Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• katt777

félisten

válasz blu79 #53776 üzenetére

Nem véletlen, mint jeleztem, 280X-hez képest is van, hogy 75% gyorsulást mérek. Ettől függetlenül FHD-ba egy XT továbbra is remek kártya, 270X viszont már kevéske maxi grafikához.

sephi: 280X 65.000Ft, 970GTX 96.000Ft-tól. ;) Ez csak 1.5X. Amúgy egyébként csodálkozhatnál, hiszen általában a drágább kártyák kevésbé gyorsak az árkülönbségnél.

Steve198310: Figyelj, tök egyszerű: megnéztem, mennyit futott egy-egy játékban egy 280X, aztán megnéztem, mennyit futott az XT. Van olyan játék, amelyekkel nem közel azonos a teljesítmény, de amelyekkel én néztem, azoknál ez van. Konkrétan (RAM különbség miatt) néztem 280X vs. 7870XT videót full hd ultra beállításokkal, kb. 10-12%-kal volt gyorsabb a 280X. 13% tuningot tud az XT-m. Hogy mennyi tuning hozható ki a másik kártyákból, az már más kérdés (de nem is annyiba kerül). Másik videón 20%-kal gyorsabb a 280X, azt a 13% tuningos XT nyilván csak megközelíteni tudja. De ? FPS is 7% különbség egy ultra grafikás játékban a kettő között? 3-5FPS max. Gyakorlatilag nincs jelentősége.
    Tény, hogy komplex mérésekben ált. +20%-ot hoznak ki a 280X javára (és pl. As.Cr.U. is ekörül mozog), de ha a 13% tuningot számítom XT-n, máris csak 7%-kal lassabb az erősebb kártyánál. Ebben simán benne van, hogy egyes alkalmazásokban kisebb a különbség (FC4), másokban meg nagyobb.

Speed(R): És mi a szarra jó a +1GB? Megvezetni a usereket, hogy megéri drágább kártyára váltani. Minden játékom, amely, ha lehetséges, bizonyítottan több RAM-ot is megeszik, laggolás nélkül futott maximális grafikával full hd-ben, azaz totál felesleges a +1GB RAM eddig a felbontásig. A +512SP meg aktív minden sebességmérésben engem csak a végeredmény érdekel. persze lehet aktivizálni nV-s eljárást AMD kártyán (HBAO), haza is vágja a grafika sebességét, csak hát nem mérvadó. Persze el kell adni a 280X-et, erre ki kell találni valamit, ezt elismerem, de pont te átláthatnád a dolgot.

Magad írod, hogy ha nem előny a +VRAM, megcsípi a 280X-et a 7870XT, ebből következően jól optimalizált játékokban is megteheti. Lehet persze kiválogatni a RAM-okat (véletlenül vagy szándékosan) rosszul kezelőket, hogy jókora különbséget mutassanak ki, és a szponzoroknak hála ezt ált. meg is teszik. Mindemellett nyilván ha én egy olyan játékkal játszom, amelyet jól megírtak (vagy csak már túl van 30 foltozáson :DDD ), akkor úgy fogom érezni (és akár mérni), hogy hozza a 280X teljesítményét az XT, ha viszont egy direkt RAM-igényesre tervezettet, akkor elátkozom a kevés RAM miatt állandóan laggoló XT-t, és lecserélem egy drágább kártyára (hiszen nincs más lehetőségem, ha azzal akarok játszani), ami egyébként a gyártók célja.,

asdxv: Pontosan az. :K Csak egyetlen játékban láttam volna, hogy korlátoz a 2GB RAM!!! :Y 7950-nel összehasonlítva is néztem anno, hol lassabb volt, hol gyorsabb, tehát biztosan alkalmazásfüggő is, de én azokat a játékokat néztem, amelyekkel magam is játszom. Persze van néhány játék, amelyeket úgy írtak meg, hogy még a 4GB RAM is kevés legyen nekik, aki ebből indul ki, és nem nézi az okot, magára vessen. Attól még bármely OPTIMALIZÁLT játék elfut 2GB-on maxigrafikával.

Vegyünk egy Far Cry 4-et: FHD ultra beállításokkal 970-en 3200MB-ot zabál, 280X-en 2800-at, 7870XT-n 1970MB-ot, a játékélmény mégis ugyanaz (ha csak nincs meg nV-n a VSync, de itt nem is ez a lényeg, hanem a RAM- felhasználás). Szóval nem kell rögtön lehurrogni valakit, mert mindezt végignézte és a maga részéről és VGA-jával tesztelte.

Mostanában látom, kezd megjelenni valamiféle mozihű élsimítás, amelynek irdatlan a RAM-igénye, kipróbáltam: FPS lezuhant 50-ről 4-5-re, a textúrákat meg teljesen hazavágta (a játék figyelmeztet is rá). A végeredmény egy 10évvel ezelőtti szintű grafikai "élmény" iszonyatos laggolással. Akinek ez kell... :DDD Én inkább kihagyom. Akinek ez a "mozi szint", az szerintem 100 éve volt utoljára moziban.

Új hozzászólás Aktív témák