Új hozzászólás Aktív témák
-
envagyok
veterán
Radeon Pro Duo-ra (fiji 2x r9 fury cf) milyen drivert ajánlotok win10 alá?
Amit feltesz a windows, azzal nem megy az egyik gpu amikor heaven demoval tesztelem full screen felbontásban.
Emiatt a teljesítmény harmatos.
A legacy 22.6 amit az AMD ajánl, dx hibát ír ki.
[kép] -
Steve_Brown
senior tag
R9 Nano GPU OC-nál mi a lélektani határ?
1.3V-1.4V Bios moddinggal és így 1.2Ghz életképes? -
-
Nincs valami előre belőtt alulfeszelős érték Xfx Radeon Pro Duo-ra?
Teljesen jó a kártya halk és hőfokok (max 68 fok volt eddig de 60 fok az átlag játékok alatt) is rendben vannak de szeretném kímélni/optimalizálni amennyire csak lehet. -
LowHentes
újonc
50/60k-t szerintem bőven megér
-
Steve_Brown
senior tag
Mennyi egy ilyen Fury Nano reális ára? Évek óta szemezek vele.
-
LowHentes
újonc
Sziasztok! Boldog tulaja vagyok egy fehér nano-nak. Ha esetleg valakinek van (még) bármilyen kérdése a működést illetően, szívesen válaszolok
Azt hiszem kimaxoltam ezzel a kártyával mapcsolatban a tudástáram
-
kissz84
tag
Szervusztok , kérdésem a következő.
Ha el szeretném adni a Fury X-em, kb mit lehetne érte kérni?
Csak CSGOra használtam tiszta hűvös házban nem ment 55 fok fölé soha.
Üdv Zoli -
nonsen5e
veterán
Sziasztok!
Gyors kérdés: r9 nano-n a DisplayPortok DP++ dual mode csatlakozók?
Érdekelne egy kártya, de nem szívesen koltenék még 10k-t spéci aktív adapterekre. -
Steve_Brown
senior tag
Szerbusztok!
Jelenlegi használtpiaci árak mellett. Ár/Érték arányban milyen szintet képvisel egy R9 Nano, ugyebár olyan 40-45 ezer forintot kóstál.
Megérheti egy ilyen az RX470/RX570-ek között?
-
-
envagyok
veterán
Sziasztok,
Gondolkodom egy Radeon Pro Duo beszerzésén
Játékra fullhd-ban és 3 monitoros 3xfhd felbontásban mennyire jó ez?
Vagy nem érdemes belenyúlni?
Egy 1070 vagy vega56 árán tudnám megvenni.
Megéri szerintetek? -
Alcsi69
senior tag
Sziasztok!
Csatlakozok a Fury-sek köréhez egy Asus Strix változattal.
Egy 1070-et váltottam vele, mivel nagyon régóta elhatároztam hogy kell nekem egy ilyen Harag, illetve ez a kártya sokkal jobban néz ki a gépemben.
Nem volt sok időm tesztelni, de egyelőre AC Origins-ben tesztelve maxon elég szép teljesítményt tol.
És lehet csak régen néztem rá a monitoromra, de olyan mintha szebb lenne a képe az 1070-nél.
Majd augusztusban fogom tudni jobban tesztelni, addig nem is nagyon leszek itthon. -
Simi37
őstag
Na megcsináltam amit már hónapok óta terveztem. Valami szalonképes hszt össze fogok szerkeszteni de nem ma. Csak annyit írok, hogy a gyorskötözős megoldáshoz képest a beültetett venti javított a hőfokon. 24C szoba mellett. (a % a ventifordulat)
Gyorskötözős:
70% 72-73CBeültetett:
60% 72-73C
70% 69-70C -
Xmister
senior tag
Ha valaki tud esetleg NANO-hoz kapható kompakt vizet, annak megköszönném az információt
-
Raggie
őstag
Jó az nagyon. Nekem is feljebb mennek hosszú terheléskor elérik a VRM-ek a 88 fok környékét is.
Gratula a művelethez! Mondtam, hogy megéri!Nekem a következő műveletem gari idő lejárta után a VRM-nél levő tekercsek kockáinak hőálló ragasztóval a nyákhoz kötése. Megpróbálom ezzel a coil whine-t eltüntetni amennyire csak lehet.
-
HSM
félisten
Nálam így nézett ki, 200A-es limit végül 205-nél fogta meg (VDDC Current out). [link]
Mondom, ez így teljesen jó volt nekem, látszik, hogy ennél többet nem is bírt volna.Nano-nál viszont jó kérdés, mennyire nyesték vissza az áramfelvételt. Igazából a VRM-en múlik, mit bír, nálam kb. 300A-t is bírt volna, jó erős volt az Asus 290X-en.
Ugyanakkor a 70-80 fokos hőfokból ítélve bőven nem határon jár nálad. Persze, ha már a 100-at közelíti, akkor már semmiképpen sem érdemes feljebb menni. -
Simi37
őstag
AW garázsnál jobban terhelő játékot még nem láttam. WoT izé 153w ez meg 200w folyamatosan. De még így sem érte el a 100fokot a vrm habár szépen közelített meg a mag is a 80felé kacsint. Szerintem beszabályzom 175w-ra azt jól van. Mivel nem fog random 500mhzre esni az órakjel. Most, hogy 950 és 1000 között mozog, belefér.
-
Simi37
őstag
Van wothoz ilyen külsős bench is 16k helyett 17k pont. Néztem végig az órajelet egyszer sem dobta be
Furmarkot biztos nem fogok neki adni. Nekem is repülnek az 100amperek. 70,150,120,250 kb így. Nem tudom mennyire egészséges feljebb nyomni még az amper limitet. Igazából így sem dobálja de majd még tesztelés alá vetem aw(cry engine) meg bf3/4. -
HSM
félisten
Akkor ezekre a limitekre érdemes lehet ránézni BIOS alól.
Nekem is át volt írva a 290X-em BIOS-a alulfesz révén, mivel a Crimson Relive driverek óta átalakítottak pár dolgot, és nem működött rendesen pl. Afterburnerrel, szval más opcióm nem maradt.
Az a kártya sem annyira lelkesedett gyári 1,256V feszültségéért.
Nekem pl. a 200A-es VRM limit fogta meg ami a BIOS-ban volt Furmark alatt, amit monjduk végül nem bántottam, mert normál körülmények között a maxra volt szögelve szépen az órajel így is, és ez pedig korlátozta szépen ezeket a szélsőséges eseteket, igazából ezért is van a rendszerben. -
Simi37
őstag
-
HSM
félisten
Az az érdekes, hogy lennie kellett volna hővezető padoknak, a tesztekben is volt, és nem utólag odarakottnak tűnik... [link]
A power limitnél egyébként van még BIOS-szinten is két limit, amit nem tudsz állítani, és figyeli a rendszer, egy TDP és egy áramerősség korlát, amit nem léphet át, hacsak át nem írod őket a BIOS-ban.
-
Simi37
őstag
-
Simi37
őstag
Na fejlemények a nanóval:
Ma mx4el újrapasztáztam és minus pad8-at raktam a VRM-re. Beszartok!
30! °C javult a VRM!100-> 70c és nem dobálja annyira órajelet, ezek után powerlimitet felengedem.
A mag 68ról 66ra esett le de azzal eddig sem volt gond habár a paszta odaszáradt fogkrém volt.De most jön a durva rész... a VRM és a hűtés között konkrétan nem volt semmi
No comment...
(A ráégett port már leszedtem a hűtésről) -
Raggie
őstag
Nos visszaváltottam a Scythe és a Noctua ventiket. Egyelőre bőven meg vagyok elégedve a mostani gyorskötözős megoldással. A gyárinál nagyságrendekkel halkabb és hűvösebb is.
Az alulfeszelés után a 180W-os alig növelt TDP-vel tartja a jártya az 1000/500-at éscsak huzamosabb több órás géming alatt eseget néha be az első 974MHz-es state-be. Ha nagyon akarom akkor erre még ráteszek +5% TDP-t akkor atomstabil és egy-két fokkal melegebb.
@(#4610) TTomax: Hát az a 3500 már kicsit sok
Én 2800-3000 körül nézelődök majd hátha találok valamit. De igazából ez a mostani 2500 RPM-es is elég jó már és maxon van már hangja szóval lehet nem is kellene feljebb menni.
-
-
törölt tag
-
TTomax
félisten
Látod azt nem tudtam,hogy a lamellázás több helyen is le van zárva felülröl,igy valóban nem sok értelme lenne.Abban viszont biztos lehetsz,hogy mivel elég sürü az a lamella,igy az venti fog jobban teljesiteni amelyik nagyobb statikus nyomást tud biztositani,és ebben a noctua nem annyira nyerö.Kimondottan radiátorra való ventit érdemes rátenni,azoknak picit mormogosabb a hangja.Kialakitásban minnél jobban "fekszenek" a lapátok és kisebb a rés annál jobb.Gyakorlatilag ha nem látsz át rajta az az igazi,ha szép nagy hézagok vannak az inkább házhütésre való.
-
Simi37
őstag
Komoly, hogy BIOSból mennyivel stabilabb.
HWinfot nem kapcsoltam egyből kb 45 perce megy a heaven ultrán. 1 órát kivárom vele. 56mv-tal vagyok a gyári alatt. Mikor ab-ból vagy wattToolból állítottam a 2. kör körül eldobta... Most így néz ki
-
Raggie
őstag
Még az jutott eszembe, hogy vigyázz azért majd a CM venti szétvagdalásával, mert ez 92 mm-es ventillátor nem 90 mm-es mint a Noctua. Az pont belefér, tehát lehet, hogy ez a két milliméter különbség már számít és ez talán nem fér majd be! Mérd le mindenképpen előtte, hogy tuti jó legyen!
@(#4602) TTomax: Gondoltam ilyesmire én is, bár én inkább az egy nagyobb ventit fontolgattam. Egy 12 cm-est vagy hasonlót. De végül elvetettem amiatt, hogy a Nano hűtőjének bordázata úgy van kialakítva, hogy a közepén a pcb felé befújt hideg levegő elfordul és két irányban hosszában végigfut a lamellák között, majd a kártya két végén távozik. Ezt megerősíti az is, hogy több helyen a lamellák külső szélén össze vannak kapcsolva úgy, hogy fentről nem tud bemenni a levegő, csak hosszanti irányban tud közöttük átfújni.
Mindenesetre arra jutottam, hogy a VRM hűtésnek és szerintem úgy egyben az egész hűtésnek sem tenne jót a nagyobb felületen merőlegesen fújatott friss levegő, mert nem tudna hova elmenni ilyen hatékonyan a bordák között már felmelegített meleg levegő. Így megvan a határozott középről kifelé irányultsága a levegőnek. Ha a ház mögé teszem a kártyához a kezem, akkor szép erős fuvallatot érzek kifelé jönni.
Ezen az ábrán kb látszik mire gondolok.
A piros karikában levő rész holt hűtő térré válna mert csak a saját levegőjét keringetné, a szürke körös részeken meg a külső lamellacsatlakozások miatt be sem tud fújni a venti.
Ezen kívül minél kisebb a venti annál nagyobb fordulaton tudja csak ugyan azt a légmennyiséget szállítani, ami egyúttal annál zavaróbb hangot is jelent. -
Raggie
őstag
Nincsmit!
Jó volt kicsit végre barkácsolni itthon!
Rendben, kíváncsi vagyok arra is, hogy számít-e esetleg a szétvagdosás. Nem baj ha akár egy hónap múlva lesz is, nekem tuti hogy most egy jódarabig marad ez a kártya!Még én is fogok egy következő végső tesztet csinálni a kis CM ventivel, ha megjön a VGA pwm átalakító és tudom pontosan szabályozni a fordulatszámát, hogy ha pl leviszem ezt is 2000-re akkor milyen a hangja, vagy ha felnyomom a tényleges maximum 2800-ra akkor milyen a hűtő teljesítménye.
-
Simi37
őstag
Wow jó hogy nem hoztam elhamarkodott döntést
Akkor nekem is a CM lesz és az ára miatt nyugodt lelkiismerettel fogom szétvagdosniPlusz összehasonlítani, hogy ha beteszem a helyére vs ha úgy rögzítem ahogy te. Arról majd írok is amikor már mindent beszereztem. Ez nem tudom mikor lesz . Lehet, hogy 1 hónap múlva. A pasztázást én még hagyom gyárin, meg alulfeszelni sem tudok annyira mint te.
Kösz a tesztet
-
Raggie
őstag
Nostehát!
Meglepő eredmények születtek!Az alany: ASUS R9 Nano White VGA-m, amiből kioperáltam a gyári ventillátort.
Lőn:
Helyette három neves gyártó ventillátorait próbáltam rá kívülről gyorskötözővel ráfogatva a fehér alu takarólemezre: Noctua, Scythe és CoolerMaster.
Ilyetén módon(a képeken az első delikvens, azaz a Noctua venti):A tesztet úgy végeztem, hogy a lehűlt VGA-ra elindítottam ablakos módban a PUBG-t és a menüben hagytam. Itt 100%-on pörgeti a kártyát stabilan, a proci alig van terhelve és mellette tudom futtatni a GPU-Z-t, így látom a hőmérsékleteket. Mindig kb 5-6 perc kellett, hogy a maximális hőfokokra feljusson a kártya, itt kb még egy percet vártam és ha már nem változott a hőfok, akkor lőttem a screenshotot. A VGA ventillátor százalékok senkit se tévesszenek meg, nem a VGA-ra voltak kötve a ventik, hanem az alaplap egyik DC-venti csatlakozójára.
A hőfok eredmények:
Noctua NF-A9 (2000 RPM)CollerMaster Blademaster 92 (2800 RPM, de csak 2500 RPM-en ment)
Videók a hangról:
NOCTUA
SCYTHE
COOLERMASTERLátható, hogy a noctua hiába a legdrágább és leghalkabb nem elég a légszállítása, hogy kellően lehűtse ezt a kis forrófejű kártyát. A hőmérséklete egészen 80 fokig is felkúszik, ami nekem nagyon a felső határán van annak ahol látni szeretném a kártyám. Azt mondjuk meg kell hagyni, hogy tényleg alig volt hangja.
A Scythe már egy fokkal jobban hűt, de cserébe ő a teszt leghangosabbja. Nála 74 fokig kúszik vel a GPU hőfok. A hangja egyébként nem olyan vészesen hangos, ami inkább zavaró az a hangszíne, ami a másik két ventinél magasabb hang és ezért a legzavaróbb.
És itt jön a kis meglepetés, akit szinte véletlenségből vettem meg végül(gondoltam ha már ilyen olcsó teszek egy próbát, sokat nem veszthetek): a Cooler Master Blademaster 92!
Ő tartotta a leghűvösebben a kis Nano-t és ráadásul szerintem nem is olyan vészes a hangja sem. Igaz most az alaplapi DC csatlakozóról a névleges maximum 2800 RPM helyett csak 2500 RPM-en volt hajlandó forogni, de láthatóan ez is elegendő volt ahhoz, hogy maga mögé utasítsa a mezőnyt. Ez azért jó, mert így még van benne egy kis tartalék is talán nyárra.Szóval én ezt a ventit ajánlom.
UFF én beszéltem!
-
Raggie
őstag
Na ma átveszem a két plusz ventit és nagytesztet csinálok este!
-
Raggie
őstag
Ha a levegő nem tud másfelé menni a plusz távolságban csak a neked kellő irányba, akkor nem számít.
Tehetnél egy fél méteres csövet is a burkolat kör nyílására és a cső végére is rakhatnád a ventit, az eredmény ugyan az volna, mivel a levegő csak egy irányba tud menni, kialakul a túlnyomás és ezáltal a légáramlás azt slusz. Utána ha bejutott a burkolat alá onnantól ugyan úgy minden irányba megy mintha közvetlenül ott lenne a ventillátor.Elviekben ma este már meg tudom csinálni a posztot, mert a maximális hűtésről már most is tudok nyilatkozni úgy, hogy a kis noctua alaplapra van kötve és fullon megy folyamatosan. Amire még várok az a VGA átalakító, hogy újra rendesen a VGA szabályozza a ventit.
Meg most megrendeltem ezt és ezt. Meghallgatom őket, letesztelem a hűtést, azt amelyikkel a legjobb lesz hőfok még elfogadható zaj mellett annál maradok!
(a többet meg lehet a 14 napos elállással visszaváltom KP-ra)
Az az igazság, hogy ezeket a tesztelgetős bütykölős részeit legalább annyira szeretem a PC építésnek, mint a "bepattintom és egyből fasza" részeit!
-
Raggie
őstag
Igen fehérke az édes!
Láttam ezt, de egyelőre két okból sem akarom így csinálni:
1) nem akarom szétvagdosni a vadonat új 5ezres ventit2) ennek a ventinek a vastagsága okán(25mm) szüksége van arra a kis kerek szélcsatornára amit a háza ad neki. Ezt ha leveszed róla szerintem sok levegőt kifelé fognak tolni a lapátjai és nem irányba. Magyarán csökkented a légszállítását ha kiveszed a házából.
Nyilván a kisebb vastagságúnál is előjön ez a csökkenés, de az eleve kisebb légcsatorna és a más alakú lapátok miatt jóval kevésbé.Lehet ám, hogy ez a második csak felesleges gépészmérnök okoskodás de én szakmai ártalomként nem tudok eltekinteni ettől. Egyelőre így marad, mert így nyugodt a lelkem!
Még azon gondolkodtam, hogyha netán tényleg szétszabdalom a ventit, akkor utólag valami vékony fehér műanyag lapból hajlítok én neki szélcsatornát és ráragasztom a mostani fehér házra...
-
-
Raggie
őstag
Én is gondoltam erre, csak az a baj, hogy itt a "fedél" arra is kell, hogy jó irányba menjen a bordára ráfújt levegő. Ha csak úgy hagynám ráfújni egy ventit burkolat nélkül, akkor attól félek, hogy csak maga körül kavarná a levegőt és nem hűtene eléggé.
Pl a VRM-ek kis külön bordája nem teljesen nyitott felülről, azon legjobbana nyákkal párhuzamosan tud átmenni a levegő...
Erről a részről beszélek: -
Raggie
őstag
Alig van kitolva, mert az alulfeszelés miatt kisebb ugye a fogyasztása. Jelenleg +30W TDP van csak adva neki, az kb +15%. Ezzel tartja majdnem folyamatosan az 1000/500-at. Néha esik csak le 975-re.
Ezt a ventit néztem ki most: Scythe Kama
Elvileg a különbséga mostani Noctua-tól:
légszállítás: 46 -> 55 CFM
hang: 22 ->31 dBMeglátjuk. Cserébe jóval olcsóbb is a noctuánál. Ha még elviselhető hang mellett tudja pár fokkal hűvösebben tartani, akkor már jó nekem.Ennek a noctuának a a 22 dB max fordulatos hangja alig hallatszik ki a házból, ennél még mehet feljebb.
-
Raggie
őstag
Nem. Én ezt vettem: Noctua NF-A9 PWM 2000RPM
Ez gyakorlatilag annak a magasabb fordulatú variánsa, mint amit te kinéztél. Meg noctua-fos színű és nem szürke.
-
Raggie
őstag
Nem lesz elég. A 2000 RPM-es is éppenhogy elég nekem úgy hogy 80 fokon tartja az alulfeszelt Nano-t.
Mondjuk szinte alig lehet hallani legalább!
Most még nincs kész a teljes mod, ha kész lesz teszek fel egy posztot részletes leírással és fotókkal. De lehet hogy én is nézek egy 2500 vagy 2800 RPM-es másik ventit. -
Simi37
őstag
Tesztelem Heavennel. 53% venti 78fok, 100% venti 68% és mind2 hangos. Asszem meggyorsítom a beszerzést
Viszont 6k-t nem akarok ventiért szóval egy ilyen lesz szerintemnf-b9-redux-1600-pwm Olyan 4pin vga4pin csak a merlinnél van azon meg dolgozom
-
Simi37
őstag
Azért ad az embernek egy biztonságérzetet, hogy dualbios
Most csak 30mv-t szedtem le a p7 és p6ból máshoz még nem nyúltam. Vicces h a 826xx kb csak placeholder
-
Raggie
őstag
144Hz a monitor itt is. Amíg throttlingol addig marad annyi az a hőmérséklet!
Ha tolsz neki 250W TDP-t bios-ból és fixen tartja az 1000/500-at majd akkor nézd meg a hőmérsékletet.Ha akkor is tartja neked, akkor viszont a nagyobb szivárgású chip kevésbé melegszik.
Egyébként mivel pasztázol? Én a CLU-t nem mertem még bevállalni, de lehet az lesz a következő! Bár akkor tuti ugrik a gari, mert egyelőre még garis a kártya és lehajszárítózva megvan a garimatrica is... -
Raggie
őstag
Uhh... az valóban nem egy szilikon lottó nyertes darab.
Most nem vagyok otthon de hatvan valahanyas az ASIC, azaz 35%-nál jobb. Ezt írja a GPU-Z. Ha hazaértem este dobok egy screenshotot.
Próbáld meg te is a BIOS modot szerintem. Nekem is sokkal jobban megy ezzel.Mondjuk hozzáteszem: kb csak Valley-val és PUBG-vel teszteltem eddig szóval lehet, hogy nem lesznek minden esetben stabilak a feszültségeim, de mindkét program elvileg 100%-ra kipörgeti a VGA-t szóval reménykedem.
Így most kb 75 fokon áll meg a GPU hőmérséklete 75%-os venti sebességgel egy 20 perces PUBG meccs közben. Ez nekem jó volna, ha nem üvöltene szegény kicsi ventillátor ennyire. Ezért cserélném le a Noctua-ra. Hasonló(vagy kicsit jobb) hőmérsékleteket várok és jóval halkabb működést...
Még valami: én egyből úgy kezdtem, hogy újrapasztáztam Kryonaut-tal a kártyát és a VRM thermal padokat is kicseréltem jobbakra. Nem tudom, hogy ez segített-e valamit de gyanítom, hogy azért számít.
Apropo: VRM hőfokokat csak HWinfo-val tudsz nézni, de az nekem sokszor kifagyasztja az egész winfost, szóval megkeresem a finomállítgatás végeredményét és majd ott nézek VRM hőmérsékleteket. -
Simi37
őstag
Jó neked. Én vmi elképesztően szar darabot fogtam ki. Ötven valahanyas az asic. Alsó 6,2% a gpuz szerint. Ha alapfesz 1,256
Ha lehúzok -25mv az még stabil de ha többet akkor nem igazán. Kitolt limittel sem mindenhol tartja az 1000-t de a 480nál még 900on is erősebb. Mondjuk 2 bios van.... lehet megpróbálkozom. Ha tartósan 1,2 alá tudnám vinni örülnék. Majd asict nézz kérlek
Azért kétlem h 110et le tudok róla húzni, de ha mégis azért tudnék neki örülni.
A ventit msi ab-vel állítom. Gyárihoz hasonló fancurvet csináltam de még 100on is dobja az órajelet ha 63 fok köré érek. -
Raggie
őstag
Rendben, ma veszem át a ventillátort, de a VGA pwm átalakítóra még várnom kell egy keveset, mert azt ebay-ről endeltem.
Mindenesetre valami alaplapi csatlakozóról megtáplálva a ventit lehet megcsinálom már hamarabb is, mondjuk hétvégén.Egy friss tapasztalat:
eddig Asus GPU Tweak 2 programmal tuningoltam(leginkáb alulfeszeltem) a legfrissebb driver alól, mert az MSI AB nem működik a ReLive óta.
Azt nézem, hogy értelmesen lehűteni ezzel a kis hűtőbordával nem lehetne ezt ha még emelném is az órajeleket így inkább csak a gyári órajelekhez keresem meg a legető legkisebb feszültséget és TDP keretet, amivel még stabilan tartja őket a kártya.
No de ez valami kritikán aluli program, mert a DPM0 state után az összes DPM state feszültségét belövi arra, amit te beállítasz, mint tuning feszültség. Ezt ugye elvileg csak az utolsó DPM7-es állapotra kellene alkalmazni... szóval most elkezdtem a BIOS szerkesztésével tuningolni inkább, mert ott legalább az összes state feszültsége állítható normálisan.
Észrevétel:
eddig valami iszonyatosan stabil a kártya az eddiginél kétszer nagyobb alulfeszelés mellett is!!!
180W-os TDP kerettel atomstabilan tartja az 1000/500 órajeleket és egyelőre 1,140 V-os maximum feszültségig jutottam tegnap este. Ez ugye az alap 1,25 V-hoz képest 110 mV alulfesz! Az ASUS GPU Tweak progival maximum -50 mV-ig volt stabil.Egy dolog nem műxik rendesen a BIOS moddal az a ventivezérlés. De azt megoldom SpeedFan-nal, amúgyis azzal vezérlem a gépház ventijeit is.
Szóval hétvégéig még kisérletezgetek a BIOS moddolással azt rátesszük a jobb ventit is és lesz csend is meg teljesítmény is!
SZERK:
Bios moddolást ez alapján a topik alapján ajánlom: LINK -
Raggie
őstag
Próbálkozott itt valaki a Nano-t megmoddolni kicsit, hogy halkabb/hűvösebb legyen?
Él egyáltalán még ez a topik?
Én most egy 90 milis noctua ventit tervezek belebarkácsolni EHHEZ hasonlóan. -
Simi37
őstag
Sziasztok!
Most akadt a kezem közé egy R9 Nano. Van bármi mód a venticserén kívül arra, hogy az alapjárati 1500rpm-es fordulatot csökkenteni lehessen? Nem a hangerővel van baj. Csak olyan zavaró hangszíne van. Magasabb fordulaton azt nem is hallani. A gép többi része persze csöndbe van, ezért így nagyon kiüt idleben.
-
Raggie
őstag
Szervusztok,
most 290 Vapor-om van ,de lehetséges, hogy csatlakozom a klubhoz egy Asus Nano-val!
Szerintetek kb mekkora teljesítménytöbbletre számíthatok?
Valamint van értelmes aftermarket hűtés a Nano-ra? Vagy jó neki a gyári is? -
füles_
őstag
Hali!
Ebben az óriási RX kártya hiányban szerintetek milyen vétel lenne egy 1 éves Sapphire R9 Fury Nitro 92e Ft-ért? Szerintem egyáltalán nem rossz.
Ennyiért adtam el júniusban az RX 470-et.
Legjobban az tart vissza, hogy nem-e lenne túl nagy CPU limitem egy 4 magos szorzózáras i5 mellett.
Bár ha figyelembe veszem az RX 580 normális árát, akkor már annyira nem is néz ki jó vételnek. Az RX 580 fullHD-ban simán hozza a Fury-t. -
Törzsúr
senior tag
Sziasztok!
Érdekel, hogy a Fury-X-nél pl. a GTA V. hogy kezeli a RAM-ot?
Arra gondolok, hogy a 4GB-ból elég könnyű kifutni, de a Furyn HBM van. Azt tudja a játék?
Remélem érthető mire irányul a kérdésem. -
schwartz
addikt
Ok. A sima Fury er vagy 80-at a hasznaltpiacon de akkor fizessen meg 10k-t arra a kartyara amit 110-ert azonnal elvisznek. (Ha) kb. egy honap es rendezodnek a keszletek, akkor a kutyanak sem fog kelleni a hasznalt 480. (de a Fury sem) En 1070-et vennek a helyeben akar 140-ert is ha 110-rol kellene szetneznem. A dontes az ove.
-
schwartz
addikt
válasz
balazska92 #4555 üzenetére
Jelenleg nem. A cryptobanyaszat nagyon felverte a 480 arat, most 100-110k-ert is el lehetne adni (vagy afelett). Abbol mar lehet szemezgetni a GTX1070-ek es 980Ti-k kozott. Ha nem kell NV akkor sem eri meg szerintem cserelni sima Fury-ra. ( es valoszinu olcsobban szerzel hasznaltan sima Fury-t mint amennyiert el tudnad adni a gaming X-et)
-
balazska92
senior tag
Sziasztok!
Megéri leváltani, egy rx 480 8gb gaming x-et, egy xfx r9 fury pro 4gb hbm-re? 10 ezret kellene ráfizetnem.
Csak amd kártya jöhet szóba, mivel freesynces monitorom van. És nem várok vegára, mert addig is szeretném használni a gépet. Mondjuk overwatchba, mennyivel több fpst hozna? Köszi! -
hash99
senior tag
Megkérdezem hátha tud valaki róla.
Total War: Warhammer játéknál ha kilépek belőlle némi játék után megváltoznak a színek a desktopon. Mintha elszállna a színbeállítás valamiért. Újraindítás után helyrejön.
A netet bogarászva találtam 4 topicot ezzel kapcsolatban de egyikben sem írtak megoldást. Illetve elvileg csak dx12-vel jön ez elő (ezt írta ott valaki de nem próbáltam még ki dx 11el) és csak fury és fryx kártyákon. Ezt abból következtettem ki hogy mindegyik topicnál ilyen kártyával rendelkezett az illető.
Esetleg valaki van itt aki játszott / játszik vele és ilyen problémája volt?
Adatlapomon a gépem. Win 10 van fent minden frissítéssel és legújabb vga driver. Valamint a játék eredeti steames változat.
Ha nincs rá megoldás végül is nem baj kibírom azt a pár másodperces restartot csak mégis...
-
Habugi
addikt
Nem vettem észre semmit..
Időközben tegnap sikeresen koppolta a 8GB-ot is, szerintem még ment is volna tovább de nem nyűglődött miatta, ergo lehet 4-el is pontosan uez fog történni.
A látványt egyébként a ResolutionScalingel érdemes javítani, nélküle szerintem furán "kásás" & homályos a grafika és amennyire lassú a játék, nem kell 100+FPS ide, SC oFF-al pedig a Fiji bőven van annyival gyorsabb, hogy bírni fogja 1440p mellett is.
-
Habugi
addikt
Nálam cirka 10p játék után 7GB vRamot már megeszik a játék, ez pl az állítólagos FPS droppokról híres vacsora asztal..
1080p, koppon, SMAA, ShadowCache On, DoF & MB oFF illetve rásegítettem még a problémára egy ResolutionScaling 1.7x-el, mert a default 1.0-ával szerintem igen csúnya a játék.
Crimson 16.11.5 még, mert a gameRdy ReLive-al ugye bukta az MSI AB.., mondjuk sok jelentősége nincs mert ezzel is tükörsima.
VSR@1440p-ben szerintem erősen kifuttatható a 8-ból is, ha érdekel bárkit majd megnézem olyankor mi történik SC On/oFF beállítás mellett.
-
Weareus
addikt
Ha valaki ex 7970 tulaj, aki most egy nano kártyát birtokol, olvassa ezt, ossza meg a tapasztalait teljesítmèny előrelépés terén. Imádom ezt a kis csutf@sz kártyát. Nagyon kéne...
-
törölt tag
Mit keres a Sapphire Nationban Kingpin ?
-
törölt tag
Furykon is van mikrolag a Resident Evil 7.-nél ha bekapcsolják a shadow kest ?
Azt gondolná az ember hogy HBMnek már nem szabadnak akadoznia...-Gyiku aztán kitiltották azt a két embert a találgatósból akit kértél ?
-
gyiku
nagyúr
AMD Radeon Crimson ReLive Drivers 17.1.1 Beta
Support For
Resident Evil™ 7: Biohazard
Fixed Issues
Dishonored™2 may experience an application crash or hang on some Radeon R9 380 configurations.
Radeon ReLive may show an improper warning popup message when using Windows®7 basic themes.
AMD XConnect™ Technology configurations may experience a blue screen system hang when audio drivers load.
Solidworks™ will no longer terminate on unplug using AMD XConnect™ Technology configurations.
Some system configurations may experience a black screen after installing Radeon Software Crimson ReLive Editions 16.12.1 and later.
Display corruption or TDR may be experienced after applications wake up from a display timeout.
Paragon™ may experience flickering in Multi GPU with DirectX®11.
Radeon ReLive may crash or become unresponsive when toggling Multi GPU with Desktop Recording and/or Instant Replay enabled.
Known Issues
A small amount of apps may still experience issues with Borderless Fullscreen mode and AMD FreeSync™ technology if other applications or game launchers are running on the primary screen in the background.
Counter-Strike™: Global Offensive and World of Warcraft™ may experience flickering or performance issues the first time the game is launched on a system boot with AMD FreeSync™ technology enabled. Workarounds include exiting and restarting the application or task switching (alt+tab) in and out of the game to fix the issue.
Shadow Warrior 2™ may experience an application hang when launched with Multi GPU enabled.
Radeon RX 400 series products may experience scaling issues for some applications when using the display scaling feature.
Deus Ex: Mankind Divided™ may experience an application hang when running in Multi GPU with DirectX®12 and performing a task switch.
AMD Multi GPU configurations may experience a system hang or reboot during install when using tiled MST 4K or 5K displays.
Mouse cursor corruption may be intermittently experienced on Radeon RX 480.
Known Issues for Radeon ReLive
The XBOX™ DVR application may cause conflicts with Radeon ReLive, users are suggested to disable XBOX™ DVR if Radeon ReLive is experiencing issues.
Radeon ReLive may fail to install on AMD APU Family products or experience a system hang or failure to record when using the recording feature on AMD APU Family products.
Radeon ReLive may stop working after hot unplugging of a secondary display.
Battlefield™1 may experience UI flickering and/or performance drops when recording gameplay with Radeon ReLive on graphics products with 4GB or less of VRAM.
Radeon ReLive recordings or overlay may experience flicker when creating a single recording for many hours.
Radeon ReLive may experience minor graphical corruption for the first few recorded frames when launching UWP applications.
Radeon ReLive will not allow recording settings to change with Instant Replay enabled. A workaround is to disable Instant Replay and change settings then enable Instant Replay.
Vulkan™ applications may experience a game hang when using Radeon ReLive to record.
Radeon ReLive will not notify an end user of low disk space during recording. -
Gerg00
tag
Németből akartam de nem jött össze így muszály volt vennem egy Zotac gtx 1070 amp extreme kártyát
Várom vegat és jövő ilyenkor cserélek
-
törölt tag
Akkor már inkább
-
Gerg00
tag
Hali! Nem tud vki jó áron Fury x-et!?
-
R9DEON
senior tag
2560x1400 akart az lenni.
-
Gerg00
tag
Halihó
Fury x-et szeretnék venni egy 2560x1080-as felbontású Lg freesynces monitorhoz
Olyan kérdésem lenne,h simán elbír ezzel a felbontással az új játékok esetén is!?
És h Fury x-ek közül mindegy-e melyik gyártótól veszem!?
Köszi a segítséget
-
gaben88
őstag
Nagyon jol elvagyok a GTX 970-emmel (@ref 980 szintre OC-zva, 1080p-n) es a Vega erkezeseig nem is valtanek alap esetben szerintem, de most mar a Sapphire Fury-k egesz jo arban vannak ujonnan. Megerne szerintetek erre valtanom?
-
X Factor
addikt
Beléptem a klubba egy Nitro Fury-val, egyelőre 1100-on megy, fesz emelés nélkül.
Van egy fura jelenségem, néha elindul a shutdown szekvencia, először azt hittem h. az OC nem stabil, mert előtte 1150-enen alapfesszel elhasalt, de valszeg csak megbolygattam a kábelezést beszerelésnél, mindenesetre elég frusztráló, amikor játék közben egyszer csak elkezdi lelőni az alkalmazásokat.
-
kissz84
tag
Újra kellet tenni a gépet a mining vírus miatt erre most az összes próbált új driver összeomlik és nincs windows aero és nincs videó lejátszás de az összes játék megy ez most mijazisten?
-
gyiku
nagyúr
-
törölt tag
válasz
norbifiatal #4503 üzenetére
A Furyt lehet Unlockolni ha nem Fury x ed van vagy Nanód, és akkor ha szerencséd van 3500 ról 3800 ra nő a shaderek száma , az olyan 3-5% teljesítmény növekedést tud hozni, de a fury x-et ettől persze nem hozza be.
De ha beleszámítjuk a jelenlegi 110 115 ezres beszerzését akkor még a 480hoz képest is jó vétel
mivel annak a csúcsmodeljei 105 -110 ezerbe állnak meg. -
R9DEON
senior tag
válasz
norbifiatal #4503 üzenetére
Ez attól függ mekkora power limitet állítasz be és mennyire tudod levinni a feszültséget.
-
R9DEON
senior tag
válasz
norbifiatal #4501 üzenetére
Ha szükséges még segítünk, szívesen.
Új hozzászólás Aktív témák
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest