- Már nem csak vízhűtőket kínál a CPU-kra a Sharkoon
- Az AMD Kínára szabott AI gyorsítója is beleesik az USA új exportkorlátozásaiba
- Elviszi az ARM Artisan Foundation IP üzletágát a Cadence
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Mindenben erősít az egyszerű AI tartalomgenerálást biztosító Amuse 3.0
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- DUNE médialejátszók topicja
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Apple MacBook
Új hozzászólás Aktív témák
-
banderasz77
addikt
Most ez a Boost miért olyan szar? 7850 és 7870 is az?
-
kovsol
titán
-
Raggie
őstag
válasz
Tomix24 #17190 üzenetére
@kovsol: na igen, de a Sapphire-nek is van már ilyen kártyája(csak gondolom még itthon nem elérhető). Annak meg jó hűtése van(azt néztem, hogy ennek a PowerColor-nak ami neked van eléggé referencia hűtése van), tehát lehet az már bírná a hőmennyiséget...
Most megint nem tudom melyik a jobb... úgy tűnik még türelmesnek kell lennem
.
-
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #17189 üzenetére
Kosvol kollégát kérdezd neki milyen a szellőzése(ott van már a kari), nálam csak a Bencheket bírta, mert szűk kis házikóm van. De alul feszelve lehet hűvősebb lesz.
Nem fagyott a mért értékeknél, illetve csak hangos volt kicsit, tehát lehet mehetne 24-ben , csak bizonyos feltételekkel persze, ház kérdése. -
zserbox
őstag
-
kovsol
titán
válasz
zserbox #17182 üzenetére
Tahiti LE sniper elite 2, alap órajel:
Average FPS: 38.0
Minimum FPS: 17.6
Maximum FPS: 276.5(#17186) Raggie én a hűtésben csalódtam meg kell mondjam őszintén. A teljesítménye az rendben van. Én azt tanácsolom, hogy érdemes lenne megvárni alacsonyabb feszültséggel hogy teljesít.
-
Tomix24
addikt
válasz
zserbox #17178 üzenetére
Mint írtam, lehetnek jobb karik, de a nagy átlag amivel nemcsak benchmarkot lehet futtatni 100%-os ventivel, pixel vibrálással, és nyitott házzal 1 percig, , hanem 24/7-ben tudsz játszani az az kb amit látsz.
31,5% így is megvan, ha a tiéd 24/7-ben menne ennyit. És még Kosvol kihozott a kariból azóta pár %-nyit, tehát le tudod vonni a végeredményt, ami kb 33-35% ha mindenki olyan szerencsés karit fog ki mint te
De játékonként persze eltérő lehet. A Sniper jó példa, mert AMD-s játék, CGN-es.
-
zserbox
őstag
-
zserbox
őstag
válasz
Tomix24 #17174 üzenetére
khmm...a tiédnél hol van szarrá húzzva a 7850?
saját mérés
és már is csak 30% ami attól függetlenül elég jó de még se 40 -
banderasz77
addikt
Tudja valaki, hogy a VTX-nek ki a hazai disztribútora?
-
Tomix24
addikt
válasz
lowzor #17170 üzenetére
Megvan az 40%-nak is. 7850 Vs Tahiti. Mindkettő szarrá húzva.
(itthoni mérés) - Persze lehet jobb 7850-et kifogni, és Kosvol kolléga is húzott még a karin azóta, szóval 40%Resolution Width: 1920
Resolution Height: 1080
Texture Detail: ULTRA
Shadows Detail: ULTRA
Draw Distance: ULTRA
Anti-aliasing: HIGH
Advanced Shadows: LOW
Supersampling: 2.25x
Anisotropic Level: 16
Compute Shaders: ON
Ambient Occlusion: ON
Motion Blur: ON
Vertical Sync: OFF
Reduce Mouse Lag: OFF
Stereo 3D: OFF -
Raggie
őstag
válasz
BomiBoogie #17168 üzenetére
Persze, egyelőre az informálódás fázisnál tartok!
Jövő hónap elején esedékes a vétel amúgy is, úgyhogy addig adok időt a dolognak, hogy kiforrja magát kicsit.
-
Raggie
őstag
válasz
Gaboman #17166 üzenetére
Honnan lehet jelenleg itthon ilyen 7870 XT-t szerezni? (Tahiti LE-s változat)
Csak mert közeljövőben szeretnék vga-ra beruházni, és legalább utána szeretnék érdeklődni ennek a típusnak is, hogy el tudjam dönteni, hogy a simát vagy ezt az XT-s változatot vegyem.szerk.: i5-3570K mellé lesz, kicsit húzogatnám is a gépet, de nem túlzottan. (VGA-t is)
-
kovsol
titán
válasz
Gaboman #17164 üzenetére
Jóval melegebb mint a 7850 volt és hangosabb is nála. Mondjuk én csináltam hozzá halk venti profilt. Amúgy szerintem amint kijön a trixx 4.6 meg majd később más programok amivel lehet alulfeszelni akkor lesz érdemes visszatérni a kérdésre. Szerintem ez a kártya boost nélkül sokkal jobb lenne.
-
Alpachino
veterán
válasz
banderasz77 #17156 üzenetére
A tesztben is, és pl. a Hitman AB-ben mérve ( olvass vissza egy kicsit) nekünk is kb. ez a 10% jött ki, és ezen a tuning/tuning sem változtatott
-
Tomix24
addikt
válasz
banderasz77 #17159 üzenetére
Egyformán jók és rosszak(ha olyat fogsz ki) , Más kérdés hogy 10-15% van erőben a két kari között.
-
bazsi0322
tag
válasz
BomiBoogie #17151 üzenetére
BomiBoogie, fenergie84, patex1983, Repsol600
Köszönöm a válaszokat!Még jó, hogy megkérdeztem, mert Sapphire-t vettem volna...
Így viszont Asus lesz.Kösz szépen mindenkinek!
-
RVR400
veterán
válasz
Azért megnyugtató, hogy a performance/watt és a performance/dollar értéke jóval jobb a sima 7870-esnek, szóval az a 10% teljesítmény nem biztos, hogy megér 20-30% árkülönbséget..
-
kovsol
titán
válasz
alap órajelen mérnek a tesztekben: [link]
-
bazsi0322
tag
Üdv!
7850 2gb-os káryát akarok venni. Melyik márkát ajánljátok és miért??
Köszi. -
lowzor
veterán
válasz
banderasz77 #17147 üzenetére
Játék függő. Van ahol elég lenne, van ahol nem. 2GB az ajánlott. Ha alig drágább, akkor a 7870, ha 10k, vagy annál több van köztük, akkor 7850.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz
banderasz77 #17147 üzenetére
Amellé egy 2 gigás 7850 a legjobb ár/érték arányú választás. Márka: ASUS
-
banderasz77
addikt
Kérdésem lenne, hogy egy i3-3220 kihajtana egy 7850-et vagy 7870-et? Mindenképpen 2 GB ajánlott? Ha meg van a konkrét GPU, azon belül melyik az ár/érték bajnok? Felbontás: FullHD.
-
kovsol
titán
3dmark 11 1270/1725
(#17143) kockaharcos pedig a kép kedvéért úgy 10 -t becsuktam
-
Gtaati
őstag
Helló! Elképzelhető, hogy Gigabyte 7870 oc 2gb esetén hiába tettem fel az asus tweak-t illet az Ab-t egyik sem engedi állítani a gpu feszültségét? Melyik programmal lehet vagy hogy lehet ezt engedélyezni? Köszönöm!
-
banderasz77
addikt
Gyerekek! A tranzisztorok száma azonos archiektúrán belül egyenesen arányosak az SP-k számával, ergo ELÍRÁS!
-
daveoff
veterán
válasz
Gaboman #17128 üzenetére
Itt van még egy elég részletes teszt a kártyáról, és az értékek is reálisnak tűnnek.
VTX3D HD 7870 Black Edition 2 GB
59k-ért tényleg jó vétel, ha tényleg erről a kártyáról van szó, és meg is kapod. -
RVR400
veterán
válasz
RVR400 #17008 üzenetére
Kérdés:
Szerintetek mennyi esélye van annak, hogy az alaplapom éppen akkor szarik be, amikor BIOS-t flashelek egy VGA-n, és nyomok egy restartot?
Ugyanis a legújabb fejlemény, hogy a videókártya jó, tehát nyugodtan flashelhető F10-ről F11-re a Gigabyte 7870 OC. Szóval úgy néz ki, hogy az alaplapom tegnapelőtt még beindult PCI-os VGA-val, de tegnap már semmilyen módon nem volt hajlandó. Tehát lapcsere. -
kovsol
titán
Itt már a trixx 4.6 -t használták és lehetett feszt állítani rendesen már a kártyának azzal, de sehol nem találom letöltésre. Weblapjukon 4.3 van még csak és neten 4.4 volt a legfrissebb amit találtam. Valaki esetleg ha tudja hol lehet letölteni akkor megköszönném a linket.
-
HSM
félisten
válasz
BRIKLY #17120 üzenetére
Ha hiszed, ha nem, a 4890-emhez-hez írtam saját BIOS-t hexeditorral az alulfeszelés és ventiprofil miatt, mivel a RBE olyan bughalmaz BIOS-t csinált, hogy botrány.
Remélem, megérted, hogy érintettség hiányában nem akarom erre pazarolni legalább fél napom.Csak leírtam, kellő kitartással tuti meg lehet oldani a dolgot.
Tuti, mások is foglalkoznak a témával, ahány review, annyiszor szidták a tuningot meg a boostot.
Pl. kezdetnek nem volna rossz kiindulni egy BOOST és nem BOOST 7950 BIOS-ának hexeditoros összevetésének... De mondom, ez nem tízperces projekt. -
HSM
félisten
válasz
kovsol #17115 üzenetére
Olyan nincs, hogy nem lehet szerkeszteni egy BIOS-t, max nincs hozzá megfelelő, "felhasználóbarát" tool.
Csak azt kell kideríteni, hol vannak ezek a disznóságok a BIOS-ban, és utána a többit egy kis matek meg egy hexeditor már meg is oldja...
De mivel a felhasználóbarát toolok hemzsegnek a bugoktól, a hexeditoros BIOS leírások szintén nem megbízhatók, így a legjobb, ha inkább békénhagyja az ember az ilyesmit. -
MontyCrew
senior tag
válasz
kovsol #17115 üzenetére
az nembaj, megint összerakom majd a kis vízhűtést is és nem lesz itt probléma
Amúgy is gyári hűtéssel elvileg nem lehet baja, ha már kiadták vele, valaminek meg keleltt felelni, hang meg,, elviselhető egy darabig.. Bár ha ez az xfx jól teljesít akkor meg nem éri meg majd lecserélni pár %ért, ahogy látom tuningban nem mennek akkora órajeleket igaz?
-
kovsol
titán
válasz
MontyCrew #17114 üzenetére
Viszont jóval melegebb, ha ilyen hőmérsékletre izgulós vagy jobb ha hanyagolod ezeket a kártyákat.
Tök jó kártya lenne, ha sikerülne a boostot eltüntetni rólavagy pedig ha sikerülne találnom egy progit amivel a boost feszültségét tudnám állítani végre.
Most este különböző 7950/7970 biosokat próbáltam hátha valamelyik jó rá, de egyikkel se adott képet. Sajnos a 7-es széria biosát meg nem lehet szerkeszteni, pedig az megoldana minden gondot. -
MontyCrew
senior tag
válasz
banderasz77 #17113 üzenetére
így is túlszárnyaltam a 45k-s keretemet...
majd megnézem mit adnak piacon egy xfx kariért,, ha bukó nélkül kiszállok veszek egy ilyen LE tipust,, utánanézegettem, egész jó...:S kaphatott volna valami jelzést...
-
MontyCrew
senior tag
válasz
banderasz77 #17111 üzenetére
Ó basszus,, késő bánat, de gondolom árban is több. 55be sikerült beszereznem gyári, bontatlan csomagolással.. DD így elvileg élettartamgaris..
-
Repsol600
addikt
Nincs semmi trükk, jó áron elvitték a 7850-est, ezt meg kifogtam ennyiért.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DUNE médialejátszók topicja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- Bontatlan Gigabyte Geforce 3x 4070 Windforce OC 12G Super!
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- RTX 5070 Ti OC 16G/ új/ garancia a nevedre/ beszámítás/ ingyen posta/
- RTX 2060 6GB DDR6/ ingyen foxpost
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Asus X570 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB FRACTAL DESIGN Meshify 2 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest