Néztem, de elég gyengécske.
-
kokokka
őstag
válasz Marcsello31 #78345 üzenetére
Itt most mi van?
Az én boxomnál már megjelent a CEben a DV Támogatáss... de mivel hdmi kábelt használok nem foglafoglalkoztam vele.
WTF?
-
JohnnyX
őstag
Eme kép alapján tudja valaki, mekkora memória van a nyákon?
Melyik két pint kell összezárnom, hogy a flashelés ne akadjon le 7%-nál?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Marcsello31
őstag
válasz Fera_27 #78347 üzenetére
Hali! Nem mondom hogy 100%ig biztos mert nem tudom megnézni, csak az updatenel láttam az írást hogy támogatva van, Én ezt a verziót használom a boxomon "CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20201210-Generic.img.gz"
ebben szerintük van, update után, Nem írom le hogy 100% nehogy én legyek lebaszva .
HA megtudnám nézni jobban, akkor lenne biztos,de csak ennyit tudok. Sokat fejlődött a CE a boxxommal kapcsolatban, körbenézek a menün ha látok ilyet lefotózom s küldöm, de tényleg nézd át alaposan a box vásárlás témát, én már egyszer buktam miatta (:.[ Szerkesztve ]
-
Fera_27
tag
válasz Marcsello31 #78345 üzenetére
Ez biztos? Én úgy tudom az S905x3 nem tartalmaz DV licenszet, míg az Ugoosban lévő S922X-J a "-J" végződés miatt igen.
Nekem is feltűnt hogy az X96 Air p2-mben Androidon megjelent a Dolby Vision opció a képbeállításoknál, de semmi nem jeleníti meg DV-ben a fájlokat, se Plex, se VLC, se Kodi, gondolom a licensz hiánya miatt. -
Marcsello31
őstag
válasz Fera_27 #78343 üzenetére
Szia! Az én boxomnál már megjelent a CEben a DV Támogatás, az 1ik frissítésnél még régebben jelezte is nekem, de mivel hdmi kábelt használok nem foglalkoztam vele.
Nekem egy h96max x3mam van, amlogic s905x3 4gbyte/32gbyteramal. Teljesen jó vele minden, jelenleg android9/és CE van belőve rajta. Alaposan nézd át a dolgokat, ne hogy utólag legyen gondod . Nekem CE alatt is van bluetooth alapból a boxé, wifi4/5g is jó.
Filmek akadás mentsen futnak rajt, minden típus. Csak gondoltam segítek ezzel is.[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz n0rbert0 #78342 üzenetére
Mozira, zenére CoreELEC alatt még jobb is lesz az X96 Max+, droid alatt viszont nem, ott azért a Ugoos jobb.
*** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Fera_27
tag
Hát húz a szívem az Ugoos AM6 plus iránt, meglehetősen.
Ha jól értem, akkor Android alól szépen lejátssza a Single Layer Dolby Vision ripeket, ts, mp4 és talán mkv konténerből is?
Jelenleg is van rá CoreElec, ami ugyanazt tudná mint a mostani X96 Air P2-m, ha meg végre megjelenik a CE-ben a DV támogatás, akkor teljesen kiváltaná rajta az Androidot, amit a DV-k miatt használnék.Használ bármelyikőtök Ugoos AM6 Plus DV fájlokhoz? Mik a tapasztalatok?
[ Szerkesztve ]
-
n0rbert0
senior tag
Mivel csak UGOOS AM6 plus-ban van bluetooth v5.0 (vagyis én nem találtam másik ilyen box-ot) és ennyit most nem akarok kiadni egy tv box-ért, mint amennyibe ez kerül, ezért rendeltem egy X96 MAX plus-ot 4GB/64GB.
Majd a TV-hez hozzákötök egy BlitzWolf BW-BR4 bluetooth V5.0-át így majd tudok 2 fülesre is hangot küldeni. Remélem nem annyival rosszabb az X96 MAX plus, mint amennyivel olcsóbb a z UGOOS-tól.
Igazából csak FullHd tartalmakat akarok lejátszani DLNA vagy NFS keresztül, max. egy kis böngészés is lesz. Beszereztem egy légegeret (Wechip W2), remélem ezzel nem lesz majd rémálom a böngészés.
Valaki használja böngészésre az említett box-ot?[ Szerkesztve ]
-
Marcsello31
őstag
válasz ztsoft #78340 üzenetére
Üdv! Én köszönöm hogy válaszoltál legalább nekem. Akkor hanyagolom a témát, csak kíváncsi lettem volna hogy mit produkálna rajta a rendszer, . Nekem h96max3 amlogic boxom van, a CE tökéletesen megy rajta, android9el dualbootban, Már megnéztem a linuxot is alatta, nem hoz többet, mint az android. Az van a pcmen is úgyhogy ennyi, .
-
ztsoft
őstag
válasz Marcsello31 #78335 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg. Akik itt mélyebben benne vannak a témában, azok messziről kerülik a Windows-t (persze, lehetnek kivételek ). Kétlem, hogy valaki is arra adná a fejét, hogy egy zárt rendszert faragjon a boxra.
Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.
-
Beni2360
félisten
válasz Imi1981 #78337 üzenetére
Mivel az egész egy google rendszer, nem véletlenül a goggle fiok által van elmentve mert amikor egy másik rendszeren bejelentkezek a google fiokommal akkor érzékeli, hogy már van API kulcsom.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Marcsello31
őstag
-
pube111
senior tag
Isnertek valami jó ingyenes autós játékok android boxra?
-
Teplic
tag
Vontar X3 box, Csicsóka féle felezős CE-vel (negyedelve).
Minden OK, táv is minden. Kivéve a kijelző CE alatt.
Megfelelő vfd.cfd /storage/.config alá bemásolva. OpenVFD plug-in CoreElec repoból telepítve.
A gyanúm az, hogy a használt fw-ben a VFD nem támogatott, másik dtb.img -t kellene használnom.
root@CoreELEC:/# systemctl status openvfd
● openvfd.service - OpenVFD Service
Loaded: loaded (/usr/lib/systemd/system/openvfd.service; disabled; vendor preset: disabled)
Active: active (exited) since Thu 2020-12-17 08:42:22 CET; 28min ago
Process: 4378 ExecStart=/usr/lib/coreelec/openvfd-start (code=exited, status=0/SUCCESS)
Main PID: 4378 (code=exited, status=0/SUCCESS)
Dec 17 08:42:22 CoreELEC systemd[1]: Started OpenVFD Service.
Ebből következtetek rá:
root@CoreELEC:/# lsmod | grep Open
root@CoreELEC:/# lsmod | grep VFD
root@CoreELEC:/# dmesg | grep VFD
root@CoreELEC:/# dmesg | grep Open
[ 0.671110@3] ohci_hcd: USB 1.1 'Open' Host Controller (OHCI) Driver
root@CoreELEC:/#
Jelenleg a sm1_s905x3_4g_1gbit.dtb használom dtb.img-nek.
dtb.img cserével viszont gondolom óvatosan kell eljárni a már belakott felezős módszernél. (vagy később USB-s SD kártyaolvasóval a dtb.img felülírható lesz? Egyáltalán ott kell lecserélni a dtb.img -t?Minden tanácsot, javaslatot szívesen elfogadok.
-
ssgt1981
senior tag
A következő probléma megoldására szeretnék valami ötletet. Van egy erősítőre kötött X96+-om, ami coreelec alatt nem működik. A lejátszott filmek szaggatnak és 10-ből kilencszer elmegy a kép és csak a hang megy le a háttérben. Ugyanez a páros a gyári rendszerből indítva kodival tökéletesen megy. A COREELEC probléma akkor sem jelentkezik, ha a készülék közvetlenül a tv-re van kötve csak az erősítő közbeiktatásával.
-
cof
veterán
-
Zamma
őstag
-
Zamma
őstag
Karácsonyi szoftvert keresek! Azaz majdnem, inkább csak ajándék boxra raknék szoftvert, amit nem találok, utánaolvastam, de nincs egy kérdésre kielégítő válasz a fórumon, ezért szeretném ha segítenétek...
Keresek olyan youtube lejátszó appot, ami kifejezetten könnyen kezelhető légegér vagy tapipad nélkül - tehát tv boxra optimalizált. Van egy csomó pl. TubeMate, VidMate, YouTube Vanced, NewPipe, stb. Melyik az ajánlott ezen szempontból?
Van olyan szoftver is - Minitube, SMtube - ami jó lenne, de az nincs droidra.... ááááááááá!
Nem utolsó sorban automatikusan frissüljön ha lehet - mert aki használni fogja egy idősebb személy (és nem úgy ért a dolgokhoz mint pl. a szuperpapi Beni2360 fórumtárs... )
Hálás köszönet a segítségért! -
ssgt1981
senior tag
Adott egy X96 max coreelec eszköz. A kütyű egy Yamaha erősítőre van râkötve. Hiába engedélyezés a passthrough nem jelenik meg az erősítő a coreelec-Ben, ezáltal a hang sem megy rajta keresztül. Mi lehet a probléma?
-
cikasz
őstag
Sziasztok.
Felraktam a leírás szerint a legújabb CE-t egy microsd-re a Mecool BB2-höz. Nincs távirányító, legalábbis a hozzá adott nem működik és semmilyen más sem itthon , de szerencsére találtam egy ilyen kis BT-s billentyűzetet és azzal megy bár jobb lenne a gyári távjával.
Kérdésem az, hogy miért lehet, hogy csak wifi hálózatot látok a kapcsolatoknál ha a CE-vel bootolok be? Az alap androiddal működik rendesen a kábel.
Amúgy itt tökéletesen lejátsza a 720p-t!https://www.facebook.com/groups/775784742804666
-
Csicsóka
őstag
Ha késleltetni akarod a lefutást induláskor, akkor tegyél be egy perc "gondolkodási" időt akkorra biztosan feltápászkodik a modem.
systemctl stop ydns-updater.service
[Service]
ExecStartPre=/bin/sleep 60
ExecStart=/storage/ydns-updater --daemon --host "" --user "" --pass ""
Restart=alwaysMajd:
systemctl daemon-reload
systemctl start ydns-updater.service[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Csicsóka #78307 üzenetére
Igen ez volt a probléma.
CoreELEC:~ # ./ydns-updater -h
-sh: ./ydns-updater: Permission deniedMár megy is:
Dec 16 18:18:03 CoreELEC systemd[1]: systemd-tmpfiles-clean.service: Succeeded.
Dec 16 18:18:03 CoreELEC systemd[1]: Started Cleanup of Temporary Directories.
Dec 16 18:18:21 CoreELEC systemd[1]: Started yDNS Updater.
Dec 16 18:18:21 CoreELEC ydns-updater[3263]: 2020/12/16 18:18:21 Updating record XXXX.ydns.eu...
Dec 16 18:18:22 CoreELEC ydns-updater[3263]: 2020/12/16 18:18:22 update of XXXX.ydns.eu was successful.
Dec 16 18:18:22 CoreELEC ydns-updater[3263]: 2020/12/16 18:18:22 Now waiting 60 minutes.
Dec 16 18:18:30 CoreELEC systemd[1]: Reloading.Ez ugye még nem megy egyből, kell egy autostart parancs is, hogy induljon a rendszerrel? Bár ha elmegy az áram és újraindul minden, akkor nem lesz ideje frissíteni mert a CE előbb tölt be, mint a Digi kapcsolat feláll. Esetleg olyan, hogy óránként fusson le megoldható? Az lenne a mennyország.Most nézem, hogy elindul automatikusan
systemctl status ydns-updater.service
, és 60 percenként frissít nagyon jó. Köszi szépen.[ Szerkesztve ]
-
Csicsóka
őstag
Aztán adtam neki futási jogot is, mert az is problémája volt.
Nem kell rá futási jog, de nem is árt ha van.
Kell viszont a binárisra, lehet hogy a WinSCP ne azzal együtt másolta.
Nem használok dózert ezért nem tudom, de nézd meg hogy a./ydns-updater -h
parancsra kiírja e a help-et. így:root@CoreELEC-Megogo:~# ./ydns-updater -h
Usage of ./ydns-updater:
-base string
Base url for api calls on ydns (default "https://ydns.io/api/v1/update/")
-daemon
Enables the updater as a daemon
-frequency int
Minutes between updates while in daemon mode (default 60)
-host string
Host to update
-pass string
API Password for authentication on ynds
-user string
API Username for authentication on yndsHa nem akkor adj rá futási jogot.
chmod +x ydns-updater
Nem kell hosszú elérési út mert a /storage a home könyvtár és abba léptet be SSH-n.
A fájlban user az email cím, host a cím http nélkül írtam xxx.ydns.eu, jelszó meg ugye amit belépésnél is meg kell adni.
Igen ez így jó.
Megy is így a leállítás, és indítás is.Dec 16 18:02:28 CoreELEC-Megogo systemd[1]: Stopping yDNS Updater...
Dec 16 18:02:28 CoreELEC-Megogo systemd[1]: Stopped yDNS Updater.
Dec 16 18:02:54 CoreELEC-Megogo systemd[1]: Started yDNS Updater.
Dec 16 18:02:54 CoreELEC-Megogo ydns-updater[4882]: 2020/12/16 18:02:54 Updating record cemxq.ydns.eu...
Dec 16 18:02:55 CoreELEC-Megogo ydns-updater[4882]: 2020/12/16 18:02:55 update of cemxq.ydns.eu was successful.
Dec 16 18:02:55 CoreELEC-Megogo ydns-updater[4882]: 2020/12/16 18:02:55 Now waiting 60 minutes.[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Csicsóka #78302 üzenetére
Nagyon köszi, hogy foglalkozol vele, de elakadtam.
A fájlt így hoztam létre:
nano /storage/.config/system.d/ydns-updater.service
Aztán adtam neki futási jogot is, mert az is problémája volt.
chmod -x /storage/.config/system.d/ydns-updater.service
Most itt tartok:
CoreELEC:~ # journalctl -f
-- Logs begin at Thu 2015-01-01 01:00:14 CET. --
Dec 16 17:41:08 CoreELEC systemd[1]: ydns-updater.service: Scheduled restart job, restart counter is at 5.
Dec 16 17:41:08 CoreELEC systemd[1]: Stopped yDNS Updater.
Dec 16 17:41:08 CoreELEC systemd[1]: ydns-updater.service: Start request repeated too quickly.
Dec 16 17:41:08 CoreELEC systemd[1]: ydns-updater.service: Failed with result 'exit-code'.
Dec 16 17:41:08 CoreELEC systemd[1]: Failed to start yDNS Updater.
Dec 16 17:41:12 CoreELEC systemd[1]: Reloading.A fájlban user az email cím, host a cím http nélkül írtam xxx.ydns.eu, jelszó meg ugye amit belépésnél is meg kell adni.
Természetesen a fájlt is bemásoltam a helyére amit letöltöttem, WinSCP-vel.
[ Szerkesztve ]
-
JohnnyX
őstag
Hali!
Geekbuying-rol rendeltem x96Max PLus-t, 4/32-est.
Mar jeleztem felejuk a problemamat.
Tapja jo, multimeterrel kimertem.
Aram ala helyezve nem bootol resettel sem, nem ad kepet, az ora sem vilagit.
Geekbuying adott egy linket, mely alapjan Usb Burning Tool-lal rakjam fel PC-rol a firmware-t. Beszereztem USB apa-apa kabelt, UBT latja is, de a flash-eles itt megall 7%-nal. Mi lehet a gond? Rossz a memoriaja?_Z87-Extreme3_-_4670k_-_16Gb_-_1050Ti_
-
Beni2360
félisten
válasz Fera_27 #78300 üzenetére
Mivel csak 1 db van ZIDOO Z9X és csak ez tud DV videót megjeleníteni DV módban.
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csicsóka
őstag
Megoldható az ydns-el, mert van arm64 bináris, ami működik is CE alatt. Csomagold ki a tar.gz-t a ydns-updater binárist másold a /storage könyvtárba. A /storage/.config/system.d könyvtárba hozz létre egy fáljt ydns-updater.service néven, az alábbi tartalommal :
[Unit]
Description=yDNS Updater
After=network-online.target
[Service]
TimeoutStartSec=0
ExecStart=/storage/ydns-updater --daemon --host "" --user "" --pass ""
Restart=always
[Install]
WantedBy=multi-user.targetA host, user, pass adatokat a "" közé írd be.
Megcsinálhatod SSH-n nano szerkesztővel, mert az nem cseszi el a linux formátumot. Úgy is kell az SSH, mert:systemctl start ydns-updater.service
systemctl enable ydns-updater.serviceparancsokat is ki kell adni.
A journalctl -f már mutatja is hogy elindult.Dec 16 15:44:21 CoreELEC-Megogo systemd[1]: Started yDNS Updater.
Dec 16 15:44:21 CoreELEC-Megogo ydns-updater[4390]: 2020/12/16 15:44:21 Updating record cemxq.ydns.eu...
Dec 16 15:44:22 CoreELEC-Megogo ydns-updater[4390]: 2020/12/16 15:44:22 update of cemxq.ydns.eu was successful.Ha ez így működik akkor esetleg csinálok belőle egy kodi addon-t.
-
huberpe
aktív tag
x96max+ gépet használok (legújabb ce sd-ről, estuary mod v2 skin) és egy olyan problémám van, hogy a bootolás néha nagyon lassú. általában fél perc alatt elindul, de elég sokszor több percig megy a loading a skin betöltőképernyőjén. erre valakinek valami tippje esetleg, hogy mitől lehet?
(előtte egy évig ment egy tanix tx9s ugyanezen a hálózaton és az sosem csinált ilyet.)
Új hozzászólás Aktív témák
- Gamer PC - Ryzen 5 2600, 32GB, GTX 1080 8GB, 1TB SSD
- BESZÁÍTÁS! HP OMEN 45L GT22-1004NG számítógép - Intel i9 13900K 32GB RAM 2TB SSD RTX4080 16GB GDDR6X
- BESZÁMÍTÁS! DELL OptiPlex 3050 asztali számítógép - i5 7600 16GB RAM 256GB SSD GTX 1650 4GB GDDR5
- Bezámítás! Apple Mac Mini M2 2023 8GB 256GB SSD számítógép garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI H310M i5 8400 16GB DDR4 250GB SSD 2TB HDD RTX 3050 6GB GDDR6 ZALMAN S3 TG ZALMAN500W
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest