Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
TESCO-Zsömle #2238 üzenetére
Ott a smile.
-
Joshi
titán
válasz
Atti777 #2236 üzenetére
Nem pörgök én semmin, az veszi a Nanót aki akarja, szíve ügye. Én csak azt próbálom elmagyarázni hogy prémium vga nincs. Bizonyos pozitív tulajdonságokért lehet plusz pénzt elkérni mint pl. a hatékony hűtés (zaj/hő), vagy a gyorsabb gpu/vram és ugye a méret és dizájn. Sokáig az volt a lehúzás tárgya egy vga-nál, hogy megduplázták a vramot ami általában parasztvakítás ahogy a Titan-nál is. Persze van egy-két bugos játék ahol jól jön, de egyébként felesleges.
Talán az a legvalószínűbb, hogy az AMD nem adhatja olcsóbban a Fiji lapkákra épülő kártyáit, mert akkor ráfizetéses lenne. Biztosan gondok vannak a gyártással ez nem kérdés.ui.: egyébként a prémium szó nekem azt jelenti, hogy a vga 24 karátos arannyal van futtatva, a venti körül pedig swarovski kristályok vannak. Természetesen a kártya backplatejét aláírta Lisa Su.
-
Joshi
titán
válasz
TESCO-Zsömle #2234 üzenetére
Nem én írtam hanem gbors, idézem: "Értsétek meg, nem lehet minden terméket az ár / teljesítmény alapján értékelni. A Nano egy niche prémium termék, annak megfelelő árazással."
Én pont hogy azt próbáltam elmagyarázni, hogy egy vga-nál nincs olyan hogy prémium. -
Joshi
titán
válasz
TESCO-Zsömle #2216 üzenetére
Ki beszélt itt a Titanról? Egyébként az is egy kártya a sok közül, aki megvette annyiért az meg is érdemli, de ő legalább elmondhatja hogy a leggyorsabb kártyája van még mindig.
-
Joshi
titán
Az általad felsorolt nem cicergő kártyák nem egy teljesítmény bajnokok, a 6870-es kártyám pl nekem se cicergett.
(#2208) Televan igazad van, de ez fordítva is igaz. Miért kell dicsérni egy olyan terméket aminek senki nem tudja a helyét. Mindenhol azt olvasni hogy egyre zsugorodik a PC piac és akkor az AMD kijön egy méregdrága középkategóriás mini kártyával. Talán az egyetlen pozitívuma a Nanónak a kis mérete. A legtöbb AMD-és abban bízott hogy a Nano ára elfogadható lesz, még ez sem jött be sőt felháborítóan drága lett.
-
Joshi
titán
Ahogy nézem a Nanót, a leggyengébb Fiji a legdrágábban.
Az AMD-nél szívnak valamit?
-
Joshi
titán
válasz
Ren Hoek #2091 üzenetére
"(#2090) Joshi: Mennyi is lesz a Nano első körben? 240K?
Kb Fury Pro felett kell hoznia..."
Egyenlőre csak árban fogja hozni az F Pro-t.ui.: szerintem a Nano úgy fog működni, hogy ha ideálisak a körülmények, akkor akár mehet úgy is mint egy Pro. Ha túlmelegszik a cucc, akkor biztosan vissza fogja venni az órajelt.
-
Joshi
titán
válasz
Komplikato #2089 üzenetére
Az már rég nem téma hogy a PCIE3.0 8x sebessége is elég a jelenlegi csúcskártyáknak mint pl a R9 290 v 980Ti-nek. Anno még én is próbáltam a 290-el és tényleg nem volt számottevő különbség. Ugye ehhez még hozzájön az, hogy a Nano nem egy teljesítmény bajnok, akkor már tényleg nincs miért aggódni.
-
Joshi
titán
válasz
#Morcosmedve #2070 üzenetére
Giga+EVGA+Zotac, ez a három jöhet szóba ha a gyári hűtőt le akarja venni az ember garivesztés nélkül. Mondjuk Yllgrim fórumtársnak nem a matrica a legnagyobb baja a gari miatt, hanem a törött gyári műanyag hátlap. Most már nincs kártya csere-bere marad a harag a harag mellé.
(#2072) Yllgrim utólag már lehet mondani bármit.
-
Joshi
titán
válasz
Yllgrim #2044 üzenetére
"Mi bajod van az X-el? ha nem sipol a pumpa (amit kicserelnek gariban) akkor csendes es huvos, az enyim is 32C-on megy Kombustor stress teszt alat..."
A vizes topikban nem ezt írtad
, idézem.
"Vegul kimentettem az alol az atkozott pumpa alol, eleg vadul zugott es mar a javitott valtozat volt... " -
Joshi
titán
válasz
TESCO-Zsömle #1958 üzenetére
Azt is vedd figyelembe, hogy ez a mérés nagyon rövid ideig tartott. Azért én kíváncsi leszek egy 1 órás tesztre zárt házban, na meg a valós teljesítményt 70-80 C°-on.
-
Joshi
titán
válasz
TESCO-Zsömle #1862 üzenetére
Ha jól tudom, akkor a Fury X gyárilag 1050Mhz a Nano meg 1000, a Fury X tuningja ~1150Mhz-nél megáll, de ez inkább a jobb tuningok közé sorolható.
-
Joshi
titán
válasz
Yllgrim #1853 üzenetére
Most már kezdem átlátni az AMD árazását, gyakorlatilag a jelenlegi HBM-es kártyái tök ugyan azok, nincs vágás semmi. Egy picit átvariálja a PCB-ét aztán annyi. Ez megmagyarázza az árak közötti aránylag kis különbséget is. De azt abszolút nem értem, hogy ez az AMD-nek miért éri meg? Ez kb arra jó hogy ne vegyék a Fury szériát, aztán az is lehet hogy a Fiji első szériájával pont ez a célja az AMD-nek, mert nem tud érdemi mennyiséget gyártani.
Megkérhetlek hogy a Fury X-el készíts egy fullos Fire Strike Ultra tesztet?
Ha megy a procid többet, akkor azt is húzhatnád még.
(#1854) TESCO-Zsömle az a gond hogy nem nagyon van plusz órajel, pedig szerintem lehetne ha a feszemelés megoldható lenne.
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #1814 üzenetére
A 290 is jó volt 1440p-ben, már ott is érződött hogy ilyen felbontáson közelebb van a 970/980-hoz. A gond az hogy ma már a 144Hz a menő 1080p-ben, vagyis csak azért 1080p-ben mert hol máshol?
-
Joshi
titán
Nekem tűnt fel hogy a Nanót eddig csak álló ventivel láttam? Van ebből egyáltalán működő példány?
(#1749) Pepeeeee akkor a Nano 150-160k lesz.
"Joshi van a Nanóról videó E3 on működés közben."
Csak hülyéskedek. -
Joshi
titán
válasz
Televan74 #1596 üzenetére
Most tényleg nem trollkodásból írom amit gondolok, de itt is látszik hogy csak AMD termékeknek nincs nagy piaca. Gondolom ezért tűnt el a HIS a piacról. Anno még az ATI 1950XT kártyám HIS volt, igaz hogy úgy zenélt terhelésnél mint valami tücsök, de akkor erős kártya volt.
Régi szép idők.
-
Joshi
titán
válasz
Komplikato #1594 üzenetére
Az Inno3D már elég régi cég és úgy tudtam hogy csak és kizárólag nv kártyákat forgalmaznak. Úgy látszik muszáj volt az AMD kártyákat is forgalmazni, hogy növekedjen a profit.
A HIS-el mi van mostanában? Valamikor elég neves ATI vga gyártó volt. -
Joshi
titán
válasz
#45185024 #1580 üzenetére
Elég nagy az optimizmusod ami nem baj, gondolod hogy az nv DX12 alatt semmit se fog gyorsulni? Én nem tudom csak egy kérdés.
Ha VR is kell és mondjuk abból is az Oculus, akkor kártyával együtt legyen 350k pénzmagod, mert ez alatt biztosan nem kapod meg.Igazából mind1 is hogy ki ez a gyártó, mert minden gyártó csak matricázza a kártyákat. Vagy rosszul tudom?
-
Joshi
titán
válasz
Televan74 #1555 üzenetére
Csodák nincsenek, pont ezért írtam korábban hogy a 160k árcédula enyhén szólva is vicc kategória. Nem akarom a konkurencia megoldásait felhozni, de az AMD nagyon bízik a DX12-ben.
ui.: igazából nem is az AMD-nek kell bíznia a DX12-ben, hanem a leendő vevőkkel kell elhitetni hogy ez mekkora átütő teljesítménytöbbletet hoz majd.
Hozni hoz, de egy erős cpu mellett nem sokat.
-
Joshi
titán
Vizesblokkot rá aztán meg is lehet rántani a kis Nanot.
Ja most jut eszembe hogy a Fiji nem húzható. Nagyon kellene egy Fiji Bios editor.
(#1552) Televan Ha az AMD logikáját nézem, akkor a 390 csak egy kényszer széria, mert a Fiji-ből még nagyon keveset tudnak gyártani. Ha megjelenik a Nano és a Fury-ból is több lesz a boltokban, akkor szerintem a 390 széria kikopik. Ez csak elmélkedés részemről semmi konkrétum nincs mögötte.
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #1514 üzenetére
-
Joshi
titán
válasz
#45185024 #1473 üzenetére
Gyerekkoromban nagyon szerettem bringázni mert abban az időben (no pc) az adta a szabadságot. Most motorozok és autózok.
Semmilyen esetre se akarom negatívan beállítani a VR technológiát, nem ez a célom. Nekem inkább a nagy hype-al van gondom ami körülötte van. Ettől függetlenül tök szuper dolog ha bejön valami újdonság ami ráadásul jó is. -
Joshi
titán
válasz
Komplikato #1471 üzenetére
Nem tudom mi nem volt világos a mondandómban, akit a 3D szemüveg zavart azt az Oculus még jobban zavarni fogja. Körbe a párnázott résznél ahol hozzáér az ember homlokához, az bizony be tud izzadni rendesen. Ami valakinek kényelmes az másnak nem, de még példázódhatnék. Egyedül az élmény kárpótol, de ettől még tényeket írtam le. Egyébként az élmény önmagában nem lesz sokáig elég, mert minden csoda három napig tart. Továbbra is kellenek majd jó játékok amik minőségiek Ja és a émelygés és hányinger léte v nem léte nagyon sok mindentől függ, majd meglátjuk.
-
Joshi
titán
válasz
FragMaster #1435 üzenetére
Ez egy korai teszt, szerintem hamarosan lesznek jobb driverek mindkét oldalról, meg aztán itt látszik hogy a két architektúra mennyire különbözik. Az egyáltalán nem meglepetés, hogy az AMD sokat gyorsult DX12 alatt. Ha a tuningokat belevesszük a számításba, akkor azért még mindig meg van a különbség.
-
Joshi
titán
válasz
Petykemano #1432 üzenetére
Ebben a tesztben több kártya van, a 290 is gyorsult legalább annyit.
Nem kell ide 390.
-
Joshi
titán
válasz
actival63 #1412 üzenetére
Ennyi erővel mondhatnánk azt is hogy az AMD miért nem rakott a kártyájára egy HDMI 2.0-át. Nézőpont kérdése.
Egyébként itt Cifu fórumtárs kifejtette hogy mi a két szabvány között a különbség, ha azzal érvelünk hogy minek a HDMI 2.0 akkor ne legyen rajta 1.4-se. Hogy miért gondolom így az remélem Cifu fórumtárs leírta és érthető. Most már tényleg le kéne pattanni a HDMI 2.0-ról már nagyon uncsi, AMD-én nem volt és nem is lesz ennyi.
-
Joshi
titán
Már jómagam is készítettem sok 4k játéktesztet a megfelelő topikokban, simán használható, ráadásul pont 4k-ban tűnik el a Fury X és a 980Ti közötti különbség. Nyilván nem Full grafikán, de pl 4k-hoz bőven elég max 2x élsimítás is, de minden játékban vannak olyan effektek amik simán kikapcsolhatók és nem érzed a hiányát.
(#1359) Yllgrim én legalább saját tapasztalatból beszélek nem úgy mint ti, meg aztán elég vicces lenne a cockpitből bámulni egy 27"-os monitort.
-
Joshi
titán
Az átalakítónak már több mint egy éve piacon kellene lennie, amiről Abu írt is egy cikket még tavaly. A mai napig nincs átalakító, még ez a Club 3D is csak egy fotó. Ha Tv-én akarsz 4k-ban játszani akkor elég nehéz HDMI 2.0 nélkül megoldani a 4k@60Hz-et, tudtommal csak a Panákon van DP csatlakozó. Az hogy te hülyeségnek tartod attól még másoknak fontos tényező.
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #1331 üzenetére
Senki nem hülyéz le senkit, a lényeg hogy legyen alapja a mondandónknak. Én azt mondom hogy meglátjuk hogy mit hoz a DX12.
-
Joshi
titán
Mi vagy te jós, hogy a távoli jövőben jobb lesz a 980Ti mint a Fury X? Nem esett le hogy pont fordítva lesz?
Egyébként egy év múlva már látható lesz hogy milyen erőviszonyok lesznek DX12 alatt, addig meg csak figyeld a történéseket.
A 290-em feszemelés nélkül vitte az 1160Mhz-et, nem is adtam el hanem családba maradt. -
Joshi
titán
válasz
YencYke #1310 üzenetére
Nálam azért nem a Fury lett, mert túl nagy volt az ellentábor. De végül nem bántam meg hogy nem a Furyt választottam, mert nekem a HDMI 2.0 mindenképpen kellett volna de még más okok is voltak ellene. Pedig R9 290-et váltott volna.
Ha bejön a DX12 az AMD-nek akkor egy egész kellemes kártya lehet a Fury X. Én azt mondom hogy jó kis kártya a Fury, de jobb lenne kicsit olcsóbb árcédulával. Ez csak egy vélemény. -
Joshi
titán
Annyit hozzátennék hogy most nem a 980Ti-re gondoltam mint alternatíva, hanem aki egy kártyát több mint 4 évig használ az valószínű elégedett vele. Miért AMD? Esetleg a DX12-be vetett pozitívumok? Vagy egyszerűen kíváncsi voltál az AMD-re is? Én aránylag gyakran váltom a vga-kat és számomra nincs csak amd v nv, mindig azt választom ami számomra a legmegfelelőbb az adott pillanatba.
-
Joshi
titán
Nem. Állítólag AMD kártyákon a Project Cars úgy fut, hogy az aszfalton lévő autók tükrözve az út másik oldalán is futnak.
Egyébként az tény hogy jelenleg az egyik legszebb grafikával rendelkező játék a PC, és full grafon nv is szenved. Szóval Abunak igaza lehet az optimalizálatlansága miatt. -
Joshi
titán
Én nem értek a programozáshoz, de az biztos hogy a DX12-nek már nem csak az AMD-én kell jól teljesítenie. Ha a Maxwell2 nem teljesít jól DX12 alatt az nem az AMD és a Microsoft hibája. Azt mindenki tudja hogy a DX12 a Mantle alapján készítette a Microsoft és ezért nem meglepő ha ebből az AMD profitál majd a legtöbbet. Szerintem tettek is érte nem keveset. Az már egy más kérdés hogy ilyen formában lehet-e készíteni egy jó általános DX12-es Benchmarkot. Pont az imént fejtette ki Ren Hoek ezzel kapcsolatban a véleményét, és van is benne valami.
-
Joshi
titán
válasz
Ren Hoek #1281 üzenetére
Igen ez így logikusan hangzik.
Benchmarknál eddig soha nem volt cél a fogyasztás és szerintem ezek után se lesz az, egy Benchnél mindig az a lényeg hogy kihozzuk a maximumot és ez az fps-ben és a pontszámban mutatkozik meg. Ha valóban fekszik a GCN 1.2-nek a DX12 és egy Benchmark tényleg ki is használja majd azt, akkor a Radeonok szépen teljesíthetnek. Szerintem játékoknál meg marad minden a régiben, ha AMD-és játék akkor azon megy jól, ha nv-és akkor meg azon.
-
Joshi
titán
válasz
#45185024 #1276 üzenetére
Mit hallani? A Nano előreláthatóan mennyibe fog kerülni?
Csak azért kérdezem, mert ha a teljesítménye nagyjából egy R9 290x-é lesz, akkor az ára is valahol ott kellene lennie. Ha drágább lesz akkor igazság szerint a kompakt méretért, és mondjuk a GCN újabb változatáért fogunk fizetni? -
Joshi
titán
Tudom, csak leírtam hogy miket kell figyelembe venni mérésnél, különben nem lesz összehasonlítható más kártyákkal. Egyébként a Project Carst Radeonnal majd csak a DX12-es patch után lesz érdemes mérni, de addig is jó lenne egy DX11-es mérés is hogy mennyi az annyi. Szerintem a Radeonoknak kedvezni fog a DX12.
-
Joshi
titán
válasz
YencYke #1245 üzenetére
Ha tesztelsz, akkor fontos hogy a beállításokról pontosan készíts képet, illetve kellene infó hogy melyik pálya+autó kombót használtad teszt alatt. Project Carsnál nagyon fontos az időjárás is és a napszak is, hogy mondjuk napos 13:00 óra.
Fölösleges videót készíteni, bőven elég a Fraps-al monitorozni az fps értékeket. Alapértelmezettként az F10-el tudsz monitorozást készíteni ahol lesz egy Min/Max/Avg értéked. Itt még nagyon fontos hogy csak akkor indítsd a mérést ha már a pályán mész az autóval, mert különben a menüben is mérni fogja az fps-t ami sokkal magasabb mint a játékban mért. A log készítést ugyan úgy F10-el kapcsolod ki szintén a játékban, csak ezután lépj ki a menübe. A logfájl így néz ki egy mérés után, az értékek nem valósak.2015-08-11 19:07:52 - pCARS64
Frames: 7421 - Time: 55485ms - Avg: 33.748 - Min: 13 - Max: 59 -
-
Joshi
titán
"Mivel elég durva korlát a DX11, és a Mantle-t sem véletlen hozták ki, ezért hazai pályának gondolom nekik a DX12-t. Az API modellje is sokkal jobban passzol hozzá, mint bármi máshoz."
Ha követed a topikot akkor olvashattad hogy Abu mit írt, a DX12 kb ugyan olyan lesz mint a Mantle azzal a különbséggel, hogy több játék fogja támogatni. Nem kell varázslásra gondolni, a Fiji nyers ereje adott.
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS ROG STRIX RTX 4070 Ti SUPER OC Edition 16G (kishibás) videokártya garanciával
- XFX Speedster SWFT210 Radeon RX 6600 8GB Garanciával!
- MSI GeForce RTX 3090 VENTUS 3X 24GB OC Garanciával!
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- ASUS Dual GeForce RTX 4070 SUPER OC Edition 12GB
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Sportokra tervezve, prémium dizájnnal
- Eredeti Microsoft Windows 10 / 11 Pro OEM licenc Akciós áron! 64/32 bit Azonnali kézbesítéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus ADATA 600W
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest