- Melyik tápegységet vegyem?
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Házimozi belépő szinten
- Házi hangfal építés
- HTPC (házimozi PC) topik
- LG C3: egy középkategóriás OLED tévé tesztje
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
rvn_10
senior tag
válasz
Sarkadi #54430 üzenetére
Ezzel nincs is baj, mert a 4850 emet és a 6870 emet sokszor pasztàztam újra. Csak ez az R9 270x nél hiába veszem le a csavarokat a hűtő még akkor is elég fixen áll a kártyán. Lecibálni meg nem nagyon akarom nehogy a gpu vagy a memok sérűljenek. Nem tudom sajn mi módon lehetne levenni.
-
Z10N
veterán
válasz
Sarkadi #54426 üzenetére
De mi koze a mem clk-nak a gpu fesz-hez? Max ha tobblet fogyasztas miatt elfogy a TDP, de akkor meg Power Limitet kell emelni. Viszont ez sem lehetseges, mert nalam megy 1200/5800 0% PL-tel, raadasul 1225mV-nal.
Ui: Amugy mint mondtam inkabb a gpu overclock ami igazan szamit. FHD-nal meg keves elsimitassal is eleg a memsavszel. Bar lehet DX12/Vulkan-nal meg lesz mozgatva a sok tobblet adat es lekerdezes miatt.
-
Z10N
veterán
válasz
Sarkadi #54411 üzenetére
Nekem 70°C csak furmarknal van. Uzem kozben max 63°C lattam. Alapjaraton 53°C. en is arra torekedtem, hogy gyari feszultsegbol kihozzak mindent. A biztonsag kedveert adtam meg neki egy "notch"-t +8mV az 1200-hoz. Utana mint mondtam mar +25mV lepcsok vannak. Azt elfelejtettem mondani, hogy mindez nalam Eyefinity3-ban megy. Szoval a 2D orajelekkel neha szokott gond lenni, hogy beragad, illetve porgeti foloslegesen.
-
Z10N
veterán
válasz
Sarkadi #54409 üzenetére
Sajnos alapbol tul vannak feszelve. Ebbol lehet faragni boven. Mint mondtam en is kimelo uzemmodban hasznalom sokszor (1050mV es 900MHz). Lehet meg lentebb veszem majd. Nalam mondjuk tuningnal sem melegszik tulzottan (1200MHz, 1225mV). Egy phenom X6-tal vagy fx6300 jo paros. Maradni is fog meg par evig.
-
szivacs1987
aktív tag
válasz
Sarkadi #54394 üzenetére
Ha emeled a mem clockot, akkor arra figyelj, hogy lehet stabil pl 6000-en is, de 5700-on jobban teljesít.
Én elsőnek a memóriát húztam alap core clock mellett.
15MHz-ével emeltem, és minden emelés után heaven benchamarkot futtattam. Az itt kapott értékek egy ideig növekedtek a mem clock elmelésével, majd elkezdtek csökkenni.
Oka: memória észreveszi, hogy hibázott, így újra kell csinálnia -> teljesítmény vesztés
Nálam a max mem teljesítmény 6000MHz-nél van, habár 6600MHz-en is megy, de itt csak olyan 5400MHz-on levő teljesítménye van.
Szimplán a mem emelés 5600->6000 nekem 2% plusz teljesítményt hozott. -
Z10N
veterán
válasz
Sarkadi #54394 üzenetére
1250-n mar 1250mV-t ker es igy tovabb 1275, 1300. De 1275-nel mar instabil, meg nem is kimeli. Szoval eleg a 3TFLOPS 1200-zal. Memoriat 5800-n hajtom, 6000-t probaltam, de hibazik neha. Van egy teszt ahol 6240-t is elertek vele. Bar szerintem a kartyanak nem a memoria savszel a szuk keresztmetszet. Regebbi szoftvereknel pedig downclockolom (900 es 1050mV), ilyenkor 40°C max. Tuningnal pedig olyan 55°C. Power limittel meg nem probalkoztam, lehet azzal stabilizalni lehetne a 1250+/6000+ -t.
-
katt777
félisten
válasz
Sarkadi #54108 üzenetére
Hát, grafikailag talán, de amikor át kell szállnom egy légpárnásra, és következetesen nem indul, csak amikor leszállok, majd újra fel (+10mp), azt elég nehéz optimalizáltnak tekinteni, hiába 8. javítás.
A visszaigazolást amúgy köszönöm.kavics325i: Miért cserélnéd le? Az általad leírt paraméterek alapján amúgy sem tudnád. Ha mégis egy szignifikánsan erősebb kártyára váltanál, mondjuk egy R9 290-re, oda meg már a procid lenne kevés. A kártyád tuningolhatóságát figyelembe véve 280-nal olyan hihetetlen gyakorlati gyorsulást nem érnél el (X-szel sem), 960-nal szintén nem, ráadásul az még túl is van árazva. Akkor meg már inkább 970. Én is végignyálaztam minden lehetőséget 7870-ről váltani, egyedül ezzel kaptam meg azt a teljesítmény többletet, ami elvárható egy VGA-cserétől. Viszont hát jó előre i5-re váltottam, aztán 1 évig spóroltam a VGA-ra, hogy most pár évig ne legyen gondom semmiféle hardverfejlesztésre.
-
-
katt777
félisten
válasz
Sarkadi #53968 üzenetére
Hát, ASUS-okon lehet látatlanban frissíteni, GB-nál sztem nem.
csib41 #53973: Nagyon, ha olyan szolgáltatásokat használsz, vagy olyan játékokkal játszol, amelyeknél eljönnek a bugok. Ha nem, akkor semmit sem látsz a hibákból. Ami nálam minden AMD drivernél előjött: lassú rendszertöltés (nV kártyával kb. lefeleződött a win felállásának ideje, pedig AMD-ből csak a driver volt fent, semmi CC v. más), TV tunerről nem tudtam hardveresen analóg adást felvenni. Vagy csak nagyon soknál: szabályos eltávolítás/telepítés esetén BS, lag, vagy frissíthetetlenség következőre, hardveres videózásnál léptetés esetén a kép fél-2p-es késéssel ugrott a hang után. Játékokban is lehetnek bugok: Mantle Thief tuninggal össze-vissza artifactelt az első 2 Mantle-es meghajtó után, BF4 szintén Mantle kidobált és laggolt, másik driverrel DX-ben is, stb. A lényeg a fenti: ha az adott grafikai beállításokkal vagy egészében megfelelően támogatott játékokkal játszol, nem tapasztalsz hibákat, ha viszont másokkal, akkor jönni fognak, és azok, akik nem, folyamatosan bizonygatni fogják neked, milyen hibátlan az AMD driver, és user error van.
És ez az egész még kártya, valamint konfigfüggő is, pl. ua. típusú kártyával is előfordult, hogy egyfajta lapnál rendben ment, másiknál meg valami kehe volt.
nVidiánál sosem tapasztaltam hibát, bár némelyik hiba idején AMD kártyám volt.
Egzee: Gondolom, nem MSI driver van fent nálad.
kovy29: Nem feltétlenül játékfüggő. Láttam jó pár esetet, amikor a "szakértő" user frankón megtuningolta a prociját, lefutott neki minden teszt, játékokban meg jöttek a laggok, egyebek, amíg ki nem derült, hogy a stabilitás tesztekben frankón hibajavítozott a procija (elég egyszerűen rá lehet jönni), ami egy játék alatt garantáltan ugrasztja a grafikát. Mindez persze nem zárja ki a driveres hibát vagy a szarul programozott játékot, de benne van a pakliban.
-
katt777
félisten
válasz
Sarkadi #53858 üzenetére
Nem emlékszem, rég játszottam, de SSAO-t fel szokták ajánlani a játékok. Van, amelyik a konkurens verzióját fel sem ajánlja, vagy inaktív marad (a jobbak). FC4 meg oda tesz egy 1/4 képernyőni nV logót, ha valaki nem tudná.
Speed(R):
3 közül az ár dönt, esetleg a szimpátia.
kovy29: Azért a mai játékoknál (értelemszerűen nem BF3) 60FPS-re nehéz lenne lekorlátozni ezeket a karikat. Ha mindent rátol az ember, a legigényesebb alkalmazásoknál az amúgy pöpec XT is lemegy min. 30FPS-re, esély sincs VSyncet használni.
-
Speed®
titán
válasz
Sarkadi #53815 üzenetére
Meglátod, miként alakul a terheltségi index..egyébként ha nem olcsósított kivitel a kari, hanem ehhez hasonló, van esélyed a jó tuningra. Nálam ilyen volt anno, pozitív véleményem volt róla, különösen a hűtéséről, ami halk és hatékony volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS PRIME GeForce RTX 5080 O16G
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás
- ASUS Radeon RX 6800 TUF GAMING OC 16GB használt videokártya számlával és garanciával eladó!
- GIGABYTE RTX 5080 16GB GDDR7 AERO OC SFF - Új, 3 év garancia - Eladó!
- GIGABYTE RTX 4070 SUPER WINDFORCE OC 12GB - 20 hónap garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest