- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Barátokká váltak az eddig rivális AI-óriások
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- Az Aura Displays hordozható monitorhármasa jól felturbózhatja a produktivitást
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#59036672 #38224 üzenetére
Szerintem a 2060 az utóbbi idők legértelmetlenebb kártyája. RT-re fájhat a kevesebb sávszél, a sebességhez hamar fájdalmasan kevés lesz a VRAM 6GB-os mérete is. Cserébe drága és drágán előállítható. Ha már RT-re keresnék kártyát inkább lőnék az RTX2070/2080-ra.
De egy használt 1070/1080-ban is több fantáziát látok, ha nem kell RT, több VRAM és olcsóbb jóval.Itt nincs HBCC mód, mint a Vega-nál hogy driverből kipótolja, ami a kártya VRAM méretéből hiányzik.
-
-
törölt tag
válasz
#59036672 #38064 üzenetére
Gondolom ezt azért hozod fel mert negatív.
Megcáfolta AMD már hivatalosan a kispéldányszám leak-et..
"This morning AMD has released an official response to these rumours, claiming that the company expects to meet demand from gamers, declining to release detailed production numbers."Ha ügyesek lennétek ezt rántanátok elő: LINK
Limitálják az FP64et a VII-en.
-Jaj Pepe ne légy már megint NV fanboy
-Az objektivizmusnak a súlya már úgy nyomja a vállam
Egyszerűen túl jó túl erős ez a Vega... -
FLATRONW
őstag
válasz
#59036672 #37824 üzenetére
Nem fogja tudni.
Néhány FreeSynces monitor a jelenlegi felhozatalból megfog felelni a követelményeknek, és megkapják a G-Sync hitelesítést is. Fordítva viszont ez nem fog megtörténni.
Érdemes várni néhány hónapot, míg megjelennek azok a monitorok amelyek rendelkezni fognak a FreeSync és G-Sync hitelesítéssel is. -
törölt tag
válasz
#59036672 #37816 üzenetére
Meglatjuk Kedves baratom, szerintem jó lesz
Nem tokeletes, jó.
Egy atlag 30% tempo novekedes a Vega 64- hez kepest jól hangzik, a reszletek meg majd kiderulnek.
A 16GB-ot pont nem tudom kihasznalni, 8GB is elég ezen a felbontason, plussz ott a HBCC
Ugyanazon fogyasztas mellett am most 200-230W kozott jar jatekokban Chill nelkul, ezzel mar menni fog Division 2 is szépen
Szorpre fel
-
válasz
#59036672 #37674 üzenetére
Meg is izzadtak az árazó processzorok AMD-nél.
Még pár óra és kiderül, mi lesz a válasz fél év múlva... muhahaha.
Addig meg az NV szépen kielégíti a piaci igényeket.
A 2060 közel azonos méretű chip, mint a VEGA... és 349 dollár.
Akkor most tegye fel a kezét az aki szerint (még mindig) a VEGA veszteséggel van árulva.
Én sose hittem el. -
-
Petykemano
veterán
válasz
#59036672 #37676 üzenetére
Ebben mi a meglepő?
A 2060 egy 445 mm² and 10,800 million transistors chip, a vega 64 pedig 487 mm² and 12,500 million transistor. Közel ugyanakkora, miközben a 2060 valójában 12nm-es szemben a vegával, ami 14nm-es, tehát nem is csoda, hogy kicsit nagyobb.
A 2060 fogyasztása jobb, de hát könyörgöm, ez egy 2019-es kártya, míg a vega 64-et mikor is adták ki? 2017 közepén.Egy ma kiadott kb azonos méretű lapkával szerelt kártya pár százalékkal és jobb fogyasztással és pár dollárral olcsóbban "kettéhugyozza" a másfél éves konkurenciát. Hallelujah
"
"
-
-
törölt tag
-
->Raizen<-
veterán
válasz
#59036672 #37600 üzenetére
Nem rossz az rx 2060 ketté hasítja az rx vega 64-et fele annyi fogyasztásból. gtx 970 méltó utódja lehetne ha nem lenne 4k tv-m. Kellene a kb 2x ekkora kraft hozzá.
(#37609) smc Euronics-os noname lengyel márka nem tescós.Nem kell monitor az kicsi. 49 colon terpeszkedek.
-
-
-
Petykemano
veterán
válasz
#59036672 #36807 üzenetére
Ha Nem tartanám én is fontosnak a fogyasztást, azt mondanám: kapcsold le a lámpát játék közben.
Ha tényleg fontos a fogyasztás, akkor használd a Chillt. Csökkenti a fogyasztást, amikor a játékmenetben eseménytelen részeken csökkenti az fpst, ezáltal nem csak a tényleges áramhasználat lehet kevesebb, hanem az átlagfogyasztás, hőtermelés is, ami lehetővé teszi, hogy a szükség pillanatában tudja hosszasan tartani a turbó frekvenciát. (Azt meg ugye tudjuk, hogy a gpuk a mért átlagfogyaztásnál többet is felvehetnek, tehát a működés jellege nem változik)
Nyilván persze sose fogják a fogyasztást így mérni, az átlag fps pedig a szándékosan fpst csökkentő chillel értelmezhetetlen.
Be kell érned ennyivel (quoting from the Best): "it Just works" -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#59036672 #36393 üzenetére
És mit kezdünk vele olyan DX12 módban, ami dadog? Ez nem működik DX11 alatt, ami a folyamatos élményt adja.
(#36396) Erdei88: Mindegy. A DICE nem javította a Frostbite 3 memóriamenedzsmentjét. [link]
Jó mondjuk nem tettem volna kis tétet sem arra, hogy javítani fogják. -
VTom
veterán
válasz
#59036672 #36302 üzenetére
Szerintem nem csak az nvidia pofátlansága miatt kerül ennyibe, hanem maga a gyártás is jóval többe kerül, mint a 1080Ti esetében.
Ettől függetlenül meg kellene mutatni nekik az irányt, és nem megvenni, hadd rohadjon rájuk az egész Turing generáció.
Aztán hátha kijönnek valami olcsóbb, normális megoldással, amin nem csak a space invaders-szel lehet játszani. -
-
válasz
#59036672 #36141 üzenetére
Közben rátaláltam a 2070 dolgozós tesztjére, ahol a vegák eddig taroltak...
-
válasz
#59036672 #36135 üzenetére
Az AMD se jótékonysági intézmény, ha tényleg 2080Ti teljesítményű és max 350W fogyasztású karit produkálnának, azt hóttziher, hogy nem adnák 900-1000$ alatt. 2080Ti-t egyszerűen sehol se kapni, random egy-egy kari tűnik fel a boltok polcain - azokon kívül meg többhetes várakozás.
Azaz még az is versenyelőny lenne, ha ugyanazt a teljesítményt, ugyanazon az áron DE valós raktárkészlettel <1hét szállítási idővel vállalnák!
-
-
Raymond
titán
válasz
#59036672 #35827 üzenetére
Az arfolyam nem azert esett mert a Q3 nem volt jo hanem azert mert a Q4 es a kilatasok nem jok. Plusz a reszvenyar masszival tul volt ertekelve ugyanis volt egy aprobb hype kampany tavasszal tobb erdekelt alltal is es az felverte az arakat.
BTW, egy kis tablazat a Q3 osszehasonlitasara:
Felul Intel, alul AMD ha nem lenne egyertelmu
Remelem ad egy ksi perspektival azoknak akik az "Intel halott, 10nm LOL LOL LOL, az AMD meghoditja a vilagot" mamorfelhoben vannak. Az Intel-nel ebben az egy negyedevben volt annyi nyereseg (Net Income) mint az AMD forgalma (Revenue) lenne egy ev alatt ha mindig igy teljesitene mint most. Vagy ahogy a valosagban is kb. lesz 2018-ban az a 6.51 miliard - (1.65+1.76+1.65+1.45). Az utolso az AMD vezetosegenek elorejelzese.
-
-
Kvg
senior tag
-
válasz
#59036672 #35573 üzenetére
Mellé kell még tenni a perf/$ adatokat és persze, kérdés, mekkora abszolút teljesítményre van szüksége az embernek.
-
Petykemano
veterán
válasz
#59036672 #35494 üzenetére
Amúgy ha megnézzük a számokat (pixel fill rate, texture, stb) (vega64 vs 1080/ti, stb), akkor ténykeg úgy néz ki, hogy a vega mindig pont annyival van elmaradva, amennyivel nyers ROP teljesítménye is. +/- párszázalékot tud kompenzálni máshol, ahol jobb.
Elméletben egy 64 helyett 96 ROP-os 64CU-s vega is bizonyára olyan jól teljesítene legalább, mint egy 1080Ti. De direkt fogalmaztam úgy, hogy ROP teljesítmény, mert feltehetőleg nem olyan könnyű 64 helyett 96 ROP-ot ráhegeszteni. Lehet, hogy nem véletlenül van az 1080Ti 6 egységre osztva, míg a vega csupán 4 SE-re.
Amíg ez a különbség megmarad az AMD és az nvidia kártyai között, addig lehet számítani arra, hogy az nvidia az ebből fakadó előnyöket mindig maximálisan a falig fogja tolni - compute futószalagokra való átállás ide vagy oda.
-
-
-
-
Kvg
senior tag
válasz
#59036672 #35169 üzenetére
Mindezt gyenge félmillióért.
Aztán megy megy síras rívás a másik totyikban, hogy jáj nem tudom meg venni a méreg drága Ti-t
A 2060 et még meg tudja venni a NV bálványozó paraszt, de, az meg olyan fosul futtatja RT mizériát hogy letiltották p.csába.pedig állítólag van abban 24 rt mag csak hát szar, mert nagyot akar a szarka de nem bírja a farka.
-
-
törölt tag
válasz
#59036672 #35117 üzenetére
"Száz felé hugyozza az AMD-t.
"
450.000 Ft-ért már illik.
Egyébként meg szerintem még azoknak sem éri meg, akik igyekeznek mindig a legjobb kártyát venni, mert a feature, ami miatt drágább, még kiaknázatlan lesz. Amire meg már ér valamit, lesz jobb ár-teljesítmény arányú kártyájuk.
-
guftabi96
addikt
válasz
#59036672 #34649 üzenetére
Lehet szidni az AMD-t, mert szépen megdolgozott a jelenlegi piaci helyzetért, de az ég világon semmi nem változna akkor se, ha az AMD kihozna akár szeptember 20 előtt egy kártyát, ami 2080ti+15% teljesítményt tud.
Ugyan úgy az NV-t venné kb 10 emberből 8.
A Vegákat is azért várták rengetegen, hogy olcsóbban vegyenek 1080(ti)-t. Vagy ott volt az RX 470 - 1050ti esete. Azonos áron is az 1050ti-t vitték, hiába nem nagyon volt a fogyasztáson kívül más előnye. (+ Nem mintha a 470 olyan sokat fogyasztott volna). A 2xxx szériát is venni fogják, mint a cukrot, a következőre megint rá lehet majd dobni 50-100 dollárt. Nyilván a végtelenségig ezt nem lehet csinálni, de majd szépen kitapogatják, hogy az emberek meddig hajlandóak lenyelni ezt.
Az NV marketing gépezete tökéletesen működik. Engem már teljesen az Apple-re emlékeztet az egész cég. + Mellé ott van a sok aljas húzás.
Most szépen begyűrűzött ez az egész. Ebből az AMD rohadt nehezen fog felállni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged