Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Televan74 #36866 üzenetére

Ja bocs erre nem gondoltam ...én most is kettőt látok :)
    Egyik az Arctic Sound amiről Koduri december 11.-én bemutatózik
    a másik a frissen leakelt 1060 gddrx
    Az árára leszek kíváncsi mennyire tud jó árérték arányú lenni a 98 ezres 590-hez képest!!!

A neten már mennek ezek a 3 pólusú VS videók.
    Ami két dolog miatt izgalmas Intel egy gazdag APUs és diszkrét középkártyás első generációt ad ki... vagy már most rá tud állni a nagy AI támogatásos szerveres zsíros piacra és a Diszkrét piac számára is csak az ehhez vezető út ahol a felső kategóriát szedi le NV-hez hasonlóan. Tehát hogy kinek fog jobban fájni.

De az eredeti téma amiért jöttem:
    Az AMD a TSMC-vel ellentétben csak azt állítja, hogy 16FF+ node-hoz képest a processzorai 25% -os sebességnövekedést vagy 50% -kal kevesebb energiát fognak használni a 7nmen.
    Ugye az NV úgy működött az elmúlt években hogy folyamatosan felcsúsztatta a kategóriáit.
    980 1080 2080
    Régen a 980TI versenyzett a FuryX-el, aztán ez a laikusokban tovább folytatódott az 1080TI legyőzte a Vega64-et a 2080TI meg a mindent is...
    De a valóságban ezek már elcsúsztatott kategóriák. és most nem térek ki a már leírt mennyivel több szilíciumot töltünk az 2080TI dologra.
    Az AMD megállapítása alapján arra vagyok kíváncsi hány NV-s gondolja úgy hogy a 7nmes 3080-ja 30%ot fog verni a 2080TI-re (ált ezt várjátok el) ésssssss újra 200 ezer forint körül lesz mint régen...

Új hozzászólás Aktív témák