- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali VGA-s kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Ipari hulladek "olcson", tessek szepen vasarolni
Beta teszteles barati aron [link]
[ Szerkesztve ]
-
Raggie
őstag
Lehet, de csomó tech. oldal így hozta le a GDDR5X-es 1060-ról szóló híreket. Én erre mondtam, hogy akkor ezek szerint ha lesz is nV reakció az RX 590-re akkor ezek szerint nem ez lesz az.
Hát az ünnepi szezonra eléggé kései reagálás volna a januári start...
Az 1070 árcsökkenés az valóban jó reakció volna, de azt meg annyival nem igazán hiszem, hogy csökkentik majd, mert az RX 590 azért nem fogja beérni az 1070-et az előzetes híresztelések alapján. Tehát azonos teljesítményre akkor nem lesz válasz, csak max a feljebbi teljesítményt hozzák kicsit olcsóbbra. Nyilván ha pont erre az árszintre csökkentik az 1070-et az volna a legjobb csak azt nem tartom valószínűnek azért.[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
félisten
válasz Raggie #35890 üzenetére
Ez szerintem nem igaz, szimplán olcsóbban előállított / meglévő készletfeltöltésről van szó. GDDR5X már nem fog kelleni sehova.
Ráadásul ennek a típusnak az árát sem tudjuk, szóval lehet, hogy lassabb lesz mint az 590,( ha lesz) de olcsóbb is, szerintem annyiért adják amennyiért akarják, nincs rajtuk nyomás. Mármint alsó árra gondoltam.
Rx590 re egy 1070/ TI árcsökkentéssel is lazán tud reagálni NV, ha akar, vagy januárban kidobja a 2060 karit.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Raggie
őstag
válasz Raymond #35893 üzenetére
Persze, értem. Én nem számon kértem csak azt mondtam, hogy az az új infó a linkelt hírben, hogy az eddigi cikkekben rámutat a fals várakozásokra.
EDIT: meg csak úgy simán személyesen csodálkozom, hogy akkor ezek szerint nem akar/tud semmivel válaszolni az nVidia az RX590-re?!
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
Raggie
őstag
válasz Milka 78 #35889 üzenetére
Hát meg ezzel elvileg az RX 590-re szeretne reagálni az nvidia. Azt meg 10-15%-al jósolják gyorsabbnak az RX 580-nál azaz magabiztosan utasítaná maga mögé a mostani összes verziójú 1060-ast. És így akkor ennek tükrében elég nagy hírértéke van a linkelt dolognak.
Vagy lemaradtam valamiről?
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
válasz Crytek #35884 üzenetére
A Micronék befejezték GDDR5X gyártását, de rajtuk rohadt egy csomó gyengén sikerült chip. Összelapátolták, eladták bagóért az NV-nek. Az NV meg most extra marketinggel jó kis profitot csinál belőle.
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
syberia
veterán
https://howbad.info/
-
Crytek
nagyúr
GTX 1060 GDDR5X will be slower than GTX 1060 9 Gbps.
NVIDIA's GDDR5X-varnished GTX 1060 Only Ticks at 8.8 Gbps Over 192-bit
Next PC Upgrade: 2022
-
PuMbA
titán
2 hónapja, ami a legújabb driver volt
(#35882) zovifapp111: Le, de a drivereknek nem kéne összeakadniuk, hiszen be se töltődik, mert az alaplap ilyenkor letiltja az integráltat automatikusan, nem látszik az eszközkezelőbe
DDU-nélkül váltottam szüleimnél AMD AM1 platfromról Intel Skylake-re integrált VGA-stól (tehát minden komponens kicserélődött a rendszer alatt!), de a Windows 10 simán felhúzta az összes új drivert. Ezután pedig a Vezérlőpultban leszedtem a régi drivereket és az Eszközkezelőben eltávolítottam az AMD alaplaphoz tartozó erőforrásokat, SATA vezérlőt stb.. Azóta megy hiba nélkül a rendszer. A Windows 10 egy kaméleon
Ki kell kapcsolnom a Lightroomban a VGA gyorsítást, legalábbis a decemberi szuper AMD driver megjelenéséig biztosan.
[ Szerkesztve ]
-
zovifapp111
senior tag
És minden régebbi drivert lepucoltál rendesen? Lehet, hogy nekem eddig csak simán szerencsém volt, de se zöld se piros driverrel nem volt még gondom. Mindig hibátlanul müködtek sima frissítéssel is. Ddu-t csak kártyacserekor használtam. Tök jók a meghajtók minkét oldalon.
Falu: sorry, el voltál tünve
[ Szerkesztve ]
Alig várom a tavaszi zöldelést!
-
törölt tag
válasz zovifapp111 #35877 üzenetére
Buli volt a vs-be és nem szóltál zovi??? [link]
-
PuMbA
titán
válasz zovifapp111 #35877 üzenetére
Hogy viccelnék? Intel előtt szintén AMD-m volt, akkor is minden progim működött, most mintha kicsit visszaestek volna. Intelen játszottam League of Legends-et, DiRT Rally-t hibamentesen, multi-monitor kiválóan működik, böngészőben VP9 videó gyorsítás van (Polarisból ezt kihagyták, pedig úgy reklámozták az elején, hogy fogja tudni és a procim pörög). 2 évig ment hibátlanul az összes progim. Persze mai Intelről beszélek (HD5xx, HD6xx), nem a régiekről.
(#35878) proci985: Biztos nem gari, hanem driver, mert a játékok tökéletesen mennek és azok kicsit nagyobb terhelést nyomnak a kártyára, mint egy Lightroom
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
2 hónapja van megint AMD VGA-m (RX460) 2 év Intel után és hát míg Intellel semmi bajom nem volt, az AMD driver 5 naponta "kifagy" Lightroom-mal, úgy, hogy elmegy a kép a monitoron és kiírja a monitorom, hogy Suggested resolution: 1920x1080. Resetelnem kell a gépet. Legfrissebb Windows 10. Eskü, hogy az Intelnek vannak a legstabilabb VGA driverei manapság, már nem az AMD vagy az NVIDIA vezet
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Kicsordult a könnyem, meghatódok, hogy vannak ilyen emberek akik látják a fáktól az erdőt. Elrebegtem egy imát , hisz megalapult az AMD jótékonysági egyház, mindenki megmentője és üdvözítője. hallelúja!
[link][ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
M^xx
aktív tag
-
syberia
veterán
válasz t72killer #35838 üzenetére
OCUK nincs lerabolva, ahogy nézem van választék raktáron lévő 2080 TI karikból.
(#35840) szmörlock007: Az ottani mélyrepülés mennyiben fogja befolyásolni az árazásukat? Az ütőképes konkurencia (hiánya) jobban tudná, de szegény AMD közel sem jött föl vga fronton annyira, mint amit cpu oldalon villantottak.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
syberia
veterán
válasz TTomax #35836 üzenetére
Ennyire szélsőséges lépésre nem számítanék, de vannak egyéb eszközeik az újabb fejlesztésű hardverek irányába terelni a vásárlókat. Például jó pár DX11-es játék nem fut DX10- vagy régebbi videokártyán. DX12 pedig csak W10-en elérhető, stb...
A "bányaomlásra én is kíváncsi lennék, kivéve ha addig hajtják az össze kártyájukat, míg az összes meg nem pusztul.(#35835) t72killer: Szerintem nyugaton sem szórják a pénzt ész nélkül, ezek az árak már nálunk jóval módosabb országokban is kiverik a biztosítékot. Néha olvasgatom a külföldi fórumokat, ott is az árcsökkentésre várnak.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Utol fogja érni mindkét gyártót,hogy az eddig cryptóra eladott kártyák rázúdulnak a használt vga piacra.Nem gondolom hogy a vga áremelés jó stratégia,igy nem csodálkoznék azon ha lenne valami "nélkülözhetetlen" csodaficsör amivel forcolnának az uj vga vásárlásra.Vagy valami olyan win update vagy driver buhera ami miatt a pascalok használhatatlanok lesznek.
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
t72killer
titán
válasz syberia #35834 üzenetére
Rengetegen tologatták a VGA vásárt az elmúlt 2évben, látva, hogy a bányászok visznek el minden karit. Ráadásképp verseny sincs már jóideje. Most kijött valami új, és megnyíltak a másfél-két éve csukva tartott/gyűjtögetőre állított bukszák, ezek totális kizsebelése zajlik. Énis akartam tavaly ősszel/idén kora tavasszal 1080Ti-t venni, csak mire elhatátoztam magam, 1100€-t kért érte a helyi bolt, aztán még annál is többet.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
syberia
veterán
válasz FollowTheORI #35833 üzenetére
Nem biztos hogy jó taktika. Egy játék sem termel profitot, a megvásárolt hardver nem "hozza vissza" az árát, sokkal árérzékenyebb a játékos vásárló közönség, mint a bányászós volt.
-
nagyúr
-
syberia
veterán
válasz lezso6 #35829 üzenetére
Nvidia Says ‘Goodbye’ to Crypto Business, but Stays in the Game
Jensen Huang: -Nem veszik a kártyáinkat a bányászok, most mihez kezdjünk, talán adjuk olcsóbban, hogy visszacsábítsuk a PC játékosokat az erő zöld oldalára? Tudom már, emeljünk soha nem látott magasságba az MSRP-t, akkor mindenki tőlünk fog vásárolni!
Falu111: NVIDIA ugyanúgy mínuszban, bár még így is jobban állnak.
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
Most akkor csak az AMD Ryzen prociknak van normális ár/teljesítmény mutatója az egész pc piacon?
Ha nem lett volna a bányász láz, még össze esküvést sejtenék, hogy minden egyes alkatrész, nem is az hogy drága, de ennyit nagyon nem érnek. -
t72killer
titán
Ez van, ha 3 negyedév alatt eladnak 2évre való kártyakészletet. Az nvidia Pascaljánál is ez lesz, csak kisebb mértékben. A kutyának se fog kelleni a 2017es generáció.
túltoltak mindent, hardverárakat, részvényárakat - csak a dolgozók fizetése maradt ott, ahol 2-3-5-10éve (keményvalutában számolva, nyugaton - de mo.-gon is)
[ Szerkesztve ]
-
-
Raymond
félisten
válasz #59036672 #35827 üzenetére
Az arfolyam nem azert esett mert a Q3 nem volt jo hanem azert mert a Q4 es a kilatasok nem jok. Plusz a reszvenyar masszival tul volt ertekelve ugyanis volt egy aprobb hype kampany tavasszal tobb erdekelt alltal is es az felverte az arakat.
BTW, egy kis tablazat a Q3 osszehasonlitasara:
Felul Intel, alul AMD ha nem lenne egyertelmu Remelem ad egy ksi perspektival azoknak akik az "Intel halott, 10nm LOL LOL LOL, az AMD meghoditja a vilagot" mamorfelhoben vannak. Az Intel-nel ebben az egy negyedevben volt annyi nyereseg (Net Income) mint az AMD forgalma (Revenue) lenne egy ev alatt ha mindig igy teljesitene mint most. Vagy ahogy a valosagban is kb. lesz 2018-ban az a 6.51 miliard - (1.65+1.76+1.65+1.45). Az utolso az AMD vezetosegenek elorejelzese.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
törölt tag
Megzuhant az AMD a gyenge GPU-eladások miatt.
Az árbevétel mindössze 30 százalékát teszik ki a GPU-k, az AMD részvényárfolyama pedig nagyjából 28 százalékot zuhant. [link]AMD On the floor!
[ Szerkesztve ]
-
_drk
addikt
De ez most valós, hogy azt hitték a bányász láz miatt mindig ennyit tudnak eladni? Már akkor meg mondták hogy nem gyártanak többet, mert ez csak ideiglenes, de most nagyon rossz az egész cégnek mert vissza esés van. Holott 3 év alatt a polaris helyére új kártya se jött, olcsóbb se lett. Akinek kell ilyen már régen vett...
-
Egon
nagyúr
A kutyának sem kell már Radeon
Nem én mondtam, hanem az AMD... Mi lesz az itteni térítős misszióval, OMG..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
imi123
őstag
Jaja,nagyunkon helloBécs
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz huskydog17 #35817 üzenetére
ha menne meg a multigpu ebbol 300 eurobol durva cuccot lehetne osszerakni.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
huskydog17
addikt
válasz Raymond #35815 üzenetére
Jelenlegi árfolyamon átszámolva 155k, not bad, itthon ez a típus 192k-ről indul.
Sőt, a 8 GB-os RX570-es MSI Armor átszámítva 54k, itthon 73k
Soha nem volt ilyen olcsó a 8 GB-os RX570
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
Kvg
senior tag
válasz t72killer #35814 üzenetére
Gondoltam egyett 16GB 2400 as ddr3 memóriát kibővítem 32 GB és akkor vega is kapna + 4GB -ot. Felnéztem az arukeresőre, (ahol elvileg a boltok versenyeznek egymással) amikor megláttam a 60k gyorsan töröltem a projektet.. 32GB ram luxusnak számít már nekem...
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Hja... Lehet hagyom a francba az egész új-vga vásárlós bizniszt és levadászok egy ex-bányász vega 64-et 300€ körül... Egy ideig az is ki fog szolgálni, egy 2080 (nem-Ti) meg kb fog ennyit veszíteni a sima bolti árából 1-2év alatt - nem beszélve egy megvett kari amortizációjáról. Nevetséges, ami itt megy.
[ Szerkesztve ]
-
GFerr56
aktív tag
válasz t72killer #35810 üzenetére
...vagy van rá kereslet. Ne az itthoni bérekből indulj ki...töredékét kell bizonyos helyeken dolgozni értük (persze itthoni kivételek vannak, de én az átlagból indulok ki)
Üdv
.Minden eshetőségre gondoltam...hmmm, lehet, hogy én vagyok a gyilkos? - Frank Drebin...........és a farkam benne volt a Guinness Rekordok Könyvében....ki is tiltottak a könyvtárból....
-
t72killer
titán
Nézegetem a geizhals-on európaszerte a 2080Ti-ket, elképesztő, vannak karik, amikre januári szállítási időpontokat írnak (létező kari, pl MSI trio, már árulták, csak mintha leállt volna a gyártás).
[ Szerkesztve ]
-
válasz keIdor #35805 üzenetére
A TU106 nem TIER3. Úgy néz ki, hogy a TU104-nek nem éri meg a negyedét levágni, ezért külön lapkát készítettek a 2070-nek.
-
keIdor
titán
válasz lezso6 #35804 üzenetére
Megéri a Turingra is, mindből ott a Quadro variáns, sokkal drágábban adják, visszajön az a befektetés nekik.
Elnézve az RT, DLSS késését, a mostani GeForce RTX-ek csak piaci és a befektetők nyomására jött ilyen hamar piacra, ekkora Pascal készletek mellett a 2070, 2080-nak egyébként a mostani árán sincs semmi értelme.Jövő ilyenkorra itt lesznek a 7nm variánsai az összesnek, ebben biztos vagyok.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
keIdor
titán
Arról van szó, hogy a TU106 az a Turing generáción belül a tier 3-as GPU és ez jelenleg 600-700€.
Ez a GP106 (GTX-1060) utódja.Ferminél meg Keplernél a tier 1 került ennyibe, azaz GTX-580, GTX-780Ti. Abszolút nem normális ami van.
Egy tier 3-as GPU, 8GB GDDR6-al nem szabadna, hogy két PS4 Pro árába kerüljön, erre gondoltam.
Nem kell egyből az embernek esni egyébként...Semmiféle bekötésre nem gondoltam, én a GPU-k tier besorolásáról beszélek.
[ Szerkesztve ]
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
-
Loha
veterán
Csak a legkisebb Pascalokat gyártotta a Samsung (GP107, GP108), ez valszeg jobb alku pozíciót adott az NV-nek a TSMC-nél, és köze is lehetett ahhoz, hogy saját gyártósorhoz kaptak a TSMC-nél.
A Samsung gyártósorai pont az olyan kicsi, alacsony fogyasztású csipekhez lehet ideális mint a 1030 és 1050 (Ti), valszeg nem is alkalmasak csúcs GPU-khoz...A forrás itt is ugyan az a japán nyelvről Google fordítózott pletyka...
lezso6: Gyártott a Samsung valaha is nagy méretű, nagy teljesítményű lapkákat?
Biztos most fog lelépni az NV a TSMC-től, miután először eljutottak arra a szinte, hogy kaptak egy személyre szabott gyártósort...
[ Szerkesztve ]
-
Persze, hogy pletyka. Azt, hogy nem jött be, azt nem tudom honnan veszed. Nem cáfolja semmi egyelőre, viszont nagyon sok minden szól mellette.
Az is elképzelhető, hogy a kisebb első generációs TU lapkák (TU107, TU108) még kijönnek, mint pipe cleaner, felkészülve a 8-10 nm-es Samsung node-ra, hogy azon készülhessen a teljes TU20x.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest