- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
Új hozzászólás Aktív témák
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Valaki talált már megoldást a 10.5-ös Catalystek óta meglévő problémára, h. tuningolás esetén csak 400/900-ra esik vissza idle-ben a kártya órajele?
Nálam konkrétan úgy jelentkezik a gond, hogy bios tuningnál ha csak az órajeleket írom át, marad a 157/300, de ha a feszültségeket is, akkor már csak 400/1100-ra.
Rivatunerezni nem szeretnék.
-
cowboy_bebop
őstag
Hello!
Lenne egy kis problémám.
5850-es kártyámon szeretnék Bios tuningot csinálni, de amint plusz feszt állítanék be a kártyának, s beflashellem ezt az új bios-t, a kártya csak 400/900-ra veszi vissza magát a 157/300 helyett.Minden segítségnek örülnék.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #9147 üzenetére
U.i.: haven benchmark alatt is ezt csinálja.
-
cowboy_bebop
őstag
Elképzelhető, hogy hibás a kártyám tesszelátor része?
Ilyen hibákat produkál a Metro 2033 nevű játékban már alapórajelen is, de csak DX11 alatt: [link]
DX9 és DX10 alatt húzva is tökéletesen megy.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
errorcode06 #7911 üzenetére
A gond szoftveres. Rakd fel a hotfixet, ami megszünteti a problémát.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
banderasz77 #7095 üzenetére
Nekem is fagyott minden a smartdoctor-ral; s már majdnem elhittem h. egy ilyen antituningos vga-t fogtam ki.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
katt777 #6894 üzenetére
Hello!
Mindegyik referencia kártyán működik a szofrveres feszemelés, de fel kell rá rakni az ASUS biosát.
Nálam egy Sapphire 5850 ASUS bios-szal megy alapfeszen 900 mhz-et; mivel mindegyik referencia, ezért ugyanakkora a jól tuningolható kártyák szórása mindegyik gyártó kártyáinál.
-
cowboy_bebop
őstag
-
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6596 üzenetére
Akkor jól kicentizték AMD-éknél.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6591 üzenetére
Sajnálom, hogy nem jött össze. A legminimálisabb feszültség csökkentésre is fagyással reagál?
-
cowboy_bebop
őstag
Valakinek volt már olyan, hogy 5850-nel alapfeszen az ASUS Smart Doctorral rosszabbul ment a tuning, mint CCC-vel? Smart Doctor-ral 800 mhz felett fagyott, CCC-vel a 880 mhz sem akadály (alapfesz).
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
CheaterBandi #6559 üzenetére
Légy szíves, hagyd abba a topik szétoffolását. Itt az 5850/5870 VGA-król beszélgetünk.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Cheater-666 #6533 üzenetére
Nálam 1.088 volttal megy 880-at (érdemes alapfeszen is megpróbálni az 5870 órajeleit).
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6501 üzenetére
Igazán nincs mit, örülök ha segíthettem.
Igen, a csíkozás - tuningnál is - a kevés feszt jelenti. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6486 üzenetére
Várjuk a fejleményeket. Azért nem rossz az, ha hangos a hűtő, legalább nem főzi meg a GPU-t.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
GreatGodzi #6482 üzenetére
Próbáld meg a GPU feszültségét csökkenteni, akkor halkabb lesz. Csak ki kell tesztelni, hogy mennyin bírja még az alap órajeleket.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
7Heads Drago #6320 üzenetére
Én ezt az - 5850-ekkel több a gond - dolgot sem látom ilyen egyértelműen. Alacsonyabb fesz és frekvenciák, szóval elvileg még tartósabbnak is kéne lenniük..
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
7Heads Drago #6317 üzenetére
A gyári hűtése 2 hőcsöves a 3 helyett, de alacsonyabb feszültségen és frekvencián járnak, mint az 5870-ek. Szerintem a hűtése semmivel sem rosszabb.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
SimonYana #6128 üzenetére
Azt is vedd számításba, hogy az 5850 alapfesze alacsonyabb az 5870 alapfeszénél, ezért hűvösebb a kártya.
Nálam feszemelés nélkül 850mhz-en atomstabil, 900mhz-en már fagy néha. A kettő között lehet valahol a vége, majd ha lesz türelmem végigpróbálom. S akkor még emelhetném a feszt az 5870 alapfeszére, sőt még tovább is.Az én teóriám az, hogy az R600-as engine már kevés az 1600SP-hez. Viszont: mivel az 5850-ben kevesebb egység van aktiválva, ezért %-osan nagyobb az esélye a magasabb órajelnek, ami (ellentétben a +160SP-vel) sokat dob a teljesítményen.
Az általad linkelt tesztben is sokkal jobban muzsikált az 5850 (1010mhz), mint az 5870 (905mhz). Persze ez lehet csak a véletlen műve is.Gaboman: aki nem akarja az 5870 frekvenciáján, de az 5870-énél alacsonyabb feszen járatni a GPU-ját, az dobja ki azt a +30K-t.
-
cowboy_bebop
őstag
- Az általad felsoroltak közül egyedül az eggyel több VRM ami pénzt is ér.
- Az a néhány százalék plusz (2-3% azonos órajelen) már nem oszt, nem szoroz.
- Amennyivel jobb helyen vannak a tápcsatik, annyival több helyet foglal a kártya.
- A tuninggal "bajlódás" pedig kb. 3 egérkattintás.Simonyana: Ha a pénz nem akadály, akkor természetesen 5870, de ár/teljesítményben az 5850 sokkal jobb választás. A megmaradt circa 30K-ból pedig vehetsz pár ezerért atomtuning hűtést rá, és marad még pénzed jócskán.
Szerk.: razermazer: ahova az 5850 kevés lesz már, oda az 5870 sem fog jobban helytállni.
-
cowboy_bebop
őstag
"és nem sokkal kell az 50-est a 70-es fölé húzni, hogy utolérje sebességben."
Hol van már a múltkori tesztedben jósolt 15%-nyi clock-to-clock különbség az 5850 meg az 5870 között?
(Ugyebár 30% különbséget jósoltál, de ennek kb. a fele érthető az órajelkülönbség miatt, az 1440 és az 1600 SP közötti különbségnek kellett kiadnia a másik 15%-ot)
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
->Raizen<- #4125 üzenetére
Esetleg 1ghz 1.2 volton?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
->Raizen<- #4106 üzenetére
Én meg 60K-ért és mivel az enyémben volt Dirt 2 is, azt eladtam 6K-ért; összességében 54K-mba fájt az 5850.
Akkor most még nálad is menőbb gyerek vagyok? -
cowboy_bebop
őstag
válasz
BoogeyM@n. #3327 üzenetére
Valóban sikerült kiválasztani a megfelelő topikot a kérdés feltevésére.
-
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
Látom, kezdtek rákapni a jóra.
Egyre több az 5850 tulaj. -
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
Barney™ #2766 üzenetére
Nem arról van szó, h. nem engedhetek meg magamnak jobbat. Hanem arról, h. ennél jobb VGA felesleges pénzkidobás.
Az meg h. a kártyám h. néz ki, még én is csak akkor látom, ha kiveszem a gépből; úgyh. tök mind1. De mint már írtam a kis 8 centis le lesz cserélve vagy egy szintén 92-es, vagy egy 120-as Coolink SWIF2 PWM-re. Én azt szeretem, ha a gépnek idle-ben hangját sem hallani, terhelve pedig minél jobban hűt. Ezért cseréltem le a gyári hűtést egy ilyen idle-ben az egész kártyát 35 fokon tartó "igénytelenre".
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #2763 üzenetére
De komolyra fordítva a szót. Nem akartalak megbántani, biztos nagyon örülsz a gépednek és büszke vagy rá.
Teljesen különböző emberek vagyunk, m. én a falra tudok mászni a csili-vili ventilátoroktól, a Quad CF/SLI-től (ami 4-szer annyiba kerül, 4-szer annyit fogyaszt, s jó ha 2.5-szer gyorsabb), meg 2009. végén sima DX10.. Szóval bocsi, túlreagáltam. -
-
cowboy_bebop
őstag
Na mégis csak lőttem egy pár képet a szerkezetről.
Felülnézet:
Előlnézet:
Így kellett behajlítani az S1 bal alsó sarkát a 2. DVI csatlakozó miatt (egy kis cellux rádolgozva az S1-re, biztos ami biztos):
Ennyi a távolság a vasdarab meg az S1 között:
Szerk.: egy 8 cm-es meg egy 9,2 cm-es venti van rajta; de a 8-ast szerintem lecserélem majd egy PWM-es, 12 cm-es Coolink SWIF2-re, s akkor az is automatikusan lenne szabályozva.
BIOS leszedés: GPU-Z.
Felrakás: DOS alól atiflash. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2729 üzenetére
A játék teljesen folyamatos (1680*1050,VH,2xAA). Az elején néha meg-meg akadt, de aztán rájöttem h. azért mert közben ment a torrent 4mega le/2 mega fel sebességgel.
arn: 1020-at lőtt be a Catalyst, én 1000-en néztem csak a GPU-t (eddig csak sima Crysis alatt), nem fagyott ki, nem hibázott, stb.
Csak az a vas meg az S1. A vas olyan vastag h. nem férne be ramsüni az S1 meg közé.
Egyébként sem vagyok benne biztos h. ilyen "messzeségből) túl sok hőt le tudna vezetni (VRAM - hővezető párna - vasdarab - két oldalú ragasztó - ramsüni).Kivenni már nem venném ki a kártyát, s fényképezőgép csak a telefonomon van. De egyébként teljesen ugyanúgy néz ki, mint amit linkeltem képet, csak rajta van még az S1.
A Silenx fix 700-on, a Coolinket meg a CPU hűtővel együtt szabályozza a lap: idleben 490-500rpm, terhelve 1200-1300rpm. -
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #2724 üzenetére
Ezzel a gyári hűtős bazi nehéz fémdarabbal GPU 1.2 volton, 1000mhz/1150mhz-en Crysis 1680*1050-en minden very high, 2xAA VRM max. fok 77 fok.
És a VGA sem "cirreg" már.Előtte AC S1 VRM bordákkal minden alapon volt mint 97 fok.
Hogy nem jutott ez eddig eszembe.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2696 üzenetére
Én anno moddoltam a NEC 2500A-s írómat 2510A-ra. Úgy már tudott kétrétegűt is írni.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
dangerzone #2685 üzenetére
Megvan a megoldás:
Zalman ZM-RHS70 ATI Radeon HD4870 VGA Heatsink
Azt olvastam, a VRM-nél lévő lyukak az 5850-en egyeznek a 4870/4890-ével (javítsátok ki, ha nem így van).
Már csak az a kérdés, h. lehet ilyet kapni?
-
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
cowboy_bebop #2636 üzenetére
A tuningról csak annyit h. tyűű...
Nagy hirtelen felrántottam a GPU-t 1.2V-ra és 1ghz-re, a memóriákat 1.1ghz-re és átment a Catalyst-os teszten. Úgy tudom az elég szigorú teszt.
A RAM-okat mivel teszteled? az 58xx-es kártyák memóriája már olyan h. ha nem bírja a tempót, akkor nem kezd elhibázni, hanem csak belassul. Vajon ezt is nézi a CCC, és úgy "engedi" át a teszten a húzott VRAM-okat?
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
tom_tol #2635 üzenetére
Most már én is rájöttem. Én voltam a hülye. Meg volt nyitva Media Player Classic UVD gyorsítással.
Szerk.: nagyon jó órajelekés a fesz. sem túl sok.
Te mivel nézed a stabilitást?
Ha a CCC-ben tuningolsz, az órajeleket ugyanúgy visszaveszi terheletlen állapotban?
A képről már látom h. igen.Köszi
-
cowboy_bebop
őstag
Nagyon jót alkotott az ASUS (a Sapphire-omat flasheltem át erre).
Egyedül ebben a BIOS-ban nincs mhz-lock, u.i. a GPU max. 1200mhz-en, a ramok max. 1400mhz-en tudnak futni, az ASUS Smart Doctor-ral meg lehet adni feszejt a GPU-nak max. 1.4V-ig.Csak hát ez a hülye idle órajel..
-
cowboy_bebop
őstag
Tud valaki működő BIOS Editor-ról 5850-hez?
Egy ASUS 5850 BIOS-t akarnék moddolni h. idle-ben annyira vegye vissza a kártya órajeleit, mint a Sapphire. -
cowboy_bebop
őstag
-
cowboy_bebop
őstag
Egy kiragadott példa:
Stalker Clear Sky 1280x1024 NoAA
a becslésed szerint 22%-kal lassabb az 50-es a 70-esnél:
a valóságban pedig csak 10%-kal:
A valós kártyák (4870, 4890, 5870) teljesítménye nálad is arányos, egyedül a kitalált 5850 teljesítménye tér el, így valószínűleg túl sokat vonhattál le az 5870 725 mhz-es eredményéből.
Amúgy nagyon jó teszteket csinálsz, minden elismerésem, miondig élvezettel olvasom az írásaidat, de ezen most - 5850 tulajdonosként - eléggé megakadt a szemem.
Eltér a két tesztben a processzor és a driver (RC6 és RC7), de mivel a 70-es eredményéből származtattad az 50-es teljesítményét, így ennek szvsz. nincs jelentősége.
-
cowboy_bebop
őstag
5850 tulajok figyelmébe:
drakkar11 fórumtársnak hála megvan az ASUS HD5850 bios. Akinek kell, szívesen továbbküldöm.
-
cowboy_bebop
őstag
Sziasztok!
Valaki le tudná nekem írni, h. mit kell átírni és hol h. át tudjam lépni az 5850-em GPU-jának max. 775mhz-es felső határát?
A feszemelés már megy az MSI Afterburner + ini fájl átírással.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tenisz topic
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honda topik
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- BestBuy ruhás topik
- bambano: Bambanő háza tája
- DOOM - The Dark Ages
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Túra és kirándulás topic
- Befutott a MindsEye végső előzetese
- További aktív témák...
- Thinkpad T480s 24GB RAM 1TB SSD (erős, könnyű, vékony gép) Windows 11
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged