- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- OLED TV topic
- Philips LCD és LED TV-k
- Majdnem 20 évvel később befejezték a rajongók a PC-s Grand Theft Auto IV-et
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Mini PC
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Az eddigi eredmények is azt igazolják, hogy nem sikerült olyan jóra a Fury X mint amire a többség számított. Én is inkább 980Ti-re váltottam a 290-es kártyámat, mert a Fury-in nincs HDMI 2.0 pedig én pont TV-én játszom. A teljesítmény nem feltétlenül lett rossz, az AMD sokat tud javítani a driveren.
-
h1mpi
félisten
Szerintem, aki meg is vette az küldi vissza a pumpa mizéria miatt és cserélteti újra. De azért tényleg furi, hogy még senki nem vett ilyet az AMD kemény magból.... ennyire nem bíztok benne?
-
YencYke
tag
Én majd a Directx12 teljesítményre leszek kíváncsi, lehet, hogy ott megelőz mindenkit.
-
Titanone
tag
válasz
Malibutomi #89 üzenetére
Bocs tényleg benéztem. Mostanában font árakat nézek. Ez meg Euro, úgy meg nem olyan vészes.
Nem mindegy 400 vagy 300 -
Titanone
tag
Nem tudom volt-e már? Ez nem kicsit drága? (980Ti-hoz képest
)
[link]
Pedig elvileg lassabb lesz a Fury X-nél vagy mégse?
Így egyre valószínűbb a 980 Ti vétel nekem is -
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #79 üzenetére
Nyomattam én is egy-két tesztet, de én legalább minden fontos infót kitettem a képre. Esetleg egy hasonló teszteredmény lesz valaha a Fury X-ről?
Azt nem tudom hogy miért ennyire eltérőek az eredmények.
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #79 üzenetére
Külföldi eredmények nem sokakat érdekelnek! Itthoni eredmények vannak? Ha nincs itthon akkor külföldről is lehet rendelni kártyát! Miért nem vesz már valaki fury-t?
-
Joshi
titán
válasz
Malibutomi #79 üzenetére
Ezeket az eredményeket még mindig kétségekkel kezelem, miért nincs egy CPU-Z és egy GPU-Z Sensors fül? Ok, hogy a max hőfokokat nem prezentálják, de azért ezek a progik szinte kötelezőek egy ilyen tesztnél. Most akkor a proci mennyin ment? És a fizikai memória?
-
Malibutomi
nagyúr
Fury X oc eredmenyek Firestrike Ultra 4k
stock core, stock mem = 3734
stock core, +50 mem = 3768
stock core, +75 mem = 3805
stock core, +100 mem = 3804+50 core, stock mem = 3868
+70 core, stock mem = 3934
+85 core, stock mem = 3964+50 core, +50 mem = 3908
+75 core, +75 mem = 4013
+80 core, +65 mem = 3983
+85 core, +80 mem = 4035
+75core , +100 mem = 4018
+80 core, +100 mem = 4130
+85 core, +100 mem = 4073 -
Xmister
senior tag
CF-ben azért úgy látszik legtöbbször otthagyja a TX SLI-t.
TweakTown -
Fury X OC teszt - itt is kijön, hogy igencsak van hatása a VRAM OC-nek. Ill. érdekesség, hogy 575MHz-en már gond volt a memóriával.
-
mlinus
őstag
243-ért kapható most a Sapphire az iponban. Sajnos ez még mindig baromi drága, és hát ki tudja hogy milyen pumpát fog ki az ember
jöhetne már 14-e.. -
KAMELOT
titán
Azért ha már valaki ilyen képet tesz fel akkor a gépet is bemutatja, továbbá furmark tesztet is tehetne oda legalább 15-20 perceset milyenek a hőfokok. A ramok igen érdekesek tehát az azt jelenti, hogy 3666Mhz mennek. Kiváncsi lennék milyen ramok azok és mivel volt hűtve!? Játékok alatt is ilyen szépen muzsikál a kártya? Mennyi +fps-t ad? Ebből a képből úgymond semmit nem tudtunk meg! Valaki otthoni tesztet csináljon komplett leírással képekkel!
-
Joshi
titán
válasz
actival63 #65 üzenetére
Ha azért linkelted be a hivatalos FutureMark eredményt, hogy ez így biztosan hivatalos eredmény, akkor már csak az a furi a Fury-ban, hogy a memória órajel hogy a fenébe hozhat ennyit?
Az AMD itt valamit nagyon elkefélt. Ha ennyi van a vram órajelben akkor már nem tudom mi van. Ha lesz több hasonló eredmény akkor, egyértelmű hogy a memóriával van valami bibi.
ui.: már linkelték ezt az eredményt.
-
actival63
aktív tag
.
-
Joshi
titán
Én is kíváncsi lennék egy saját otthoni tesztre, a youtubos videók még nagyon reklámszagúak. Ez a Fire Strike-os eredmény is felettébb gyanús, mindenkinek 17xxx-es Graphics Scorse értékei vannak, csak neki 20xxx fölötti. A memória órajel 3xxx SC pontot hozott?
Szerintem kamu.
-
KAMELOT
titán
Vettt már valaki FURY-t? Várom mit tud játékokban! Valaki valami jó tesztet csinálhatna!
-
HSM
félisten
Én továbbra is tartom a feltevésem. [link]
Nem szar dolog a magas órajelű GDDR5 ram, csak marha torkos, és nem éppen skálázható tovább a sávszélessége.
DX11 alatt soros feldolgozással, a jelenlegi sávszélesség kímélőre megírt programokkal lehet, hogy jobb a végletekig húzott órajelű GDDR5+óriás L3 cache, ami a nagy Maxwell-eken van. Ki kéne mérni pontosan, de a tesztekből az jön le. Viszont, ha több dolgot kell csinálni majd (VR, DX12 Async compute, illetve "eltűnő" API/driver limitek) ott már a sávszélesség lesz meghatározó, nem a késleltetés.Szóval jelenleg úgy fest, hogy bár sávszélességre jóval nagyobb a GDDR5-nél, viszont késleltetésre kicsit rosszabb a jelenlegi 500MHz órajelén. Viszont mivel 625Mhz volt eredetileg a tervekben, így erős a gyanúm, hogy a kártyák nagyrészének meg nem fog gondot okozni az az órajel.
-
Malibutomi
nagyúr
En mar nem tudom...nem valoszinu hogy valaha megtudjuk. Tovabbra is az a velemenyem, hogy azok a korai hirek a 625MHz-rol igazak voltak, es az amd is azzal szamolta a teljesitmenyt...aztan valamiert nem birta jopar HBM chip, es vissza kellett venni...lehet a most indulo gyartas miatt a szarabbakat memoria chipeket is fel kellett hasznalni, hogy ne 3 db kartya legyen osszesen.
-
do3om
addikt
válasz
Malibutomi #59 üzenetére
De akkor nincs valami nagyon elbaszva ezzel a rammal?
Mer a nagyon elavult NV féle ram megoldása amiknek alig van sávszél, viszont magas az órajel, talán nem is annyira szar dolog.
Ekkora sávszélesség mint amit ez a HBM produkál igencsak elégnek kel lenni. Közben meg lehet ha ezt a csodaramot rácsapnánk egy 980Ti re a 390x-et kergetné a kari.
Valamit csak elbasztak.Tudom volt téma a késleltetés de ezen nem igen síkertül semmit megalapítani.
Nem lenne túl szép dolog ha jönnének itt a csoda sávszélességgel amit a dobozra szépen rá lehet írni közben meg egy GDDR5 lenyomja. -
Hakuoro
aktív tag
Mi az igazság a memória tuninggal kapcsolatban. A WCCFTECH szerint csak gpuz bug, de a HWboton van fent már 645Mhz-es vrammal is eredmény. Link
Fire Strike Ultra
3DMARK11 - PERFORMANCE -
CsonkaImo
addikt
válasz
Malibutomi #54 üzenetére
Na ez jól hangzik. Már csak a hazai ph-s tapasztalatok hiányoznak.
-
Milka 78
nagyúr
Kik vitték el?Ahhoz képest, hogy már van Magyar tulaj ide még egy sem talált el.Jöhetne már egy két tapasztalat.
-
Malibutomi
nagyúr
Na mar az uj pumpakkal erkeznek a kartyak, az ujakon nem matrica van hanem rendes logo.
Mar van fent par video a neten ahol a cserekartya csendes. -
mlinus
őstag
-
mlinus
őstag
iponban 260 fölött picivel kapható az asus fury X. a 980ti most 230 körül van, ha jól emlékszem az is hasonló áron indított.
-
Prosector
addikt
Ezt láttátok már?
Kivancsi lennék hányan fognak ezzel szorakozni( mondjuk a modderek valoszinu ).
-
Ghoula
senior tag
Ha odajutok, majd a 290 topikba írok, oda inkább való. Elég lesz az, ha mondjuk FS-el megnézem 1080,1440,4K felbontásokban? Mondjuk 1000/1250 - 1200-ig csak gpu, 1000/1250- 1500 csak mem, gpu 50-esével, memória strap váltás frekiken.Majd magas mem-hez felhúzom a gpu-t, 3 futás átlagát nézve. Drivert nem cserélnék, így ha jó, akkor w10 hekkelt driverrel mérnék.
-
HSM
félisten
Igen, sajnos pontos dolgokra nem emlékszem de arra jutottam, hogy nem igazán érdemes a memória tuningját erőltetni.
Érdekes viszont, amiket hirtelen találtam elmentett eredményeket (amiket nem memória OC hatást tesztelni csináltam, hanem csak úgy), azok a memóriával skálázódtak inkább, nem a GPU-val. [link] vagy [link]. Szóval mindkét esetben az 1100/1400-as tuning a gyári 947/1250 órajelhez képest a memória bő 12%-os tuningjának megfelelő mértékben gyorsult, nem a GPU 16%-os tuingjának arányában. Kíváncsi leszek, Ghoula mire jut. Nála azért a jobb hűtés miatt jóval szélesebb a tesztelhető tartomány, abból inkább okosabbak leszünk.Amúgy a linkelt HWC tesztet jobban megnézve is az jött át, hogy eléggé játékfüggő, kijön-e az Asus memória-előnye, vagy együtt megy a durván azonos GPU órajelű Gigával. Sanszos, hogy én mikor teszteltem, valami memóriára kevésbé érzékeny progival mérhettem.
Mindenesetre érdekes dolgok.Sajnos specifikus teszteket nem tudok már futtatni, amiből bármi pontosabb kiderülne, mivel fél éve eladtam a komplett asztali gépem, most csak notebook van.
-
Ren Hoek
veterán
Back to the fury topic
Újabb ~14 nap várakozás a driverre és W10-re
A 600 MHz-es mem tuning eléggé érdekes... Csak tényleg miért nem ezzel adták ki mindet akkor? Lehet lesz pár szerencsés Fury-s és lesz pár kevésbé szerencsés. Mint régen a 2 magos AMD procik mag unlockolásánál
-
jedis
senior tag
visszatalálós
-
Ghoula
senior tag
Persze, ezt tényleg ennél pontosabban kell tesztelni.
Teszteket meg tudom futtatni, ha leírjátok, hogy mivel teszteljek, milyen beállításokkal,milyen órajelekkel, és milyen infókat szeretnétek látni eközben. (BF4-em nincs)
Annyi, hogy a következő két hetem elég sűrű lesz, így gyors eredményre ne számítsatok, de ha kivárjátok, akkor szívesen megnézem -
Sorry, de az "emlékeim szerint" itt marhára nem elég - pontos mérések kellenek (ugyanez megy Ghoula-nak is). A 7970-nél nem biztos, hogy ugyanez a konfig.
A power limites felvetés nem magyarázat a linkelt HWC tesztre, mert ott vizsgálták, hogy milyen órajelen mentek a kártyák, és a Giga meg az ASUS végig tartotta a gyárit.Az MC utilization kép teljesen passzol - ha nincs átjárás / minimális átjárás van a blokkok között, akkor könnyen előfordul olyan helyzet, hogy az egyik kontroller malmozik, míg a másik kifogy a kraftból.
Persze, nyilván az L2-n keresztül vannak bekötve - de nem a HUB-on. A kérdés, hogy az L2 partícionált-e.
-
mlinus
őstag
-
Crytek
nagyúr
Gyorsul még tuti majd Win 10 startkor ki is derül mennyit.
'Nvidia tényleg vérezni fog dx12 alatt?'
Majd kiderül ha kint lesz valami kézzel fogható Dx12-es game! (Fable Legends, Gears of War Ultimate, Project Cars dx12-es patch..... stb)
Mondjuk ha vérezne is nem tart sokáig majd mert jövőre már jön a pascal az meg dx12-es lesz a javából!
-
Titanone
tag
Engem nagyon furdal egy kérdés. Július 14 előtt semmiképp nem veszek új kártyát.(Fury Pro) (pedig eladtam a 7850-em , most igpről megyek
)
Ezt a kérdést Abu85 - nak címezném. Mennyire időtálló ez a kártya(Fury X). Ha én most vennék egyet. Ha jövőre még lesz AMD, nem megy csődbe. Vajon mennyit fog érni a kártya, akkori áron számolva? Teljesítményben: mit fog érni, ez a kártya?
Csak feltételezést kérek. Vajon pl. ez még viszi majd fullon: deus ex mankind divided stb.
Én a 4K-tól elvonatkoztatnék. Engem még nem érdekel. A mostani teszteket figyelve szerintem még egy Titan X is ...... ér 4K alatt.
2.5K engem nem villanyoz fel ,Full HD-hoz képest. Úgyhogy csak FHD teljesítmény érdekel.
Gyorsul majd még ez a kártya? 7850-em volt majdnem 3 évig. Tekintve ,hogy még a Dying Lightot is megfelelően végigtudtam vinni, szerintem az AMD eléggé időtálló. Nvidia tényleg vérezni fog dx12 alatt?
Ez nem tudom ebbe a topicba való-e? Igazából Fury-ról szeretnék egy nagy véleményt kapni, valami hozzáértőtől. Tesztektől elvonatkoztatvaEz mind csak az én véleményem és kíváncsiságom.
-
HSM
félisten
A 290X-et passzolom, nálam a sima 290 teljesen jól skálázódott a GPU órajelre emlékeim szerint.
A memória nem sokat hozott rajta. Ugyanez volt a 7970-ekkel is.
A tesztekben szerintem azért látni anomáliákat, mert 0% power limittel mérnek a legtöbb helyen, és ahol kifut a TDP-ből, ott ugrik a skálázódás.
Ami a memory controller loadot illeti, itt egy kép pl., BF4 multiplayer, sajna csak a grafikon látszik, de elég beszédes: [link]
900/1250MHz voltak az órajelek, és maxgrafika FHD-n és Mantle-ben, élsimítással.
Plusz anno Valley-ben mértem végig a 7970-et: [link]. Folyamatosan hozott picit a memória-OC, de skálázódásnak azért nem nevezném, ellentétben a GPU órajelével.Nem teljesen alaptalan, amit írsz, bár én a ROP-ok direktben memóriákhoz kötözését nem tartom valószínűnek, inkább azt, hogy ahogy az ábrán látszik, memória-->L2-->CU blokk a ROP-al. Tehát az L2 köti össze az összes blokkot logikai szinten, és ahogy írod, 4 független Shader Engine-be vannak rendezve a dolgok. Nekem legalábbis ez a feltevésem a rendelkezésre álló infók alapján.
-
törölt tag
"AMD’s Antal Tungler has confirmed that the problem exists in early production units. However a fix (for the pump whine) has been applied by Cooler Master USA and it is hoped that the problem has been resolved for future R9 Fury X units."
Lehet érdemesebb várni amíg eladják az "early production" unitokat. Ami a coil whinet illeti az érdekesebb, mivel arról nem írnak hogy változtattak volna és ebből csak ref lesz.
-
törölt tag
Aha szóval itt bújkáltok
A Fury Pro tapasztalatokat is itt kell megosztani ?
Akkor annyi hogy már nagyon várom -
Ghoula
senior tag
Gyakorlati tapasztalat van, bár konkrétumokat most lusta vagyok összeszedni.
1400 felett még hoz a memória, igaz sokat nem, kb. 100 gpuscore FS-ben 1400 vs 1500 között.
1500vs1600 között semmi különbség (azért itt már ki van centizve, lehet hibázik és azért), 4K-ban sem.
Fentiek 1270-1280 as gpu órajellel értendőek.
GPU órajelre gyorsul.Az elméleti részével nem vagyok ennyire képben, így a sületlenségeket hanyagolnám.
-
Van elméleti és gyakorlati alap is.
A gyakorlati:
A 290X sem skálázódott megfelelően a core OC-val. Nézd meg ebben a tesztben a 290X ref (Über) és a Gigabyte 290X OC viszonyát - átlagosan 7.5%-kal magasabb volt a Giga kártya core órajele, ami a teszteredményeken abszolút nem látszik konzekvensen. Ezzel szemben az ASUS DCU II, ahol a memória is kapott egy kis pluszt, majdnem mindenhol hozza a 8-10%-os előnyt.Az elméleti:
Nagy a hallgatás az architektúra backend-drótozásáról. Míg a Maxwell szanaszét lett gyalázva az SM-ekhez priorizált ROP-ok miatt, a GCN (1.1/1.2) architektúra-leírások azt engedik sejtetni, hogy a CU-k és a ROP-blokkok 1:1 kapcsolatban vannak. És mivel a ROP-ok nyilván nem a belső buszon keresztül érik el a memória-kontrollereket (ahogy azt az architektúra-ábrák mutatják), hanem direktben vannak hozzájuk drótozva, felmerül a kérdés, hogy a GCN 1.1-ben nem 4 szuverén mini-GPU van-e, amik között az ACE-k koordinálnak.
Persze a fenti felvetés egy extrém véglet, annyi viszont könnyen lehet igaz belőle, hogy a CU-ROP-MC csoportok között igen limitált az átjárás, és mindenki elsősorban a saját dolgával törődik. Úgyhogy a tévedés jogát fenntartom, de a fenntiek elég sok mindent megmagyaráznának... -
HSM
félisten
Érdekes felvetés, szívesen meghallgatnám, mire alapozod.
Az én feltevésem, (280x és 290 alapján) hogy a sávszélesség bőven elég. A 290-en is a memory controller load mérő átlagosan a béka feneke alatt tanyázott, pedig a gyári 1250mhz-en ment csak. Ami még látványos volt, az erősen csúcsos minta a grafikonon, ezért gyanús a késleltetés, mint kulcs.
Ezen kívüli érv, hogy milyen jól elvannak a Maxwell-ek a szívószál memóriàjukkal. Ott a fő trükk szvsz az AMD-hez képest lényegesen nagyobb L2 és a magas memória órajelek, ez a legjobb orvosság a késleltetésre.
Remélem, jól emlékszem az L2 méretekre, most nem tudok utánakeresni. -
Aha, hogy van már ilyen topik is
Ide is akkor:
Egy ideje már gyanakszom, hogy a GCN 1.1/1.2 névlegesen igen magas sávszélessége effektíven nem is olyan sok a chip felépítése miatt. A CU-ROP-MC drótozásban lehet valami disznóság... -
Sajnos nekem nincs keret ilyesmi kártyára, de várom a véleményeket
pár helyen olvastam hogy nem egyenletes a sebesség, remélem dx12 erre gyógyír lesz.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #16 üzenetére
Nekem is ez a gyanúm, hogy magasabb lehet a késleltetés, vagy valami órajelarány nem jön ki optimálisra 500mhz-es ramokkal. Dx11 alatt amúgysem a sávszél, ami sokat számít, hanem a késleltetés.
Ez viszont DX12 alatt könnyen megváltozhat, ha egyszerre több dolgot csinálhat a GPU, az átfedi a késleltetést, cserébe a sávszélességre lesz nagyobb szükség.Amúgy tekintve, hogy eredetileg is 600mhz köré tervezték a HBM-et a Fiji-n, így elég jók a tuning kilátások.
-
Esetleg majd ha a gpu fesz lock-ot még sikerül feloldani, akkor lehet még plusz változás, főleg így ~ 20% memória tuninggal együtt... Vagy rosszul gondolom?
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #14 üzenetére
Akkor kevéske lehet az az 500mhz, pedig úgy is brutál sávszélt ad, érdekes.
Magyarázza is, hogy miért skálázódik gyengén a GPU tuning. -
Malibutomi
nagyúr
I also had the memory bug.
In the "Furry and Tessy" Test (1920x1080, 4xMSAA) in MSI Kombustor 2.5.0 600MHz memory clock (and standard core clock) gives me 57FPS instead of 49FPS. -
CsonkaImo
addikt
Na, akkor jöhetnek a tapasztalatok! Én is kíváncsi vagyok, hogy teljesít élesben a hűtése. Remélhetőleg nem lesz probléma vele.
2600K-val érdemes belevágni?
-
mlinus
őstag
görögöknek hála nem hiszem hogy mostanában veszek fury x-et vagy 980ti-t
(azt veszem amelyik hamarabb bemegy 200k alá, amd-ben jobban bízom ilyen téren)
-
Honzi
senior tag
Kíváncsian várom a beszámolókat.
Csak hogy tudjam mire nem lesz pénzem. -
csatahajós
senior tag
Én még erősen várom az enyémet...ha beválik marad, de akkor azonnal csere full cover EK blokkra a vizet. Ha nem teljesít WoWS alatt akkor jön a 980Ti
-
Malibutomi
nagyúr
Visszatalalos
Aztan majd jelentkezem ha nekem is megvan -
lowzor
veterán
Várjuk a teszteket a friss tulajoktól
-
Nyitva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Gumi és felni topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GL.iNet Flint 2 (GL-MT6000) router
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- PlayStation 5
- Fűnyíró topik
- További aktív témák...
- GIGABYTE GeForce RTX 5060 GAMING OC 8GB GDDR7 128bit
- MSI GeForce RTX 4070 Ti GAMING X SLIM 12GB GDDR6X 192bit Videokártya !
- ASUS ROG STRIX 4090 (RTX4090-O24G-GAMING) 24GB GDDR6X (még 12 hó garival)
- MSI Gaming X RTX 3080 10GB /Jótállással!/Dobozos!/Beszámítás! Posta ok!
- MSI Radeon RX 6400 AERO ITX 4GB GDDR6 64bit Videokártya !
- Samsung Galaxy Z Fold 7 Újszerű állapot, hajlítható csúcstechnológia 12/512 GB Gyári garanciával!
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3523
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3533
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Önerő nélkül is megvásárolható .1-10 hónap BANKMENTES részletfizetés.Arena Racer szövet gamer szék
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest