- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Melyik tápegységet vegyem?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
peu407
senior tag
válasz
>Deego.. #17699 üzenetére
Köszönöm,hogy hozzám intézed a kérdést,de sajnos nem tudom rá a választ,nem ismerem annyira a procit.Én is csak most ismerkedem az újdonságokkal (nekem újdonságokkal). Lesz itt a fórumon olyan kolléga,aki sokkal szakavatottab ebben,biztosan segítenek majd.
Én itt [link] kérdezzném meg,ez a topik hivatott elsődlegesn ezt a kérdést megválaszolni. -
peu407
senior tag
Csináltam egy mérést 3DMAR11-el.Telepítés után semmit sem változtattam a progiban.CPU 4,5Ghz,GPU 1200/1500.
Ez lett: [link]Ti milyen VGA beállítással teszteltek?
-
Kroni1
veterán
válasz
kockaharcos #17695 üzenetére
Igen, ez egy nagyon jó kis széria. Lehet nagyon alulfeszelni, vagy akinek kell a több kakaó az akár alapfeszen is nagyon sokat ki tud hozni belőle. Az enyém 3.8GHz-ig megy alapon, mindezt egy olcsó Asrock lapban! Mivel nekem elég a teljesítménye 3.2GHz-en is, én nem használtam tuningolva soha sem, downvolt mellett használom, így 60W-al kevesebb lett a load fogyasztása, én megy a CnQ is..
A 7850-re sem volt igazából nagy szükségem, de a 6850-est eladtam jó árban és nem akartam 7770-et helyette, mivel azt némileg visszalépésnek éreztem volna. Annak sem alacsonyabb az Idle fogyasztása, ebben meg elég kraft van ha esetleg valami új játékot ki akarok próbálni, és a legjobb telj/fogy mutatója meg szerintem most a 7850/7870-es kártyáknak van!
-
Kroni1
veterán
válasz
Tomix24 #17693 üzenetére
Én semennyivel, mivel komoly munkára nem használom a gépet, játékok közül meg szinte csak a Race07-el és a Raceroom experience-el játszom, ezek meg vígan elmennek fullon a jelenlegi konfigommal akár 3D-ben is, sőt.. A mostani válogatott 955BE-m alulfeszelve 1.1V-on megy 3.2GHz-et, IDLE-ben meg 0.8V-on ketyeg, így a fogyasztásom a szintén remek telj/fogyasztás mutatójú 7850-esemmel idle 75W és load 160W közt mozog, ami meg közel intel szint szerintem.. Egyszóval pár évig biztosan nem fogok még konfigot váltani, mert nem benchmarkokkal játszom, amire nekem kell arra meg tökéletesen elég.
-
Tomix24
addikt
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #17681 üzenetére
Én gariztattam volna már azt a kártyát régen.
-
Gaboman
nagyúr
válasz
Cruiserke #17687 üzenetére
Ha FullHDban fogsz játszani AAmellett akkor nem a processzor lesz a szűk kereszt metszett, itt a PHs teszt róla és a piros grafikont nézd.CPU teszt játékoknál.
-
-
Cruiserke
tag
Egy FX-6100 mennyivel lenne effektívebb 7850 mellé mint egy Phenom II 965 (nem nagyon bírja az oc-t.)
Vagy milyen FX lenne mellé elég fullhd hoz? -
Gaboman
nagyúr
válasz
csucsbicep #17683 üzenetére
Én is csak ma hallottam itt a videó kártyáját áruló fórumtárstól.
-
Gaboman
nagyúr
Srácok ez a téma nem ide vág, de had kérdezzem meg mi van a következő esetben:
Az egész konfigomat a Lambdacomputernél vásároltam, de azt mondják megszűntek ilyenkor ha valami meghibásodik mit lehet tenni, kihez kell fordulni? -
- = Zk = -
félisten
köszi urak, megnézem...
eddig nem volt BS... erre most van -
Montesantos
senior tag
Csak nem jó a tv-re egyáltalán nem tudok hangot varázsolni..... kép van
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
- = Zk = - #17676 üzenetére
13.1WHQL és 13.2beta.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
- = Zk = - #17676 üzenetére
13.02 12 valami ilyesmi.
-
- = Zk = -
félisten
namá megint feketeképernyő.... asszem én leszedem ezt a 13. akárhányast
...
de van ebből másik is, nem?.... valami rémlik -
Kroni1
veterán
válasz
peu407 #17670 üzenetére
ez nem jo semmire! nekem csak meg nagybb bajt csinalt anno!
a megoldas, h a vezerlopultban az energiatakarekos beallitasok kozt a monitor kikapcsolast nem szabad engedni, soha legyen beallitva. kulonben zero core allapotban kerul a vga es onnan ujrainditasig nincs hdmi hang.. mar irtam az amd supportnak, hatha kijavitjak majd a bugot..
addig nekem is ki van kapcsolva az alvo allapot es a kepernyolekapcsolas.. -
Montesantos
senior tag
válasz
peu407 #17670 üzenetére
nem kutyul össze semmit ? a feltelepítés még megy de komolyabb "beavatkozáshoz" nem értek PC ügyben
Illesztőprogram csomag verzió 9.002-120928m-149042C-ATI
Catalyst verzió 12.10
Szolgáltató Advanced Micro Devices, Inc.
2D illesztőprogram verzió 8.01.01.1266
2D illesztőprogram-fájl útvonala /REGISTRY/MACHINE/SYSTEM/ControlSet001/Control/CLASS/{4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}/0001
Direct3D Verzió 9.14.10.0926
OpenGL Verzió 6.14.10.11931
Catalyst Control Center verzió 2012.0928.1532.26058
AMD hang illesztőprogram verzió 7.12.0.7708jelenleg ez van fent
-
peu407
senior tag
válasz
Montesantos #17666 üzenetére
Próbáld meg így [link]
-
Hali!
Crossfire HD5850 mennyivel lehet gyorsabb mint egy HD7850?
-
Montesantos
senior tag
válasz
kockaharcos #17667 üzenetére
így működik nálam is próbáltam 1-2 kártyával is.... cserélgettem őket .....a 6870-el nem volt ilyen gondom
-
kockaharcos
senior tag
válasz
Montesantos #17666 üzenetére
Ez a probléma sajnos fent áll mindenkinél szerintem, nálam jelen van több hónapja. Először a Crossfire-re gyanakodtam,hogy amiatt van, de most 1 kártyával is csinálja. Ha restartolsz egyet,és kattintasz a hang ikon-ra, egyből bedobja, nekem ez a tapasztalatom, tehát én előre kigondolom,hogy mit akarok használni.
-
Montesantos
senior tag
Sziasztok!
A problémám a következő: Hd 6870-em volt eddig nem volt vele semmi gondom..... eladtam rendeltem ASUS HD7870-DC2TG-2GD5-V2.... megjött beraktam feltelepítettem a meghajtót.... minden ok....ha csak a monitort használom
de a gép össze van kötve hdmi kábellel egy tv-vel és a hangkezeléssel vannak gondjaim történetesen filmnézéskor ki akarom jelölni a tv hangforrását (tálca jobb alsó hangszóró ikon.... egér jobb gomb.. lejátszóeszközök rákattint és nem történik semmi, vagy jobb esetben eltelik 5 perc és akkor adja be hang kijelölést, viszont itt látja a tv-t de nem tudom a tv hangját elsődlegessé tenni) Újraindításnál viszont az első 5 percben minden működik rendesen.
-A CCC-ben van egy hang fül ami a 6870-es nél nem volt nem lehet hogy ez kavar be....
-esetleg a biosba kellene állítani valamit..... két hétig csak alaplapi vga volt a gépbe, a két hét alatt szervízben csináltattam egy teljes telepítést.....karbantartástválaszokat előre is köszönöm
-
Dealer95
őstag
válasz
hülyegyerek #17664 üzenetére
Érdekes
Nekem is Dual-X
-
Dealer95
őstag
válasz
hülyegyerek #17662 üzenetére
Dual-X-es 7850-ed van vagy a régebbi?
-
Dealer95
őstag
válasz
hülyegyerek #17658 üzenetére
Én meg csak GPU Tweak-kel tudom a Sapphire 7850-em
-
kockaharcos
senior tag
válasz
hülyegyerek #17655 üzenetére
Megy az összes Nvidia VGA-val. (tapasztalat) De AMD-vel tuti nem
-
Gaboman
nagyúr
7870 XT tulajok, próbáltátok márt ezt a programot?
Hátha lehet vele a feszültséget állítani. -
LicskaiJ
aktív tag
Sziasztok!
Hétfőn csatlakoztam én is a HD7850 tulajok táraságához egy Asus HD7850 DC2 v2 2Gb karival.
Teszteredményeket egyenlőre nem írok, mert procim elég gyengusz hozzá, és a monitorom közelében sincs a FullHD-nek.
Pár héten belül szeretnék gép és monitor, csak előbb el kell adnom pár dolgot...
Érdemes lecserélni a 12.11 b11-es drivert 13.1-re vagy 13.2 b-ra? -
gyuszaa
őstag
Elég baráti a hőmérséklete, 2d-ben 25fok, terhelés alatt 50-51 fok. Úgy, hogy nincs egy plusz venti sem a házban, csak le van véve az oldallap.
-
gyuszaa
őstag
Nekem príma, semmi gond nincs a driverral.
Régi nvidiat letoltam drivercleanerdotnet-el és rögtön a 13.1-el kezdtem.Egyenlőre a processzort húzom, standard 2,8- 3,3 Ghz nagyon felejtős singlebe is lópikula 860-on.
3,7-3,8 Ghz kell neki minimum a 90-99% kihasználtsághoz, hitmannel nézegettem. És még hozzá se nyúltam a kártyáhozEgyébként van a nyákon két pecsét, w112 meg a másik test pass. Összesre rányomják, vagy pont egy gyári teszteltet fogtam ki? Szerintem hozni fogja 1150-et minimum, 1,138-as.
-
-
-
seederking
őstag
Hali
13.1 driver-ről vélemény?Pozitív/negatív tapasztalat?
/7870/ -
Beretvás
veterán
Falnak megyek mindjárt.. Most húztam újra a rendszert és feltettem alapból a 13.1 es drivert, tegnap is már ez volt fent, erre most a gpu gadget azt írja , hogy nincs vga... Teszem vissza én is a 12.11 est hátha azzal jó.. De ha meg azzal jó akkor elég nagy átverés ez az új driver...
-
zserbox
őstag
válasz
BRIKLY #17630 üzenetére
És a memória mennyin?
[nekem ennyi] -
mrhitoshi
veterán
válasz
- = Zk = - #17620 üzenetére
Hát így elsőre semmi javulás a 12.11-hez képest. 1250MHz-en 12.11-el 7800 GPU pontot kaptam, most 13-al 1230MHz-en 7300GPU pontot kaptam. Mondjuk csak én érzem, hogy ez így nem reális ?
Nagyjából ~500 pontot jelentene +20MHz ? -
karesz501
senior tag
válasz
Rakeem #17617 üzenetére
A 7850 / 7870 közt nincs akkora különbség, ami a jelenlegi és a jövőbeni konfigod között valószínűleg lesz, hacsak nem 10-15 % -ot tervezel "csak" gyorsítani. Anyagilag jobban jársz ha most a 7850-et veszed, és a gépgeneál után ha szükséges akkor cseréled egy jobbra. De az nem 7870 lesz, hidd el. Ami a 7850-en nem fut rendesen, az jó eséllyel a 7870-en sem fog.... Viszont jó áron lesznek majd 79xx karik 1-2 év múlva, még garanciával, na az best buy lehet szerintem
-
mrhitoshi
veterán
Az új 13.1 -es catalysttal ennyit hozott: [link]
Nem rossz ez. -
Rakeem
aktív tag
válasz
Apollo_21 #17603 üzenetére
Kosz mindenkinek a melyre hato valaszokat. Lenyeget tekintve ha hosszu tavra gondolkodok akkor 7850. Ha meg egy kicsit tavolabbi jovobe tekintek akkor 7870. Az alapveto problemam per pillaz hogy 4850 mellett a jelenlegi konfogom rohog hogy nincs munkaja. Es mivel elobb utobb ugy is elmozdulok abba az iranyba hogy alaplap proci mem csere lesz akkor jo lenne ha tovabbra is potens marad a vidi kari. Mindig ugy valasztok uj alkatreszt hogy a top szegmens alja legyen minimum. A z irasaitok alapjan szamomra az derult ki hogy tok mindegy melyiket veszem meg.
-
gyuszaa
őstag
Fps monitorozást hol tudok beállítani? Rivatuner/ hwinfo kombóval lehet? Mert minden info megvan már, csak az fps hiányzik onnan
-
bombibmw
veterán
Sziasztok!
Kérdésem az lenne,hogy 7870-et húzni alapfeszen jobb,vagy alulfeszelve?
Úgy hallottam,hogy alulfeszelve veszít az erejéből.
FPS esés ellen tudtok-e ellenszert?
Néhány játéknál csinálta. -
- = Zk = -
félisten
válasz
DroiDMester #17598 üzenetére
zárt házban volt a cumó, vagy az asztalon egy dobozon?
-
csucsbicep
nagyúr
Ha most hétvégén lesz annyi időm/kedvem csinálok egy driver megatesztet. 12.3-tól a 13.2b-ig a 7850-el. Ezek lesznek benne előre láthatólag.: f1 2012, Showdown, Dirt3, Metro2033, Vantage, 11, Heaven, SniperElite v2 bench, Far Cry 3, Hitman, Mafia 2.
-
gyuszaa
őstag
És ez a 15 ezres árkülönbség nagyon meredek, már pár hónappal ezelőtt is az volt. Akkor már SEMTEX-nél :
- Sapphire Radeon HD 7950 OEM - 3 GB GDDR5: 72.990.- 1500ft különbség
De mint mondtam, platformváltás. -
karesz501
senior tag
-
Apollo_21
addikt
válasz
Rakeem #17602 üzenetére
Jókis kari..nálam is ilyen fut, megvagyok vele elégedve...a kellő fps meglesz, de sok tartalék fog maradni benne..ahogy nálam is...elkell mellé egy fx 8320 vagy hasonló kaliberü cpu, így utólagosan felfgován amit itt írtak akkoriban is h kevés a proci
Ember sajátbőrén tapasztal
Én a helyedbe am3+ vagy fm2 terén "nézgelődnék"
ha amd-t akarsz továbbra is
-
Rakeem
aktív tag
válasz
Rakeem #17435 üzenetére
Úgy finoman vérszemet kaptam...
[link] ebből eljutottam odáig, hogy [link] ezt szeressem igazából. Az a laza 15k HUF árkülönbség megéri szerintetek. Főleg ha figyelembe vesszük hogy egy Phenom2 955BE alapórajelen ketyegő proci mellé pattintanám be, és a vidikarit is a gyári OC frekiken használnám.(mert ha az alap bővítési elméletemet veszem figyelembe, akkor mindig a jövőbe tekintő upgradek híve voltam. ergó most erősebb vidikari és majd később lesz erősebb proci vásárlás is ami aztán mégjobban kihajtja, ami után 1xcsak jobb alaplap és mellé jobb memók stb stb...
)
-
lowzor
veterán
válasz
kockaharcos #17600 üzenetére
Hát hogyne
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Iqos cigaretta
- Politika
- Letarolná a kínai AI igényeket a Huawei CloudMatrix 384
- MOBILTELEFON / TARTOZÉK / OKOSÓRA / OKOS KIEGÉSZÍTŐ beárazás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EA Sports WRC '23
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GP850-B - 32" NANO IPS / 2560x1440 / 180Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 400
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest