- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen notebookot vegyek?
- Akciókamerák
- Milyen egeret válasszak?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kompaktabb toronyhűtővel jelentkezett a Thermaltake
Új hozzászólás Aktív témák
-
s1ru2
aktív tag
Heló!
Ti is észrevettétek, hogy az újabb Catalystokkal egyszerűen ocsmány a képe a DXVA-s HD lejátszásnak ? Pixeles, életlen, elmosódott... Esetleg van rá vmi megoldás és én siklottam el felette a fórumban? Másnál is előjött vagy egyedi eset ?
-
s1ru2
aktív tag
válasz
[MGC]Hege #11681 üzenetére
Hali!
Nekem 32" es még nem LED-es LCD-re van kitéve. Monitornak is használom. A fekete sávot így tudod eltüntetni: Catalyst contorl center/desktops @ and displays/jobbklikk alul a megjelenő képernyőre. Ott configure abba belemész és ott lesz egy olyan, h "scaling options". Azt tedd le nullára. Elvileg így teljes képet kell kapnod. Fontos , hogy a TVn a 2es HDMI be dugd a vidkarit mert azt szeretik Samsungok. A TV menüjében el lehet nevezni a csatlakozás (lásd HDMI1: DVD, HDMI2: PC) Én BluRay nek neveztem el így sokkal szebbek a színek, mint PC módban. (de ezt majd te úgyis eldöntöd) A felbontást 1920x1080p re rakd és azt hiszem 60Hz-re ledeseknél is.
"mi az a 30i Hz": Minden TV kétféle frissitést tud. Az i betű először a páros sorokat frissíti, a p betű meg rendes sorrendben. Mindenképp "p"-n használd. Szebb képet ad, bár nem mindehol lehet észrevenni.
Majd kiváncsi vagyok a véleményedre hogyan szuperál a LED es monitornként, mert akkor én is váltanék 32-es LED re
-
s1ru2
aktív tag
válasz
fsb1000 #9665 üzenetére
Köszi a választ. Sajnos azt a 2D profilt nem találom, hol leheten létrehozni. Akármit csinálok 3D be menti el és úgy is fixálja. Feszt nem piszkáltam még, mert alapon néztem eddig 800ig és hiba nélkül ment. AMD GPU toolal is próbáltam, de ott ugyanez a helyzet. Beáll fix órajelre és annyi. BIOSba meg nem szívsen piszkálok bele, de ha az kell neki akkor lehet h sor kerül rá
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy az elérhető-e valahogy, hogy ha megtuningolom a kártyát akkor visszavegye magát 157/300 ra, ha éppen nem kell. Gigabyte 5850-em van, és ugye ahhoz MSI afterburnerben cfg-jét kell kicsit megbuherálni. De bármit állítok be ott arra az órajelre fixálja magát, aztán kész. Kell hozzá új BIOS készítenem, hogy rendesen működjön ez a visszavevős fícsör ? Az összes mostani órajellel: 157/300, 400/900, 550/900, 550/1000, 725/1000 Vagy esetleg van valami más módszer is ?
-
s1ru2
aktív tag
Szevasztok!
Régebben írtam, hogy vannak problémáim .mkv-k lejátszásával DXVA alatt. Ez aztán hamar megoldódott. Azonban egy érdekes dologra lettem figyelmes. Szinte minden filmben amit mostanában néztem, megjelentek artifactok. Van hogy csak pár sor de van, hogy a fél képernyő szétesik. Gondolom ez vidakri vagy catalyst hiba. Esetleg ez van másnál is ?
MPC-HC-t használok, Matroska Media Splitterrel, Catalyst 10.2-vel, feltelpített Avivo nélkül, HDMI-n. Az 3870x2 vel ilyesmi sosem fordult elő, illetve csak olyan filmben amiben többen is jelezték hogy kódolási hiba van. -
s1ru2
aktív tag
Na örülök, hogy sikerült! Igen a kép nekem is csak elsötétül... de ez legyen a legkevesebb. Ha elülök úgyis kinyomom a monitort, meg a hangfalakat. Viszont ott ahol lehet állítani a "power optionst" az oprendszren belül, be lehet állítani, hogy mikor kapcsolja ki a monitort. Azzal nekem megy.
-
s1ru2
aktív tag
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
Nekem is volt a Full HD bugom és ugyanolyan kártyám van, mint neked csak 3 nap előnnyel
Mostanra tökéletes. Rakjál új Win7-et. Nyugodtan használhatod a 10.1es hotfixes catalystot is. Ennek a linknek a segytségével kalibráld be az MPC-HC-t (gondolom DXVA alatt halt meg). Nekem ezután ment. Továbbá fontos, hogy a videókártyán. Add hozzá HDTV supportban Catalystban a 1080p24Hz-et is. Valamint a Catalystból az AVIVO-t ne telepítsd fel.(illetve én most nem tettem fel és megy.) ÚJ Win7-el most tökéletes minden.(kopp kopp kopp) Továbbá ezt a Direct X frissítést tedd fel, mert nekem enélkül a játékok meg sem akarnak nyikkanni.
-
s1ru2
aktív tag
Na húztam új Win7-et és midnen gondom megoldódott. DXVA kipipálva. Tökéletesen megy. Játékok szépen mennek. Belenéztem MSI Afterburnerbe is. Nekem nem kellett semmit átírnom a .cfg fájlban. Alapból tudok állítani bármit, pedig Gigabyte 5850-em van. (MSI Afterburner 1.4.2-es verzióm van) Lehetséges, hogy utána állítottak valamit ?
-
s1ru2
aktív tag
válasz
radi8tor #7841 üzenetére
Hali!
Azzal nem volt semmi gond? Most mondjuk nekem 10.1 van fenn. Ma majd szépen újrarakom a Win7et-is RC ről teljesre. Remélmműködni, fog mert azért bosszantó hiba, bár enélkül is elviszi a legdurvább HD anyagokat is a gép szóval mind1... Bár most néztem és rivatuner azt írja, hog ynincs megfelelő driver a kártyához feltéve és ezért nem is tudok semit állítani. Gondolom azért egy reinstall jót fog neki tenni.Majd csak azt mondja meg nekem valaki, hogy ha újrarakom a Win7-et melyik drivert érdemesebb egyből feltolnom. 9.12 vagy 10.1 ?
-
s1ru2
aktív tag
Helló!
Ma lettem 5850 tulaj. És lenne egyből 1 kérdésem. (Ha volt már akkor bocsánat, de létszi írjátok le a választ, vagy linkeljétek be a megoldást, ha van.) Media Player classic ban használnám a videókártyával való dekódolást. DXVA, de amit elindul a film, eldobja magát a driver. A film megáll, eltűnik a kép aztán visszajön azzal, hogy a driver helyreállt. (Nem tettem új win7et a 3870x2 után csak drivert, registryt pucoltam) Van valakinek vmi ötlete? Amúgy midnen más rendben van és remekül meg a kártya ! Gigabyte lett végül. -
s1ru2
aktív tag
válasz
lamantin #7039 üzenetére
Persze azt tudom, hogy nem garantált a siker OC terén. Ez a módszer tuti, hogy működik? Mert akkor fölöslegesnek tartam, hogy azért fizessek többet ASUS kártyáért, hogy legyen Dirt kupon mellette. Vagy az Asus megérné másért esetleg? Mert ugye ezek elvileg tök egyfromák csak más a "matrica" rajtuk.
-
s1ru2
aktív tag
Hali!
5850 vásárlás előtt állok. Már csak egy dolog nem világos számomra. Az Asus ugye ad túlhajtó progit a kártyáihoz. Az MSI-nek ott az Afterburner. Azonban, ha én Gigabyte kártyát veszek akkor azzal tudom használni az MSI Afterburnert, vagy az Asus progiját? Vagy BIOS-t kell rajta cserélnem hozzá? (Asus-ra vagy MSI-re) A célom az lenne, ha elérhető, hogy az 5870 órajelein hajtsam. Ehhez ugye kell valószínűleg némi fesz emelés amit csak ezekkel lehet elvégezni.
-
s1ru2
aktív tag
Helló!
Tualjok remélem tudtok nekem segíteni. 3870x2 ről váltanék 5850-re. Azt szeretném megkérdezni, hogy vannak-e esetleg ajánlott, preferált típusok már most ?
Ezek között vacilálok:
ASUS Radeon EAH5850/G/2DIS/1GD5
Gigabyte GV-R585D5-1GD-B HD5850 1GB DDR5
Sapphire Radeon HD5850 1GB DDR5Van ezek között valami mérvadó különbség? Egyetlen kritérium: jó lenne, ha azért lenne benne némi tuningpotenciál ami, ha jól olvastam mindegyikben van. Előre is köszi a segítséget ! Valamint azt szeretném emgtudni, hogy 5850-hez léteznek már mindeféle gyártók hűtői ? Mindenfele csak 5870re találok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- HyperX Cloud Alpha 2 Wireless + HyperX Cloud Alpha 2 Olvasd el
- Álomsebesség elérhető áron - Fedezd fel a jövőt!
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest