Hirdetés
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tápos kibeszélő offtopik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Túl nagy alkatrészt vettél? Így kerülheted el a PC-építés legnagyobb hibáját
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Vezetékes FEJhallgatók
-
PROHARDVER!
Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
Xiaomi.eu rom telepítése, root, root elrejtés, stb.: [link] (dchard írása, Maist közreműködésével)
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobsa
csendes tag
válasz
lopertpeter
üzenetére
Szia!
Próbáltam, de nem jó.
"A frissítés ellenőrzése sikertelen. Other reason."
-
dobsa
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok esetleg linket a 2.0.6.0 OTA frissítéshez?
Régióváltásra sem ad fel frissítést.
Köszönöm! -
Thrawn
félisten
válasz
lopertpeter
üzenetére
Köszi! Ma reggel magától megjelent
-
Thrawn
félisten
válasz
lopertpeter
üzenetére
Mondanám, hogy töltsd fel valahova az OTA-frissítést, de sajnos automatikusan törli telepítés utána a telefon. Megvárom amíg hozzám is megérkezik
-
Thrawn
félisten
válasz
lopertpeter
üzenetére
Sehol nem találom ezt az updatet, csak a 2.0.5.0-t (a china ROM az 2.0.14.0-nál jár már).
-
lopertpeter
csendes tag
Szerdán kaptam a 0S 2.0.6.0 OTA frissítést.
Szerintem ez volt az utolsó. -
szotyika4
csendes tag
Sziasztok!
Másnak is van gondja a gyári kamera appban a videó stabilizálással? Ha átváltok egy pillanatra az elsö kamerára és aztan vissza akkor rendesen működik. Tajvani rom 2.0.5.0.UKOTWXM. Amúgy minden más jól működik.
-
válasz
Mateosz
üzenetére
A HR hard resettet jelen.
Az appok java átvihető, de az adatokat, beléptetési adatokat, jelszavakat csak kevés alkalmazásnál viszi tovább a rendszer. Az utóbbira érdemes platform független jelszó, app jelszókezelőt használni pl bitwarden, illetve ahol lehetőség van rá felhő használni.
A telefonnal 11lite 5G ne készithetsz biztonsági mentést a belső tárhelyre elérési út:
beállitások/a telefonról/ mentés és helyreállitás amit utána átraksz pc-re, majd a ha után a telefonra, de ez sem visz át mindent. -
Mateosz
aktív tag
válasz
this is life
üzenetére
Köszi a részletes választ!
Akkor ez a TW rom jó választásnak tűnik. (a HR az hard reset?)
Valahogy az appokat át tudom vinni? Vagy mindent újra be kell állítanom? (van most ideiglenesen nálam egy xiaomi mi 11 lite 5g stock rommal, arra esetleg át tudom vinni az appokat és onnan vissza a saját telómra?) -
válasz
Mateosz
üzenetére
A hívásrögzítést tartalmazza a rom, mivel a gyári miui féle tárcsázó/kapcsolatok alkalmazást tartalmazza, használja, ezen felül a többi megszokott xiaomi alkalmazást is pl: fájlkezelő, üzenetek(sms), naptár, alkalmazás boltnak a google mellett a getapps (mipicks) is fent van, a galéria alkalmazás képes a onedrive-ra szinkronizálni gdrive helyett, 3 vagy 4 játék kerül fel a rommal amelyek eltávolíthatóak.
Alapból kevesebb szemetet bloatware-t tartalmaz mint az EEA rom, a Xiaomi.eu romhoz képest valóban csak pár alkalmazással van több, de azok törölhetőek.
A folyamatos AOD-t nem tudja, és az ütemezett néma üzemmód helyett csak ütemezett DND van.Stock (gyári, gyártói) romról van szó, minden hw működik, anno a gpay, banki appok nyűgjei miatt tértem át xiaomi.eu romról.
Mivel gyári a BL is vissza zárható.
Globál, EEa, TW, IND egymással zárható, kinai belpiacos telefonnal nem, mert ez utóbbi tégla lesz.-" (NFC, wifi, bluetooth, GPS, mobilnet, kamera, stb...)." működnek.
Ha fent van a TW rom, és elindult vele a telefon, érdemes HR-t nyomni, hogy a recovery nyelve kínairól vissza álljon angolra.
Nálam ezek az appok vannak tíltva vagy törölve, fagyasztva a megszokottokon túl: google search,google assistant,google quick searchbox,google music,filmek ,könyvek,miui mail ,gmail ,google discovery ,google chrome,youtube,google file manager,google one,google drive,google fényképek,app vault,google lens,google maps,facebook,meta services, netflix, live wallpaper. (Adb appcontroll, UAD) pc alkalmazással.
-
Mateosz
aktív tag
válasz
this is life
üzenetére
Ez a taiwani rom mit tud? Hol lehet utánanézni? Letölteni?
Hívásrögzítés nálam fontos funkció (telefonálás közben nem mindig vagyok gép előtt, így nem tudok jegyzetelni, de visszahallgatva tök jó, mert mindent le tudok írni, amit megbeszéltünk)
Reklám és bloatware mentesség is fontos.
És a többi funkciót is szeretném használni (NFC, wifi, bluetooth, GPS, mobilnet, kamera, stb...).Köszi!
-
válasz
this is life
üzenetére
Benéztem, fingerprint modul, ami már nem frissül, nem követi le az aktuális google tiltás megkerülését.
-
-
Mateosz
aktív tag
válasz
lopertpeter
üzenetére
Köszi!
(sima frissítések eltávolítást nem találtam, de töröltem az app összes adatát, és azóta megszűnt a bosszantó hiba - csak újra be kellett állítani a mobilnet forgalmi adatait)Revolut:
És ha felteszem ezt a cuccot, amit feljebb írtak , akkor lehet, hogy a Revolut is menni fog? Vagy ez már elavult? Veszíthetek valamit, ha megpróbálom? -
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Találkozott már valaki azzal a hibával, hogy folyton felugrik egy hiba ablak, hogy "A security alkalmazás állandóan...". És amúgy megy tovább a telefon ha nyomok egy "mégse" gombot (vagyis nem akarok jelentést küldeni).
Igazából elég idegesítő, mert random előjön kb. 2-3 percenként 1-2-szer.
A telefonon semmit nem változtattam az elmúlt több, mint 12 hónapban. A hiba most már kb 3 hete tart.A készülék egy 5G NE, 8/128 GB (116 GB foglalt, ez lehet gond?). Szoftver: Xiaomi EU ROM, 14.0.8.0.Érdemes lenne Rom-ot cserélni?
Revolut egy ideje nem működik (nyitott BL miatt gondolom...).
OTP app megy, azzal szerencsére nincs gond.
Simple app-pal nem megy az NFC-s fizetés. (Ez is szoftver hiba? Vagy lehet hardver hiba esetleg? Korábban működött...)
Ami fontos egy Rom-nál: hívások rögzítése, reklám és bloatware mentesség.A családban van még 2 másik mi 11 lite, azokkal nincs gond egyelőre. (egyik 5G NE Xiaomi EU ROM 14.0.13.0, másik 5G Global 14.0.9)
Köszi, ha tudtok segíteni, tippet adni!
Ha nem lesz rá megoldás, akkor talán Xiaomi Mi 12 vagy 13 (illetve Lite változatok érdekelnek leginkább) váltaná a készüléket (fontos a kompakt méret, kis súly, jó akksiidő, normális fényképező - ezekben már van OIS).
Mit gondoltok? -
p@gabi
tag
Na az értesítési led az nekem is nagyon hiányzott...
Egy darabig
De aztán szerencsére rátaláltam a számomra tökéletesen megfelelő appra,ami pótolja
Ezért is nem nagyon erőltettem az aod használatát
Nem tudom hallottál e róla,vagy próbáltad e a NotifyBuddy-t
Az ingyenes verziójával kezdtem,de annyira megtetszett,hogy aztán meg is vásároltam a prémiumot belőle
Millió meg egy beállítási lehetőség,szerintem mindenki megtalálja benne a neki megfelelő ikonokat,színt,méretet,satöbbit
Nem kell semmit mókolni,nem kell root,semmi extra,csak "lelakatolni",hogy futhasson a háttérben és az engedélyeket megadni a működéséhez
Ha nem próbáltad még,szerintem adj neki egy esélyt,hátha neked is bejön -
Thrawn
félisten
Be van kapcsolva a duplakopp, de működését tekintve ez igazából lényegtelen, mert ugye értesítési LED nincs, szóval folyamatosan püfölheted a telefont, nem-e jött email, üzenet stb. Ergo a gyári AOD-nak semmi értelme sincs ebben a 10 mp-es formában.
EU-s ROM-on folyamatosan ott volt rajta minden, pont ez is lenne a lényege. -
p@gabi
tag
Én meg az aod-ot nem használtam,még akkor sem amikor lehetőség volt eu romon
Miért kell feloldani a kijelzőt hozzá?
Dupla koppos ébresztés nincs bekapcsolva?
Akkor legalább,ha csak 10 másodpercre is,de látható az aod és az értesítések,óra és egyebek amiket kirak rá az ember -
p@gabi
tag
Köszi a linket,az alapján sikerült tegnap délután a gyerkőcére felvarázsolnom a taiwani romot
Elsőre még nem zártam a bl-t,átnéztem,hogy minden rendben meg van e,aztán másodikra már rá is zártam,működik frankón
Volt egy kis verejtékezés az elején,sehogy sem akarta látni a kicsomagolt romot a C gyökérkönyvtárában,aztán rájöttem,hogy a progi amivel kicsomagoltam a ludas
Másik programmal kicsomagolva már látható volt,ment is a flash
Mégegyszer köszi a segítséget
,szép napot Neked! -
p@gabi
tag
Nálam is tervben volt/van a taiwani rom h teljes értékű legyen a telefon amíg használatban lesz
Neki is álltam,először a gyerkőcét flashelni és visszazárni,utána jött volna az enyém,ami csak tartalék telefon
De nem igazán akart működni az eddig kipróbált mi flash program egyik verziója sem
Esetleg tudnál nekem linkelni vagy verziószámot küldeni amelyikkel neked sikerült?
Egyáltalán mi flash-hel csináltad?Ha nem,elárulnád a módszered részleteit?
Jó volna win 11-el vagy win 10-zel működő verziót találnom
Már az elején elekad nálam és hibát dob a driverek telepítésénél
Nem tudom milyen drivert akar egyáltalán telepíteni,hiszen elméletileg fenn van már minden,hiszen számtalanszor telepítettem már miui/hos romokat fastboottal és amikor még lehetett custom recoveryket is...
Előre is kösz,ha segítesz!
-
Thrawn
félisten
Van kint újabb XIAOMI.EU ROM (2.0.11.0) akit érint, én visszaálltam gyári ROM-ra
-
válasz
this is life
üzenetére
Elolvastad a hivatkozott Radio Equipment Directive (RED) 2014/53/EU rendeltet? Ez a készülékekben található modemre vonatkozik, ami évek (lassan inkább évtizedek) óta zárt, titkosított és aláírt. Semmi köze nincs az Androidhoz, meg a bootloader-hez. Végképp nem írja a rendelet sehol sem, hogy a bootloader unlock-ot tiltani kéne.
"Compliance is mandatory for products from June 12, 2017, onward"
A gyártók saját önös érdekből szopatják a fizetős ügyfeleiket, semmi köze nincs ehhez a rendelethez. Ha le tudod rajta cserélni az SW-t, akkor nem tudnak (vagy csak sokkal nehezebben tudnak) megfigyelni, kitolhatod a készülék élettartamát stb.
-
EU kills Android bootloader unlock starting August 1 ezt olvastátok már?
A BL nyitás tovább lesz nehezitve. -
-
Thrawn
félisten
Friss XIAOMI.EU ROM érkezett (HyperOS 2.0.10.0).
Utoljára frissült a fingerprint modul: [link] -
Na csak leírom, hogy az elsőn sikerült az unlock, utána még volt kis meglepetés: pontosan a típushoz ("amethyst") való EU ROM global-ból készült, így az EU ROM felrakás után még le kell bányásznia legfrissebb eredeti EEA ROM-ot, és abból visszaírni a modemet, különben nem lesz mobilhálózat...
Ami fontos, hogy legyen a készülékben valid SIM ami tud SMS-t fogadni, akítvnak kell lennie a find my device-nak (gondolom így ellenrőzi hogy nincs-e kínában a telefon), és a Mi Accout --> Devices --> SIM card status-nak is aktívnak kell lennie. És fontos, hogy nem normáls fastboot módban kell lennie (adb reboot fastboot), hanem bootloader módban (adb reboot bootloader). Mindkettőnél azt írja a telefon hogy "FASTBOOT", de az egyiknél nem megy a Mi Unlock, a másiknál meg megy.
És természetesen a második telefonra azt írja, hogy elhasználtam az egy unlock lehetőséget, erre időt sem ír... Hiába van párosítva több mint 168 órája egy 30 napnál régebbi Mi Account-hoz.
Mindezek sehol nincsenek leírva, hosszas szopókázás után lehet rájönni...
-
Na újabb trükkök derültek ki. fastboot módból is kettő van!!, de a kijelzőn csak egy fastboot üzenet jelenik meg. "fastboot reboot bootloader" a parancs, a Mi Unlock csak így hajlandó dolgozni. Normál esetben a "fastboot reboot fastboot" mód indul el, ott ugyan látszik a telefon a Mi Unlock-ban, de 50%-nál meghasal.
Most itt tart a dolog (érdemes figyelni erre is, már nem a 72 órára, hanem hogy annyiszor indul újra, ahányszor dev módban rányomsz a hozzáadásra...):

-
A látottak alapján 2025. jan. 1. óta megy ezzel a szarakodás, tehát volt elég idejük, hogy ezt világosan feltüntessék az ezzel foglalkozó hivatalos oldalon, de ott pont ugyanaz látszik, mint az elmúlt 10 évben mindig. Mindezt XDA-ról, app értékelésekről, és egyéb fórumokról derítettem ki, hivatalos tájékoztatást nem találtam róla sehol.
-
Hol olvastad? Mert hogy hivatalos csatornán semmi ilyesminek nincs nyoma, maga az ÜFSZ sem erősített meg semmi ilyesmit, persze a mellévaker az beszédes amit csinálnak... Ha lett volna, eszembe nem jut a két Note 14Pro+ 5G-t megvenni. A Xiaomi-s topikok kiemelt részében sem láttam, nem ártana oda is betenni. Ha kurvasok pénzem lenne, akkor csoportos pert indítanék, így viszont addig basztatom az ÜFSZ-t amíg ki nem írják jó nagy betűkkel a tényállást. Mert ez rohadtul megtévesztő.
Nekem ez az egyetlen szempont, minden mást megkapok más brand-től is, nem ragaszkodom senkihez. Leginkább a jó ár-érték arányú HW, a BL unlock és emiatt az alternatív ROM-ok a szempontjaim. De előbb fizetnék többet, mint hogy lemondjak az unlock-ról...
-
-
mgaben
senior tag
Most nem azért, más telefon még eddig sem engedte a BL unlockot.
-
A mai nappal elbúcsúztam a Xiaomi-tól. Az ÜFSZ-ről annyit, hogy jönnek a kamu security dumával, de azt nem hajlandóak többedik levélre sem leírni, hogy akkor most hivatalosan mi a helyzet BL unlock-kal. Ami viszont tény: 30 napnál régebbi account-tal, párosítás után sem ad unlock jogot a fostos Xiaomi Community app, teljesen mindegy hogy hányszor próbálkozik vele az ember. (quota ran out) Több ezer komment van egyébként a releváns topikokban, senkinek nem működik.
Tehát NE vegyetek Xiaomi telefont, a BL unlock nem fog működni, az ÜFSZ terel. A hivatalos honlapjukon még mindig úgy néz ki mintha működne a BL unlock, de valójában nem.
A két telefont visszavittem a boltba.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Eredeti játékok OFF topik
- Filmvilág
- GoodSpeed: Daikin FTXF35E / RXF35F Sensira 3,3 kW Inverteres klíma - a Sztori
- Formula-1
- Autós topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Tápos kibeszélő offtopik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPhone 15 Pro / 128GB / Fehér Titán / Kártyafüggetlen / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 15 Pro / 256GB / Fekete Titán / Kártyafüggetlen / Garancia!
- MacSzerez.com - iPhone 14 Plus / 256GB / Sárga szín / Új készülék! / E-sim modell / Garancia!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB 100% Akku,Megkímélt,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 13 Pro 128GB 100% Akku,Újszerű,Kártyafüggetlen,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- DELL Alienware 16X Aurora Intel Core Ultra 7 / RTX 5060 Csillagközi indigó 2029-ig garancia
- Dell XPS 13 9310 i7-1185G7 16GB 512GB 13" FHD+ 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
- Eredeti Lenovo 90W szögletes (téglalap) notebook táp + kerek átalakító egyben eladó
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest