Új hozzászólás Aktív témák
-
lowzor
veterán
válasz
#85552128 #396 üzenetére
Ha a custom 980 alatt lenne valamennyivel árban, akkor nem lenne rossz vétel, ezt már írtam korábban is. Ez nem lesz egyhamar szvsz. Nekem mindenesetre nem kéne a gyenge tuningpotenciál miatt, de akit ez nem izgat, az nem járna vele rosszul egy árcsökkentés után.
Ref 390X-nél 7%-al erősebb a custom Fury (érdekes +768SP-vel meg HBM-el), tehát nem kéne sokkal fölé árazni. -
Venyera7
senior tag
Azert a dx 12-ot sokan nem emlitik,pedig nagyon fontos lenne mivel a GM204 es GM206-os lapkak csak TIER_ 2 szintet lepik meg,addig GCN kartyak TIER_3-at!Csak varjunk az elso dx 12-es tesztekre!
-
-
Erdei88
veterán
" 15.7-es, 5%-tól 15%-ig dob átlagban a legtöbb játékon."
"Single GPU performance on Windows 8.1 based system:
Up to 7% in Far Cry® 4 on AMD Radeon™ R7 and AMD Radeon™ R9 200 series and up*
Up to 10% in Tomb Raider on AMD Radeon™ R7 and AMD Radeon™ R9 200 series and up*"Másról nemigazán írtak.
-
jedis
senior tag
A hozzászólásod vége felé olvasgatva , már vártam....
" Egy húzott 970-es is megeszi a Fury-t, de még az X-et is lehet "
szintű befejezést .
A Techpowerup-on 22 játékon keresztül teszteltek , négy felbontásban. Most az 1600x900-at tegyük félre, én nem is értem minek teszik már bele. Én nem tudom hogy összesítik a teszteket, de én összeszámoltam melyik tesztben, melyik felbontásban, melyik kártya volt a nyerő.
FHD
Fury: 14
980:81440P
Fury: 18
980: 44K
Fury: 18
980: 4Gondolom nem kell hozzá nagy képzelőerő, hogy kitalálja valaki melyik az a 4 játék 1440-ben, meg 4K-ban, amiben jobb volt a 980-as .
Azt meg nem is mondom, hogy ez még a 15.5-ös béta driver-rel készült, és az új 15.7-es, 5%-tól 15%-ig dob átlagban a legtöbb játékon.
A tesztek felénél, a 4K-s sebesség elérte, vagy meg is haladta a 40 FPS-t, ami sokaknak már elég lehet. Amúgy meg FH, meg 4K között nem csak az 1440P van !
Egyre elterjedtebbek a 21:9-es felbontások, nekem is az van 2560x1080, és ott van még az 3440x1440 . Lehet ami 4K-ba 40 FPS, az 3440x1440-be már 60 , az meg már bőven jó.
-
törölt tag
Nekem pedig olyan OC os sapphire kellene azok gyorsabbak mint az asus
2 fsp van közte meg a Fury X között azt a 80 ezer minuszt megéri
Az első szót megtaláltam The és a többi ? -
Titanone
tag
Tényleg talán a legnagyobb gond, az ára.
Én is inkább most már 980ti ,vagy egy használt 980-ban gondolkodok. AMD nem győzött meg sajnos.
Pedig a sima Fury szimpibb, mint az X a tesztek alapján.
Azért egy Prohardveres teszt, most már nagyon el kéne. -
KAMELOT
titán
Nem nír az ki semmit! 970 ár/teljesítmény és aki csak 1080p használ annak bőven elég. 80-90K már aprón kapni az meg majdnem ingyen van! Fury-t még mindig nem vett senki mert sneki nem akarja bemártani magát! 770euroval mehetneka sehova oda! Sima fury-t sem fogják vinni az is horror áron lesz!
-
CsonkaImo
addikt
-
lowzor
veterán
-
daveoff
veterán
válasz
Malibutomi #371 üzenetére
Ez eddig is így volt, hogy 1080p fölött jön meg az AMD ereje a konkurenciához képest, de véleményem szerint oda meg már kevés, még az 1440p-s teljesítmény elfogadható némi kompromisszummal. Most a marketingesek ügyesen felkaptak ezt a 4k-s bullshitet, meg hogy nagyobb felbontáson jobb az AMD.
Ahhoz képest, hogy Ti azt gondoltátok, hogy a 290x refresh fog a 980 ellen menni, még a sima fury is keményen megkűzd vele, sőt, FHD-n egyes népszerű játékokban még az X-esnek is alig van, vagy nincs is előnye egy 1500mhz-es 980-al szemben. Nekem nagy csalódás ez a sorozat, én leszarom, hogy 4k-n 30, vagy 35 fps van, engem a FHD érdekel....az áráról meg ne is beszéljünk.....pedig kipróbáltam volna, ha nagyot dobbantanak.
-
kovsol
titán
válasz
"megjelenes elott le lett kopkodve, hogy 4gb, 4K-n meghal"
Szerintem azért, mert előtte meg az folyt a csapból is, hogy a 970 3,5GB VRAM-al még 1080p ben is elfogy. (ami természetesen nem igaz)
De most meg hirtelen elég a 4GB már 4K-ra is. -
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #343 üzenetére
Ára is jó! 980...460 dolcsi és a fury megy 550 dolcsi. Az éppen nem éri meg!
(#369) asdxv: Minek van az odaírva mikor 10-ből 9 embernek 1080p és talán 1-nek van 1440p monitorja! Lehet még túloztam is!
(#377) Milka 78: Volt egy pH-s felmérés ki milyen felbontáson játszik. Ha jól emlékszem 80% volt a 1080p és csak nagyon kis % volt a 1440p vagy az felett!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Keress rá nyugodtan én mindig is az FHD-ba kerestem karit ami kompromisszum mentes és pont teszek a 4k-ra és a világ azon részét ami ezzel dobálózik,engem ezzel ne támadj!
Ugyan úgy teszek a fogyasztásra is és a vrm hőmérsékletre és úgy egyébként a gpu hőmérsékletre (ezekkel szerintem elég jószívű vagyok az átlag user-hez képest).
Ugyan akkor herótom van attól,hogy a piros ködből felsejlő emberek engem hülyéznek le,mert FHD-t méltóztatok használni.A pofám leszakad,még az NV fanok sem herótoztak le ennyire,pedig ezer éve AMD karikat használok (és ezzel kimerítettem az AMD fan fogalmát).
A világ 85% FHD-ban tolja mind tűzre velük,végezünk ki őket
Na ez a vicces,meg az,hogy majd 200-ért még beszabályozzák,hogy milyen felbontásba játsszak és148-ért a GAINWARD 980 nem hülyéz le hogy FHD-ba tolnám.
Különben nem is értem miért nekem címezted az egészet,de hagyjuk is... -
törölt tag
válasz
-
törölt tag
Nem csak CRU-val, VSR-rel is a moddolt driverrel, gyakorlatilag az összes "limitációt" fel lehet oldani a megfelelő registry kulcsok szerkesztésével, ezért sem értem mi értelme tiltani...
Ugyanazon a felbontáson pedig nincs minőségbeli különbség a CRU Downsample-je és a VSR skálázása között. -
HSM
félisten
válasz
#85552128 #368 üzenetére
A skálázóról beszéltem, nem arról, milyen felbontást tud meghajtani CRU-val...
A kötöttségek emiatt vannak. Az újonann hozzáadott felbontás opciók már szoftveresen lesznek skálázva.(#369) asdxv: A 4k monitornál mit kell skálázni? Semmit. Skálázni akkor kell, ha nagyobb felbontást kell kisebb felbontású megjelenítőre "átméretezni".
(#372) players111: Muszáj minden Amd topikot teletrollkodnod?
Nem unod még?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Milka 78 #366 üzenetére
En meg azt talom szerfelett viccesnek, hogy megjelenes elott le lett kopkodve, hogy 4gb, 4K-n meghal, de mar 1440-en is szar lesz. Miota kiderult hogy minel magasabb a felbontas annal jobban muzsikal, azota az 1080p lett minden az osszes tobbi mellekes.
Egyebkent ha fogyasztasrol van szo akkor a ref NV-nel kell jobbnak lennie, teljesitmenyben meg a legjobb customnal.Tenyleg igaza van aki azt irta tipikus van kalap nincs kalap eset.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#35434496 #363 üzenetére
Próbálom megérteni,hogy azokban a közkedvelt játékokban amik manapság pörögnek (Projekt Cars,Asetto,GTA5,Witcher 3,Dragon Age 3,Grid),miért a 980 megy jobban?
Még amire kíváncsi vagyok az az F1 2015,de az meg Codemaster motyó ami ugye elvileg jobban megy NV-n (de ne legyen igazam).
Persze lehet itt fényezni a dolgokat,de amikor a 980 kijött minden játékban odavert a 290x-nek,itt meg azon megy a vita,hogy melyik a gyorsabb...én érzem csak a lemaradást? -
Crytek
nagyúr
Gyökér teszt az összes. Az a baj 80 oldal 80 féle modon tesztelnek.
Nem hiszem el hogy nem lehet a közel 200 vagy 200+ ezres VGA-akat adott felbontáson koxi maxon tesztelni.
Akkor nem lenne ennyire más sok tesztoldal eredménye és nem kéne senkinek nyomozni, hogy most akkor ott miért nem annyit kap stb. -
Milka 78
nagyúr
Mondjuk ez a fenti teszt több mint érdekes.
Ime egy példa. -
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #355 üzenetére
Én személy szerint örülnék, ha pont fordított lenne a helyzet és azokban verné le a Fury a 980-at, amikben a 980 vezet. Volt elég idejük rá, mindenhol ütnie kéne. Szvsz a 15.7-nek köszönhetik, hogy nem egy 970 OC teljesítményét hozza.
-
TTomax
félisten
Lehet én vagyok a béna,de nem találok BF4,Thief,Sniper Elite3 mantle teszteket Furyval.
Csak kíváncsi lennék,hol tart éppen ez a csodálatos technika,aminek gyöngyöző gyümölcsét most lehet learatni.
Tudna esetleg valaki linkelni ilyet?
-
TTomax
félisten
válasz
BF3
-
törölt tag
válasz
Ezekkel már nem játszik senki.
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #343 üzenetére
Csak 4K-ban gyorsabb 10%-al. FHD-ban fej-fej mellett vannak, tehát ott a G1 gyorsabb 10%-al. A VSR-t én nem tartom fegyverténynek, mert csak homályos lesz tőle a kép jelenleg, 5 perc után kapcsoltam is ki.
-
-
Anubris
őstag
Remélem, hogy egy ilyen kártyára már többen beneveznek itt a fórumon is és akkor értelmesen majd össze tudjuk hasonlítani a 980-al.
Egy vicc, hogy a tesztoldalak többsége 1080p-ben nem is mérte a Fury-t, hanem erőltetik ezt a 4K dolgot, miközben látható, hogy még a régi játékoknál sem képes átlag 60fps-t hozni, a minimum fps-ről meg ne is beszéljünk.
1440p-n mérés oké, de azért továbbra is azt látni, hogy aki olyan felbontásban játszik kb fél évig ha kitart egy ilyen felső/csúcskategóriás vga ereje utána már az újabb játékokban le kell venni a grafikai beállításokból.
-
ktg3
őstag
Végignézve a TPU-os tesztet nagyon fasza kis kari lett ez a fury. Igazából kb. 3 játék van ahol nagy a lemaradás, de azokkal együtt is 1440p-ben elég sokat ver a 980-ra. Ha azoknál ráfekszenek driver optimalizálásra, akkor simán ilyen 15% is ki fog jönni.
Ami külön tetszik, hogy FHD-ban is hozza a 980 szintet (a gyengus driverrel), így a fröcsögőknek is kicsit halkabb lehet a hangjuk. Ráadásul ez a teszt még a 15.5 beta driverrel, nem is a frissel készült. -
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #338 üzenetére
"Ez igy kicsit tulzas szerintem, TPU teszt alapjan a 980G1 az 1300-1350-es boosttal van ott ahol kb a Fury, a tobbi custom kicsit lassabb."
Ez hol olvasható? Én nem találom
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #340 üzenetére
Fogyasztásmérővel. Alapon megnéztem mennyi aztán nyomtam Furmarkot! Levontam és megkaptam a 160W kártyafogyasztást! A hivatalos oldalon is 165W van írva! +5W idle tehát jól számoltam!
-
KAMELOT
titán
válasz
Malibutomi #338 üzenetére
Hülyeség. Nekem a PALIT 980 1300Mhz ment alapfeszen és 160W mutatott Furmark alatt! G1 az más tészta!
Jó lenne ha már nem teszteket hanem valós adatokat mutatnának itt. Azért a PH igazán vehetett volna egy Fury X kártyát és csinált volna egy jó tesztet bemutatva videókkal különböző felbontásokon. Csak hát a nagy szájkarate után senki nem merte bevállalni! -
Malibutomi
nagyúr
Ez igy kicsit tulzas szerintem, TPU teszt alapjan a 980G1 az 1300-1350-es boosttal van ott ahol kb a Fury, a tobbi custom kicsit lassabb. Ezen tudsz emelni meg 10-15%-ot, a Furyn fesz nelkul mondjuk 8-10-et, ez nem egy boduletesen nagy kulonbseg, ha lesz mukodo tuningprogram a Fiji chipekhez, kb ugyanott lesznek megint.
Ez alapjan az osszevetes alapjan mindegyik custom 980 jo 50W-al tobbet eszik mint a ref, szoval a fogyasztas sem kevesebb mint a Furynal:
-
lowzor
veterán
válasz
Malibutomi #333 üzenetére
Más felbontásban is ha megveszel egy Custom 980-at olcsóbban, az már alapon ütné.Tuningban meg jóval fölé tud menni és nem fűti be a környezetet annyira. Engem alapból nagyon zavar a kis tuningpotenciál, ha ez más lenne, akkor jobban meg lennék vele elégedve. VSR nálam tiszta homály, mert nem az FHD többszöröseit rakja be.
-
mlinus
őstag
én elsősorban a 390 x és fury pro közötti különbségre gondolok. 1 hónap van a 2 kárty között, és alig 10%-os különbség, de a fury jóval drágább. Ha fentről nézzük (tehát fury x-hez képest) akkor teljesen jónak látszik a dolog, lentről viszont szerintem egyáltalán nem...
a Fury X/295X meg a 980 Ti/TX az a szint ahol nem számít az ár. Itt még szerintem eléggé.
-
Ezen a szinten nem az ár / teljesítmény a döntő tényező. Ha az a fontos, akkor 290 vagy 970, feljebb nem hatékony menni.
Az árazással amúgy van annyi probléma, hogy míg a 980 és a Fury Pro MSRP-je között 50 USD különbség van (ami reális), addig 980-at el lehet 10-20 dollárral az 500 USD-s ár alatt csípni, míg a Fury Pro 20-30 USD-vel az MSRP felett mozog. Ez már így soknak tűnik...
-
füles_
őstag
[link]
Fury giveaway -
lowzor
veterán
TPU-nál dettó ugyanazt hozta FHD-ban a custom Fury, mint a ref 980, engem és a legtöbb embert meg az FHD érdekel. A tuningpotenciál, meg a performance per watt miatt a 980 alá kéne beárazni.
-
Milka 78
nagyúr
Ja és ha egy hajszállal is de a 290x/390x jobban reagál az OC-ra,így még jobban csökken az a különbség.Kíváncsi lennék mit lép a fix órajeles (1170/1600) karimhoz képest,de szerintem inkább 5% lenne az a különbség ami aztán szinte semmit nem oszt,nem szoroz és akkor még nem is beszéltem egy 1200/1700-as 390x-ről ami még tud egy kis pluszt.
-
mlinus
őstag
Ennek kellett volna a 390X-nek lennie.
a 390X és Fury között 7-10% különbség van, ami nagyon kevés, főleg ha azt nézzük mennyivel olcsóbban hozzá lehet jutni egy 390X-hez, amin ugyanilyen kellemesen halk és erős hűtés van. (ráadásul majdnem egyidőben lettek kiadva.. wtf?)
Egyébként én ha ésszerűen vásárolnék, bizots egy sima 390-et vennék, az tűnik a legjobb ár/értéknek. Iponban már 110 alatt lehet venni. Legolcsóbb 390x 150k, Fury 190k lesz minimum szvsz.
az nvidia 2 módon válaszolhat: 970ti, ami gyorsabb mint a 980, vagy csak simán leviszi a 980 árát.
-
törölt tag
Ez a plecsni amit a Techpower adott neki konkrétan mit jelent ?
-
Crytek
nagyúr
Na a 980 elhullott. Most kéne az nv-nél eldobni a ninjafüstöt és levinni a 980-ak árát úgy hogy magyarba is max 130ezrek legyenek az OC-s verziók is
h1mpi: Ez egy ádáz harc ha nv tarolni akar mégjobban ezt kell lépni.És akkor aki amd-t venni az is kétszer meggondolná.
Én pl nv felé hajlok ,mert a physx és a többi nv bullshit effekt tetszik. -
h1mpi
félisten
Ez a sima Fury tetszik. Végre egy jó AMD vga is kijött.
-
Itt egy elég jó teszt angolul. (Ha nem volt még)
-
jedis
senior tag
Már vannak tesztek fent bőven !
-
törölt tag
Szájkarate bajnokunk távozott.
[link]
-
KAMELOT
titán
Na tessék itt valami őrült vett 2x FURY X-et!
Kár, hogy nincs tel. száma felhívnám őt!
(#312) cain69: Milyen kocsid van, hogy néhány fury árát elszórod rá?
-
KAMELOT
titán
Miért nem vesz már valaki fury-t, hogy azért személyes tesztek is lennének?
-
válasz
Malibutomi #305 üzenetére
Jellemzően 1-2 fps különbségek vannak ide-oda. Az nekem egyenlő. Farokméregetési szempontból valószínűleg a Fury van elöl, bár csak akkor, ha nincs a tesztben Project Cars...
-
Joshi
titán
válasz
#45185024 #307 üzenetére
Nézegetem a különböző oldalak tesztjeit, de sok tesztben nagyon jól szerepel a Fury X és most már a sima Fury is. Pl ennél a tesztnél lehet tudni hogy a 980Ti milyen órajeleken ment mondjuk OC-ben? Kíváncsi lennék hogy meddig húzták a teszt alatt, lehet hogy írják de nem találtam ilyen jellegű infót.
-
törölt tag
Találtam egy tesztet amiben külön benne van az ASUS és a Sapphire példány is A Fury Proból érdemes átnézni, van külömbség a kettő között...
sapphire-asus -
KAMELOT
titán
Kiváncsi leszek az árára! Nekem fura, hogy 750euro a FURY X és a sima FURY meg csak 500eu körül lesz. Teljesítményben meg csak pár fps a különbség! Akartak tarolni, de nagyon kevesen vettek!
-
válasz
Malibutomi #297 üzenetére
Ez egyrészt jogos, másrészt ha nem akar az ember a pixelszámmal varázsolni, akkor mindenképpen jobb vétel a 980, mert jellemzően gyorsabb / nem lassabb, és olcsóbb.
Szóval a lényeg, hogy ennek a kártyának már van realisztikus célközönsége -
törölt tag
Valaki szólhatna nekik, hogy a 980 listaára már hetek óta 500 alá csökkent, ahhoz mérten kéne árazni mert máskülönben ugyanaz a helyzet mint az X-szel...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XPEnology
- PlayStation 5
- Trollok komolyan
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: AMD Ryzen 7 7700X vs AMD Ryzen 9 9900X Cinebench R23 & R24 Benchmarkokban mérve
- Filmvilág
- Tesla topik
- Kompakt vízhűtés
- További aktív témák...
- 2x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- GARIS - MSI GeForce RTX 3080 VENTUS 10 GB
- GIGABYTE Radeon RX 7900 XTX GAMING OC 24GB GDDR6 384bit
- GIGABYTE RTX 4070 12GB GDDR6X WINDFORCE OC Eladó!
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Azonnali készpénzes INTEL CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Samsung Galaxy A54 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP EliteBook 840 G8 i5-1135G7 32GB 1000GB 1 év garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest