- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- Steam Deck
- Samsung LCD és LED TV-k
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Venyera7
senior tag
válasz
Petykemano #35990 üzenetére
Ez nem hiteles számtalanszor le lett írva, hogy miért...
-
válasz
Petykemano #35995 üzenetére
most leírtad kicsit fura módon , (
) hogy kellene objektíven ezt közölni, de a videó a zenével a ránagyításokkal és a szöveggel nem ezt sugallja sok helyen és én ezt rühellem.
-
válasz
huskydog17 #35989 üzenetére
Nemigazán ismerem ezt a játékot, csak screenshotokat láttam belőle, de csak nekem tűnik ultrabénának a grafikája így 2018-ban
? Részletek "jótékony köddel" elmosva, stb... Esetleg exra aprópixeles 4k monitoron jól mutathat...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
lezso6 #35970 üzenetére
Ez azért nem olyan pontos. Az ütemezés valójában egyik architektúrában sem 100%-ban hardveres, valamekkora mértékben van befolyása a drivernek is rá. A különbség annyi, hogy az NV a Keplerben sok dolgot átrakott szoftverbe, amit lassan visszaépítenek hardverbe. De ettől nem lesz teljesen hardveres.
Az LDS/L1 esetében is vannak elég nagy különbségek. A nyers számok önmagukban nem jelentenek sokat, mert a gyorsítótár elérése lehet lassú vagy gyors is. Emellett azért a Turing és a GCN manuális interpolációt használ, ami szintén az LDS-be lesz mentve, illetve a GCN-nél is csak a Vega, ami képes is használni a 64 kB-ot, míg a többinél ez 32 kB-ra volt statikusan korlátozva. Emellett itt még bejön a prefetch, mert az sem mindegy, hogy van-e előbetöltés, vagy nincs.
-
Petykemano
veterán
Ha van két kisiparos, aki betonfal fúrással foglalkozik és az egyiknek nagyon megy, a másik küszködik és nem olyan gyors, nem olyan keresett...
Majd jön valaki, aki azt mondja, a különbség oka az, a sikeres falfúró azért ügyes és gyors, mert fúrókalapácsot használ szemben a küszködővel, aki ütvefúróval erőlködik, akkor ennek a technikai különbségnek a közlése szerinted az ütvefúróval dolgozó áldozati pózba helyezése? -
Kvg
senior tag
válasz
huskydog17 #35989 üzenetére
Akinek vegaja van annak mar 1440p monitora is. Felsőkategórias kartyáknyál hanyagolni kellene már a 1080p felbontást mert értelmetlen.
-
válasz
Petykemano #35990 üzenetére
AMD megint áldozatnak van beállítva , néhol meghatódtam.
-
Petykemano
veterán
-
huskydog17
addikt
Call of Cthulhu PC Performance Analysis
Csak a szokásos UE4 eredmény: NV fölény
FullHD-ban olyan brutál nagy a CPU overhead, hogy a Vega64 a 980Ti-t sem nem tudja megelőzni. 4K-ban is csak hangyfasznyi a különbség a kettő között.
-
törölt tag
Feltört a hüllő és TILTAKOZOM IS!
-
válasz
Petykemano #35971 üzenetére
Régen egyébként pont fordítva volt: a G80-GT200-GF100 inkább compute-ra volt kihegyezve, miközben az AMD TeraScale játékra. Eleinte nem volt túl jó (2900XT), de baromi jól skálázható, így a 4xxx sorozattal kezdve már sokkal jobbak voltak játékra. De általános compute-ra már nem igazán, mert a VLIW nehezen programozható. Ezért jött a GCN.
-
válasz
lezso6 #35967 üzenetére
Egy kis mini-összehasonlítás compute terén:
SM/CU FP32 ALU regiszter reg/ALU Ütemezés cache
Fermi: 32 128kB 4kB HW 64kB LDS / L1
Kepler: 192 256kB 1.33kB SW 64kB LDS / L1
Maxwell: 4x32 4x64kB 2kB SW 64kB LDS + 12kB L1
Pascal: 4x32 4x64kB 2kB HW 96kB LDS + 24kB? L1
Turing: 4x16 4x64kB 4kB HW 128kB LDS / L1
GCN: 4x16 4x64kB 4kB HW 64kB LDS + 16kB L1
-
törölt tag
Igaz, az nem volt rossz
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Petykemano #35960 üzenetére
Rajanak ehhez semmi köze, ő nem igazán a grafikai divíziót vezeti az Intelnél, hanem a peremhálózati rendszerek menedzsere, amellett persze, hogy az alelnöke a "Core and Visual Computing" csoportnak, illetve a vezető mérnök.
Akik mennek (Darren McPhee, Tungler Antal, stb.), Chris Hook után mennek. Gondolom az AMD sem nagyon akarta marasztalni a "Mr. Poor Volta" teamet.Raja Gregory Stonert vitte magával, ő felelt az AMD-nél a ROCm-ért. Eközben viszont probléma volt, hogy le se szarta a SYCL-t, és emiatt az AMD több embere elment más céghez, hogy foglalkozhasson a SYCL-lel. Valószínűleg emiatt őt se nagyon marasztalta a cég, hiszen nem túl célravezető stratégia csak csőlátásban a ROCm-öt tolni.
Hardveres és driveres arcok maradtak az AMD-nél, őket nehéz robbantani onnan.
-
Petykemano
veterán
válasz
Petykemano #35960 üzenetére
Jaj, bocs, azt hittem, szakemberről van szó, erre kiderül, hogy csak egy marketinges. Hát azért nem kár. Az amdnek a semmilyen marketing is jobb, mint amilyen az utóbbi években volt. (= mérsékelt elvárásokkal várjuk a polaris 30-at és a Vega20-at a biztos vesztesek nyugalmával. Nem csalódhatunk)
-
Petykemano
veterán
válasz
huskydog17 #35956 üzenetére
Ez csupán néhány dolgot jelenthet :
- az nvidia túl jól megfizeti az embereit
- az AMD nem fizeti meg eléggé az embereit
- raja túl jól ismer ott mindenkit és át tudja csábítani a régi csapattagjait
- raja víziójába az amdnél levők tapasztalata és tudása, amit raja épített, jobban illeszkedik, mint bárkié az nvidiától.
- és valami hájpos a vegára: az amdnél készül valami brutálisan jó, és hozzák át a tudást. (Lol) -
törölt tag
válasz
Venyera7 #35957 üzenetére
Legalább most az esély megvan egy szélesebb igényeknek megfelelő teszt megírására. Ipon teszt felületes és sok a megválaszolatlan kérdés. Friss diverek és RTX videókártyák állnak rendelkezésre. AMD Ryzen és Intel procikat is bevonhatnak a tesztekbe, hogy néhány állitás megdőljön vagy igazolást nyerjen.
-
huskydog17
addikt
Intel hires another former AMD manager for its discrete graphics division
Az Intel úgy tűnik folyamatosan elszipkázza az AMD emberkéit.
-
Venyera7
senior tag
válasz
Crytek #35954 üzenetére
Ilyen korlatozast hogy lehet kapni?
Szokasos felallas, sajnos a Radeonok nem szerepelnek valami fenyesen, 4k-ra eppen eleg a vega 64 teljesitmenye, de tartalek mar nem nagyon van benne...
Arra leszek kivancsi sikerul-e most a lemaradast behozni, hogy az RTX szeria nem sikerult valami jol.
-
Crytek
nagyúr
Call of Cthulhu VGA/CPU teszt
Okos wc ülőkén is elfut ,de legalább cserébe ocsmány. -
válasz
#45997568 #35951 üzenetére
Na egyetértek.
raytracing nekem tetszik, túlmutat végre a mesterségesen kreált hardver igényeken amit a négyká. nyócká jelent ugyan azzal az 5-8 éves grafikával. Az tény, hogy RTX széria nem hozza a Pascal átütését, de reméljük majd változik később, ha át tudnak menni kisebb csíkszélre. RTX ből 2080 alakul, 2070 pedig nem rossz vétel.
vegával sincs bajom se rizsával mindegyik jól sikerült, mondjuk a Vega 64 nem az igazi de az 56 az jó kis kártya.
Azt viszont mikor valaki teszt újra értékelést meg mit tudom én milyen csodát vár, hogy ezért majd többet ér az ő gyártója vicc kategória. annak fényében, hogy semmit nem tudunk még a felmerült esetről se a problémáról , hány kártyát milyen sorozatot satöbbi érint. hasonló eset lehet mint volt anno az 1080 TI ram mizéria ez is. -
törölt tag
Nem kell etetni itt senkit, ki lehet probalni
En vegigjartam az utat a 290X-980Ti-Fury X-1080-Vega 64-1080Ti-Vega64-el, G-Sync, Freesync monitorokkal, TV-vel, Intel-AMD procikkal, tudom melyikkel mi bajom volt. Az ilyen hobbi megmondo okosemberek, akik fotelbol ulve osztjak az eszt nem nagyon akarok mit kezdeni, kiprobalt 1-2 ilyen olyan kartyat, van egy kialakult velemenye vagy beall a sorba a tomegbe, ugy talan azt hiszi valaki...
Mindegyikrol tudnek sok jot es rosszat is mondani, most ez valt be a leginkabb, vegas rizsa. Ez sok embernek szurja a szemet, letojom, a tapasztalataim szerint ezzel van a legkevesebb gondom.
Neha mar csak poenbol is jo erzes nem a tomegben allni es azt kiabalni egyszerre: "Igen! Mi mind egyenisegek vagyunk!"
Engem ilyen Ray Tracinggel, meg beta kartyakkal mar nem etetnek meg, van bennuk tapasztalatom
-
válasz
#45997568 #35943 üzenetére
Tele vannak velük a boltok.
Itt is van több 2070 tulaj ,nem panaszkodnak
Néha elgondolkodom mivel etet titeket AMD , de ezt nem is főleg rád értem, hanem az utánad jövőre aki tesztekben kiigazítást kér. Szerintem is kiigazítják majd az ajánlott kategóriát nem ajánlott inkább Vega 64 et vegyél plecsnire. -
zovifapp111
senior tag
Azt se árt nézni, hogy az AMD, Intel , nV. mekkora és milyen területeket fed le! + mekkora cégekről van szó. Nézzük azt, hogy ki, miben jó.....
-
törölt tag
válasz
#45997568 #35925 üzenetére
Többen kifogásolták, hogy a PH!-en ezidáig nem készült el az RTX széria tesztje. Most majd az RTX 2070/2080/2080Ti videókártyák egyben letesztelhetőek lesznek egy frissitett driver verzióval. Sok oldalnak a tesztje jó értékelést vagy nem teljesen valósan mutatta be ezeket a kártyákat. A meghibásodásos hibák miatt is változik az RTX 2000-es széria megitélése. Ajánlott minősitések megadása ez után talán elhamarkodott kijelentés lesz.
Kiigazitásra van lehetősége a tesztelőknek, csak ki fogja ezt bevállalni... Utána majd nem kapnak időben Nvidia kártyát tesztelni.
-
-
-
-
válasz
#45997568 #35931 üzenetére
igen ez is azt jelenti, fenomenális vagy.Mesélj még mikor képzett ki az AMD értelmezésre? és miért nem sikerült a képzés?
Most szépen rakd hozzá amit én kiemeltem neked és próbáld megérteni.Ettől függetlenül azt írom, hogy van igazság abban amit modani akarsz a magad módján, van hibalehetőség a kártyában és csak olyan helyről vennék akik normálisan rendezik a garanciát, mint pl EVGA.
-
törölt tag
ugy-ugy
" A napokban számos külföldi média kezdett el foglalkozni azzal a helyzettel, amely az NVIDIA új, GeForce RTX 2080 Ti VGA-jait érinti. A felhasználók ugyanis szokatlanul nagy számban panaszkodnak az említett hardverre, amely a beszámolók alapján lefagyhat, grafikai hibákat produkálhat, szimplán nem adhat képet, illetve a rendszertelen működés megannyi eltérő jelenségeit produkálhatja. Ráadásul esetenként még a garancia sem jelent megoldást, ugyanis nem egy érintett már a második-harmadik hibás kártyán van túl, várva arra, hogy a harmadik-negyedik remélhetőleg jó lesz."
Meselj meg
-
-
-
válasz
#45997568 #35925 üzenetére
Igen tökéletesen leírta amit én is neked délelőtt :
"létező jelenségről van szó, valóban vannak panaszok a GeForce RTX 2080 Ti VGA-kra, de a cég tagadja, hogy ezek száma növekedne, illetve azt állítják, hogy maga a gond sem széleskörű. A vállalat kiemelte, hogy minden felhasználó gondját egyedileg kezelik, ahogy azt mindig is tették."
" Konkrét számok nélkül viszont bőven lehet igaza az NVIDIA-nak is, hiszen az egyes hardverekre általában az panaszkodik, akinek gondjuk van. Ha valakinél működik, akkor az egyrészt örömteli, másrészt jellemzően nem szokás mindenhova beírni, hogy tökéletes egy hardver, vagyis a gyártói fórumokon a hibák mindig eléggé felül vannak reprezentálva. Ráadásul az sem mondta a cég, hogy nem létezik a gond, csak közel sem biztos, hogy annyira széleskörű, ahogyan azt a sajtó az elmúlt napokban lefestette."
-
-
Egon
nagyúr
válasz
#45997568 #35898 üzenetére
Az utolsó mondaton nyilván véletlenül ugrottál át (biztos nem azért, mert az már nem képes egy erős piros szemüveg sem másképp láttatni, mint ami...), esetleg megerőltető volt számodra végigolvasni a cikket; a többiek okulására bemásolom ide:
Valószínűleg csak egy-egy bizonyos gyártási sorozat néhány tagja érintett, nem az összes modell, hiszen ha minden új videokártya hasonló hibákat produkálna, annak már régen híre ment volna.
De örömködj csak nyugodtan, hiszen ha sok hibás nV vga-t adnak ki, az neked tutira jó, hiszen biztos jobb (még smootabb, ROTFL) lesz a kazánod, vagy esetleg az AMD válaszára sem kell várni még további egy évet...
-
Szeritnem az lehet, hogy ügye nem kifele tolja a meleget, mint régen, és pár usernél szépen megkotlik emiatt a zsúfolt házban.
Persze ez csak tipp.
Ahhoz meg kicsi a borda meg az egész, hogy bírja úgy, mint a 3rd party cuccok. Nem véletnem majd 3 slotos mind.
De majd úgyis kiderül.
-
Erdei88
veterán
NVIDIA Confirms Issues Cropping Up With Turing-based Cards, "It's Not a Broad Issue"
"Nvidia, for its part, has treated these complaints like business as usual. The company told us that "it's not an increasing number of users" affected by this problem, saying "it's not broad." It added that "we are working with each user individually like we do always.""
-
-
-
GFerr56
aktív tag
válasz
NewHope88 #35907 üzenetére
Hay!
Igen, nekem akkor jött a 1070 EVGA. Egy asszem ausztrál muksó égette szét a memóriát rajta. Kiderült, hogy a Micron memóriákkal szerelt kártyák melegedtek jobban (nekem hála Istennek Samsungos jutott). Egyébként más márkáknál is jelentkeztek hasonló hibák. EVGA ingyen küldött Thermal Pad Kit-et, ami a mai napig megvan, nem volt rá szükség, jó lehet az majd az új szériákra is...
Üdv
-
válasz
#45997568 #35906 üzenetére
És pontosan most ez mit változtat azon amit leírtam? hogy egy fórumba segítségkéréssel hibával fordulnak az emberek , ebből milyen statisztikát tudsz leszűrni?
A többi oldal mind ugyan ezt a hírt vette át, most betehetünk még 100 oldalt is ide ha ugyan az a forrása.Ez nem statisztika. -
törölt tag
SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX Vega 64 8GB HBM2. 192k
[link]
-
törölt tag
A cikkben hozzak az NV forumat es az ottani bejegyzeseket, ha az sem hiteles neked...
valogass:
Techradar
Forbes
Digitaltrends
ExtremetechNot bad for £1200.
A link utan egy nagy meretu kep a hibak egyikevel [link] 661kb
Ha nem lennenek ezek a hibai, 800£ kornyeken meg erdeklodtem volna ezert a kartyaert egy proba erejeig, igy viszont nem, majd a 3080Ti talan. A beta teszterek kuldenek eleg visszajelzest
-
válasz
#45997568 #35898 üzenetére
ja hát hiteles ha valaki a fórumról- ahova azért írnak be az emberek mert problémájuk van- veszi cikkhez a clickbait alapanyagot
Az hogy mennyi eladásból van ez a pár eset a homályban lappang
Remélem ide nem néz be a Pascal/ Rx fórumba is !persze ettől függetlenül nem tartom elképzelhetetlennek, hogy valóban problémás egy ekkora GPU, de jobb lenne valami hitelesebb forrás..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Autós topik
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Windows 11
- Óvodások homokozója
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest