Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#45185024 #2499 üzenetére
Ha nem bootolna biosz flash után akkor átkapcsolod a másik állásra és bootolsz arról, utána visszakapcsolod a rosszra és ráflasheled a stock bioszt annak az állásnak (bal/jobb) megfelelően.
Ha mindkét bioszt "sikerülne" elrontani akkor még mindig ott az IGP...
Nincs olyan nagy rizikó benne, csak legyen mentés az eredetiről - bár ez sem lényeges mert a Furyhoz van fenn bal/jobb biosz is.Update: 1.187V-on 1075 MHz-en sem stabil úgyhogy váltok vissza az OC bioszra, úgy látszik mégiscsak jól jön az a pár mV bár szerintem a "stock" 1040-et így is vinné.
-
törölt tag
válasz
daveoff #2498 üzenetére
Sajnos nem, csúszik 3 napot, hétfő-keddre szállítják MO ra és akkor utána postafutár a boltból.
De MO.on még mindig ez a 183 legolcsóbb ajánlat, az owerlockers-en van néha 419 fontért.
Iponnál még az Asus furyt lejjebb vitték 188-ra. ( 220 volt nem rég még )
Hát akinek az a kártya tetszik az vegye azt, de azért ezek az árak már nem annyira égbekiáltóak.
Az OC itthon sajnos keményen tartja magát...
Azért is nagyon érdekes amiket Szaby ír az unlockról és a két biosz értékeiről.
Van azért bennem egy egészséges para az Unlockolás előtt -
törölt tag
válasz
#85552128 #2496 üzenetére
Szaby:
Ezt nem tudtam, sokat kerestem ezt az adatot a kapcsolható BIOSról de egyik teszt sem említette.
Mivel a "nem OC"- on is két bios van akkor gondolom ez ott is ugyanígy működik.
Akkor az eltérés a kártyákban nem ez hanem hogy az OC esetén megnézik fut e 1040-en.
Valaki írta itt pár napja hogy az Asus nem feszcsökkentett mint én mondom, hanem a Sapphire kártya a fesznövelt, ezt ugye amíg két kártya van a piacon csak elég nehéz eldönteni
De akkor az érkező Powercolor és XFX Fury-k is ezt az 1.187 Voltot fogják mint default érték használni.Sir Ny:
Kedves Sir Ny magyarul sokféleképpen mondják az általad kritizált cores kifejezést, pont azért nem szoktam lemagyarosítani hogy nehogy valaki félreértse.
Mivel a hírek nagy része is így vagy Stream Cores-ként említi.
Ha most ebbe belemegyünk hogy SC, render unit ,renderelő egység ,meg van a rop azt is lemagyarosítod?
Ebbe az a félő hogy emberek elkezdenek keverni dolgokat.
Egy laikusnak a mag az a CPU-ba van. De szerintem a többi szót is többnyire angolul használják:
TDP, ROP, GPU, CPU, PCB, TMU, MHz, HBM, 1.2GCN
Hogy ezt Te miért érzed agresszívnek ezt nehéz megértenem. -
törölt tag
Kíváncsiságból felraktam a sima Sapphire Fury bioszt (Unlockolt Power limites verzió), ez egyetlen különbség az utolsó PowerTune állapotnál van:
Fury OC:
DPM7: GPUClock = 1040 MHz, VID = 1.25000 VSima Fury:
DPM7: GPUClock = 1000 MHz, VID = 1.18700 VÚgyhogy nem csak az ASUS kártyája kap kevesebbet, Core unlock mindkettővel működik viszont így már "csak" 1080 MHz-ig stabil.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #2491 üzenetére
Á én memóriát nem piszkálnám csak vízzel
De tudod min gondolkoztam ? NIncs mérésed 1050 en a régi 3500-as coressel ?
Mert az eltérést duplán hozzá adva megtudnánk mennyi lenne pontosan egy Fury X léghűtésen Full lapkával.
kíváncsi vagyok elérné e Yllgrim méréseit,bár benne van hogy a víz csökkentette szivárgás jobb értékeket produkál, de az is lehet az csak a fogyasztásra van jótékony hatással. -
do3om
addikt
-
törölt tag
válasz
#85552128 #2487 üzenetére
Gratula !!!
Már ahhoz is hogy meg merted próbálni...
Ezzel szerintem felkerültél egy Fury X szintre léghűtéssel, ez itt a lényeg.
Múltkor nem sikerült, akkor teljes Unlockot választottál vagy mi változott azóta?
A teljeset SENKINEK nem sikerült fel UNlockolni, mivel valósan sérült GPU-ról van szó.
Nincs nekik annyi GPU hogy épet le tiltson, az megy a nanóba, de 3840 Cores-el meg OC-val már a nanó is csak integetni tud neki alulról.
Szerintem nincs ettől jobb megoldás mint amivel Te rendelkezel. Vagy egy minőségi víz vagy ez.
Rengeteget filóztam hogy OC-t vegyek e, mert egyszerűen kideríthetetlen hogy válogatják e a GPUkat Cores sérülés szerint, még az se biztos hogy herc szerint van e, de legalább Te biztos voltál benne hogy az 1040 borítékolt, én abban sem.
Én komolyan gondolkoztam azon is amin más biztos nem, hogy egy olcsó Gigás Fury X re szerzek Sapphire AIR-t mert a 10 es rézcső a közepén nagyon ütős hűtés megoldás...
és a 4096 coressel alulról nagyon óvatosan egy erős Downgradeből a MAX 75 fok betartásával megcsinálom az első valós lég Fury X et. Viszont ott mindenképpen gari vesztés van.
Ami nálad nincs így elérted a jelenlegi maximumot.
Mégegyszer gratulálok a bátorságodhoz, Direct X 12 meg fogja hálálni. -
törölt tag
Megvan az ára is az új vízhűtéses Furynak
XFX RADEON R9 FURY Watercooled AMD Graphics Card 4GB
479 Font -
törölt tag
A 260X-szel nem volt ilyen probléma W10 alatt és bemásolva a Mantle driverfájlokat a Fury X vagy az R300 / Arkham Knight launch driverből megoldja a problémát: Vsync és triple buffer is működik, ráadásul ugyanolyan gyors a Mantle mód mint a DX11-es.
Szóval csak a 15.7+ és fölötte lévő csomagokba pakoltak rossz Mantle drivert ami bugos az összes eddig kiadott Mantle játékkal és gyanítom, hogy meg is lehetne normálisan oldani a W10-es működést másolgatás nélkül csak foglalkozniuk is kéne vele...
Felvenni így már nem tudom mivel a Gaming Evolved App Overlay nem működik az eltérő driverfájlok miatt (más meg ugye nem vesz fel Mantle alatt és az AVT és kikerült a 15.7-es driverektől számítva), de a képet felraktam a dropboxra. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #2481 üzenetére
Vertikális szinkront és tripla pufferelést nem lehet a low-level API-kban módosítani. Mindig a programkódba kell építeni. A driverek erre vonatkozóan semennyi kódsort nem tartalmaznak, mert konkrétan nincs kernel driver, vagyis nincs meg az a felület, amibe ezeket be lehet építeni.
Az új low-level API-knál ezek általánosan lesznek, mert régen egy OS frissítésre a kernel drivert át lehetett konfigurálni, de mostantól a programkódot kell módosítani egy patch-csel.
Minden olyan dolog, ami nem működik megfelelően a program oldalán … pl.: Tripla pufferelés, V-Sync/G-Sync/FreeSync, AF, AA, stb. azt csak a programozó lesz képes javítani, mert megszűnt a kernel driver.
-
törölt tag
Majd ha összerúgják a port a Microsofttal nekiesnek a mantlenak
Addig direct x ezzél.
Most amúgy is a Fable Legend Benchmarkon lóg mindenki kocsonyásan.
Mindenki torzítja az eredményeket maga fele ahogy csak tudja
Most SOMA-zok , de azt se venném fel VR szemüveggel mert szétégetné az agyam. -
törölt tag
válasz
#85552128 #2480 üzenetére
Ah meg is van az egyik probléma forrása: 2 hónapja nem működik a Vsync Triple Buffering Mantle+W10 egyik játékban sem:
"Basically if you turn 'on' vsync in mantle games now, triple buffering etc gets broken, ie 120fps will drop to 60fps if it even drops 1 fps below 120. Crossfire will drop from 120 to 80. It is occuring in all mantle games ive tested (Bf4, DA:I, sniper elite 3, thief etc). "
Végül is az Ashes pre-béta fontosabb, minek ezt javítani benchmarkok alatt úgysincs Vsync
-
törölt tag
Na a DA:I Mantle+Vsync kb. játszhatatlan kategória, ilyen min. FPS-eket/stutterfestet 150 óra alatt sehol nem tapasztaltam a játékban se Fury-val, se 970-nel DX11-ben.
A frame rate target ki van kapcsolva, az köztudott, hogy okozhatna ilyeneket.
Vsync off viszont a Mantle is helyrejön-játszható, de ugyanúgy lassabb mint a DX11 és "normál" monitorral nem sokra megyek vele...Betöltve ugyanazt a mentést:
Mantle, Vsnyc On/OFF: 52/58 FPS
D3D11, Vsync On/OFF: 60/68 FPS
Fogyasztás mindkét mód esetében 308W körül alakul (teljes gép).Akit érdekel rövid videók/screenshotok a "jelenségről": [link]
Videókat érdemes letölteni, hogy az OSD olvasható legyen, mantle_vsync_on.mp4 videó egyedül megér egy misét...
Pár mérési adat (teljes gép):
Furmark, -50/alap/+50% power target: 230/433/450WDXVA - CPU 1.9 GHz-re fixálva, 1080p videólejátszás (demóvideó: Jellyfish-120-Mbps.mkv):
Üresjárat: 65 W
GPU alapon: 81 W
Saját profil (max. 416 MHz): 68 WNem babráltam semmit a videóbeállításoknál az összes funkció alapból ki van kapcsolva (kép a dropbox linken)...
-
törölt tag
A játék az valami eszméletlenül jól néz ki.
De a Core i5 -i7 különbség egy szót megér
100 ezerrel drágább procik és egy fps eltérés sincs nagy felbontásokon -
daveoff
veterán
válasz
#45185024 #2471 üzenetére
PC-Per: Fable Legends Benchmark: DX12 Performance Testing
Egy cseppet részletesebb teszt...
-
törölt tag
Szeretjük a Fable Legend tesztjét
ILOVE Direct X 12 !
OC Sapphire Fury ott van a Nanónál az meg egy jó hely -
törölt tag
Na ezért kell venny Fury-t !!!
Kingdom Come: Deliverance Interjú"Ami a VR-t illeti, az úriember csak annyit tudott mondani, hogy támogatni fogják, az Oculus Riftet legalábbis mindenképp.
Előtte azonban ki kell találni néhány dolgot, például azt is, hogy miként kerüljék el a rosszullétet.
Ez a típusú játék ugyanis (FPS-nézetű harc és lovaglás) kifejezetten képes a mozgásbetegség előidézésre, akár még VR nélkül is." -
törölt tag
válasz
Yllgrim #2468 üzenetére
Én azt nem értem hogy miért nem csinálnak olyan tartályt ami két plexi lapból van és az átlátszó oldallapra szerelnék akkor látnád az áramlást, olyan lenne mint valami mini akvárium
A kártya csak akkor lenne érdekes ha a plexi lap előtt lenne közvetlenül.
PCI expresst el lehet vezetni ilyen szalagos kábellel alaplapról ?
De az már MOD kategória. -
gyiku
nagyúr
EK Water Blocks Radeon R9 Nano Full-coverage Block Now Available
azert ez sokkal szebb, mint az aqua computer blokk. -
CsonkaImo
addikt
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #2463 üzenetére
Terhelésben egyértelműen a benchmark a worst case. Ami miatt a játékban ez rosszabb lehet pár helyszínen az a runtime validáció átlagosnál erősebb terhelése. Ezért van a játékban low-level API, hogy ettől megszabadulhass. A lassulásod ilyenkor nem az extrém GPU-terhelésből ered, hanem attól, hogy a procilimites leszel egy időre a grafikus driver miatt.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #2459 üzenetére
Ezek a low-level API-k nem úgy működnek, ahogy a régiek. DX11-ben runtime validálás van, nincs PSO vagy monolitikus pipeline, így ha változik valami, akkor runtime fordítja újra a shadert. A low-level opció az AMD API-jával, és lényegében az összes erre épülő API-val, mint a DX12 és a Vulkan azt csinálja, hogy első menetben generál egy gyorsítótárat, és sosem fordít shadert a futtatási időben, mert le van előre generálva. Ennek az előnye, hogy a valós idejű shader fordítás hiányában a játék sosem fog megakadni azért, mert újra kell fordítani a shadert.
-
törölt tag
Messze nem Worst case, emlékszem az egyik helyszín a sztoriban annyira gépigényes volt, hogy kb. 15-20 FPS-sel kevesebbet kaptam mint más helyszíneken, sehol nem ment le annyira tartósan 40-45 FPS-re mint ott...
De szinte bárhol rosszabb eredményeket tudok hozni minimum FPS-ben ha van egy nagyobb harc mint ami a benchmarkban kijön, főleg multiban.
Az a benchmark elég érdekes eredményeket mutat főleg CPU limites szituációkban - a 260X-szel egymás után futtatva volt, hogy 10 FPS eltérést is mutatott (970, Fury esetében ilyen szempontból nincs nagy eltérés max 1-2 FPS). -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#85552128 #2455 üzenetére
A DA:I benchmark módja eléggé eltér a játéktól. Leellenőriztem korábban és majdnem kétszeres a benchmark mód terhelése a processzorra, ami abból eredhet, hogy legalább háromszor annyi rajzolási paranccsal dolgozik, mint maga a játék a játékmenet 95%-ában. Ezt a Bioware is elismerte, hogy a benchmark a DA:I-ben worst case scenario. Az ott kapott értékeknél a játék szinte mindig jobb. Ezért is hagytuk rá ezt a játékot a tesztekben.
-
törölt tag
válasz
daveoff #2458 üzenetére
Na meg: "A GCN3-ra nem jött ki BF4 javítást, mert túl nagy változást igényelt a motorban, de az összes későbbi Frostbite játék már GCN3 optimalizálással érkezett."
Tehát ez alapján sem magyarázható miért lassabb, mert elvileg "optimalizálva" van Furyra is. Amúgy lehet megtévesztően írtam először: nem a bench eredményekhez képest gyorsabb, DX11-ben betöltve ugyanazt a mentést/kameraállást kapok 67 FPS-t, Mantle alatt meg 52-t és mozgatva a kamerát sem jobb a helyzet.
Tehát Mantle alatt lassabb mint a 970-nel volt DX11-ben...
Amúgy nem is baj, mert sokkal tovább tölt mint a DX11-es mód (260X-szel is, de ott legalább dupla annyi FPS-em van az AMD APU mellett...) valahányszor betöltök egy új helyszínt első alkalommal kb. 3-4x lassabban csinálja mintha DX11 alól játszanék mert valami MantlePipelineCache.db-t generál és ezt minden driver frissítés után megcsinálja... -
Yllgrim
őstag
válasz
#45185024 #2452 üzenetére
Nekem EK blokkom van, itt meg lehet nezni milyen gyartonak milyen nyak-ja van, XFX az ref, jo esellyel mind az leven nem lehet hozzanyulni semmihez, viszont tobb gyarto is gyart blokkokat, ami jo.
-
törölt tag
Most nem azért de szerintem az Asuson kívül az összes fury x, fury ugyanarra a alapra épít amihez lehet külön hátlapot venni, tehát ha mondjuk a Powercolor vagy a XFX ha nem adna hozzá (mondjuk XFX-ét már megcsodálhattuk) de EK-nál vásárolható hozzájuk.
De ezt Yllgrim tudja a legjobban mert ő külön vette hozzá. -
törölt tag
135-ért volt Tri-X több helyen, de arra meg nem raktak hátlapot
Annyiért még lehet én is ráálltam volna, de a bp. nálam "minimum" lett, az MSI Gaming/ASUS Strix DC3 meg tényleg 150k akkor inkább 980...E mellett is inkább a Freesync döntött, na meg az is, hogy ha a 970-től jobbat akarok (vagy legalább nem visszalépést...) akkor nem sok választás van csak a 980/Fury és fölötte...
Új játékokban amúgy szerintem jobb lesz a helyzet, 5-10%-ot gyorsulni fog, ha az eddigi tapasztalatokból indulunk ki + nV cím sem lesz jövőre annyi mint múlt éven/most szóval "félni" sincs mitől. -
törölt tag
válasz
#45185024 #2443 üzenetére
Mindkét kártya OC beállításokon volt tesztelve ott ahol még AOTS-ben stabil volt, ha nem nézzük az AOTS-t egy jobb 970-ben még +100 MHz is van, szóval semmi "nem ideális" nincs benne, nem is nagyon ért meglepetés igazából, 1080p-n rosszabra számítottam pl DA:I-ben.
Azt sem kell elfelejteni, hogy a Thief és a Sniper 3 sokkal gyorsabb általánosságban AMD kártyákon.
Egyszerűen el kell fogadni, hogy egy custom 970 egy "laza" OC-val 1080p-n továbbra is verhetetlen ár/érték arányban.
A 390 sem rossz, de biztos, hogy lassabb még a 390X-re sem mernék fogadni, hogy gyorsabb lenne ha a fury is alig tudja megfogni.Max értéket nem minden játék ad és lényegtelen is, hogy pl. Sniperben valahol 600 FPS-t megy, a min. és az átlag ami fontos.
-
Tomdriver
őstag
válasz
#Morcosmedve #2444 üzenetére
Na-na, azért 10K az 10K!
Azt hittem már nem jön lejjebb.Bocsi itt a zöld offért, nem reklámnak szántam.
-
törölt tag
Miért annyira drága 128 ezerért egy 390x ? Picivel több csak mint egy 970.
Másrészt Szaby tesztje azért a furyk számára nem ideális terepen készült.
Eleve egy 1426 on ketyegő 970 OC val van összehasonlítva Full HD-n.
Nem értek sokat az invidia húzáshoz de gondolom nem ez a 970 ek ref jele.
Másrészt nincsenek max értékek sehol csak min meg átlag, a fury tesztkben sokkal jobb értékeket produkált a maxban mindig.
Harmadrészt 1440 ben freesync-el teljesen más értékek fognak kijönni ami már számára optimálisabb környezet.
Én Furyt akarok venni és nem áll égnek a hajam egyáltalán, mert Hozza a Full Hd-t, de
hozza majd a VR szemüvegen a játszható szintet és Direct X 12 ben a kötelezőt.
Én a következő 5 évben nem fogok videókártyát venni.
Sőt a Húzást sem erőltetem a Vr ig meg Direct x 12 ben nem a csúcsra húzott kártyák fognak érvényesülni
mivel a párhuzamos végrehajtás miatt tud gyorsulni, a Power Limit fontosabb lesz.
Igen az árral vannak problémák,( hát én 183 ét veszem ) de talán majd a karácsonyi szezon meghozza majd nektek a játékot hozzá meg a 160 körüli tömegárat.
Én mindenesetre egy 980 tól sokkal időtállóbb dolognak látom... -
Tomdriver
őstag
válasz
#Morcosmedve #2441 üzenetére
Hol láttad Lightning 980TI-t 260K-ért, már veszem is!
311K Merlinben, máshol még nem találtam:
-
#Morcosmedve
veterán
Igen, egy hónap után én is erre jutottam.
Bár mikor kijött a 980 Ti Lightning 260k-ért, akkor azért megszólalt a zöld manó a jobb vállamon...
Többiek:
- Igen, mások az igények.
- FPS-hez: az átlag értékéhez a sokszor túlzó FPS értékek sokat dobnak ám, ezért szerintem a reális viszonyítás és játszhatósági fok, még mindig a minimum 60Framepersec, aztán feltette elszállhat a MAX, de így nem torzul az átlag miatt az eredmény.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2435 üzenetére
Pedig a minimum és az átlag fps sokkal fontosabb.
-Nekem biztosan.
-
Yllgrim
őstag
válasz
Hat nekem 45FPS felett eleg mar altalaban, max lejjebb rakok par beallitast, emelle egy sokkal reszleteseb grafikat kapok FHD-hez kepest (WQHD-nal is). Akinek nem eleg az vesz mast, ezzel sincs gond, kinek a pap, kinek a paplan, van akik 150+ FPS-tol erzi jol magat az is ertheto reszemrol. Hogy mi lesz nem erdekes, szamomra eleg hogy az uj linux kernelekbe mar nativan van AMD driver, amire ott kell eleg, jatszani meg VM-bol jatszok, ott is bukok par %-ot, de belefer. Aki meg kompromisszumok nelkul akar jatszani, az vesz 2-4 Ti/TX v FX SLI/CF-et es ennyi.
Mindent a helyen kell kezelni, bar 980/390-nel tobbet en nem vennek FHD-ra, azzal kivarnam a kov generaciot azt csoki. -
#Morcosmedve
veterán
Valószínűleg, már ha van, ennyit profitál a mantle, hogy azt a kis CPU OC-t nem kell megcsináljad, megoldja API-ból. Erre írtam, hogy a DX12, ha bejön, akkor az lehet itt lényeges gyorsulás AMD-nél, míg nV-nél lehet, hogy nem fog annyit dobni, de még így is necces lesz beérniük.
-
-Solt-
veterán
válasz
Egyértelműen driver... AMD-n nagyobb a CPU terhelés, ez jól látszik abból, ahogy a növekvő felbontáson egyre jobbak. Van olyan DX9-s játék például, ahol a GTX780-nak egy 4GHz-s 4770K bőven elég volt, 100%-n ketyegett a GPU, míg a 290X csak 90% körül. Sőt, amikor 4.4GHz-re felhúztam a CPU-t, akkor sem érte el a 100%-t, viszont a plusz 10% CPU tuning 10% plusz FPS-ben jelentkezett.
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #2432 üzenetére
(#2433) Yllgrim:
4k-ra nem elég, ahogyan a Fury X sem és a 980 Ti/TX sem. WQHD már éppen élhető.
FHD-n konkrétan kaka mindegyik Fury, nagy részben köszönhető ez az ár/értéküknek, de a teljesítményük se valami fényes és itt van az a pont, ahol nem értem, hogy Nv-nek miért megy mindenhol konstans jól a 980 Ti/TX és az új AMD-k miért nem? Driver, valószínűleg, ha nem, akkor meg el van tolva valami elég komolyan.(#2434) Televan:
Pontosan. De most mennyit? Biztosan elég 1-2 driver? - miközben a (idézve Yllgrim
DX12 soon állapotban van és gyakorlatilag igazi játékok majd jövőre lesznek, most csak szárnyat csapkodnak, nem repülnek sehova.
Szerk.:
Egy fontos dolgot elfelejt sok ember, hogy egy deka új játék nem jött ki, HBM-es AMD és Maxwell TOP óta, talán a Mad Max. Szóval ne lepődjünk meg, ha azért szépen esni fog a teljesítmény (FPS és nem átlag, hanem a minimum az érdekes, amit elég kevés helyen mérnek ki normálisan).
-
Televan74
nagyúr
válasz
Lehet hogy majd később driverből egy kicsit széjjelebb nyílik az a olló.Most a 390/390X kell nyomni jó áron mert abból van elég.Nem lennék meglepődve ha később a Fury gyorsulna.
Fury nem rossz kártya,csak hát az ára.Lehetne mondjuk 160.000 körül.Mindjárt jobb vétel lenne.
-
Yllgrim
őstag
válasz
1080p-re eleg is az, Fury feljebb valo, okokat mar kivesteztek Abuek korabban. 4K-rol is volt mar feljebb par video uj driverekkel. DX12 meg: Soon
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
#85552128 #2428 üzenetére
Nagyon kemény, jó, hogy a 390-et vettem meg nem a Fury-t vagy az X-et, tépném a hajam
Remélem, bejön a DX12! Mantle amúgy nem olyan rossz, de kb. ezekkel a játékokkal ki is fújt. Egy előnye lehet, hogy a Freesync-es monitor olcsóbb, cserében a VGA jelenleg űber túlárazott.
Köszi a teszteket!
-
törölt tag
válasz
#45185024 #2429 üzenetére
Bugos AMD+DX11-gyel, a benchmark indulásánál "beakad" a nyitójelenet alatt egyszer és ez húzza le a minimum FPS-t, átlagban látszik, hogy nem olyan vészes a helyzet, sőt jobb mint a Mantle. Mondjuk kb. 150 órám van benne a 970-nel úgyhogy észre fogom venni a különbséget ha tényleg ennyivel gyorsabb és legközelebb lesz időm játszani vele.
Ugyanez van AK-val is, ahányszor futtatom a minimum FPS-re mindig más jön ki (2-8 FPS az eltérés) pl. tegnap a "stock" Furyra ugyanannyit kaptam min/max/avg mint az OC 970-re
Mad Max nincs meg + most már csak a Furyt tudnám, ezeket még korábban mértem le a 970-nel. -
törölt tag
Sapphire R9 Fury OC vs. ASUS Strix 970 OC:
Eléggé vegyes értékek (egy custom 980 kis OC-vel szerintem beelőzi...). Firestrike-ban igen nagy a különbség, játékokban viszont alig mutatkozik meg. GTA V nagyon jól fut nV-n jó lenne ha erre odafigyelnének és jönne még driverfrissítés rá.
Tesztek alatt/ játékokban továbbra sem megy 67°C fölé, Furmarkban viszont már felmegy 78-ig (85 a max. temp limit).
Ashes kimaradt mert időközben jött egy újabb buildfrissítés így a 970 értékei már elavultak. -
törölt tag
válasz
#85552128 #2422 üzenetére
Pont ez lett volna a következő kérdésem , a két bios.
Végigolvastam az összes lelhető tesztet, de sehol egy szót sem olvastam a két biosz eltéréséről.
De még arról sem hogy az OC verzió biosz beállításai miben eltérőek (a nem OC-tól).
Egyedül annyi ISMERT hogy az Asus nonx Furyja 1.169 Volton megy a Sapphire meg 1.212v (mint fury x)
De pl azt se tudom hogy ez csak az OC kártyára vonatkozik e vagy csak az egyik Biosz beállítás alatt.Ebbe ugye belegondoltunk megint mi ? Asusé az egyetlen felfogható custom nyáktervezés amiben levitték egy tized volttal a feszt , ez egyértelmű Downgrade , ami a teszteken is látszik (1-2 FSP)
Én értem hogy mindenféle módszerrel próbálják a fogyasztást csökkenteni de...
Tegyük fel a 980 ref kártyát hozta volna ki Asus customba úgy hogy csökkent a feszen ennyit, hát vascsővel verték volna a cég kapuját NvidiásokMemóriát inkább hagyd , sokat nem hoz a konyhára mint írják de nem tudjuk a HBM leolvadási tulajdonságait
csatahajós: Feltaláltatok valami elemien újat a cardofetisizmust
(Forró kártyák működésközbeni simogatása.)
Ha "Frajd" élne az örömtől sírva jönne ide fórumozni -
CsonkaImo
addikt
válasz
csatahajós #2423 üzenetére
Értem. Használat közben ne fogdosd szerintem, volt már aki így nyírta ki a kártyáját.
-
csatahajós
senior tag
-
törölt tag
válasz
#45185024 #2417 üzenetére
Második hsz alapján csináltam: [link]
Amúgy most melyik bios melyik ? Összeszerelési útmutatóban semmi, a kártyán sincs jelezve melyik a nagyobb PWR limites.
OC úgy néz ki 1104 és 560 a végső Firestrike és AOTS-ben is, a memóriára viszont szinte semmit sem gyorsul nálam szóval lehet érdemesebb hagyni...
-
CsonkaImo
addikt
válasz
csatahajós #2420 üzenetére
Miért nem néztél pontos hőfokokat? A 70-80 fok simán üzemi hőmérséklet, az iszonyattól messze van.
-
csatahajós
senior tag
Tegnap megvolt az első ismerkedés a Nano-val, anygon kis csecse a kártya, meglepően kicsi és mégis nehéz. A teljes borítás fémből van, a műanyagnak látszó fedél is.
Sajnos ez a darab sem volt mentes a coil whine-tól, ami zárt házban ugyan nem zavaró, de így szabadon állva tesztelve azért simán hallható.
Benchmark alatt iszonyat bemelegszik a kártya, a hűtést érinteni sem nagyon lehet, annyira (érzésre volt vagy 70-80 fok a borda is.
Egy Skylake-kel (6700K) megtámogatva 6300 pont körül megy Firestrike extreme-ben (2560X1440), nagyjából félúton van a 980 és a 980Ti közt.
-
törölt tag
Láttátok hogy áírták az eredeti cikket és most már a Prohardver is Vízhűtéses Fury nonx ről beszél.
"EDIT: Original story concluded it was R9 Fury X, while it’s R9 Fury non-X."
Vízhűtéses R9 Fury VGA-t készített az XFX a Fury X áramköri lapjára építve
Elég szkeptikusan fogadom ezt a hírt. -
törölt tag
válasz
#85552128 #2415 üzenetére
Az UNlockról mesélj már még nekem.
SE1 hw/sw: 00030000 / 00000000 [..............xx]
SE2 hw/sw: 40010000 / 00000000 [.x.............x]
SE3 hw/sw: 00030000 / 00000000 [..............xx]
SE4 hw/sw: 00030000 / 00000000 [..............xx]
56 of 64 CUs are active. HW locks: 8 (R/W) / SW locks: 0 (R/W).
8 CU's are disabled by HW lock, override is possible at your own risk.Kijött mint itt legalább két sorban xx az utolsó két helyen ?
és kiírta ezt a 8 CU's are disabled by HW lock, override is possible at your own risk. szöveget? -
Anubris
őstag
válasz
#85552128 #2411 üzenetére
Köszi, először meglepődtem az értékeken, mert nálam a min fps 31 volt, de aztán látom, hogy a film grain is ki volt kapcsolva.
Megnéztem nálam, gyári 1316mhz boost-on 65/164/117-et hoz ki.
De érdekes, mert ha emelek 90mhz-t tehát 1406-on meg 94/156/118-ak az értékek. Dragon Age-t tudok legfeljebb még nézni a másikak nincsenek meg. -
törölt tag
Pár bench így a nap végére:
Thief (min/max/avg):
DX11: 55/116/84 FPS -> Mantle: 68/126/92Sniper3 (avg. FPS):
DX11: 171 -> Mantle: 185
Dragon Age: Inquistion (min/avg. - nem a legjobb a benchmark módja...)
DX11: 23/66 -> Mantle: 52/63
Arkham Knight (min/max/avg - GW, chromatic, motion blur: OFF):
DX11: 87/153/109
Nem tudom csináltak e vele valamit az utóbbi 2 hónapban, de a Sniper 3 és Thief Mantle módja elég szépen gyorsult pedig elég erős proci van alatta.
Saját venti profillal (max. 40%-ig engedem eddig néma + idle is megy alacsonyabb fordulaton) 67°C-ig ment fel a benchmarkok ideje alatt pedig a Z11 nem éppen a legjobban szellőző ház + most a két felső venti nincs is bent.
Holnap majd jön az "igazi" hűtés teszt (pár óra DA:I).
-
törölt tag
válasz
Yllgrim #2404 üzenetére
Remélhetőleg marad.
(#2405) Pepeeeee: Miért? Mondtam én már egy ideje, hogy komolyan gondolkodom benne...
Nem sok időm volt ma rá, de az unlock volt az első amit kipróbáltamNálam marad "csak" Fury Pro, fullos biosszal hibázott már windowsban is, a köztes megoldásokat meg inkább hanyagolom egyelőre...
Amúgy dual bios van rajta, szóval ha egyszer sikerül is elrontani még van egy esélyed + ha van IGP a prociban akkor arról is tudsz flashelni (ezt ajánlom inkább mert nálam is elszállt...). A ledsort kikapcsoltam, borzasztóan idegesítő sötétben.
Én MSI AB-t használom, de egyelőre nem fogom húzni, most csináltam egy desktop, meg egy 3D profilt CCC-ben és ezeket + a CPU profilt váltogatom egy kis progival, a 260X-nél is így megy jelenleg és bevált (nem ugrál feleslegesen az órajel, de ha teljesítmény kell akkor egy kattintás vagy bill. kombináció és kész is).
Csak 1080p-n játszom, de mivel kellett egy másik kártya így most inkább bevállaltam ezt a 980 Ti helyett, főleg a Freesync miatt meg igazából bár a 970 továbbra is nagyon jó kártya és másik gépben majd váltja is a 260X-et, de nekem az a specifikációs hazudozás marhára nem jött be és ez is szerepet játszott a mostani vételnél...
Alzáról rendeltem egyébként csüt. délután, péntek este már MO-n volt, ma délben pedig a kezembenUnlockot ha csinálod amúgy alap biost mentsd le atiflashel - GPU-z csak 128 kb-t ment le, a teljes bios 256 kb.
-
törölt tag
válasz
#85552128 #2401 üzenetére
Na ezt soha nem gondoltam volna hogy Szaby neked előbb lesz Furyd ráadásul OC-s
Ha zavar hogy cicereg egy non OC sre elcserélhetjük és még rá sem kell fizetned
Amúgy honnan akasztottad le és mennyiért?
És mered majd UNlockolni ?
Ezt ismered? Akartam is kérdezni Ti ezt használjátok ? -
HSM
félisten
válasz
#85552128 #2401 üzenetére
A CCC-ben ha lekapcsolod a "képjavító" tökfelesleges filtereket, akkor egyből nem fog így tekerni egy sima film lejátszásánál.
Ami még nem szeretett nekem anno a 290, az a FF+Flashplayer, abban tök rossz volt a támogatás, az is hajlmos volt feleslegesen tekerni a kártyát DXVA-ban. A HTML5 módot viszont szerette, az príma volt. Nálam volt fogyasztásmérő, egyből lebukott.
Én amúgy filmeknél leginkább CPU-ból játszottam le, az i5 4690K durván 10W-ból letudta a FHD x264-eket, ami gyakorlatilag bármelyik csúcs-VGA produkciójánál jobb.Ja, igen, és grat hozzá.
-
törölt tag
Ma megjött végre az enyém is (Sapphire Fury OC):
(kicsit homályos, de a lényeg látszik - telóval volt gyorsan
fényképezve)
Érdekes, hogy a dobozon még mindig 450 GB/s vanJól össze van rakva és egyáltalán nem lötyög/áll ferdén, pedig a kisebb(!) Strix 970 szép görbén ült a PCI-e slotban...
Viszont ezzel is van hallható coil whine nagy terhelésen (szerencsére halkabb mint a Strix 970 volt).
Már csak egy jó Freesynces monitor kéne (30-144 Hz, ~1440p, ~28")...Amúgy DXVA lejátszásnál egy 1080p mkv-t próbáltam és 600-700 MHz között ingadozott a GPU pedig nem állítottam semmit, bár fogyasztást nem mértem, de ez azért jóval alacsonyabb mint amire számítottam (egyébként 400 MHz környékére korlátozva is simán megy a lejátszás, szóval lehet ki sem kell semmit se kapcsolni...)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A32 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5600X / RTX 3070Ti / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest