Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
Nem ertem a TPU miert nem kapott.
De azert ne vaduljatok mar el, hogy aki kap az mostantol mocsok amd berenc.
-
törölt tag
Guru3D persze kap: AMD Radeon R9 Nano In Da House
-
törölt tag
Megjelent a Gigabyte hivatalos oldalán is a Nanó

-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Látszik a Nanón hogy a rézzel nem spóroltak, lehet ezért félnek másnak kiadni customba.
wjbhbdux:
Azt ugyan nem tudom mennyi az a 81.599
de összehasonlítható az oldalon található egyéb árral ITT
AMD Radeon R9 Fury X Powercolor 4GB HBM 87.999
Tehát elvileg a Powercoloros fury x től olcsóbb csak ezzel az a baj nálunk is kaotikus árak vannak a Fury X eken belül is van 206 ért és 260 ért is tehát jelentheti azt is egy árban lesznek meg azt is picit olcsóbb lesz a fury X től. -
wjbhbdux
veterán
-
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Már a 290X is dinamikus frekit használt. Ha belefért a TDP-be fix órajel, ha nem, addig csökkentette az órajelet/feszt, míg bele nem fért. De a zöldeknél is ez megy. Sőt, igazából az AMD a 6900-asok óta használja a rendszer különböző tudású verzióit. PowerTune a neve.
-
törölt tag
Nanó
Ez érdekes amit amoda vágtál márcsak azért is mert leírja hogy dinamikus frekit fog használni ami 850-950 között lesz a játékok alatt és max 1000-nél lekorlátoz.
De ezt a freki változtatást nem teljesen értem hogy csinálja mindenhol fix a herc nem ?
A vizes dologgal én is egyetértek, azt le kellett volna vonni az árból, a lég nem kerülhetett annyiba.
Asus is átterveztette a pro lapot
AMD nek is inkább a prot kellett volna lecsökkenteni Nanónak és adhatta volna olcsóbban. -
rocket
nagyúr
-
törölt tag
Legolcsóbb: SAPPHIRE R9 Fury Tri-X, 4GB HBM - 189.990Ft
-
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Kicsit feljebb engeded 68 fokról a hőfokot, és már jó is szerintem az Asus hűtő. A Sapphire Fury-ja is felmegy 72-ig. A Sapphire Fury-ja nagyon igényes szép darab, kár hogy csak 2 év garis.
Szval választék van simából, egyik sem tűnik rossznak.Én jelenleg úgy látom, kevés a GPU. Ezen nem segítene, ha többféle modell lenne. Az is érthető, hogy Nano és Fury-X-et csinálnak minden nem hibás GPU-ból, hiszen nekik azon vélhetőleg több a hasznuk.
Ide idő fog kelleni, mire kicsit jobban felfut a gyártás. Szerintem ahhoz képest jó a felhozatal, akár a Sapphire, akár az Asus Pro, akár a ref Nano vagy X, mindegyik jó, és mindegyiknek más az erőssége. Szinte tökéletes felhozatal.

-
törölt tag
Nem az hogy rosszak ezek a ref kártyák csak egy matrica átragasztása az nem nevezhető választéknak.
De akkor nézzünk meg egy helyzetképet most a Nanó megjelenésekor:Igen, van két Pro amiből az asust PH leszidta sőt nem is kapta meg az ajánlott plecsnit meg van a sapphire oc ami MO.-on drágább mint a Fury X a torz piac miatt. (213 ezer)
A Powercolor Furyról csak képet láttunk soha nem jelent meg valósan mert nem volt elég GPU a gyártósor beindításához.
Most jön a Nano, megint elszívja a felhalmozott GPUkatNézzük meg a SCAN UK-n A Nanó megjelenése Pre Orderbe vágta az összes Fury X et kint!
Abu-t idézem remélem nem bánja:
"Egész Európába két számjegyű mennyiség érkezik a Nanoból a start hetére.
Lesz olyan gyártó, aki csak egyetlen egy kártyát szállít le." -
HSM
félisten
válasz
üzenetére
Nem olyan rossz dolog ez... A referencia kártyák az esetek döntő többségében igen magas minőségűek, alaposan kiteszteltek. A gyártói kártyák meg változó, hol jobb lesz, hol meg hát, nem igazán. De amúgy sima Fury-ból van választék, ha nem tetszik a ref, nem is rosszak szvsz.
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Számoljunk egy picit
Thermal Design Power :375 W a Fury VR nek leaks szerint
a Nano TDP 175 W
a Fury X meg 275 W
De gondolom az nem a GPU adata hanem az egész kártyáé. Akkor melyik a logikusabb ? -
törölt tag
válasz
CsonkaImo
üzenetére
Ha egy Furyval nem bírtak víz nélkül kettővel tuti nem fognak.
Inkább az a kérdés itt is csak ref kártyák lesznek vagy engednek végre mást is kártyát gyártani.
Mert az már azt jelentené hogy 3 ref Fury ra jut 2 custom, ami szvsz nagyon nem jó irány, nagyon lemonopolizálja maga felé az egész piacot a választás szikráját se hagyva.
Én meg voltam győződve róla hogy a Powercolor Deviljét rakják majd a Fury VR re mert ők csinálták a devil 13 al a 290x2 is. -
actival63
aktív tag
Nem kizárt, hogy a Fury X2 2 Nanóból lesz összegyúrva.
-
rocket
nagyúr
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem baj.Magánszemély úgy sem vásárolhat náluk.Csak egyéni vállalkozók és cégek.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem az árra gondoltam, hanem a gddr5 elírásra.

-
törölt tag
Szerintetek ez mi lehet ?
Sapphire AMD Radeon R9 Fury 4GB GDDR5 Bruttó ár: 174.370 Ft
Gddr5
-
törölt tag
válasz
Ren Hoek
üzenetére
Ezt én is így érzem.
Erről már beszéltünk olyan mintha ez lenne az alap kártya és a az X a húzott.
980 as teljesítményhez nem kellene 4096 cores.
Én arra lennék kiváncsi ha ugyanezt a kártyát úgy csinálják meg hogy felezett 2000 coressel de 8+6 pinnel akkor mennyit fogyasztana és menne.
Annak szerintem hogy nem a pro 3500 coresét kapta meg az lehet az oka hogy egy 8 as pinnel ugy már csak a 970 et hozta volna úgy meg ki venné meg 240 be ??? -
TTomax
félisten
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És?Azt honnan tudod mi hogyan volt beállítva,vagy egyáltalán mi futott rajta?Csak meg kellene várni egy tesztet semmitmondó videók helyett...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
üzenetére
Terhelve, nyáron, 30 fokos szobában azért megnézném... ez idle videó egyelőre... Kicsit én nehezen hiszem el, hogy kitolt power limittel 200 Wattot meg tud emészteni ez a kis propellerke könyvtári hangossággal.
Amúgy szerintem összecserélték a két GPU-t véletlenül gyártásnál
Ezeknek kellett volna mennie a Fury Proba, jó kis custom hűtéssel...
A vágott meg a Nano-ba olcsóbbért. -
Joshi
titán
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy ez a mérés nagyon rövid ideig tartott. Azért én kíváncsi leszek egy 1 órás tesztre zárt házban, na meg a valós teljesítményt 70-80 C°-on.
-
törölt tag
Így készülnek a Nanók: [link]

-
törölt tag
Ez se nem hangos se nem meleg, ráadásul a venti is lassan megy rajta.
Egy fél gőzön működő ketyere, minden oké csak az árát nem bírom megemészteni. -
TESCO-Zsömle
titán
Kényelmesen elsiklasz a tény felett, hogy a skála dinamikus. Terhelés alatt a GPU 68°C-os, míg a VRM-ek kb max 75°C-osak lehetnek. Ez azért messze van az izzástól. Az elmúlt évek alatt bőven láttunk 100+°C-os VRM-eket...
Mikor elkezdik terhelni a GPU-t, az kb 40°C-nál éri el a nyák elülső részének a hőmérsékletét, ami IDLE egyformán világított a VRM-mel. Szóval IDLE a kártya 28-40°C, míg terhelés alatt 70-75°C. Azért ez ebben a méretben süvegelendő.
-
menpee
aktív tag
válasz
Bigemperor
üzenetére
Amint lesz tesztpéldány hivatalos forrásból vagy egy jótétlélek felajánlásából.
-
Bigemperor
senior tag
Szeptember 10 körül jönnek az első hivatalos tesztek a Nanoról, ha jól emlékszem. Magyar nyelvű mikor lehet kb.?
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Erdei88
üzenetére
+1
100 centi alatt nincs élet
Egyszer probáld ki milyen egy 55 colos tvn szimulátorozni a kényelmes foteledbol 2 méterrol nézve
Nincsennek képfrissitési problémák mert minden képpont világit folyamatosan
Tényleg de rossz is emiatt 60 FPS elég mindenhol
Ja meg programozok fogják fuggolegesbe állitják a képernyot és látja a teljes fuggvényt de rossz is
Én hangmérnokként dolgozom és egy TV-n csinálom mindezt mert látom messze a hangsávokat
és egy neszt is meglátok a wav hullámban de rossz is a tv
Csak nem a legalját kell megvenni a tvknek utána kell vásárlás elotte járni a válaszidonek -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Azon driver nem segít ha valami Nvidia supported

Meg azért játékonként erősen más a memória használat is. Akármilyen jól is megcsinálták a színtömörítéseket azért a 4 Giga van ahol kevés, de szerintem ez csak a programozón múlik érdekli e.daveoff: Persze senki nem kétli a monitroknál más a szitu ... az én megállapításom Tvkre szólt .
mindig az adott igényekhez kell kártyát venni ez tény. -
törölt tag
válasz
daveoff
üzenetére
BF4 is pont 60 képkockával jön mind a három kártyán egy tvn

Egyet el szoktatok felejteni, nem az a lényeg hogy egy kártya 100 vagy 110 fps t hoz hanem hogy minden felbontásban hozza e a 60 at. És erre a kis Fury is képes a kérdezett 1440 felbontásban is.
(980 meg nem) de nézd át a tesztet nyugodtan -
törölt tag
válasz
MiklosSaS
üzenetére
Semennyire

Fury teszt
De még a Fury se, Led tv n mind a kettő pont 60 képkockát nyom
Csak annyi az eltérés hogy az egyik 189 ezer a másik meg 260
Ha meg a Direct X 12 re gondolunk hajajj ... -
gyiku
nagyúr
-
#Morcosmedve
veterán
-
MiklosSaS
nagyúr
Játékokban (Crysis3, BF4, Sniper GW2, elite 3) mennyire van lemaradva egy Fury X a 980Ti-vel szemben...1440p-ben?
-
törölt tag
Hamarosan jön az Asus ROG (Pro)
abba még lehet reménykedni hogy valami színt hoz a palettára. -
törölt tag
válasz
hszilard666
üzenetére
A Powercolornak van a Hybrid Devil
csak amilyen nyomik azok is egy 390X re nyomták rá, nemhogy a Pro kapta volna meg. -
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Addigra lesz új vizem is

Pepeee:
+1, olyat kéne mint amilyet az EVGA csinál a GTX eknél a hydrocopper kártyáknál! Természetesen felár nélkül
Vagy hybrid hűtést ami lég is meg víz is! 
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Tök mindegy, hogy milyen áron, mert akkor is kell mellé építeni egy vizet, ami 120k értelmes alkatrészekből (új árak) és nyilván, akkor már CPU blokkal és a VGA blokkjával semmit sem tudsz kezdeni eladásnál.
Ha kifújtak a kaka AIO-k, akkor jó. Ha a venti se zajos, akkor szintén jó. Csak ugye nem lehet csak úgy vissza vinni, hogy nekem zajos, már, ha zajos.
-
törölt tag
válasz
hszilard666
üzenetére
Én így szeretném megvenni a boltba kicsi vékony , praktikus:

Vagy így :
Egyszerűen nem értem az AMD-t hogy a Customot miért nem támogatja.
Itt nem gyenge minőségekről van szó, sajnos így összesen nanóval együtt is csak 4 féle Fury kártya van ami elég nevetséges választéknak.
A cicergést én úgy halottam magas képfrissítésnél adják ki a kártyák, 60 on próbáljátok ki. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Minek cserelned a ventit? Gentle typhoon van rajta semmi hangja.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Dehogy dragitja meg
Cicerges minden kariban lehet, nalam van, de mintha mar nem csinalna olyan csakran, bar a pumpa hangja miatt ugyis fulesben tolom. Ha megjon a hutofolyadek lecserelem a hutest es gond egy szal sem. Ha pumpabajosat kapsz, kuld vissza, kicserelteted a kartyat vagy a pumpa rendszert, bar mar eltuntek a bajos pumpas darabok, talan meg 1-2 szallingozik valamerre, de a gyarto kicsereli.Mikro laggokat nem figyelem oszinten, en Win 7 alatt hasznalom meg, az uj driver rendben teszi a dolgat, ha IGP-vel egyutt megy, figyelj oda, mert van hogy az IGP driver nem megy fel valamiert jol es akkor csinalnak erdekes dolgokat.
Amugy (jol mukodo pumpas) AIO-val eleg csendes lenne a cucc...
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ha bolti áron szerezném akkor biztos!

Meg azaz AIO elég rattyantás, biztos hangos!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Csakhogy rendesen megdrágítja a dolgot, ha vizezni akarsz, vagy utolagos AIO-t.
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nekem nem kell synces cucc, én megvagyok 60HZ en

Amúgy ezek a hybrid hűtések hatalmas átverések, főleg a corsair cucca amihez ki kell műtened a referencia ventit, most kaptam szét a napokban egy referencia GTX hűtőt és ha kiveszem a lamellázást akkor fel lehet fogatni egy kompatot lazán. Ha egyzser még lesz referenci GTX em megcsinálom

Megvárom Yllgrim kolléga tapasztalatait a vizes fury X szel

Azért köszönöm a válaszokat!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
hszilard666
üzenetére
Bizti. Ezen kivül eVGA hidridet tudok venni, ami AIO, szóval már itt megérte. Sebességre meg elég, úgy is FHD-ra lesz. Cégek ontják jó áron a FreeSync-et.
Cicergés, ha van, vissza viszed, de sokaknak elhalkult. Én most a venti hangját nézegetem, mert alapesetben cserélném, de nem lehet csak úgy...
-
CsonkaImo
addikt
válasz
hszilard666
üzenetére
Mikrolag? Ezt nem értem. Cicergés meg benne van a pakliban, minden kártyánál.
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Bizti?
Fury X tulajokhoz:
Mikrolaggal hogy áll a kártya? Ciceregni a hűtő cicereg vagy a szemét kondik? Blokkal vajon hangoskodna?
Anno a 7990 blokkal is cicergett, mikor megtudtam majdnem letettem a hajam! -
#Morcosmedve
veterán
Ha vegre lezajlana az alaplap cserém mizériája, mar ennyiert megvennem a fury x et. 208k mar jo.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Én itthon vásárolnék,nem részletezett okok miatt.
-
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
És a házra nem is igazán kell a garancia.Én életem során egyszer vittem vissza házat gariba mert lepattogzott róla a festék.Még valamikor a ősidőkben volt,a Csodás Codegány korszakban.
Egy kis on! A Fury -k mérik a vrm hőmérsékleteket?

-
-
törölt tag
Ezt én is aláírom volt már 2 boltom is 1000 alatt mindenki 100% al dolgozik szinte minden boltban
tulajdonképpen elég két ár 490 és 990
De az alibabára még visszautalva szerintem egy céget lehetne alapítani erre hogy kínából közvetlenül behozol dolgokat, mert durva eltérések vannak, tudom hogy az összes kínai bolt ezt csinálja
lehet rossz helyen keressük az olcsó furyt, ott van a kínai diszkontban a mosópor mellett ....
Amúgy vannak olyan cégek amik arra álltak rá hogy rajtuk keresztül importálod és akkor ott kínában megnézik mit adnak fel és nem kapsz fury helyett 390x et a dobozban. Valaki tőketársnak ?
-
do3om
addikt
Mondjuk van benne logika is mer ha vennél valamit 2000-ért de az csak a kereskedőnek egy 1000-es volt talán nem fogsz bóklászni hogy hol olcsóbb, megveszed.
Míg beszerez egy 100e-es vga-t, de azt 150e-ért nem igen rakhatja ki, mert elkezd keresgélni a vevő is biztosan lesz aki kevesebbet akar rajta lehúzni, így megy megy oda.
Sos-sok éve valami 15% körüli árrés volt ott ahol dolgoztam számtech boltban. -
-Solt-
veterán
válasz
daveoff
üzenetére
Mert volt rá példa, hogy beszerzési áron tudtam vásárolni... alaplap, vga esetén alig pár ezressel volt olcsóbb mint a hivatalos ár, viszont amikor kütyüket ( sűrített levegő, VESA adapter, hálózati eszközök ) vettem, akkor volt olyan ami kevesebb mint a felébe került mint ami a honlapon volt.
De egyébként ez bevetett kereskedői gyakorlat... mindig a "filléres" dolgokon van a legnagyobb haszonkulcs.
-
Gyaníthatóan egy sincs nekik készleten, gondolom úgy vannak vele, hogy ha neked kell ennyiért, akkor ők szívesen hoznak is egyet neked, utána pedig jót söröznek az extra profitból.

Viccet félretéve, tényleg fura, hogy nem gondolják azt, hogy ha valaki ilyen kártyát akar venni, az tudja hogy mit vesz, tudja hogy mire képes, ezért valószínűleg az áraknak is utána néz..

-
Új hozzászólás Aktív témák

- LG Gram 14 WUXGA IPS i7-1360P 5.0Ghz 12mag 32GB DDR5 1TB SSD Intel Iris XE 10óra Akku Win11 Garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3434
- Panasonic HC-V770 FUL HD kamera
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 4060Ti 16GB Zalman S2 TG Enermax 650W
- Kèszleten levő VGA-k! Kamatmentes rèszletre is! Èrdeklődj!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(Ők mindig kapnak mindent
)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Hőmérsékletek Idle és Load?