Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
velizare #199 üzenetére
Ha szigoruan veszed akkor igazad van vizest a vizessel kellene osszehasonlitani
Emiatt a szeretett Fury X -unk eros árhátránnyal is indul a 980ti-k ellen csak ugye az EVGA ban nincs feszzár igy tuning potenciálban nem osszehasonlithato
Azért lesz korrekt a PRO megjelenése mert o nem kuzd a vizes árhátránnyal -
törölt tag
Ez fake mert elkelt egy Sapphire az IPON on mert már nincs kirakva
De az tény hogy a Fury-k ellátottsága katasztrofális és 270 ért már nem eladhato
Ahhoz hogy kerskedelem induljon be az uj technologiával megvásárolhato áru kártyák kellenének
Ezt várja a nép
A Pro val meg a Nanoval talán torténik valami de ha a PRO is 200 folott indt akkor megint nem vagyunk sehol se -
KAMELOT
titán
1440p monitort is alig vásárol valaki. Alsó hangon 120K-tól kezdődnek!
Nem akarok trollkodni, de az elmúlt 1 hétben 17 darab 980Ti-t vásároltak az egyik webshopon FURY-t még egyet sem! Ez is arról tanúskodik, hogy a vásárlók nagyon bizonytalanok a kártyával szemben. Ára az meg elszállt az egekbe! -
jedis
senior tag
Azért a "HC gamer" kategóriában ( mely kategóriának ezek a kártyák a célközössége ) elég kis számban vannak jelen szerintem a 30.000 Ft-os TN film paneles dzsunka monitorok. Lehet hogy van FHD-s, de lehet, hogy egyszerre 3db is .
Nem hiszem, hogy ha valaki 200E+ -ért vesz VGA-t, annak 30E-res monitora van. No meg a FHD meg a 4K között is van élet
2560x1080
2560x1440
2560x1600
3440x1440Én momentán a 21:9 -es képaránynak sokkal több értelmét látom ( játékokban ), mint a 4K-nak ( kivéve persze professzionális felhasználási területeket ). Az FHD alatti kategóriák lassan ki fognak kopni teljesen. Álltalában egy monitort 4-5 évre vesznek. Elég nagy hülyének kell lenni ahhoz, hogy valaki megvegyen egy 1600*900 -as monitort újonnan 25-ért, mikor 30-ért már 1920*1080 -as van, és most a teljesen alap(vásárlói)rétegről beszélek.
Más
A Fury tényleg túl van árazva ez tény, de azért az túlzás, hogy sz.r lett. Én minden tesztet elolvastam, ami csak kijött róla, és ( mint már többször is leírtam ) ha két szóval kénne jellemeznem a teljesítményét, az az "ISZONYATOSAN HULLÁMZÓ" lenne. Az Ipon-os tesztekből is ha kivennénk azt az 1-2 "AGYONZÖLDÍTETT" game-t, ott lenne simán a TI mellett. Az AMD, már megin ( mint sokszor ) úttörőszerepet vállat, és már megint ( mint sokszor ) nem úgy jött össze neki, ahogy elképzelte. Olyan, mint egy őrült tudós, aki gész életében a jövőbe nez, és nem a jelenbe . Lehet hogy rámegy az élete, meg a családja, no meg a vagyona, de akkor is hisz benne. A végén meg dupla, vagy semmi . Remélem az előző lesz.Én azért szeretem őket, mert nagyon innovatívak, és ez nekem nagyon bejön. Remélem, hogy a új oprendszer,meg az új apik adnak neki egy kis "hátszelet", amíg el nem jön a mindenki által már várva várt csíkszélesség váltás , mind CPU, mind VGA fronton. Az senkinek sem lenne jó, ha ez a piac ( is ) "egy szereplős " lenne ( lásd. oprendszer , MS ).
-
matteo_szg
őstag
válasz
Malibutomi #173 üzenetére
Ehhez képest az ASUS STRIX Fury custom PCB-vel jön, 12 fázisú tápellátással.
Úgy fest, az AMD tényleg szigorúan kezeli az egyedi PCB-s kártyák készítését. Várhatóan más nem is fog kijönni egyedi kártyával első körben. -
Titanone
tag
Nekem a tesztek alapján egy bajom van ezzel a kártyával.(Fury x). Mintha az AMD maximális OC-ra húzta volna, és innen kezdve érthető a vízhűtés(talán az is miért nincs custom). A 980 Ti, ami most az ellenfele ugyanolyan áron van(custom). Úgy tűnik hatalmas tuningra képes.
Ennek ellenére még mindig várom a Pro-t, hátha a jobb customok majd tudják a Fury X teljesítményét.
Persze a win 10 is bekavarhat(überdriver). Arra ,azért kíváncsi lennék nagyon,ha a Nano-k tényleg nem igazán lesznek "vágva", akkor hogyan korlátozzák őket. Szerintem az a kártya még best buy gyanús lehet. -
CsonkaImo
addikt
válasz
Visszakanyarodva a topic témájához, ez a venti komolyabbnak néz ki mint ami a 290/X Tri-X-en vagy Vapor-X-en van. Remélhetőleg az amúgy sem rossz hűtési teljesítmény/zaj arány még jobb lesz. Elég széles lapátoknak tűnnek.
-
törölt tag
Hát pedig ez sikerkártyának tűnik, én arra lennék kíváncsi mi van ha erre pattintana valaki fel egy jó minőségű vizet, hátha lesz customban ilyen is (pl powercolor)
-
válasz
Ez szimpatikus kártya, úgy van, ahogy mondod, ha a 980-at hozza simán, akkor már csak az ár a kérdéses..
De legalább az is kiderült, hogy maga a kártya nem nagyobb, mint a nagy tesó, csak a hűtés igényli a nagy méretet... -
Malibutomi
nagyúr
[Sapphire Radeon R9 Fury pictured, specifications confirmed]
Igazsag szerint ez a kartya jobb termeke lesz az AMD-nek mint a nagyteso, egy eros 980 kihivo lehet belole ha jol arazzak be.
-
törölt tag
válasz
#35434496 #165 üzenetére
A negyedév az ugye JUNIUS 31- én zárodott le emiatt nem volt értelmezheto számomra az hogy Computexen miért nem hozták ki a 300 szériát a teljes custom választékkal
Hatalmas reklámtol estek igy el tulajdonképpen semmi korszakalkoto nem tortént a 300 szériában ami indokolja a titkolodzást
mindegy
16 áig akkor már senki ne vegyen kártyát hallgassuk meg lesz e driver support a furynak még 3 évig
meg hogy rápattitntsuk e a Samsung matricát
Engem csak az érdekel hogy aki megveszi annak a logoja szinben menjen a piroshoz -
törölt tag
Szerintem itt nem lesz addig teszt amig ki nem jon a DirectX 12 + Win 10 kombo
Hisz az van nyilatkozva hogy a ROP is azért nem lett 128 mert Direct X 12 re van tervezve a kártya és ott már nincs annyira rá szukség viszont 11 ben meg gyengébb tole a teszteken
Nem véletelnuk forszirozták Lisa-ék az E3 on a WIN 10 et
/csak ugy látszik a gémkapocs emberke helyett a kék babaarcu szexi avatar segédedet tul sok ideig tartott megcsinálni/
-
h1mpi
félisten
Ha tényleg 160K körül lesz a Fury sima, akkor a 390X-el mit akarnak csinálni? Megy le az ára 100K-ra?
Nekem az volt a meglepő, hogy a 980Ti sok helyen simán verte vagy tartotta a TX-et. A Fury se volt lemaradva sokkal amúgy, szerintem el fogja érni nemsokára a szintet, ahol nyitnia kellett volna.
-
jedis
senior tag
Addig vártunk itt egy belsős tesztre, hogy az Ipon beelőzött !
-
törölt tag
Telefonszámot miért kérdik nem tudnak emilen értesíteni ?
Amúgy csak egyben nem volt teljesen tiszta hogy hány kártyát támogat crossfire-be kötve.
Először majdnem négyet írtam. -
regener
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#45185024 #135 üzenetére
Nem, nem jol erted amit mondok. Semmi koze az iponhoz.
Arrol van szo, hogy Mo.-n szokas az uj cuccokra 2-3 hetig extra "vegyelmegelsokentesjollehuzunk" arat rakni, azon kivul a forint folyamatosan egyre szarabb, vagyis ami most kerul a katalogusba alapbol dragabb lesz mint ami egy hete kerult bele.(#136) mlinus
Pontosan. A dollar/euro ara a kartyaknak ugyanaz, csak magyarorszag ciszonyok miatt draga az uj Fury.Amugy most 238K a 980Ti G1 iponon, az valami nagyon jo ar. Sokkal olcsobb mint akar nemert, akar angol oldalakon
-
mlinus
őstag
Euróban látok én rakás 980ti-t 680-700 körül. Mondjuk mindegyik ref szóval gondolom az olcsosított jelző itt nem a minőségre vonatkozott. fury x 700. Amúgy vérmindegy, az ajánlott ára mindkét kártyának ugyanaz, ha lenyugszanak a kedélyek majd normalizálódik az összes.
szerk.:az ipon nem nvidia supported, az asus adja drágán, a sapphire 240 körül volt amíg volt, ami teljesen normális ár. 980ti drágábban nyitott.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #134 üzenetére
ZOTAC ZT-90503-10P GTX980Ti 6GB GDDR5 AMP! PCIE (240.463 Ft)
Nem mondanék egy custom Zotacot olcsósítottnak(ugyan nem tudom mi az az AMP edition).
De akkor ha jól értem amit írsz itt arról van szó hogy az IPON az Nvidia supported és valszinű emiatt magasabb árrést rak a FURYkra. Más forgalmazó meg alig van Kifejezetten AMD-s szinte meg nincs is.(aki játékot is ad hozzá) -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#45185024 #133 üzenetére
Hulyeseg a magyar arak alapjan itelni. Szar forint, es hungarikumnak szamito kezdo arazas miatt
UK arak:
Fury X 509-546£,
custom 980Ti - 530£ palit, 550£ Zotac, MSI es Giga 600£Ugyanez euroban:
Fury X 725euro
980Ti - 749-tol indul, MSI es Giga 789-799euroVagyis jelenleg 1-2 nagyon olcsositott Ti kaphato a Fury ara korul...
-
törölt tag
Nem csak az a baj hogy 240 fölött már drága hanem az hogy már megjelentek a Custom 980Ti-k és már azok is 240 en vannak a referencia az nem érdekelt annyira de mondjuk egy MSI is ment 240 ben meg Gigabyte is (238.685 Ft) Ha nem villant valamit tényleg Direct X 12 alatt mondjuk +10% ot akkor az árcédulát kellene visszábbvenni, csak szerintem a vizes megoldás sokat elvitt a haszonból a Prónál nem lesz ez az árnövelő tényező... csak ugye jönnek a Görögök.
-
Anubris
őstag
válasz
tailor74 #129 üzenetére
Ha megnézitek például az overclockers oldalát, akkor látni, hogy valami miatt az Asus jóval drágább, mint a többi kártya, a Sapphiire, vagy XFX nem ilyen vészes áron kapható.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Lapajbacsi #113 üzenetére
A +40.000 ami hibazik, mert csak magyarorszagon van rajta kezdo lehuzos ar.
-
Lapajbacsi
aktív tag
válasz
Lapajbacsi #112 üzenetére
Amúgy tételesen nézve. Vagy 10 játékkal tesztelték. Ebből kettő azaz 2 db, ahol szignifikánsan a TI előtt van, a Far Cry 4 és a Metro... aztán van még a Shadow of Mordor, ahol kb fej-fej mellett mennek, kb 1 fps különbséggel, és az összes többiben a TI legyakja a FuryX-et, sőt ahogy írtad, még a 980-assan is épphogy megbirkózik... ezek után nem tudom, hogy nem voltam e pontos a véleményemmel, hogy plusz 40 ezerért venni, egy gyengébb kártyát, az tök tuti buli... de valóban meg kell várni hogy a szoftveres támogatás rázódjon gatyába, talán pár hónap, új driverek, és win10 és a FuryX a TitanX méltó párja lesz, de most még a TI-nek sem ellenfele...
-
Lapajbacsi
aktív tag
Írtam:
"legalábbis ami teszteket én láttam, mindenütt a TI van előrébb mint a Fury X... "erre te:
"HULLÁMZÓ ! Van ahol a sima 980-ast épp hogy megelőzi, és van ahol még a TX-et is lenyomja !"E két mondat közt én nem látok olyan nagy ellentétet... Ha a mezei 980-at itt-ott épphogy előzi meg, az nem azt jelenti, hogy gyengébb mint a TI? Mert az viszont nem néhol előzi meg emezt és nem épphogy...
-
h1mpi
félisten
Szerintem a Fury X-re váró gamerek 99%-a azt várja, hogy kijöjjön a Win10 és a csoda driver. Addigra vélhetően a pumpa mizéria is megszűnik. Az AMD egyetlen esélye, ha erőre kap a kártya Win10 alatt. Ha nem, akkor aki eddig kivárt mindenki 980Ti-t fog vásárolni szerintem.
-
jedis
senior tag
válasz
Lapajbacsi #106 üzenetére
Nem tudom TE milyen teszteket néztél, de nekem a Tom'sHardware-s, és a Techspot-os teszteketnél , nem ez jön le. Ha a Fury teljesítményét kellene jellemeznem, akkor azt mondanám HULLÁMZÓ ! Van ahol a sima 980-ast épp hogy megelőzi, és van ahol még a TX-et is lenyomja ! Szerintem az AMD is tudta, hogy csak magával egy új memória technológia bevetésével nem fogja letarolni a piacot. Amit ki lehetett hozni ebből a 30nm közeli csíkszélességből, azt szerintem már kihozták, mind az AMD-nél, mind az NV-nél. Ennek a szegmensnek is nagyon hiányzik már a 16nm körüli csíkszélesség. Ne gondoljátok már azt, hogy majd jövőre a Pascal HBM2-vel jön, és legyalulja a piacot !
Az NV-nek 0 ( éles ) tapasztalata van eddig a HBM2-el, az AMD-nek meg addig lesz már nem kicsi a HBM1-el ( X*10000db Fury a Gémereknél ). Amúgy meg jön pár hét múlva a Win10 az új apikkal, úgy hogy a jövőbe nézzünk, ne a múltba .
-
Titanone
tag
Ebben igazad van. De én a Fury Pro-t várom( és win 10-t). Aztán veszek egy vga-t . Mert az igp semmire se jó ,ha játszani szeretne az ember. Kérdezhetnéd miért várom? Mert szerintem idén már ezenkívül ,nem lesz olyan kártya ,ami talán felverné a port kicsit is. Szerintem könnyebb lesz azután eldönteni, hogy melyik vga-t vegye az ember. Addigra a Fury X is kikupálódik (lecseng a kezdeti magas ár, jobb driver) .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Xiaomi 14 Ultra Ultra White Használt, karcmentes állapot, Kamerás csúcsmobil
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy Book2 NP750XED i7-1255U 16GB 512GB GARANCIA: 1 ÉV
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest