Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Nem véletlen, mint jeleztem, 280X-hez képest is van, hogy 75% gyorsulást mérek. Ettől függetlenül FHD-ba egy XT továbbra is remek kártya, 270X viszont már kevéske maxi grafikához.
sephi: 280X 65.000Ft, 970GTX 96.000Ft-tól.
Ez csak 1.5X. Amúgy egyébként csodálkozhatnál, hiszen általában a drágább kártyák kevésbé gyorsak az árkülönbségnél.
Steve198310: Figyelj, tök egyszerű: megnéztem, mennyit futott egy-egy játékban egy 280X, aztán megnéztem, mennyit futott az XT. Van olyan játék, amelyekkel nem közel azonos a teljesítmény, de amelyekkel én néztem, azoknál ez van. Konkrétan (RAM különbség miatt) néztem 280X vs. 7870XT videót full hd ultra beállításokkal, kb. 10-12%-kal volt gyorsabb a 280X. 13% tuningot tud az XT-m. Hogy mennyi tuning hozható ki a másik kártyákból, az már más kérdés (de nem is annyiba kerül). Másik videón 20%-kal gyorsabb a 280X, azt a 13% tuningos XT nyilván csak megközelíteni tudja. De ? FPS is 7% különbség egy ultra grafikás játékban a kettő között? 3-5FPS max. Gyakorlatilag nincs jelentősége.
Tény, hogy komplex mérésekben ált. +20%-ot hoznak ki a 280X javára (és pl. As.Cr.U. is ekörül mozog), de ha a 13% tuningot számítom XT-n, máris csak 7%-kal lassabb az erősebb kártyánál. Ebben simán benne van, hogy egyes alkalmazásokban kisebb a különbség (FC4), másokban meg nagyobb.Speed(R): És mi a szarra jó a +1GB? Megvezetni a usereket, hogy megéri drágább kártyára váltani. Minden játékom, amely, ha lehetséges, bizonyítottan több RAM-ot is megeszik, laggolás nélkül futott maximális grafikával full hd-ben, azaz totál felesleges a +1GB RAM eddig a felbontásig. A +512SP meg aktív minden sebességmérésben engem csak a végeredmény érdekel. persze lehet aktivizálni nV-s eljárást AMD kártyán (HBAO), haza is vágja a grafika sebességét, csak hát nem mérvadó. Persze el kell adni a 280X-et, erre ki kell találni valamit, ezt elismerem, de pont te átláthatnád a dolgot.
Magad írod, hogy ha nem előny a +VRAM, megcsípi a 280X-et a 7870XT, ebből következően jól optimalizált játékokban is megteheti. Lehet persze kiválogatni a RAM-okat (véletlenül vagy szándékosan) rosszul kezelőket, hogy jókora különbséget mutassanak ki, és a szponzoroknak hála ezt ált. meg is teszik. Mindemellett nyilván ha én egy olyan játékkal játszom, amelyet jól megírtak (vagy csak már túl van 30 foltozáson
), akkor úgy fogom érezni (és akár mérni), hogy hozza a 280X teljesítményét az XT, ha viszont egy direkt RAM-igényesre tervezettet, akkor elátkozom a kevés RAM miatt állandóan laggoló XT-t, és lecserélem egy drágább kártyára (hiszen nincs más lehetőségem, ha azzal akarok játszani), ami egyébként a gyártók célja.,
asdxv: Pontosan az.
Csak egyetlen játékban láttam volna, hogy korlátoz a 2GB RAM!!!
7950-nel összehasonlítva is néztem anno, hol lassabb volt, hol gyorsabb, tehát biztosan alkalmazásfüggő is, de én azokat a játékokat néztem, amelyekkel magam is játszom. Persze van néhány játék, amelyeket úgy írtak meg, hogy még a 4GB RAM is kevés legyen nekik, aki ebből indul ki, és nem nézi az okot, magára vessen. Attól még bármely OPTIMALIZÁLT játék elfut 2GB-on maxigrafikával.
Vegyünk egy Far Cry 4-et: FHD ultra beállításokkal 970-en 3200MB-ot zabál, 280X-en 2800-at, 7870XT-n 1970MB-ot, a játékélmény mégis ugyanaz (ha csak nincs meg nV-n a VSync, de itt nem is ez a lényeg, hanem a RAM- felhasználás). Szóval nem kell rögtön lehurrogni valakit, mert mindezt végignézte és a maga részéről és VGA-jával tesztelte.
Mostanában látom, kezd megjelenni valamiféle mozihű élsimítás, amelynek irdatlan a RAM-igénye, kipróbáltam: FPS lezuhant 50-ről 4-5-re, a textúrákat meg teljesen hazavágta (a játék figyelmeztet is rá). A végeredmény egy 10évvel ezelőtti szintű grafikai "élmény" iszonyatos laggolással. Akinek ez kell...
Én inkább kihagyom. Akinek ez a "mozi szint", az szerintem 100 éve volt utoljára moziban.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H410M i3 10100F 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman ZM-T7 400W
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- HP 15 Pavilion FHD LED Matt Ryzen5 5500U 4.0Ghz 8GB RAM 256GB SSD Radeon RX Vega7 Win11 Garancia
- 0% THM 6 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest