- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- HTPC (házimozi PC) topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #44343 üzenetére
Még jó hogy csak PC -re fejlesztették a játékot.
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #44225 üzenetére
Apple amilyen árakon van, sok vásárló számára nyugodtan lehet előnyben.
,, A kisebb variáns alapára 879 990 forint, míg a nagyobb változatért legjobb esetben is 1 079 990 forintot kell kifizetnünk, ezek az összegek viszont a konfigurálás végére jelentősen megnőhetnek. " - hiába Macbook Pro, de azért egy átlag felhasználónak nem kell idehaza. Új CPU ide vagy oda, ezek a termékek tényleg profiknak készülnek(ahogy azt a Prohardver cikke is mondja). Lehet akármilyen jó az új Apple CPU marad hely az Intel és AMD CPU -k számára is.
-
Televan74
nagyúr
Akkor az egy kalap ....! 3700X - el már talán nem lenne ilyen gond, bár nem játszom a játékkal. Nem stílusom. Akkor a 2600 már csak offline 60 fps -re jó. Pedig volt 2600 -as nálam, nem volt rossz, de talán erre már tényleg nem való.
#44217 wjbhbdux Annyira nem érdekel, csak megláttam a youtube -on. De még így is benéztem a processzor miatt!
-
Televan74
nagyúr
Erről már érdekesebb lenne beszélni. 2070Super/1440p/Low és csak 76fps a Battlefield 2042 Open bétában! Miért csak ennyi low beállítások mellett? Ez nem egy offline játék. [link]
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #44213 üzenetére
Remaster játékokat alapból kerülöm. De kérdem én mit az amit nem lát 140fps mellett? Ez nem egy Warzone, vagy más online fps játék. Mennyivel lenne jobb 260 - 300 fps -el?
De egy ilyen teszt után egyszerű a választásom. Nem veszem meg PC- re! -
Televan74
nagyúr
Intel confirms Arc graphics cards won’t ship with cryptocurrency mining lock
- Intel sem szeretne kimaradni az extra profit lehetőségéből
- ODM és az OEM -ek viszik úgy is a nagy részét
- Nálunk sem lesz számottevő kiskereskedelmi termék az üzletek polcain
- Tehát, minden marad a régiben -
Televan74
nagyúr
Nem kell mindent Ultrán játszani! Sőt ha jót akarok magamnak akkor semmit sem!
-
Televan74
nagyúr
The Evolution of CPU Gaming Performance, AMD vs. Intel
Emlékszem még a jó kis 1600 -ra, teljesítménybe még elmaradt, de már 6/12 -es vol. Így utólag belegondolva , inkább a 2000 -es szériának kellett volna elsőnek kijönni. A javított memória kezeléssel és a picit jobb minimum fps -el. 2600 után megnéztem milyen a 8 magos 2700. Majd jött a 3600 ami már nagyon szépen hasított játékok alatt is. Most egy 3700X van a gépembe, amire most azt mondom hogy mindenre elég. Aztán majd meglátom, hogy a next gen konzol portok hogy hasítanak vele, de 2023 -ig már nem nagyon szeretnék CPU -val foglalkozni. A következő váltás már AM5 lesz, reményeim szerint. De akkor az már komplett csere lesz, monitortól a házon át a tápegységig.
-
Televan74
nagyúr
Renders of Intel Arc Alchemist series
The desktop models supposedly launch in the second quarter of 2022. Még minimum fél év és kiderül mit tud a konkurenciához képest, és a legfontosabb hogy milyen áron.
-
Televan74
nagyúr
589.90 EUR lista áron a Sapphire Radeon RX 6600 non-XT!
-
Televan74
nagyúr
Are GPU Prices Actually Still Getting Worse? - September 2021 Update - Hardware Unboxed
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #43969 üzenetére
Ez kinek az aranyköpése?
-
Televan74
nagyúr
Marad a konzol és az Nvidia( esetleg Intel)! Én meg ha ráérek sajnálom majd az AMD -t. De jelenleg k..vára nem érek rá!
Mindent felülír a profit. Már egyre inkább szűkül high end irányba a pc piac. Lásd 6600XT alatt nincs desktop termék és a másik oldalon is hiányos a 3060 alatti szint. Nem érdekük olcsóbb termékeket kihozni.
-
Televan74
nagyúr
Ok ,igazatok van új árán a 5600X jobban megéri. Nekem nem éri meg +20.000 Ft ráfizet a válltásra. Elnézést csak magamból indultam ki és én már nem szívesen megyek vissza 6/12 -re. Inkább rakok félre még egy kis összeget a 5800X -re.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #43896 üzenetére
Plusz látszik még az is hogy az előző 3000 -es szériából túltermelték magukat. Szerintem még egyszer nem esnek ebbe a csapdába. Kedvenc példám, mert nekem is 3700X van, 90.000 Ft -tól kapható. Akinek nem inge ne vegye, de szerintem nagyon jó ajánlat. Egy jó B550 -es lappal el lehet lenni a AM5 -ig(főleg mire beáll a platform ára).
-
Televan74
nagyúr
A 11400f már megközelíti és van olyan játék ahol jobb is az 5600X -nél. És nem mellesleg 20.000 Ft -al olcsóbb. Mégis sokat az 5000 -es processzorokat választják, mert ma már kezd beleégni a köztudatba hogy az AMD jobb. AM4 -es szériával újra márkát teremtett az AMD.
Én is jobban örülnék egy 110.000 Ft -os 5800X -nek, de nincs mit tenni a technológiai előnyt meg kell fizetni. -
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
olymind1 #43886 üzenetére
A 5000 -es szériát nem nekünk árazták.
5600X nettó ára nálunk már megvan 250$ alatt is. 5800X is jobb áron van mint már kint. Hogy nálunk a világbajnok áfa miatt ez 100.000 Ft fölött van az nem a gyártó hibája. Persze én is visszasírom a 2600 -as processzorom 60.000 Ft -os árát. Bár most még egy darabig jól megleszek a 3700X -el. Nem hajt a kényszer a 5800X felé.3700X -et lehet venni az aprón 80.000 körül. Szerintem jelenleg nem kell jobb egy átlag játékosnak.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #43852 üzenetére
Nem mindegy, úgy is az OEM -ek fogják leszívni...!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Gyuri27 #43832 üzenetére
Piaci alapon működő rabló garázdálkodás folyik. Oda teszik a p.csájukat ahol több a pénz. És ez most nem az egyszerű játékosok világa.
Megússzák a szállítási költségeket és a csomagolást is ha Kínai bányászok kezébe adják el őket. Mi meg csak itt álmodozhatunk és visszasírhatjuk a 200$ kategóriát. Inkább csak az OEM partnerek kapnak ezekből a termékekből.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #43783 üzenetére
Nekik nagyon jó ez így, elfogy minden megemelkedett áron. Nagyobb profittal a zsebükben, és nem kell plusz pénzért gyártókapacitást vásárolni.
-
Televan74
nagyúr
Dubaiban van 6000 -es kártya a bányászoknak! Biztos rá ígértek normál boltokra!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Kolbi_30 #43762 üzenetére
OCUK néztem most 2,5% vámmal és 27% áfával 227.000 Ft jönne kl szállítással együtt a 6600XT. Nálunk legolcsóbban 270.000 Ft a megbízható bolttokban. Kenjék a hajukra az összeset.
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
Nem értek egyet a cikk konklúziójával. Nem tudom ki szeretne 120.000 Ft körüli összegért 720p/low -ba játszani. Akkor ár ott a Microsoft Xbox Series S 110.000 -ért vagy a Sony Playstation Digital 149.000 -ért(már ha lehet kapni). Az Zen3 -nak járt volna a RDNA2 ,de hát az Intel még mindig nem ösztönzi az AMD a válltásra. Majd csak következő APU lesz az. De akkor már desktopon az RDNA3 fogjuk használni.
-
Televan74
nagyúr
AMD Raphael (Zen4) desktop CPUs likely limited to 16 cores (pletyka)
Szerintem desktopra felesleges lenne még a 24mag/48szál.
-
Televan74
nagyúr
Konzolokra is majd később jönnek a komolyabb RT -s címek. A Ratchet & Clank Rift Apart jó lett állítólag RT/60fps módban. Konzol nélkül még nem volt szerencsém kipróbálni.
PC -s RT meg akkor lesz álltalános, ha egy 300.000 - 400.000 Ft -os gépen is elfut 1080p/60fps High/Very High beállításokkal RT -vel. Bár ma még nem képezi a játékok alapját, csak egy bekapcsolható plusz látvány/funkció, amivel valóban sokszor szebb a játék.
Én támogatom az RT, csak nem mindegy milyen áron. -
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
sutyerák007 #42892 üzenetére
Köszi!
-
Televan74
nagyúr
válasz
Petykemano #42833 üzenetére
Vagy a sok felhasználó elmegy Intel venni a Nvidia mellé.
Én is erősen gondolkozom rajta!
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
gainwardgs #42764 üzenetére
Majd akciósan játszunk a játékkal, kb. egy év múlva. Addigra talán lesz hozzá megfelelő kártya is, nem horror áron.
-
Televan74
nagyúr
válasz
tisztelturam #42632 üzenetére
Én aki sokáig pc párti voltam, kezdem megnyugtatni magam hogy a még a 200.000 konzol is jobban megéri ha játszani szeretnék. Ilyen árak mellett már azt is jobb dolognak tartom.
-
Televan74
nagyúr
válasz
AsakuraDave #42581 üzenetére
A 3600 és a 5600X között nagyon nagy a különbség. Addig a 3060 és a 3070 között kevesebb a difi. Biztos vannak játékok, ahol jobban járhat az ember egy drágább CPU + olcsóbb GPU párossal. De az esetek nagy többségében, bizony a GPU erő jobban fog számítani.
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
Ezt erősen eltoltátok, konzoloknál már nem a 4k/60fps a cél,hanem a 8k/60fps! Természetesen valódi sugárkövetéssel!
-
Televan74
nagyúr
Én már nagyon várom azt az évet mikor az Nvidia egyedül marad és középkat kártyára rábiggyeszti a 600$ árcédulát!
Kellemes Ünnepet Mindenkinek!
-
Televan74
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
Csodálkozol rajta? Az RTX ütött a népnek,egyeseknek mindegy mennyit fizetnek egy alig használható dologért,ami majd egyszer tényleg jó is lesz, ezt nem vitatom.
Azóta is kérdés hogy lesz e RT az új Naviba. Pedig számomra nem ez fogja eldönteni hogy megveszem e a terméket. De figyeld meg a online médiumokat és a fórumozókat ha nem lesz benne,le fogják hordani a sárga földig.Számomra ami fontos az a teljesítménye és az ára. -
Televan74
nagyúr
Én sem vettem meg a Vega 56 -ot 200.000 Ft környékén,sőt én mindig mondtam hogy a custom modelleknek 130.000 Ft körül kellene lenni. Legelső RX580 -nak nem voltak drágák. 85.000 Ft tól indultak,csak jött a bányászszezon és a kereskedők megemelték az árakat. A új árak meg mindig igazodnak a meglévő árakhoz,ami függ a piacon levő régi termékektől és függ a konkurencia esetleges gyengélkedésétől. Én továbbra is az gondolom hogy az AMD elengedte a top kategóriát és egy megfizethető teljesítményt fog nyújtani inkább a Navi személyében, ami jó lesz a jövőben érkező konzol portokhoz(pl. Vulkan alatt).
-
Televan74
nagyúr
válasz
huskydog17 #39146 üzenetére
Már nem,eléggé stabilak régóta a százalékok.Van aki soha nem venne Nvidiát és van aki soha nem venne Radeont. Pár százalék mozgás van a két tábor között,nem nagy az átjárás és lemorzsolódás.
(#39147) b. 7nm mindkét félnek fájdalmasan drága lehet majd,amit megpróbálnak a vásárlókkal lenyeletni,ha tudják.Intel első körben nem nagyon fog nagyot szólni a dgpu piacon,de lehet hogy nem is oda készül.Nyilván lesz rá megoldásuk,de szerintem nem az a fő cél.Pár éven belül a dgpu -k és vele együtt az asztali pc -k is luxus lesz.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#00137984 #39088 üzenetére
Azért nem biztos hogy a raytracing árnyékok és a megfelelő szintű elsimítás kell e a játékosok nagy részének.Lehet hogy ők csak egy kis szelete a játékos társadalom tortájának.Olcsó megoldásként jöhetne mindenkinek ,de extra összeget nem fizetnek ki érte.Ha a konzolok i s tudni fogják majd,akkor terjedni fog. Addig csak egy cég drága megoldása egy rég meg nem oldott problémára.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Hublot #39028 üzenetére
Ezzel csak egy a baj,hogy nem default beállításokon futott.
A többi dolog sajnos tényleg promléma,hogy a Radeon lassan nem csak egy lépéssel van a konkurencia mögött,hanem egy utca hossznyival.Az utca hosszt itt mindenkinek a saját beállítottságára és képzeletére bízom.
-
Televan74
nagyúr
válasz
zovifapp111 #38998 üzenetére
Hát igen.Össze lehet válogatni Nvidiának jobban fekvő címeket is és olyan válogatást is ahol az AMD a jobb(bár ebből kevesebb van).
-
Televan74
nagyúr
válasz
Yutani #38994 üzenetére
Már most lehet kapni 50-60e között GTX1060 6G -t.Ugyan itt vannak a RX570/580 kártyák is.Most bárki vehet low cost 1080p gaming kártyát,amivel kényelmesen játszhat magas játékbeállításokkal.Most isszák a levét a bányászszezonnak.
A Sapphire 570 16GB az überbrutál minning kártya. Csak minek,hiszen késett vagy egy évet!
(#38995) b. Navinál valami van.Vagy találtak valami hibát,vagy a gyártással nem stimmel valami.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#04430080 #38786 üzenetére
Miért is? Teljesen rendben vannak az értékek. Sajnos RX580/GTX1060 ma már nem egy 1080p Utlra kártya.Inkább csak High beállításokra alkalmas kb. 60fps társaságában. És jövőben sem lesz jobb a helyzet néhány komolyabb címnél.
Látszik 1080p/Ultra 1070Ti és felette,1440p/Ultra 1080Ti és felette(ide még befért a Vega VII), 2160p -re meg marad egyedül a 2080Ti.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Autóhifi
- Milyen egeret válasszak?
- BestBuy topik
- Házimozi haladó szinten
- Automata kávégépek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Marcona Socket AM5-ös deszka érkezik a Maxsun gondozásában
- További aktív témák...
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- Samsung 840 SSD 120GB újszerű, 100/100
- Beszámítás! Apple Watch SE 2024 44mm Cellular okosóra garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest