Új hozzászólás Aktív témák
-
Dj Dekko!
őstag
Ez már azért is érdekes lesz mert igazából nem hiszem hogy a 6870-es két 5870/50 es szintet meg fog ütni... és lehet az árán nevetve kitudsz építeni egy 5870/50 Cf rendszert.
Persze Skálázódás esetleg fogyasztás lesz a mérvadó nem a teljesítmény akkor szerintem az új sorozat nyerő lesz megint... +30-40% al lehet gyorsabb mint az 5870 es ami nem túl sok. -
Cybertrone
veterán
Kérdeztél egy olyat amit mindannyian szeretnénk tudni... Konkurencia nélkül mert ugye a fermi nem lessz neki konkurencia akár 150k-ről is indulhat, és akkor is lessz rá vevő!
Szerintem a reális ára olyan 120k lenne, az 5870-nek pedig 65-70k...
Ez a 120k lenne a kezdőára és pár honapon belül 100k-ért hozzávágnák az emberhez, de ez csak az én teóriám, ha kapzsik akarnak lenni AMD-ék akkor annyit kérnek amennyit nem szégyellnek, márpedig nem arról híres egyik fél sem hogy becsülik az usereket, és szem előtt tartják a dolgokat! -
Robi BALBOA
őstag
Nem sok a 80 fok, ref hűtés auto venti szabájzással ennyin megy, ha akarod akkor MSI afterburner-rel csinálhatsz egy saját profilt ventivezérléshez itt is megának szabályozza a ventit csak te állítod be, hogy mekkora fordulaton menjen bizonyos hőfokokon.
Én is csináltam egy saját profilt és így 70-75 fok max, egy kicsit hangosabb is lett, de még pont belefér! -
kasa85
őstag
Szia.
A kari max ha jól tudom 115C fokig mehet,utána belasúl a gpu.
Van egy teszt ami szerintem mindenkinek a HD5870-jét úgy leterheli,hogy felmegy max 80- 90C fokig.Ilyenkór a venti automatikusan felmegy 40-50%Max.
OCCT (v3.1.0)verzió.
Lehet csodálkozni majd a hőn + lehet hallani mikor a gpu komunikáll egymással (ciripól).
A menüben kikell választani a GPU OCCT fület baloldalt,és jobbra fent hagyni hogy 1órát tesztelje, és a zöld on ra katintani elindúl és 1-2perc bedobja a képet amin mennek a tesztképek, animációk.Itt jöttem rá nemérdemes a ventit le szabályozni mondjuk 20-vagy30%ra mert a progi 90C fölé vitte mert nem váltot át automatikusan 50% fordulatra a venti 85C foknál mert manuálisan 30% ment ilyen terhelés mellet is,tanulság nem érdemes szabályozni Control Center el venti fordulatot.Mindenkinek merem ajánlani a ki próbálását.Játékok lepkefing max 60-70C fokig viszi fel max.Ez a progi (OCCT)kihasználja a HD5870 teljes tudását 100% os terhelést ad a karinak. -
tomta
tag
Mindenesetre GPU hibára utal a jelenség, ami lehet túlmelegedés okozza.
Egy GPU-Z-vel próbáld meg megvizsgálni hogyan alakul a hőfok és a ventifordulat terhelés alatt.
Ha a monitorozást engedélyezed neki, kényelmesen meg tudod nézni tesztek után az hőfok, terhelés, venti fordulat változás stb.értékeket. -
Sz.Miki
őstag
No igen, driver frissítése nem oldotta meg
Én fölvettem a CD-projektel a kapcsolatot, elvégre nem azért vettem eredeti játékot meg ilyen drága vga-t hogy ne tudjam használni!
Nagyon segítőkészek a Cd-projektnél:
Ezt írtam nekik: "
Tiszelt CD PRojekt!
Sikerült hozzájutnom egy Sapphire HD 5870 videókártyához, mióta ez a kártya van a gépben, játék közben a karakterekből villogó lándzsaszerű pixelhibák láthatók, csak ennél a játéknál tapasztalom a hibát, próbálkoztam driverek frissítésével, másik windows oprációsrendszer használtával, de nem tapasztaltam javulást. Adok egy linket, mivel külföldi fórumokon is foglalkoznak a hiábval, de még nem szültettt megoldás:
http://forum.beyond3d.com/showthread.php?p=1351780
Nálam is pont így néz ki a játék.
Mivel nem találtam még semmi megoldást, önöket kérném, hogy foglalkozzanak a problémával!"Válasz:
"Problémáját továbbítottam a fejlesztők felé, remélhetőleg a következő ati catalyst vagy witcher patch elhárítja ezt a hibát. Esetleg javasolnám az ati control centerben való beállításokkal való variálást. Egyenként húzni kellene a csúszkákat a teljesítmény felé és minden változás után tegyünk egy próbát.
Üdv
CD Projekt Support"
-
Sz.Miki
őstag
Én is Q9650-en gondolkodtam de mélyebbre ásva utánanéztem, hogy játékokhoz teljesen fölösleges!!!!
A legtöbb játék jó ha kihasználja a 2 magot, 4 mag semmi előnyt nem produkál, inkább az órajel ami számít.
Én maradok a jó öreg E8500-nálÉs szeretnék már Witcherezni
majd veszek egy VGA-t hogy tudja vele játszani
-
borat26
aktív tag
Szia!
Nem nekem írtad, de én is válaszolok.
Én 4,5GHZ-n üzemeltettem az E8400-amat a Gigabyte P45 UD3-as deszkámban.
Így használtam egy hétig. Stabil volt, soha nem fagyott meg és nem volt kékhalál. Igaz nem futtattam végig egy stabilitás tesztet sem, mert nem publikus eredménylistára akartam bekerülni, hanem megtudni, mit tud.De most visszatettem 3 GHz-ra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest