- Milyen egeret válasszak?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Monitor hiba topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #2895 üzenetére
Mit kell ezen lemérni ?
Nem kell ahhoz atomfizikusnak lenni, hogy tudjuk akár teszt nélkül is, hogy az állandó power limites kistestvér nem lehet gyorsabb 33%-al a nagy tesótól ami ugyanazt a GPU-t használja csak jóval "szabadabbra" engedve.
A driver más volt, látszik is, hogy 4K-n már helyreáll az erősorrend (meg az is, hogy a 15.7-es driver még mindig nem volt tökéletes...), csak ilyen eltérések mellett nem sok értelme van az összehasonlításnak.
Olyan mintha mindenképp az lett volna a cél, hogy a Nano jól szerepeljen (ajánlott plecsni - wtf...) akár még a házon belüli tesók rovására is... -
törölt tag
Nanó pH teszt: Kicsi a bors: az AMD Radeon R9 Nano tesztje
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #2889 üzenetére
1050/500 -> 1100/550-re szoktam feltenni ha kell valahol egy kis plusz, de mar nem is emlekszem mikor nyultam hozza legutobb. FX meg nincs kesz se hardveresen se driveresen teljesen. Kivancsi leszek lesz-e rev 2 vagy Greenland jon egybol meg Radeon Software valamikor.
Az a kepvillodzasos hiba az 100% hogy hardveres, 99% hogy memoriahoz kapcsolodik, mert mindenfele OS alatt latom.
A Hynix-el kozosen fejlesztettek ki, csinaltam tegnap BS-t is a kartyan ha "tulhuztam". HBM2-nel ha tobb gyarto lesz kivancsi leszek lesz-e kulonbseg a memoria gyartok termekei kozott.
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #2888 üzenetére
Nekem anno alig (+1-2% tehát hibahatáron belül) gyorsult 1090 -> 1120/30 (már nem emlékszem melyik volt) és ahhoz csak +48 mV kellett, feljebb nem megy +75-tel sem.
Memóriához inkább nem nyúlok, bár már ezt is régebben néztem, de 400-as HBM-mel sincs jelentősebb különbség, 250-es HBM-mel az Ashes is "csak" 30%-kal lassabb.
Mondjuk én úgy nézem, hogy előbb 5 perc Furmarkaztán ha azt kibírja mehetnek a benchmarkok, így elég hamar ki lehet szűrni mi stabil/mi nem.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #2881 üzenetére
En is batran alltam neki tegnap, 2 gyors restarttal inditottam
Nagy arccal felttoltam 1300/600-ra, el is dobta magat
Voltage lock nelkul 1165/1170-575/580 megy FS alatt, de nem szoktam piszkalni az esetek tobbsegeben, 1100/550 ha valahol "szukseg" van ra.
Egyelore az OC dream mesze van, alom maradt
Jo lenne ha legkozelebb hagynak a mernokoket nyilatkozni technikai reszletekkel kapcsolatban
Na majd ha jonnek mashonnan az eredmenyek akkor lehet latni mit is birnak (1200 mar ment stabilan korabban is ha mast nem piszkaltam, csak teszt alatt)
-
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #2876 üzenetére
Ebben az arkategoriaban ez mar nem oszt nem szoroz, bar az szep gesztus lenne, hogy ha megvan a Fury korabbrol, beregelsz vele az oldalra, igazolod h tenyleg a tied es kapsz egy copy-t
Az eladasokat majd kiderul mennyire dobja meg, nem varok fenomenalis eladasokat. Eddig sem volt nepkartya
Meg 6-9 honap es itt a kov generacio, ha minden klappol. En mar nem varnek egetvero eladasokat, aki nagyon akart mar megvette, aki meg karacsony tajekan veszi mar reg eldontotte mit vesz.
Majd jovore, ez mar ismeros lehet par embernek
(#2878) Szaby59: ezt megnezem
-
törölt tag
Sapphire TriXX OC Utility v5.2.1
New features:
- New look and interface
- Now supports over-volting on Radeon R300 series
- Now supports HBM memory overclock on FURY cards
- Now supports over-volt on FURY cards
- Minimise TriXX to task bar+75 mV-ot enged:
Reszkess nVidia
-
törölt tag
Star Wars Battlefront - Game Bundle with R9 Fury
Bezzeg aki drágábban vette nem kapott semmit. Mondjuk a 390/X-hez is igazán adhatták volna...
-
törölt tag
AMD Catalyst™ 15.11.1 Beta Driver
"A Catalyst 15.11.1 béta egy friss megjelenítő eszközillesztő szoftverrel érkezik, ami a 15.201.1151.1010-es verziószámot viseli
A béta driver számos címhez nyújt teljesítmény-optimalizációt, ezek között a Star Wars: Battlefront, a Fallout 4, az Assasin's Creed Syndicate és a Call of Duty: Black Ops III egyaránt jelen van. Az optimalizációkon felül hibajavítások most nem érkeztek, de néhány kellemetlen hibáról említést tesz a vállalat a driverhez tartozó dokumentációban. Ilyen hiba például az, hogy a Star Wars: Battlefront és az Assassin's Creed Syndicate nem tud elindulni teljes képernyős módban azokon a noteszgépeken, amelyek Intel processzorral és AMD videokártyával rendelkeznek." -
törölt tag
válasz
Yllgrim #2865 üzenetére
Neki "csak" DXVA problémája volt 1080i videókkal ha jól emlékszem.
A csíkozós problémával továbbra sincs semmi, de az lesz szerintem, hogy túl gyorsan váltogat a PowerTune és valamikor (1 a 100-ból, 1 az 1000-ből, ... ?) a GPU bedobja a kulcsot...
Most bekapcsolt FRTC-vel szinte csak a DPM0 és DPM1 között váltogat az esetek 90%-ban és nem is olyan gyakran - így nálam 7. napja nem is jött elő (azelőtt szinte 1-2-3 naponta). Más dolog, hogy ez továbbra sem megoldás és macerás is amit még egy belépő szintű kártyánál sem tűrnék nemhogy egy 630€-nál...
Ha pedig ez lesz akkor az bizony nagy valószínűséggel tervezési hiba (az előfordulás gyakoriságából ítélve legalább a GPU-k felét érinti), amit szoftveresen (bios/driver) lehet majd korrigálni, de ahogy haladunk nem lepne meg ha még jövőre sem lenne megoldva... -
Yllgrim
őstag
-
R9DEON
senior tag
válasz
GeneraL_XTX #2859 üzenetére
Állítólag a javított változattal már nincsenek gondok, de attól is függ hogy valami mennyire csendmániás nekem egy corsair H60 CPU hűtöm van de a pumpa hangját a HDD simán elnyomja és akkor ott van a hűtő ventilátor ami 100% hogy hangosabb a pumpánál.
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #2859 üzenetére
Kuldhetnel egy linket, lehet huzok meg egyet majd
-
Yllgrim
őstag
válasz
GeneraL_XTX #2857 üzenetére
En leszedtem a gyari vizet es tettem ra normalisat, a puma miatt
Most mar csendes
-
GeneraL_XTX
veterán
Üdv!
Van itt valakinek FuryX karija? Tènyleg annyira hangos a vízhûtès pumpája? Mert alig dràgàbbak itt aprón mint a sima Fury változatok....
-
törölt tag
Hiba nélkul megy a Fallout 4 idáig a power armor a garázsba
se akadás se bug
halottam hogy valakinek nem jon be a lockpick képernyo de nekem az is oké
god ray meg mediumon és igy sem találkoztam még akadással tobbi maxolva
Pedig nincs is fent csak a 10 es driver -
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #2851 üzenetére
Elsosorban a sok rosszindaltu egyen miatt nem jott be ide jopar tulaj... Az hogy nem nepkartya az ennek, az arazasnak es a "sikeres" rajtnak tudhato be. AMD is erzi hogy ha nem valtoztatnak akkor annyi, ezert lett kulonszervezve a VGA reszleg, jon valamikor az uj programcsomag...
Egyszer csak lesz valami ami jol sikerul. A hibakbol meg latjuk, en mar az elso oraban osszeraktam hogy ez egy teszt kartya, eleg sok technikai ujdonsag kerult bele es eleg sok problemajuk is van vele, nem kiforrott termek.
En szivesen adtam erte penzt, AMD sem tokeletes ceg, meg az etika mintapeldaja de a kissebbik rossz, eletben kell tartani...
Kov generacio... Kiderul, addig elvagyok a Fury-val
Osszegezve jo kartya, ha nem is a legtokeletebb, en magam elegedett vagyok vele, es nem feltetlen gondolom azt hogy amit a Ti topikban jo paran kepviselnek az ide is beferne, legalabbis en nagyon nem vagyok ra vevo
Minden kollegam aki top katyat vett, Ti-t vett, mert az a tuti...
Foleg ugy hogy evekre terveznek vele... 780ti mar szoba sem jon sehol... Nem ertem...Nem a meret a lenyeg egy szint utan, hanem a minoseg
Szerk: bocs a telos hozzaszolasert...
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #2850 üzenetére
Még velük is kevés lenne, elég csak megnézni mennyire halott a topic...
Nyilván nem népkártyákról van szó, főleg nem ennyiért (és ez a legnagyobb oka annak, hogy nem elterjedt), de meglehet nézni mennyire él és virul a "konkurens" 980 Ti topic (és ott is biztos vannak vannak olyan tulajok akik nem írnak a fórumba). Ez ilyen lett, mondjuk a következő szériával még gond is lehet ha épp a Fiji nem kerül átnevezésre... -
Yllgrim
őstag
válasz
#85552128 #2849 üzenetére
Vannak meg paran, akikrol tudok, csak ok nem aktivak, de nem lehet dunat rekeszteni valuk, az tuti.
Hat kellene mostanaban lenni, volt is talan, de nem valami egetvero, januarban lesz erdekes latni, hogy a mostani unnepi szezonban sikerult-e valamit alkotniuk vagy marad a vegetalas...
-
törölt tag
183 iponon a sapphire fury... na csak mondom.
Aki akar holnap 60 FPS-t Fallout 4 be holnap még gyorsan vehet -
törölt tag
válasz
CsonkaImo #2842 üzenetére
Blackscreent a 260X-szen simán előtudtam hozni bizonyos driver+bios kombinációkkal ahányszor csak akartam. Ennél meg tök random jelentkezik, egyszer 2 hetet is kibírt most meg 1 napot sem... Szerintem is driver lesz mert többek között a driver restart "visszahozza" a kártyát. Többen már a 2. 3. példányt nyúzzák még nem is ugyanazt a típust és azokkal is ugyanúgy jelentkezik. Még megvárom azt a "különleges" drivert amit az év végére tartogatnak, ha nem javítja az ünnepek után jan-februárban megy szépen véglegesen vissza, maga a Sapphire support írta, hogy nem tudnak vele mit csinálni, várnak az AMD-re...
Úgy gondolom elég türelmesek vagyunk ahhoz képest milyen kategóriájú termékekről van szó -
Yllgrim
őstag
Koszi mester, epp most sikerult beuzemelni vegre egy zsenialis dolgot es szedem le a drivert
Akkor tesztelgetem majd ha fel lesz pakolva minden
Nagy szivas volt, hosszu, de majd meselek, ha erdekel vkit
Ez az eredmeny, no more dual boot
-
törölt tag
válasz
#45185024 #2832 üzenetére
Szerintem úgy bár ez a Fury bios régebbi mint ami eredetileg volt a kártyámon.
Az egyik AMD-s megkeresett a support fórumon elküldtem neki a régi, meg az új bioszt is mert állítólag az ASUS bioszával (Kérdés, hogy melyikkel ? Mert pl. a topicban is vannak Strix Fury userek.) nem tudják reprodukálni a problémát. Meglátjuk mi sül ki belőle...
