- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
kmarci25 #59912 üzenetére
Nos a Kodi-s netflixnél magyarra állítva valóban nagyon sok minden nem megy. Viszont néhány cím amit megnéztem, mégis ment (pl a 100 vagy a WD nem)... Visszaállítva angolra megy minden, tehát nem "tutira a kiegészítővel" van baj, a NF valamilyen korlátozása hat ki a lejátszhatóságra.. Annyira nem izgat mert mint írtam nem állítom úgyse magyarra.
-
sub71
aktív tag
válasz
kmarci25 #56362 üzenetére
Megjött az S905X2 box
1, a Kodi a NAS-on tárolt összes filmhez magától lehúzta a borítókat és a leirást.
2, Hbo go és a Netflix is 1080p 60Hz jön a tv szerint.
3, egyelőre nem melegszik...
Nekem igazán csak erre kellet a doboz. a kicsi kínaiak gyárilag 2 olyan appal küldték a boxot, amin "minden" rajta van angolul.......de elültetted a bogarat a fülemben a felbontással kapcsolatban! Ha a tv 1080p ír ki, akkor az biztos annyi, nem lehet manipulálni? 1 hetem van visszaküldeni... -
Kroni1
veterán
válasz
kmarci25 #48423 üzenetére
Szia kmarci25!
Neked most működik rendesen a Netflix a 905X-es boxon?! Láttam tőled sok hsz-t ezzel kapcsolatban, voltak gondjaid is vele, de ha most megy 1080-ban akkor nem értem, nálam valami nem oké!
- Letöltöttem a 0.13.21-es netflix addont, feltelepítettem a boxon.
- Feltettem a Repo-ból az inputsream adaptive-ot.
- Netflix indításakor még kiirta, hogy valami (CMD, ChromeOS?) cuccot le kell szednie ami 2GB is lehet.Ez is felment, azt írta, hogy sikeres. El is indul a Netflix, de akadozik a kép, nézhetetlen módon szaggat. A képbeállításoknál 1080-at ír, de nem változtatható, a hang nálam is német alapértelmezettként..
(Standard előfizetésem van, HD felbontással, S912-es Z6+ boxon próbálkozom) -
Keef_Lee
senior tag
válasz
kmarci25 #48796 üzenetére
Mert a rendszer most is kodinak látja. Csak a programon belül a háttérképen van a rkmc feltüntetve.
Ezért csak gyanú, hogy ez valami más, mert mindenhol 16.1-es kodinak mondja magát, a rendszerinfoban is.
Még az ftmc-t is felülírja amelyiken az van (összefoglalóban is benne van) -
-
tomy86
addikt
válasz
kmarci25 #48506 üzenetére
"Nem működik a Kodi Add-on repository......... Most írtam ki kártyára a 8.95.6 CE-t"
Nálam ugyanez a helyzet, plusz angolon kívül nem is tudok más nyelvet választani (az itt javasolt ötleteket próbáltam, de eredménytelenül).
Úgyhogy egyelőre marad a belső tárhelyre telepített LE (905-ös box) -
maestro87
őstag
-
kmarci25
veterán
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kmarci25 #47430 üzenetére
A telós ötlet már nekem is eszembe jutott, de az sokkal drágább lenne. Használt telónál félek, hogy nem bírja sokáig az aksija. Egy új pedig, amin rendesen elfutnak a lejátszó app-ok és normális hangot tud produkálni már jóval drágább lenne. És kábelből is eggyel több lenne. De lehet rákérdezek majd megint a telós Topic-ban.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kmarci25 #47001 üzenetére
Egyszerű a válasz: a Netflix addon függősége az Inputstream Helper és használja is, míg az HBO Go nem. Utóbbi arra számít, hogy megoldod kézzel (illetve korábban ugye az HBO Go addon telepítési leírásában található külső scripttel), ahogy Csicsóka topictárs is megírta.
(#47003) sticky35: Lásd ezen hozzászólást. De, ahogy írtam, nekem nem kell és nem is szeretném, ha ezért egy teljes ChromeOS-t le kellene töltenem az összes kliensen...
-
vargalex
Topikgazda
válasz
kmarci25 #46994 üzenetére
Én még soha nem használtam, de a forrását elnézve platformtól és operációs rendszertől függően megpróbálja letölteni és a megfelelő helyre másolni pl. a drm lejátszáshoz szükséges binárisokat. ARM esetében pl. ChromeOS recovery image-t tölt le, csomagolja ki és másolja ki belőle a libwidevinecdm.so-t.
-
Beni2360
félisten
válasz
kmarci25 #45050 üzenetére
Már Április óta nem megy a WIN SAMBA mert letiltották. Két napja ezen szenvedek.
Volt kikerülés de már az sem működik.
A helyzet az, hogy a NAS-t el tudom érni ip cím stb megadásával. Onnan megy a film lejátszás.
A másik tárolót ami a zidoo hasában van azt nem tudom elérni. -
-
sugarforce
addikt
válasz
kmarci25 #41913 üzenetére
nem kell hozzá semmilyen külső program, a számítógép kezelésben a lemezkezelésnél mindenféle külső program nélkül tud partíciót törölni. Szerintem valamit nagyon félrenézett és az img.gz fájlt akarja ráirni az sd kártyára, arra a program kiirja, hogy kész, de az img tartalma értelemszerűen nem kerül rá a kártyára.
Itt annyi a gond, hogy kapkod, ideges és nem olvassa el figyelmesen az összefoglalót. -
dugesz77
őstag
válasz
kmarci25 #41456 üzenetére
Itteni ajánlásra megvettem én is a szinte legolcsóbb univerzális távot. Ezt a formát már MiniMx-nél annyira megszoktam/megszerettem, hogy azóta a gyári táv nekem is a fiókban.(hiába megy alapon a mecool gyári) . Ha meg sokat kell pötyögni/ irkálni akkor egy Measy GP800 van rádugva a kettes portba. Letudtam a távrecs mizériát.
-
-
ztsoft
őstag
válasz
kmarci25 #40181 üzenetére
Köszönöm a linket!
Jót tett az amúgy is gyors rendszernek, film indításakor már nincs foglaltság jelző. Egyből bedobja a filmet.
Ha már lúd, legyen kövér alapon, kapott 300 MB-ot cache-nek (3 GB-ból telik rá), amúgy a negyedik példát csináltam meg annyi módosítással, hogy 133 helyett 300 MB-ot állítottam be.
Induláskor ~ 370 MB, film nézés közben 750 MB a memória fogyasztás.
-
-szabi-
addikt
válasz
kmarci25 #40002 üzenetére
Azt látom valaki már megcsinálta Mini M8S II dobozra. Nekem is ilyen van.
Bizakodom a következő frissítésben már benne lesz ez is.
Azért kérdeztem, az újabb verzió felől. -
dugesz77
őstag
válasz
kmarci25 #38965 üzenetére
Pont ez kellene nekem is. Az a lüke HBO kéri a friss rendszert pedig simán maradtam volna Jarvis-nál.
Mindenkitől:
Teljesen elképzelhetetlen amúgy egy ilyen rendszer? Ha jól tudom akkor a Inputstream Adaptive 2.1 kell a HBO-hoz. Ezt nem lehet belapátolni sehogy Jarvis alá? -
leone1234
csendes tag
válasz
kmarci25 #38721 üzenetére
Köszi.Nem görcsölök vele Keymap Editor-ral a tv távjárá feltanitottam ami hiányzik.,Majd meg próbálom késöbb.Most elakadtam megint. Felraktam a PlexKodiConnect-t. Krypton müködik viszont a Leia-n nem ("Library sync thread has crashed) Valaki megoldotta már?? Esetleg a Coreelecre vissza lehet tenni a Kryptont,és hogyan.És akkor müködni fog?
-
-
junkpod
veterán
válasz
kmarci25 #34265 üzenetére
Jó lenne ha megertened és a teljes csetet egyben ertelmezned.
Szóval nekem nincs gondom.
Az egész azzal indult, hogy ajánlottak egy mce távirányító kiosztását amit élből ismer az uj Leia. Viszont ha végig gondolod, hiába van benne a kiosztás bekapcsolni a boxot nem fogod tudni csak ha a bekapcsoló gombot a box eredeti taviranyitojarol megtanitod az új távnak.
Ha hiszed ha nem, ha okos vagy ha nem, mielőtt be nem bootol a box nem fogja ismerni a Leia fájlokat és így semmilyen távirányító bekapcsoló gombjat sem az eredetin kívül. Így volt ez eddig is, így lesz ezután is. -
DoItYourself
Topikgazda
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
kmarci25 #34261 üzenetére
Pszt, junkpod MX64-e se fog bekapcsolni, meg az enyém se (M18), ha áram alá kerül.
Van rajta bekapcsológomb.(#34263) harveszter: összefoglaló utolsó bekezdését olvasd el. A 2GHz kamu volt az Amlogic-tól, egyik se fut annyival, de nincs jelentősége, mert 1,5GHz-en is tudja azt amire használjuk. Az ODROID-osok próbálták az Amlogic helyett menteni a renomét, náluk van lehetőség overclock-ra, ha jól emlékszek.
-
blakey
titán
válasz
kmarci25 #34122 üzenetére
A LibreELEC tudásával nem fog felérni egy Android médialejátszás terén. A másik meg gondolom láttad, hogy az új LE verziók esetében mely boxok voltak először támogatottak, Minix, Mecool, Tanix és persze ha valaki megcsinálja a távokat egyéb boxokra és működik akkor azok is támogatottak lehetnek, de ugye házilag úgy tűnik, hogy sokaknak gondja lesz ezzel.
-
blakey
titán
válasz
kmarci25 #34120 üzenetére
Ha olyan boxod van ahol ezek a szolgáltatások nagyfelbontásban mennek akkor van előnye és ezek a szolgáltatások kadenciahelyesek Android alatt is hiszen annak megfelelő FPS-sel szolgáltat, Amig az Apple TV nem volt kadenciahelyes addig kipróbáltam ezeket és mindegyik szépen a megfelelő fps-en ment, tehát ha 50Hz-re volt állítva akkor annak megfelelő volt az fps. Az android és LE között váltás alig 1 perc így megéri és tényleg nagyon jó box, persze most benne van az is, hogy az eladó egy régit küld, de ugye jót is kaphatsz. Nagyon örülök, hogy ebből is vettem egyet, semmi pénzért nem adnám el, mert valóban mindent tud amire nekem szükségem van és azt jól is teszi.
Értelmezd azt a hsz-t, mert LE alatt 720p, Android alatt Full HD a Netflix.
Megéri lecserélni egy jó M8S Pro+-ra, ha a jó verziót kapod akkor az eddigi boxaim alapján az elsők között van, nem tudok jobbat S905X-ből, persze figyelembe kell venni, hogy van-e szükség optikai kimenetre vagy sem, de akinek elég a csatlakozás annak a legjobb választás, 3 hete ez van "főállásban", mindent hibátlanul visz és a második kevésbé melegedős fajta a Minix után, a többiek jóval melegebbek. -
blakey
titán
válasz
kmarci25 #34117 üzenetére
LE alatt semmi előnye nincs hiszen még nem tudja kihasználni és valószíűleg nem is fogja viszont akinek kell a Youtube 4K, Netflix HD, Amazon HD, stb. annak sokat ér és ha már 4K box akkor valamilyen szinten tudja is. M8S Pro+-hoz van Android TV CFW ami szint Widevine L1-es, Netflix HD 5.1 és minden jóval, még nem próbáltam ki de lehet, hogy tenni fogok egy próbát, mert írások alapján az is L1-es.
-
Peet
senior tag
válasz
kmarci25 #34047 üzenetére
Elolvastam, és mint írtam az S905D chippel szerelt cuccokban látok fantáziát, és a Mecool cucca az amit látok, hogy már más vett.
Az összefoglaló amúgy jó, de látok benne néhány ellentmondást, azért kérdeztem inkább.
A 912-re azt írja kérdéses a jövője, mégis azt látom ez talán a legújabb cucc. Legalább is a paraméterek és a számozás miatt gondolom.
Az A kategóriás cuccok nem tudom mitől A kategóriások, mert ok, hogy a gyártó támogatja a felhasználót, de ha leáll a támogatással nagyobbat szív vele a felhasználó mintha egy noname cuccot venne nagy közösségi támogatással amihez mindent összebarkácsolnak a felhasználók. (így jártam a xtreamerrel is, ami nagyon baba cucc hardverileg, rengeteg mindent tud, de a szoftvere zárt és a gyártó már nem támogatja)
A bootra vonatkozóan például semmit sem találok, hogy mennyi idő alatt állnak fel ezek a rendszerek. Értem én, hogy nagy tudású a Kodi meg minden, de egy 1 perces bootolás azért már sok lenne a mai világban amikor egy win 10 is bebootol ssd-ről pár mp alatt.
Mivel jobb pl. egy LibreELEC alatt futó Kodi, mint a gyári firmwaren futó Kodi? Megéri "szórakozni" vele? Egyszer szívesen beállítom mondjuk a rendszert nem arról van szó, de nem akarom például félévente az új verzió megjelenésével parancssorból újrahúzni mindig. -
t.zolka
aktív tag
-
Johnny198612
tag
válasz
kmarci25 #33484 üzenetére
Az opensub nekem is ugy tunik helyreallt.
Valtoztatgattam a jelszavam is a napokban, h elerjem, h mukodjon.. Erre ma megint az eredetit keri.. a honlapon is.. nem is ertemLetoroltem a beallitasos foldert is user_data folderben, es ujrakonfigoltam az addont. Remelem jo lesz megint. A supersub meg mindig is akadozva mukodott.
Koszi, h megnezted
Van meg hasznos sub addon egyebkent, ahol vannak magyar feliratok? -
blakey
titán
válasz
kmarci25 #33406 üzenetére
Már írtuk, vége a kánaánnak, szépen áttérnek a hivatalosan támogatott boxok irányába és a többinel vagy megy vagy nem, nem nagyon fognak foglalkozni azokkal. A pontos leírást majd megtudjuk, itt is említettük, hogy milyen iányt vesz az LE. Ha szerencsénk van akkor lesz néhány box amivel nem lesz gond.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Milyen videókártyát?
- TCL LCD és LED TV-k
- Reklámblokkolók topikja
- OTP Bank topic
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5500 - GTX 1080Ti 11Gb - MSI B450 Max
- Gamer Gép - MSI PRO H610M, Intel I7 12700KF, 32GB DDR4, RTX 4070 12GB , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Gamer Gép - ASUS TUF B660, Intel I9 14900K, 32GB DDR4, RTX 4070 SUPER , 4 TB M.2 SSD, 550W
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Gamer Gép - MSI Z490, Intel I7 10700, 32GB DDR4, RTX 3060 Ti 8GB , 1 TB M.2 SSD, Gigabyte 450W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gamer számítógép Asus B150M i3 6100 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Sharkoon 500W
- OLCSÓ MONITOROK
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest