Hirdetés
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Autós kamerák
- Milyen processzort vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vezetékes FÜLhallgatók
- OLED monitor topic
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Samsung Galaxy Tab S8 és Tab S8+ - méretvariációk egy témára
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
titán
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Egyetértünk.
De mivel van a Nanóból Gigabyte verzió magyarországon előfordulhat az az eset hogy a Giga Fury X 210, a Gigás Nanó is ennyibe jön be és a Sapphire Pro Oc 214 lesz továbbra is , megadva az abszurditás magasiskoláját. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
üzenetére
Arakrol beszeltunk.
A hibas chipet is ugyanannyi legyartani mint a fullt. Teljesitmenyben is alatta van. Az lenne a logikus ha max egy arban lennenek.(#2195) rocket
Fury es FuryX-et kaptak, Nanot meg a performance/price tablazatuk es a Project Cars miatt nem, persze ami kesik nem mulik , megveszik boltban ha kell
Belsos info vagy megint sajat kutfobol jelentesz ki dolgokat tenykent?
-
rocket
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Semmi valotlant nem irt, onnan kezdodott az igazi lejtmenet DVGA fronton az AMD-nek, es nehany negyedev alatt ~20% piaci reszesedest vesztettek.
Fury es FuryX-et kaptak, Nanot meg a performance/price tablazatuk es a Project Cars miatt nem, persze ami kesik nem mulik , megveszik boltban ha kell
Tegnap 10 oraval a megjelenes utan oc.uk-en meg mindig megvolt mind az 5db Nano, pedig mikor bejelentettek ott nagyon sokan vartak.
Az AMD a Nanoval talalt egy 0.00001%-os piacot, ehez csak gratulalni lehet

-
gyiku
nagyúr
AquaComputer Announces Kryograpics Radeon R9 Nano Water Block
mondjuk ez azert erdekes, mert mini itx hazban a custom viznek nem sok hely marad. de legalabb van.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi
üzenetére
Hát azért nem egészen.
A Pro ba (3500) sérült GPU-k vannak 3800 nál egyiket se sikerült feljebb Unlockolni.
A Nanó meg teljes 4096 os cores GPU -k vannak.
Viszont a vízhütés ára... ott a fájó pont. -
TESCO-Zsömle
titán
Aki esetleg még a TPU-s cuccon rugózik, annak itt egy hivatalos Review konklúziója a fenti oldalról: "Oh, and AMD seems fucked."
-
HSM
félisten
A konstrukcióból ami látható, az kifogástalan. Persze, a fene tudja, van-e gyenge láncszem. Tekercsek, kondenzátorok azért sokfélék lehetnek, és nem igazán felismerhetőek. Ami látható, IR DirectFET-ek és VRM vezérlő, az eléggé jóféle. Bár kétségtelenül cincogásra hajlamos.

Mondjuk pont ez a DirectFet volt a Gigabyte 290-emen, arányaiban is hasonló (6 fázis 250W-ra) és síri kussban volt, abszolút semmi coil whine-ja nem volt. Ami még lehet, hogy a Nano a szigorú TDP miatti folyamatos órajelállítgatás miatt jobban "rángatja" a tekercseket, mint a fix órajelen tekerő megoldások. A WF3-am fix órajelen járt 3D-ben, mindig kimaxoltam a TDP limitjét. (+50%)
-
actival63
aktív tag
Egyenlőre ne várjatok AMD fronton áresést. Alig jut ki a piacra kártya mert az összes Fury megy az OEM pc gyártóknak, akik már a karácsonyra töltik fel a készleteiket. Jövő év elején jön az Oculus Rift és az 1500 dolláros gép hozzá. Azokban is mind AMD vga lesz. Hogy miért? Mert a Facebook és az AMD ebben egyezett meg. Most megy a szekér ezért nem csökkentenek árakat. Abut ma nem nagyon láttam itt a fórumon. Csak nem kapott egy Nanot pult alatt?
-
TTomax
félisten
válasz
daveoff
üzenetére
970böl is azok ciripelnek ahol gyenge a VRM,vagy gyenge minőségű alkatrészekből épül fel... A Nanóra se valami bika VRM került,minek is nem "oc dream",de azért szerintem annál a négy fázisnál több kellett volna ilyen árcédulával.Nekem ezen a PCB-n a HBM megvalósításán kívül nem tűnik semmi prémiumnak.

-
TTomax
félisten
-
törölt tag
-
Joshi
titán
Ahogy nézem a Nanót, a leggyengébb Fiji a legdrágábban.
Az AMD-nél szívnak valamit? ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi
üzenetére
-
Televan74
nagyúr
-
Yllgrim
őstag
válasz
üzenetére
Jaaaa, megtalaltam, Jayz gepet ismerem, amiatt a futyi miatt kezdtem el ujra epitett gepekkel foglalkozni ugy 1X ev utan
O zold fan
De a vizet is miatta csinaltam, bar a sarga igazabol a haz miatt lett, az meg mert tetszik az arany szine
Azert o eleg komoly penzt tolt bele a gepebe, most mar a csatornaja utan es a szponzoroktol kap eleg penzt meg alapanyagot hogy azt ott osszerakja, na meg amcsiba olcsobban kijon 
-
letepem
aktív tag
válasz
üzenetére
Volt egy hwsw-s cikk is, ami szokásukhoz híven olyan borúlátóan írta le a helyzet, hogy már csődbe is ment az AMD ezzel a lépéssel... Míg az anand-os cikk , amit forrásként megjelöltek, teljesen kielemzi a helyzetet és pozitív kimenetelt sugall...
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
OEM -ek ekkora fanok.

Akinek nem vonzó 200k -ért a Fury pro, annak nem hinném hogy 180k -ért már maga a tökély lenne.Nem hinném hogy tömegek rohamozná meg a boltokat.150k -ért meg már talán negatívba lenne a gyártóknak a mérleg.
Meg kell várni a gyártás felfutását,talán a karácsonyi szezon is hoz némi áresést.Aki legelőször akar venni fizesse meg az árát.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ez sajnos jogos , a furynak is csak akkor van létjogosultsága ha nem egy áron van az x el.
Yllgrim láttad tegnap belinkelt ide valaki egy arany vizes gépet mert volt egy nano az asztalon
Na mondom ha ezt látod biztos örülsz. -
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére

-
TTomax
félisten
Szerintem abban mindenki egyetért,hogy inkább lenne ez a kártya 5centivel hosszabb csak adnák 200dolcsival olcsóbban.Nem ilyen termékre van szüksége az átlag felhasználónak,és az AMDnek sem ha piacot akar nyerni.
-
HSM
félisten
válasz
Milka 78
üzenetére
Azért az ár/teljesítményre azt mondani, hogy nulla elég erős...
És ne felejtsd el, hogy veri a 390X-et sebességben, miközben durván 100W-al kevesebbet fogyaszt.Nyilván nem ár/teljesítmény érzékeny vásárlóknak találták ki, azoknak amúgy is ott a 290/390 széria, esetleg a hagyományos Fury-k.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
hszilard666
üzenetére
Az Nv-től vették a tücsköket hozzá
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Viszont nem értem ezt a nagy lelkesedést.Okés ennek jobb a fogyasztása és valóban kisebb,de rohadt drága és egy húzott 290x/390x simán beéri.Lehet ez szép kicsi kari,de az ár/teljesítmény egyenlő a nullával.Akkor már inkább Fury X és tdp limit.
A mostani karim a méretét/fogyasztását leszámítva hangba/hőmérsékletbe/teljesítménybe is jobb,bő 60-70 ropival olcsóbban (akkori ár tok vonóval),pedig másfél éve van nálam.
Oké hogy prémium,meg mini itx,meg 4k,de ez szűkebb réteg mint Koppány Vezér egyenes ági leszármazottjainak együttes száma. -
actival63
aktív tag
Ma megjöttek az első tesztek a Nanoval kapcsolatban. itt válogathatsz
-
HSM
félisten
Abu megmondta a frankót még év elején. [link]
Pontosan emiatt nem lesz a 980-nak közvetlen ellenfele. Csak olyan, ami nagyobb tudású, de torkosabb is egyben. Ha meg egy másfélszer akkora csippel+HBM-el kell versenyezni a 980-al (amivel már lehet), az meg ugye árban nem túl gazdaságos.

-
-Solt-
veterán
"míg az NV inkább a háttérből a fórumokon egy-két anonim felhasználóval manipulálja a tömeget." [link]
Látom megjöttek az e havi átutalások a számlákra...
-
Yllgrim
őstag
Ahogy mind 3 Ti ami nalam jart ciripelt, ebbol azt a kovetkeztetest kell levonnom, hogy az osszes Ti hibas termek
Termeszetesen a nem referencia G1 es a Zotac AMP! extreme is ugyanilyen "premium" kategoriat kepviselt
Azt gondolom a brawndu es az elektrolitok tipikus esete all fent ismet 
-
h1mpi
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
hibás a táp a az alaplap minden
-
TTomax
félisten
válasz
hszilard666
üzenetére
Az igen, a lényeg semmit nem spóroltak le a vrm körül,ez a premium vonal... még csak a gyártót sem lehet hibáztatni mert csak referencia létezik...
-
hszilard666
veterán
Lehet hallani a giga brutál fpseket
[link] -
törölt tag

Giga is megérkezett
csak azt nem értem miért kér 600 Wattot ? -
Ren Hoek
veterán
Na ennyire érdemes erre az AOTS bench-re valamit is adni. A buta 980 Ti Async nélkül is szarrá verte az egy szinten lévő Nano-t és 390X-et (wut?)... Aki ezek után majrézik, hogy DX12-ben valami jól, vagy szarul megy, azt kiröhögöm

-
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Ez nem egy ár / teljesítmény kártya, ahogy a Titan X sem volt az. Ráadásul szerintem nem is az alkatrészt vásárlók a célközönség. Ezzel együtt azért tartom drágának, mert a 980-ból is simán ki lehet hozni egy ilyen kompakt verziót - tuningolni azt sem lehet majd, de amúgy egyenértékű lesz a Nanoval. Kivéve a jövőállóságot - azt viszont 150 USD-re nem lehet beárazni.
-
MiklosSaS
nagyúr
Nagyjabol elorebb van mint a 980. De, tuning az nulla...vagyis van..negativ ertelemben. Ugy az orajele az 800 es 1000 MHz kozott van a TDP miatt, na akkor egy olcsobb 980-at is siman 1400 MHz koruli orajelre lehet cibalni. Es ott azert a 900 MHz (atlag Nano orajel) es az 1300 MHz (atlag 980 orajel a droppot is beleszamitva) kozott meg mindig a nagyobb a jobb.
Kulonosen hogy tobb mint 50K magyar penzel olcsobb is.
A kartya jo, de akkor volna ertelmes lepes ha olyan 140-150K volna az arcedulaja.
Jahhh...lesz majd jovore areses...de akkor mar a kutya sem fogja azt venni mert mindenki az ujabbra fog koncentralni.Nem csodalkozom hogy feldaraboltak az AMD-et...most mar a Radeon Technologies Group az uj ceg. Van olyan erzesem hogy 1-2 ev mulva semmi koze sem lesz az AMD-nek a Radeonhoz...
-
Jó lett ez a Nano, teljesen rendben van mind a vas része, mind a teljesítménye. A pozicionálás is értelmes, van perspektíva a high end sff-ben, bár itt eléggé fájó hiányosság a HDMI 2.0 .
Az ár pedig mindezzel együtt sok - persze pl. egy butik buildben ez kevésbé feltűnő.Szóval jó ez, rétegtermék, remélhetőleg lesznek követői.
-
actival63
aktív tag
Az idén még lesz egy nagy dobása az AMD-nek a Fury X2. Még persze nem tudjuk, hogy milyen vga lesz rajta de egyértelmű, hogy a Nano jobb választás lenne.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Az ára még haggyán, de a FuryVR 2 GPU-t fog elhasználni ebből az "alig ailg van" mennyiségből, és ezzel még nagyobb hiányt fog okozni.
Amúgy néztem a két tesztet (Tomshardware , Guru3D) és nagyon mást mutat.
Először nem esett le hogy miért... hát azért mert Guru3D nem full HD-t mért hanem 1920*1200 at, azért nem volt 980 soha a Nano felett.
Amúgy ami nekem érdekes volt a tesztben azaz OC hogy a nano stabilan tartotta a 1070 frekit is és úgy hozta a Pro teljesítményét nem is volt vészes OC nál a fogyasztása sem.
"our TDP measurement peaked an extra 30 Watts to 249 Watts, not bad."
Amúgy meg hozta amit elvártunk tőle full hdben 980 nyer 4k-n meg a nano.
Nekem a 390x rabszódikus teljesítménye volt még érdekes a tesztben. -
TESCO-Zsömle
titán
-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ne idegesitsetek ezzel a 390-el, az nagyon jo kis kartyanak nez ki

Nano 515£ Scan-en, OCUK kisse felarazta (599£)
Zarojelben jegyzem a legnagyobb erv anno amiert lemondtam az az OZUK 650-es ara volt, mig a Scan-en 530-ert ment vagy 520..., akkor kezdtem a kanosszamat jarni.Malibutomi: Akkor nagyjabol jol lottuk be a multkor hogy is fog teljesiteni
Kar hogy sokan ennyire negativak 
Majd ha elindulnak az arak lefele januar magassagaban megnezem mennyiert lehet akkor kapni oket es mikor jon a Greenland, ezekbol nem rossz dontes CF-et csinalni (vagy majd a VR verzio akiket erdekel), driver problemakkal ne farasszon senki, lassan ket eve egy darab hibam nem volt, bevallanam...
-
actival63
aktív tag
-
-Solt-
veterán
-
törölt tag
-
törölt tag
Egy kis feszültségoldás míg megjönnek a Nanós hírek:
Radeon Technologies Group -
gyiku
nagyúr

-
vaakuum
addikt
Tekintve, hogy ezek ilyen kis formás jószágok, és a memória is ott van a prociban, egy normál, sokhőcsöves procihűtővel olyan szépen meg lehetne kínálni
.... ATX lapban az alatta lévő foglalatoknak is kiszedni a borítólapkáját, egy kartonpapírral leburkolni a hűtőt, hogy csak a hátlap felé legyen légmozgás, és a cpu hűtő 12-es ventijével kitolni a házból minden meleget a francba. -
do3om
addikt
Az elkövetkező napokban szerintem jó nagy kussolás lesz a topikban, ahogy már előre kenéz a helyzet.

Nagyon szánalmasnak tűnik a dolog minél több infó kezd jönni.
-
Csabee86
senior tag
Sziasztok.
Van itt valakinek r9 Fury X kártyája? Tudna nekem véleményt mondani? Mennyire van vele megelégedve? Játékokban hogy muzsikál? Most állok gépösszerakás előtt és gondolkodom e-között a kártya között és a 980 Ti között.
Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv: Csabee86
Új hozzászólás Aktív témák

- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Battlefield 6
- Pánikban a világ a Radeon RX 5000 és 6000 sorozat támogatása miatt
- BMW topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen TV-t vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Autós kamerák
- További aktív témák...
- Microsoft Surface Pro 6 fekete
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3370,94% Akkumulátor
- LG 27UN880-B - 27" IPS ERGO - 3840x2160 4K - 60Hz - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync - Mac
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Az AMD-nél szívnak valamit?