- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Dobozos formában is befutott az AMD 32 GB-os csúcs-Radeonja
- Androidos tablet topic
- Akciókamerák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen RAM-ot vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Én még azért nem zárnám le ezt a 4GB témát. Pl. az RX480--nál is nehéz ügy, kell-e rá 8. Azon fog múlni, merre mennke a játékok mert azért 4GB sem kevés, nagyon nem, értelmesen beosztva.

Ráadásul a Fury-n piszok gyors a ram, és a GPU is... -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Szóval egyelőre hasít a 7770. Meg egy darabig még marad is, ahogy fest a helyzet.

Na de ettől nagyobb bajom ne legyen az életben.

Szanaszéjjel off a topicot.

-
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Igen.
WQHD, hájtek gémer meg a nagyapám térgye kalácsa .

Már lehet vettem volna envidiját, de fríszink a a teknikám.
Arcon köpni mégse akarom magam, a gsync meg irgalmatlan felár, az nevetséges. -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Én is erre tettem le a voksom.
Manapság már inkább olyan modellre adnék ki sok sok pénzt, ami 8GB.
-
R9DEON
senior tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Az a kártya nagyon is szuper, jönnek a custom hűtésű VGA-k és az árak is lejjebb mennek Best Bay termék.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
14 nm-en 1100 MHz alatti órajelen. Valami nem kerek, félek majd jön hasonló teljesitmény hasonló ársávban csak 100-110 W TDP-vel a zöld oldalról és annyi a fényes kicsi Polarisnak.
Én többre számitottam, magasabb órajelekre...
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem lenne az rossz mert tényleg van, hogy Vsync vagy FPS limit mellett hűvösebb a kártya "Power Efficiency" ON - már ott ahol működik rendesen. (Böngészés, filmezés közben amúgy "drámaian" (~15c) csökkent a hőmérséklet emiatt, "csak" játékoknál okoz gondot...)
De hogy lehet olyan hülye az algoritmus, hogy "látja", hogy 46 FPS van, a GPU órajel is valami 500 MHz körül és akkor sem rakja feljebb

Olyan megoldás kéne mint ami az nV driverben van, hogy játékonként állíthatod Adaptív vagy Maximum teljesítményprofilon működjön a kártya. Ilyesmit lehetne AMD-vel is mert a ClockBlocker is a legmagasabb pstate-et kényszeríti többféle módon és működik. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nekem Speedfan vezérli a házventikkel együtt, ez működik úgy is ha fent van a Radeon Settings mert nem a driveren keresztül hanem közvetlenül a ventit vezérli. Szóval nem akadhatnak össze, de a Radeon settings se tudja felülbírálni a hülyeségeivel. Szerintem ezért nem jelentkezett nálam a kártyasütögető feature sem

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Pedig Habugi az AMD doktor. Õ olyan mint egy pszihológus...sokszor 20 perc telefon is elég neki

-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Legy ferfi...probald ki! Plasztik velemenyre ne adj...kulonosen ha olyanok mondjak akiknek semmi tapasztalat..max a processzor rancigalasban..
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Úgy lesz.

-
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Én a fehér asust nézegettem sokat, de drágállom,így meglepett a "sima" 158k-s ára.
Pár napja még az is 180k volt.
-
ÁdiBá
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ez jó volt! Sírok! 
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ennyiért én is odadom neked a Furymat

-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
350£ ugy atlagban, az eleg jo ar erte, nem tudom van-e meg ertelme venni igy az uj generacios kartyak elott par honappal. Meg a Pro-hoz gyartyak a chip-eket, kiszorjak ami nem kell aztan csoki.
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
ha nem matolcsyzzak el a forintot, akkor dragabb mar nem lesz

-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Már toltodik az AOE melo után kiprobálom végre milyen a játék
Az én szememben nem az FPS méro miatt érdekes hanem A Nitrous videojáték-motor miatt
Ez ugyanis sok RTS alapja lesz RTSeknek meg szerintem sokan drukkolnak hogy feléledjenekAmugy a Fallout4 is olyan hogy egy kulon programbol állitod a god rays effektet meg felbontást stb és az hivja meg a progit de a játékban már NEM lehet felbontást állitani
Nem tudom miért van ez igy megoldva egyes esetekben
Csak pont tegnap találkoztam ezzel benne mert feltettem az Automatron DLC-t és begyorsult a Program már nem FPS re hanem joval gyorsabban tudok futni mint régen persze azota már 1 41 van 1 3 nál sokat optimalizáltak rajta meg a progin is lehet modositottak igy gondoltam megnézem nem e vettek vissza valami beállitást de nem tudtam nem elérheto a progiban -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Mint már bizonyára tudjátok
az Automatron tökéletesen fut a 16.13.1 el is
Írjátok már ki ha feltettétek és gond nélküli a dolog... Én türelmesen megvárom.
Lassan olyan lesz ez mint a kedvenc sorozatod, letöltöd a heti Trónok harcát meg a Heti Crimson drivert... -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ja en is furcsalltam.
Mondjuk azt is hogy eddig megallta, amilyen stilusban beszelnek hozza egyesek, akik a szalvetan kivul mast meg nem tettek le az asztalra. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem. Egyszerűen csak sokkal jobb az alapbeállítás, de el lehet érni ugyanazt az NV-vel is. Azért van mindegyik driverben egy rakás csúszka, mert nem lehet mindenkinek az igényét kielégíteni.
-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Uraim, itt a kovetkezo amd tulaj

-
R9DEON
senior tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ilyet nem is mondtam, 9-10 hónap az nem soha de a kolléga máshogy értette én pedig félre de közben tisztázódott.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ar/teljesitmeny bajnoknak nem nevezhetnenk a Fury sorozatot, de legalabb nalam jol muzsikal, bar nekem masok a szempontjaim

Most mar nem nagyon biztatok senkit hogy vegyen Fury-t meg fel/egy ev es uj generacio, csak akinek nagyon eget a vasarlas, ha FHD akkor 390, ha afelett akkor meg sima Fury (foleg ha nem akarja levizezni), sima Fury-t mar el lehet hozni 400£-ert is.
Mas nalam nem jonne szoba, egyszeruen nem fer bele a szemelyes preferenciaimba... Minden kollegam amugy bent vagy 390-et vagy Ti-t vett.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
De most neked milyen videokártyád van Hpeter10

-
gyiku
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
de az egy 140w-os cpu, rantva csak az eszik 200at.

-
daveoff
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Szóval beteges 290X....értem én a viccet...
-
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Vagy fene tudja

-
CsonkaImo
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Lehetséges, hogy limitál már a 2600k, de akkor se rossz a 70 fps egy ilyen új játéknál.
(#2606) daveoff: 2 éves GPU, öregszik már.
. -
Maotun
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
"Az elég rossz"?

Sas szem kell a 70/90 fps difihez, vagy bench mamia , ha nics 60 alatt, tuti a konfig!
Igaz fölé is lehet menni ha sok a pénz....
De a 70 messze nem rossz a 90 persze több csak nem látni
-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Igen, szerintem is
De mar nem veszek meg egyet, megvarom a kov generaciot a gyartoktol es johet egy kis izgalom ujra, mar kilaposodtak a topikok, csak a megfaradt fikazas van mar ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Sztornó, de délután, amikor már végre elindítják a játszhatóságot, megnézem...
Be lehet tenni egy posztba by mod, köszi!

-
Tomdriver
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Na-na, azért 10K az 10K!

Azt hittem már nem jön lejjebb.Bocsi itt a zöld offért, nem reklámnak szántam.

-
Tomdriver
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Hol láttad Lightning 980TI-t 260K-ért, már veszem is!

311K Merlinben, máshol még nem találtam:
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Pedig a minimum és az átlag fps sokkal fontosabb.
-Nekem biztosan. -
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Hat nekem 45FPS felett eleg mar altalaban, max lejjebb rakok par beallitast, emelle egy sokkal reszleteseb grafikat kapok FHD-hez kepest (WQHD-nal is). Akinek nem eleg az vesz mast, ezzel sincs gond, kinek a pap, kinek a paplan, van akik 150+ FPS-tol erzi jol magat az is ertheto reszemrol. Hogy mi lesz nem erdekes, szamomra eleg hogy az uj linux kernelekbe mar nativan van AMD driver, amire ott kell eleg, jatszani meg VM-bol jatszok, ott is bukok par %-ot, de belefer. Aki meg kompromisszumok nelkul akar jatszani, az vesz 2-4 Ti/TX v FX SLI/CF-et es ennyi.
Mindent a helyen kell kezelni, bar 980/390-nel tobbet en nem vennek FHD-ra, azzal kivarnam a kov generaciot azt csoki. -
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Egyértelműen driver... AMD-n nagyobb a CPU terhelés, ez jól látszik abból, ahogy a növekvő felbontáson egyre jobbak. Van olyan DX9-s játék például, ahol a GTX780-nak egy 4GHz-s 4770K bőven elég volt, 100%-n ketyegett a GPU, míg a 290X csak 90% körül. Sőt, amikor 4.4GHz-re felhúztam a CPU-t, akkor sem érte el a 100%-t, viszont a plusz 10% CPU tuning 10% plusz FPS-ben jelentkezett.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
(#2433) Yllgrim:
4k-ra nem elég, ahogyan a Fury X sem és a 980 Ti/TX sem. WQHD már éppen élhető.
FHD-n konkrétan kaka mindegyik Fury, nagy részben köszönhető ez az ár/értéküknek, de a teljesítményük se valami fényes és itt van az a pont, ahol nem értem, hogy Nv-nek miért megy mindenhol konstans jól a 980 Ti/TX és az új AMD-k miért nem? Driver, valószínűleg, ha nem, akkor meg el van tolva valami elég komolyan.(#2434) Televan:
Pontosan. De most mennyit? Biztosan elég 1-2 driver? - miközben a (idézve Yllgrim
DX12 soon állapotban van és gyakorlatilag igazi játékok majd jövőre lesznek, most csak szárnyat csapkodnak, nem repülnek sehova.Szerk.:
Egy fontos dolgot elfelejt sok ember, hogy egy deka új játék nem jött ki, HBM-es AMD és Maxwell TOP óta, talán a Mad Max. Szóval ne lepődjünk meg, ha azért szépen esni fog a teljesítmény (FPS és nem átlag, hanem a minimum az érdekes, amit elég kevés helyen mérnek ki normálisan).
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Lehet hogy majd később driverből egy kicsit széjjelebb nyílik az a olló.Most a 390/390X kell nyomni jó áron mert abból van elég.Nem lennék meglepődve ha később a Fury gyorsulna.

Fury nem rossz kártya,csak hát az ára.Lehetne mondjuk 160.000 körül.Mindjárt jobb vétel lenne.

-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
1080p-re eleg is az, Fury feljebb valo, okokat mar kivesteztek Abuek korabban. 4K-rol is volt mar feljebb par video uj driverekkel. DX12 meg: Soon

-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Az en backplate leszerelesi megoldasom is ringbe szallhatna innovacio gyanant, vagy nem?
Mondjuk az inkabb kreativ barbarizmus 
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Pedig én vártam, hogy valaki kiszámolja az innovatív sugarát...

-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Lehet,de számomra ronda. Mindegy úgy sem én vagyok aki ilyet vesz.!!!

-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
OEM -ek ekkora fanok.

Akinek nem vonzó 200k -ért a Fury pro, annak nem hinném hogy 180k -ért már maga a tökély lenne.Nem hinném hogy tömegek rohamozná meg a boltokat.150k -ért meg már talán negatívba lenne a gyártóknak a mérleg.
Meg kell várni a gyártás felfutását,talán a karácsonyi szezon is hoz némi áresést.Aki legelőször akar venni fizesse meg az árát.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ez sajnos jogos , a furynak is csak akkor van létjogosultsága ha nem egy áron van az x el.
Yllgrim láttad tegnap belinkelt ide valaki egy arany vizes gépet mert volt egy nano az asztalon
Na mondom ha ezt látod biztos örülsz. -
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére

-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ne idegesitsetek ezzel a 390-el, az nagyon jo kis kartyanak nez ki

Nano 515£ Scan-en, OCUK kisse felarazta (599£)
Zarojelben jegyzem a legnagyobb erv anno amiert lemondtam az az OZUK 650-es ara volt, mig a Scan-en 530-ert ment vagy 520..., akkor kezdtem a kanosszamat jarni.Malibutomi: Akkor nagyjabol jol lottuk be a multkor hogy is fog teljesiteni
Kar hogy sokan ennyire negativak 
Majd ha elindulnak az arak lefele januar magassagaban megnezem mennyiert lehet akkor kapni oket es mikor jon a Greenland, ezekbol nem rossz dontes CF-et csinalni (vagy majd a VR verzio akiket erdekel), driver problemakkal ne farasszon senki, lassan ket eve egy darab hibam nem volt, bevallanam...
-
Joshi
titán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Giga+EVGA+Zotac, ez a három jöhet szóba ha a gyári hűtőt le akarja venni az ember garivesztés nélkül. Mondjuk Yllgrim fórumtársnak nem a matrica a legnagyobb baja a gari miatt, hanem a törött gyári műanyag hátlap. Most már nincs kártya csere-bere marad a harag a harag mellé.
(#2072) Yllgrim utólag már lehet mondani bármit.

-
HSM
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Hát nézd, a gyári sebességének megtartottam a 95%-át, miközben a fogyasztását lenyomtam az eredeti 80%-ára, nem kicsit javítva a sebesség/fogyasztás arányomon. Amúgy észre se lehetett venni a sebességen, 900mhz-en is hasított szépen a 290, viszont a gép belső hőfokai is jócskán csókkentek és a VGA is igencsak csendben dolgozott, míg gyárilag azért hajlamos volt hallatni a hangját.
(#2056) Ren Hoek: Amd oldalon a régi Tahitikkel lehetett még csodát tenni, ami a hatékony működést illeti, főleg a fullos csippel. Kis alulfesszel nagyon jó teljesítmény/fogyasztás arányt tudtak. A 290 sajnos mindenképp magasabb ligában játszik fogyasztásban, márcsak a több memóriája révén is.
Amúgy én még reménykedek, hátha jön egy 384bites 380x fullos Tongával. Kedvemre való kártya lenne, és továbbvihetné a Tahiti hagyományait.

Amúgy ha bejön jövőre a 16nm és lejjebb szivárog a HBM memória, még lehetnek számodra jó kártyák, ez a Nano csak a kezdet.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ahogy erzed
En nem cserelnem el semmire. A lenyeg hogy elvezd vele a jatekot, a tobbi sallang. -
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Erdekes az anyaga, szerencsere puha volt, nem az a rideg fajta. Ket matrica is volt rajtuk, ha megnezed a kepen, az a csavar sullyesztett volt szintbe, kifurni nem mertem mert nem lattam akkor meg ala, feszegetni se nagyon, ki tudja mi jon, a csavar a nyak-al vagy mas is, a terv az volt, hogy elforgatom 90 fokkal es alanezek, a tobbi mar tortenelem. Nem elegans, de szerencsere a puha csavar utan a hatlap is puha muanyag volt...
A blokkok viszont valami nagyon szuperek, a hatlap nem csak disznek van fent, hanem a GPU alos felerol es a VRM-ek also felerol is viszi a hot, popec cucc.
(#2021) hpeter10: en is
napok ota itt hevertek csak nem vitt ra a lelek hogy nekialljak, jol toltak mar az FX-es buildem alatt is... -
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
De legalább a célját elérte.

-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
tisztán látszik, hogy nem lézervágás minőségű a széle

-
Crytek
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
10-én vagy utána.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem baj.Magánszemély úgy sem vásárolhat náluk.Csak egyéni vállalkozók és cégek.
-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nem az árra gondoltam, hanem a gddr5 elírásra.

-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Azon driver nem segít ha valami Nvidia supported

Meg azért játékonként erősen más a memória használat is. Akármilyen jól is megcsinálták a színtömörítéseket azért a 4 Giga van ahol kevés, de szerintem ez csak a programozón múlik érdekli e.daveoff: Persze senki nem kétli a monitroknál más a szitu ... az én megállapításom Tvkre szólt .
mindig az adott igényekhez kell kártyát venni ez tény. -
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Addigra lesz új vizem is

Pepeee:
+1, olyat kéne mint amilyet az EVGA csinál a GTX eknél a hydrocopper kártyáknál! Természetesen felár nélkül
Vagy hybrid hűtést ami lég is meg víz is! 
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Minek cserelned a ventit? Gentle typhoon van rajta semmi hangja.
-
Yllgrim
őstag
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Dehogy dragitja meg
Cicerges minden kariban lehet, nalam van, de mintha mar nem csinalna olyan csakran, bar a pumpa hangja miatt ugyis fulesben tolom. Ha megjon a hutofolyadek lecserelem a hutest es gond egy szal sem. Ha pumpabajosat kapsz, kuld vissza, kicserelteted a kartyat vagy a pumpa rendszert, bar mar eltuntek a bajos pumpas darabok, talan meg 1-2 szallingozik valamerre, de a gyarto kicsereli.Mikro laggokat nem figyelem oszinten, en Win 7 alatt hasznalom meg, az uj driver rendben teszi a dolgat, ha IGP-vel egyutt megy, figyelj oda, mert van hogy az IGP driver nem megy fel valamiert jol es akkor csinalnak erdekes dolgokat.
Amugy (jol mukodo pumpas) AIO-val eleg csendes lenne a cucc...
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Ha bolti áron szerezném akkor biztos!

Meg azaz AIO elég rattyantás, biztos hangos!
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nekem nem kell synces cucc, én megvagyok 60HZ en

Amúgy ezek a hybrid hűtések hatalmas átverések, főleg a corsair cucca amihez ki kell műtened a referencia ventit, most kaptam szét a napokban egy referencia GTX hűtőt és ha kiveszem a lamellázást akkor fel lehet fogatni egy kompatot lazán. Ha egyzser még lesz referenci GTX em megcsinálom

Megvárom Yllgrim kolléga tapasztalatait a vizes fury X szel

Azért köszönöm a válaszokat!
-
hszilard666
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Bizti?
Fury X tulajokhoz:
Mikrolaggal hogy áll a kártya? Ciceregni a hűtő cicereg vagy a szemét kondik? Blokkal vajon hangoskodna?
Anno a 7990 blokkal is cicergett, mikor megtudtam majdnem letettem a hajam! -
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Igen a kerdeses hogy jol mukodik-e rajta ez a hutes leginkabb.
-
CsonkaImo
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Nyilván ez csak a fejlesztőknek és a kísérletezőknek ajánlott. Mivel nem végleges, így szerintem komoly támogatás sem lesz hozzá.
-
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Annyira akkor nem vészes. A véglegest egyszer majd kipróbálom, hátha megtetszik.
-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
Én kérek elnézést!

-
vaakuum
addikt
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
A nanóról is jöhetne már valami

Új hozzászólás Aktív témák

- Apple iPhone 15 Plus Black Dynamic Island, 48 MP fő kamera 256 GB -100%
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B760M i9 12900K 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080 10GB ZALMAN S2 TG A-Data 750W
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 256GB Space Black -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3235
- Keresek Xbox Series S / Series X / Playstation 5 konzolokat
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)