Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi haladó szinten
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Oliverda
üzenetére
Kész szerencse, hogy mind Cinebencheztek egész nap.
Nyilván lehet olyan teszteket találni, amelyeknél a turbó hoz valamit, de amíg a gyakorlatban kontraproduktív, addig sok értelmét én nem látom. Intelnél valahogy keresve sem találtam olyan alkalmazást vagy benchmarkot, amely turbóval lassabb lett volna. 
Nézd meg az AMD saját tesztjét (Overdrive), amely MINDEN-t tesztel a procin egyszerre, és rögtön az látszik, hogy gyorsabb turbó nélkül (de más bencheket is lehet nézni). És ismétlem magam a téren is, hogy a proci nem ment fel 4.4GHz-re, csak 4.3 alatt szörtyögött.
Amit te linkeltél, az, ha úgy nézem, mint te, ugyanúgy egy gépen mért eredmény, míg az ellenkezőjét sokan látták. Egy magát "szaknak" nevező lap persze nyilván azt fogja bizonyítani, hogy a turbó remek, mert anyagilag ebben érdekelt, hiszen a reklámból él.
Csak ismételni tudom magam: Mindenki nézze meg, hogy a saját maga által használt alkalmazásoknak használ-e a turbó, vagy sem. Nálam nem használt, még a játékok is lassultak kisebb CPU-erővel, ha úgy állítottam be őket grafikailag, hogy CPU-limitem legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
AMD "Trinity" APU topik
- FM2 tokozás
- Négy vagy két mag
- Integrált DX11 Radeon GPU
- Integrált PCIe 2.0 vezérlő
- DDR3-1866 RAM támogatás
- Szorzózármentes "K" modellek
* Trinity (Piledriver & VLIW4):
A10-58xx/57xx, A8-56xx/55xx, A6-54xx, A4-53xx
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- TP-LINK routerek
- Házimozi haladó szinten
- Google Pixel topik
- Bloomberg: Az iOS 27 a stabilitásra és az AI-ra fókuszál majd
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Örömhír: nem spórol Európán a OnePlus
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L490 - i5-G8 I 16GB I 256SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo Legion Pro 5 (16" QHD+ 240Hz, i7-14700HX,RTX 4070 8GB, 32GB RAM,1TB SSD) eladó BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF B760M i9 14900K 32GB DDR4 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN Z1 Plus Seasonic 850W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Nyilván lehet olyan teszteket találni, amelyeknél a turbó hoz valamit, de amíg a gyakorlatban kontraproduktív, addig sok értelmét én nem látom. Intelnél valahogy keresve sem találtam olyan alkalmazást vagy benchmarkot, amely turbóval lassabb lett volna.