-
törölt tag
válasz
CsonkaImo #2833 üzenetére
Akkor nem csak nekem tűnt úgy...
Második üzenetváltásra esett le, hogy kérik tőlem az aktuális biosz verziót + csatoljam a fájlt is.
Azért megnézném egy átlagusert hogy vezetnek végig, hogy mentse le a bioszát hivatalosan felhasználhatóknak amúgy el sem érhető segédprogramokkal, parancssorból -
törölt tag
Közbe megtaláltam át is írtam
A Furiy X é ezInnen van:VGABIOS
A Right BIOS (stock) ot ők is úgy értik ugye hogy lefele van a venti ahogy a gépbe is van ? -
törölt tag
-
törölt tag
Konkretizálnám
sapphire-r9furyBIOS -
törölt tag
válasz
#85552128 #2828 üzenetére
015.048.000.066.006043 nem oldotta meg csak a secure boot lett jó.
csak az a furi hogy arról is 2015.10.29. én számoltak be. (189. Fury X Display problem.)
Hát tedd fel és kíváncsian várjuk a véleményed,szerintem nem csak én a fórumon
Abban is van külön jobb bal biosz ?ANNO 2025 amúgy ultra high-en nagyon szép
de azért max látótávnál sikerült egyszer beszaggattatnomszóval amint megvan jöhet a reupgrade.
Én már csak a nagy OMEGA driverben reméltem a megoldást de így már a Fallout 4 re megoldódna az hálás lenne, mert elég egy fórumozós a game. -
törölt tag
A Sapphire-től végre sikerült kunyerálni egy újabb bioszt 113-1E3292U-O5C (015.049.000.008.000000), október 14-ei dátum van feltüntetve szóval tényleg újabb. Meglátjuk ezzel is csíkozik e...
-
törölt tag
-
törölt tag
AMD Radeon Fury X PCI-Express Scaling
Úgy látszik egy kártyához a 2.0x16/3.0x8 még mindig elég (bár a többi sem annyira vészes). CF teszt mondjuk érdekesebb lenne.
-
válasz
Malibutomi #2819 üzenetére
változott a tpu test bed, már skylake/ddr4/win10, és nem haswell/ddr3/win7. mondjuk azt nem értem, miért tesztelnek továbbra is hddvel.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2819 üzenetére
Meg kéne nézni a két tesztet is, pár játékot kivettek/beraktak mást szóval nem lett gyorsabb a kártya csak ez a test suite jobban áll neki...
(Meg az is gyönyörű, hogy az a custom ~1400 MHz-en "lábát lógató" Ti még így is 19%-kal gyorsabb 4K-n...)
Más:
Történelmi pillanat: Az első csíkozó Nano -
Malibutomi
nagyúr
-
törölt tag
válasz
#45185024 #2815 üzenetére
Kíváncsi vagyok az "Overclocker's Dream" (
) kártyáknak engedélyezik e a memória tuningot ha már így szépen megcsinálták és játékonként belehet majd állítani OC profilokat...
Mondjuk komolyabb OC-hez így is külső program kell a feszültség emelés miatt. Legtöbb funkció amúgy 1:1 át van hozva CCC-ből csak kicsit reskinnelve szóval reméljük nem csak ennyi lesz a "nagy" driverNekem mondjuk a CCC UI-val se volt bajom amire kellett elég volt, nem látogatja azt minden nap az ember, addig a jó míg nem kell megnyitni
-
törölt tag
Na és mit szóltok az új mini grafikus operációs rendszer-hez ?
a Red Camp friss hírei a ketté szervezésről... sose többet catalyst. -
HSM
félisten
válasz
Yllgrim #2811 üzenetére
A 8s bootolás nem bootolás, hanem egy hibernálás alapú félmegoldás. Lehibernálja a rendszermagot, de nem menti hozzá a user kontextust. Így tud 8s alatt "bootolni". Kár, hogy ennyi erővel én 2s alatt "bootolok" sleep-ből secure marhaság nélkül win7-be, és még az elkezdett munkám is megmarad.
-
-
Yllgrim
őstag
válasz
#45185024 #2810 üzenetére
Az egy olyan gyarto altal eroltetett megoldas ami miatt a UEFI organization a mai napig sziv hogy vegre mas szoftverek is tudjak hasznalni azt a funkciot, vagyik kikapcsolni, kikerulni. MS megoldasa egy gyors inditasra, ami eredmenyez kb 8 sec-es bootoloast az en gepemen, Linux meg 2 sec alat bent van, nelkule...
Egy tragyahalom szerintem, de masok biztos szeretik mert ingyen van, akkor jo, mint a Win10
Majd 1-2 ev mulva par SP utan...
-
törölt tag
A win 10-nél a secure boot az micsoda pontosan
-
törölt tag
Mi ez a nagy punnyadás itt emberek
Kijott egy uj Saphire BIOS I just got a new BIOS from Sapphire tech support. File name is C880010U.103
de mielott orulnétek olvassátok ezt el
Good news! I tried the new vBIOS and it upgraded flawlessly. 4 major changes I have noticed:
1. Now I have UEFI support instead of non-UEFI BIOS! The GPU-Z finally displays UEFI supported.
2. the vBIOS version changed from 015.048.000.063.005899 to 015.048.000.066.006043. Quite a big increase IMO
3. I can use secure boot for my Windows 10 Pro now.
4. It has been 4 hrs browsing internet without adjusting any ULPS settings and it has been crash free. Finger crossed that my issue is fixed!
EDIT: Problem happened again with new vBIOS. I am super disappointed.Szoval akkor Várós az uj OMEGA driver
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #2804 üzenetére
Nálunk 214 a legolcsobb Nano
Ami már nem sokkal tobb mint a sapphire fury OC -
Yllgrim
őstag
Nano mar 469-ert is megy, unnepi idoszakra eleg jo aruk lehet a kartyaknak. Most mar johetne par rendesen megirt DX12 jatek hogy megnezzuk mit is hoz a jovo.
-
törölt tag
Önmagában egy egyszerű félkör leírása a térben billentyűzettel szinte lehetetlen.
Ha több gombot nyomsz le egyszerre akkor is csak vonalakat húzol.
Hacsak be nem ragadt egyik újadba a PÍ
Azért vannak erre már jó rendszerek kesztyű nélkül IS. -
menpee
aktív tag
válasz
Televan74 #2801 üzenetére
w a s d q e [space] r f [shift] [tab] [ctrl] mouse1 mouse2 görgő mouse4 mouse5 (ha a játék engedi állítani). Eddig 17 gomb, amit kényelmesen le
lehettudok nyomni bill+egér kombóval. Ínyenceknek a 2 3 4 gombok (az 1 mindig távol volt) és x c is rendelkezésére áll. X360 controlleren van 22 gomb, természetesen sokkal ergonómikusabb elrendezésben, de az analóg stickeken többet hibázok, mint dedikált gombok lenyomásánál. A hiba valószínűleg bennem van#Pepeeeee: Igen, sokkal jobb lesz a dupla érzékelős kontoller, mert így tucat iránygombot lehet megspórolni és egyszerűbben megoldani. Viszont ha nem sikerül valami értelmes árat szabni rá, akkor a kormányok meg a botkormányok piacára fognak sodródni, ahol a játékosbázis elhanyagolható része fog rá benevezni. Így viszont nem is lesz rá mainstream játék fejlesztve (vagy csak a támogatást építik be maximum az alap kontrolleres irányítás mellé) mert sosem hozná vissza a költségeket.
Ha eljutna a technológia egy kesztyű méretéig vagy akár a szenzoros kézérzékelés feljődne kontrollert kiváltó magasságba...az lenne az igazi
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest