- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
teljesen mindegy ha azonos architektúráról beszélünk,hogy abban a felét tiltják le a nagyobb kapacitású GPU nak vagy direkt annyit gyártanak. ugyan az lesz a végeredmény.
érdekes látni hogy egyszer számít a fogyasztás egyszer nem .most hirtelen számít de a tesztek alatt mikor leírja valaki, hogy az 1060 112 wattból hozza a -15 % sebességvesztés mellet a radeon 590 220 wattjához képest a magáét akkor mindenki legyint, hogy nem számít. Azért leírom, hogy lásd nem feltétlenül a zöld vér beszél belőlem, szerintem sem számít mennyit eszik az 590 vagy 580.
Még annyit, hogy a fejlődés nem az hogy ezeket az user szempontjából szinte mellékes változásokat és a pár százalékos fejlődést drágábban adják el.Ez nem fejlődés, hanem egy helyben toporgás. Mindkét gyártó részéről.Mint írtam feljebb ma már az xx50 és Ti kategóriának kellene hozni 50-60K körül ezt a szintet.
Ahova nem elég az 1060 vagy az Rx 580 oda az 590 se lesz elég.
Ráadásul a érkező GTX vagy RTX 2060 is 350 dolláron jön vagy többön és nem lesz 1070 teljesítményű. Szóval nem, ez nevetséges.
590 nek is és az 1060 nak max( nagyon jó indulattal) 75 K lenne az úgy ahogy reális ára. Így hogy adják hozzá a játékokat nem rossz, nekem pont bejönnek ezek a címek, másnak meg nem.Ezért tartom most a lehető legjobb vételnek az 580 karit a maga 75( de volt már 73 K is) árával 8 GB rammal. -
HSM
félisten
Én nem vagyok barátja az ilyen más csipes kukázós kártyáknak azonos néven retail piacra. A pirosaknál sem tetszett az 1024 helyett 896 shaderes Rx560, illetve a 2048 shderes Rx580 2304 helyett a kínai piacra, most sem tetszik ez a totál más 1060.
Ezeknek illik kitalálni valami nevet, pl. AMD-nél ott volt a 7870 XT, vagy BOOST, ami ugye a 7950 tovább vágott Tahiti csipjét tartalmazta 7870 áron, kicsivel magasabb fogyasztással és sebességgel. Na, az úgy szuper holmi volt amúgy, és senki nem lett félrevezetve, mit talál majd a dobozban 7870 vagy 7950 és az új 7870 XT/Boost felirat mellett. -
Loha
veterán
Azért találok nehezen szavakat, mert tényleg kb. csak a selejt/felesleg kukázása,
Igen az, de senki nem is állította az ellenkezőjét, még csak nem is szerepel külön termékként a GDDR5X-es 1060... Ha előrelépésnek szánta volna az NV, akkor az a termék nevében jelezve lenne, ahogy azt az AMD is megtette az RX590 esetében...
Voltak az NV-nek régebben is ilyen selejt kukázós kártyái, csak azok általában nem jutottak el a retail piacra csak az OEM-ekhez, a korlátozott darabszám miatt.
-
HSM
félisten
Hát, mondjuk mert más GPU, más ramokkal?
Ezt illik saját névvel jelölni. Mondjuk 1070LE, vagy 1060Ti, de ez semmiképpen sem az a kártya, ami eddig 1060 néven futott, nagyon-nagyon nem.
A Polarisnál indokolt volt az "átnevezés", az Rx580 a 480-hoz képest még másban is változott, kb. elfelezték a videós fogyasztását egy köztes memória órajel bevezetésével, ez szerintem igen kellemes és szükséges fejlesztés volt.
Ezen kívül a TDP kerete is jelentősen nőtt, tehát hiába papíron majdnem egyforma GPU, az 580-ból komolyabb teljesítmény jön elő gyári beállításokon is. Az 590 esetén pedig egyértelmű a fejlődés, nézd csak meg a két GPU skálázódását a fogyasztás/órajel dimenzióiban: [link]. Nem mindegy, hogy bő 1300Mhz-et megy a GPU egy adott fogyasztás mellett, vagy majd 1500-at.
Aki ebben 3% fejlődést lát, az vagy nem tud számolni, vagy valamit csúnyán benézett. -
miért adtak volna neki más nevet? pont ez a lényege. magyarázd már el, hogy mi értelme lenne átnevezni egy totál azonos kártya családba tartozó totál azonos GPU sebességű kártyát?nem ez nem előrelépés Nvidiánál. Senki nem állítja ezt csak pár elvakult újságíró, hozza szembe az 590 kártyával.
Pontosan ez a hülyeség hogy AMD átnevezett egy kártyát ami szinte semmit nem nyújt az 580 képest. ja de Jó esteben 10% de kihoztak tesztek 3-5 % totál különbséget is. Szóval ha 10 % ról beszélünk akkor az jóhiszemű feltételezés. Ha szerinted ez a jó megoldás és eza fejlődési irány a akkor jó ezzel nehéz mit kezdeni., szerintem meg hülyeség 3 x eladjuk ugyan azt más néven. -
HSM
félisten
Már megint totál félremagyarázol az érvelésedben.
Igen, az RX590 többet fogyaszt, de személyeskedés helyett inkább arról kéne diskurálni, amiről eredetileg beszéltünk, melyik oldalon van előrelépés, avagy sincs...
Az AMD oldalon az RX590 a korábbi 580-hoz képest egyértelmű előrelépés, míg itt a selejtkivágós 1060 esetében korántsem ilyen egyértelmű a helyzet.... Legalább adtak volna neki más nevet, ha már ennyire más holmi, mondjuk 1060Ti, kicsit több számolóval, vagy akármivel, de szerintem így kiadni gáz.
-
8,8 a gyári ajánlás,de minden gyártó olyan órajelet használ amit akar,de az alap 8 Ghz alá nem mehetnek. ha a fogyasztás, rovására áldoznak az eleve magasabb sebességből ez nem azt jelenti, hogy lassabb lesz. A gyári GDDR5 1060 8 Ghz-n üzemel de már most van bejelentve 10 Ghz-s AMP modell GDDR5X ből. Lassabb nem lesz egyik sem az alapnál.
Most ezt azért vicces volt olvasni, hogy torkos lesz ez a GPU egy 590 mellet kardoskodó AMD user szájából azért érzed. Ha 50 % kal fog többet enni akkor is messze elmarad az Rx széria fogyasztásától. De nem fog...
Egyébként feljebb is és most is azt mondom, hogy az Rx 580 most a legjobb vétel és ez szerintem így is fog maradni.Se az 1060 se az 590 nem tud konkurálni vele a jelenlegi áron. -
HSM
félisten
Gyorsabb ramokkal? Amikor tele a PH a 8GHz-os GDDR5X 1060-akról? Ehhez képest volt gyárilag is 8,8Ghz-es sima GDDR5-ös is...
A felhasználóknak pedig az se feltétlen fog jól esni, ha az új verzió torkosabb, mint a régi, merthogy erre jó esély van, egyszerűen a nagyobb csipben hosszabb összeköttetések kellenek, amiken több teljesítmény veszik el.Arról nem beszélve, a felhasználóknak az se jó, hogy ez nem fenntarthatóan gyártható. Most kijön egy adag, aztán ennyi volt.
Szerk: "G92 ből nem volt gyorsabb egy GPU-s megoldás nvidiánál a GTX 9800+ nál.MIt nem értesz?"
Ezt jól megmondtad. Saját magánál nem volt gyorsabb. Ezzel nehéz lenne vitatkozni. Kár, hogy G80-al már a két évvel korábbi 8800 Ultra is gyorsabb volt. A +256MB ramjáról nem is beszélve. Meg abból nem volt minden második hibás a túltolt órajeltől. -
és kit érdekel ez a része ha egy teljes értékű azonos teljesítményű 1060 kártyát kapsz minden szempont gyorsabb ramokkal ugyan azon az áron? Nincs új név neki adva.Ez egy GTX 1060 azonos áron mint eddig a többi mellékes felhasználói szemszögből.
mert a GTx 280 utána jött G200 GPU val.... G92 ből nem volt gyorsabb egy GPU-s megoldás nvidiánál a GTX 9800+ nál.MIt nem értesz? -
HSM
félisten
Azért találok nehezen szavakat, mert tényleg kb. csak a selejt/felesleg kukázása, miközben vélhetőleg kevésbé hatékony lesz a vágott nagy GPU, mint az ugyenezen részegységeket tartalmazó, de eredetileg is ilyennek készült. Ez tényleg nem előrelépés, hanem egy gyors kukázási opció, értelmesen nem is fenntartható a félbevágott 1080 GPU-s 1060 ezen az árszinten, hiszen egy masszívan nagyobb csip, ami drágább memóriákkal üzemeltethető.
Nem tudom, miért írod újból és újból, mikor volt a GTX9800+ a leggyorsabb egy GPU-s Nv? Emlékeim szerint erős izzadtságszaggal éppen hozta a 8800 Ultra-t, amikor éppen nem fogyott ki alóla az 512MB ramja... LOL.
A GTX280 meg végképp megverte.Az Rx590 most még míg új, 10% gyorsabb, 10%-al drágább, hol itt a baj? Majd szépen beáll a mostani 580-ak árszintjére egy idő után.
De kicsit félrecsúszott az érvelésed, mert ezekszerint te is látod, hogy ez valódi fejlesztés, csak valamiért savanyú a szájízed, hogy merik a teljesítménye alapján árazni. Gonosz dolog valóban, 3 AAA-s címmel mellékelve hozzá.
-
miért is találsz nehezen szavakat? mert új kártyaként adták ki? Mert az 590 úgy debütált nem RX 580 ja hogy + 10% drágábban az már egy új generáció? értem, Hát nehéz lesz majd az előrejutás nálatok..Ez aztán nem előrelépés ilyen áron ne viccelj már.De persze lehet ennek tapsolni, pont neked adta ki AMD ezt így ezen az áron. Kicsit elvakultan szemléled a világot de sebaj, ez van ha minden vörös.
Nvidia oldalán Én azt látom hogy ez egy sima GTX 1060 azonos MSRP -vel semmiféle előrelépésről nincs szó kicsit félre vagytok tájékoztatva. Ez semmi más csak a pascal készletek és a maradék a továbbiakban semmi máshoz fel nem használható GDDR5X ramok kiárusítása. max 3-5 % előlépés lesz a mostani 1060 hoz, ha lesz.Ez nem az 590 ellen szól.
9800GTX+ volt akkoriban a leggyorsabb egy GPU-s NV kártya.
-
HSM
félisten
A G92 soha egy másodpercig nem volt csúcs.
A G92-es 8800GTS idején a csúcs a 768MB-os 8800 GTX és Ultra volt, utána pedig a GTX280.
Pedig az Rx590 fejlődés, durván 10%-al magasabb órajelet hoz elődjénél azonos fogyasztási keretből, ez azonos előállítási költséggel egyértelmű fejlődés. Ehhez képest a konkurencia GDDR5X-es félig letiltott 1080-as GPU-val üzemelő 8Ghz-es ramos 1060-asára nehezen találok szavakat.
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #36886 üzenetére
Annak a hatékonyságával kapcsolatban vannak kétségeim, de igen, azt is ez a széria hozta be.
(#36885) b.: Most már nem jönnek olyan olcsón a plusz Tflops-ok a gyártástechnológiai fejlődésből, sajnos ezt le kell nyelni.
Erről nem az Rx590 tehet.
Én 4 éve 74 000-ért vettem a vatta új R9 290-em, ma sem kapnék erősebb VGA-t olcsóbban, ez van. -
válasz
cl.aci #36876 üzenetére
Most így van. 3 hónapja. nem azt mondtam hogy nem jobb vétel most az 580 feljebb is ezt mondtam 590 nél és 1060 nál is jobb. Szóval nem zavar.
A mondandóm lényege proci985-nak jött át. Hogy ez a teljesítmény 2014 ben is ennyibe került. Lásd GTX 970, amit 105 K ért vettem boltban 3 év garival. ráadásul EVGA volt és 2 éven át bátran kiszolgált.Akinek 970 csücsül a gépében annak hót felesleges váltania 580 ra, ha csak nem a Dx 12 re van ráállva, de igazábólk amíg egy játéknak van Dx11 módja sokszor még gyorsabb is tud lenni, mint az Rx.
Semelyik gyártó nem akar adni 1070 vagy fölötte lévő teljesítményt 100K alatti áron és ez így van évek óta. Ezért nem lehet tapsikolni se az 590 nek. 1070 kártyának kellene manapság már 100 K alatt lenni. -
HSM
félisten
válasz
Petykemano #36881 üzenetére
Azért ne kutyuljuk össze az ISA-t az architektúrával.
Ajánlom ezt az oldalt: [link].
Igen, az ISA nem változott, de kb. a csip minden más részét erősen fejlesztették a GCN3-hoz képest, ezért GFX8-ból GFX8.1, azaz továbbfejlesztett GFX8.Főleg szót érdemel az utasítás előbetöltés, a duplájára növelt L2, és a bővített lehetőségek az ütemezésre, amik lehetővé tették pl. a TrueAudio Next-et is. Ezek nem kis dolgok, nem véletlenül lett ez a legmagasabb IPC-jű GCN.
Még kis plusz infó, ha valakit érdekel: [link].
(#36883) lezso6:
-
Hát, ha úgy nézzük, akkor kb a Hawaii felel meg a G80-nak. Persze az igaz, hogy a Polaris helyzete azért nem olyan súlyos, mint a G92-é. Utóbbi az egy új szériára volt válasz, míg a Polaris 20-30 csak inkrementális fejlesztések voltak miközben a másik oldalon nem történt semmi.
-
HSM
félisten
válasz
lezso6 #36879 üzenetére
Annyiból nem tetszik a hasonlat, hogy a G92 már eleve egy komolyabb csip megnyírásából (olcsósításából) jött létre, ugye a híres G80-as, illetve még a 9800GTX+-on is alapból csak 512MB ram volt, ami már masszívan kevés volt, a túltolt órajelekből jövő magas meghibásodási arányról nem is beszélve.
A Polaris 10 legalább egy tisztességes, fejlesztésből, és nem csak olcsósításból létrejött GPU, ami ráadásul sokkal jobban megfelel a mai igényeknek szvsz, mint annak idején a G92.
-
A Polaris 10 az új G92:
RX 480 = 8800 GTS (65nm g92)
RX 580 = 9800 GTX
RX 590 = 9800 GTX+ (55nm g92)Árban meg hiába várjuk a csodát. Amíg 14/16 nm-en vagyunk, nem lesz olcsóbb. Eleve bazi ~500 mm2 chipekkel indultunk neki, miközben 28 nm-t mindkét gyártó egy kisebb 300 mm2 körüli chipekkel kezdte drágán (Kepler, Tahiti), majd csinált nagyobbakat ugyanannyiért (Maxwell, Hawaii, Fiji). De mostani gyártástechnológián készülő chipek eleve (Pascal, Polaris, Vega) nyomott áron voltak, és nincs hova csökkenteni az árat. Az olcsóbb kártyákhoz kisebb csíkszél kell. Ugye a Turing sem azért drága elsődlegesen, mert az NV vagy a TSMC egy pénzéhes ondó, hanem mert módfelett nagyok a chipek.
-
PuMbA
titán
-
proci985
MODERÁTOR
ugy iz lehet nezni, hogy en negy eve ilyenkor vettem a 970 G1et ami majdnem tudta a ref 980 szintjet 330 euroert es kb tudja a jelenlegi 1060 szintjet ami kb ugyanennyiert megy.
aztan harom eve nyaron 250-300 eur korul ment a raktarsopros 290X/390X 8GB ami megint az 1060 szintje rendes hutes mellett (a 390Xen rendes hutes volt mar minden modellen).
szoval ez a teljesitmenyi szint kb meg mindig a harom evvel ezelotti szinten van arban (1060 6GB / 580 GB). itt jo lenne valami fejlodes.
de tenyleg az a szint van, amikor csaladtagnal a ket eve 80 euroert vett ideiglenes 280X OC gyonyoruen tartja magat 1080pben es gyakorlatilag gyorsabb, mint egy 1050ti. ja es egy 6 eves (leanykori neven 7970 GHz edition) kartyarol beszelunk.
-
válasz
#45185024 #36870 üzenetére
azért azt halkan megjegyezném, hogy az 1080 győzte le( előre) a Vega 64 kártyát és az 1080 előbb volt piacon majd egy évvel.Ezért van ennyire a végletekig kihegyezve minden kártyájuk AMD nek hogy tudja tartani a lépést az adott konkurens kártyával. Nézd meg RX 590 kártyát ami azért eszik annyit ,mert valahogy kell 10 % előrelépés az 580 ellen, hogy legyen miért újra eladni ugyanazt drágábban. Ugyan ez igaza Vegára, ha nincs szénné húzva sokkal kulturáltabban viselkedik, de lassul 5 % -t és ez szarul mutat a grafikonon , mert nem lehet 1080 ellen ajánlani. ( 1-2 kivételtől eltekintve ) 1080 Ti mai napig a csúcson csücsül a 2080 Ti vel és valószínűleg a 3080 ha jön akkor meg 3 kártya fog ott üldögélni .
Azt sem könnyű elfelejteni nekünk Nvidiásoknak ( nektek talán könnyebb) hogy az Rx kártyák jó ideig közelebb álltak a 200 ezres kategóriához mint a 100 hoz, tehát az hogy most ennyi az egy dolog, ráadásul nem is lehetett kapni őket nagyon.
Igazából ne vedd magadra de nem vicces az a dolog, hogy ennyire tudtok örülni egy 3. rókabőrnek 100 K-s kategóriában,. Hiába gyorsabb most mint az 1060 akkor se éri el az 1070 szintjét és az ára több, mint az RX 480 nak volt ezelőtt 3 éve.15-20 % tuning 3 év után és 100 k-s ár ugyan azért hát elég szomorú.
ilyenkor már ezeknek a kártyáknak 60 K körül kellene jönniük mindkét oldalon.
Hogy 3080 mennyi lesz meglátjuk. Pascal olcsóbb volt mint a 9xx széria ugye ott az 1060 a 980 ellen jött ami a debütálás pillanatában 150 K fölött volt míg az 1060 meg 100-120 K körül nyitott. Sok minden függ mennyire tudnak olcsón gyártatni,. mert még ha sokan kételkednek is benne, azért is ennyire drágák a Turing kártyák mert horribilis gyártási költségeik vannak, ráadásul maga a gyártó sor is lízingelésre került, átalakításra a TSMC nél. Szóval ha összejön a Samsung 8 nm akkor az olcsóbb is lesz, kisebb is lesz, gyorsabb is lesz. Mármint a gyártás. 2070 pedig már az 1080 szintjén áll ár / érték arány terén, még ha nem is jobb nála. -
_drk
addikt
válasz
FollowTheORI #36872 üzenetére
Sajnos igen.
Az iPhone túl jó példa minden gyártónak, hogy a prémium termékért a vásárlók igen is képesek kiadni annyi pénzt.
Már most soha nem lesz xx80 ti 2-250k-ért se xx70 100k-ért. -
válasz
#45185024 #36870 üzenetére
30%-ot szerintem rá tudnak tenni, ha akarják... de hogy olcsóbb nem lesz abban biztos lehetsz.
Egyébként meg ha az AMD túl jó ár/teljesítményt produkálna hozzájuk képest, akkor csak simán visszashiftelik a termékeket. Anno a 700-as sorozatnál simán meglépték, most is benne van.
De szerintem az AMD is felfelé fog árazni.
-
törölt tag
válasz
Televan74 #36866 üzenetére
Ja bocs erre nem gondoltam ...én most is kettőt látok
Egyik az Arctic Sound amiről Koduri december 11.-én bemutatózik
a másik a frissen leakelt 1060 gddrx
Az árára leszek kíváncsi mennyire tud jó árérték arányú lenni a 98 ezres 590-hez képest!!!A neten már mennek ezek a 3 pólusú VS videók.
Ami két dolog miatt izgalmas Intel egy gazdag APUs és diszkrét középkártyás első generációt ad ki... vagy már most rá tud állni a nagy AI támogatásos szerveres zsíros piacra és a Diszkrét piac számára is csak az ehhez vezető út ahol a felső kategóriát szedi le NV-hez hasonlóan. Tehát hogy kinek fog jobban fájni.De az eredeti téma amiért jöttem:
Az AMD a TSMC-vel ellentétben csak azt állítja, hogy 16FF+ node-hoz képest a processzorai 25% -os sebességnövekedést vagy 50% -kal kevesebb energiát fognak használni a 7nmen.
Ugye az NV úgy működött az elmúlt években hogy folyamatosan felcsúsztatta a kategóriáit.
980 1080 2080
Régen a 980TI versenyzett a FuryX-el, aztán ez a laikusokban tovább folytatódott az 1080TI legyőzte a Vega64-et a 2080TI meg a mindent is...
De a valóságban ezek már elcsúsztatott kategóriák. és most nem térek ki a már leírt mennyivel több szilíciumot töltünk az 2080TI dologra.
Az AMD megállapítása alapján arra vagyok kíváncsi hány NV-s gondolja úgy hogy a 7nmes 3080-ja 30%ot fog verni a 2080TI-re (ált ezt várjátok el) ésssssss újra 200 ezer forint körül lesz mint régen... -
-
imi123
őstag
Jó kis Intel GPU. Lesz itt ham ham..
Köszi, akkor user error -
törölt tag
Végre egy kommentben ki tudom maxolni a szoba nevét, leaks yepp.
Melyiktől fél jobban AMD a két kép közül ? -
_drk
addikt
válasz
Televan74 #36856 üzenetére
Új kártya, de ez xx60-as! Ami elvileg a középkategórát jelentené, amivel már el lehet játszani mostani játékokkal. De nem 100k-ért, mert arra ott vannak a jövőbe mutató felsőbb kategóriás kártyák. Ami még x év múlva is teljesen használható lesz.
Ezt a szériát, meg egy az egybe lehet majd dobni, ha jön a következő gen. reális ára kb 60-70 lenne. Onnan nem szégyen ha le esik az ára használtan az újak miatt 50-re. -
válasz
Televan74 #36856 üzenetére
ezért a teljesítményért ez nem túl jó ár. Az 1070 130 K az 1070 TI pedig 140 K egy drágább boltban.( 350-400$ az MSRP ára) olcsóbb boltokban meg 120 és 130 K itthon.Ez pedig nincs 1070 teljesítményű.Persze ezek még nem konkrétumok , csak találgatások, leaked infók. Ennek a kártyának 100 K alatt lenne a helye már bőven.
-
-
_drk
addikt
2 éve akartam venni Rx470-et. Az volt akkor jó vétel. 4gb, nem csak 3 mint az Nvidia párjánál.
65-70 körül mentek. Na mondom ez fog még lejjebb is menni, pláne használtan, olyan 55 körül majd megcsípem. Erre jött a bánya, meg minden. Most vannak talán olyan árban mint mikor megjelentek.
De így 2 évre rá, már ez kevés. Vagy nem tudom.Most 2 évig nem is jelenik meg semmi új? Csak ilyen túl árazott RTX-ek, meg ugyan az a Polaris?
-
tök mindegy mi van mindegyik gyártó tehet egy szívességet. ha előre akarsz lépni erről a szintről az egyik leszedi a pénzedet , mert lassan egy RTX 2060-vega 56 4-500 dollárba fog kerülni,a másik meg nem képes kiszakadni erről a szintről 3 éve.hiába olcsóbb.100K alatt nincs 1070 teljesítmény sehol, itt toporgunk a GTX 970-1060- Rx 480-580-590 szinten évek óta szinte azonos áron.
Ettől függetlenül azt mondom jó vétel most az 580 az elmúlt időszakban meg a lehető legrosszabb vétel volt, főleg mikor majd 200 K ba került. Van mit behozni a gamer szegmensben, most, hogy a másik lufi kidurrant.
Azt gondoltam 3 éve, már ezek a kártyák 50 -60 K ba fognak kerülni, belépő szinten 2019 re. -
törölt tag
Huang said, “I think the channel has more than 12 weeks of inventory between us and the other brand,” with “the other brand” being Advanced Micro Devices (AMD).He explained that since NVIDIA’s GTX 1080 is the top-selling GPU and AMD’s RX 580 is number 24, the ratio of GTX 1080s to RX 580s in the channel inventory is 90:10. If AMD suddenly injects RX 580 GPUs into the channel and changes the inventory ratio to 50:50, it would create excess inventory, which is difficult to sell. The sudden rise in GPU inventory because of declines in crypto-related GPU demand suggests that this instance is a one-off and not affecting its long-term growth opportunities.
"Szegény" Huang nem tudja eladni a készleteit... a Gonosz Ájemdé miatt aki árulja azokat a gonosz 580-akat
-
Ragnar_
addikt
válasz
#48613632 #36836 üzenetére
Ha jól emlékszem csak valami mókolt physx driver kellett hozzá.
Íme a legújabb video HybridPhysx témában. Hybrid Physx Tutorial - Windows 10 - AMD NVIDIA A Witcher 3-at én már egy kártyás rendszerben Gameworksel játszottam úgyhogy arról nem tudok nyilatkozni. Arkham sorozatban van még Physx Borderlands-ban, AC Black Flag, mikor én próbáltam még nem gameworks volt hanem physx. (Én is úgy voltam vele, hogy ha megy társkártyás rendszerben egy próbát megér. Nekem ha jól emlékszem még 6870+GTX270 setupom volt, aztán következő VGA váltásnál meg már Nvidiát vettem, ahol nem kellett mókolni.) -
törölt tag
Mindegy srácok, köszi a választ mindenkinek!
Egyre jobban látom, hogy ha működne, akkor sem biztos, hogy megérné. Stabil 60fps-t akartam Witcher III alá, de ez sem életbevágó. 40 alá sosem megy, és végülis nem egy FPS-ről van szó.
Meg tervben van a nagyobb proci, szóval reményeim szerint meglesz az. -
proci985
MODERÁTOR
ez se valoszinu, bizonyos helyzetekben harmadolja az FPSt.
Borderlands2 5760x1080 ultran lattam olyat (nem emlekszem, hogy 0 vagy 4 msaa mellett), hogy volt betonstabil 65-85 fpsem egy 1420on jaro 970 G1el, ami ha beindult a physx aktivan akkor leesett 20-30ra aztan ahogy befejezodott visszaallt az eredeti tempora.
mondanom se kell 15 percig neztem, hogy ez igy mi volt, aztan inkabb kikapcsoltam.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#48613632 #36836 üzenetére
Igazából a Witcher 3 csak a legelső verzióban tartalmazott GPU-s PhysX-et. Egy elején kiadott patch-ben kivették, amivel gyorsultak is a GeForce-ok 10-15%-ot. Azóta CPU-n megy.
Egyébként tök hasztalan ma már a társkártyás PhysX. Eleve az új PhysX környezetek nem is támogatják, még akkor sem, ha GeForce mellé rakod. Ezért sem fejlődik a hibrid PhysX csomag, hiszen már maga az API nem támogatja a tárkártyás megoldást. A legújabb verziókban pedig a CPU-s kód annyira gyors, hogy a GPU-s kódot játszva lehagyja, illetve ezek a verziók már nem is CUDA-t használnak, hanem DirectCompute-ot. Viszont a fejlesztők nem építik be őket a játékokba, mivel nagyon rövid lett a PhysX életciklusa. Az NVIDIA rendre lövi le a supportot a nemrég megjelent verziók mögül, ami miatt például a Warframe is arra kényszerült, hogy dobja a PhysX-et. Nyilván az NV láthatóan nem akar erre költeni, egy játékfejlesztőnek pedig baj, ha van egy bug a rendszerben és nem tudja hova jelenteni, így le is váltották a rendszert. Több fejlesztő megragadt egy elég régi verziónál, ahol még volt lehetőség a forráskód megszerzésére. Azt nem valószínű, hogy frissítik, mivel az újabb verziókhoz más licenc tartozik, ami kisebb kontrollt ad. Ennek az egésznek úgy lenne értelme, ha az NV fejlesztené és támogatná is.
Az egyik jó megoldás az lenne, ha az NV kihúzza a supportot egy verzió mögül, akkor hozza nyilvánosságra a forráskódját. Az sokat segítene, de igazából az NV-nek különösebben nem számít, hogy csak korlátozott ideig működnek az effektek a játékokban, főleg úgy, hogy a működésük nekik folyamatos költség. -
törölt tag
válasz
rumkola #36837 üzenetére
Lehet. Megy így is szépen mondjuk, szóval inkább csak kísérletképpen agyalok ezen, nem pedig mert szükséges lenne.
Amúgy meg azt olvastam hasonló techfórumon, hogy a zöldek 2016 év végétől, blokkolják a hybrid physx felé irányuló törekvéseket. Szóval, elképzelhető, hogy jelenleg nincs erre megoldás, vagy ha van is, nagyon mélyre kell menni. -
-
törölt tag
Üdv
Nem tudom, melyik topik lenne a legoptimálisabb a kérdésemnek. Ha tudtok jobbat, csak szóljatok, már megyek is.
Kérdésem a következő lenne.
Betoltam egy RX580-at a gépembe, a korábbi kártyámat, ami egy GTX1050Ti, meg bennhagynám Physx karinak.
Drivereket feltettem, de ezt a képet dobjaMindkét driver fenn van, de az nvidia hiányosan. A grafikus illesztő fenn van, de a HD audio nincs. Ha esetleg az is kell, akkor persze felteszem.
Tehát, hogyan tudom a GTX-et dedikált physx kártyává előléptetnem? Egyáltalán lehetséges ez AMD kártya mellett? Nem mellesleg, van is értelme manapság? -
Raggie
őstag
Hát ez egyre érdekesebb... LINK
Tényleg brutál kártya lett az RTX2080Ti, de ez eléggé fura. Legalább olyan fura, mint a Vega indulásakor a HBM stack-kel nem érintkező hűtések voltak... Nem is értem, hogy mostanában a csúcs nagyon drága kártyáknál hogyan tudnak ilyen darabok kijutni a fogyasztókhoz? -
PuMbA
titán
Értem. Arra gondoltam, hogy mondjuk input lag szempontjából ki jár jobban például a DiRT Rally-nál, ami 60fps fix konzolon. Nekem PC-n 55-100fps egy AMD VGA-val jelenleg vsync / enhanced sync / chill / frtc nélkül, 75-ös átlaggal, tehát 60 alá csak számomra nem érzékelhető időszakban néz be, azt is néhány pályán a sokból és gondolom a konzolos verzió is menne 60fps felé, de lekorlátozzák valahogy
Azt hittem van erre valami általános megoldás, de ezek szerint konzolon is van sokféle módszer, szóval nem garantált a legjobb input lag.
-
hokuszpk
nagyúr
programozoi szempontbol kb. ugynezki, hogy a konzol felett megkapod a tejhatalmat, -- mint anno a c64 / zx spectrum korszakban, -- aztan amit ki tudsz hozni belole, az ugyanugy fog futni a nappaliban, mint a fejlesztoi gepen.
pc-n meg at kell verekedned magad az apin az alatta levo drivereken, optimalizalnod kell a kulonbozo videokartya architekturakra es az azokat kiszolgalo procikra.... -
Abu85
HÁZIGAZDA
A konzol az egy fix gép. Arra sokkal könnyebb optimalizálni.
A szinkronizálás eljárás kérdése. Ez lehet vertikális szinkron is, de némelyik játék afféle fast/enhanced synchez hasonló megoldást használ, míg van olyan is, ami scene pacinget, és ott limitálják a sebességet, majd arra szinkronizálnak. Az egész hardver szabadon elérhető, így eléggé sok dolgot meg lehet tenni. PC-n ezek azért korlátozottabbak, mert itt azért sok múlik a Microsofton, a gyártók driverein, illetve azon, hogy egy gyártó mondjuk hajlandó-e specifikus megoldásokra pénzt áldozni, mert a driverfunkciók nem olcsó dolgok ám. -
PuMbA
titán
Abu85: Konzolon hogyan van megoldva a betonstabil 30 vagy 60fps-es sebesség (már ha a játék ezt tényleg tudja)? VSync? Mert akkor az input lag kevésbé jó, mint PC-n egy autós szimulátor játéknál például.
-
-
imi123
őstag
-
-
FLATRONW
őstag
Nagyon erőltetettnek tűnik az ilyen ismeretlen orosz oldalak keresése, hogy önigazolást kapjon az ember.
Nem nagyon tűnik hitelesnek. -
válasz
#45185024 #36806 üzenetére
Miért kellene gaming X be ? Kevesebb fogyasztás mellé ami az 1060 esetében 112 watt aztán kb a gaming X malmozik, de legalább halk.
Ezeknél a teszteknél az új kártyát tuningolják és összevetik az alapórajeles kártyákkal. DE Azokat is lehet húzni elég szépen.1060 ban is kb 10% van.
20 % kal el van maradva az alapórajeles 1070 től teljesítményben 1070 Oc ?Kb 10 %..
2060-t gondolom kivágják 2019 Q2 ben 1070 teljesítménnyel RTX nélkül 120 wattos fogyasztással 250-280 $ áron.Egyébként Rx 580 a legnagyobb konkurenciája az 590 nek 80 K alatti árával ami szerintem így jobb vétel, mint ez.
-
törölt tag
válasz
Petykemano #36810 üzenetére
Engem nem érdekel a fogyasztás csak megjegyeztem milyen vicces. AMD úgy tudta nyögvenyelősen lenyomni a régi 1060-at, hogy 2x annyit fogyaszt az új 590.
-
Petykemano
veterán
válasz
#59036672 #36807 üzenetére
Ha Nem tartanám én is fontosnak a fogyasztást, azt mondanám: kapcsold le a lámpát játék közben.
Ha tényleg fontos a fogyasztás, akkor használd a Chillt. Csökkenti a fogyasztást, amikor a játékmenetben eseménytelen részeken csökkenti az fpst, ezáltal nem csak a tényleges áramhasználat lehet kevesebb, hanem az átlagfogyasztás, hőtermelés is, ami lehetővé teszi, hogy a szükség pillanatában tudja hosszasan tartani a turbó frekvenciát. (Azt meg ugye tudjuk, hogy a gpuk a mért átlagfogyaztásnál többet is felvehetnek, tehát a működés jellege nem változik)
Nyilván persze sose fogják a fogyasztást így mérni, az átlag fps pedig a szándékosan fpst csökkentő chillel értelmezhetetlen.
Be kell érned ennyivel (quoting from the Best): "it Just works" -
PuMbA
titán
Igaz. Emlékszem, hogy ezt emeltem ki anno a PC-s Forza Horizon 3-ban ugyanebben a topikban, hogy előtted pattantak ki a fák a semmiből, de a legtöbben csak annyit írtak rá, hogy nem látok semmit, teljesen jó a grafika
Ezeket a dolgokat kéne legelsőnek eltüntetni, aztán jöhet a csilli-villi grafika, mert teljesen elrontja az élményt és kilök a játék az univerzumból. Szerencsére pár játékban jól meg van csinálva, de azért sok játékban még mindig nincs.
-
törölt tag
RX 590 Vs. GTX 1060, 1070, RX 580 - The New Mid-Range King...?
Kijött az 590 12 nm-en 12%-ot ver az 1060-ra húzva az 1070 alatt van.
Lehet szidni a fogyasztását de...
alzán az XFX 98 a sapphire 102 ezerért van !!!
Az NV melyik 20xx 12 nm- es kártyáját fogja kihozni ellene ?
ÚGY ÉRTEM Gaming X-ben 98 ezer forintért.
Várom a megjelenését. -
PuMbA
titán
Battlefiled 5 DXR Analysis. Jól néz ki és a DICE-nál dolgoznak tovább rajta.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Proxmox VE
- Személyesen Zuckerberg toborozza a szuperintelligenciát építő AI-csapatot
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- TCL LCD és LED TV-k
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Elektromos cigaretta 🔞
- Ingatlanos topic!
- Apple MacBook
- Kuponkunyeráló
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged