- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #4232 üzenetére
Uningaine valley
Minimum 35 FPS
Maximum 235 FPS
Miért vannak ekkora eltérések -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #4232 üzenetére
Egyre jobban érzem hogy kell egy ilyen szörnyeteg nekem is.
-
Takataka
csendes tag
válasz
Malibutomi #4190 üzenetére
Kb 1 éves CM 600W. Remélem az lesz nem a fury.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #4077 üzenetére
Nano szerintem, bar ez is jo ar
Alig varom mar hogy jojjon a Polaris es behuzzam a Nano-t magamnak, a Polaris meg mehet a Nano helyere
Majd a HBM2-es lesz a kov.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #4009 üzenetére
Nem hardveresen értettem. Lesznek e kezdeti nehézségek, mint a 7xxx vagy a 290/X szériánál (ingadozó teljesítmény, késő hotfix-ek és profilok stb.)
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #3994 üzenetére
Definiáld please mit értesz "megszabadulsz" alatt.
Lehet, hogy te is olyan vagy aki simán rásóz másra egy köztudottan hibás terméket, de én nem (főleg, hogy én külföldről rendeltem, tehát eleve nem lenne annyira kelendő a gari miatt)...
Visszaküldtem gariba annak ellenére, hogy tudtam nem oldja meg. Eladni meg pont ezért nem tudom.(#3995) Habugi Neked is ^.
"eddig belépő szinten 2-3x annyit időt töltöttél bele a kártyával kapcsolatos panaszaidba PH-n mint amennyit összesen játszottál vele az is tuti."
Szerintem meg nem "tuti", de valószínűleg azért tűnhet így mert amúgy halott a topic...
Szimplán azért mert egy ilyen kaliberű kártyának nem így kell működnie. Az meg, hogy más inkább olyan szinten belenyugszik (! fontos, nem visszaküldi, belenyugszik és még védik a hibát...), hogy inkább csendben van semmivel sem jobb megoldás a topic szempontjából.
Sőt, az én "világfájdalmam" többet használ egy leendő tulajnak mint az, hogy csak a jó dolgokról beszélünk (amit én is nem egyszer kiemeltem, már azt a keveset ami van...) Mert ha magamból indulok ki biztos nem vettem volna meg ha előre tudom, hogy ez ilyen lesz.Mellékesen az meg a kártya szempontjából még mindig nem megoldás a hibára, ha 1-2 ember lecseréli másra.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #3897 üzenetére
Próbáltad már? Milyen?
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #3888 üzenetére
Azért az a páncél nagyon jó szolgálatot tesz rajta, közel 95%-os a surmó resistance értéke.
(Nagyon-nagyon komoly értékeket hajlandó lennék feláldozni egy olyanért..)
Nem utolsó sorban néha látszólag végtelen a türelme..
(#3872) miklosss2012:
Gratula a kártyához itt is..
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #3849 üzenetére
Meg nem teszteltem pontosan de az 1160 MHz Fury X es az 1400 MHz-es 980Ti kozott 1440p felbontasban, ugy 5-9 % kozotti a kulonbseg. Tesztben es par kor Sniper/Crysis/BF/WD jatekokban....
Nem erzem gyengebbnek...ha nincs nyitva a fraps...
Visszont a szinek...hat...kiraly
Remelem nem lesznek driver problemak...pumpa nem csorompol...hofok nagyon jo, csondben van, nagyon halk. Maga a kartya az gyonyoru minosegi munka, rohadt jol nez ki.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #3706 üzenetére
Igen de ez azt is jelenti ám hogy a Roadmap szerint 2 HBM es kártya lesz
Ezekszerint a kisebbik Fury utod HBM2-vel fog versenyezni az Nvidiás GDDR5 el Bezony ám
Little Polaris VS 1080
Jee -
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi #3685 üzenetére
Bizony így van,plusz van a fű alatti kérés amit indokolt esetben teljesítenek.Nem egy eset volt a közelemben is
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #3574 üzenetére
Akkor ezzel most buktam 15 ezret a Vaterán
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #3531 üzenetére
Custom hűtővel, ha a TDP limitet ki lehet tolni, akkor Fury X teljesítményt ki lehetne préselni. Fury-t nem venné senki se, nem lehetne eladni a selejt chip-eket.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #3527 üzenetére
Valóban,na az már egy csábító ár.980 ellenében inkább Nanót vennék azonos áron az biztos.Ráadásul olcsóbb mint a sima Fury.
-
válasz
Malibutomi #3405 üzenetére
ez egy tegra, autóipari cucc.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #3365 üzenetére
értem, akkor kb mennyi lehet a különbség szerinted? mármint a két ram között, fogyasztásban.
-
R9DEON
senior tag
válasz
Malibutomi #3365 üzenetére
És a HBM a frekvenciát üresjáratban le sem veszi tehát mindegy hány monitor van rádrótozva úgyis 500 Mhz megy.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #3338 üzenetére
Szerintem már most nyugodtan elkezdheted,habár még inkább várjál mert lehet hogy 10x többet fog fogyasztani mint a Maxwell
-
Laja333
őstag
válasz
Malibutomi #3338 üzenetére
Hagyd, fölös. Se az "up to"-t nem értik, se az akkori teszteket nem látták.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #3080 üzenetére
Ja, én arra gondoltam, hogyha elméletileg közel duplája lesz a perf/watt, mint maxwellnél, és Te azt mondod, hogy így is sokat fog fogyasztani, akkor a teljesítmény hatványozottan nő. Mindegy, igazából csak találgatások ezek, meg nem is ide tartozik, de akármint is mondtak, a perf/watt biztos javulni fog a jelek szerint, reméljük AMD-nél is...
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #3078 üzenetére
Ha elvesztik a fogyasztás előnyét, akkor meg brutál gyorsak lesznek.
NVIDIA revealed more details of its upcoming "Pascal" GPU architecture at the Japanese edition of the Graphics Technology Conference. The architecture will be designed to nearly double performance/Watt over the current "Maxwell" architecture, by implementing the latest tech.
[link] -
válasz
Malibutomi #2819 üzenetére
változott a tpu test bed, már skylake/ddr4/win10, és nem haswell/ddr3/win7. mondjuk azt nem értem, miért tesztelnek továbbra is hddvel.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2819 üzenetére
Meg kéne nézni a két tesztet is, pár játékot kivettek/beraktak mást szóval nem lett gyorsabb a kártya csak ez a test suite jobban áll neki...
(Meg az is gyönyörű, hogy az a custom ~1400 MHz-en "lábát lógató" Ti még így is 19%-kal gyorsabb 4K-n...)
Más:
Történelmi pillanat: Az első csíkozó Nano -
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #2517 üzenetére
Scan nem mervado Fury X tekinteteben, honapokig csak a duma volt hogy majd lesz valamikor, meg overdue, OCUK-n hamarabb volt/lesz.
Ami teny hogy a Ti-kkel dunat lehet rekeszteni, nem veletlen hogy viszik mint a cukrot, amelle meg jol is muzsikal. Egy KFA2 HOF 530£ az eleg beteg, Palit, MSI, Inno AIO is mind remek aron, es szerintem hegyekben allnak a kartyaik.
Ezt masfel evet AMD ugy elkefelte mint annak a rendje. Ha a kovetkezo sorozat is ilyen lesz, akkor kuka, ez tuti.
Minden kategoriaban magasan kell jobbat hozniuk (10-20%, de inkabb tobbet) technologiailag fejlettebben es jo aron, ha ezek nem jonnek, akkor meg az a maradek par kitarto vasarlo is el fog szedelegni akik most vannak.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2515 üzenetére
Hát konkrétan idézzük
"ezek közé tartozik az AMD Radeon R9 Fury X videokártyája is, hogy csak egy példát említsünk.
Ezek a termékek egyelőre forgalomban maradhatnak az Amerikai Egyesült Államok területén is,
de az erősen kérdéses, hogy meddig." cikk
Amikor csak ők akarják... ez pont elég a boltoknak hogy ne rendeljenek, és a részvényeseknek hogy 1.6 ra vágja a tőzsdét.
Amerikai gazdaság soha nem fogja engedni az AMD térhódítását amerikában, akkor se ha az nvidia kártyákról kiderül hogy nem direct x 12 kompatibilisek , akkor se ha kiderül hogy Vr re sem olyan jók.
Elképzelhetetlen hogy amerikában 80% os AMD arány legyen ! Ha nem ez a per, akkor lenne más.
Nem véletlen az hogy a 380x kínában és kizárólagosan kínában terjesztett.
Most sem arról szól a 80% 20% hogy az Nvidia ennyivel jobb, hanem hogy kő kemény amerikai pénz van beletolva Nvidiába, amerika szemében amd pedig PIROS.
Iphonevel ugyanez a helyzet. Nemzetérdek.Mi volt még? ja igen itt a SCAN egyetlen tipus Fury X kapható, ez a második nagy angol webáruház.
Ne mond már hogy nem látod a helyzettel az összefüggést.
Biztos vannak elfekvő készletek itt ott, de ez mindig valamit jelent. (ha mást nem a Vr Furyt, Nano megjelenése előtt ugyanez volt) -
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #2355 üzenetére
Már akkor írtam hogy kel e ez.
2 ventivel nem menne a hűtés?
Amúgy esztétikailag nem tetszik, hogy igy túlmegy a nyákon. persze ez egyéni probléma -
törölt tag
válasz
Malibutomi #2197 üzenetére
Egyetértünk.
De mivel van a Nanóból Gigabyte verzió magyarországon előfordulhat az az eset hogy a Giga Fury X 210, a Gigás Nanó is ennyibe jön be és a Sapphire Pro Oc 214 lesz továbbra is , megadva az abszurditás magasiskoláját. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #2192 üzenetére
Hát azért nem egészen.
A Pro ba (3500) sérült GPU-k vannak 3800 nál egyiket se sikerült feljebb Unlockolni.
A Nanó meg teljes 4096 os cores GPU -k vannak.
Viszont a vízhütés ára... ott a fájó pont. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #2167 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #2094 üzenetére
Sapphire OC sose volt 190 de még a legolcsóbb fury X nél se volt soha olcsóbb !
csak a PH által lehordott hangos ventis asus volt 190 ami most ugyanott (ipon) 220 ezer.megjegyzés: a Sapphire OC furyban dupla kétsoros csapágyazás van ami biztosítsa a teljesen halk működést terhelés alatt is
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #1999 üzenetére
NDA-t szegtek.
(#2002) Televan: Nem mindenki büntis. Van, aki csak azért nem kap, mert az olvasottsága alacsony, és nincs elég kártya, amit szét lehet osztani. De nyilván a büntisek, még magas olvasottság mellett sem kapnak. A TPU-t vigasztalhatja, hogy amúgy sem kapna, mert nem ütik meg az olvasottsági minimumot.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #1875 üzenetére
Tudod miért nem dol meg az elméletem
Mert ha megnézel egy Sapphire OC OC fogyasztást és teljestményt látszik rajta hogy behozza a Fury X et de a fogyasztás elszáll
Nanónál detto ez lenne /mert levegos o is/ tehát a fury x- en nem a ho miatt van viz hanem mert van egy pont ahol a fogyasztás a szivárgás miatt az egekbe száll
Mivel a Nano teljes 4096 cores ezért rajta még előbb elszállna PROkhoz képest is -
Sebestyen01
őstag
válasz
Malibutomi #1859 üzenetére
Mert ki van centizve így is a cucc, és hát nincs kedvük cserélgetni a megdöglött darabokat!
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #1846 üzenetére
Custom 980-at is veszek már 500$ alatt (Giga 980 - 464 neweggen / 475 amazonon) is. A Fury 549 és 559-től kezdődik.
Itt még most is 35k a különbség, szóval több piacot nézve is nagyon nem egy árban vannak. Lehet van olyan bolt ahol épp nincs olcsóbban 980, de attól még általánosságban kaphatok olcsóbban 980-at. Az MSRP is 100 dolárral kevesebb. -
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #1844 üzenetére
Annyiért, mint a 980 tényleg rendben lenne, de itthon nagyon nem annyi.
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #1814 üzenetére
A 290 is jó volt 1440p-ben, már ott is érződött hogy ilyen felbontáson közelebb van a 970/980-hoz. A gond az hogy ma már a 144Hz a menő 1080p-ben, vagyis csak azért 1080p-ben mert hol máshol?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #1774 üzenetére
Azért az látszik, hogy nem valami gagyi az a hűtés ott.
Érdemes megnézni, hogy mikkel hűtik a 190W-os GTX 970 hasonló méretű változatát az Asus és a Gigabyte.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #1769 üzenetére
(és #1772)
Amilyen kevéssel gyorsabb a 970-nél a 980, az világos, hogy irreális 5-10 FPS-ért elkérni +50k-t a 980-ért. Tehát, ha annyival gyorsabb a Nano, be lehet ugyan oda árazni - vagy előjön a 980-ak áresése, ha alá szúrják 10k-val és az emberek elkezdik venni. Ennek természetesen az a feltétele, hogy tényleg normális hw/sw legyen a Nano-hoz és ne ordítson.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #1769 üzenetére
Azért mert nem a 970 ITX (jelenleg 101k) árában lesz.
Illetve azért mert ennél is megy a 4K hülyítés miközben gyakorlatilag a végletekig butítják a grafikát...
Ez a kártya 1080/1440P-be való, ott kéne királykodni a grafikonokkal.Szerk.: Aha tehát akkor 130k-ért (na jó legyen 140) várom az induló árat, az pont 30% ami gondolom 1080/1440p-n is 30 lesz...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #1765 üzenetére
Nem tartom "tökmindegynek", BF4-ben AA nélkül egy Fury X is csak átlag 35 FPS-t hoz.
Amúgy az AMD-s grafikon szerint amit a 970 hoz az még nagyon nem "kifullad" kategória, 2 játékban nincs meg a 30 FPS, GTA-ban meg annyit kaptak mint én 1080p-n
A Nano is ugyanúgy kevés lesz 4K-ra, mint ahogy egyedül szinte bármelyik kártya az jelenleg anélkül, hogy visszavennéd a grafikát.
Ez kb. olyan mint amikor júniusban a 370-et a 750 ti-hez hasonlították, itt is egy 100k-ért kapható kártyát vesznek alapul (természetesen 4K-ban, mert ugye ezeket mindenki oda veszi), a kártya meg ettől jóval drágább lesz, valószínűleg a 980-hoz lesz árazva.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
Malibutomi #1765 üzenetére
Szerintem FHD-ra érdemes 150k környékéig kártyát venni, de az AMD Fury is ide tartozik, mert az határos VGA.
-
válasz
Malibutomi #1761 üzenetére
Így van, ezért írtam a hír topikjába, hogy a typical is érdekelne. Az ominózus FC4 mérés során 850MHz-nél nemigen mehetett gyorsabban, míg a Fury X minden bizonnyal tartotta az 1050-et.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Malibutomi #1761 üzenetére
Akkor felrevezettek a vasalot a mockos AMD-sek, mi van akkor ha 11XX-en megy allandoan, akkor az mar nem up to 1050 hanem tobb, elter a leirastol. Visszakuldom.
Dehogy kuldom, hulye lennek, vegre van egy jo kartyam ujra
Bar rajtam kivul ezt masok nem tudjak, hiszen csak elmeleti kerdeskent kezelik a temat, de eszt osztani az megy
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #1657 üzenetére
Tudom, Abu is ezt mondta, de én még mindig tartom, SW esetében, ha Low Level API lesz, akkor DX12 lesz. De hamarosan kiderül....
CsonkaImo: A PR nagyúr, főleg EA esetében, le se szarják kinek milyen tapasztalata van, és mivel. DX12 egyszerűen eladhatóbb név, ez többet fog nyomni a latba...szerintem...
-
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #1657 üzenetére
Battlefront szerintem is Vulkan, mivel BF4-gyel van már egy kis tapasztalatuk az API-val.
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #1628 üzenetére
Ha egy árban lenne a 390X-szel akkor saját kártyájukat ütnék egy másikkal, én ezért gondolom hogy drágább lesz. A grafikon alapján 27%-al lassabb, mint a Fury X(de ugye azt nem tudjuk miben, és milyen beállításokkal), szóval egyedüli előnye csak a fogyasztás lehet. Reméljük egy halk/hűvös, és viszonylag erős kártyát dobnak ki, ITX gépekbe jó választás lehet, csak ez is drága lesz.....
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #1628 üzenetére
Jelenleg a 650 USD-s Fury X nálunk 216K, vagyis 1 USD = 332.-Ft mire a polcra kerül. Ha a Nano 450 USD lesz, akkor elvileg 150K lenne nálunk a reális ára. Legalábbis a Fury X árazásából kiindulva...
Ha egy picit lépni akarnak előre az eladásokkal, akkor ki kéne vezetni a 290/X-t, a 390/X árait csökkenteni kéne, a Nano-t pedig a 390X jelenlegi áraira kéne belőni, mivel a 390X is túlárazott jelenleg. Szerintem...
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #1623 üzenetére
Én is remélem, mert annyiért biztos nem kell!
Ha túlárazzák, akkor veszek egy 980-t, és azzal kihúzom a csíkszélváltásig...
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Malibutomi #1572 üzenetére
Tudod melyik oldal?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #1514 üzenetére
Kilőni egyik gyártónál sem lehet csak kitolni, kb. 200W-ot fogyaszt játékok alatt egy 1463/7800-as 970 (max 225W-os limit mellett).
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #1514 üzenetére
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #1395 üzenetére
Egyébként jöhetne már valami infó a Nano-ról, tisztára izgulok!
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #1333 üzenetére
Mármint ha rám gondolsz, én sosem hülyéztem le. Szerintem közülünk ő ért a legjobban a témához, csak a piac lehet nem mindig úgy alakul, ahogy a jósgömbben meg van írva.
A Furmark terhelés pedig 1000%, hogy csak bizonyos esetekben, játékokban lehetséges...alapvetően, sokkal jobban ki lehet használni erős async esetén... de ez már a fejlesztőn múlik. logikusan ilyen szélsőséges esetekben többet ér alacsonyabb frek, de több párhuzamos egység.
-
válasz
Malibutomi #1331 üzenetére
Az is hülyeség. Most jó?
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #1331 üzenetére
Senki nem hülyéz le senkit, a lényeg hogy legyen alapja a mondandónknak. Én azt mondom hogy meglátjuk hogy mit hoz a DX12.
-
bombibmw
veterán
válasz
Malibutomi #1147 üzenetére
Legalább nem kell zárni a topicot, mert szó van a kártyákról.
Ezek nélkül nem is lenne itt hsz, mert senki nem veszi meg a Fury-kat.
Érdekes, mert sokan újjongva fogadták a kártyákat, de venni már senki nem akar.
Miért nem?
Talán mindenki kivár és a személyes tapasztalatokra alapoz?
Valószínűleg el kell még telnie egy kis időnek,mire lesz valakinek. -
ffodi
veterán
válasz
Malibutomi #1105 üzenetére
Ne érts félre, nem tettem kijelentést arra vonatkozóan, hogy adott gyártó kártyája mindig teljesen unlockolható. Csak érdekességképp írtam, hogy a linken egy Strix Fury van, ami teljesen feloldható, és jól megy LN2 alatt.
players111:
Ja, de még nem a zombi kategória. Egyébként ahogy nézem csak egy gyors teszt volt, valószínű menne a GPU feljebb is.
Nyugi még így se ér a 980Ti nyomába FireStrike-ban.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #1101 üzenetére
Az mar a moderatorok dolga, hogy rendet tegyenek, ha trollkodas megy.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #1095 üzenetére
Azert az jol mutatja a helyzetet az AMD-nek, hogy ~5 hettel megjelenes utan egyetlen tulaj nem irt a topikba, hogy mennyire jo vetelt csinalt.
Kulfoldi elite tunningolokat se erdekli a kartya, sehol egy ln2 oc tuning, semmi.
Sikerult a Fiji-vel meg az R600-at is alulmulnia az AMD-nek, akkor legalabb az arazas rendben volt, a Fury csalad a DVGA tortenelem legrosszabbul pozicionalt termeke.Oc.uk foruman 20 Fury X tulaj van, es 181 980Ti.
Legnagyobb gondjuk, hogy elkezdett nagyon durvan lemorzsolodni az a reteg, akik sok-sok eve lojalis felhasznaloik voltak, meg akkor is, ha nem ok voltak a teljesitmeny, ar, fogyasztas bajnokok.
Ami tetezi a problemat, hogy ezek kozul sokan megizleltek a valos termektamogatast, es nem fognak visszaterni.Low-level API AMD hype semmilyen pozitiv hatassal nincs az eladasokra, szinte mindenki elvesztette mar a cegbe vetett hitet.
Eloben az E3-on elhangzott hazugsagaik is nagy karokat okoztak a cegnek. -
gerbaud_
csendes tag
válasz
így van... (Egy Fury X tulaj...)
-
koh
csendes tag
válasz
Pontosan ezt akartam már vagy háromszor beírni mióta követem a topicot. Egyszerűen szégyen ami itt megy.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #822 üzenetére
Nem az AMD-t nézik. A Valve és az Oculus számára totál mindegy, hogy ki szállítja a hardvert és a csomagot a VR rendszerük alá, mivel a szoftvereladásokból akarnak megélni. Viszont a szoftvernek futnia kell valamin. A Fiji az egyetlen GPU, ami rendelkezik minden olyan képességgel, ami a VR-hez szükséges: 4-5 TFLOPS teljesítmény, finomszemcsés preempció és stateless compute, és ezek mellé még írt az AMD egy VR-re szánt grafikus API egy komplett szoftvercsomaggal, ami tudja az LDL (latest data latch) képességet és az affinity multi-GPU-t. Más gyártó is hozni fogja ezeket, de senki sem tudja, hogy mikor. Annyit tudni már, hogy a Pascal támogatni fogja a finomszemcsés preempciót, ami jó, de nincs hozzá grafikus API-ja az NV-nek, ami rossz, mert a fejlesztő nem tud hozzányúlni a képességhez.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Malibutomi #822 üzenetére
De csak szánalomból akarják ,hogy megmentsék.
Kéne még 3-4 féle konzol azokba is amd azt hátha lesz valami bevételük is
-
Maotun
őstag
válasz
Malibutomi #809 üzenetére
Ha vennék ilyen drága holmit jó lenne nem küldözgetni.
Olvasva a külhoni fórumokat a vízpumpa felirat "krómozott=sípolós ha matricás akkor javított változat.
De hol néznék ezt meg...Bár már kaptam új hardvert bontott csomagolással?! -
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #802 üzenetére
mennyit porog 16%on, van rola fan curve?
-
proci985
MODERÁTOR
válasz
Malibutomi #773 üzenetére
kompakt, kivancsi vagyok hogy fog menni
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #773 üzenetére
Azt a 20 db-ot nem lesz nehéz szétküldeni
Kíváncsi vagyok hogy ez az újabb várva várt mentsvár hogy sül el.
Korai ez a topik, lehet fantom kártya lesz belőlük az országban.Ez meg azért baj hogy nem rabolnak rá a gyártók úgy lesz mint a cpu piacon. Vagyis hiába versenyképes a maga kategóriájában, de a konkurensre annyi féle lehetőséget építenek ki amiről nem is álmodhatnak. Olyan színű, felszereltségűt, extrém kinézetűt...... tudsz venni amilyet akarsz, és sorba jönnek ki mindig mással.
Nem engedheti meg magának hogy 2-3 gyártó építsen rá kártyánként csupán 1 variációt és kész, így még ha bejön a DX12 akkor is bebukhatnak vele. -
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #742 üzenetére
Szerintem inkább az a kérdés, hogy miért ennyire eltérő az árazás az NV javára! Átlagban több mint 30.-Ft eltérés dolláronként azért elég jelentős... a GTX980 308.- Ft / USD-s ára meg elég durva, ezzel nem nagyon lehet versenyezni itthon.
-
-Solt-
veterán
válasz
Malibutomi #736 üzenetére
USD-s listaárakat és az IPON árait (elérhető legolcsóbb változat, felfelé kerekítve) alapul véve,
R9 290X: 300 USD = 115000.-Ft ( szorzó: 383.-Ft )
R9 390X: 430 USD = 152000.-Ft ( szorzó: 353.-Ft )
R9 Fury X: 650 USD = 234000.-Ft ( szorzó: 360.-Ft )
GTX970: 310 USD = 102000.-Ft ( szorzó: 329.-Ft )
GTX 980: 480 USD = 148000.-Ft ( szorzó: 308.-Ft )
GTX 980 Ti: 650 USD = 228000.-Ft ( szorzó: 351.-Ft )
Tehát a magyarországi árképzést figyelembe véve NV esetén átlagban 1 USD bruttó 330.- Forintra jön ki, AMD esetén átlagban pedig bruttó 366.- Forintra jön ki. Szerintem ez nem "abszurdisztán" kérdése, főleg annak fényében, hogy 1 USD jelenleg 285.-Ft, ha pedig ezt beszorzod csak az áfával, máris 362.- Forintnál tartunk, ergo az NV árazása nálunk meglehetősen baráti, főleg a 980-t figyelembe véve!
Hogy az AMD árainak forintra váltásánál miért van ekkora difi az NV-vel szemben, azt nem tudom, de gyanítom, hogy erről nem "mi" (abszurdisztán) tehetünk.
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #739 üzenetére
Tavaly is be volt harangozva csak éppen fizikailag nem lehetett kapni.
Ez várható volt hogy egyszer csak lesz, de az AMD-nek mindenképpen a dobozba kellene tennie egy ilyen átalakítót.
-
Joshi
titán
válasz
Már tavaly októberben is volt egy ilyen hír, miszerint az év végén, de legkésőbb év elején jönnek az ilyen átalakítók. Anno megkerestem Abu-t, aki annyit mondott hogy kínai áruházakba már eljutottak. A mai napig nincs átalakító, amik vannak a neten azok sima HDMI 1.4-re átalakítók 4k@30hz-re. Azért írják oda a HDMI 2.0-át, mert a HDMI 2.0-ás aljzatban is működik, de csak HDMI 1.4-ként azaz nem lesz 4k@60hz.
-
gyiku
nagyúr
válasz
elso fecske. majd most kezdodik a jatek, remelem vagdossak mindketten az arakat vigan.
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #728 üzenetére
Ez pontosan mit jelent? Légyszi fordítsd le köszi.
-
vaakuum
addikt
válasz
Malibutomi #731 üzenetére
Hát számomra a talány az, hogy ez az árazás [mennyire támogatja a cikk utolsó sorát?]
Ezt majd csak a következő éves gazdasági jelentés fogja megmutatni...De tekintve, hogy korábban az volt nekem is a benyomásom az AMD cuccokról, hogy majdnemolyanjó, csak többet eszik, de legalább jóval olcsóbb is... na most az utolsó pont megdőlni látszik.Kihúzza-e ez őket a gondból
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #686 üzenetére
Miért baj az ha az ember egy kicsit szkeptikus?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #666 üzenetére
Az, hogy ki mit ír az egy dolog. Vagy elhisszük vagy nem.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #657 üzenetére
Az egészet elvitték ha egyáltalán volt nekik annyi.
[link]
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #659 üzenetére
De akkor miért nem jut ide egy PRO sem
Legalább két cégtol kétféle kártya kellene ugy lenne fairplay
én még egy vizes verziot nagyon várnék valakitol felszerelve is
Elméletileg a Sapphire re fel lehetne szerelni a az EK és Aqua Computer féle vizeket mert az eredeti nyáklapos PRO ugyecsak kidobod akkor a sok pénzt az eredeti hutésért
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #647 üzenetére
Nem megy ugyanolyan jól. A TPU Strixe pl. 50 MHz-cel kevesebbet megy (1095) mint egy OC Fury, Tomshardware-en az alap biosszal már csak 1080 MHz-re sikerült felhúzni.
Követelmény alatt jól sikerült fullos chipeket értek amelyek bírják a kívánt feszültséget. A simára valószínűleg selejtet raknak ez érthető/várható mindenki így csinálja nincs is gond vele...
De ha a Nano-ra fullos chipek mennek (majd) csak alacsonyabb órajelen/feszen akkor nekem gyanús, hogy az X-hez külön válogatják a "jóféle" GPU-kat és ez lehet az oka a nagyon kis raktárkészletnek (főleg ha a Fury-ból tényleg annyi sok lesz). -
törölt tag
válasz
Malibutomi #645 üzenetére
A ref. 1000 MHz a Sapphire-é OC verzió ami gondolom még úgy van clockolva, hogy biztosan kibírja...
A Sapphire-on pedig két BIOS van az alap kevesebb feszt ad (kb. ugyanannyit mint az ASUS-é), az unlocked többet:Van eltérés a feszültségek és az órajelek között is, nem sok, de van.
Volt olyan teszt ahol 1130-ig jutottak volt olyan ahol 1090-ig. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #643 üzenetére
-50 MHz a ref és a Strix is és kb. ennyivel kevesebbet is bírnak OC-zve a Sapphire és az ASUS kártyái is.
Feszültségeknél is van kisebb eltérés. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #640 üzenetére
Vagy az X "követelményeinek" annyira kevés chip felel meg, hogy nagy részük selejtként/vágva sima Fury-nak vagy Nanoként alacsonyabb órajelen és feszültséggel lesz eladva.
-
gyiku
nagyúr
válasz
Malibutomi #515 üzenetére
de beragott. viszlat!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Malibutomi #515 üzenetére
Semmi gond,kicsit szerencsétlenül hoztuk össze
-
hszilard666
veterán
válasz
Malibutomi #510 üzenetére
Rendben, de a 980 most jobb üzlet!
-
Crytek
nagyúr
válasz
Malibutomi #510 üzenetére
Azért lássuk be egy 30-40 ezerrel drágább több mint fél évvel később érkező VGA verje is már a másikat...
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #487 üzenetére
HWBoton 8db Firestrike eredmény van Fury X kártyával. Ennyit töltöttek fel az egész világon. Szerintem ez mindent elmond.
[link]
-
KAMELOT
titán
válasz
AZ is fura, hogy 1 darabokat raknak ki. Kiadok egy kártyát akkor már tolom is a kiskereskedőknek. Nekem az a gyanum, hogy szar lett és keveset gyártanak, mert nem viszi senki!
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #481 üzenetére
A mellékelt ábrából kiindulva a +20% teljesítménytöbblet és a valós
4GB memória
A 980 szerintem nem egy tuningolt 970 -
KAMELOT
titán
válasz
Akkor akik vettek igazán megoszthatnák velünk a tapasztalatokat! Azért 270K kiadni egy kártyáért az már nem semmi!
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #371 üzenetére
Ez eddig is így volt, hogy 1080p fölött jön meg az AMD ereje a konkurenciához képest, de véleményem szerint oda meg már kevés, még az 1440p-s teljesítmény elfogadható némi kompromisszummal. Most a marketingesek ügyesen felkaptak ezt a 4k-s bullshitet, meg hogy nagyobb felbontáson jobb az AMD.
Ahhoz képest, hogy Ti azt gondoltátok, hogy a 290x refresh fog a 980 ellen menni, még a sima fury is keményen megkűzd vele, sőt, FHD-n egyes népszerű játékokban még az X-esnek is alig van, vagy nincs is előnye egy 1500mhz-es 980-al szemben. Nekem nagy csalódás ez a sorozat, én leszarom, hogy 4k-n 30, vagy 35 fps van, engem a FHD érdekel....az áráról meg ne is beszéljünk.....pedig kipróbáltam volna, ha nagyot dobbantanak.
-
kovsol
titán
válasz
"megjelenes elott le lett kopkodve, hogy 4gb, 4K-n meghal"
Szerintem azért, mert előtte meg az folyt a csapból is, hogy a 970 3,5GB VRAM-al még 1080p ben is elfogy. (ami természetesen nem igaz)
De most meg hirtelen elég a 4GB már 4K-ra is. -
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #343 üzenetére
Ára is jó! 980...460 dolcsi és a fury megy 550 dolcsi. Az éppen nem éri meg!
(#369) asdxv: Minek van az odaírva mikor 10-ből 9 embernek 1080p és talán 1-nek van 1440p monitorja! Lehet még túloztam is!
(#377) Milka 78: Volt egy pH-s felmérés ki milyen felbontáson játszik. Ha jól emlékszem 80% volt a 1080p és csak nagyon kis % volt a 1440p vagy az felett!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Keress rá nyugodtan én mindig is az FHD-ba kerestem karit ami kompromisszum mentes és pont teszek a 4k-ra és a világ azon részét ami ezzel dobálózik,engem ezzel ne támadj!
Ugyan úgy teszek a fogyasztásra is és a vrm hőmérsékletre és úgy egyébként a gpu hőmérsékletre (ezekkel szerintem elég jószívű vagyok az átlag user-hez képest).
Ugyan akkor herótom van attól,hogy a piros ködből felsejlő emberek engem hülyéznek le,mert FHD-t méltóztatok használni.A pofám leszakad,még az NV fanok sem herótoztak le ennyire,pedig ezer éve AMD karikat használok (és ezzel kimerítettem az AMD fan fogalmát).
A világ 85% FHD-ban tolja mind tűzre velük,végezünk ki őket
Na ez a vicces,meg az,hogy majd 200-ért még beszabályozzák,hogy milyen felbontásba játsszak és148-ért a GAINWARD 980 nem hülyéz le hogy FHD-ba tolnám.
Különben nem is értem miért nekem címezted az egészet,de hagyjuk is... -
törölt tag
válasz
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #355 üzenetére
Én személy szerint örülnék, ha pont fordított lenne a helyzet és azokban verné le a Fury a 980-at, amikben a 980 vezet. Volt elég idejük rá, mindenhol ütnie kéne. Szvsz a 15.7-nek köszönhetik, hogy nem egy 970 OC teljesítményét hozza.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trollok komolyan
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vicces képek
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iPhone topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 GAMING OC - Új, 3 év garancia - Eladó
- Külső táp nélküli Asus GeForce GTX 1050Ti 4 GB ! AkciÓÓ!
- Gigabyte rx6700 xt 12G Gaming OC - 6 hó garancia
- 0% THM 6 havi részlet beszámítás! 5060Ti/5070/5070Ti/5080/5090 videokártyák készletről KAMATMENTESEN
- Afox Geforce Rtx 3080 10g - 6 hónap garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest