- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- Új, belépő szintű Radeont kapnak az OEM-ek
- Hamarosan találkozhat az USA és az Intel vezetője
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Fujifilm X
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
lenne egy nagyon gyors kérdésem, 7850-ből 1 vagy 2 gb-s verziót érdemes venni? FullHD-n hajtanám.
Előre is köszönöm. -
bitum3n
tag
Hali!
Korábbi tanácsra ma tápot cseréltem a gépben.
NJOY 400W helyett FSP 500W került bele.
A korábbi BS gyanús hiba megint előjött, de ezzel az új táppal szinte rögtön a játék elindítása után.
A másik gyengébb táppal volt hogy egy órát is bírta. Ez most akkor mi lehet? Tuti a kari a szar?
Sapphire 7850 2GB OC -
gyuszaa
őstag
És itt vannak a tesztek 12.11-es driverral :
-
MZsoltee
veterán
válasz
BomiBoogie #16382 üzenetére
Hát igen érzetre nem mind1.
A vicc, hogy ezen logika alapján (mert hogy a PH!-n ha jól tudom minden chipnek van külön topicja) erről nem is ebben a topiciban kellene vitáznunk.Tomix24 akkor Te megetted a marketinget!
-
lowzor
veterán
Jelen állás szerint azért elgondolkodnék:
Tahiti LE (70k volt, ahol láttam)
7950: 78k (hardverker), de sokszor olcsóbban is el lehet csípniÉs a Tahiti Le 1300-on hozza ugyanazt trémárkban, mint a 7950 1100-on.
-
Garsza
veterán
Helló. Volna egy olyan kérdésem, hogy a 7870 -em mért fogyasztott majdnem 20W többet nyugalmi állapotban mikor a monitor alvó üzemmódba kapcsol mit a 7770 jelenleg?
-
MZsoltee
veterán
válasz
V.Dave #16373 üzenetére
A 6790-es se volt már jó elnevezés, hiszen a 6870/50-el azonos gpu volt benne, így ahhoz a "család"-hoz tartozik, annak is 6830-asként kellett volna megjelenni, mint anno az 5830-as. Ezen logika alapján a 7870 LE-nek is 7930-asként kellene futnia. Csak így a más a mögöttes tartalom:
7870 LE vagy XT: Kiadtunk egy 7870 est ami gyorsabb vegyétek best buy.
7930: Kiadtuk a maradék tahitit, amelyek nem voltak jók már 7950-nek.Az ereje nem változik és az ára/teljesítmény aránya sem. Sőt a fogyasztása sem. Csak hát a marketing. Meg kell vezetni a hozzá nem értőket.
Tomix24: Szerintem azért nem hagyták 384biten, mert akkor lehet meg tudták volna oldani az élelmesebb felhasználók a 7870 LE @ 7950-et.
Bár kérdés hol van a szűk keresztmetszet a GPU-n vagy a memórián, jó lenne egy jóféle gbors cikk. Ő szokta ezt kivesézni más kariknál. -
V.Dave
senior tag
amúgy catalystból nem lehet feszültséget állítani ugye?
-
Tomix24
addikt
válasz
V.Dave #16373 üzenetére
Pont annyival amennyivel több számoló egysége/stb van rajta mint egy 7870-en: [link]
+7870 Transistors: 2800M
7870 T-Le Transistors: 4310MMemory Bus Width : 256 bit Mindkettőnél
Ezt is 384 bit-en kellett volna hagyni, bár akkor nagyon rámászott volna a 80K feletti 7950-re
-
V.Dave
senior tag
válasz
kovsol #16371 üzenetére
Szerintem azért - bár érthetetlne számomra miért - de mintha szintetikus teszteknél alig lenne erősebb egy mezei 7870-nél [link]
Az túlzás hogy jobban örülnék, de normálisabb név lett volna mindenképp pl HD7890 mint annak idején a 4890 is ilyen volt, mint sok röhejes utótaggal teleaggatni. A HD7930 sztem hülyén hangzik
-
Tomix24
addikt
válasz
V.Dave #16370 üzenetére
Az alap úgy látom ugyanaz, mint a PowerColor Myst-nél, csak a venti/hűtés más. 7870 és 7950 közti a tudása
660ti-nél hűvősebb, kevesebbet is eszik: [link]
kovsol: Az oroszok 7930 néven árusítják néhol
Far Cry 3 kupon lehet lesz a dobozban, azt nem is néztem(Myst) - majd ellenőrizd. -
V.Dave
senior tag
Sapphire 7870XT Tahiti LE Boost edition
a név választást nem aprózták el bevetettek mindent
+300mhz-es gpu tuning a catalystból!!!
-
patex1983
őstag
válasz
rayoliviero #16333 üzenetére
Na ma este nekifekszek FC3-nak megint pár órára 1050/1250 Mhz-en, aztán majd jelzek én is, hogy így stabil maradt-e. A fehér bevillanásokat milyen progi, játék alatt tapasztalod?
-
kovsol
titán
válasz
kockaharcos #16363 üzenetére
Ez alap órajelen hozza pl dirt showdownban ugyan azt mint a 7850 hozott 1200/1450 -en! Akitől lesz küldött nekem képeket róla és a 7950 kártyájával összevetve és volt köztük egy dirt showdown is.
3dmark11 1270/1600 mellett dobott 9754 -t neki graphics score. -
-
kockaharcos
senior tag
válasz
radi8tor #16362 üzenetére
Én,ahogy elnézem a hardver piacot, és a gyártókat, az MSI dobogós, minőségi, jó cuccokat gyárt, valamint a videó kártyákra vállalt 3 év garancia jelent valamit.
Plusz ugye a Lightning széria, kimagaslik az összes vga választékából, lehet akár Asus Matrix, vagy Nv oldalon EVGA classified.
radi8tor1: hol a sapid?
Kovsol: Kíváncsian várom a véleményed, az új jövevényről, és azt,hogy érzésre mit hoz majd egy 1200-on járó 7850-hez képest, alapon, és tuningolva?!
-
DEV_NULL
őstag
válasz
radi8tor #16360 üzenetére
jól működik a gyártósoron a qc az msi gyárakban ezek szerint.... 1 lehelet finom érintésre is egyből megszűnik a pwm szabályzás és maxon a hátsó venti. ezt elég könnyű lett volna észrevenniük. ráadásul tegnap óta hozzá se nyúltam csak ma mikor bekapcsoltam a gépet, akkor tűnt fel, hogy mennyire visít a kártya.
-
DEV_NULL
őstag
válasz
DroiDMester #16352 üzenetére
kössz a tippet! most igazítottam a vezetéken kicsit.. helyreállt. mondjuk elég szarul van megoldva, mert ahogy a pcie csatit rádugom a kártyára kicsit feszíti a vezetéket és ha piszkálgatom hol pörög mint állat hol nem. elég gáz lesz ez így, nem ezt vártam egy 54k-s kártyától...
-
surgyi
senior tag
válasz
DroiDMester #16352 üzenetére
Üdv Mester!
Egy olyan kérdés lenne, ha egy VGA gép indítás után nem ad képet, pedig előtte tökéletes volt, mi okozhatja?
Lehetséges, hogy vmiért a bios szállt el rajta? -
válasz
DEV_NULL #16351 üzenetére
Valószínű szét csúszott(vagy eltört a vezeték, mert emég sz@rul szokták megoldani) a fém burkolat alatt a venti elosztó csatiban a hátsó ventinek a PWM vezérlő szála, mert ha a kártya vagy szoftveres gond lenne akkor mind2 venti ugyan úgy viselkedne!
vagy az is lehet(ha a vezetékek jók) hogy gajra ment maga a ventiben a PWM, bár magától nem igen szokása
-
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #16347 üzenetére
Azt hittem erről van szó:[link]
-
-
MZsoltee
veterán
válasz
DroiDMester #16345 üzenetére
Csak nem tahiti le ről van a kép?
-
válasz
kovsol #16344 üzenetére
amit linkeltél az 1,6.v/1500.MHz de
a 77xx és 78xx eken W2032BBBG-50-F van és az 1,5.v/1250.MHz
Sőtt a 7950.esemen is ilyen van és ott 1,60.v kap gyárilag
ezért magyarázható hogy megy 1675.MHz et bár itt annyiból jobb hogy tudom állítani 1,000.v tól 1,800.v ig
-
kovsol
titán
válasz
DroiDMester #16342 üzenetére
ez: EDW2032BBBG-60-F is rated to run at 1500MHz using 1.6v.
Szóval lehet az új jól tuningolható elpida ramok már 1,6V -t kapnak ? -
rayoliviero
veterán
válasz
DroiDMester #16342 üzenetére
Értem, köszi szépen.
-
válasz
rayoliviero #16335 üzenetére
Csak a GPU nak tudsz +feszt adni a Ramok fix 1,500(1,600)v ot kapnak állandóan, tehát akkor is mikor 2D ben jár a VGA
A ramok tuningolhatósága csak attól függ hogy a gyártó mekkora fesz re állította be 1,50.v vagy 1,60.v Elpida és Samsung (bár 78xx nél még nem találkoztam samuval de 79xx nél már igen) 1,50.v, a Hynix pedig 1,60.v szokott lenni, de lehet eltérés akár azonos típuson belül is, nameg a ram chip -eken is múlik, régebbi Elpidák még 1300.at se mentek stabilan a mostaniak ~1500.at is meglépik -
Speed®
titán
válasz
Alpachino #16332 üzenetére
Persze, aláírom, hogy bírja, csak én vagyok vele úgy, hogy ami nekem forró, az már kevésbé egészséges a vasaknak is ;p Egyébként aláírom, tényleg jól szaladnak és pont ahogy írod, 4.5ön már az 5GHzes Sandyt hozza..csak ugye i5/K viszonylatban 12k a difi, ez mellé téve a hűthetőség mizériát nekem nem érné meg..3770 más tészta, az bejön, amint 50 körülre zuhan, meglesz a váltás..hiányzik a 8 szálas feladatkezelő
-
zserbox
őstag
oh elnéztem 1200/1300
bár 1.21V
-
kovsol
titán
válasz
Első körben érdemes a GPU -t letesztelt mit bír, ha az megvan akkor a ram, de ha 1300-1350Mhz megvan onnantól a programok többségében minimális lesz az előrelépés.
-
zserbox
őstag
válasz
ez egy jó kérdés, nem tudom, de én 1200/1250-n használom így atom stabil és gyors
-
zserbox
őstag
válasz
rayoliviero #16333 üzenetére
a memóriát nem olyan fontos húzni a gpu órajel húzása látványosabb teljesítmény javulást hoz.
-
rayoliviero
veterán
válasz
patex1983 #16197 üzenetére
Nekem most 1050/1300-on van a kártya. Nem bírta az 1450-et, játék alatt stabil volt, viszont Heaven alapbeállításal fél órán belül újraindult a gép. Most az 1300-at tesztelem, ennél is előfordul, fehér bevillanás a képernyőn, ez nem tudom mi lehet. De újraindulás nincs. Lehet az enyémből is 1250 lesz. Az nem nagy növekedés a gyári 1200-höz.
Pár napja, Heaven alatt azért volt stabil, mert hozzányúltam a beállításhoz, alapon kell hagyni, ezt írta is valaki. Anisotropy és Anti-aliasingot vettem fel pedig maxra csak, de úgy látszik nem szabad, hagyni kell ahogy van. -
-
kockaharcos
senior tag
válasz
MontyCrew #16328 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá,hogy a Corsair CX400-as tápegységem,
elvitte a következő konfigokat:Phenom II X4 970 4,4GHz +HD6950@70 900/1400
I7 2600K 5GHz +GTX680 1300MHz
2600K 5GHz +HD7970 1000MHzbár ez seasonic beles volt, és 360W-ot adott le 12v+-os ágon, de szerintem nem lesz bajod.
A tapasztalataid a kártyával kapcsolatban várom, tetszetős darab
-
MontyCrew
senior tag
Üdv, ismét itt a totyikban,, nemsokára érkezik hozzám egy ILYEN szörnyeteg..
A kérdésem, hogy valaki használ-e ilyent és ha igen akkor mik a tapasztalatai, pro/kontra,, tuning zaj, melegedés. Tesztek szerint jók, viszont jó lenne hallani egy magánember véleményét is a kártyáról. Lebeszéltem magam a PCS+ os 7850ről, mondván 10k különbségért elég sok plussz kapok. Csak kicsit félve vettem meg, mert egy Corsair CX430W V2 tápom van..
Viszont annakidején a Silverstone SFX 450 tápja elvitte a 2600K-t és a 7950et.. szóval reménykedem, hogy nem lesz semmiféle baj illetve számolgatásaim is megnyugtattak, így elvileg ha a vga és a proci (2500K) is 100%on lenne terhelve akkor is 300W körüli max fogyasztása lenne, viszont a proci alul van feszelve, így ez már nagyon a maximum lenne..
A léyneg a lényeg, akinek van erről valami személyes tapasztalata kérem ossza meg velem
-
Stark95
tag
Sziasztok!
A, Milyen videókártyát? nevű topikban már feltettem egy ilyesmi kérdést, ezért légyszi neszóljon le az aki már ott olvasta. Köszi.
Tehát, egy Radeon HD 7870, hogy működne egy AMD Phenom II 4X 945 3GHZ és egy GA-MA785GT-UD3H alaplappal?
Mennyivel lenne lassabb mint egy rendes configgal, stabil lenne-e a gép pl. játék közben? -
DEV_NULL
őstag
Üdv ismét!
Tegnap megérkezett a 7850 Twin Frozr-em. Egy jó pár órás használat után (film, játék, net) elégedett voltam vele... Ma bekapcsolva a gépet a kártyán a hátsó venti fullon pörög és borzasztó hangja van. Bármit teszek vele nem lassul. Le kell fognom kicsit, hogy megálljon. Mit lehet tenni, mert ez így elviselhetetlen.
-
Alpachino
veterán
válasz
csucsbicep #16316 üzenetére
Nem nagyon
a tuning élményét megszoktam a 2500K után.....de azért érdekes tapasztalat, hogy a korábbi 2500K-m ( már mint ami az előző sima 2500 előtt volt
) pont 5GHz-en hozota azt az eredményt, mint az ivy 4.5GHz-en...igaz itt nem 1600-as ramok vannak alatta, ami azért a physics score-t pozitívan befolyásolja.......de akkor is
kovsol
-
seederking
őstag
Re
dobozt keresek [link]
-
kisbrekes100
tag
válasz
csucsbicep #16312 üzenetére
Igen az, én is azt használom. Természetesen eredeti.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
kisbrekes100 #16310 üzenetére
Melyik driver nem megy fel? 12.11b11? Én Win8 Pro-t használok és eddig mindegyik driver gond nélkül felment.
-
kisbrekes100
tag
Sziasztok, nekem az lenne a gondom, hogy win8 alatt nem tudom feltenni a drivert... El indul a telepítés meg minden, de utána ki is lép automatikusan belőle. Nem lehet valahogy orvosolni?
-
karesz501
senior tag
válasz
ZCoyote #16302 üzenetére
Persze, tuning mellett. De ez az AGT és AB vége is egyben erre a kártyára.
Alapfeszen miért ne fogod "tuningolni"? Ha valamit, ezeket a kártyákat probléma nélkül lehet és nagyon jól skálázódnak ha a VGA órajelét emeled. Az ASUS hűtés pedi mint írtam a max feszültség mellett is kényelmes hőfokon tartja a kártyát. Ne emeld a feszt, csak a GPU órajelét, ezeket hidd el erre találták ki. Még a dobozán is rajta van
-
eldarin
tag
válasz
BomiBoogie #16307 üzenetére
Köszi közben én is megtaláltam.
-
eldarin
tag
válasz
BomiBoogie #16305 üzenetére
Persze hogy rányomtam az apply-ra villogott a képernyő ahogy kell és aztán néztem de semmi :S
Próbáltam Afterburnert is de ott is ugyanez volt csak ott nem tudtam a feszültséget állítani nem tudtam hogy avval még kell vmit csinálni akkor majd kipróbálom ma azt. Köszönöm. -
-
eldarin
tag
Szóval senkinek nincs ötlete a #16294-es hsz-re?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mesterséges intelligencia topik
- Milyen routert?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gyúrósok ide!
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3093, 91% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 9000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3139, 95% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest