Új hozzászólás Aktív témák
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #3399 üzenetére
Uj VGA eloszor is, aztan amikor leesik a VR bili ara akkor johet az is. Ha valakinek letszukseglet, vehet ennyiert, en tuti nem teszem meg, pedig a penz be lett stokizva. Megvarom mit hoz ki a tobbi ceg, milyen lesz a termekek tamogatasa... Addig a Polaris csaladon a szemem.
Szaby: nekem azot egyszer sem csikozott, szoval hardveresen benne van a akrtyaban a lehetoseg, de szoftveresen kiiktathato.
-
törölt tag
válasz
#45185024 #3398 üzenetére
Lehet itt minden "technikailag nekünk jobb kártyánk/apink van rá" érvet felhozni, de ilyen árak mellett nem ez fogja az AMD-t kihúzni a gödörből
Szóval előre annyi a VR hype-nak... Amíg az ára nem csökken majdnem a felére ez max
luxuscikk"rétegtermék" lesz. Érdemesebb ezt az összeget egy 4K konfigra költeni, vagy félre tenni egy next-gen VGA-ra. Főleg amíg tartalomból is kevés lesz rá, utána meg úgyis olcsóbb lesz vagy jön egy újabb verzió.
Ahhoz képest, hogy 300-400$-os árakat "jósoltak" kicsit pofátlanságnak tartom ezt az árat. -
törölt tag
Hát fiúk nehezen térek magamhoz..
Ez a 599 dolláros VR ár nagyon lesokkolt.
Most akinek nincs komoly kártyája fél milkáért kell a zsebébe nyúlnia ha akar VRt.
Nagyon komoly. -
actival63
aktív tag
Amúgy észrevettétek a filmben Linus zokni szandál kombóját?
-
törölt tag
válasz
actival63 #3393 üzenetére
Na ja ha folyik a pénz a földből...
Az olajtermelő országoknak az az érdeke hogyha 20- 40 év mulva amikor elfogy az olaj akkor meg tudjanak élni abból amit addig megvettek. Nézd meg Abu Dabi futtball csapatát.
Szerintem nekik még akkor is megéri ha nincs nyereség csak hosszútávon értékállóság és remény hogy egyszer felfut az ipar. Erre viszont a PCnél van remény. Főleg ha jól sikerülne a VR forradalom. -
törölt tag
Akkor most ha lesz 1000 Sejk akkor az 7000 Nano eladás ?
-
Yllgrim
őstag
Nezegettem ma, eleg impozans. A lenyege hogy egy fizikai vasad van, azon fut az unRaid 6 nevu operacios rendszer, amiben kulon tudod hozzarendelni a virtualis gepeidet a fizikai hardverhez. A 7 nano az 7 virtualis gephez egyesevel hozzarendelve, minden virtualis gepnek kulon Nano, kulon memoria terulet es kulon CPU magok, ssd, I/O eszkozok allokalva. Jo cucc.
Nalam hasonlo fut itthon, csak en manualisan allitottam be mindent, itt meg kapsz egy szoftvert es magadnak beallitod, gondolom eleg egyszeru hogy atlag felhasznalonak is mukodjon otthon.
Jo technologia, nekem nagyon tetszik igy egyben megcsinalva.
-
actival63
aktív tag
Egy kis Újévi finomság. 30.000 dollárnyi cucc egy gépben. [link]
A szereplők:
Kingston 32GB DDR4 ECC RAM (x8)
Kingston KC400 1TB Business SSD (x8)
Lime Technology unRAID Server Pro Software
Caselabs Mercury S8
Acer Predator X34 21:9 Gaming Monitor (x7)
Intel Xeon E5 2697 V3 (x2)
ASUS Z10PE-D8 WS
AMD R9 Nano (x7)
EVGA T2 1600W
Cablemod Custom Cables for PSUWater Cooling Parts
CPU blocks - EK Supremacy Evo
Radiators - EK Coolstream XE 360
GPU Blocks - EK R9 Nano
GPU Connector - Custom 7-way version of FC Terminal
Pump/Reservoir - EK Xres 140
Fittings - EK Advanced Compression FittingsTubing - Primochill Primoflex Black/Orange
-
törölt tag
ClockBlocker is a GPU power-management control software designed for AMD graphics cards.
Lehet rá kellene nézni. -
törölt tag
Boldog Új Évet minden kedves AMD tulajnak és fanboynak!
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #3376 üzenetére
Igen, ezt olvastam en is, tegnap ezt pipaltam be meg a force constant voltage-ot. Aztan AB nem indul a geppel. Ha a masodik esetben is modosit a registry-ben akkor az is lehet megoldas.
Mindenfelekeppen itt van a kutya elasva, AMD-nek Abu-ek irhatnanak, oket hamarabb meghallgatjak mint a forumokon minket.
Szoval megint oda jutottunk hogy szoftveres vezerlessel van a gond
Egyszer engedjenek be oda a szoftveres reszleghez, leosztok par sallert.
Mindegy, ha mar nem csinalja akkor letojom
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #3375 üzenetére
Az ULPS az egykártyás konfigokat nem érinti [link] (Anyone that has troubleshooted problems with AMD/ATI graphics card crossfire configurations will probably know about Ultra Low Power State (ULPS). ULPS is a sleep state that lowers the frequencies and voltages of non-primary cards in an attempt to save power. ), hacsak nem bugos hónapok óta ez a funkció is...
-
Yllgrim
őstag
Nem kell tulfeszelni, egyszeruen be kell pipalni az ULPS disable-t AB-ben (bemodositja neked a registry-t) es csoki. Elso nap mindjart 3x-or csikozott, miota ezt megcsinaltam semmit, ennyi. Ha lesz valtozas szolok.
Valoszinuleg amikor stateket valt akkor qr el valamit, AMD-n a vizsgalat-megoldas kulcsa.
-
törölt tag
válasz
#45185024 #3370 üzenetére
Ugyanazon a feszültségen megy a Fury/FuryX/Nano is ha ugyanarra a frekvenciára van állítva, nincs csökkentve a fesz, a Fury és a Nano esetében eleve alacsonyabb órajelen megy a GPU ezért kap kevesebbet, de az 1040-es Fury OC már ugyanannyit kap mint az X (mondjuk lényegtelen mert úgy néz ki az X-nek sem elég...) A memória meg állandóan 500-on megy. Az meg ugye elég érdekes, ha tuningolni kell a kártyát 3rd party programmal, hogy működjön mikor az AMD még a saját felületével történő változásoktól is elzárkózik.
A 3rd party programok meg ugye csak elrontják a kártyát.
~16 mV (6 vagy 8 a lépték) még nem olyan vészes, de akkor is nevetséges. Ha az nV támogatná a Freesyncet, vagy a Gsyncnek lenne hosszabb távon biztos jövője ezek után VGA fronton marhára nem lenne még csak tényező sem számomra az AMD... -
törölt tag
válasz
#85552128 #3357 üzenetére
Én azért nem érzem annyira nagy tragédiának ezt a fesz emelés dolgot
(természetesen a vállalat hozzáállásával nem foglalkozva.)
Végülis a Fury az egy alulfeszelt Fury X, főleg a Sapphire ami még azonos PCB-n is van vele.
Ha visszaengeded az eredeti FuryX feszig is akár sok gond nem lehet
( és még csak annyit se írtak)
Ez pont olyan mint a Nanó húzása, az se igazi húzás, inkább csak nem foglalkozás a fogyasztással.
Számomra pont fordítva jön a logika hogy miért csökkentették le egyáltalán...
Persze tudom a fogyasztás, hisz a Nanó is bizonyítja , de még egy nagyvállalatnál is mondjuk egy Novell rendszergazda tesztkörnyezetet hoz létre mielőtt ráküldi az aktuális frissítéseket több száz gépre.
Nekem olybá tűnik az AMD nem rendelkezik ilyen tesztgép környezettel. Mert ezeket a hibákat ki lehetett volna szűrni szerintem. Vagyis hogy de mi vagyunk az...A Full Unlock-hoz sok sikert, igaz kevesebb esélyed van rá mint egy kaszinóban a tripla 6 os dobásra
de bejöhet
De ha ki tudod bulizni akkor kérj Nitróóóóóóóót -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #3365 üzenetére
értem, akkor kb mennyi lehet a különbség szerinted? mármint a két ram között, fogyasztásban.
-
R9DEON
senior tag
válasz
Malibutomi #3365 üzenetére
És a HBM a frekvenciát üresjáratban le sem veszi tehát mindegy hány monitor van rádrótozva úgyis 500 Mhz megy.
-
Yllgrim
őstag
Nem azon van a hangsuly, nem erdekel mennyit eszik
Hanem ha leesik a voltage akkor johet az a csikozos problema. Ma reggel ota nem volt semmi gondom, ULPS disabled-en van.
Amirol Cain-el beszeltunk, hogy ha ket monitor van extended dektop-al, akkor a ket monitor fogyasztasa miatt nem teszi ULPS-be magat a kartya, legalabbis ez az elmelet.
-
Malibutomi
nagyúr
-
Yllgrim
őstag
ULPS kilove, allando feszkot kap a kartya, problema kilove.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #3357 üzenetére
Ez a masik monitor, ez megy a Nano-nak. Meg annyi hogy ott tobbsegeben ment parhuzamosan egy HDMI-vel bekotott Dell P2414H is, ha power state lenne a gond, lehet a ket monitor tobbet ker es ezert nem tud beesni egy szint ala... Passz.
Acer DP, Dell HDMI, Asus DP->mDP kabellel megy.
Acer-ral fel evig semmi, Asus ROG-al 1 nap 3x jott elo
Meg nem dontottem el hogy ne erdekeljen vagy duhitsen
-
törölt tag
válasz
velizare #3356 üzenetére
Nem, nem jó így, de tudtam, hogy nem oldja meg. Bár hátha most küldenek egy olyat amiben minden CU jó csak mesterségesen lett letiltva
Azóta már itt is meg máshol is kiderült, hogy előbb vagy utóbb, de minden kártya ilyen akár az is ami eddig hónapokig "hibamentes" volt... A "kibulizás" esélye is kb. a nullával egyenlő - főleg amíg nem ismerik el hivatalosan sem a hibát, persze vissza lehet hónapokig-fél évig küldözgetni és kártya nélkül lenni csak marhára nincs értelme mikor nem az adott példányban van a hiba és ezért ment a várakozás (részemről legalábbis) hátha javítják. Mert nekem annyira nem volt vészes, hogy 1-2 hónapot ne lehessen kihúzni, de többet nem...
Yllgrim: neked előtte milyen monitor volt amivel nem jelentkezett ?
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #3351 üzenetére
Ugyanez a monitor + kábel se 260X-szel, se 970-nel, sem pedig most az IGP-vel nem problémázik. De még régebben próbára bekötöttem azt a HDMI kábelt amit a kártyához adtak és úgyis ilyen volt.
Az meg, hogy az AMD a "saját" Freesynces monitorával sem kompatibilis (ha egyáltalán valamilyen kompatibilitási hiba az oka...) röhögnöm kell
Fél évvel a megjelenés után még nincs javítva egy ilyen hiba és "csúcskártyáról" van szó, szép munka AMD (mint mindig)...
Mondtam én, hogy totál felesleges visszaküldeni, remélem azért legalább ha kicserélik a CW hang nem lesz rosszabb. -
afelaldozhat
tag
válasz
MiklosSaS #3350 üzenetére
Pontosan e miatt a csíkozás miatt van nálam is szívás..
A keret megvan a FURY ra,de nem merem bevallani e miatt a csíkozás mizéria miatt.
Így be kell érnem Egy 390el...
Nincs jól ez Így sehogysem.Ha valakinek adott a keret a furyra annak is elveszi. ez a mizéria a kedvét tulajdonképpen a komplett felsőkategória vásárlástól.És Vagy beéri egy 390el vagy 980ti t vesz.
-
Yllgrim
őstag
válasz
MiklosSaS #3350 üzenetére
Kb ezt mondtam neked en is, rendelj egyet, nezd meg ha tetszik es nem problemas akkor mehet a Ti.
Azon elmelkedem hol lehet ez a csikozos dolog elkefelve, monitor/kabel oldal a gyanus nekem, kiprobalok par a dolgot a kovetkezo napokban, vissza mar nem tudnam kuldeni ha akarnam sem
Milyen monitora van?
-
MiklosSaS
nagyúr
Ne haragudjatok de dicserem az agyamat hogy nem adtam el a 980Ti-t es valtottam Fury X-re.
Nem hiszem el hogy meg mindig van valami....A haver is a csikozassal kuzd mar 2 hete, csak nala fagyas is volt.
4930K + RIVE alaplap + 4x4 ddr3.
-
Yllgrim
őstag
válasz
velizare #3348 üzenetére
Miutan elolvastam amit irtal, megint csinalta (2x egy nap, cuki) a monitoron OSD-n kilottem a Freesync-et majd vissza es minden oke (amikor kilovom a monitoron mar helyreall). Az Acer 4K-s monitoromon nem volt ilyen gondom sosem, erdekes, osszerakom a Nano-s gepet majd es megnezem ott is. Az sima IPS panel, fix 60Hz.
-
törölt tag
válasz
#45185024 #3344 üzenetére
Nem mondanám "megoldásnak", hogy tuningolni meg túlfeszelni kell a kártyát, hogy normálisan működjön...
Bár az igaz, hogy évek óta visszatérő jelenségek közé tartoznak az idle/low power állapottal kapcsolatos problémák AMD-éknél és korábban is trükközgetéssel oldottak meg párat. -
törölt tag
Karácsonyra való tekintettel elvileg van megoldás a csíkozódás problémára !!! Hogy a szent hópihe essen az orcátokra
Tehát az a csíkozódás amikor szín jelenik meg melettte kék vagy zöld az tulterheléses dolog, ott csak vissza kell venni...
A másik ahol ilyen nincs csak sima csík na most arról fogok beszélni:
Idézek két hozzászólást ha szabad:
"Marked as helpful:
Yeah that seems to have solved the issue for me too since last friday i've had no screen corruptions, concidering I was getting them really bad, I had never gone a weekend without one since purchase.
In afterburner 4.2 I upped the power limit to max, and added +6mv without changing the clocks. No incidence on temperatures. and while idling my voltage stays at 906mv."-------------------------------------------------------------------
Mai komment:
Hello,May I ask have you tried overclocking the Fury X with Afterburner 4.2.0? I have the Fury X at 1200mhz core, 550mhz memory, +50% power consumption and +90mV.
Seems to have fixed the issue but I would suggest if you haven't used Afterburner start with slightly increasing the voltage first at maybe +10mV to benchmark the unit.
Hope this helps.
--------------------------------------------------------------------csakis az új crimson-15.12 vel próbáljátok ki , mert ugye a 11.1 el komoly baja volt a húzós programokkal.
ja és csak saját felelősségre
Remélem segítettem...
FORRÁS -
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #3338 üzenetére
Szerintem már most nyugodtan elkezdheted,habár még inkább várjál mert lehet hogy 10x többet fog fogyasztani mint a Maxwell
-
Yllgrim
őstag
-
Yllgrim
őstag
Orommel jelentem be, nalam is volt ma csikozas!
Monitort csereltem csak, egybol elo is jott (3-4 ora utan)
Freesync bekapcsolva, DP-miniDP kabel es 1440p, Firefox (HVG.hu).
Felbontast valtoztattam, monitor csere-Freesync bekapcsolva, ennyi a kulonbseg. Ja, meg FRAPS ment kozben.
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #3338 üzenetére
Hagyd, fölös. Se az "up to"-t nem értik, se az akkori teszteket nem látták.
-
Malibutomi
nagyúr
Nembaj jovore majd lehet lebegtetni a "Pascal 10X Maxwell" nvidia diakat miutan kijottek a kartyak.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#45185024 #3332 üzenetére
Jo kis gamepad az! En behuztam egy Freesync-es monitort, odaultettem ocsemet aki nagy FPS rajongo hogy tesztelje, szerinte zsir. Asus ROG 27-es IPS 144Hz, 35-90FS. Meg szokni kell a 32"-es 4K utan, de az ment a nNanohoz, azt is ossze kellene rakni, megjott a korites hozza.
-
törölt tag
Én is úgy akartam annó hogy Fury X "leléghűtőzve" jaj de szép szó.
A Sapphire Fury nak elvileg rámegy a léghűtője mivel az alap PCB-t használja az is.
Ha leszeded a kotyogót rólaelvileg szervizből biztos tudsz szerezni valahonnan, vagy nem működő kártyát kell levadászni és arról lepattintani a léghűtést...
De abban igaza van a többieknek hogy ez tákolmány ... bukod a garit.
Jobban jársz ha olyan rendszert építesz ki mind a feletted levő arany folyadékos rendszer,
vagy megvárod a Nitro Furyt ami 1050 en megy alapból és unlockolsz 3840-re, az már Fury X közeli teljesítmény csak többet fog picivel enni.
Vagy marad a Nanó, egy Custom Nanón én is elgondolkoztam volna... A vaskalapos lady egyszer csak feloldja a zárlatot. -
R9DEON
senior tag
Van rávaló hűtő, még a felfogatása is jó lenne, csak a gpu miatt, hogy ekkora, nem fedi el teljesen a felületet, hanem körbe kb 1mm rész kimaradna, ez nagy gond lenne szerintetek?
Ez hatalmas gond mert a GPU-n kívül van 4 darab HBM memória amit nagyon kell hűteni és ha a GPU-t sem fedi le ez nem fog menni, az hogy a felfogatás passzol nem jelenti hogy jó is rá.
-
BL@CK
tag
válasz
daveoff #3310 üzenetére
A gyári egybevíz felfogatása körülményes meg nekem gagyi hatást kelt, ezért is akarom lecserélni, plusz a családnak nem hagyok itthon olyan gépet amibe bármiféle folyadék van hónapokra, még ha jól zárt akkor is. Van rávaló hűtő, még a felfogatása is jó lenne, csak a gpu miatt, hogy ekkora, nem fedi el teljesen a felületet, hanem körbe kb 1mm rész kimaradna, ez nagy gond lenne szerintetek? A többi melegedő részre pedig süniket raknék.
-
BL@CK
tag
Sziasztok.
Érdeklődni szeretnék, hogy Fury X-et szeretnék venni. A gyári egybevizes bohóckodást szeretném lecserélni egy komolyabb léghűtésre pl alpenföhn peter-re. Nem találok semmi infót róluk, hogy melyik levegő lenne jó rájuk. Nem akarnék jobb hőmérsékleteket elérni mint az egybevíz csak mindenképp szeretném azt levenni róla. Nano-n is gondolkoztam de annak nagyon nagy a coil noise-ja így azt nem akarnám venni. Van valakinek valami tapasztalata ilyennek? -
törölt tag
Amúgy tegnap beszélgettetek hibákról.
ARK ba is volt egy ilyen vibrálásos hiba Fury X el nem tudom azt sikerült e már kiszedni belőle.
De ezt meg tudom mutatni.
ARK hiba FuryX-el
Eszméletlenül néz ki ez a játék MAXolva de azért az a 22-28 FPS se kutya -
törölt tag
válasz
actival63 #3301 üzenetére
" az AMD nem akart nyomást gyakorolni a Radeon düh és düh X karácsonyi eladásokra."
Csöpp kis véleményem hogy a 340+ ezres megjelenésével nem gyakorolt volna nyomást a 180 as Furykra
De mintha az lett volna hogy a HBM tömeggyártása után leviszik az árakat November körül, na ez jobban bánt hogy nem minthogy alávágtak volna
Amúgy tavasszal a VR -re bőven elég ha kijön, és akkor majd ősszel az új kártyák, kb ez a realitás... -
actival63
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Xbox Classic / Xbox 360
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Bevásárol helyetted a ChatGPT
- Autós kamerák
- DUNE médialejátszók topicja
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- PowerColor Red Devil AMD Radeon RX 6800 XT 16GB Garanciával!
- Külső táp nélküli Asus GeForce GTX 1050Ti 4 GB ! AkciÓÓ!
- MSI RTX 2070 SUPER GAMING X TRIO 8GB GDDR6 Videokártya
- Asus DUAL-RTX5070-O12G nVidia 5070 12GB GDDR7 OC videokártya bontatlan dobozában eladó!
- Eladó: GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB GDDR6 (GV-N4060EAGLE OC-8GD)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3268, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3363
- 18 éve! Billentyűzet magyarítás magyarosítás. Festés vagy lézerezés és egyebek! 3 lehetőség is van.
- Apple iPhone 15 Pro / 128GB / Kártyafüggetlen/ 12Hó Garancia / 100% akku
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest